• mail to a friend
  • print this page

Gemiddelde ervaring met Sumatriptan (sumatriptan)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Migraine

EffectiviteitEffectiviteit

(matig effectief)
0% (0)
(minimaal effectief)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (4,2)

Sumatriptan - Algehele tevredenheid

(enige gebruiksproblemen)
(veel gebruiksproblemen)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Sumatriptan

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »
20-5-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik nu een jaar Sumatriptan een wereld medicijn, na inname voel ik de migraine weg trekken na ongeveer een half uur. Wel wat rare kaken en een zwaar gevoel in mijn lichaam maar allemaal goed te doen. Zoveel jaren getobd met medicatie en voeding dit medicijn helpt echt!!

15-5-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik summatriptan dagelijks in injctievorm en heb er bijna geen bijwerkingen van en de bijwerkingen die er zijn zijn te verwaarlozen tegen de pijn van migrraine

21-4-2012
50  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Al een aantal jaren last van migraine-achtige hoofdpijn. Omdat huisarts niets wilde voorschrijven altijd maar gerommeld met paracetamol en ibuprofen. Uiteindelijk via nieuwe huisarts toch dit medicijn gekregen en ik ben er echt ontzettend blij mee. Werkt echt perfekt. Neem meestal een 1/2 tabletje. Af en toe een hele maar heb dan wel last van bijwerkingen zoals akelig voelen en duizeligheid, moet dan echt een uurtje gaan liggen. Gelukkig zakt dit daarna en voel ik me weer fit.

18-4-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Had altijd 2 dagen per maand die ik kon afschrijven door heftige hoofdpijn, meestal voor ongesteld worden. Nu ik Sumatriptran gebruik ben ik na 1 uur weer helemaal op en top fit. Onvoorstelbaar dat dit zo goed werkt. 1 pilletje en nergens meer last van. Geen bijwerkingen, wat een topmedicijn!

13-4-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Vanaf mijn tienerjaren heb ik al last van migraine. Echter wist ik toen niet dat het migraine was. Jarenlang heb ik hieraan geleden zonder medicijnen. Ruim 10 jaar geleden kreeg ik via een specialist in het Leids Universitair Medisch Centrum Immigran en nu Sumatriptan voorgeschreven. Als ik een aanval voel komen neem ik eerst een zware pijnstiller (Diclofenac 100 mg. zetpil) en na 2 uur Sumatriptan. Als ik geen pijnstiller inneem, werkt de Sumatriptan bij mij niet. Ik ben blij dat deze medicijnen bestaan en zou niet zonder kunnen. Wel heb ik de laatste jaren steeds vaker migraine, gemiddeld 1 keer per 5 dagen. Vroeger 1 keer in de 2 a 3 weken. Ik vraag mij af of dit door het medicijngebruik komt. Ook weet ik niet of deze medicijnen na langdurig gebruik schadelijk kunnen zijn.

24-3-2012
21  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sumatriptan is een prima medicijn die naar behoefte moet worden gebruikt, maar wel een zwaar middel. Men moet een serieuze diagnose van migraine hebben gehad! Een uur na het innemen begint mijn migraine af te nemen, maar de bijwerkingen nemen het dan over. Ook door de bijwerkingen kan ik net zo min functioneren als met migraine. Ik krijg een stijve nek en ledematen. Mijn ademhaling wordt pijnlijk in de borst en ik wordt duizelig, misselijk en slaperig. Ik ga dan ook altijd in bed liggen na het innemen van Sumatriptan. Nu zullen velen denken; stop dan met dit medicijn. Maar vind alles prima als het mijn migraine wegneemt. En dat doet Sumatriptan perfect. Na 2 á 3 uurtjes in bed liggen kan ik weer volop functioneren, zonder migraine! Ook heb ik nog nooit gehad dat de migraine aanval na een tijdje weer terug kwam.

17-3-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb sinds mijn 52-ste jaar de klachten (waarom dan pas ?), Ik ben nu 59 en heb lang zonder werkende middelen gedaan, tot op een goede dag Sumatriptan voor werd voorgeschreven. Ik gebruik maar een half van de 100 mg tablet en de hoofdpijn verdwijnt binnen een half uur. Omdat mijn pijncyclus altijd 3 dagen is , gebruik ik 1,5 tablet per 3 dagen. Misschien Ik heb daarom geen voelbare bijwerkingen gehad behalve het verdwijnen van de pijn.

