Verbeter uw gezondheid met mijnmedicijn!
Medicatieveiligheid door DNA-tests en ervaringen uit de praktijk.
Bewijs uit de praktijk in de gezondheidszorg
mijnmedicijn.nl is een onafhankelijke website die patiënten en hun ervaringen met medicijnen het belang geeft dat zij verdienen. Recensies van patiënten over hun medische ervaringen vormen de basis van ons platform. De website is geoptimaliseerd voor patiënten en zorgt ervoor dat een patiënt snel en eenvoudig toegang heeft tot waardevolle gegevens uit de praktijk of contact kan opnemen met andere patiënten.
Laatste beoordelingen
Net de 2e dosis gehad de eerste week totaal geen bijwerkingen ik heb meer energie en het hongergevoel is weg ik ben in een week van 103 kg naar 99,6 kg gegaan alleen als ik te veel of te vettig eet word ik een beetje misselijk ik ben heel tevreden en heel benieuwd hoe het verder gaat
Al poosje last van migraine vlak voor mijn ongesteldheid, laatste jaren verergerd. Deze pillen voorgeschreven gekregen van HA, maar eerst bang voor de bijwerkingen. Uiteindelijk een pil genomen en voelde letterlijk de hoofdpijn wegvloeien. Wel iets versuft en klein beetje hartkloppingen, maar dat neem ik voor lief , omdat ik door gebruik van deze pillen veel minder migrain[lees meer...]e hoofdpijn heb.
Mijn aanvallen (tonisch clonische) zijn minder maar absences toegenomen. Veel bijwerkingen (zoals droge keel en hartkloppingen) zijn afgenomen, maar er zijn er ook genoeg gebleven.
Je hebt niet veel keuze meer als je al veel hebt gebruikt zonder resultaat en sommige met ernstige bijwerkingen zoals juist meer aanvallen of gevoelens van zelfdoding.
Het blijven medicijnen o[lees meer...]m big farma te blijven voeden, echte geneesmiddelen zijn het niet
Via de dermatoloog voorgeschreven bij matige rosaces (wel rood maar geen bultjes). Dit gaf mij vrijwel direct resultaat. Gelijktijdig had ik ook een led-masker gekocht voor het gele licht dat ook effectief zou zijn voor rosacea. Toen dit goed ging en ik inmiddels weer een mooi huidje had, ben ik ook het rode licht gaan gebruiken voor het collageen.
Plotseling zag ik alle[lees meer...]maal donshaartjes op mijn kaaklijn en bij mijn mond. Nooit last van haargroei in mijn gezicht gehad! Ik ben met dat masker al langer gestopt maar ik heb het nog steeds. Misschien dan de Soolantra? Maar ik lees dit nergens terug in de reviews dus het zal wel aan mij liggen. Ik hoor graag als iemand dit herkent.
Ciao Inge
Sinds 20 Mei opnieuw gestart met escitalopram. ( ik was 10 weken gestopt na een jaar gebruikt te hebben )
Na 1,5 week voelde ik me beter.
Dit is 2 weken goed gegaan.
Daarna weer paniek en onrust. Dat heeft 4 weken aangehouden.
Weer 1,5 week beter gegaan en nu sinds 2,5 week weer onrust bij wakker worden.
Dit houd de hele dag aan.
Slapen gaat gelukkig goed.
Maar zodr[lees meer...]a ik wakker wordt is de onrust er.
Doordat ik het eerder gebruikt heb weet ik in mijn geval dat het echt een week of 12 nodig heeft.
Ik hoop dus echt dat het nog max 2 weken zo is en dat ik me dan weer goed ga voelen.
Maar ik vind het weer super zwaar. Voor degene die dit ook door maken; JE BENT NIET ALLEEN!!
Meestal.slaap ik binnen t uur in
Slik het al 3 weken 1 mg , totaal geen effect en het gevoel om minder te roken
Nog te vroeg om iets over het effect te schrijven van het medicijn op mijn ijzerwaarden. Mijn hb is 7,4 en firritine 15. Sinds 4 dagen ben ik om de dag gestart met het slikken van deze medicatie, daarvoor kreeg ik 3 dagen op een nuchtere maag ijzerbisglycinaat van Holland en Barret 20 mg + vitamine c. Nadat ik daarvan een gevoel had van een heel zwaar hoofd, vermoeidheid, [lees meer...]gevoel alsof ik in een roes leefde ben ik na drie dagen overgestapt op 200 mg Ferrofumaraat eens in de twee dagen innemen. Dag 1 voor het tablet voelde ik me meer de oude, omdat ik de ijzerbisglycinaat niet had ingenomen. Na inname van het tablet niet direct klachten, dit kwam in de nacht, lichte slapeloosheid. In de drie opvolgende dagen, waarbij ik in de tussentijd slechts 2 tabletten had ingenomen, heb ik twee nachten amper geslapen. Ik lig klaar wakker, hartkloppingen, emotioneel, huilen (tranen die uit het niets vloeien), heb geen eetlust meer, veel hoofdpijn (druk bij de ogen en het gevoel van watten in m'n hoofd). Ik sta verder volledig aan en heb een opgejaagd gevoel over alles, zelfs het kijken van een slappe tv serie. Ik merk daaraan dat ik geen prikkels kan hebben.
