Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

Verbeter uw gezondheid met mijnmedicijn!

Medicatieveiligheid door DNA-tests en ervaringen uit de praktijk.

DNA testen

meamedica|PRO

Medicijn beoordelingen

Bewijs uit de praktijk in de gezondheidszorg

mijnmedicijn.nl is een onafhankelijke website die patiënten en hun ervaringen met medicijnen het belang geeft dat zij verdienen. Recensies van patiënten over hun medische ervaringen vormen de basis van ons platform. De website is geoptimaliseerd voor patiënten en zorgt ervoor dat een patiënt snel en eenvoudig toegang heeft tot waardevolle gegevens uit de praktijk of contact kan opnemen met andere patiënten.

medicijnen

Laatste beoordelingen

Elvanse

14-09-2026 | Vrouw | 47
lisdexamfetamine (30mg)
ADHD

kortademigheid depressief hyperventilatie hartritmestoornissen

in het verleden kreeg ik van meerdere instanties als uitslag borderline. Ik ben nou 47 jaar al 30 jaar niet meer naar school geweest. Vroeger had ik IQ test van 115 gescoord. Nou ineens 70 en adhd mijn hulpvraag was medicatie of therapy. In plaats daarvan kreeg ik Elvanse. Eerste 12 dagen werkte het goed was opgewekt, high. Het leek net alsof ik drugs had gebruikt. Na die [lees meer...]12 dagen voelde mij zwaar depressief (janken), steeds last van hyperventilatie, hartkloppingen, benauwdheid...... Vraag mij af of ik wel adhd heb het werkte totaal averechts bij mij. Ik kreeg mee dat het bijwerkingen zijn en maar moest blijven slikken terwijl ik hartritmestoornis heb. Uiteindelijk ben ik gestopt andere medicatie wilden ze mij niet geven, omdat ik ambulante begeleiding en een maatschppelijk werkster had afgewezen. Ik heb klacht ingediend.

Nailner

13-09-2026 | Man | 60
plantenextracten van Australische Blauwe Cypress, Tea Tree en Lavendel olie (10mg/g)
Kalknagel(s)

ontsteking blaren

Na enkele weken gebruik van Nailner opens zeer ernstige en pijnlijke irritate, huidverkleuringen, open wondjes en wat lijkt op chemische brandwonden van de huis aan tenen opgelopen, die vervolgens tot een bacteriële infectie hebben geleid. Diep rode tot paarse huidverkleuringen en blaren waar vocht en pus uit kwam. Dit gebeurde tijdens een vakantie in Duitsland waar i[lees meer...]k een arts heb moeten raadplegen. Dragen van schoenen totaal onmogelijk en daardoor ook uitval op het werk. In eerste instantie was het een volkomen raadsel wat een mogelijk oorzaak kon zijn, totdat je, omdat er verder geen andere middelen of gewoontes zijn gebruikt of veranderd, bij dit product uitkomt, waarvan nu blijkt dat soortgelijke bijwerkingen al jaren eerder gemeld zijn. Er was geen enkele sprake van huidaandoeningen of andere irritaties bij mijn tenen voor dit gebruik. Mijn tenen zijn der mate aangetast er nog nog geen zicht is op de mate of tijdsduur van herstel en momenteel nog onder behandeling met veel pijn, uitval en beperkingen tot gevolg. Logischerwijze is dit een mening gebaseerd op mijn eigen gebruik met in achtneming van de bijsluiter van het product. De gemelde verwondingen en gevolgen zijn feitelijk, gedocumenteerd en gefotografeerd, waarvoor medische consultatie en begeleiding is ingeroepen. Voorlopig heb ik nog een flinke hersteltijd nodig. Let goed op met dit product en stop direct bij de minste of geringste ongemakken.

