Gemiddelde ervaring met Haldol (haloperidol)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Psychose / schizofrenie - antipsychotica

Effectiviteit Algehele tevredenheid
13 meningen

Meningen over Haldol

9-2-2010
50-60  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Betreft mijn dochter: (51 jaar) Zeer ernstige psychose (2008)gehad. Toch blijft stem aanwezig. Suf, traag, in zichzelf gekeerd. Deel van psychose lijkt terug te komen.

14-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
Het was echt heel gek; een dag nadat ik begon met Haldol slikken raakte ik eerst heel depressief, daarna had ik het gevoel dat ik 'verlicht' was en niet lang daarna praatte ik met een dubbele tong alsof ik dronken was. Ik heb het dus ook niet langer dan 2 dagen geslikt.

23-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
De bijwerking, stijve spieren kun je heel goed verhelpen, door veel te gaan sporten

21-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Mijn docter vindt, dat ik de medicijnen niet regelmatig inneem, en nu krijg ik het medicijn per in Depot vorm, en kan ik dus niet met vakantie, omdat ik afhankelijk ben, ven een intra-musculaire injectie

19-12-2009
50-60  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Aantal keren een injectie gekregen tijdens psychiatrische behandeling, ruim 28 jaar geleden.Was toen wel nodig; volledig door het lint gegaan,geisoleerd.Wat een troep!De volgende dag: duizelig,onvast op benen, kwijlen als een hond,werkelijk. Tijdens latere behandeling nog eens voorgesteld als medicijn: toch maar niet,nee.

7-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg het middel eerst in tabletvorm 1 en 2 mg. Toen ik 1 mg slikte voelde ik me heel erg fijn, maar waren mijn psychotische klachten nog niet helemaal verdwenen. Inmiddels ben ik overgegaan naar een depot, 40 ml in de 4 weken. Dag en nacht heb ik last van vermoeidheid. Ik voel me loom, een heel erg zwaar gevoel in me hoofd en lichaam. Ik voel ik me helemaal uitgeput en alles vraagt heel erg veel energie van mij, die ik nauwelijks heb. Ik slaap 12 uur achter elkaar en kan dan nog kan ik uren slapen. Ook heb ik het altijd koud. Mijn psychotische klachten zijn wel weggegaan, maar door de bijwerkingen voel ik me toch helemaal niet fijn. Ik zou dit medicijn dus zeker niet aanraden.

3-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik weet niet meer hoeveel milligram ik gebruikte van de haldol omdat het al iets van 2 jaar geleden is ofzo.Vind het zelf een rot medicijn.Werd er onrustig van.Mijn ogen draaide constant weg.Kon niet meer gewoon zien.Heel de tijd keek ik naar boven.Heb het een paar keer gehad. Ze hadden mijn oma dit medicijn ook gegeven.Ze ging er van kwijlen en kon geneens meer normaal lopen. dus nee geen goede ervaringen mee.

29-11-2009
0-20  jr.

26-11-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik vind het een super rottig middel. Je word er heel erg moe van, ik omschrijf het als het zombie effect. Laveloos rondlopen. Tegen de psychoses werkt het prima maar is dat het waard om heel veel te slapen en als je wakker bent nog slaperig bent? Je kan er niet mee rijden dat is ook een sterk minpunt, openbaar vervoer of je laten rijden is geen pretje.

10-9-2009
40-50  jr.

Inname- / gebruiksgemak
mijn vrouw heeft dit medicijn Haldol gekregen tijdens een verblijf op de i.c. Ze was toen in een slaap coma en kreeg er hele hoge koorts van 40 tot 42 graden bij. Ze  moest toen tegengif hebben en werd daar bij ook gekoeld.  8 uur spanning, maar alles is goed gekomen

27-5-2009

Inname- / gebruiksgemak
het is vies spul, vieze smaak in de mond.stoelgang slecht, dubbelzien,en het veroorzaakt hart en vaatziekten.maar het werkt waarvoor het bedoeld is.

26-2-2009

Inname- / gebruiksgemak
Het hielp gelijk, geen last van moeheid (hoewel ik weet dat ik hierin een uitzondering ben). 15 kilo aangekomen. Blijf het gebruiken.

22-1-2009
70-80  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Alzheimer en haldol Mei 2008 Mijn vader is in de war. Hij gaat de medische molen in en er wordt alzheimer geconstateerd. Augustus 2008 Het gaat niet langer thuis. Hij is te veel in de war en is een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving. Een gedwongen opname volgt. 12 augustus 2008 Mijn vader is erg opstandig! Hij wil naar huis! Logisch! Als je mij daar opsluit zal ik ook tegen de muren opspringen. Maar mijn vader is dan wel in de war, maar nog zo gezond als een vis. Mijn vader krijgt 3x 3 druppels haldol, daar moet hij rustiger van worden. Dan verhogen ze de boel naar 3x 10 druppels op een dag en daarbij kunnen ze nog extra 2x 10 druppels geven. Dat zijn 50 druppels op een dag. Mijn vader is niet meer als een zombie, slaapt de hele dag en is moeilijk te bereiken. Ik ga me verdiepen in het paardemiddel Haldol. en wat blijkt... In de meeste huizen wordt het niet meer gebruikt en alleen in hele extreme gevallen kan er 3x 2 druppels worden gebruikt. Nu naar veel vechten. Haldol heeft mijn vader gebroken!

Medicijnen met de meeste ervaringen:

Mirena spiraal (378) - Anticonceptie - overig
Thyrax Duotab (67) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Seroxat (55) - Depressie - antidepressiva SSRI
Ritalin (52) - ADHD - psychostimulantia