Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

Verbeter uw gezondheid met mijnmedicijn!

Medicatieveiligheid door DNA-tests en ervaringen uit de praktijk.

DNA testen

meamedica|PRO

Medicijn beoordelingen

Bewijs uit de praktijk in de gezondheidszorg

mijnmedicijn.nl is een onafhankelijke website die patiënten en hun ervaringen met medicijnen het belang geeft dat zij verdienen. Recensies van patiënten over hun medische ervaringen vormen de basis van ons platform. De website is geoptimaliseerd voor patiënten en zorgt ervoor dat een patiënt snel en eenvoudig toegang heeft tot waardevolle gegevens uit de praktijk of contact kan opnemen met andere patiënten.

medicijnen

Laatste beoordelingen

Synapause E3 ovules/vaginaal crème

01-07-2025 | Vrouw | 56
estriol vaginaal (0,5mg)
Overgang

Bijwerkingen

branderig gevoel rond buiten de vagina cervicale afscheiding, wit opgezette buik buikklachten

Wegens Hpv dat telkens onrustige cellen geeft en vaginale atrofie

Lucrin

01-07-2025 | Vrouw | 30
leuproreline (3,75mg)
Endometriose

Bijwerkingen

gewrichtspijn spierpijn vermoeidheid hoofdpijn opvliegers droge ogen

Vanwege invasieve endometriose was ik genoodzaakt om Lucrin injecties te nemen. Door alle ervaringen die ik online had gelezen, was ik nogal huiverig (bang eigenlijk wel). Toch ben ik heel erg blij dat ik naar mijn arts geluisterd heb. Ik ben er niet klachtenvrij doorheen gekomen, maar de bijwerkingen zijn tot nu toe nog wel aardig te dragen geweest. Misschien wat hoofd[lees meer...]pijn, flinke spier- en gewrichtspijn en soms een warmtegolf, maar het is heel erg goed te doen. Vergeleken met de pijn die ik had door de endometriose verbleekt dit. Let wel: ik leef heel erg gezond en dat doet ook heel erg veel. Mensen vergeten nog wel eens dat ze daar ook een groot stuk eigen verantwoordelijkheid hebben zitten.. De injecties alleen het werk laten doen is in mijn ogen niet toereikend genoeg. Ik eet gezond, snoep niet, beweeg waar kan, neem voldoende nachtrust en doe veel aan meditatie en bewustwording. Sommigen klagen over gewichtstoename, maar ik ben zelfs afgevallen. Na een tussentijdse controle werd duidelijk dat de endometriose heel erg gekrompen was. Na drie maanden was er op sommige plekken een afname van 1/3 en op andere plekken was er zelfs sprake van een halvering. Inmiddels ben ik zo'n vijf/zes maanden bezig, dus ik verwacht een nog verdere toename. Het is het helemaal waard in mijn ogen.

Nailner

01-07-2025 | Man | 57
plantenextracten van Australische Blauwe Cypress, Tea Tree en Lavendel olie (10mg/g)
Kalknagel(s)

Bijwerkingen

ontsteking roodachtige ontstoken huid overal

Product gekocht om kalknagels te behandelen. Na een week beide grote tenen helemaal ontstoken en zeer pijnlijk. Meteen gestopt Nailner te gebruiken.

Androskat

01-07-2025 | Man | 66
fentolamine/papaverine (15/0,5mg/ml)
Erectiestoornis
heb nu 6 keer geinjecteerd en 1 x resultaat wat goed was. De allereerste x was gelijk goed mooie erectie met 0,3, keren daarna geen resultaat! wat doe ik verkeerd? opgehoogd naar 0,5 geen resultaat ook probleem met het leegspuiten wie heeft het antwoord?

Nuvaring

01-07-2025 | Vrouw | 39
ethinylestradiol / etonogestrel (2,7/11,7mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie

