Zonder Efexor dooft het licht langzaam uit bij mij, verdwijnt elke zin in het leven. Tekort aan serotonine zit in de familie bij ons. Ik heb aanvaard dat het voor mij hetzelfde is als een bril opzetten, of medicatie tegen hoge bloeddruk nemen. Mijn huisarts heeft me duidelijk gemaakt dat er ergere dingen zijn om genetisch mee te krijgen, zoals een kankergen bijvoorbeeld[lees meer...]. Sindsdien probeer ik niet meer om af te bouwen, voorheen had ik toch het gevoel dat ik dat af en toe moest proberen. Venlafaxine werkt om de een of andere reden niet zo goed, ik heb Efexor nodig.Zonder Efexor dooft het licht langzaam uit bij mij, verdwijnt elke zin in het leven. Tekort aan serotonine zit in de familie bij ons. Ik heb aanvaard dat het voor mij hetzelfde is als een bril opzetten, of medicatie tegen hoge bloeddruk nemen. Mijn huisarts heeft me duidelijk gemaakt dat er ergere dingen zijn om genetisch mee te krijgen, zoals een kankergen bijvoorbeeld. Sindsdien probeer ik niet meer om af te bouwen, voorheen had ik toch het gevoel dat ik dat af en toe moest proberen. Venlafaxine werkt om de een of andere reden niet zo goed, ik heb Efexor nodig.
Tollerantie gaat snel omhoog, maar het helpt enorm als je het in een moeilijke periode moeilijk hebt en erna weer afbouwd. Het is een wonder middel als je bent opgegroeid in angst.
Bij mijn eerste depressie die op 3 maanden opklaarde, werd Efexor ingesteld aan 150mg als onderhoudsdosis gedurende 14 jaar. Gestopt in januari 2015 en begin maart 2015 gecrascht.
Klassieke antidepressiva werkten niet, resistentie, maar pramipexol sloeg direct aan en mits de juiste dosis, 3,1’g halen we goede resultaten. Even een afbouw naar 2,1mg met een terugval als gevolg. Nu terug op de max. dosis.
Ik baal alleen enorm van de seksuele bijwerkingen, waar[lees meer...]door ik de dosering iets ga verlagenLast van OCD en depressieve klachten. Op een gegeven moment heel erg somber met zelfs suicidegedachten. Voor mij een wondermiddel, want in lage dosering (ik reageer heel sterk op medicatie) is na een paar maanden de somberheid geheel weg en ben ik zelfs heel blij. Angsten zijn ook verminderd en dwanghandelingen ook.
Ik baal alleen enorm van de seksuele bijwerkingen, waardoor ik de dosering iets ga verlagen
Ik slik nu ongeveer 4 jaar escitalopram, het duurde even voordat ik de juiste medicatie had gevonden die goed bij me paste, afgezien van wat trillende handen zijn de bijwerkingen beperkt.
Vanaf mijn 12 de jaar geworsteld met laag zelfbeeld en depressies.
Rond mijn vijftigste jaar begonnen met Citalopram.
Na 10 dagen inname voelde ik me al zoveel beter dat ik dacht: "Nu ben ik degene die ik wil zijn".
Toch geregeld geprobeerd met stoppen vanwege de persberichten over placebo effect en mogelijke bijwerkingen van antidepressiva.
heel langzaam geminde[lees meer...]rd iedere keer over een periode van 3 maanden.
En daarna steeds terugkeer van negatieve gdachten en depressieve gevoelens. Nu blijf ik het slikken voor de rest van mijn leven.
Vanaf mijn 12 de jaar geworsteld met laag zelfbeeld en depressies.
Rond mijn vijftigste jaar begonnen met Citalopram.
heel langzaam geminderd iedere keer over een periode van 3 maanden.
