www.mijnmedicijn.nl
Medicatieveiligheid voor jou
             

Pfizer-coronavaccin goedgekeurd voor 12- tot 15-jarigen

Besluit van de FDA in Amerika

De Amerikaanse autoriteiten hebben het coronavaccin van Pfizer/BioNTech goedgekeurd voor gebruik bij 12- tot 15-jarigen. De medicijnwaakhond FDA spreekt over een nieuwe belangrijke stap in de strijd tegen het coronavirus.

Er werd al uitgekeken naar de toestemming nadat beide bedrijven in maart bekendmaakten dat uit een klinische test bleek dat het vaccin veilig en effectief is voor 12- tot 15-jarigen. Het vaccin was al goedgekeurd vanaf 16 jaar.

Het vaccinadviespanel van het nationaal Centrum voor Ziektecontrole en Preventie (CDC) komt naar verwachting woensdag bijeen om zich over de onderzoeksgegevens te buigen en een advies uit te brengen.

Canada was vorige week het eerste land dat het middel goedkeurde voor jongere tieners. Voor de Europese Unie buigt toezichthouder EMA in Amsterdam zich over toelating. Een oordeel wordt volgende maand verwacht. In Nederland worden vooralsnog alleen volwassenen gevaccineerd.  

Dit positioneert het Pfizer- en BioNTech-vaccin op de markt voor adolescenten, aangezien ouders ernaar streven hun kinderen te laten immuniseren tegen Covid-19 voordat ze in het najaar weer naar school gaan. Het bedrijf test het vaccin al bij kinderen van 2 tot 11 jaar en is van plan het de komende weken te beginnen met testen bij kinderen van 6 maanden tot 2 jaar.

 

over mijnmedicijn.nl |  privacy |  disclaimer |  links |  sitemap |  contact
© 2022 - Insight Pharma Services BV