Gemiddelde ervaring met Abilify (aripiprazol)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Psychose / schizofrenie - antipsychotica

EffectiviteitEffectiviteit

11% (11)
(minimaal effectief)
17% (16)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (3,3)

Abilify - Algehele tevredenheid

(veel gebruiksproblemen)
2% (2)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Abilify

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »
29-1-2012
37  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Hallo, ik slik dit middel nu drie weken, en heb steeds meer last van onrust. Ik krijg steeds meer energie maar hang tegen het hypomane aan. Concentratie is wel verbeterd, echter, gewichtstoename is enorm. Ik val goed in slaap maar slaap onrustig en ben vroeg in de ochtend wakker. Verder zou ik willen stoppen met dit middel, met name vanwege mijn gewicht en de onrust. Met Seroquel had ik veel minder last van bijwerkingen.

28-1-2012
41  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
na vier jaar , gebruik zo ongeveer een half jaar geleden kreeg ik na veel hoofdpijn en pijn in mijn nek, vreemde krampen in handen en voeten en het diepgevoel wordt minder. Ik ga het nu afbouwen want ik denk dat het op lange termijn de motoriek gaat verstoren. Ik denk dat dit product stapeling vertoond en gebruik voor lange termijn raad ik af! Orap ?zyprexa is misschien wat dufmakend, maar iets zegt me dat dit product juist zo verdacht is omdat het een ""boost"" geeft.

26-1-2012
15  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Zoon van 15 met PDD en ADHD heeft al vanaf zijn achste medicatie altijd gericht op ADHD bijvoorbeeld Ritalin, concerta ed. Daarvan werd hij wel rustig maar vond ik dat ook zijn spontaniteit wat verdween. Nu gebruikt hij sinds november 2011 Abilify in een hele lage dosis en gaat het met hem veel beter, hij is beter benaderbaar en beter te corrigeren zonder heel erg boos te worden, of in zijn boosheid te blijven hangen wat voorheen wel veel gebeurde. Gelukkig is hij heel slank gebouwd want de eetlust is schrikbarend toegenomen. Hij is flink in de groei maar eet extreem veel. De psychiater weegt hem wel iedere keer, er wordt wel goed op gelet dat hij niet teveel aankomt. Over het algemeen kan hij hier toch een poosje mee vooruit.

19-1-2012
11  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Zoon met Asperger neemt nu Abilify na gestopt te zijn met Risperdal. Laatste medicijn gaf een overprikkelde blaas zodat hij iedere minuut op de wc zat. Nu bij Abilify geen overprikkeling maar wel af en toe hevige blaaskrampen. Wie herkent dit en wat kan je eraan doen? Ik wil liever niet stoppen met het medicijn want hij heeft er wel baat bij.

15-12-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
mijn zoontje 10 jaar heeft pdd noss en adhd slikt nu risperdal en dexamfetamine 10 mg,zijn concentratie op school is gewoonweg pet,hij heeft n IQ van 117 en kan ook wel leren maar t komt er niet uit om zijn concentratie hij zegt ook altijd heb t druk in mn hoofd,na alle medcijnen gehad te hebben concerta medikante enzo enzo krijgt hij in januari denkelijk als laatste redmiddel abilify,kan mij iemand helpen want alles werkt in t begin altijd goed,en het is of hij na 1 maand ondanks verhoging gewenning heeft,ben ten einde raad

29-11-2011
53  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben nog maar net begonnen, na afbouw van Seroquel. Ik merk dat ik actiever wordt en me meer kan concentreren. ik heb nu 3 nachten heel slecht geslapen, een bijwerking.

27-11-2011
21  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
+ Ik voel me wat actiever en me vader zegt ook dat ik er gelukkiger er uit ziet - de constante 24/7 onrust gevoel is zo vervelend dat ik van plan ben te stoppen, ik ga gaan slapen om dit gevoel te stoppen en ik blijven langer liggen om dit gevoel niet te voelen.... heb constant het gevoel mijn armen en benen en gehele lichaam te bewegen

15-11-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Mijn zoontje van 10 is op 8 maand tijd zo'n 10 kg . Hij voelt zich verre van goed in zin vel. We zijn nu gestopt met de Abilify om te zien of er enige wijzigingen zijn in zijn gedrag op school en overdreven eetlust. Volgens de kinderpsychiater zou dit duidelijk moeten worden tegen eind van deze maand. Hij is nu bijna een week gestopt en ik zie nog geen wijzigingen in zijn eetlust. Volgens de juf gaat het op school ook niet zo best....