Bijwerkingen

depressief hongerig verminderd libido vermoeidheid hoofdpijn

Ik ben de nuvaring gaan gebruiken omdat ik de pil vergat. Ik had ook wel enige bijwerkingen van de pil, dus het leek me aangenaam dat de Nuvaring minder hormonen heeft. Mijn hemel. Ik werd moe, depressief en ik merkte bijvoorbeeld dat ik minder verliefd was op mijn vriend. Over de drie weken werd dat gevoel minder en de stopweek ging weer goed. Maar daarna deed ik de nuvar[lees meer...]ing weer in en was het weer zo ver. Het is echt ongelooflijk dat dit middel op de markt is gekomen, want dit is geen oplossing, in ieder geval niet voor mij als moeder van bijna veertig. Na een week besloten we de nuvaring eruit te halen en na een paar uur was ik weer bijna mijzelf. De dagen erna was het weer prima en kwam ik erachter dat er nog veel meer bijwerking waren. Ik dacht bijvoorbeeld dat mijn libido niet enorm naar beneden was gegaan, maar ik kwam erachter wat het verschil was zonder de nuvaring. Dat bleek enorm te zijn. Ook merkte ik dat ik weer meer trek kreeg in gezond eten. Tijdens de Nuvaring was ik kort ongesteld, maar had ik wel bijna twee weken bruin bloed, wat eigenlijk irritanter is dan gewoon bloed en het voelde mateloos ongezond. Ik werd een paar dagen na de Nuvaring enorm ongesteld, alsof mijn baarmoeder er ook alles uit wilde gooien. Mijn huisarts was al wat huiverig om hem mee te geven, omdat hij vertelde dat vrouwen bijna nooit een herhaalrecept opvroegen. Nou, ik begrijp wel waarom. Ik sluit me aan in de rij. Wat een belachelijk paardenmedicijn.

Saxenda

01-07-2025 | Vrouw | 50
liraglutide (1.2ml)
Afslanken - overgewicht

oorsuizen

Ik ben 2 weken geleden begonnen met saxenda 0.6 ml week erop ben ik naar 1.2 gegaan. De dag dat ik ging ophogen werd mijn tinnitus ineens veel erger ben erg benieuwd als meer mensen hier last van hebben.

Sildenafil

01-07-2025 | Man | 70
sildenafil (50mg)
Erectiestoornis
Waarschijnlijk als gevolg van combinatie leeftijd, ietwat verhoogde bloeddruk en paar jaar slikken van metoprolol tegen dat laatste (l inmiddels afgebouwd !) werkte erectie al paar jaar niet meer als in jonge jaren. Sildenafil 50 mg gekregen. Eerst maar eens een halve tablet uitgeprobeerd, dus 25 mg. Die werkte al na 20 minuten zeer tot tevredenheid. Halve (lage) doseri[lees meer...]ng is alleen bij mij na uurtje wel zo'n beetje uitgewerkt. Hele tablet 50 mg werkt langer, bij mij zo'n 2 uren. Mijn partner en ik zijn er blij mee. Spijt dat ik dit middel niet jaren eerder ben gaan gebruiken. Bijwerkingen zijn er wel, vooral rode blozende kop na de actie. Valt mee te leven.

Grazax

01-07-2025 | Vrouw | 50
pollen van Timotheegras (75000)
Hooikoorts

kriebelige keel

Ik gebruik Graxax tabletjes nu 3 jaar en 9 mnd. Na de zomer ga ik stoppen. Sinds ik het gebruik zijn mijn hooikoortsklachten weg. Ik kan zonder andere medicatie het voorjaar en de zomer door. Heerlijk! Toen ik mijn eerste tabletje nam had ik een heftige allergische reactie; opgezette keel en mond. In overleg met KNO arts eerst 3 maanden een half tabletje. Daarna in het zi[lees meer...]ekenhuis een hele genomen en vanaf toen ging het super. Totaal geen bijwerkingen. Afgezien van soms wat kriebel in mijn mond, maar na een paar maanden was dat ook weg. Ik heb sinds vorig jaar in het voorjaar wel wat lichte hooikoortsklachten zoals een beetje niezen. Maar dat is na een week over. En vergeleken bij wat ik vroeger had (maandenlang doodmoe, ontstoken ogen, verstopte neus, kriebel in mond en keel) stelt die week niezen niets voor. Ik ben enorm enthousiast. Na de zomer stop ik, ik hoop natuulrijk dat het goed blijft gaan.

Flucloxacilline

01-07-2025 | Man | 46
flucloxacilline (500mg)
Wondroos

diarree hoofdpijn

Moest dit medicijn slikken ivm wondroos. Gelukkig heb ik niet veel moeite met de pillen doorslikken, anders was het een uitdaging geweest. Totale kuur van 10 dagen. Bij dag 7 was de wondroos al voor 75% weg. Ik heb wel voortdurend last van diarree en regelmatig hoofdpijn.

