Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

Mirena


Anticonceptie - overig
Toon/Verberg Farmacotherapeutisch Kompas
Anticonceptie
Mirena spiraal
Geef mening

Wordt gebruikt bij:
Tevredenheid over
4,09782030834662
3,08506113769272
3,25305688463583
3,96172248803828
3,33971291866029

1881 meningen
volgende > >>
Pagina 1 van 7

06-02-2016
Vrouw, 32
Algehele tevredenheid 4

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
4
4
4
5
Ik kreeg vorig jaar een dubbele longembolie vermoedelijk door het gebruik van de pil. Ik moest dus direct stoppen met de pil. Alle andere vormen van anti-conceptie werden afgeraden vanwege die longembolie behalve het spiraaltje. Ik heb nog even een sterilisatie overwogen maar omdat ik pas 32 ben en nog geen kinderen heb wilde de arts dat niet doen. Ik vond het zetten va[lees meer...]n de spiraal niet zo pijnlijk als verwacht maar toch niet aangenaam. Net toen ik op het punt was om te zeggen dat de gynaecoloog moest stoppen zei ze dat het erin zat. Het was bij mij hele intensieve stekende pijn die wel snel weer weg trok toen het erin zat. Overigens vond ik het best grappig om te horen dat ik een bijzonder kleine baarmoeder heb, kijk dat had ik anders nooit geweten. Ik heb niet veel bijwerkingen, zo af en toe ineens bloedverlies wat wel eens onhandig is en soms een avond buikkramp alsof ik flink ongesteld moet worden. Toch baal ik wel dat ik de pil niet meer slik. Ik slikte hem al jaren nonstop door en had nooit kramp of een bloeding, maar ja het is niet anders.
06-02-2016
Vrouw, 24
Algehele tevredenheid 1

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
5
3
5
5
4 sep 2015 mirena spiraal laten plaatsen. Kort daarna heftige bruine afscheiding gehad wat wel 2 weken achter elkaar kon duren. Na paar dagen schoon te zijn weer 2 weken vieze bruine afscheiding. En zo ging dat zeker 3 maanden. Daarna minderde de vieze stinkende bruine afscheiding. Ik was blij eindelijk gaat het de goede kant op. Tussendoor 3 keer vaginale schimmel gehad w[lees meer...]aarvan ik op me hoofd ging staan van de pijn. Ik had geen link gelegd tussen de spiraal en schimmelinfectie. Maar dat heeft dus wel degelijk met elkaar te maken. Ook 1 keer een blaasontsteking gehad in november 2015. Op 3 feb. 2016 lagen mijn man en ik onder de lakens en hij schreeuwde auw hij gaf aan dat hij tegen iets vervelends aankwam wat behoorlijk prikte. Volgende dag stond ik onder de douch en ja daar stak dat prikkende gedoe uit daar beneden. Bleken de touwtjes van de spiraal. Verder aangetrokken en spiraal lag ik me hand. Schrok me de pletter. En heb er zeker 15 minuten naar gestaard. Toen gingen de gedachten door me hoofd hoelang is de spiraal al uitgezakt? Mischien is er wel een zwangerschap? Contact gehad met de huisarts en adviseerde de koperspiraal vanwege de stevige pootjes. Nee ik vertrouw het niet meer daar beneden iets te plaatsen. Dus toch maar weer aan de pil (microgynon30). Ook vandaag een bloeding gekregen. Of het nou de menstruatie is... geen idee.
02-02-2016
Vrouw, 25
Algehele tevredenheid 4

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
5
3
1
5
Ik heb de mirena spiraal ongeveer 3 jaar gehad. Na het inbrengen had ik hevige buikpijnen en pijnscheuten, de volgende dag waren deze over. Ik had tijdens de 3 jaar bijna elke maand wel 1 dag dat ik flinke buikpijn had, was echt bijna ondragelijk. De pijn was wel 3x zo erg dan 'gewone' pijn als ik ongesteld zou zijn. Verder had ik geen last van bijwerkingen van de mirene[lees meer...], ik werd ook niet meer ongesteld, dus dat vond ik wel fijn. Na 3 jaar had ik de hevige buikpijnen elke dag, niets hielp, PCM of ubiprofen. Na 3 weken elke dag pijn heb ik een echo laten maken om te kijken of de mirena nog wel goed zat, hij zat echter goed op zijn plek. Toch er voor gekozen om de mirena eruit te laten halen. De pijn was meteen verdwenen. Mijn baarmoeder stootte de mirena blijkbaar af.
28-01-2016
Vrouw, 58
Algehele tevredenheid 5

