www.mijnmedicijn.nl
Medicatieveiligheid voor jou
             

Farmacogenetische tests geven verdubbeling in remissiepercentages depressie.

Verder bewijs voor wijdverbreid gebruik van farmacogenetische tests bij het voorschrijven van antidepressiva.

Farmacogenetische tests tonen veelbelovende verbetering van symptomen bij patiënten met therapieresistente depressie.

Farmacogenetische tests werden geassocieerd met een bijna tweevoudige (89 procent) toename in remissiepercentages in vergelijking met de gebruikelijke behandeling in een door het Centrum voor Verslaving en Geestelijke Gezondheid (CAMH) geleide klinische studie die zojuist is gepubliceerd in het tijdschrift Translational Psychiatry. 

Door CAMH geleide klinische studie levert verder bewijs voor wijdverbreid gebruik van farmacogenetische tests bij het voorschrijven van antidepressiva.

Hoewel de bevindingen van dit Canadese onderzoek als voorlopig worden beschouwd vanwege de steekproefomvang, weerspiegelen ze de resultaten van een veel groter Amerikaans klinisch onderzoek naar farmacogenetica dat een toename van 51 procent in remissiepercentages voor ernstige depressie rapporteerde in vergelijking met de gebruikelijke behandeling.

Farmacogenetica is gebaseerd op het uitgangspunt dat elke persoon op verschillende manieren medicijnen kan metaboliseren of erop kan reageren op basis van hun eigen individuele genetische profiel.

Dat kan betekenen dat patiënten die dezelfde dosering van een antidepressivum krijgen, er zeer verschillende niveaus van in hun lichaam kunnen hebben, of dat sommige patiënten hogere doses van een medicijn kunnen verdragen zonder slopende bijwerkingen op basis van hun genetica. Door middel van op maat gemaakte genetische tests via een wanguitstrijkje, kan farmacogenetica helpen bij het selecteren van de juiste medicijnen en doseringen voor elke patiënt met de minste bijwerkingen in de kortste tijd.

Lees het hele artikel hier: JOURNAL Translational Psychiatry - 29 maart 2022

 

Bestel jouw DNA test nu met 50 euro korting.

Mijnmedicijn.nl is een APOTHEEK die zich richt op medicatie-veiligheid.

Wij zijn:

- Veilig

De data zijn van jou alleen: Geen doorverkoop van jouw genetische informatie

- Begrijpelijk

Meer begeleiding nodig? bespreek jouw uitslag met de apotheker

- Samenwerkend

Geef jouw arts toegang met onze speciaal ontwikkelde zorgverleners-rapportage

 

.

Mijnmedicijn personal medicine              199   €249 

De mijnmedicijn personal medicine-test, een medicatieresponstest (ook bekend als een farmacogenetische test) bepaalt hoe jouw lichaam medicijnen afbreekt op basis van jouw DNA.

Met deze resultaten kan jouw zorgverlener beter geïnformeerd beslissingen nemen over welk medicijn het beste bij jou past en in welke dosis/sterkte.

Onze test is volledig met 28 genen waarvan bekend is dat ze invloed hebben op jouw medicatie. Geen halve uitslagen, maar gewoon het hele beeld!! 

Onze farmacogenetische test controleert de volgende genen: ABCB1, ALDH2, BCHE, COMT, CYP1A2, CYP2B6, CYP2C8, CYP2C9, CYP2C19, CYP2D6, CYP2D6-enhancer, CYP2E1, CYP3A4, CYP3A5, CYP4F2, DPYD, F2, F5, G6PD, GRIK4, HLA-B*1502, IFNL3, MTHFR, OPRM1, SLCO1B1, TPMT, UGT1A1 en VKORC1.

Mijnmedicijn Actionable Diseases              199   €249 

Er zijn veel aandoeningen waar een genetische aanleg voor bekend is. Niet voor elke aandoening is deze link even sterk, maar de American College of Medical Genetics heeft een lijst opgesteld van 59 genen waarbij een variatie een zeer grote kans op een aandoening geeft. Dit zijn aandoeningen waarbij vroege interventie kan bijdragen aan een positieve uitkomst. Ze noemen dit dan ook ‘actionable genes’, genen waarvoor actie mogelijk is. Enkele voorbeelden hiervan lees je hier

Ontdek voor welke ziekten jij gevoeliger bent, zodat je op tijd actie kan ondernemen tegen de ontwikkeling of verergering.

 

Mijnmedicijn Immuunsysteem

In jouw DNA is bepaald welke HLA moleculen je bezit. Dit HLA type heeft invloed op verschillende processen binnen je immuunsysteem. Doordat het een belangrijke rol binnen je immuunsysteem vervult, heeft het veel invloed op hoe je lichaam reageert op verschillende indringers en kan het invloed hebben op de kans op verschillende aandoeningen. 

Deze test geeft je een rapportage over jouw HLA complex. De genen die gerapporteerd worden zijn HLA klasse 1 A, B en C en HLA klasse 2 DPA, DPB, DQA, DQB, DRB3 en DRB5.

over mijnmedicijn.nl |  privacy |  disclaimer |  links |  sitemap |  contact
© 2023 - Insight Pharma Services BV