inloggen
Geef ook uw mening
Ervaringen van gebruikers
Gemiddelde ervaring met
(paroxetine)
Vergelijk alle medicijnen in de categorie:
42% (194)
volgende
3-2-2012
47 jr.
Inname- / gebruiksgemak
een aantal keren op en afgebouwd.opbouwen geeft sneller resultaat dan starten.bij 10 mg geen bijwerkingen,bij 20 mg afname van intensitiviteit van orgasme. gewichtstoename
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
2-2-2012
43 jr.
1-2-2012
57 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Na depressieve periode en dreigende herhaling heb ik besloten het medicijn met een halve tablet per dag te blijven gebruiken. Het bevalt uitstekend. Ik reageer niet zo heftig op allerlei zaken, en mijn goede kwaliteiten blijven behouden. Slaap uitstekend, en in balans en ook het wat minder snel klaarkomen is een prettige bijkomstigheid. Schaam me er niet voor. Er ontbreekt een stof in mijn hersenen.
18-1-2012
28 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben zeeeer tevreden over dit medicijn! Het heeft mijn levenskwaliteit onuitdrukbaar goed verbeterd. Binnen zes weken voelde ik mij al zoveel beter maar ik moest wel door de ergste bijwerkingen heen worstelen in het begin. Daar was ik voor gewaarschuwd en helaas stoppen mensen daardoor te snel met het gebruik. In het begin had ik zeer verwijde pupillen, gaapte ik erg veel en had ik constant honger. Ik voelde mij nerveus, alles trilde aan mij en ik zweette in de nacht vreselijk. Toch heb ik door gezet want terug was het geen haar beter. Na drie weken waren de bijwerkingen bijna weg en na zes weken volledig. De depressie was toen verdwenen maar mijn derealisatie nog niet. Ik ben toen op advies een halfje meer gaan slikken (helaas zijn de pillen vreselijk lastig met de hand te breken van lage score op gebruiksgemak) en met dat halfje extra voelde ik mij helemaal perfect. Nu een half jaar later ben ik gaan afbouwen. Het halfje er weer van. Ik voel mij een maand later nog steeds perfect, geen terugvallen. Ik kan dit medicijn iedereen aanraden die twijfelt over antidepressiva en dit toch echt nodig heeft.
14-1-2012
35 jr.
Inname- / gebruiksgemak
mijn vrouw heeft jaren medicatie gebruikt , op de bijsluiters die je er bij krijgt staat mogelijke bijwerkingen, laat het woordje mogelijk maar achterwege; mijn vrouw heeft mooi haar zenuwstelsel aangetast waardoor zij nu rolstoel en verzorging gebonden is geworden , de arsten gaven het beestje een naam: ms. Ik vermoed dat het medicijn vergiftiging is, ik kan dat niet anders verklaren. mvg marcel (RED: de mening is ingekort tot zuiver ervaringsgegevens)
1 reactie
man 0 jr.
het lijkt mij dat j ms niet kunt krijgen door het gebruiken van paroxetine. en het woord mogelijk betekent 'het kan'. dit staat in de bijsluiter van paroxetine ook; Mogelijke bijwerkingen Zoals alle geneesmiddelen kan Paroxetine bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. en uw vrouw heeft een aantasting van het zenuwstelsel, gediagnostiseerd als ms. de ziekte ms is van heel andere orde dan de mogelijke bijwerkingen die paroxetine op het zenuwstelsel kan veroorzaken, zie ook weer de bijsluiter; Zenuwen (zenuwstelselaandoeningen) Vaak: duizeligheid, trillen Soms: ongecontroleerde bewegingen van lichaam of gezicht (extrapiramidale stoornissen) Zelden: toevallen, stuipen (convulsies) Zeer zelden: het zgn. serotoninesyndroom (symptomen kunnen zijn opwinding, verwardheid, zweten, waarnemingen van dingen die er niet zijn (hallucinaties), verhoging van de reflexen (hyperreflexie), plotselinge samentrekking van de spieren (myoclonus), trillen, beven en versnelde hartslag (tachycardie)) Verder komen bijwerkingen meestal in de eerste weken van het gebruik voor en verdwijnen ze na verloop van tijd. Het is heel erg dat uw vrouw de ziekte MS heeft. Maar helaas is uw vrouw dat overkomen, net zoals een ander de ziekte reuma overkomt. Niet iedere ziekte is te verklaren. Het gebruik van paroxetine lijkt mij niet de oorzaak van MS. sterkte.
