This website is hosted on a Carbon neutral infrastructure.

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

Mirena


Anticonceptie - overig
Toon/Verberg Farmacotherapeutisch Kompas
Anticonceptie
Mirena spiraal
Geef mening

Wordt gebruikt bij:
Tevredenheid over
4,09439050701187
3,08953613807983
3,25836030204962
3,96494066882416
3,34412081984898

1854 meningen
volgende > >>
Pagina 1 van 7

08-10-2015
Vrouw, 25 jaar
Algehele tevredenheid 5

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
5
4
4
4
Heb inmiddels ruim 5,5 jaar een spiraaltje en ben erg tevreden. De eerste werd geplaatst op mijn 21e, waarbij gewaarschuwd werd dat het plaatsen pijnlijk kon zijn. Afgezien van een zeurderig onderbuikgevoel tot enkele uren na plaatsing heb ik nergens last of pijn van gehad. (voor plaatsing -die gebeurde in het ziekenhuis- op aanraden van huisarts wel een ibuprofen genomen)[lees meer...]. 4 jaar lang ben ik niet ongesteld geweest en ik kan niet anders zeggen dan dat ik het ideaal vond. (Ervoor was ik licht ongesteld, maar vond het wel een prettige bijkomstigheid dat het ophield). Na 4 jaar kreeg ik last van enkele klachten, zoals vocht vasthouden en onregelmatig weer ongesteld worden. Het bleek dat het spiraaltje 'uitgewerkt' was. Inmiddels is hij vervangen door een nieuwe en zijn alle klachten verdwenen.
04-10-2015
Vrouw, 28 jaar
Algehele tevredenheid 3

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
4
4
4
1
2 jaar geleden laten zetten bij de gynacoloog. Inzetten was zeer pijnlijk, alsof je baarmoeder binnenste buiten gekeerd wordt. Ik werd naar en helemaal slap door de pijn, dit heb ik nooit eerder gehad. Na inzetten dan ook nog uur in ziekenhuisbed gelegen voordat ik naar huis mocht. Onderweg naar huis nog overgegeven. 3 uur later voelde ik me weer goed, op een lichte buikpi[lees meer...]jn na. Toen hij er eenmaal zat zeer tevreden. Wel de eerste maand constant licht bloedverlies gehad (inlegkruisjes), maar daarna geen ongesteldheid meer gehad.
01-10-2015
Vrouw, 38 jaar
Algehele tevredenheid 4

Mirena (levonorgestrel)
Endometriose

Tevredenheid over
5
5
5
5
Ik ben uiterst tevreden. Na 2 bevallingen kan ik met zekerheid zeggen dat mijn maandelijkse ongemak veel pijnlijker was. Dit door endometriose Dat er iets moest gebeuren was duidelijk. De pil hielp ook wel maar toen ik las over merena minder hormonen beter effect was de keuze snel gemaakt. Voor plaatsing slik ik 2 paracetamol en dan is het prima te doen. Daarnaast is het[lees meer...] voor mij een verwen dag. Ik kijk er bijna naar uit 😊 Inmiddels gebruik ik de merena nu ruim 10 jaar dus al drie plaatsingen. Vraag de arts de touwtje iets langer te laten zodat je partner ze niet voeld. Als ze te kort zijn staan ze rechtop en dat prikt bij manlief. Pijn heb ik maandelijks nauwelijks meer en een hele lichte bloeding een inlegkruisje is dan ruim voldoende. Kortom ik ben er heel blij mee
28-09-2015
Vrouw, 25 jaar
Algehele tevredenheid 2

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
1
3
4
3
Na een keer door de pil heen zwanger geraakt te zijn, heb ik gekozen voor een spiraal. 2 jaar lang geen last gehad, heel af en toe licht ongesteld, of een beetje last van hormonen, 1,5 jaar lang heb ik regelmatig de zwangerschapstest gedaan. Die was altijd negatief, ongeveer een half jaar nadat ik de laatste test had gedaan, opnieuw getest. ( voelde me al ren tijdje raar/a[lees meer...]nders) en jahoor.. Zwanger! Nu was dit ook gewenst, me man en ik wilde ook graag een tweede. In het ziekenhuis bleek ik bij de echo al 21 weken zwanger. En het spiraal was nergens te bekennen. Heel raar.
24-09-2015
Vrouw, 50 jaar
Algehele tevredenheid 3

