Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Mirtazapine

670
meningen

Mirtazapine

mirtazapine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
gewichtstoename agressie lusteloos verhoogd cholesterol opgewonden koud nachtelijk zweten overgewicht gespannen chronische vermoeidheid eetbuien

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (213 meningen)
Chronische depressie (23 meningen)
Postnatale depressie (2 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Mirtazapine

Bojan Nikolik (14-04-2015)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

3

Mirtazapine

07-06-2024 | Man | 66
mirtazapine (15mg/ml)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ook bij mij begon het met corona. Aansluitend stress en depressiviteit. Volgens een homeopaat was het een vorm van long-covid. Blijkbaar ben ik niet de enige met dit beeld. Bijwerkingen die ik met mirtazapine heb ervaren: in het begin wat duizelig. Daarom mag je de eerste week niet auto rijden. Na een week was dit verdwenen. Verder lichte gewrichtspijn in wijsvinger en rec[lees meer...]hterheup. Dit verdween na een maand. Verder geen bijwerkingen tijdens het gebruik. Ook tijdens het gebruik was ik niet geheel verlost van stress en depressiviteit. Het was wel veel minder. De nawerkingen zijn erger dan de bijwerkingen: soms wat depressiviteit of stress, maar ook geregeld niet fit en in elk geval slaapproblemen.
1

Mirtazapine

05-06-2024 | Vrouw | 75
mirtazapine (15mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

versuft

medicatie word opgehoogd tot 30mg. ben bezig het op tehogen, gebruik nu 1,5 tabl. Word binnen enkele dagen 1x30mg. ben behoorlijk suf. Slapen wil nog niet
5

Mirtazapine

01-06-2024 | Vrouw | 64
mirtazapine (15mg)
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Helpt geweldig maar weinig nodig: ik snij de tablet in 4 stukjes Slaapplomenen sinds de overgang dus al meer dan 15 jaar steeds na 4 uur snachts wakker worden en bijna niet meer slapen. Zeer vermoeiend. Dit medicijn van de huisarts gekregen. Bijwerking slaperigheid. Nou geweldig, ben begonnen met 1/8 e tabletje omdat ik geen andere bijwerkingen wilde, nu al een jaar op 1/[lees meer...]4 tablet ( dus 3.25 mg ) om 22.30 voor t slapengaan. Ik slaap nu hele nachten door 8 uur. Als ik snachts even naar de wc ga voel ik me niet gedrogeerd. Dit is net t zetje dat ik nodig heb om snachts niet meer te piekeren. En geen bijwerkingen!
4

Mirtazapine

22-05-2024 | Man | 66
mirtazapine (15mg/ml)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

gebrek aan energie slapeloosheid

Overspannenheid/burnout zorgde voor depressiviteit, stress en slapeloze nachten. Eerst heeft de huisarts maagzuurremmers en daarna oxazepam voorgeschreven. Toen dat niet het gewenst effect gaf en slapeloze nachten niet verdwenen heeft de huisarts mirtazapine 15 mg voorgeschreven. Dit heb ik 2 jaar gebruikt. Eerst 1 per dag, later ook 2 en ook 3 tabletten per dag. Ondanks d[lees meer...]e mirtazapine af en toe toch depressief en stress. Sliep sindsdien wel goed. Het afbouwen van mirtazapine valt niet mee. Het voorgeschreven afbouwschema werkte bij mij niet. Ging veel te snel. De laatste maanden slikte ik er 1 per dag. Daarna 14 dagen ½ per dag. Daarna ½ per 2 dagen. Van mirtazapine wordt gezegd dat het niet verslavend is. Mijn ervaring is anders. Direct na het stoppen kreeg ik slaapproblemen. Gedurende 3 weken heb ik daarvoor elke avond 1 oxazepam genomen. Een week na het stoppen met mirtazapine soms niet lekker, beroerd, niet fit. Na te zijn gestopt met de oxazepam kan ik wel inslapen, maar word erg vroeg wakker. Al met al gaat het langzaam de goede kant op. Maar mirtazapine niet verslavend? Nou, wel dus!
3

Mirtazapine

14-05-2024 | Vrouw | 51
mirtazapine (15mg)
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

gewichtstoename

Slapeloosheid, wat begon in oktober '23 met slecht in en doorslapen. Vanaf december sloeg ik hele nachten over. Temazepam, Lorazepam...het deed weinig tot niks. Maar gewoon doorgaan met werken totdat het lichtje uiteindelijk echt uitging in februari en ik helemaal overstuur aan het bureau van de huisarts zat die me de diagnose 'burn out ' gaf. Die slapeloosheid was "maar" [lees meer...]onderdeel van... Ik slik vanaf die tijd Mirtazapine 15 mg. Elke avond een halfje. Het heeft bij mij wel even geduurd voordat het wat deed. Inmiddels heb ik weer veel slaap in kunnen halen en ga ik vanaf vandaag kijken of ik zonder medicatie kan slapen. Ik heb dit wel in overleg met mijn huisarts gedaan. Ik mag ten alle tijden stoppen. Ik heb op 7 kg gewichtstoename in korte tijd (!) na geen bijwerkingen opgemerkt.
4

