Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Amitriptyline

640
meningen

Amitriptyline

amitriptyline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Zenuwpijn (125 meningen)
Depressie (76 meningen)
Fibromyalgie (65 meningen)
Slapeloosheid (55 meningen)
Hoofdpijn (35 meningen)
Pijn (algemeen) (22 meningen)
Migraine (20 meningen)
Spanningshoofdpijn (20 meningen)
Aangezichtspijn (16 meningen)
Reumatoïde artritis (13 meningen)
Hernia (10 meningen)
Polyneuropathie (5 meningen)
Rugklachten (4 meningen)
Artrose van de wervelkolom (3 meningen)
Fantoompijn (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Hebben mijn genen invloed op antidepressiva?

W. Wessels (24-01-2018)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

5

Amitriptyline

19-02-2024 | Man | 31
amitriptyline (10mg)
Spanningshoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jarenlang spanningshoofdpijn gehad te hebben en vele andere dingen te hebben geprobeerd en mij geen raad meer te weten ben ik op onderzoek uit gegaan. Amitriptyline kwam voorbij, maar waarom zou ik een antidepressiva gaan slikken als ik niet depressief was? Dus ik stelde het uit. Na nog meer onderzoek bleek dit middel ook een positief effect te hebben op mijn prikke[lees meer...]lbare darmen en angsten. Ik was om en stelde het voor aan mijn huisarts. Omdat wij al vele oplossingen hebben geprobeerd in de afgelopen jaren, ging hij akkoord en vertelde dat dit middel positief effect kon hebben. Na hier gelezen te hebben wat de mogelijke bijwerkingen konden zijn was ik wat aan het aarzelen, maargoed.. beter wat bijwerkingen dan de pijn en ongemak die ik al had. De eerste week had ik geen enkele bijwerking. Ik sliep heerlijk. De 2e week merkte ik een lichte sufheid en concentratie problemen. Nu zat ik ook tegen een burn-out aan, dus dat kon de symptomen ook versterken. De spanningshoofdpijn zou pas gaan verminderen na maanden gebruik, maar dit bleek al veel sneller. Na 1,5 week was mijn spanningshoofdpijn zo goed als weg. Na 2 weken begon ik trek te krijgen in producten die ik had geskipt in mijn dieet omdat deze vele ongemakken gaven. Nu ruim 3 maanden later kan ik zeggen dat de prikkelbare darn zo goed als weg is. Ik kan eten wat ik wil, zonder pijn en een opgeblazen gevoel. Ik slaap heerlijk (soms wat overactief aan het dromen). De scherpe randjes van de angst is iets afgenomen en vooral de spanningshoofdpijn is weg. Soms komt het 'volle hoofd' gevoel wel terug bij overprikkelling. Maar wanneer ik dan even een stap terug neem en afleiding zoek, verdwijnt dit ook weer. Ik ben dus zeer tevreden over dit middel!
5

Amitriptyline

18-02-2024 | Vrouw | 31
amitriptyline (10mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 3 jaar pijn onder het schouderblad (vermoeden is intercostale neuralgie) eindelijk verlichting. Mijn pijn is van een gemiddelde 7 naar een 1 of 2 gegaan. Hierdoor kan ik weer prettiger bewegen, zonder nadenken huishoudelijk taken doen, en een hele dag werken (pc) zonder pijn savonds. Ik heb ook 0.0 bijwerkingen. Conclusie: niet pijnvrij, wel aanzienlijke verlichting waa[lees meer...]rdoor weer meer kwaliteit van leven.
4

Amitriptyline

27-01-2024 | Vrouw | 53
amitriptyline (10mg)
Fibromyalgie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Behoorlijke gewichtstoename is mijn grootste ergernis qua bijwerkingen
4

Amitriptyline

19-01-2024 | Man | 77
amitriptyline (10mg)
Reumatoïde artritis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb gordelroos in mijn gezicht enop mijn hoofd. Dit heb ik sinds November 2021 . De zenuwpijnen zijn met pregabaline en 10 mg. Amitriptyline redelijk onder controle te houden.Ik neem deze 10 mg. In een uur voordat ik naar bed ga en slaap dan de hele nacht door.Ook overdag heb ik vaak slaap en kan daardoor geen auto meer rijden. Verder heb ik geen last van bijwerking.
5