Mirena (levonorgestrel)
Abnormaal vaginaal bloedverlies

Tevredenheid over
5
1
3
5
Inbrengen bij gynaecoloog ging vrijwel probleemloos. Het effect is super heb geen hevige menstruatie meer, wel nogal wat last van de bijwerkingen: vocht vasthouden, opgeblazen gevoel (dit verminder wel) onderrug klachten en ook stemmingswisselingen. Ik overweeg nog of ik 't zal houden, heb 2 x 'n afspraak gehad om t eruit te laten halen, vond de bijwerkingen té heftig, voo[lees meer...]ral in de zomerperiode de dikke voeten en benen. Vreselijk gewoon!
22-09-2015
Vrouw, 30 jaar
Algehele tevredenheid 4

Mirena (levonorgestrel)
Migraine

Tevredenheid over
5
2
4
5
Ik heb een half jaar geleden een Mirena spiraaltje laten plaatsen door de gynaecoloog en dit op aanraden van mijn neuroloog, in de behandeling voor mijn migraine. Het plaatsen was onaangenaam, af en toe een kleine pijnscheut, maar de hele plaatsing is snel voorbij. Ik heb de eerste weken na de plaatsing nog een vage zeurende menstruatiepijn gehad, maar dit verdween geleid[lees meer...]elijk aan. Ook mijn menstruatie bleef meteen uit (plaatsing was tijdens menstruatie, sindsdien geen bloeding meer gehad). Wat dat betreft ben ik dus erg tevreden over het spiraaltje. Anderzijds heb ik ook wel wat bijwerkingen. Het uitblijven van de menstruatie kan ik alleen maar toejuichen, maar ik heb ook ontzettend veel haaruitval, opstoten van eczeem (had ik vroeger nooit) en gewichtstoename. Voorlopig wegen deze bijwerkingen niet op tegen de voordelen van het spiraaltje, van mijn migraine ben ik quasi verlost! (van 10 aanvallen per maand naar ongeveer 1 per 3 maanden)
21-09-2015
Vrouw, 35 jaar
Algehele tevredenheid 5

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
4
4
4
5
Vorige week heb ik een mirena spiraaltje laten plaatsen bij de huisarts. Ik heb jarenlang de pil geslikt maar dat wilde ik niet meer, ook aangezien ik zware adhd heb en daarvoor al 8 pillen per dag slik. Ik heb 2 kinderen, ik ben 35 jaar en mijn menstruaties waren zo pijnlijk dat ik 3 dagen niet meer kon functioneren, de mirena was dus de eerste keus. Voor het plaatsen las[lees meer...] ik oa op deze site een heleboel nare ervaringen, was dus behoorlijk nerveus. Van tevoren 4 ibuprofen (800mg totaal) genomen. Was nergens voor nodig, ik heb er helemaal niets van gevoeld, het klemmetje plaatsen schijnt behoorlijk pijnlijk te zijn, ook dat voelde ik niet....huisarts was binnen 5 minuten klaar. Het schijnt wel zo te zijn dat als je al bevallen bent, je baarmoedermond soepeler is, het een stuk minder pijnlijk of pijnloos is. Ik heb 2 dagen bloedverlies gehad, het leek meer op het bloedverlies na een bevalling (qua kleur en geur) maar de hoeveelheid van een normale menstruatie. Ik was niet misselijk, niet duizelig en geen last van krampen. De rest van de dag gewoon alles kunnen doen, af en toe een ibuprofen voor de zekerheid.Tot nu toe heel tevreden.
21-09-2015
Vrouw, 19 jaar
Algehele tevredenheid 4

Mirena (levonorgestrel)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Tevredenheid over
5
3
4
5
Inbrengen was best wel pijnlijk, maar snel. Twee weken geleden geplaatst, met milde bloedingen, met af en toe hevige krampen.
volgende > >>
Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1854) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (899) - Cholesterol
Champix (784) - Verslavingsziekten
Paroxetine (752) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (680) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (593) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (587) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (572) - Depressie - antidepressiva overig
Citalopram (559) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (500) - Epilepsie
Venlafaxine (489) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (458) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (441) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (417) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (384) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (370) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (359) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (343) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (343) - ADHD - psychostimulantia

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik
en maak kans op een Tony's Chocolonely
reep!


Geef je mening nu!

Als je meer wilt weten over Tony's Chocolonely, klik dan hier.

Tony's Chocolonely