Pramipexol

13-09-2026 | Man | 61
pramipexol (0,125mg)
Depressie

Bijwerkingen

veranderd gedrag ontwenningsverschijnselen zelf verminking verslaving slaperigheid impulsief gedrag

Ik slik 23 jaar veel medicatie voor een onjuiste diagnose. ik kreeg dit voorgeschreven tijdens een periode dat ik mij zeer depressief voelde, wat te maken had met bijkomen van 10 jaar verslaving aan amfetamine. Ik kon een jaar niets. Dacht dat ik nooit meer energie zou terugkrijgen. Dit veroorzaakte depressie. Ik kreeg een coctail aan middelen voorgeschreven die weinig ded[lees meer...]en. Als experiment kreegik Pramipexole voorgeschreven. De voornaamste bijwerking toentertijd was plotseling in slaap vallen. Ik dacht dat dit aan kalmerende middelen lag waar ik inmiddels allang mee gestopt ben. Het zijn 6 kleine pilletjes en ik dacht met mijn domme kop dat deze geen kwaad konden, maar nu ik van mijn medicijnen af wil om mijzelf weer te worden ontdekte ik dat dit de sterkste waren. Het eerste probleem is dat dit medicijn het dopamine niveau door het dak jaagt. Stop je er mee is de wereld kleurloos, zie je nergens de zin van in, en lig ik liefst de hele dag in bed. Ik stopte omdat mijn relatie hieraan kapot is gegaan. Niet alleen met mijn geweldie vriendin, maar ook mijn familie en heel veel vrienden. Ik had wanen en vertrouwde niemand. Ik werd daar boos over op mijzelf, neigend naar zelfhaat. Door geen impu;scontrole heb ik mijzelf 3maal ernstig toegetakeld. De littekens blijven de rest van mijn leven zichtbaar. Wat mij niet opviel, omdat het constant aanwezig was, was dat ik hallucineerde. Zo werd er vrij vaak aangebeld, deed ik de deur open, en was er niemand. Een andere keer kocht ik in een kringloopwinkel een deken voor extra warmte. Die heb ik na 2 nachten weggegooid omdat er een persoon op mij ging liggen. De meest recente was er een van een kristal naast mijn ex' tv. De veranderde in een kat die begon te bewegen. Mijn vriendin dacht dat ik gek was maar dat ben ik niet. Deze pillen zorgden ook voor seksverslaving, , ik was volkomen geobsedeerd en dwangmatig. Mijn relatie ging kapot. Ik wilde oud worden met deze vrouw, maar was sloom, viel steeds in slaap en was afwezig. Ik ben gaan onderzoeken wat ik slikte. Alles viel op zijn plaats. Ik had alle bijwerkingen waarvoor ik onmiddellijk de huisarts had moeten inschakelen. Er was geen monitoring of toezicht en niemand van psychiaters kenden dit medicijn. Ik ben uit eigen beweging gestopt, en heel langzaam. In het gegin weinig bijwerkingen, maar toen kwamen ze. Ik zag mensen op straat waarvan er van 1 persoon 4 waren met een meter ertussen. Lezen kon ik niet, ik kon nauwelijks ademhalen, wist niet hoe ik op mijn fiets moest opstappen, niet er af, slingerde over de weg, viel om, reed tegen dingen aan, viel om. Ik was angstig en zwaar depressief. Geen dopamine. Ik moest tijdens mijn rit van en naar de super vaak op een bankje zitten, vaak een uur en wist bij good niet hoe ik thuis moest komen en belde om hulp, er moest een keer een ambulance komen. Omdat ik mij in een hel voelde leven moest ik met grote tegenzin terug naar 2 tabletten. Nu gaat het, maar de ontwenning kan een jaar aanhouden en sommige mensen kunnen nooit stoppen. Nu krijg ik een soort methadon om de ergste bijwerkingen van helemaal stoppen tegen te gaan. Ik gebruik dit middel natuurlijk 23 jaar en stoppen is daarom vermoedelijk zwaarder, en hoe anderen er op reageren weet ik niet, maar als dit hetzelfde is zou ik zeggen: mensen begin hiet aan. Ik ben blij dat er meer informatie over te vinden valt in Nederlands, en niet alleen in Amerikaanse vakliteratuur op internet. Een te lang verhaal, maar doe het niet. Je verandert als mens zonder dit te weten, tot je mensen kwijtbent die heel belangrijk zijn. Omdat je gedrag heel gemeen wordt uit wantrouwen. wanen. halluciineren zonder zelf te weten.Ik ben iedereen kwijt, moet nieuwe vrienden maken, wat lukt. Ik bstiger geworden, aardiger en kom terug bij wie ik was. Kijk terug, verwerk, hoop dat vergeven word. Niet doen.