Amitriptyline

17-01-2024 | Man | 67
amitriptyline (25mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jaren vermoeidheid van slecht slapen en rare hallucinaties en rusteloze benen en slaapparalyse
5

Amitriptyline

12-01-2024 | Man | 35
amitriptyline (10mg)
Pijn (algemeen)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Lees de gebruiksaanwijzing goed door. Probeer bij een lichte dosering (ik gebruik 10 mg) het een uur tot een half uur voor het slapen gaan in te nemen. Het stimuleert je slaap, komt in diepere slaap, gaat op den duur dromen (droomde voorheen nooit) Bij mij zeer effectief. In de zin van scherpe randen van de pijn weg nemen. Ik heb chronische pijnen na een ongeval, dan komt [lees meer...]in combinatie met enkele paracetamol na 2 jaar voor mij deze medicatie als het best passend na voren. Bij meer gebruik (proberen deze op het meest handige moment van de dag in te nemen) dat je bijvoorbeeld tussen bepaalde tijden thuis bent en niet meer weg hoef met bijvoorbeeld een auto. Dit omdat je er gewoon enorm slaperig van kan worden. Ook uitkijken met feestjes en alcohol. Een drankje kan zeker, maar er absoluut mee uitkijken in combinatie.
5

Amitriptyline

28-12-2023 | Vrouw | 56
amitriptyline (50mg)
Fibromyalgie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Alleen de eerste paar dagen suf geweest. Slaap er heerlijk op zonder pijn. Slik het al 11 jaar zonder problemen. Overdag wel wat pijn, maar door afleiding is het te doen. Slik wel paracetamol en ibuprofen bij als het te erg wordt.
4

Amitriptyline

21-11-2023 | Vrouw | 52
amitriptyline (10mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door chronische pijn bij het plassen en vermoeden van blaaspijnsyndroom zat ik om het uur op het toilet om te plassen in de nacht. Dit is nu verminderd naar twee tot drie keer per nacht en soms maar een keer.
5

Amitriptyline

10-11-2023 | Vrouw | 52
amitriptyline (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik het ook 19 mg in begin nu na 2 weken 25 mg merk al echt verschil alleen ze moeten wel aangeven dat je bij je tandarts speciale tandpasta kan regelen verder goed medicijn voel me al veel beter
3

Amitriptyline

05-11-2023 | Vrouw | 51
amitriptyline (50mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik nam Amitriptyline wegen pds klachten en hopen dat ik beter ging slapen. Tegen pds klachten vernam ik met een al een verschil. Ik werd al 6 weken dat ik vroeg wakker wer en niet weer in een diepere slaap kom. Ik neem de Amitriptyline 50mg een uur voor het slapen in. Hads geen goede invloed op mijn slaap. Totdat ik ze in de ochtend innam werd mijn nachtrust gelijk een s[lees meer...]tuk beter. En de sufheid neem ik maar voor lief. Hoelaat nemen jullie de Amitriptyline in. Op internet zie ik 20u staan???
3

Amitriptyline

22-10-2023 | Vrouw | 68
amitriptyline (10mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn vrouw kreeg na een chemokuur voor non- Hodgkin lymfklierkanker Amitriptyline voorgeschreven voor neuropathie pijn in haar voeten. Dit middel werkte prima in haar geval en had ook het “voordeel” dat het een antidepressiva is wat zij op dat moment best kon gebruiken. Nu na acht jaar is zij gelukkig nog steeds vrij van non-Hodgkin. Het enige bijverschijnsel dat zij ov[lees meer...]erhad van de chemokuren was chronische diarree. Talrijke onderzoeken heeft zij hiervoor ondergaan, o.a. darmonderzoek, ontlasting op kweek en steeds aangekaart bij de oncoloog. Mocht allemaal niet baten. Conclusie was steeds “uw darmstelsel is dermate beschadigd door de chemo dat hierdoor diarree ontstaat, u moet er mee leren leven” Na acht jaar wilde mijn vrouw mede door het negatieve nieuws over antidepressieve middelen stoppen en afbouwen van Amitriptyline onder begeleiding van de huisarts en dit is ook gebeurd. Het gevolg laat zich raden: de neuropathie in haar voeten liet zich weer heftig gelden, echter, de chronische diarree verdween en werd weer een “normale” ontlasting! Het hele verhaal voorgelegd bij de neuroloog en die vond dat de diarree bij mijn vrouw een typisch geval van pech was en heeft nu Nortriptyline voorgeschreven, weliswaar ook een antidepressiva, maar het werkt ook goed voor de neuropathie zonder chronische diarree! Conclusie: Na acht jaar tobben voor mijn vrouw heeft niemand onderkend dat Amitriptyline chronische diarree kan veroorzaken.
4

