inloggen
Geef ook uw mening
Ervaringen van gebruikers
Gemiddelde ervaring met
(fluoxetine)
Vergelijk alle medicijnen in de categorie:
32% (24)
volgende
30-1-2012
49 jr.
Inname- / gebruiksgemak
door de prozac gebeurde hele rare dingen, ik liep b.v. met mijn honden in een buurt waar ik al 15 jaar woonde, ik was kompleet de weg kwijt en moest de weg vragen, mensen keken mij aan alsof ik rondom dronken was!!! een hele nare ervaring!
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
21-1-2012
41 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Naast de beginners-bijwerkingen: misselijkheid, bleef ik last houden van een droge mond, transpireren en nervositeit. Verder merkte ik niet dat mijn depressiviteit beter werd en ben ik overgestapt naar Venlafaxine. Toch heb ik bij algehele tevredenheid voor neutraal gekozen, aangezien er wel mensen zijn die baat hebben bij Prozac. Ik vind het dan te ver gaan om ontevreden in te vullen.
18-1-2012
56 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik had aanvankelijk wel de indruk dat dit middel werkte, maar er kwamen steeds vaker terugvallen die ook steeds langer duurden. Verder had ik veel last van bijwerkingen zoals seksuele stoornissen, darmstoornissen en trillen.
17-1-2012
30 jr.
Inname- / gebruiksgemak
na twee dagen had ik het gevoel supergelukkig en beter te zijn, voor het eerst in mijn leven voelde ik me gelukkig en goed!! wat een super pilletje... helaas na twee weken stopte dit gevoel en raakte ik in een super depressie, zo jammer. nu gaat het wel weer en slik ik iedere dag mijn pilletje, maar het fijne gevoel en de energie heb ik niet meer terug gehad.. ik baal zo! iemand ervaringen? tips?
11-1-2012
43 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik prozac nu ongeveer een maand en voelde na 3 dagen al verbetering na een week wist ik het zeker het helpt. Je wordt wat vlakker maar daardoor worden mijn depressieve gevoelens ook minder heftig. Bijwerkingen voor mij waren GEWICHTSAFNAME ipv. toename zoals ik overal lees. Dit had ook te maken met wat misselijkheidsgevoelens waardoor ik niet goed kon eten. De misselijkheid is weg maar de kilo's ook. Die probeer ik er nu weer aan te eten. Verder een droge mond. Maar verder totaal niet , ik ben erg tevreden dat zo een klein tabletje zoveel verbetering kan brengen.
18-12-2011
35 jr.
Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik nu 15 maanden prozac en ben er tevreden mee.in het begin, zeer veel bijwerkingen maar gelukkig na 6-7 weken weg. Ik wil graag nu stoppen maar ik ben nu wel onrustig geworden van alle verhalen die er geschreven worden. Zal ik nooit meer van de prozac af komen?
1 reactie
man 46 jr.
Hallo. Ik reageer even omdat ik weet dat mijn zus soms ook stopt maar de klachten blijven terug komen en dan gebruikt ze de Prozac toch weer. Zelf heb ik Tryptizol als antidepressief en die werkt heel goed. Het is een oud middel maar ik heb er goede ervaring mee dus misschien dat je er wat aan hebt
20 december 2011 | 16:44
6-12-2011
20 jr.
Inname- / gebruiksgemak
De eerste maand was het vooral doorzetten, ik merkte weinig effect van het medicijn en had redelijk veel last van bijwerkingen. Was snel gespannen,zweette veel door de spanning. Op een gegeven moment merkte ik: heey...ik pieker niet meer zoveel, en ik zie het allemaal luchtiger en positiever in. Ik ben er tevreden over, het helpt mij echt! Maar waar ik nu mee zit vind ik best waal irritant, namelijk dat ik mij afvraag waarom ik zelf niet zo sterk genoeg ben om de baas te zijn hierover, en dit een pilletje moet doen. Terwijl ik me nu veel beter voel...ik hoop dat die twijfel weg gaat.
