Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

Over mijnmedicijn.nl

Algemene informatie over medicijnen bestaat meestal uit de bijsluiter, patiënten informatie folders en folders van de farmaceutische industrie. Deze informatiematerialen zijn toegespitst op de werking en bijwerkingen van een medicijn, maar ondersteunen een patiënt niet of nauwelijks in de gebruiksfase (welke bijwerkingen ervaar ik en hebben anderen dat ook?) en een eventueel keuzeproces voor een ander medicijn.

mijnmedicijn.nl is een onafhankelijke website waarop de patiënt en zijn/haar ervaringen met medicijnen centraal staan. U kunt zelf uw mening geven over uw medicijn(en). Daarnaast kunt u de ervaringen van anderen per medicijn of gegroepeerd per categorie bekijken. Hierdoor bent u in staat om medicijnen in dezelfde categorie snel en overzichtelijk te vergelijken.

Met mijnmedicijn.nl krijgt u een beeld van onder andere de algehele tevredenheid, de effectiviteit en de bijwerkingen van een bepaald middel in een groep medicijnen en kunt u eventueel gesteund worden in de zoektocht naar een (alternatief) medicijn.

Insight Pharma Services BV

mijnmedicijn.nl is een product van Insight Pharma Services BV, een bedrijf gevestigd in Nederland en opgericht door een apotheker.

Postbus 1534
3800 BM Amersfoort
Nederland
kvk registratie: 30231055
Spainkhof 8, 7314 BA Apeldoorn
btw: NL8186.31.430.B01

Onze producten

Uw DNA heeft invloed op uw gezondheid

Vanwege het snel evoluerende bewijs met betrekking tot genetica in relatie tot het gebruik van geneesmiddelen, zijn we begonnen met DNA-producten door de lancering van een farmacogenetische DNA-test. Uw genen hebben namelijk een enorme invloed op de manier waarop een medicijn wordt opgenomen, verdeeld en opnieuw geëlimineerd. Ze kunnen daarom verantwoordelijk zijn voor de verschillen in reactie op een medicatie.
De ontwikkeling van het Actionable Diseases-rapport volgde snel, aangezien uw DNA ook bepaalt of u een verhoogde aanleg heeft voor zeldzame of zeer zeldzame ziekten. Met die kennis is vroegtijdige interventie mogelijk en verbetert de kwaliteit van leven. Verdere ontwikkelingen vinden plaats en omvatten ook een immuunrapport en een obesitasrapport.

meamedica|dental

meamedica|dental is een product voor tandheelkundige professionals waarmee ze digitale anamnese kunnen uitvoeren, medisch tandheelkundige interacties kunnen bekijken en recepten kunnen voorschrijven met controle op contra-indicaties, allergieën en interacties. Het is ontwikkeld in samenwerking met tandartsen en het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) en succesvol geïntegreerd met verschillende Tandarts Informatiesystemen.

meamedica|pro

meamedica|pro is een product voor zorgverleners en brengt een samenwerking to stand tussen de patiënt en de zorgverlener. Hierbij blijft de patient eigenaar van zijn gegevens en regelt hij /zij eenvoudig zelf de verstrekte toegangen aan zorgverleners. De zorgverlener krijgt inzag in met name DNA uitslagen en medicijngebruik en kan deze gegevens eenvoudig inzetten ter ondersteuning en verbetering van de te leveren zorg.

Geneesmiddelenbewaking

Ons doel is om informatie te verstrekken en de patiëntveiligheid te vergroten. Hiervoor hebben wij een oplossing ontwikkeld die de bijwerkingen van medicijngebruik communiceert naar farmaceutische bedrijven.

Informatie op maat

Wij kunnen voor u een plugin met informatie van mijnmedicijn.nl op maat maken voor uw website of doelgroep. Bijvoorbeeld, een kort overzicht van de laatste beoordelingen van mijnmedicijn.nl of de gemiddelde beoordeling van een bepaald medicijn.

Laatste nieuwsbrieven

Onze specialisten

Mw. drs. Wendela Wessels

Apotheker en oprichtster van mijnmedicijn.nl

Mw. drs. Wendela Wessels

Ze begon aan de studie Farmacie zonder grote verwachtingen maar binnen 3 maanden had de organische benadering haar volledig in de greep. Het bleek een fantastische studie met veel diepgang. Het afstudeerproject week echter iets af van de harde inhoudelijke blik door zich te richten op de belevingswereld van antidepressiva-gebruikers. De basis voor mijnmedicijn.nl is toen gelegd.
Na haar eerste banen viel het haar op dat de tijd van haar mede-zorgverleners in beslag werden genomen door processen, maar dat er naar de informatie die de patiënt vergaart vaak niet goed geluisterd werd. In diezelfde periode werd haar vader ziek wat na enkele jaren leidde tot zijn overlijden. Zijn - in de jaren - opgebouwde scepsis voor de juistheid van een diagnose en daarop volgende behandelingen zorgde voor een situatie met minimale medische begeleiding. Het zelf vrijelijk kunnen duiden of controleren van een diagnose en het leren omgaan ermee vanuit ervaringen van anderen behoorde toen nog niet tot de mogelijkheden.


mijnmedicijn.nl was de eerste stap in die richting. Iedereen bouwt immers kennis op over zijn eigen aandoening en gevoeligheden. Niet iedereen zal hetzelfde meemaken en het delen van ervaringen ontwikkelde zich tot een waardevolle database aan vergelijkingsmateriaal.
Dat je met jouw verhaal een ander kan helpen in herkenning van symptomen of oorzaken is erg krachtig. Die praktische kennis, gecombineerd met resultaten uit onderzoek, gaan erg waardevol zijn in de herkenning van patronen en mogelijk ook vroeg-detectie van aandoeningen.

Hoogtepunten