Amitriptyline

12-10-2023 | Vrouw | 63
amitriptyline (10mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bij mij is de ziekte neuralgische amyotrofie vastgesteld en ik heb in een periode van een week of 5 niet kunnen slapen van de extreme pijn die erger werd in de avond en nacht. Daarna ging het langzamerhand beter maar ik kon nog steeds niet lang achter elkaar lopen of staan vanwege de pijn in m'n rug/schouder. Via de neuroloog kreeg ik amitriptyline voorgeschreven en na een[lees meer...] maand nu voel ik me stukken beter. De zenuwpijn is echt afgenomen, helaas nog wel last van m'n spieren maar dat heeft tijd nodig om te genezen. Ik kan nu weer redelijke afstanden lopen. Ik heb wel iets van de bijwerking slaperigheid gemerkt maar het was en is eigenlijk prettig om eindelijk weer goed te kunnen slapen!
4

Amitriptyline

10-10-2023 | Man | 42
amitriptyline (25mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben nu in mijn tweede burnout die vrij rap naar de eerste kwam. Vijf jaar eigenlijk al aan het tobben. Ik heb met name last van overprikkeling. Ik merk dat amitriptyline echt helpt in het herstel, ik slaap beter en kan (mede daardoor) meer prikkels aan. Mijn arts vermoedde dat mijn zenuwstelsel te gevoelig is afgesteld en amitriptyline dan kan helpen. De bijwerkingen[lees meer...] waren in het begin heel duidelijk, doodmoe van 10mg, maar verdwenen ook vrij snel. Na twee maanden een tevreden gebruiker met nu 35 mg per dag. Denk dat ik dit voorlopig zo ga houden.
1

Amitriptyline

02-10-2023 | Man | 82
amitriptyline (10mg)
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
het is voor prikkelde benen . en kon daar door niet in slaap vallen. maar het help weinig ben gestopt. en ben nu bezig naar een ander zieken huis. en dat ben ik een keer geweest eerst nog onderzoeken en bloed onder zoek en een schan
1

Amitriptyline

03-09-2023 | Vrouw | 63
amitriptyline (10mg)
Fibromyalgie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eerst kreeg ik ze van epharma geen bijwerkingen op wat sufheid na nu van HCI strides , wat een rotzooi , kan amper de straat op door duizeligheid, zelfs al van de trap gestruikeld, word steeds maar verdrietiger, en de Apotheek maar blijven volhouden dat het onmogelijk is dat ik zo reageer want dat het de normale bijverschijnselen zijn. Kan de andere leverancier wel krijgen[lees meer...] maar moet het dan zelf betalen. Of ik niet al genoeg narigheid heb door de fybro, nu ook deze stress er nog eens bij
5

Amitriptyline

17-08-2023 | Man | 60
amitriptyline (10mg)
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nu half jaar 20 Mg Kon totaal niet meer inslaap komen Van wietolie met THC tot Cbd slaapthee slaaptherapie blokjes omlopen enz enz Dit middel werkt perfect! half uur voor slapen innemen en slaap in en door! In de ochtend beetje duf rustig wakker worden met paar bakken koffie! Top

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1379) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1157) - Verslavingsziekten
Sertraline (1130) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (594) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (540) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (469) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (460) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (427) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.