15-11-2011
36  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik had zelf teveel last van de bijwerking " onrust " na 1 maand te hebben uitgeprobeerd, ben ik ermee gestopt. terug naar seroquel. Ik had gehoopt dat de Abilify me zou helpen omdat hij de naam heeft, minder last te geven van de bijwerking gewichtstoename. Geen gewichttoename gehad in de maand gebruik, maar bewegings onrust en paniek nam toe, tot en met hyperventileren

10-11-2011
25  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Dit medicijn was echt veruit het ergste antipsychoticum dat ik ooit heb moeten slikken. Ik kon echt helemaal niks meer. Op een gegeven moment kon ik zelfs niet meer naar de supermarkt omdat ik gewoon zo kapot was erdoor. Ik werd er zelfs katatonisch door (ik kon zo'n twee tal uren per dag niet meer bewegen). Ik at nauwelijk meer door het medicijn terwijl ik altijd heel veel at. Daarnaast wil ik zeggen dat al deze drugs niet de oorzaken behandelen. De oorzaken zijn niet alleen biologisch, zoals psychiaters, leraren en vaak ook ouders graag willen geloven, maar hebben ook een psychosociaal aspect. Helaas wordt dat tegenwoordig volledig ontkent. Daarnaast kun je wel genezen van schizofrenie en wordt de kans op herstel steeds kleiner naarmate je langer en meer medicatie slikt. Je kunt zelfs ergere klachten krijgen door langdurig gebruik en de kans dat je arbeidsongeschikt wordt met het slikken van dit soort middelen vertwintigvoudigigd.

8-11-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
wij hebben een zoontje van 10 jaar.ook hij nam het medicijn een geruime tijd in.maar kreeg behoorlijke gewichts toename 10 kilo in 8 maanden.doordat hij ook nog een hartafwijking heeft mag hij dus niet te zwaar waorden.wij besloten samen met hem en in overleg met de arts te stoppen. Maar na 5 weken was de top beriekt en gaf hij zlef aan het niet meer vol te houden,dus we zijn weer begonnen sinds 3 mnd maar ook nu weer behoorlijke toename van de eetlust,het medicijn werkt perfect maar we zijn zo bang dat hij te zwaar wordt heef nu al overgewicht zij het nog niet veel.maar waar houdt het op,wat is acceptabel.ik heb nu 1 week bij gehouden wat hij zoal eet en dat valt best mee.pff vrijdag weer naar de dokter.ik weet soms niet meer wat we moeten doen hij zit er zelf ook mee.heeft ook al riperidal gehad zelfde probleem........je vecht al voor zoveel dingen en nu ook nog tegen het eten en dat terwijl hij toch echt honger heeft

3-11-2011
27  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik abilifly al een week maar heb erg last van overspanen benen ,, ook brandend gevoel in men lijf is dat normaal weten julie dat toevalig..?

31-10-2011
17  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
In het begin werkte het goed en na 3 maanden bleek ik 23 kilo aan te zijn gekomen toen ik stopte met me medicijnen viel ik weer af naar de 75 kilo. Als ik jullie was en als ik dit middel nog zou moeten slikken zou ik aanraden om erg op het eetpatroon te letten en op de beweging ik heb 5 andere soorten anti-psychotica gebruikt maar dit had fatale gevolgen op mijn eetlust. Ik slik nu seroquel maar ik kreeg daar een te kort aan zuurstof aan en slikstoornissen / weinig / geen lucht. Nu moet ik overstappen op de clozapine ik weet bijna wel zeker dat dit ook fatale bijwerkingen zal hebben ik raad het ook af om te stoppen met dit soort middelen omdat her dan nog fataler kan aflopen als je schizofreen/psychoties bent. Als iemand tips voor me heeft wat ik nu kan doen ik ben echt radeloos door de bijwerkingen van al dit soort middelen .