29 januari 2012 | 16:18
12-1-2012
63 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Mijn man gebruikte seroxat, hij had een burnout, op een keer haalde hij het herhaalrecept en kreeg paroxetine.Dit is iets anders had hij toen gezegd, nee mijnheer dit is PRECIES hetzelfde (= al een leugen)Hij gebruikte seroxat al een maand of negen, zonder noemenswaardige bijwerkingen. Opeens veranderde hij en werd deze aimabele, integere man verschrikkelijk agressief, ik herkende mijn eigen man niet en dacht dat hij een tumor had. Op een dag las hij in een tijdschrift en zei, oh zou het daardoor komen? Toen ik vroeg wat hij bedoelde vertelde hij dat paroxetine een erg agressief gedrag kon veroorzaken, nou zei ik je hebt al een hele poos seroxat en geen paroxetine, nee zei hij kijk maar op het doosje, bij de apotheek zeiden ze dat het hetzelfde is. Ik heb direct een nieuw recept bij de huisarts gevraagd, gezegd dat ik wilde hebben wat op het recept stond en mijn man direct weer seroxat gegeven, en...langzaam veranderde zijn gedrag weer, eigenlijk wilde hij direct stoppen, maar ik verteld dat direct stoppen gevaarlijk is ( Ben vroeger verpleegkundige geweest.) Ik had nu dus het bewijs, het is niet hetzelfde, de wekende stof wel, maar niet de op zich zelf staande onschuldige bindmiddelen.Ik heb de zaak opgenomen tot het ministerie van gezondheid en er werd toegegeven dat bij medicijnen altijd goed onderzoek gedaan werd, maar dat die onderzoeken NIET gedaan worden bij de zogenaamde generieke medicijnen, zodat een onschuldig bindmiddel een andere reactie kan veroorzaken, Ik vind het schandalig dat generieke middelen niet getest zijn, Mijn apotheker geeft mij geen generieke middelen meer, ik had hem aansprakelijk gesteld voor wat er zou kunnen gebeuren tijdens dat seroxat/paroxetine gebeuren.Mijn man wilde uit de rijdende auto stappen bv. Ik was af en toe zelfs een beetje bang voor hem, herkende hem totaal niet meer en dit was niet gebeurd gedurende de 9 maanden seroxat. Ik heb hem ook gezegd dat apothekers tegenwoordig op de stoel van de arts gaan zitten, zij geven gewoon iets anders dan op het recept staat. En er is altijd een verschil, anders is het niet goedkoper. Ik vroeg de apotheker, wat bij hem de vitamine c tabletten kosten en waarom er zo'n groot verschil in prijs was, het was toch echt alleen maar vitamine C....???? Eh..... Juist, kwaliteit......Moet ik nog meer schrijven?
12-1-2012
61 jr.
Inname- / gebruiksgemak
1 week: 1/2 tablet per dag. daarna over op 1 tablet per dag. na 3 dagen: 's nachts verkrampingen misselijk, naar gevoel.
5-1-2012
33 jr.