Deze druppels bevatten conserverende middelen
Op advies van apotheek overgeschakeld naar druppels zonder conserveer middelen
Synapause E3 ovules/vaginaal crème
25-07-2026 | Vrouw | 60
estriol vaginaal (0,5mg)
Niet in de lijst
estriol vaginaal (0,5mg)
Niet in de lijst
Voorgeschreven door de huisarts vanwege vaginale droogheid en zoveel pijn bij vrijen dat penetratie niet mogelijk was na de menopauze. De eerste 2 weken elke dag 1 ovule , de tweede week om de dag en daarna 1x per week. Geen bijwerkingen alleen best veel afscheiding de eerste twee weken. Nadien amper. Helemaal geen klachten meer van vaginale droogheid en pijn.
Na jaren Pantoprazol geslikt te hebben (nooit last) en het weer op was bestelde ik het wederom, ong. een maand geleden. Ik kreeg TEVA i.p.v. Sandoz..Oké, nog geen 2 dagen later na een vismaaltijd, maagzuur. Toen kreeg ik Aurobindo, heftig maagzuur, toen kreeg ik Sandoz, hetzelfde probleem. Is dat toeval?? Nou, nu slik ik sinds een paar dagen Es omeprazol en heb nergens la[lees meer...]st meer van...Veranderen de fabricanten soms de hulpstoffen? Kan iemand mij uitleggen hoe dit überhaupt mogelijk is?
Gestart nadat perimenopauze-klachten verergerden.
Eerste 3 pleisters gingen goed maar onder pleister rode uitslag die enorm jeukt. Plek blijft ruim 2 weken jeuken.
Zelfs opdonder gevoelige plekken (dij en rug) krijg ik uitslag.
Nu huisarts gevraagd om gel/spray.
Bij de eerste injectie al veel bijwerkingen.
Na 1,5 verbetering maar dan begint het weer na de volgende injectie.
Nu 4 injecties gehad in de hoop dat de bijwerkingen minder worden maar helaas . Ik stop .
Ik ben nu tot mijn algehele tevredenheid als onderhoudsdosis overgestapt naar 1 zakje per dag en naar 1 dulcolax zetpil per week. Daardoor kan ik 2 à 3 x per week naar het toilet gaan. De dulcolax zetpil brengt een heerlijke opluchting als de movicolon werking ophoudt.
Ik heb al jaren regelmatig blaasontsteking. Gelukkig nu minder vaak. Furabid helpt direct en na de kuur is het altijd helemaal genezen.
Na minstens 20 kuren in de loop van de afgelopen 10 jaar kan ik zeggen dat ik geen enkele bijwerking heb ervaren.
Levenslang obesitas, kan amper lopen door overgewicht. Al 4 maanden in gebruik en alleen maar bijwerkingen, maar één kilo af. Was eerst verteld de medicijn misselijkheid zorgt dat ik eet minder. Nu dat het niet werkt zegt de arts dat is omdat je eet niet genoeg. Voor mij zijn er wel twee voordelen, voor het eerst in mijn leven weet ik hoe het voelt om vol te zijn van eten[lees meer...], ook wanneer ik gestrest wordt wil ik nu niet gelijk eten. Ik ben minder gestrest. De bloederig ontlasting is helaas een belangrijke reden om niet door te gaan met Saxenda. Ik heb nu bloedarmoede en kan amper mijn ogen openhouden.
23-07-2026 | Vrouw | 40
hydrocortison/ colistine/ bacitracine (10mg/5mg/10.000ie/ml)
Oorontsteking
hydrocortison/ colistine/ bacitracine (10mg/5mg/10.000ie/ml)
Oorontsteking
Na dag twee duizelig, maar de derde dag kon ik niet meer blijven zitten zo dol.. geprobeerd met de auto (als bijrijder) ergens heen te gaan, maar dat ging niet.
Alleen in bed liggen luk of op de bank.
Totaal geen bijwerkingen.