Saxenda

13-09-2026 | Man | 36
liraglutide (6mg/ml)
Afslanken - overgewicht

opgeblazen gevoel

Sinds begin mei begonnen en 12kg kwijt. Zit op 3mg per dag, en enkel tijdens het opbouwen wat gastro intestinale bijwerkingen.

Ajovy

13-09-2026 | Vrouw | 41
fremanezumab (225mg)
Migraine
Na ruim 30 jaar migraine eindelijk, eindelijk een middel dat écht werkt. Ik gebruik het nu 4 maanden en ik heb geen (!) migraine meer gehad. Heel af en toe een beetje hoofdpijn. Ik vond het een helse weg om in aanmerking te komen voor dit medicijn door alle bijwerkingen van de andere medicatie die eerst geprobeerd moesten worden. Ik hoop enorm dat dat in de toekomst anders[lees meer...] kan en mensen eerder dit medicijn vergoed kunnen krijgen. Ik durf weer dagjes weg en andere dingen te ondernemen zonder angst voor een aanval.

Aclasta

13-09-2026 | Vrouw | 66
zoledroninezuur (0,04mg/ml)

tandproblemen

Heb in maart 2023 m’n heup gebroken. Dexa-scan gehad: osteoperose! November 2023 aclasta infuus. Een week na infuus brak er een kies af: domme pech? Naar kaakchirurg, kies trekken met natuurlijk antibiotica 😟. Niet veel later kreeg ik cariës in m’n tanden. Ze waren niet meer te redden. Alle tanden, en weinige kiezen die ik nog had moesten er, in fases, uit. Iedere keer we[lees meer...]er kaakchirurg en weer antibiotica. Heb nu een kunstgebit. Artsen willen er niet aan maar ik ben er zo goed als zeker van dat dit door het zelodroninezuur komt. Weet inmiddels van een paar meer dames met dit zelfde euvel. Achteraf blijk ik geen osteoperose te hebben maar osteopenie, de voorloper van…. Laat je goed voorlichten, desnoods een second opinion.

Fenelzine

13-09-2026 | Man | 53
fenelzine (60)
Chronische depressie

beïnvloedt het centrale zenuwstelsel

Na 23 jaar ernstige depressieve klachten (wat ik zelf zou omschrijven als chronische atypische depressie) heeft fenelzine bij mij uiteindelijk voor vrijwel 100% remissie van de depressie gezorgd. Geen enkel eerder antidepressivum heeft bij mij zo’n sterk effect gehad. Daar staat tegenover dat ik zeer ernstige lichamelijke klachten van het zenuwstelsel heb ervaren. Onder[lees meer...] andere miljoenen prikjes over mijn hele lichaam, het gevoel onder stroom te staan, sterke warmtegolven, vreemde kruipende en bewegende sensaties (paresthesieën), spiersamentrekkingen, trillen en in het begin zelfs paniekaanvallen. Dit alles leidde tot extreme vermoeidheid. Opvallend is dat deze ‘nervous system disorders’ wel expliciet worden genoemd in de officiële Britse en Amerikaanse productinformatie van fenelzine/Nardil, terwijl dit in de Nederlandse patiënteninformatie veel minder uitgebreid wordt beschreven. De klachten van mijn zenuwstelsel zijn bij mij zeer ernstig geweest, maar nemen gelukkig langzaam af. Mijn indruk is dat mijn zenuwstelsel veel tijd nodig heeft om zich aan te passen. Ondanks deze zeer forse bijwerkingen is de werking tegen mijn depressie uitzonderlijk goed geweest.