Inname- / gebruiksgemak
In het begin, zeg ongeveer 2 maanden, heel veel last van bijwerkingen gehad, onwerkelijk gevoel, moe, suffig etc. Na deze maanden werd het aanzienlijk beter en kon ik steeds beter het leven aan. In combinatie met therapie durf ik de straat weer op en werk ik volledig EN ga op de fiets naar het werk. Durf ook weer alleen naar de winkel etc. Enige nadeel is eigenlijk het nachtzweten en het heel soms wat afwezig zijn. Verder heb ik moeite met een orgasme maar dat is niet het ergste. Liever dit dan niet meer kunnen genieten van het leven omdat angst en paniek alles overheerst.
31-12-2011
44 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Sinds 2005 gebruik ik paroxetine, ik raakte in die periode in een depressie. In de loop van de jaren heb ik verschillende doseringen paroxetine gebruikt: 40,30,20 en 15 mg per dag. Op dit moment gebruik ik 30 mg. Tot nu toe heb ik dit middel gebruikt onder begeleiding van mijn huisarts. Mijn ervaringen met de verschillende doseringen zijn als volgt: Bij 40 mg (deze dosering gebruikte ik aan het begin van dit jaar nog), ging het best goed, Ik kon er goed mee functioneren, en de verschijnselen van depressie leken weg te zijn. Bij de 30 mg, die ik van januari tot juni gebruikte ging het eigenlijk net zo goed als bij 40 mg. Bij het gebruik van 20 mg kreeg ik in lichte mate gedachten in mijn hoofd die niet helemaal klopten. Ik ben bijvoorbeeld postbezorger, en ik voelde mij steeds onzekerder worden of ik de post goed had bezorgd. Er kwamen bijvoorbeeld gedachten dat ik de post in een container had gedumpt, terwijl ik wist dat dit niet waar was. Toch was het moeilijk om op deze gedachte grip te krijgen. Het was echter nog niet zo, dat ik niet goed meer kon functioneren. In november van dit jaar heb ik een tijdje 15 mg per dag gebruikt(de ene dag 10 mg, en de andere dag 20 mg), Ik kreeg toen echt met verschijnselen te maken zoals bijvoorbeeld verlies van concentratie, het niet goed meer de straat op durven, en het sterker worden van gedachtes die ik bij gebruik van 20 mg heb geschreven. Vanaf half november heb ik weer 20 mg gebruikt, en vanaf eind november gebruik ik weer 30 mg. De balans in mijn gedachten is herstellende, toch heb ik nog met een aantal dingen te maken. Heel vaak heb ik de neiging om in oude loonstrookjes te kijken, en heb ik dit ook op ander gebied, omdat ik altijd overal bewijs van wil hebben. Gevoelens van afwijzing uit het verleden komen sterk naar boven, In januari ga ik naar een psychiater, voor begeleiding wat medicijnen betreft, en om wat hulp te krijgen in dingen waar ik tegen aanloop.
25-12-2011
51 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik al een jaar of 6 paroxetine (2x 10 mg per dag) voor de aandoening fybromyalgie en dat werkt uitstekend voor mij. Pijn is overduidelijk minder en ik functioneer redelijk tot goed. Wel eens geprobeerd om af te bouwen maar de pijnklachten kwamen dan sterk terug. Het is dus niet anders en Paroxetine is een goede keuze voor mij. Bijwerkingen heb ik niet echt,wel af en toe een uitgestelde zaadlozing zoals hier wel vaker gemeld. Maar een echt probleem vind ik (we) dit niet.
22-12-2011
54 jr.
Inname- / gebruiksgemak
als je met dit paarden middel begint,dan kom je er zelden nog van af,ik heb al verschillende keren geprobeert maar niks hoor,ik ben hartpatient en gebruik al genoeg medicatie,dus als ik met 30 mg me beter voel dan doe ik dat maar,ik wil wel nog een beetje kunnen leven toch?