1-12-2011
36 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg Prozac tegen Depressie opgebouwd tot 40 mg. Ik werd wel rustiger van Prozac . Maar de bijwerking slapeloosheid was zo ernstig . Zelfs Valium en Dormicum hielpen niet tegen de slaapproblemen van Prozac. Na 5 weken werd mijn stemming iets beter. Ik ben in 1 keer gestopt met Prozac vanwege de bijwerking slapeloosheid . Ik ga niet Zyprexa nemen om normaal te kunnen slapen !!! Dat is te gek. Het is een goed middel tegen Depressie . Maar begin er alleen aan als er geen alternatieven zijn zoals sport en structuur . Ook werd mijn Depressie in het begin erger door de Prozac let daarop als je Prozac krijgt dat mensen op je letten hoe je je gedraagt en hoe je je voelt !!! Dat is heel belangrijk ! Bijwerkingen die ik had van de Prozac waren = ernstige slaapproblemen , soms agressief , gewichtstoename . Prozac geeft gewichtstoename . Ik probeer nu zonder antidepressiva . Als sport en het natuurlijke middel RHODIOLA en activeren en structuur niet helpt om uit mijn ernstige depressie te komen dan vraag ik Cymbalta of Wellbutrin.
30-11-2011
35 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb fluoxetine 20mg een week lang geslikt, 20mg per dag. Om van een permanent down gevoel na een ingrijpende gebeurtenis af te komen. Na een dag of 4 begonnen de bijwerkingen langzaam te komen. Na een week in samenspraak met de huisarts acuut gestopt vanwege de bijwerkingen. De bijwerkingen die ik kreeg waren: Algeheel afwezig (wazig) gevoel, net alsof je de wereld van een afstandje bekijkt, vermindering van coordinatie van armen en benen, algeheel slap gevoel, opvliegers en trillen. Voor mij geen fluoxetine meer, voel me toch meer happy zonder die troep.
26-11-2011
22 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Hoi, Ik gebruik prozac 20 mg nu 6,5 week. Vanaf de dag dat ik het innam voelde ik al verschil..beetje maag en darmklachten, maar mn stemming werd beter en wat vlakker. van dag 1 tm eind week 5 ging het redelijk goed. belangrijk is ook om met dit medicijn gesprekken te voeren bij ggnet.. nu heb ik nog wel soms depressieve gedachten en het misselijk zijn en kokhalsen....deze week te veel gedaan daardoor ziek melden op mn werk, voel me dan knap vervelend... miss dat mn medicijn verhoogd moet worden.. ik ben trouwens wel al zo'n 4 kilo aangekomen dr van.. groetjes mij
24-11-2011
47 jr.
Inname- / gebruiksgemak
prozac bood mij mij net als seroxat een tijdelijke verbetering,maar na enige tijd kwam de grenzeloosheid weer om de hoek kijken,acuut gestopt,voelde me weer een beetje mens! de data in dit systeem kunnen afwijken,maar ik wil erop wijzen dat gebruik tot grenzeloosheid en depressie kan verergeren,beslist ikm alcohol en drugs.
14-11-2011
37 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik het sinds 1998, ben vorig jaar na lang afbouwen gestopt. De klachten kwamen langzaam terug en nog meer; verdriet, angst etc. Ben na een hels jaar weer begonnen. eerst 20 mg en sinda 2 weken 40 mg. Ik weet zeker dat het weer beter wordt, het is nu al beter, maar i.o.. de psych dus toch maar naar 40 per dag gegaan. Als je wilt stoppen snap ik dat, doe dat in overleg met een arts. Als je er aan begint dan moet je echt 2 tot 6 weken wachten tot het gaat werken. De eerste twee weken waren weer een hel, daarna werd het langzaam beter, Bijwerkingen heb ik nauwelijks momenteel; beetje droge maand. Blijf het nu lekker altijd gebruiken.
7-11-2011
37 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb prozac 3 dagen geslikt en kreeg direct last van verminderde eetlust, meer onrust, slaapstoornissen, vreemde gedachtes voor het slapen gaan. Heb ook 3 nachten niet geslapen. Na overleg met huisarts gestopt. Slik nu alleen oxazepam. Voelde mij heel erg ziek. Voor mij geen prozac meer!!!!!!!
24-10-2011
53 jr.