13-3-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
hallo ik heb al heel vele jaren hoofdpijn,nekpijn,misselijk,wazig zien ,moe enz;; typisch migriane nu heb ik sumitripan gekregen maar heb het nog niet durven nemen daar ik het met combinatie van topamax moet nemen heeft iemand daar ervaring mee al ?Meestal neem ik Zaldiar bij een aanval en dat helpt soms en soms niet ?

1 reactie
13-2-2012
52  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik Sumatriptan sinds okt. 2011 en het bevalt me zeer goed. Ik heb vaak erge hoofdpijn die gepaard gaat met misselijkheid, het niet kunnen verdragen van licht en geluid. Ik heb gemiddeld 3 tot 4 aanvallen per maand en wordt daar erg moe van. Gewone pijnstillers, zoals paracetamol of Finimal hebben totaal geen effect op mij. Sumatriptan was voor mij een uitkomst. Ik ben alleen bang dat ik ze van de apotheek niet al te vaak mag bestellen. \per verpakking krijg ik maar 6 taletten. Deze zijn vaak na een paar weken op en moet ik nieuwe bestellen.

19-1-2012
39  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sumatriptan werkt zeer goed, binnen een uur ben ik van mijn hoofdpijn af. Hiervoor gebruikte ik immigran, dit is lang niet zo effectief als sumatriptan. Wordt alleen na inname van sumatriptan wel heel erg moe.

30-12-2011
47  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb reeds enkele jaren last van clusterhoofdpijn. Sinds ik Sumatriptan 100mg neem in zulke periodes (soms to 4 per dag) kan ik normaal functioneren en gaan werken.

27-12-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Heb al migraine van kindsaf. Heel wat verschillende medicatie geprobeerd. Gewone pijnstillers helpen niet. Imitrex inspuitingen hielpen ook goed maar die waren heel belastend voor mijn hart. De arts in de pijnkliniek raadde die dan ook af. Sumatriptan 100 is wel heel doeltreffend.Het helpt na een uur ongeveer. Maar ik heb wel een heel drukkend gevoel in mijn borst, precies de linkerkant. Dat rare gevoel in mijn kaken heb ik ook maar na iets te hebben gegeten gaat dit over.

4-12-2011
47  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sumatriptan werkt meestal niet geheel. Ik blijf hoofdpijn houden en ben vaker misselijk.

24-11-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sumatriptan is fantastisch, bij de eerste verschijnselen een 100mg pilletje en na een half uur voel ik het zo verdwijnen. Sinds mijn tienerjaren al last van migraine aanvallen, minimaal 1 keer per week een lichte aanval en 1 a 2 zware aanvallen per maand waarbij ik 2 dagen plat lag. Ik was gewoon bang om ergens naartoe te gaan omdat ik wel eens migraine zou kunnen krijgen. De enige bijwerking die ik heb is een wat zwaar gevoel in de armen en benen voor een uurtje maar dat is eigenlijk niet noemenswaardig. Sumatriptan heeft de kwaliteit van mijn leven echt enorm verbeterd.

24-11-2011
24  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Het werkt bij mij binnen een uurtje. Ik heb geen bijwerkingen. Heb alleen 3 dagen achter elkaar last en daarna is het over. Deze week heb ik een ander merk gehad, heb nu van de fabrikant Bluefish maar die werken veel minder goed als die van Mylan. Bluefish neemt de klachten een beetje weg, maar de hoofdpijn blijft nog sterk aanwezig. Kon ook verschillen per fabrikant vertelde de apothekers assistente mij. kan aan de hulpstoffen liggen die anders zouden kunnen zijn. Nu weer besteld van Mylan, hopenlijk komen ze snel zodat ik die weer kan gebruiken.

21-10-2011
55  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben over gestapt van immigran naar sumatriptan dat deed de apotheek. Ze vertelde mij dat het dezelfde stof bevat als immigran. Voor mijn gevoel werkt het anders, ik ben minder misselijk na het geven van de spuit. het duurt langer voor het ingewerkt is. ik vind de spuit niet echt handig je moet meerdere keren drukken voordat hij het doet. en waarom krijg je opeens een ander merk?

27-9-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik sumatriptan 50mg nu ongeveer een jaar en het is een uitkomst, anders lag ik wel eens drie dagen op bed voordat het eens een keer ging zakken. Als ik een tablet inneem zakt het na een half uurtje al weg, het enige bij mij is dat ik er een soort stoned van word en het gevoel op mijn kaken als ik wat gaat eten is heel raar, net alsof ik kramp in mijn kaken heb. Ik vind alleen wel dat ik echt niet meer zonder kan, niets anders helpt! Het is dus wel verslavend en dat verontrust mij toch wel een beetje!