Tavanic

12-09-2026 | Vrouw | 57
levofloxacine (500mg)
Niet in de lijst

Bijwerkingen

spier ontsteking spier- en gewrichtspijn spierverharding Achillespees ontstekingen

Zware ontsteking na hondenbeet, na eerste inname zeer veel pijn over het hele lichaam. OP DE SCHAAL VAN 10/ 10 OP 10 PIJN TOT DE MEDICATIE UITGEWERKT IS. Werkt niet!!!! ONMIDDELIJK NA INNAME ZEER VEEL PIJN AAN ACHILLESPEZEN. Maar 2 x genomen en dan gestopt met deze TROEP!!!Niet nemen is het advies!!! Na 13 maand nog steeds heel veel pijn aan achillespezen!!!KAN NIET MEER [lees meer...]SPORTEN!!!!

Mometason neusspray

12-09-2026 | Vrouw | 27
mometason (50ug/do)
Voorhoofdsholteontsteking

hartritmestoornissen paniek aanval angst

Het middel gaf wel wat verlichting maar na 1 dag paniek aanvallen, hartkloppingen en onregelmatige hartslag. Begin er niet aan!

Metronidazol

12-09-2026 | Vrouw | 49
metronidazol (500mg)
Bacteriële infectie

Bijwerkingen

meer dromen gebrek aan eetlust somber voelen metaalachtige smaak vermoeidheid depressief

Ik heb dit middel tien dagen geslikt, die keer per dag tegen een infectie van Dientamoebe Fragrilis waarvan ik al een maand klachten had als misselijkheid en moeheid. Ik was blij dat er iets gevonden werd en startte enthousiast en onwetend. Na drie dagen begon ik me nog vermoeider te voelen en kreeg ik geen trek in eten meer. Eten smaakte me niet en ik moest kokhalzen tijd[lees meer...]ens het eten. Daarna ging het bergafwaarts. Ik heb de rest van de kuur in bed gelegen of op de bank, super misselijk, afgevallen en in de war. Ik kon nauwelijks slapen omdat ik rare dromen had en na een aantal minuten wakker schoot. De huisarts vertelde me dat dit hele zeldzame bijwerkingen waren die ze niet als heel veelvoorkomend terug zag in hun systeem (kompas). De kuur moest afgemaakt worden en dat heb ik gedaan. Gisterenmiddag de laatste pil genomen en vandaag niets waard. Ik lees dat het middel 24 tot 48 uur nodig heeft om uit je lichaam te verdwijnen. Ik hoop dat dit heel snel het geval is en het dan beter gaat. Geen idee meer waar ik nu exact last van heb: de kwaal of het middel. Wat ik wel weet is dat ik radeloos ben.

Praluent

12-09-2026 | Man | 68
alirocumab (75mg/ml)
Hoog cholesterol

overal spierpijn handspierzwakte

Na talrijke verschillende statines, waar ik veel last van had, overgestapt op Praluent75. De eerste paar injecties gaven lichte klachten. Maar daarna had ik spierpijn over mijn hele lijf. Als ik in de ochtend ging zitten kon ik niet opstaan zonder hulp van mijn armen. Zelfs doorspoelen van het toilet lukte niet met mijn vinger. Had reumatische klachten in mijn handen. Ook [lees meer...]de gehele dag zo'n zweverig gevoel in mijn hoofd en geheugenproblemen. Ook heel erg moe. Omdat het een injectievloeistof bevat kan het, na stoppen, wel 100 dagen duren voordat het uitgewerkt is. Vreemd dat deze spierpijnen niet in de bijsluiter genoemd wordt. Na het lezen van "Cholesterol mythe" gestopt. ldl is niet gevaarlijk. Ouderen mensen leven zelfs langer met een hoog cholesterol. Na een maand lichte verbetering van de spierpijn. Hopelijk zet dit zich voort.