Inname- / gebruiksgemak
hallo ik slik prozac nu ong. 20 jaar.het heeft mij goed geholpen 1 tablet van 20 mg. en een halve oxazepam.nu een jaar geleden kreeg ik weer klachten licht in hoofd angstaanvallen en paniekaanvallen naar de huisarts gegaan opgehoogd met nog een tablet dus was dat 40 mg nou dat heb ik geweten ik dacht dat ik gek werd van de bijwerkingen weer naar de huisarts een halve erbij weer niks .toen heb ik zelf !halve genomen weer naar de huisarts omdat de klachten bleven hij zei ! halve tablet is hetzelfde als niks nemen weer terug naar ! hele tablet nu sinds ! week ,weer die bijwerkingen !!!!!! volgende week gaat de huisarts mij bellen hoe of het gaat als het nog hetzefde is gaan we andere stappen nemen pfffffff ben er zooooo moe van
23-10-2011
40 jr.
Inname- / gebruiksgemak
U ziet het - ben een lang gebruiker van dit medicijn. Kort antwoord: het werkt! Voel me sterk en minder angstig - voel me goed in het leven staan. Bijwerkingen duidelijk minder seksuele lust en droge mond. Ik ben ook steviger geworden door dit medicijn. Ik vroeg me af of nog meer mensen gewichtstoename ervaren door dit medicijn. Ik ben blij dat ik weer nog leven en genieten - echter de gewichtstoename hooit wel wat roet in het "eten"! ;)
15-10-2011
52 jr.
Inname- / gebruiksgemak
ik had al jaren antidre.genomen las over prozac en heb me die laten voorschrijven na drie dagen een ramp!!!! zelfmoordneigingen wenen zonder redenen geen eetlust zeer diep in de put zitten agressief kwaad zijn op alle mensen op eigen ineciatief gestopt geen geen andere medicijnen genomen en laten behandelen onder hypnose door erkend psichiater na een jaar was en voel ik mij zeer gelukkig en heb geleerd als ik soms nog eens een dipje heb dat dat normaal is en kan zo de knop omdraaien en verder gelukkig zijn,nee voor GEEN pillen meer en ben nu 15 jaar van m'n depressie af er gaat geen dag voorbij dat ik niet gelachen heb,blijf van die soort pillen af want ze helpen in NIET in tegendeel je word zieker en zieker
19-9-2011
20 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Na het medicijn 2 maanden te gebruiken voel ik weinig verschil. Wel bij werkingen zoals zweten tijdens het slapen, en ik kan minder alcohol drinken dan ik gewend ben. Meestal moet ik formeren na een avond alcohol genuttigd hebben. Wel word ik vaak hyperactief wat ik als positief ervaar, maar ik kan daarna ook heel erg slaperig zijn, wat dus weer negatief is. Ik vraag me af of ik misschien een hogere dosis dan 20 mg per dag moet krijgen, of dat ik iets anders moet krijgen. Want tot nu toe zijn mn stemmingswisselingen weinig veranderd..
12-9-2011
46 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben met weinig problemen overgestapt van clomipramine naar prozac. dit medicijn bevalt me heel goed en heb weinig last van bijwerkingen.
4-9-2011
31 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik sinds 3 wk prozac 20 mg. Ben erg moe, suf en duizelig en heb geen trek in eten. Mentaal voel ik me nog slechter, word er alleen nog maar depressiever, gespannen en angstiger van.
29-8-2011
40 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Met Prozac en ook andere nieuwere anti-depressiva voelde ik me een zombie en had totaal geen gevoelens meer. Was al misselijk door mijn depressie, werd hier alleen maar erger van. Continue een gaap/kokhals gevoel. Al had mijn depressie nog wat dieper gezeten, dan had ik op dat moment in staat geweest mezelf wat aan te doen. Depressie werd niet beter vond ik, was wel onaangenaam verdoofd, waardoor de angst ietsje minder was.
29-7-2011
23 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik nu sinds 6 dagen prozac. Heb volgens mij veel last van bijwerkingen, namelijk angstig, vervelende gedachten, moe. Kan iemand zich hier in vinden? zelf vind ik dat ik even moet doorbijten, maar zo vervelend, vooral in werksituatie enzo. Heb al contact gezocht met psychiater.