Mirtazapine

13-05-2024 | Vrouw | 32
mirtazapine (15mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

verminderd libido gewichtstoename

Ik gebruik Mirtazapine iets minder dan 2 jaar, 15 mg per dag. ik neem de pil voor het slapen gaan. In eerste instantie was ik 5 kg aangekomen maar inmiddels ben ik dat weer kwijt en zelfs bezig met afvallen waardoor ik maar liefst 9 kg ben afgevallen. het is dus wel mogelijk om (met veel zelfdiscipline) niet aan te komen en zelfs af te vallen. Ik moet wel toegeven: het is [lees meer...]niet makkelijk. Ik heb veel meer trek dan normaal, het is lastig om mezelf in te houden en niet te eten. Daar komt (naar mijn mening) voornamelijk de gewichtstoename door waar iedereen het over heeft: toegenomen hongergevoel. Heel vervelend, maar heb je flinke zelfdiscipline, dan is het wel te doen. Ik vind de voordelen in mijn geval opwegen tegen het verhoogde hongergevoel. Ik ben mirtazapine primair gaan slikken vanwege langdurige, zeer ernstige slaapproblemen. Secundair vanwege angst/obsessieve klachten en stemming. Dit is allemaal gekomen vanwege een zware en lange burnout (2.5 jaar) waar ik gelukkig nu uit ben, mede dankzij de mirtazapinie. Maar jemig, wat een godengeschenk als je weer kan slapen zeg... Ik vond de 5 kg die ik aankwam destijds niet eens erg omdat het geschenk van goed kunnen slapen zo ontzettend veel zwaarder woog. Het is maar net hoe diep je zit, wat je ervoor over hebt om weer goed te kunnen slapen. Ik merk overigens ook dat ik veel minder ben gaan piekeren en me minder gestresst voel. Dit komt deels door het medicijn en ik denk ook een groot deel doordat ik weer goed slaap. Als je niet goed slaapt ben je immers veel humeuriger/angstiger/depressiever. Ik ben heeeel dankbaar dat mirtazapine bestaat :) Dus heb je ernstige insomnia en wordt je gillend gek hiervan? Dan is dit echt een aanrader.
3

Mirtazapine

07-05-2024 | Vrouw | 38
mirtazapine (15mg)
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

verhoogd cholesterol gewichtstoename

Dit is het enige medicijn dat helpt bij mijn slaapstoornis. Het effect is ongelooflijk goed. Mijn stemming verbeterde ook (maar dat kan ook komen doordag ik eindelijk sliep). Helaas ben ik wel in een jaar twintig kilo aangekomen en werd mijn cholesterol zelfs te hoog. Een kilo of tien heb ik wel voor mijn slaap over, maar omdat het aankomen niet leek te stoppen en mijn gez[lees meer...]ondheid in gevaar kwam heb ik helaas moeten afbouwen. Het aankomen kwam niet door meer eten, zoals je vaak leest. Ik ben heel bewust omgegaan met voedsel. Ook bleef ik goed bewegen. Na het stoppen met de mirtazapine viel ik vanzelf weer af.
5

Mirtazapine

21-04-2024 | Man | 62
mirtazapine (45mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

koud nachtelijk zweten lusteloos

Na de zelfmoord van mn moeder, ben ik in een burnout geraakt. Veel overwerken, stress etc. na enkele bezoeken bij de psycholoog conconstateerd dat er in mn jeugd veel misgegaan is (hier min of meer achter gekomen door EMDR nav de afscheidsbrief van mn moeder). Daarna volgde een klote tijd, scheiding, mn baas had zn bedrijf verkocht etc. Dus aan de mirtazapine, eerst 30[lees meer...] mg, daarna uitkomend op 60 mg. En om te slapen THC- olie. Na 3 jaar gebruik, en op afraden van iedereen (achteraf) cold turkey gestopt. Dus van 60 mg mirtazapine en een flesje THC olie naar NUL. Geen fijne tijd maar na een week of 5 a 6 begon ik me beter te voelen. Niet genezen maar de dikke deken die over mn gevoel leek te liggen leek verdwenen. Daarna enkele weken een euforisch gevoel. Dat overigens na enkeke weken verdween. Ben nog steeds patient, met zn moeilijke periodes. Voor het slapen soms een temazapammetje en een druppeltje thc-olie. Maar ik werk volledig, mn kinderen die bij mij wonen zien me beter worden en ik kan weer functioneren. Heb het idee dat de mirtazapine me goed geholpen heeft op mn diepste punt (lusteloos, zweetaanvallen, geen kracht, oververmoeid etc). Maar ook dat het stoppen met het medicijn me vooruit geholoen heeft. Hoewel ik tevreden ben over het stoppen raad ik eenieder dat ALLEEN te doen in overleg met je behandelaar, de donkere gedachten bij dit proces zijn gitzwart. Mijn psycholoog had zeer regelmatig kontakt met me inzake suicidaliteit Wat mij geholpen heeft in mijn herstel zijn de teksten van Lukas Graham (purple album) en het boek van Pete Walker over CPTSS. En bezig zijn met het ontspannen van je hersenen, ik mediteer regelmatig op een eenvoudige manier. Gewoon ontspannen liggen op bed en focussen op het niets en je zintuigen zo open mogelijk maken. Mediatie en hersentraining maken mn COMPLEXE PTSS dragelijker .. ......misschien kom ik er ooit vanaf, maar medicijnen ? Voorlopig niet mijn keuze meer
3