Ik gebruik dit medicijn af en toe , zeker niet dagelijks , als ik echt op ben zeg maar , bijvoorbeeld na drukke week of na slechte nachten , ik gebruik 10 Mg , ik ga altijd meteen na inname naar bed , als je niet gaat slapen ga je je vreemd voelen , letters van telefoon dansen etc , ik slaap er prima op , word uitrust wakker , geen bijwerkingen , een heel fijn middel maar [lees meer...]volgens mijn psychiater mag je het maat kort gebruiken en is het zwaarIk gebruik dit medicijn af en toe , zeker niet dagelijks , als ik echt op ben zeg maar , bijvoorbeeld na drukke week of na slechte nachten , ik gebruik 10 Mg , ik ga altijd meteen na inname naar bed , als je niet gaat slapen ga je je vreemd voelen , letters van telefoon dansen etc , ik slaap er prima op , word uitrust wakker , geen bijwerkingen , een heel fijn middel maar volgens mijn psychiater mag je het maat kort gebruiken en is het zwaar
Ik moest beginnen met 50 mg in het begin was het wennen en vooral de bijwerkingen wat er bij komen kijken was iets moeilijker dan ik verwacht had. Maar met een steunende omgeving en een moeder die zelf 150 mg slikt is het makkelijk. vervolgens moest ik naar 100 mg dat is nu nog steeds aan het inwerken het heeft ongeveer 4/6 weken de tijd nodig voordat je je normaal gaat vo[lees meer...]elen voor zover dat kan. schrik niet van de bijwerkingen en als je iets onbetrouwbaar vindt bel dan voor de zekerheid een huisarts of een ervaren persoon uit je omgeving. ik ben zelf heel blij dat ik het neem want ik ben een stuk rustiger geworden in mijn hoofd. de persoon die dit leest en denkt och dit is onzin nee zonder dit was ik echt een saai en verdrietig persoon en nu beetje bij beetje wordt ik vrolijker. Ik moest beginnen met 50 mg in het begin was het wennen en vooral de bijwerkingen wat er bij komen kijken was iets moeilijker dan ik verwacht had. Maar met een steunende omgeving en een moeder die zelf 150 mg slikt is het makkelijk. vervolgens moest ik naar 100 mg dat is nu nog steeds aan het inwerken het heeft ongeveer 4/6 weken de tijd nodig voordat je je normaal gaat voelen voor zover dat kan. schrik niet van de bijwerkingen en als je iets onbetrouwbaar vindt bel dan voor de zekerheid een huisarts of een ervaren persoon uit je omgeving. ik ben zelf heel blij dat ik het neem want ik ben een stuk rustiger geworden in mijn hoofd. de persoon die dit leest en denkt och dit is onzin nee zonder dit was ik echt een saai en verdrietig persoon en nu beetje bij beetje wordt ik vrolijker.
Was al jaren zwaar depressief, erfelijk en opvoeding.
Toen ik zo zwaar in de put zat dat ik niet meer wilde leven heb ik aan mijn psychiater gevraagd om medicatie. heb toen escatilopram en quetiapine voorgeschreven gekregen.
Er is een wereld voor mij opengegaan, ben veranderd in een stabiel optimistisch mens.
Geen stemmingswisselingen en depressies meer!...
Ook niet m[lees meer...]eer angstig, mijn depressie ging gepaard met een angststoornis.
Wel wat afgevlakte en vergeetachtiger geworden, maar dat neem ik voor lief.
Het leven is weer aangenaam!!Was al jaren zwaar depressief, erfelijk en opvoeding.
Geen stemmingswisselingen en depressies meer!...
Ook niet meer angstig, mijn depressie ging gepaard met een angststoornis.
Wel wat afgevlakte en vergeetachtiger geworden, maar dat neem ik voor lief.
Het leven is weer aangenaam!!
Gebruik dit eigenlijk offline omdat dit medicijn omdat dit eindelijk wel invloed heeft op m'n stemming, heb vele ADs gebruikt zonder enig resultaat, Door dit medicijn ging het zoveel beter niks geen last meer van depressie o.d. Uit voorzorg gebruik ik het 1
Tweede nacht werd ik wakker en heb niet meer kunnen slapen. Ik had hartkloppingen, paniekaanvallen, erg rusteloos, kon mijn handen en benen niet stil houden. Hele nacht misselijk en overgeven en consta[lees meer...]nt een droge mond. Ik keek in de spiegel en mijn pupillen waren erg groot.
