Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

Mirena


Anticonceptie - overig
Toon/Verberg Farmacotherapeutisch Kompas
Anticonceptie
Mirena spiraal
Geef mening

Wordt gebruikt bij:
Tevredenheid over
4,09597855227882
3,0857908847185
3,25361930294906
3,96085790884718
3,34101876675603

1865 meningen
volgende > >>
Pagina 1 van 7

24-11-2015
Vrouw, 30
Algehele tevredenheid 4

Mirena (levonorgestrel)
Plaatsen spiraal

Tevredenheid over
5
4
5
2
Ik lees veel negatieve verhalen. Dat kan. Ieder lichaam is anders. Als eerste het vervelende van een spiraal... is het laten plaatsen!! Mijn lieve God zeg. Maar een vriendin van mij heeft er ook 1 laten plaatsen en die voelde alleen een klein prikje. Dus zo zie je maar. Ieder lichaam is anders. Ik had hiervoor een koperspiraal en die had ik 3 maanden en werd erg emotioneel[lees meer...]. Hondje, baby, etc... alles was om te janken. Toch maar weer overgestapt op de Mirena spiraal en ik ben weer (ja met hormoon) helemaal de oude en zit veel beter in mijn vel.
16-11-2015
Vrouw, 21
Algehele tevredenheid 4

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
5
3
4
4
Ik heb 7-8 maanden geleden mijn Mirena spiraaltje laten plaatsen. Ik moest hiervoor ongeveer ieder halfjaar een zwaardere pil gaan gebruiken, omdat ik steeds doorbraakbloedingen kreeg nog voor het einde van de maand. Dit werden op een gegeven moment wel erg veel hormonen, dus overgestapt. Mijn huisarts had me gewaarschuwd voor de pijn, dus ik had van tevoren op aanraden ib[lees meer...]uprofen geslikt. Nou, de waarschuwing was terecht. Het deed bij mij echt enorm veel pijn. Zoveel pijn dat ik ervan in paniek raakte en mijn tranen niet in kon houden. Hij zat echter wel in 1 keer goed, dus na de behandeling keek ik uit naar de pijnverlichting (had net erna flinke krampen). De pijn trok vrij snel weg tot er een lichte, acceptabele menstruatiepijn achterbleef. Ik liep vrij vrolijk naar de bushalte totdat ik merkte dat ik het bewustzijn begon te verliezen. Was net op tijd met mijn huisarts bellen en die hebben mij toen opgehaald (was voor 90% weg). Toen nog anderhalf uur op een bed liggen bijkomen. Daarna ging het gelukkig prima. Heb na het plaatsen (tijdens mijn menstruatie) nog ongeveer 3 weken gebloed en daarna hield het op. Nu ben ik iedere 3 maanden ongesteld, dus helaas blijft het voorlopig voor mij nog niet uit. Qua bijwerkingen.. Voor het plaatsen van de spiraal had ik op de eerste dag van mijn menstruatie een paar uur pijn totdat de bloeding kwam en dan was het over. Nu heb ik helaas 2, vaak 3 volle dagen menstruatiepijn tijdens mijn menstruatie. Ook heb ik het idee dat ik wat meer haar verlies dan voor de behandeling (maar niet zorgelijk) en ik heb het idee dat ik wat vergeetachtiger ben dan voorheen. Maar ik kan niet bewijzen dat het gevolgen zijn van het spiraaltje. Hopelijk hebben jullie iets aan mijn uitgebreide review haha :).
16-11-2015
Vrouw, 19
Algehele tevredenheid 5