Furabid

30-06-2025 | Vrouw | 61
nitrofurantoine (100mg)
Blaasontsteking
Het medicijn werkte snel en goed, alleen kwam de blaasontsteking 2 dagen na afloop van de kuur weer terug waarna ik het medicijn Fosfomycine éénmalig kreeg waarbij ik heel veel last van ernstige bijwerkingen heb.

Fosfomycine

30-06-2025 | Vrouw | 61
fosfomycine (3g)

Bijwerkingen

huiduitslag hele lichaam Jeuk over het hele lichaam buikkrampen acute diarree

1x poeder ingenomen 's avonds voor het slapen gaan. De volgende dag hevige steken in de darmen alsof er een mes in gestoken werd met diarree als water. Dit heeft drie dagen geduurd. De derde dag ineens vreselijke jeuk en overal bulten, zelfs achterkant schedel. Om gek van te worden. Dit medicijn wil ik nooit meer. De blaasontsteking was met 2 dagen ove4, dat dan weer wel m[lees meer...]aar een eventuele volgende keer een ander antibioticum.

Aquipta

30-06-2025 | Vrouw | 40
atogepant (60mg)
Migraine

Bijwerkingen

Broos haar vermoeidheid meer dromen levendige dromen

Eerste cgrp remmer die ik probeer. Dagelijks inname, in de avond ivm slaperig gevoel na inname. Ik neem het rond 20u in, zodat ik overdag geen last heb na het slaperige gevoel. Inmiddels 3 maanden gebruikt, nog geen effect op migraine. In het begin ook onregelmatige menstruatie. Nu last van veel dromen en haar dat afbreekt.

Mildison

30-06-2025 | Vrouw | 68
hydrocortison (10mg/g)
Vaginale schimmelinfectie

acute hoofdpijn

2 x smeer ik per dag maar heb wel ineens enorme hoofdpijn. Dat heb ik normaal bijna nooit. Na het smeren, een 2 uur daarna kwam het opzetten en gaat niet weg.

Bisacodyl

30-06-2025 | Vrouw | 49
diclofenac (50mg)
Niet in de lijst

vermoeidheid darmkrampen

Na het verwijderen cyste onder navel, moest ik dit 2 a 3 dagen slikken tegen ontsteking. Op dag 2 of 3 kreeg ik verse darmkrampen. Hele dag zeurende pijn. Nog erger dan de kwaal. Ik hoef dit niet meer.

Promocard

30-06-2025 | Man | 72
isosorbide-5-mononitraat (40mg)
Angina pectoris

duizeligheid ongerustheid onwel worden

Hartkrampen na dotterbehandeling kranslagader. Blijvende klem en pijn op de borst. Klachten meegedeeld aan behandelend arts (cardiologie). Na twee maanden te zijn gestopt met dit middel, waren zowel de hartkrampen en de bijwerkingsklachten binnen twee weken verdwenen. Niet aan te raden. Middel bleek erger dan de kwaal.

Gabapentine

30-06-2025 | Vrouw | 75
gabapentine (300mg)
Niet in de lijst
Door de diverse problemen met mijn rug heb ik vooral pijn laag in mijn billen bij het zitten en soms lopen. Vaak voelt het alsof er een electrische schok door mij heen gaat, angstig gevoel, alsof ik verlamd raak. Ik ben tegenstandster van medicijnen, heb nooit medicijnen gebruikt behalve wel eens een paracetamol. Omdat de pijn mijn leven erg beinvloed ben ik via de special[lees meer...]ist in het ziekenhuis toch aan Gabapentine begonnen. Ik neem 300mg in de ochtend, 100 mg halverwege de dag en 300 mg voor het slapen. De eerste week was ik in de ochtend wat licht in mijn hoofd en gedurende een maand een droge mond in de ochtend. Beiden zijn nu verdwenen en ik heb geen enkele bijwerking. Helpt het? Tot nu toe, in combinatie met 2x per week fysio, een heel klein beetje. Mijn afspraak bij mijn behandelend arts is over een maand, dan bespreken we de hoeveelheid. Ik ga voorstellen om met nog 100mg meer te proberen dat is dan straks totaal 800 mg per dag. Als dat weinig doet ga ik afbouwen want ik wil niet onnodig medicatie slikken.

