Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

Bart Hendriksen

Bart HendriksenOnbekend
Onbekend

1expert mening(en) geschreven

Astma / COPD - combinaties

Het effect van luchtreinigers op astmaklachten

Veel voorkomende ziektebeeld in deze categorie

Astma / COPD - combinaties

Wat kan een luchtreiniger betekenen voor mijn astmaklachten?

Luchtvervuiling, fijnstof en de aanwezigheid van allergenen in de lucht hebben vanzelfsprekend een negatief effect wanneer het gaat om astmaklachten. Hetzelfde geldt voor klachten veroorzaakt door COPD gerelateerde aandoeningen en ook voor hooikoorts. Een luchtreiniger kan natuurlijk nooit uw klachten volledig wegnemen, maar een goede, moderne luchtreiniger kan uw klachten wel enorm verlichten!

De meeste luchtreinigers worden door particulieren aangeschaft, omdat mensen de concentratie fijnstof en allergenen in de lucht willen reduceren. Een goede luchtreiniger is voorzien van een HEPA filter en is daarmee uitstekend in staat om deze stoffen uit de lucht te halen. Minder fijnstof en minder allergenen in de lucht betekent voor praktisch elke astmapatiënt minder klachten.

Zorg er daarnaast ook voor dat uw leefomgeving zo schoon en stofvrij mogelijk is ingericht. Bij voorkeur geen vloerbedekking, geen stoffen gordijnen. Hoe minder stoffig het is in uw huis, hoe minder klachten u zult ervaren aan uw luchtwegen. Een goede luchtreiniger helpt u om de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren en er voor te zorgen dat er zo min mogelijk fijnstof deeltjes in de lucht zijn.

Een luchtreiniger zorgt er – technisch gezien - voor dat de lucht in bijvoorbeeld uw slaap- of woonkamer wordt gerecirculeerd en gefilterd. Een krachtig HEPA filter zorgt normaal voor veel weerstand en daarmee geluid. Bij het kopen van een luchtreiniger is het van belang erop te letten dat het toestel werkt zonder veel geluid te produceren om zo uw woon- en slaapcomfort niet te verstoren. Samen met een Zweedse partner heeft Extreme Air Products (https://www.extremeairproducts.nl/luchtreiniger) een gepatenteerde techniek op de markt gebracht om fijnstof te reduceren met een HEPA filter zonder veel geluid te produceren en dat terwijl het apparaat bijna geen stroom verbruikt! Deze luchtreinigers behoren tot de beste in hun klasse, hebben een zeer sterk HEPA filter en ze zijn toch zeer geruisloos.

23-11-2017