Mirena (levonorgestrel)
Onregelmatige menstruatiecyclus

Tevredenheid over
5
4
3
3
Vandaag een mirena spiraal laten zetten. Vanwege alle verhalen hier was ik persoonlijk nogal bang geworden. Verhalen als flauwvallen, door het plafond gaan van de pijn etc. Ik denk persoonlijk dat mensen alleen hun verhalen hierop zetten wanneer ze heel erge pijn hebben. Ik heb de mirena spiraal laten zetten in het ziekenhuis, omdat ik het zelf fijn vind dat ze hier ook ee[lees meer...]n echo maken. Via deze echo komen ze erachter of de baarmoeder uberhaupt wel goed ligt voor de spiraal. Bij de huisarts doen ze dit niet. De gynaecoloog vertelde vantevoren wat het inhield. Toen ik ging liggen, werd er eerst een echo gemaakt en daarna een soa test. Dit omdat ik 19 jaar ben. Ik heb net als veel vrouwen die dit spiraal willen nog geen kinderen, dit zou dus betekenen dat het meer pijn zou doen. Eenmaal in de stoel werd de angst wat meer. Het meten van de baarmoeder doet pijn. Het is een pijn van ongeveer 3 seconden. Daarna wordt de spiraal geplaatst. Dit doet ook pijn. En met pijn bedoel ik echt een naar gevoel. Het voelt als een hele heftige kramp. Dit was ook enkele seconden. Geen huilen, geen drama niks. Nu thuis heb ik wel last van mijn buik. Het voelt als een zeurderige pijn. Deze is te onderdrukken met ibropufen. al met al: het viel reuze mee. Laat je niet gek maken door alle enge verhalen die hierop staan. Het verschilt natuurlijk per persoon. Tip: slik van te voren pijnstillers, het liefst wat sterkers dan paracetamol.
16-11-2015
Vrouw, 21
Algehele tevredenheid 5

Mirena (levonorgestrel)
Plaatsen spiraal

Tevredenheid over
5
4
4
4
Ik ben tot nu toe erg tevreden over de Mirena. Ik vond het altijd lastig van de pil om die elke dag op hetzelfde moment te nemen en dan had ik er nog niet helemaal vertrouwen in, mijn moeder was zwanger geraakt terwijl ze aan de pil was. Ik wil echt nog niet zwanger worden en dus gebruikte voor de zekerheid de pil en condoom, maar mijn vriend had problemen met het condoom.[lees meer...] Zelf vond ik alleen de pil geen fijn idee en dus was het spiraaltje het volgende idee. Het inbrengen was niet heel prettig, deed best wel pijn, had ik al toen hij die eendenbek erin deed, dus ik had daar nog de meeste last van, alles daarna maakte me niet veel meer uit. Het is alleen wel gewoon heel snel gedaan, binnen 3 minuutjes was ik weer uit de stoel en zat de Mirena erin. Ik heb het door de Gynaecoloog laten doen en heb een week terug de controle gehad en alles zat goed! Ik heb heel soms een buikkramp, ik heb wel wat jeugdpuistjes maar volgens mij niet meer dan anders, had ik sws soms last van. Een keertje last van mijn rug of hoofd, kon ik voor de Mirena ook weleens hebben, afhankelijk van de tijd van de maand. In de eerste week had ik nog mijn menstruatie en de drie weken erna ook nog weleens een bloed vloeiing (wat op een aparte manier minder was als ik seksueel actief was, de afgelopen twee weken heel soms spotting, maar is vaker wat roze dat bij de afscheiding zit, het zit mij niet in de weg. Ik zal het iedereen aanraden om te proberen, want het geeft 5 jaar zekerheid en je hoeft geen enkele gedachte meer te hebben over anticonceptie, niet meer elke maand uitkijken of je wel ongesteld word (vol angst) en geen gepruts meer met condooms (als je zeker ben dat je allebei geen soa hebt).
14-11-2015
Vrouw, 34
Algehele tevredenheid 1

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
5
1
1
3
Niet aan beginnen!! Door mirena spiraal klachten gekregen waarvan ze niet wisten of ik postnatale depressie had of in de overgang was. Klachten; ernstige onrust, warmte huid hitte, opgejaagdheid, angsten, spugen, ziek voelen, depressie. Op een gegeven moment citalopram gehad, antidepressiva, dat hielp. Maar vanwege omstandigheden de mirena eruit gehaald. Toen kwamen mn kla[lees meer...]chten weer. Bleek dat ik de antidepressiva niet meer nodig had en me juist de klachten gaf. Gestopt met de antidepressiva en mn klachten werden met de tijd minder. Had nog wel oxazepam, maar had ik na een tijd ook niet meer nodig, maakte me ook op een gegeven moment ziek. Dus daar mee afgebouwd. Inmiddels een flink wat maanden verder. En die tijd gewoon vergooid door die mirena. Alsjeblieft, als je niet tegen hormonen kan. Please neem er geen een. Ik zou willen dat ik de tijd kon terugdraaien! Het werd mij geadviseerd (echt uit goede bedoelingen) door een gynaecoloog, omdat het minder hormonen afgeeft en plaatselijk ipv de pil. Omdat ik ook op bepaalde anticonceptie pillen wat kon reageren. (Meer hoofdpijn of andere kleine dingen). Echt, alsjeblieft gewoon niet eens proberen. Lees maar verschillende blogs. Er zijn jammer genoeg meerdere met deze klachten. Ik had ze gelezen en dacht, dat gebeurd mij niet. En terwijl ik in mn klachten zat heb ik stom genoeg niet aan mn spiraaltje gedacht. Echt wees gewaarschuwd. Velen gaat het goed. Maar bij velen gaat het goed mis!
12-11-2015
Vrouw, 41
Algehele tevredenheid 1