Het heeft tot de volgende dag 14:00 uur geduurd tot ik weer rustig was, na 5 stuks oxazepam vanaf 01:00 ‘snachts (op advies van de specialist) Ben gestopt met innemen maar 2 dagen erna nog steeds niet helemaal lekker.Eerste nacht verliep redelijk, wel vaak wakker en moeilijk weer in slaap te komen. De volgende dag erg opgefokt, volgens mensen om mij heen keek ik anders uit mijn ogen.
Tweede nacht werd ik wakker en heb niet meer kunnen slapen. Ik had hartkloppingen, paniekaanvallen, erg rusteloos, kon mijn handen en benen niet stil houden. Hele nacht misselijk en overgeven en constant een droge mond. Ik keek in de spiegel en mijn pupillen waren erg groot.
Heb sinds kort zwaar verlies geleden van een dierbare, andere medicijnen geprobeerd en niks leek te helpen. Valium 10 mg doet echter wat er van verlangt wordt en zorgt ervoor dat ik terug normaal kan functioneren/slapen.
het werkt voor mij.
leven gedurende gebruik is stabiel.
wil nu afbouwen. vraag advies aan huisarts
het werkt voor mij.
leven gedurende gebruik is stabiel.
wil nu afbouwen. vraag advies aan huisarts
Ik slik het nu 2,5 jaar en ben er erg blij mee. In het voorjaar van 2016 gestart met een andere antidepressiva, hierdoor in een ernstige depressie met psychotische kenmerken terecht gekomen. Tijdens opname en wat gerommel met medicatie bleek dat Nortrilen voor mij op dat moment de beste ‘keuze’ was ( naast mirtazapine en oxazepam in het begin, die heb ik er toen ik het nie[lees meer...]t meer nodig had snel vanaf gehaald).
In het begin veel bijwerkingen gehad. Duizelig, lage bloeddruk waardoor ik als ik te snel opstond in elkaar zakte, droge mond soms zo erg dat mijn wangen aan mijn gebit plakten, trillen van handen en ontzettend zweten bij elke beweging die ik maakte. Ook ervoor ik erge traagheid net of ik in een slowmotionfilm zat. Nu ruim 2,5 jaar verder nog steeds last van een droge mond (zorg ervoor dat ik altijd een flesje water bij me heb), wat sneller zweten als normaal en gewichtstoename.
Ik slik de 150mg voordat ik ga slapen zodat de meeste dufheid ‘s nachts zit.
Een ander voordeel is dat het ook rust geeft in mij hoofd (Heb ritalin en methylfenidaat geslikt voor ADHD maar moest daar mee stoppen toen ik in depressie terecht kwam).
Ik slik het nu 2,5 jaar en ben er erg blij mee. In het voorjaar van 2016 gestart met een andere antidepressiva, hierdoor in een ernstige depressie met psychotische kenmerken terecht gekomen. Tijdens opname en wat gerommel met medicatie bleek dat Nortrilen voor mij op dat moment de beste ‘keuze’ was ( naast mirtazapine en oxazepam in het begin, die heb ik er toen ik het niet meer nodig had snel vanaf gehaald).
Ik slik de 150mg voordat ik ga slapen zodat de meeste dufheid ‘s nachts zit.
ik heb heel veel verschillende slaap medicatie gehad, nu heb ik zolpidem voorgeschreven gekregen 2weken geleden en ook mijn antidepressiva verhoogd met 20mg. ik had heel vaak werkelijksheidsdromen. vrijdag bleek ik er helemaal van af te zijn en heb ik dit medicijn netjes genomen op mijn tijdstip dat het moest en blijkbaar daarna meerde gepakt. de dag erna savonda om 7u wer[lees meer...]d ik wakker en wat bleek ik had alle pillen die er bij mij in huis waren ingenomen en in het ziekenhuis beland. vandaag zei de psychiater dat dit medicijn mij er waarschijnlijk toe heeft gelijk dat ik suïcide heb proberen te plegen. kijk ajb uit want het is echt een bende kijk uit als je in een depressie zit met dit medicijn. ik heb heel veel verschillende slaap medicatie gehad, nu heb ik zolpidem voorgeschreven gekregen 2weken geleden en ook mijn antidepressiva verhoogd met 20mg. ik had heel vaak werkelijksheidsdromen. vrijdag bleek ik er helemaal van af te zijn en heb ik dit medicijn netjes genomen op mijn tijdstip dat het moest en blijkbaar daarna meerde gepakt. de dag erna savonda om 7u werd ik wakker en wat bleek ik had alle pillen die er bij mij in huis waren ingenomen en in het ziekenhuis beland. vandaag zei de psychiater dat dit medicijn mij er waarschijnlijk toe heeft gelijk dat ik suïcide heb proberen te plegen. kijk ajb uit want het is echt een bende kijk uit als je in een depressie zit met dit medicijn.