11-10-2011
11  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Mijn zoontje van 11 met PDD NOS slikt nu sinds 2 mnd abilify . Na enkele dagen mekten we al een groot verschil. Hij had erg veel last van diverse prikkels om hem heen. Op school was dit erg lastig. De juf is nu ook erg blij. Ze hoeft hem niet meer te waarschuwen. Hij heeft minder last van anderen en is makkelijker te sturen. Alleen merk ik sinds een paar dagen dat hij soms uit het niets in zijn handen gaat klappen. Heeft iemand hier ervaring mee. Hij had hiervoor helemaal geen tiks.

6-10-2011
51  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben sinds een half jaar aan de Abilify.Ik heb hiervoor nog andere medicijnen gebruikt daarmee ging de angst niet weg,Het werd zelfs erger ,sinds abilify ben ik wat stabieler geworden alleen werd ik hierdoor wel zwaarder en krijg het gewicht er niet af.Heeft iemand ervaring ermee en kreeg jij het overgewicht er weer af en hoe deed je dat dan,graag lees ik jullie reacties hierover,

28-9-2011
35  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
dit middel heeft mijn leven gered, het werkt antipsychotisch beter als al het andere wat ik heb geprobeerd, verder, geen oordeel

19-9-2011
26  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Nadat Seroquel totaal niet beviel kreeg ik van de psychiater Abilify. Wat een verademing!! Eindelijk een pil die werkt zonder (veel) bijwerkingen!! Het geeft me rust in mn hoofd. Paranoia, hallucinaties en manie zijn verdwenen....

19-9-2011
26  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Alleen maar goeie ervaringen met Abilify. Het werkt erg goed. De hallucinaties en achterdocht zijn weg. Stemming is ook veel stabieler!! Psych wilde me in 2009 op Haldol zetten, maar ik weigerde. Heb eerder Seroquel gebruikt, zonder resultaat. Nu dus sinds 2009 Abilify, 30mg. Als enige bijwerking acathisie / onrustige benen. De ene dag geen last van, de andere dag wel, maar het stoort me niet. Ik ben nu eindelijk een gelukkig mens! Abilify is mijn wondermiddel! (Red; mening ingekort/ geanonimiseerd (naam v behandelaar/ instelling) ivm werkwijze van deze site, zie ook de veelgestelde vragen voor meer uitleg )

19-8-2011
14  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik kan erg kort zijn over dit medicijn, het hielp helemaal niet. ik kreeg het voorgeschreven voor een depressie en om rustiger te worden in mijn hoofd. het tegengestelde was de werking. als je mij dan zag was ik erg rustig,maar in mijn hoofd was ik helemaal druk en depressief. de medicatie werd niet gestopt omdat de psychiater vond dat ik er rustiger van werd. intussen werd ik alleen maar depressiever. na een zelfmoordpoging is dit medicijn gestopt. inmiddels gaat het weer goed met me.

12-7-2011
15  jr.

8-7-2011
40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik het naast 20 mg seroxat. Om meer rust in mijn hoofd te krijgen. Ik weet eigenlijk niet wat het me gaat brengen. Maar ik merk wel dat ik vrijer in mijn hoofd ben maar daarentegen extreme vermoeidheid heb waardoor ik nog steeds niet toe kom aan dingen die ik zou willen doen. Ik hoop dat deze bijwerkingen inderdaad zullen verdwijnen zoals mijn behandelaar zegt en alleen de positieve effecten overblijven waardoor ik een prettiger leven kan leiden. Kan iemand mij vertellen hoe lang u er over heeft gedaan om van de negatieve effecten af te komen.