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
5
5
5
5
Ik heb ruim 15 jaar de Mirena-spiraal gebruikt. Alle keren door de huisarts ingebracht en na vijf jaar verwijderd en vervangen. Zonder problemen, alleen de rest van de dag kramp, maar die waren niets bij de gebruikelijke menstuatieproblemen als zware bloedingen en ernstige krampen. Fantastisch was dat ik geen bloedingen meer had. Ook de migraine werd minder. Lag ik eerst d[lees meer...]rie dagen per maand op bed in een verduisterde kamer te wensen dat ik dood ging, met de spiraal werd de hoofdpijn beperkt tot maandelijks 1 dag hoofdpijn, waarbij ik redelijk kon blijven functioneren (wel precies in de cyclus dus ik kon er reklening mee houden). Toen mijn vriendinnen en zussen één voor één overgangsklachten kregen, huppelde ik gewoon door. Toen ik 55 was, heb ik de spiraal laten verwijderen, in de veronderstelling dat ik nu wel van het hele gedoe af zou zijn. En inderdaad, op een enkele opvlieger af en toe na heb ik hier ook geen last van. Dat ik alle drie de keren 160 euro kwijt was, omdat het niet vergoed wordt, vond ik achteraf geen probleem. Als je berekent hoeveel je in die vijf jaar aan kosten van tampons, maandverband, verpest beddengoed en hoofpijnmedicijn uitspaart, is het de investering zeker waard.
26-01-2016
Vrouw, 30
Algehele tevredenheid 2

Mirena (levonorgestrel)
Niet in de lijst

Tevredenheid over
5
2
2
5
Ik had bij de 1e poging om het te zetten zoveel pijn dat ik bijna was flauwgevallen. Draak van een gynaecoloog had ik, maar het deed ook echt pijn. Eendenbek etc ging prima, maar zonder te zeggen gaan plaatsen... Dus onder een roesje 2 weken later, prima gegaan. De eerste 3/4 maanden nog lichte bloedingen en toen was t 1/2 maanden weg. Na 6/7 maanden ook voor een check naa[lees meer...]r de gynaecoloog gegaan. Alles prima, niets aan de hand. Na 9 maanden kreeg ik steeds meer en langer bloedingen. Duurde sowieso 1,5 week en was max 3 weken niet ongesteld. Soms ook krampen en achteraf gezien ook last gehad van stemmingswisselingen. Ook ben ik 6/7 kilo aangekomen, terwijl ik niet ongezonder o.i.d ben gaan eten. Maandag naar de gynaecoloog. Ben benieuwd! Waarschijnlijk toch wat anders, want dit werkt niet voor mij... Heb 4 verschillende pillen gebruikt (microgynon, Yasmin, een combinatiepil en de "nieuwe" microgynon), de pleister en nu dit. Sinds de microgynon ineens "veranderde", is alle drama begonnen...
26-01-2016
Vrouw, 40
Algehele tevredenheid 1

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
1
1
3
5
Ik heb hem 30 november ingezet en ik heb nog steeds bloedingen. Deze zijn niet weggeweest sinds hij erin zit. Het erin zetten ging prima, geen last maar de 3 dagen daarna waren heel heftig met krampen. Daarna ging het weer iets beter met de krampen. Ze hebben wel 2 weken aangehouden. Het bloeden nadat hij erin zat, is nog niet weg. Dat vind ik heel vervelend. Heb al zelfs [lees meer...]hele heftige bloeding gehad en krampen baarmoeder zijn er ook nog. Iets wat ik daarvoor ook had tijdens mijn menstruatie maar nu vaker. Verder heb ik erg last van wisselende stemmingen en dat begint wel zijn tol te eisen voor mezelf en mijn gezin. Dit vind ik toch wel het ergst. Ben heel moe, chagrijnig, kan weinig hebben en huil om alles. Dit is met ups en downs. Mijn huisarts zei na de controle van 6 weken dat dit kan voorkomen en dat dit later weg zal gaan, omdat er nu hormonen door je lichaam gaan waar je lichaam aan moet wennen. Ook het bloeden moet minder worden... Ik moet het een half jaar (!) de kans geven... of ik dit ook zal volhouden weet ik nog niet. Ik voel me er nu iig niet goed bij. Ik heb 11 jaar geen conceptie gebruikt en ben toen ook gestopt met de pil ivm wisselende stemmingen en ik hoopte dat het met de mirena spiraal minder zou zijn of helemaal niet. Tot nu toe vind ik het totaal geen succes, maar ik blijf het nog even doorzetten. Wat ik had (ben al beginnende in de overgang) dus om de 2 weken ongesteld vond ik ook niets, dus wat is wijs?
22-01-2016
Vrouw, 25
Algehele tevredenheid 2