Eind december ben ik gestart met 5mg Escitalopram Accord wegens depressie met angst- en paniekklachten. Na 1 week opgehoogd naar 10mg en drie weken later naar 15mg. In de eerste weken heb ik last gehad van lichte bijwerkingen. Angstklachten namen iets toe, verder wat last van misselijkheid en lichte verstopping. Na twee weken op 10mg begon ik de werking te merken. De angst[lees meer...]klachten verdwenen en mijn stemming verbetert geleidelijk.Eind december ben ik gestart met 5mg Escitalopram Accord wegens depressie met angst- en paniekklachten. Na 1 week opgehoogd naar 10mg en drie weken later naar 15mg. In de eerste weken heb ik last gehad van lichte bijwerkingen. Angstklachten namen iets toe, verder wat last van misselijkheid en lichte verstopping. Na twee weken op 10mg begon ik de werking te merken. De angstklachten verdwenen en mijn stemming verbetert geleidelijk.
Gebruik het middel nu ruim 5 jaar in 'lichte' hoeveelheid 50 mg. Werkt bij mij goed (zover dat objectief valt vast te stellen). Door jaren heen 3-4 keer heel langzaam proberen af te bouwen (door op een gegeven moment dagelijks halve tabletjes = 25 mg te gebruiken). Want ja, ik wil graag van deze pillen af. Maar - zo lijkt het - steeds in najaar winter raak ik toch weer zwa[lees meer...]ar down/overspannen/depressief. Ook deze winter 2018/2019 weer. Half december 2018 'maar' weer opgehoogd naar de 50 mg dagelijks. Is het suggestie/placebo dat het middel mij er dan weer bovenop brengt? Voel mij in ieder geval weer beter dan een maand terug. Zijn er mensen met zelfde ervaring (= proberen af te bouwen maan lukt niet)?Gebruik het middel nu ruim 5 jaar in 'lichte' hoeveelheid 50 mg. Werkt bij mij goed (zover dat objectief valt vast te stellen). Door jaren heen 3-4 keer heel langzaam proberen af te bouwen (door op een gegeven moment dagelijks halve tabletjes = 25 mg te gebruiken). Want ja, ik wil graag van deze pillen af. Maar - zo lijkt het - steeds in najaar winter raak ik toch weer zwaar down/overspannen/depressief. Ook deze winter 2018/2019 weer. Half december 2018 'maar' weer opgehoogd naar de 50 mg dagelijks. Is het suggestie/placebo dat het middel mij er dan weer bovenop brengt? Voel mij in ieder geval weer beter dan een maand terug. Zijn er mensen met zelfde ervaring (= proberen af te bouwen maan lukt niet)?
Vanaf augustus 2018 gebruik ik priadel. Venlafaxine had geen effect meer. Ik blijf stabiel sinds ik priadel gebruik. Ben nu de venlafaxine aan het afbouwen. De priadel neem ik de ochtend en de avond. Dit ivm misselijkheid.
Tot[lees meer...] nu toe heb ik goede vertrouwen in dit middel!Slik dit middel nu 2 weken. Begonnen met 25mg en na een weer overgegaan naar 50mg. Ik ben al een lange tijd deppresief en ik heb het idee dat ik mij de laatste dagen wat minder somber voel en wat rustiger nadenk en niet zo gestresst ben. Qua bijwerkingen was ik wat misselijk en duizelig in het begin maar nu niet meer. Word er wel een beetje suf van maar het valt mee.
Tot nu toe heb ik goede vertrouwen in dit middel!
Al 17 jaar aan efexor/225 mg...sinds 8 jaar ziekte syringomyelie(ruggemerg).