22-12-2011
69 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Paroxitine dat werkte goed tot dat er iet's aan gingen veranderen , alleen het tablet vorm was veranderd maar ik heb ze nu 1 maand gebruikt en heb nu slapen loosenachten,het heet nu PAROXETINE (ALS HEMIHYDRAAT) 20 mg pch ik weet niet waarom ze elke keer moeten verander. ik gebuik ook CHLOORDIAZEPOXIDE 25 mg en Promethazine OMH 25 mg en NITRZEPAN 5MG DIT GEBUIK IK NU BIJNA 14 JAAR .MAAR IK GEBRUIK VAN AF MIJN 27 AL CHLOORDIAZEPOXIDE 25 mg en Promethazine OMH 25 mg en NOZINAN 25 MG EN 60 MG DALMADORM. Ik kreeg 14 jaar geleden medicijnvergiftiging en longemfyseem of zo.. het was kantje boord. Je zit elke keer te klooien met die medicijnen
19-12-2011
59 jr.
13-12-2011
47 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb in het verleden al eens eerder een periode paroxetine gebruikt. Verbluffende werking. Enige bijwerkingen toen: af en toe duizelig, droge mond, gewichtstoename en lichtflitsen. Viel mee te leven. Nu sinds een aantal weken enorme spier- en gewrichtspijn op steeds wisselende plekken. Volgens de bijsluiter een zelden voorkomende bijwerking. Ik ben benieuwd of anderen dit herkennen.
1 reactie
man 0 jr.
Ik gebruik sinds twee jaar 40mg. paroxetine, maar ik heb sinds driekwart jaar ook enorme spier-en gewrichtspijn o.a. bovenarmen en bovenbenen. Nu is er bij mij een tekort aan vitamine D ontdekt. Dat tekort aan vitamine D geeft dezelfde klachten. Het zou dus ook gebrek aan vitamine D kunnen zijn.
23 januari 2012 | 20:03
12-12-2011
40 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben dit medicijn gaan slikken omdat ik al maanden kamp met ernstige slaapproblemen. Ik heb als het ware teveel onrust in mijn kop waardoor ik de slaap niet kan vatten. Ik slaap soms nachten helelemaal niet en anders maar een uur of twee. Ik slik dit medicijn nu zo'n 5 dagen. 10 mg per dag maar sinds gisteren halveer ik de tabletten en i slik dus nog maar 5 mg per dag.Zeer veel last van bijwerkingen. Onvast ter been, zeer vermoeid, vlak en emotieloos en extreem misselijk. Zijn er meer mensen die dit herkennen? hoe lang duren die bijwerkingen?
10-12-2011
32 jr.
Gebruikt tijdens zwangerschap
Inname- / gebruiksgemak
Hielp in eerste instantie zeeeeeer goed (wondermiddel!) ondanks de bijwerkingen de eerste paar weken. ivm zwangerschap gestopt en na de bevalling klachten weer in alle hevigheid terug, daarom weer opnieuw begonnen, maar nooit het idee gehad dat het hielp zoals het daarvoor deed... Ik heb nu op verschillende forums gelezen dat er mensen zijn die opeens slechter reageerden nadat het merk gewijzigd was... Nu moet ik zeggen dat ik de eerste keer (toen het zo goed werkte) ratiopharm slikte en toen het niet meer zo goed hielp auburindo en sandoz (ze geven het hier gewoon door elkaar..)
8-12-2011
40 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ben sinds een maand of 3 bezig met deze medicijnen. ik ben begonnen met 10 mg. hadweinig reactie of voordeel hier van. daarna naar 20 mg en dat werkte al wel. ik gaf mezelf een cijfer 4 als ik op een 0 begon. daarna ben ik naar 30 mg gegaan en ik gaf me een 6 a 7. voel me goed en ben nu 2maand op 30 mg en krijg een beetje en terug val. hier was ik door de psycho voor gewaarschuwd. ik zou nog wel naar een dosia van 50 of 60 moeten. ik wil natuurlijk liever niet hoger dan bv 40 ofzo. je moet toch niet zomaar hoger gaan dan nodig is. ik vraag me alleen af. blijf je elke keer langzaam verhogen of blijft het dan stabiel. sex is wel een probleem. het remt duidelijk je zaadlozing. gevoel en erectie is er wel.