Pentasa

12-09-2026 | Vrouw | 30
mesalazine (3g)
Colitis ulcerosa

Bijwerkingen

vergrote ader oorsuizen angst gewrichtspijn gewrichtsontsteking

Ik heb Pentasa 4 jaar lang gebruikt voor mijn CU als onderhoudsmedicatie. Nooit een opvlamming gehad, dus het leek goed te werken. Echter had ik de afgelopen 4 jaar ook heel erg veel pijn gehad in mijn lichaam, zo erg, dat ik mijn handen niet meer kon gebruiken en soms niet meer kon lopen. Ik gilde het uit van de pijn en niemand, ook de specialist, wist niet waar het van[lees meer...]daan kwam. Ik heb verschillende diagnoses gehad, waarvan de artsen steeds dachten de oplossing te hebben. Dit bleek niet het geval te zijn en achteraf ben ik er zelf achtergekomen dat het door de Pentasa kwam. Na stoppen waren mijn klachten binnen een aantal dagen een stuk minder en na een maand helemaal weg. Door Pentasa kreeg ik ooo veel last van angsten, oorsuizen en opgezette aderen. Het is echt rotzooi en ik zou niemand aanraden het te gebruiken.

Omeprazol

12-09-2026 | Man | 69
omeprazol (20mg)
Maagbeschermer

Zoely

12-09-2026 | Vrouw | 45
estradiol / nomegestrol (1,5/2,5mg)
Endometriose
Gebruik ivm adenomyose, bij de gewone pil bleef ik maar bloeden. Bij Zoely in het begin veel spotting, maar nu gaat het goed. Daarnaast positieve invloed op stemming. Door premenopauze veel last gehad van opgejaagdheid, nachtzweten, slapeloosheid.

Furadantine

11-09-2026 | Vrouw | 58
nitrofurantoine (100mg)
Blaasontsteking
Al vaak monuril genomen maar dat was deze keer niet voldoende. Omdat ik vorige maand urosepsis heb gehad moest ik deze keer ineens met furadantine starten. Ik neem het nog maar 2 dagen maar nog geen problemen ermee.

Miconazol Oordruppels

11-09-2026 | Vrouw | 43
miconazol (2)
Gistinfectie van de huid

oorpijn

3 keer per dag 3 druppels. Het is niet te doen. Enorm veel pijn, branden. Houd meer dan een uur aan. Springend van de pijn. Je zakt door de grond, niet vol te houden. Heb ook een gaatje trommelvlies en mogelijk mist een deel van het trommelvlies. Ik voelde de pijn zelfs achter mijn oor en hals. Dit nooit meer. Heb een gistinfectie in de oren door veelvuldig gebruik antibio[lees meer...]tica druppels vanwege al een jaar lopen met oorontstekingen beide oren. Krijg nu de miconazol creme.

Prolia

11-09-2026 | Vrouw | 68
denosumab (60mg/ml)

Bijwerkingen

voedselintoleranties rugproblemen algemene malaise hartritmestoornissen darm/maag van streek reflux

botontkalking. een stagiair van de huisarts heeft me behandeld. ik moest prolia injecties elk half jaar. pas na 3 jaar bij toeval kreeg ik te horen dat ik calciumtabletten en d3 had moeten blijven innemen. vooraf aan de prolia had ik die wel ivm ernstig vitamine d en calciumtekort maar de prolia zou een vervanger zijn. Toen ik de huisarts na jaren nogmaals vertelde dat ik [lees meer...]misscchien van de prolia klachten kreeg moest ik maar stoppen. Dat kn geen kwaad. Enkele maanden later had ik ineens 3 ingezakte ruggenwerveld. Dat was een fout van de huisartsenpraktijk dus en nu, na jaren heb ik enorm veel klachten: hartproblemen, pijnen, darm problemen etc. Ik ben nu onder behandeling van enkele specialisten. Een internist heeft inmiddels teraparatide en calcium/vitd voorgeschreven, ik heb een andere huisarts nu. Afgelopen 1 3/4 jaar ben ik een wrak.