Hoop dingen gebeurt sinds die tijd.zowel zakelijk als prive....sinds oktober weer slecht in mijn vel,waarvan de laatste 4 maanden echt weer depressief met angst..
Nu weer bij psycholoog en psychiater..laatste maanden efexor naar 337.5 waarvan de laatste 4 weken naar 337.5..merk zeker geen voorui[lees meer...]tgang.
Weet even niet of ik nu moet overstappen,of dat de efexor moet settelen op deze dossering.
Iemand ervaring?Al 17 jaar aan efexor/225 mg...sinds 8 jaar ziekte syringomyelie(ruggemerg).
Nu weer bij psycholoog en psychiater..laatste maanden efexor naar 337.5 waarvan de laatste 4 weken naar 337.5..merk zeker geen vooruitgang.
Iemand ervaring?
Ik vind dat nortrilen een goede medicament voor mijn depressie.
Ik slik 100 mg per dag. Echter is mijn bloedspiegel is hoog. Mijn huisarts heeft 50 mg voorgeschreven en de depressie komt weer terug.
Wat is de lange termijn consekventies voor de hoge bloedspiegel?
Ik vind dat nortrilen een goede medicament voor mijn depressie.
Wat is de lange termijn consekventies voor de hoge bloedspiegel?
Wellbutrin was het enige medicijn dat bij mij geweldig werkte! Ik voelde mij zo veel beter. Tot dat ik last kreeg van oorsuizen en daarna continu mijn hele gehoor helemaal weg viel. De wellbutrin maakte mij langzaam doof! Ik moest helaas gelijk stoppen. Echter zou ik het zo weer proberen, aangezien het echt geweldig hielp bij mijn depressie, ADD en Autisme.
Ik ben dit middel gaan gebruiken voor spanningen en totaal niet meer kunnen slapen. Voor het slapen werkt het prima. Maar wel veel vermoeid en ik kwam 5 kilo aan.Na een jaar gestopt. Dit is een jaar goed gegaan. Toen raakte ik in een depressie. Gestart met Sertraline ivm zwangerschapswens.
Dit middel gebruik ik nou voor de 2e keer. Eerste keer gestopt ivm zwanger willen worden. Het heeft me goed geholpen. Met starten van medicatie reageerde ik heel heftig maar daar moest ik doorheen. Paniekaanvallen 's nachts, hartkloppingen. 2-3 dagen heel erg daarna is het minder. Ik had ergens gelezen dat als je er heftig op reageert je er gevoelig voor bent. Dit klopt. I[lees meer...]k heb de laagste dosering en het werkt prima voor mij. Libido is heel laag en heb wat meer zin in zoetigheid. En soms wat meer vermoeid. Dit middel gebruik ik nou voor de 2e keer. Eerste keer gestopt ivm zwanger willen worden. Het heeft me goed geholpen. Met starten van medicatie reageerde ik heel heftig maar daar moest ik doorheen. Paniekaanvallen 's nachts, hartkloppingen. 2-3 dagen heel erg daarna is het minder. Ik had ergens gelezen dat als je er heftig op reageert je er gevoelig voor bent. Dit klopt. Ik heb de laagste dosering en het werkt prima voor mij. Libido is heel laag en heb wat meer zin in zoetigheid. En soms wat meer vermoeid.
Ik neem Sipralexa al bijna 2 jaar, ik had het in het begin moeilijk met een medicijn te nemen maar het werkt wel. Ik heb nog veel last van vermoeidheid en seksuele problemen. Daarom neem ik het voor het slapen gaan.