7-7-2011
8  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Mijn zoon van bijna 9 heeft PDDNOS, hij gebruikt hiervoor Medikinet....dit ging in het begin goed, toen werd hij weer wat onrustiger in zijn hoofd en kregen wij er abilify bij. Dit ging geweldig in het begin maar nu heeft hij een heel heel kort lontje en als hij boos is kan hij de vreselijkste woorden eruit gooien...na zo'n bui zakt hij als een plumppudding in elkaar en bied dan gelijk zijn excuses aan. Op school gaat het nu ook minder, hij wordt veel gepest door 1 kind...vindt zichzelf maar waardeloos en heeft geen zelfvertrouwen en oogt in zo'n bui erg depressief. Ik weet niet goed of het van het medicijn Abilify komt. Sinds hij dit gebruikt gaat het wel slechter met hem na verloop van tijd.

19-6-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
In het begin goede resultaten, nu na gebruik van half jaar klaagt mijn zoon over hoofdpijn, slecht zien en afwisselende slapenloosheid met behoorlijke vermoeidheid, zo dat hij vroeg in slaap valt, obessies eetgedrag waardoor hij erg zwaar is geworden. Misselijkheid heeft hij last van en duizeligheid. Hoofdpijnklachten voor naar de huisarts geweest deze zegt, is hooikoorts, wij dachten eerst van wel, maar na medicatie hiervoor te slikken gaat hoofdpijn niet weg. heeft geen loopneus en last van ogen zoals ik ( ik heb nl hooikoorts) Wij weten niet wat we nu moeten doen, omdat hoofdpijn toch wel eng is bij een kind, heeft al 2 maanden last van hoofdpijn, zich niet lekker voelen va n's morgens al, angst komt weer terug, grimmasen ( soort bekkentrekken en krampachtige bewegingen van hoofd) Misschien moeten we afbouwen, Ga morgen contact opnemen met de arts om dit te overleggen. (Red; om privacyredenen naam en instantie van behandelend arts verwijderd)

8-6-2011
9  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Effect vanaf het begin (op minimale dosering) al heel groot. Mijn zoon slaapt voor het eerst snel in (ipv tot 23.30 wakker te liggen). Durft weer alleen door het huis zonder begeleiding (zoals alleen op zijn kamer spelen of iets boven halen). Verder waren zijn (best heftige) tics opeens compleet onderdrukt! Was duidelijk meer hanteerbaar in gedrag geworden. Erg jammer dat hij onlangs lage dosering in korte tijd 10 kilo aankwam. Was nooit een snoeper en eerder te dun. Heeft nu een onvoorstelbare eetlust, obsessief eetgedrag, waardoor wij gingen twijfelen over het gebruik van deze medicijnen. Verder een documentaire gezien over gebruik op latere leeftijd (o.a. borstvorming bij jongens). Dit heeft ons doen besluiten de medicatie af te bouwen. We zijn nu in het laatste stadium van de afbouw en het gedrag van mijn zoontje is helaas weer onhoudbaar. Dus waar doe je nou goed aan. Zoon is drie maanden opgenomen geweest waarnaar een advies uithuisplaatsing door heftig gedrag kwam. Door andere school (cluster 4) en de Abilify werd het weer enigzins hanteerbaar. Nou zitten we met het dilemma, waar door je goed aan? Zijn gedrag is niet alleen voor ons en de andere kinderen een belasting, maar ook zeker voor hem zelf (uitbarstingen, frustraties, tics zijn weer terug etc.).

7-6-2011
14  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Mijn dochter van 14 neemt nu 3 maand abilify. In het begin goed resultaat, ze werd er kalm van maar nu begint ze agressie te vertonen, eet ze niet meer en slaapt moeilijk....morgen op controle naar Leuven...benieuwd wat ze daar gaan zeggen....

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1226) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (301) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Citalopram (281) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (272) - Epilepsie
listimage Champix (272) - Verslavingsziekten
listimage Thyrax Duotab (262) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Metoprolol (248) - Bloeddruk - betablokkers
listimage Sertraline (237) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lexapro (236) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Venlafaxine (233) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Metformine (227) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
listimage Lipitor (203) - Cholesterol
listimage Seroquel (201) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (197) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (195) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline (188) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Seroxat (160) - Depressie - antidepressiva SSRI