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
5
2
2
4
Veel stemmimgswisselingen, ontzettend emotioneel en afwisselend woedend om geen reden. Soms gaat het een paar weken goed, dan kan ik weer een hele week absoluut niets hebben en ben ik 'overal' boos of verdrietig om. Vrij onrustige huid op de kin/wangen en op de schouders/rug. Soms steken in de onderbuik, waaraan ik nu kan herkennen dat ik wat bloeding kan krijgen, geen 'ec[lees meer...]hte' ongesteldheid, maar een dag of twee wat doorbraakbloeding. Verder opgeblazen buik en darmkrampen/winderigheid, ook veel vocht vasthouden. Verder ben ik uiteraard tevreden over het feit dat ik niet zwanger (kan) word(en), maar de emotionele instabiliteit weegt daar niet tegen op. Ik overweeg om het spiraaltje te laten verwijderen. Zetten was niet prettig, maar vooral omdat de eendenbek erg moeilijk was om in te brengen bij mij, heeft ruim een kwartier geduurd voordat de arts deze ingebracht had omdat er wat plooien waren waar ze moeilijk langs kon. Wel een verdovende prik gehad in mijn baarmoederhals voordat spiraaltje zelf werd ingebracht. Prik was erger dan spiraal, viel mij reuze mee, wel 2 naproxen geslikt 30-45 minuten vantevoren. Weinig kramp of buikpijn gehad na zetten. Uithalen zal zeker pijnlijker zijn, maar liever dat dan de emotionele en lichamelijke bijwerkingen van dit spiraaltje.
17-01-2016
Vrouw, 40
Algehele tevredenheid 5

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
5
5
5
4
Heb al meerdere keren een mirena laten plaatsen. Nu de afgelopen keer bij de gynaecoloog. Zeer tevreden over. Even pijnlijk bij het zetten en de rest van de dag krampen, maar het is het meer dan waard een keer in de 5 jaar. Geen menstruatie, geen pijn en zeker belangrijk geen zwangerschap. Enigste nadeel zijn de kosten van 160 euro als je niet veel te besteden hebt. Maar[lees meer...] goed een kind is duurder.
volgende > >>
Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1881) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (928) - Cholesterol
Champix (805) - Verslavingsziekten
Paroxetine (781) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (705) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (607) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (601) - Maagzuur - protonpompremmers
Citalopram (585) - Depressie - antidepressiva SSRI
Efexor (577) - Depressie - antidepressiva overig
Sertraline (530) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (526) - Epilepsie
Venlafaxine (514) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (472) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (455) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (424) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (398) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (381) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (363) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Concerta (357) - ADHD - psychostimulantia
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (353) - Anticonceptie - eenfase
Mirtazapine (335) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline / Clavulaanzuur (323) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Lipitor (317) - Cholesterol
Ritalin (313) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (296) - Pijn
Crestor (285) - Cholesterol
Wellbutrin XR (278) - Verslavingsziekten
Cymbalta (273) - Depressie - antidepressiva overig
Seroxat (256) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (255) - Acne

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Deel jouw ervaringen over
medicijngebruik en maak kans op
het boek de POWER Patiënt!


Hoe word je sneller beter?
Hoe krijg je de best passende behandeling?
Hoe krijg je minder last van bij-effecten?
Lees het in dit boek!


Geef je mening nu!

Als je meer wilt weten over dit boek, klik dan hier.

de Power Patiënt

Geschreven door Wil Konings.