6-12-2011
60 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Helaas is het een noodzaak om te blijven slikken. Opbouwen / afbouwen divers emalen meegemaakt, maar daar wordt je echt beter van hoor. Dus mag niet meer stoppen. De bijwerkingen zijnniet echt leuk. Sex lukt niet of je wordt er dood moe voor er iets gebeurd , geen plezier meer. Duizelig onder het lopen. Enorme dromen en zweten , moe wakker worden.
1-12-2011
31 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik sinds een aantal jaren dit medicijn.Heb tussendoor 1x afgebouwd maar de klachten kwamen terug. Opbouwen was trouwens ook een hel.altijd moe,nergens zin in. Veel klachten zijn lichter geworden(obsessief gedrag,faalangst,zelfbeeld iets beter). Ik heb veel verschillende medicaties gebruikt maar met 30 mg heb ik toch de minste complicaties.Grootste nadeel is nog steeds mijn seksleven en dit heeft ook zijn weerslag op mijn zelfbeeld. Nu ben ik ook van plan om voor de 2de keer af te bouwen
30-11-2011
30 jr.
Inname- / gebruiksgemak
ik was 22 in de tijd dat ik antidepressiva heb gebruikt na het meemaken van een gewapende overval op mijn toenmalige werk. paroxetine heeft voor mij geen effect gehad op het weggaan van mijn klachten. wel werd ik een soort zombie die alleen maar wilde slapen, voelde mij zelfs depressief terwijl ik dat vooraf niet had. ook mijn sexleven viel totaal weg. enige voordeel was dat ik weer wat kon eten, wat ik vooraf totaal niet kon door de stress. ben na een half jaar af gaan bouwen wat zeer zwaar viel. en heb er toen zeker nog anderhalf jaar over gedaan voor ik me weer een beetje 'normaal' voelde. moet er wel bijzeggen dat ik het middel via de huisarts had verkregen en geen begeleidende therapy had gevolgd.
29-11-2011
27 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Plotseling kreeg ik last van sociale angst in verschillende situaties. Ik durfde zelfs niet meer op bezoek bij vrienden en ik kon ook niet meer normaal functioneren op mijn werk. Waarschijnlijk heb ik teveel hooi op mijn vork genomen de afgelopen jaren. Altijd met werk bezig, alleen maar beter en beter willen in je carriere. Ik heb paroxetine in een vroeg stadium van mijn klachten voorgeschreven gekregen van mijn psycholoog. De eerste 2 weken waren wel echt een hel, ik dacht echt niet meer dan het goed zou komen. De klachten werden veel erger juist. Nu in de 5e week voel ik mij BETER DAN OOIT. Ik heb verder ook geen last van bijwerkingen meer. Ik werk weer fulltime en voel mij zelfs beter dan eerst. Heb totaal geen last meer van die vervelende angst.
25-11-2011
52 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik sinds vier weken paroxetine 20mg per dag. Ik heb vooral de eerste drie weken behoorlijk last gehad van meerdere bijwerkingen zoals: misselijkheid,trillende handen,overmatig zweten, klamme handen,duizeligheid , onzekergevoelwattengevoel in mij hoofd, en gevoel van ik wil dood terwijl ik dat niet wil, hoofdpijn. Ondanks alles slaap ik over het algemeen heel goed en voel me ''s-morgens nog steeds erg moe, later op de dag wordt dat wel iets minder. Ik vraag mij af hoelang dit nog duurt voor ik enig effect ga merken en of anderen deze klachten ook herkennen. Bij een burn-out voeld men over het algemeen zich zo en zo al niet lekker met allemaal vage en ongrijpbare gevoelens. Ik hoop dat er meerdere personen zijn die hierover iets kunnen vertellen.
23-11-2011
35 jr.