Mirtazapine

10-04-2024 | Vrouw | 22
mirtazapine (15mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

overgewicht vermoeidheid

Ik heb al sinds mijn tienerjaren al last van depressieve gevoelens. Voor mijn 18e wilde ik niet aan medicatie beginnen, omdat mijn hersenen nog in ontwikkeling zijn. Op mijn 20e maakte ik veel mee, waardoor slapen niet goed ging en mijn hoofd alleen maar vol was. Mirtazapine kreeg ik voorgeschreven en het hielp direct. Ik kon fantastisch slapen en piekerde niet meer. H[lees meer...]et enige nadeel is dat ik 14 kilo aankwam in 7 maanden. Ik kreeg geen waarschuwingen over gewichtstoename. Tot op de dag vanaf vandaag gebruik ik het nog, maar halveer ik. Ik ben aan het afbouwen. Het afvallen wilt totaal niet. Ik ben nog geen gram afgevallen, terwijl ik fanatiek sport en gezond eet. Iemand tips?
3

Mirtazapine

01-04-2024 | Man | 26
mirtazapine (15mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

gespannen gestrest agressie

Mijn ervaring met Mirtazipine is redelijk tot matig. Ik gebruik dit in combinatie met Escitalopram 10mg. Aangezien ik al veelste lang kamp met extremen sombere gevoelens en angst. Ik heb afgelopen jaren wel flink wat op m’n bordje gekregen maar ook in m’n jeugd al vaker Escitalopram 10 mg moeten slikken ivm veel last van stress/angst en sombere gevoelens. Ik ben benieuwd[lees meer...] of er meer mensen zijn die combinatie AD slikken en hoe hun ervaringen zijn. Laat even een berichtje achter ook als het combinatie is met ander AD. Bedankt!
1

Mirtazapine

29-03-2024 | Vrouw | 63
mirtazapine (45mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

opgewonden

Neem ook symbalta 60 mg, ik weet dus niet waarvan de opgejaagdheid komt. Slaap is ook ver te zoeken!
3

Mirtazapine

23-03-2024 | Man | 41
mirtazapine (30mg)
Onrust
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