26-9-2011
44  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
heb sinds mijn 18e last van migraine. lag altijd een paar dagen per maand in het donker. wat een uitvinding die imigran. nu sumatriptan (aurobindo) 100 mg. werkzame stoffen zijn hetzelfde, bijwerkingen kunnen wel verschillen per merk. de sumatriptan van katwijk farma word ik bijv. kotsmisselijk van. ik neem het meestal in met aspirine erbij. ik word eerst misselijk, hoofdpijn wordt erger, maar na een uur is het meestal weg. helaas volgende dag meestal hetzelfde ritueel en dit gaat soms wel tot 5 dagen zo door.

26-8-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Bij mij werkt sumatriptan alleen als ik er een Ibuprofen van 400 mg. bijslik. De medicijnen versterken elkaars werking. Het viel mij op toen ik probeerde eerst de hoofdpijn weg te krijgen met Ibuprofen en als dat onvoldoende was nam ik toch een sumatriptan. De sumatriptan werkt dan sneller. De neuroloog bevestigde dit en vertelde dat er plannen waren om beide medicijnen te verwerken in één pil. Bij mijn weten is dit nog niet het geval.

25-8-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb vroeger nooit geen migraine gehad , maar sinds de eerste zwangerschap heb ik er regelmatig last van . Als ik Sumatriptan inneem werkt dat ongeveer na een uurtje , ik ga dan even liggen , dan krijg ik een soort van kramp in de nek en dan trekt het weg . Het is heel gek dan lijkt het of de migraine via de nek wegtrekt , maar ben altijd weer blij dat het weer weg is!

24-8-2011
40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb sinds enkele jaren last van migraine aanvallen . Als ik het op voel komen neem ik een pilletje en na een uurtje begint het te werken .Eerst wordt het even wat heviger om daarna de migraine te verdrijven . Als bijwerking worden mijn armen en benen wat slap en voelen moe aan .Ook begiinen ze een beetje te tintelen . Verder krijg ik er slaap van en kan zomaar een dag op bed blijven liggen , te moe om iets gaan doen . Ik ben zeer tevreden over dit medicijn . In Frankrijk kreeg ik een aanval terwijl mijn pillen op waren , daar kreeg ik een neuspray van 20 mg . Dit werkt alleen bij een milde aanval .

18-8-2011
27  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
werkt bij mij voor geen meter. wel word ik er duf van en heb last van bijwerkingen.

16-8-2011
52  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik dit medicijn nu zo'n 8 jaar. vanaf mijn zeventiende één keer in de week gierende koppijn die mijn leven behoorlijk verpestte. Vanaf mijn vierenveertigste is door dit middel mijn leven een stuk aangenamer geworden. Bijwerking: zware armen, maar dit is maar even, als het middel net begint te werken. Dat is dan een prettig gevoel omdat ik weet dat de hoofdpijn dan bijna verdwenen is.

13-6-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb erg veel last van migraine. Wel 2 á 3 keer per week en dit al sinds 1996. Maar eindelijk een goed middel gevonden wat werkt. Wanneer ik een migraine op voel komen neem ik tablet in en ben binnen een half uur weer de oude. Maar als ik met migraine wakker wordt en ik neem een tablet in dan is het binnen een uur zo goed als weg.

5-6-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Had veel last van migraine die soms in sterke aanvallen (1 keer per 2 maanden), maar vaker (1 keer per week) in lichte vorm optreden. Bij de lichte vorm ben ik extreem moe en ellendig met een sterk pijn in de achterhoofd en nek. Na inname van sumatription trek de moeiheid van 1 uur weg en trekt de pijn na 1,5 weg. Voel me daarna snel weer erg goed. Enige bijwerking die ik heb ik kramp in de kuiten. Lijkt of de pijn dan weg zakt is en ik eigenlijk prettig gevoel want betekent dat migraine dan snel weg is :-)

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1310) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (355) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Champix (343) - Verslavingsziekten
listimage Citalopram (313) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (293) - Epilepsie
listimage Thyrax Duotab (274) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Venlafaxine (269) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Lipitor (230) - Cholesterol
listimage Seroquel (218) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (217) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline (206) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (200) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Concerta (197) - ADHD - psychostimulantia
listimage Ritalin (183) - ADHD - psychostimulantia