Je moet het wel consequent 4x daags gebruiken. Anders heeft het geen effect.
Ik gebruik het vanwege voedselallergie en -intolerantie. En overactieve mestcellen. Zonder nalcrom kan ik niets eten. Ik reageer overal op met heftige, schuimende diaree en buikpijn en misselijkheid.
Slik het sinds anderhalf jaar. Geen bijwerkingen maar weinig effectief dus dosis is nu verdubbeld
(allergisch)astma/COPD): Ik had een stootkuur van 5 dagen ( 30 mg volgens mij) en erna nog een verlenging gevraagd van 5 dagen. Ik had al weken last van slijmvorming, piepen en geen lucht/ benauwdheid waardoor ik nauwelijks kon lopen. Na 5 dagen waren mijn klachten deels weg, maar nog niet optimaal. Na 10 dagen en de dagen erna ging het steeds beter. Slijm is weg, piepen i[lees meer...]s weg, en ik kan weer lopen. Dus vooralsnog lijkt het te hebben geholpen.
Allereerst: dit middel is zeer verslavend. Officieel mag het niet langer dan twee weken voorgeschreven worden. Mijn eigen ervaring: doordat ik moeilijk in slaap viel kreeg ik Zolpidem voorgeschreven, jarenlang heb ik dit zonder problemen gebruikt, circa 1 pilletje van 10 mg per nacht. Toen kwamen er wat problemen bij in mijn leven en werkte de medicatie minder goed, ik kre[lees meer...]eg meer voorgeschreven. Uiteindelijk belandde ik van de regen in de drup, werkte de medicatie steeds slechter, had ik er meer van nodig en ben ik in een detoxkliniek beland om af te kicken van dit slaapmiddel.
Ik wil het niet meer gebruiken, nooit meer en geen enkel slaapmedicatie. Dit betekent wel dat ik nu slecht slaap en het veel tijd gaat kosten om weer een normaal slaapritme op te bouwen.
Nogmaals wil ik benadrukken: ja, het werkt (je valt snel in slaap). Maar het is zeer verslavend en dit zou alleen onder strenge toezicht/voorwaarden met maximaal aantal dagen voorgeschreven moeten worden.
Iets meer dan een jaar nu in gebruik. Ervoor heb ik 15 jaar acenocoumarol gebruikt, eerder mocht ik niet overstappen, maar nu gelukkig wel. Gebruikte eerst de 60mg, maar omdat ik onder de 60 weeg slik ik nu 30mg. Bijwerkingen heb ik denk ik niet, het is zelfde periode als dat ik een spiraal heb laten plaatsen. Sommige klachten kunnen ook daarvan zijn. Maar ik ben tevreden[lees meer...] erover. Geen gedoe meer met trombosedienst. Wel heb ik nu sneller blauwe plekken, eerder had ik daar alleen last van als ik mij heel stootte.
Ik wilde echt geen antidepressiva (vind ook nog steeds wel dat ze het erg makkelijk voorschrijven) maar na alle supplementen en therapieën te hebben geprobeerd zat ik toch weer aan de grond, en gaf ik me eraan over (in overleg met de psycholoog via mijn huisarts). Mijn depressie ging gepaard met angst, en overbelasting/uitputting. Binnen enkele dagen werd ik al minder prik[lees meer...]kelgevoelig en minder angstig. Daarna namen ook de somberheid en de nare gedachten af. En mijn energie nam toe! Wat een opluchting na zolang te hebben geworsteld en afgezien! Ik reageerde al zo goed op de opbouwdosis van 25 mg dat ik hier voldoende aan heb. Voorbijgaande bijwerkingen waren: slapeloosheid, een week lang hoofdpijn, kort lontje/irritatie, en buikklachten. Dit volgde elkaar op, maar is inmiddels allemaal weg. Alleen de bekende bijwerkingen van niet goed meer tegen de warmte kunnen en flink meer zweten zijn gebleven. Ook is mijn huid gevoeliger voor de zon. En een droge mond/meer dorst. Maar dat heb ik graag over voor weer kunnen functioneren! Ik begrijp dat het niet voor iedereen werkt maar ik heb echt mijn leven weer terug, kan de deur weer uit, onderneem weer van alles en ben nu eindelijk herstellende :)
Zonder dit middel moet ik soms dagenlang op koelelementen liggen omdat mijn huid zo jeukt en brand. Cultivate helpt gigantisch als ik een periode van uitslag hebt, het vermindert de jeuk heel snel (hoewel het in het begin erg branderig voelt) en de uitslag verminderd binnen een paar dagen.
Volg ons op...