1 reactie
man 0 jr.
Ik heb precies hetzelfde, ik slik het nu bijna 3 weken maar ik merkte afgelopen weekend pas dat ik last had van angst gevoelens en afschuwelijke gedachten, ik had van de psychiater ook slaap medicijnen gekregen omdat dat nodig zou zijn, die waren van het weekend dus op en toen kwam de klap, ik lig al 2 dagen wakker met al die angstige gevoelens en gedachten, ik durfde snachts niet eens naar de wc, ik voelde me ook bekeken, heel vervelend.. heb vandaag de psych weer gesproken en krijg weer slaap medicatie. het is net alsof ik van het ene psych stoornis in het andere verval. bah
08 augustus 2011 | 12:31
7-5-2011
60 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Dit middel was voor mij rampzalig. Na een week had ik elke nacht nauwelijks geslapen. Eten en drinken kon ik niet meer. In mijn hoofd had ik een ruis alsof er een krachtige wind was opgestoken. 's Nachts moest ik een radio naast mijn bed hard laten spelen om die ruis te overklassen. Wat een marteling!. Wat gek dat het vermelden van de bijwerkingen op de bijsluiter moet aangeven dat dit middel goedgekeurd is voor gebruik. De bijwerkingen zouden juist aanleiding moeten zijn om dit middel uit de handel te nemen naar mijn idee.
17-4-2011
30 jr.
Inname- / gebruiksgemak
vind de bijwerkingen behoorlijk vervelend, last van snaaien waardoor gewicht toeneemt,droge mond last van slechtgebit, slaperigheid(suf zijn) last van wazigheid ogen,rare dromen,word tijd om te gaan gaan hardlopen en opden duur maar stoppen met medicijnen.
14-1-2011
17 jr.
Inname- / gebruiksgemak
hallo, ik heb dit medicijn net van mijn psycholoog voorgeschreven voor een depressie en zeer veel angst. ik heb al een keer zelfmoordgedachten gehad en in de bijsluiter staat dat als je jonger dan 18 bent en als je al zelfmoordgedachten hebt gehad dat dit zeer waarschijnlijk terug komt.. nu ik dit en deze site lees weet ik niet of ik dit wel moet in nemen.. weet iemand of dit kan en of ik misschien beter iets anders kan proberen? (Red; neem bij twijfel altijd contact op met de behandelend arts; hij/zij kan u ondersteunen en helpen bij keuzes waar u voor staat!)
6-1-2011
17 jr.
Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik prozac sinds maart. in het begin had ik al onmiddelijk veel last van een raar gevoel in mijn hoofd. ik kan het moeilijk omschrijven, het lijkt alsof er een onzichtbare vinger op een bepaalde plek in mijn hersenen druk. het is geen zware druk. dit verdween naardat ik een paar maanden dezelfde dossis gebruikte. maar kwam terug als ik omhoog ging, en verdween weer vanzelf. mijn psychiater had geen idee ofdat het bij de bijwerkingen hoorde. ik was ongeloofelijk bang dat het iets ernstigs was. ik kon er namelijk geen soort gelijke ervaringen op internet over vinden. nu ben ik aan het afbouwen omdat ik vind dat het niet goed genoeg voor mij werkt, en heb inderdaad weer het zelfde probleem, alleen nu ben ik ook draaierig en licht in mijn hoofd, soms voel ik me verdoofd in mijn linker arm. ik ben weer angstig. ik zou blij zijn als die rotzooi uit mijn bloed is!! is er iemand die dit herkend? ik zou graag jou ervaring willen horen! gr sanne
vorige
Epilepsie
Champix (272)
Verslavingsziekten
Thyrax Duotab (262)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Metoprolol (248)
Seroquel (201)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (197)
Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline / Clavulaanzuur (195)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
ADHD - psychostimulantia
Crestor (152)
Diclofenac (151)
Pijn
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.
Meer informatie over de werking van medicijnen?
www.apotheek.nl
Omeprazol (389)
Tramadol (301)
Citalopram (281)
Lyrica (272)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1778)
Anticonceptie - overig (1527)
Cholesterol (1107)