lusteloos

De eerste indruk van dit middel is verbluffend! De ernstige slaapangst kondigt zich al in oktober/november 2004. Na een augustmaand vreselijke kiespijn te hebben gehad kon ik de slaap niet meer vatten. Tijdens Eén nacht kiespijn was ik als de dood dat ik nooit meer kon slapen: De gevolgen een vernietigende obsessieve angst om niet meer te kunnen slapen. [lees meer...] Ik werd er hellemaal krankzinnig van omdat de hele dag dwangmatig bezig was voor het bang zijn om niet te kunnen slapen. Deze nachtmerrie werd ook werkelijk, ik kon dan ook niet meer slapen: Dagen lang achter elkaar niet. Ik begon zelfs een beetje raar te worden en had woede-uitbarstingen gekregen. Daarna ben ik direct naar de huisarts gegaan voor medicijnen tegen deze dwangneurose-slaapangst! Hij schreef mij dit middel voor! En het werkte met de eerste dosis al verbluffend. De zoete tabletjes met sinasappel smaak [wat ik ook wel Ranja tabletten noemde] was een begin dosis van 15mg. Onder het merknaam Remeron! Na een paar weken mij rust hellemaal gevonden te hebben gehad omdat ik eindelijk goed kon slapen. Daarna zakte de moed naar beneden, en weer heb ik een afspraak gemaakt voor een hogere dosis. Daarna ben ik overgegaan naar 30mg en ja hoor, even later 45 mg. En toen was plotseling de slaapangst verdwenen en ik kon heel goed slapen. Wat ik wel merkte is dat ik ietsjes was aangekomen. Ik was een jongen van 75kg maar in een jaar was ik al ruim 89 a 90 kilo zwaar geworden. Maar dat onderdrukte de pret absoluut niet. Ik was er blij en het plukte de vruchten van de boom en was eindelijk gelukkig met mijn leven. Maar vanaf augustus 2007 ging het hellemaal niet meer goed met mij. Ik had een ander angst gekregen [Emetofobie] waardoor ik de hele dag kotsmisselijk voelde van angst. Deze angst werd ook veroorzaakt door het feit dat ik enorm gespannen was om uit mijn ouderlijk huis te vertrekken. Want ik ging namelijk voor het eerst op mijzelf wonen waardoor mijn leven heel indrukwekkend werd gesierd. Het was de eerste stap naar een zelfstandig leven. De oude angsten stook de kop weer op en die was ik niet zomaar bestrijden. Dit middel werkte niet tegen de braakangst helaas. Ik moest ook andere medicatie slikken om weer met beide benen op de grond te komen! Wat er tussengeschoven was is het feit dat ik gegeneraliseerde angststoornissen heb die ik nu nog steeds moeilijk de baas ben! Zins dien ben ik twijfelachtiger geworden over de werking van dit middel ter, wel er wel een normale slaapritme wordt aangeboden en ik genoodzaakt ben om eerder naar bed toe te gaan en er eerder uit te komen. Althans dat is de bedoeling, normaal gesproken. Maar door mijn angststoornis [een flink pakket inclusief Autisme] lukt het niet om op tijd uit bed te komen. Zeker ook door mijn autisme ben ik vaak overprikkeld en vindt ik de rust in de nacht, bovendien ben ik standaard een nachtuil! De gevolgen zijn voor mij slopend. Te vroeg naar bed en de hele dag zeker tot een uur of 13:00 in mijn bed liggen omdat ik gewoon een gevoel heb van zinloosheid. Bovendien sta ik onverschillig tegen het leven. Er is ook een dualiteit ontstaat tussen mijn lichaam en geest heb ik het idee! Dit middel kan niet gecombineerd worden met mijn andere medicatie. Het andere middel heb ik nu veel meer baat bij. Nu is dit middel zinloos geworden en veroorzaakt het samen met de andere middel een slopende lusteloosheid die mijn leven heel vaak overdonderd. Ik kamp met een lusteloosheid, vermoeidheid, onrustige benen, en dik vet over gewicht. Ben nu ook rond de 89 a 90 kilo zwaar. Ooit heeft die middel prachtig geholpen. Nu ik over ben gegaan naar Risperidon is de pret er wel vanaf. Tijd om te stoppen, of een vervanger te zoeken die geen lusteloosheid veroorzaakt.
1

Mirtazapine

22-03-2024 | Vrouw | 75
mirtazapine (15mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
iki heb heel erge depressie gehad, Kreeg mirtazapine, Depressie wel onder controle maar niet weg. Ik neem voor slapen 15mg. Slaap slecht. Wel veel meer eten.
5

Mirtazapine

22-03-2024 | Man | 28
mirtazapine (15mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

moeite met slapen prikkelbaarheid Gewichtstoename

Ik kon niet slapen door onregelmatige dag en nacht ritme die al 7 jaar en al helemaal afgelopen jaar verstoord was. Op advies van een vriendin en eigen research kwam ik uit op mirtazapine wat me zou helpen bij het slapen. De eerste 1.5 maand sliep ik goed en sinds 1 maandje heb ik af en toe dagen er tussen dat ik weer pas aan het eind van de nacht in slaap val. Ik moet z[lees meer...]eggen sinds ik dit middel gebruik, ik ook mijn rust heb gevonden in mijn hoofd en heb ook een normale dag en nacht ritme gecreëerd sinds ik dit gebruik. Ik ben wel flink aangekomen voor mijn doen, ik ben nooit zoveel aangekomen in korte tijd maar vind het niet erg want gelukkig kan ik het hebben. Ben van 69 kilo naar 82 kilo gegaan. Ik heb hiernaast ook voor mijn angst aanvallen oxazepam 2 x 10mg gekregen. Ik neem dit alleen in als ik weet dat ik dingen ga doen die dit eventueel kunnen triggeren. Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze korte info!
1

Mirtazapine

21-03-2024 | Man | 53
mirtazapine (15mg/ml)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

chronische vermoeidheid

Eetbuien heel veel slaap en vermoeidheid en heel moeilijk om er vanaf te komen moest er gewoon vanaf kicken als vervolgens slaap ik bijna helemaal niet meer
5

Mirtazapine

08-03-2024 | Vrouw | 30
mirtazapine (15mg)
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door verslavingsverleden wil ik niet aan de reguliere slaapmedicatie. Kwartje mirtazapine geeft mij acht uur onafgebroken slaap. Absolute aanrader. De dag erna nog wel wat moe.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1393) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.