Eerste 3 weken niks van effect dan ging het wat beter na 8 weken ging alles plots slechter smorgens misselijk , s’avonds voelde ik me echt slecht precies of mijn lichaam er genoeg van had , nu paardagen gestopt en klachten zijn weg , al bij al vrees ik dat sint janskruid voor mij althans niet veel uithaalde en dat het meer een placebo effect heeft
Ik heb in het verleden regelmatig last gehad van depressies. Toen het me allemaal te veel werd ben ik begonnen met Escitalopram 10mg. In het begin had ik last van misselijkheid en maagpijn. Maar na een kleine maand begon ik me beter te voelen en had ik geen last meer van bijwerkingen. Na een 3-tal maanden had ik terug veel last van depressieve klachten. Na overleg met mijn[lees meer...] huisarts en psychiater, is de Escitalopram verhoogt naar 20mg. Ik heb nu het gevoel dat mijn leven in de grote lijnen stabiel is. Ik heb in het verleden regelmatig last gehad van depressies. Toen het me allemaal te veel werd ben ik begonnen met Escitalopram 10mg. In het begin had ik last van misselijkheid en maagpijn. Maar na een kleine maand begon ik me beter te voelen en had ik geen last meer van bijwerkingen. Na een 3-tal maanden had ik terug veel last van depressieve klachten. Na overleg met mijn huisarts en psychiater, is de Escitalopram verhoogt naar 20mg. Ik heb nu het gevoel dat mijn leven in de grote lijnen stabiel is.
Ik heb het middel voorgeschreven gekregen in mijn depressie. De bijwerkingen zijn in het begin van die middel absurd. Ik had last van wanen zag en hoorde dingen die er niet waren. Ook een verschrikkelijke buikpijn . Zélf wilde ik toen stoppen maar op advies van de specialist doorgegaan. En idd waren de bijwerkingen later weg. Het enorme voordeel bij dit middel is dat het[lees meer...] mijn stemmingen laag houd. Heb geen extreme uitbarstingen meer. Daarnaast zijn mijn sterke emoties verminderd. Helaas ben ik wel heel vlak geworden. Lijk mij nergens meer om te interesseren. Niks doet er meer toe. Zo voel ik mij soms wel eens een robot.
Ik heb het middel voorgeschreven gekregen in mijn depressie. De bijwerkingen zijn in het begin van die middel absurd. Ik had last van wanen zag en hoorde dingen die er niet waren. Ook een verschrikkelijke buikpijn . Zélf wilde ik toen stoppen maar op advies van de specialist doorgegaan. En idd waren de bijwerkingen later weg. Het enorme voordeel bij dit middel is dat het mijn stemmingen laag houd. Heb geen extreme uitbarstingen meer. Daarnaast zijn mijn sterke emoties verminderd. Helaas ben ik wel heel vlak geworden. Lijk mij nergens meer om te interesseren. Niks doet er meer toe. Zo voel ik mij soms wel eens een robot.
Ziekten met de meeste ervaringen
Anticonceptie / zwangerschapspreventie (2043)
Depressie (1693)
Angst & paniekstoornis (1473)
Hoge bloeddruk (1162)
Epilepsie (468)
Astma (465)
Angststoornis (460)
Allergie (456)
De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.
Van alle patiënten loopt 10 tot 20 procent het risico dat geneesmiddelen niet goed werken doordat hun
lever medicijnen anders afbreekt. Dat kan ernstige, soms levensbedreigende, gevolgen hebben. Die patiënten
hebben minder of juist meer dan de standaard dosis nodig, maar zij weten dat meestal niet.
Een DNA-test kan uitsluitsel geven. bekijk betrokken medicijnen hier
Bloeddrukmedicijnen met Valsartan teruggeroepen (UPDATE)
Opnieuw wordt een aantal medicijnen met daarin de werkzame stof valsartan uit voorzorg teruggeroepen.
Dit vanwege een ongewenste stof (NDEA) in de medicatie. De verontreiniging met NDEA betreft alleen bepaalde
batches van twee grondstoffabrikanten.
Controleer of uw medicijn afkomstig is uit deze fabrikanten door te
controleren of het RVG nummer op deze lijst staat
. Het RVG nummer is te vinden op de
medicijnverpakking en onderaan de bijsluiter. Deze lijst wordt aangevuld zodra er nieuwe
informatie is.
Neem contact op met uw behandelend arts of apotheker. Stop uw medicatie niet zonder overleg met uw arts.
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies.
Zie ook bij «veelgestelde vragen» het doel van mijnmedicijn.nl.
Geef je mening over jouw medicijngebruik
Geniet van nieuwe muziek, apps, boeken en meer.
Deel jouw ervaringen over medicijngebruik
en maak kans op een cadeaukaart voor de
Google Playstore of de Appstore t.w.v. 15 euro!