Mirena (levonorgestrel)
Abnormaal vaginaal bloedverlies

Tevredenheid over
2
1
1
1
het inbrengen was voor mij een hel, veel pijn en bloedverlies, de buikpijn bleef weken aanhouden, wel was het vloeien drastisch minder geworden, na verschillende huisarts bezoeken vanwege de aanhoudende buikpijn, nog steeds veel hinder, nu anderhalf jaar later veel last van buikpijn, pijnlijke zware borsten, veel afscheiding, onfrisse geur, veel jeuk, de menstruatie komt 5[lees meer...]x per maand dus altijd afhankelijk van verband, aankomende woensdag ga ik naar de huisarts ik ben er helemaal klaar mee, dan maar liever 1x per maand een dag plat, voor mij nooooit meer.
08-11-2015
Vrouw, 27
Algehele tevredenheid 5

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
5
5
5
4
Spiraaltje laten plaatsen 6 weken na mijn bevalling. De plaatsing bracht een beetje pijn met zich mee, maar zeer goed te verdragen. Geen bloedingen meer gehad sindsdien, en geen bijwerkingen. Supertevreden.
06-11-2015
Vrouw, 34
Algehele tevredenheid 2

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
5
2
1
5
Hallo, Ik stuur jullie even een berichtje, omdat ik iets ontdekt heb wat misschien een aantal lotgenoten kan helpen. Ik heb zelf Reuma factor in mijn bloed in combinatie met artrose spondylithesius en ook de diagnose fibromyalgie. Maar goed daar heb ik mee leren leven. Nu heb ik de afgelopen 12 jaar ook altijd hele heftige rugpijn gehad echt dagelijks en de gehele dag doo[lees meer...]r. Ik dacht dus dat het met mijn diagnoses te maken had, maar ik begin nu zelf steeds meer te denken van niet. Ik heb namelijk al die jaren de Mirenaspiraal gehad en de laatste tijd begon ik heel erg af te vallen. Prima dat vond ik alleen maar fijn. Maar nu heb ik 2 weken geleden mijn Mirena laten verwijderen en sinds die dag heb ik geen rugpijn meer en val ik nog meer af.. Heel apart. Ik heb het nagevraagd bij mijn fysio en zelf uitgezocht via Google en ik blijk niet de enigste te zijn. Ik stuur dit bericht voor de zekerheid dat mochten er dames zijn die toevallig ook de Mirena gebruiken het misschien heel slim is om hier even over na te denken. Zo niet dan heb ik niks gezegd hoor (-; . Maar feit is gewoon dat er dus waarschijnlijk veel meer vrouwen onnodig met zware rugklachten en overgewicht rondlopen zonder dit te beseffen. Dus dit is geen betweterij, maar gewoon een tip mocht iemand zelf dus daadwerkelijk ook de Mirena of een ander zwaar hormoon gebruiken, het wellicht niet overbodig is zich hier wat meer in te verdiepen..
volgende > >>
Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1865) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (912) - Cholesterol
Champix (793) - Verslavingsziekten
Paroxetine (766) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (691) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (599) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (596) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (574) - Depressie - antidepressiva overig
Citalopram (572) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (515) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (510) - Epilepsie
Venlafaxine (501) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (465) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (452) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (420) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (391) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (376) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (361) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (350) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (346) - ADHD - psychostimulantia

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Deel jouw ervaringen over
medicijngebruik en maak kans op
het boek de POWER Patiënt!


Hoe word je sneller beter?
Hoe krijg je de best passende behandeling?
Hoe krijg je minder last van bij-effecten?
Lees het in dit boek!


Geef je mening nu!

Als je meer wilt weten over dit boek, klik dan hier.

de Power Patiënt

Geschreven door Wil Konings.