Primolut N

29-06-2025 | Vrouw | 37
norethisteron (5mg)
Uitstellen van menstruatie

Bijwerkingen

slecht humeur buikkrampen hoofdpijn drang om te huilen verminderd libido

Het deed waar voor ik het gebruikte. Niet ongesteld geworden tijdens mijn vakantie. Maar de effecten ervan waren bij mij nog heftiger dan bij het ongesteld zijn. Had enorm last van krampen en was qua buien af en toe echt niet te genieten. Voortaan maar gewoon kiezen voor me menstruatie

Zoely

29-06-2025 | Vrouw | 47
estradiol / nomegestrol (1,5/2,5mg)
Overgang

uitgeput hoofdpijn

Ik ben de zoely gaan gebruiken nadat eerdere HST opties het niet voor me bleken te zijn. De 1e 4 maanden voelde ik me fantastisch! Ondanks dat alle overgangsklachten niet 100% verdwenen, had ik wel mijn energie terug! Vanaf de 5e maand ging ik me helaas steeds belabberder voelen, ontzettend moe, nachten wakker liggen en het akelige gejaagde gevoel was weer volop aanwezig. [lees meer...]Totdat ik door het magazine Hormonen erop werd gewezen dat de anti conceptie pil vitamines en mineralen verbruikt en dat extra suppletie wordt geadviseerd. Aangezien ik een chronisch vit.B12 tekort heb ben ik acuut gestopt met de zoely en ondanks dat ik nog steeds moe ben, voel ik me niet meer uitgeput….. het gejaagde gevoel verdween en de nachten gaan ook beter….. ik ga me voor nu richten op homeopathie en acupunctuur want ben even klaar met alle hormonen…..ik denk dat ik door mijn B12 tekort gewoon pech heb, maar advies is dus wel om een goede multivitamine in te nemen wanneer je de pil slikt….

Brilique

29-06-2025 | Man | 72
ticagrelor (90mg)
Hartinfarct

hyperventilatie ongerustheid jeuk jicht

Na dotteren (1 cardiovasculaire stent). Nu 3/4 jaar gebruikt en moet het nog 3 maanden innemen. Geen hartproblemen dus ik neem aan dat werking effectief is.

Omeprazol

29-06-2025 | Man | 68
omeprazol (20mg)
Reflux
Tientallen jaren omeprazol geslikt van diverse pharma leveranciers ivm reflux. Nu zonder enig overleg omeprazol van 1A Pharma gekregen. Na enkele dagen gebruik weer reflux klachten. Contact opgenomen met de apotheker. Gaven aan dat dit merk voorgeschreven werd door de verzekeraar. Gek genoeg is het even duur als omeprazol Auro. Ik kon alleen omeprazol Auro krijgen, als i[lees meer...]k het zelf betaalde. Contact met de huisarts opgenomen. Die heeft nu aan de apotheek doorgegeven dat er een medische noodzaak is voor omeprazol Auro. Nu zien of dat het gewenste effect heeft en er weer omeprazol Auro wordt geleverd.

Furadantine

29-06-2025 | Vrouw | 17
nitrofurantoine (100mg)
Blaasontsteking
Geen effect, branderig gevoel is er nog steeds na 7 dagen pillen nemen.

Daktarin

29-06-2025 | Vrouw | 61
miconazol (20mg/ml)
Kalknagel(s)
Ik gebruikte eerst een ander medicijn dat wel werkte, maar waar mijn huid slecht op reageerde. Met dit middel eerd de beterschap van 6 maanden weer binnen 2 maanden teniet gedaan. Plakkerige lak, lastig te verwijderen en 0 resultaat. Maar weer zoeken naar een alternatief

Rybelsus

29-06-2025 | Man | 37
semaglutide (7mg)
Insulineresistentie

misselijkheid

Intussen een kleine maand aan de Rybelsus, in verband met beginnende obesitas en wellicht verhoogde insulineresistentie. Bijwerkingen vallen zeer goed mee, enkel wat beperkte misselijkheid en dan vooral bij het verhogen van de dosis. Het valt zelfs zo goed mee dat ik vroeger dan gepland al naar de dosis van 14 mg aan het evolueren ben. De remming van de eetlust is goed mer[lees meer...]kbaar, op iets minder dan een maand al 2 tot 3 kg kwijt. Ik merk wel dat die verminderde eetlust ietwat afzwakt, afwachten wat het wordt als ik langdurig op de definitieve dosis van 14 mg ben.
disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.