www.mijnmedicijn.nl
Medicatieveiligheid voor jou
             

Veel bijwerkingen op medicatie? mRNA vaccins uitgelegd

Snel last van veel bijwerkingen uit de bijsluiter?

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Herken jij dit en heb jij problemen met het vinden van het juiste medicijn tegen een depressie of angststoornis?
Doe dan een test naar jouw DNA. Jouw DNA regelt hoe jouw lichaam omgaat met medicijnen.
Deze farmacogenetische DNA test geeft per gen de activiteit weer en welke medicijnen door dit gen worden verwerkt. Zo zie je direct welk medicijn beter kan passen.
 

Jouw DNA heeft invloed op het resultaat

In jouw DNA is bepaald hoe jij reageert op medicijnen. Jouw genen hebben een enorme invloed op de manier waarop een medicijn opgenomen wordt, zich verdeeld in het lichaam en weer afgebroken wordt.
Ze kunnen hierdoor verantwoordelijk zijn voor de verschillen in respons op een medicijn. Jouw genen bepalen of jouw lichaam een medicijn te langzaam, normaal of te snel afbreekt, wat kan resulteren in nare bijwerkingen of juist helemaal geen effect.

 De mijnmedicijn personal medicine-test, een medicatieresponstest (ook bekend als een farmacogenetische test) bepaalt hoe jouw lichaam medicijnen afbreekt op basis van jouw DNA.
Met deze resultaten kan jouw zorgverlener beter geïnformeerd beslissingen nemen over welk medicijn het beste bij jou past en in welke dosis/sterkte.

Een farmacogenetische test toont de activiteit van de verschillende betrokken enzymen aan en geeft zo informatie over het soort medicijn wat bij jou past en de bijbehorende dosis.

 Bekijk hier alle DNA testen van mijnmedicijn.

Lees hier de reviews van anderen over de DNA testen.

 

Uitgelegd: mRNA vaccins

Hoewel mRNA-vaccins al decennia in ontwikkeling zijn, hebben recente technologische doorbraken hen in staat gesteld om een ​​voortrekkersrol te spelen in de vaccinrespons op de COVID-19-pandemie.

Conventionele vaccins werken door een verzwakt of geïnactiveerd virus af te leveren via gezuiverde kenmerkende eiwitten van het virus. Het immuunsysteem van de persoon leert te reageren, waardoor het in de toekomst kan reageren op sterkere, actieve versies van het virus.

Maar mRNA-vaccins werken anders. mRNA-vaccins hebben stukjes genetisch materiaal genaamd mRNA in een speciale coating. Die coating beschermt het mRNA tegen enzymen in het lichaam die het anders zouden afbreken.
mRNA kan het gemakkelijkst worden beschreven als instructies voor de cel om een ​​stukje van het "spike-eiwit" te maken dat uniek is voor SARS-CoV-2. Omdat slechts een deel van het eiwit wordt gemaakt, kan het de gevaccineerde persoon geen schade berokkenen.

Nadat het stuk van het spike-eiwit is gemaakt, breekt de cel de mRNA-streng af en verwijdert deze met behulp van enzymen in de cel. Het is belangrijk op te merken dat de mRNA-streng nooit de celkern binnendringt of uw genetisch materiaal aantast.

Eenmaal weergegeven op het celoppervlak, zorgt het eiwit of antigeen ervoor dat het immuunsysteem antilichamen gaat produceren en T-cellen activeert om te vechten tegen wat het denkt dat een infectie is. Deze antilichamen zijn specifiek voor het SARS-CoV-2-virus, wat betekent dat het immuunsysteem is voorbereid om bescherming te bieden tegen toekomstige infecties. Hun immuunsysteem reageert vervolgens op deze eiwitten en leert wat te doen als het in de toekomst de volledige versie van de ziekteverwekker tegenkomt.

Een voordeel van mRNA-vaccins is dat er GEEN risico is dat een geïnactiveerd of verzwakt virus gezondheidsproblemen veroorzaakt. Bovendien lijken deze vaccins effectief te zijn in gevallen waarin conventionele vaccins dat niet zijn.

Ze kunnen ook sneller worden ontwikkeld dan conventionele vaccins omdat het proces van het ontwerpen, opschalen en massaproductie van mRNA-vaccins eenvoudiger is - een belangrijk voordeel in de wereldwijde inspanning om de verspreiding van SARS-CoV-2, het virus dat verantwoordelijk is voor COVID-19.

In die zin had de timing van de recente doorbraken in mRNA-vaccintechnologie niet beter kunnen zijn.

Ook al een vaccinatie tegen het coronavirus ontvangen?
Laat anderen HIER weten wat jij hebt ervaren !
over mijnmedicijn.nl |  privacy |  disclaimer |  links |  sitemap |  contact
© 2021 - Insight Pharma Services BV