Gebruikt tijdens zwangerschap
Inname- / gebruiksgemak
Voor mij is Paroxetine een supergoed middel, het werkt gewoon. Ik had een ontzettende angststoornis en Paroxetine heeft me daar ontzettend goed bij geholpen. Duurde wel lang voor het echt over was, heeft wel een jaar geduurd. Maar de aanhouder wint, geef dus niet te snel op, het kan echt enkele weken (vanaf 6) tot maanden (3) duren voordat je er baat bij gaat krijgen. Heb Paroxetine doorgeslikt tijdens mijn 3e zwangerschap, gyn deed er nonchalant over en idd, een super gezond en blij kereltje op de wereld gezet ! Heb het al eens eerder geslikt voor een paniekstoornis, ook toen werkte het super. Helaas toen na afbouwen opnieuw (moeten) starten ivm terugkerende klachten. Deze keer ben ik dus iets voorzichtiger met afbouwen....:)
19-11-2011
44 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Niet zo lang geleden heb ik 2 keer eerder op dit forum geschreven. Tot en met 1 november gebruikte ik 20 mg paroxetine. Ik gebruik vanaf afgelopen maandag(14 november) ook weer deze dosering. In de tussentijd (van 2 tot en met 13 november heb ik, volgens voorschrift van de huisarts 15 mg per dag geslikt. De dosering wisselde hierbij om de dag(de ene dag 10 mg, de andere dag 20 mg. Dit ging goed, tot ik in de nacht van zondag op maandag wakker werd met vrij hevige angstaanvallen, zondag ging hieraan al veel piekeren, en zwaar denken vooraf, ik voelde mij in alles onderuit gehaald. Om 2 voorbeelden te noemen, ik maak deel uit van een gespreksgroep, en iemand van die groep vroeg aan mij, waarom ik de afgelopen paar keer niet ben geweest, waarop ik heb gezegd: mijn hoofd zit vol, ik geef even de voorkeur om wel naar de wekelijkse repetitie van het zangkoor te gaan, maar even niet naar de gespreksgroep. Later begon ik heel erg te twijfelen of ik dit wel had mogen zeggen, zelfs zo dat het mij behoorlijk in beslag nam. Ik ben postbezorger, en steeds had ik in de afgelopen week te maken met stemmen, bijvoorbeeld de gedachte: ik heb de post niet goed rondgebracht maar in een container gedumpt, terwijl ik in mijn hoofd wel weet dat dit absoluut niet waar is. Toch maakte deze stem mij onzeker, en was het heel moeilijk om dit te relativeren, en om hier grip op te krijgen. Ook waren er concentratiemoeilijkheden, en zag ik overal tegenop. Gelukkig begin ik mij weer wat beter te voelen. Van de huisarts kreeg ik de mening, dat een wisselende dosering(ene dag 20, andere dag 15 verantwoord was Echter heeft mijn zus contact gehad met een psycholoog, die van mening is, dat dit geen goede manier van afbouwen is, omdat paroxetine snel afbreekt in het bloed, waardoor de balans verstoord is. Voorlopig houd ik het even bij 20, om geestelijk tot rust te komen. Dirk Jan
14-11-2011
23 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Erg tevreden over Paroxetine. Wel in het begin wat bijwerkingen gehad maar ging na een paar dagen over. Na ca. 6 maanden werd ik erg moe overdag, in slaap vallen achter het stuur en op het werk dat ik over ben gestapt naar cipramil
vorige
Epilepsie
Champix (271)
Verslavingsziekten
Thyrax Duotab (261)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Metoprolol (247)
Seroquel (199)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (197)
Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline / Clavulaanzuur (194)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (151)
Pijn
Crestor (151)
Cholesterol
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.
Meer informatie over de werking van medicijnen?
www.apotheek.nl
Omeprazol (387)
Tramadol (301)
Citalopram (281)
Lyrica (271)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1768)
Anticonceptie - overig (1520)
Cholesterol (1103)