Candesartan

10-09-2026 | Vrouw | 60
candesartan (4mg)

Bijwerkingen

gebrek aan energie hartritmestoornissen migraine acute hoofdpijn jeukende ogen keelpijn

Na de eerste nacht al wakker worden met keelpijn , dag 2 hoofdpijn erbij , dag 3 brandende ogen erbij , moe , futloos , hartkloppingen , zeer heftige bloederige angstaanjagende nachtmerries ! Advies gevraagd aan apotheek , advies van hun was “ kan niet door medicatie komen “ einde gesprek En zo stapelen de bijwerkingen zich op , dat ik na dag 6 zelf heb besloten de pi[lees meer...]llen niet meer in te nemen en advies heb gevraagd via de mail aan cardioloog Afgelopen nacht gelukkig eens kunnen slapen zonder bloederige nare dromen , wat een verademing

Sofradex oor

10-09-2026 | Man | 72
framycetine, gramidicine en dexamethason (0,5mg/2,5mg/10.000ie/ml)
Oorontsteking
Sofradex heeft mij goed geholpen. Na 3 dagen werden pijn en jeuk een stuk minder. Na overleg arts nog 3 dagen doorgegaan.

Elvanse

09-09-2026 | Vrouw | 59
lisdexamfetamine (30)
ADHD

Bijwerkingen

spierspanning verstoorde slaap moeite met doorslapen zenuwachtig

Emotieregulatie stabiel door Elvanse Ik gebruik het al heel lang en piek of daal nooit meer met mijn emoties. Wel veel spierspanning in heupen en benen vooral in de nacht En daardoor minder goed slapen en veel wakker Moeite met doorslapen In combi met caffeine koffie ochtend zenuwachtig dus geen aanrader veel koffie te nemen Voor Elvanse Dexamfetamine van apotheker[lees meer...]s bereide beviel ook goed, maar werd niet meer geleverd en Amfexa was verschrikkelijk!

Amlodipine

09-09-2026 | Vrouw | 72
amlodipine (5mg)

Bijwerkingen

kortademigheid krachtverlies in de benen vermoeidheid

Bij start erg duizelig. Na paar maanden merkte ik dat ik kortademig werd en lopen steeds moeilijker ging.

Escitalopram

09-09-2026 | Vrouw | 36
escitalopram (5mg)
Angst & paniekstoornis

Bijwerkingen

beangstigende gedachten paniekaanvallen irrationele angst derealisatie Nacht zweet

Hallo, Ik ben een paar weken geleden begonnen met 2.5 mg waar ik al heel heftig op reageerde.. het leek na 2.5 week iets af te zakken toen opgehoogd naar 5mg waar ik nu 16 dagen op zit. Mijn angst en paniek is enorm toegenomen afgelopen weken.. Maar mijn vraag is of meer mensen last hebben van hele nare intrusieve gedachtes? Ik heb hier nooit eerder last van gehad in mi[lees meer...]jn leven, het is heel beangstigend. Gaat dit weer voorbij? Ik twijfel zo of ik hier mee moet doorzetten.. Vorig jaar Paroxetine gebruikt waar ik verder goed op ging maar door aankomen en omdat het beter ging gestopt. Ik hoor ook wel eens dat een middel een 2e keer minder of niet goed kan werken vandaag de keuze voor Escitalopram.

Prolia

09-09-2026 | Man | 51
denosumab (60mg/ml)

rugspierpijn

Osteoporose na dexascan vastgesteld. Eerst de alcasta infuus gekregen en die werkt een jaar. Na een week deed alles wat ik ooit heb gebroken of zwaar gekneusd ontzettend zeer en werdt alleen maar erger. Lopen, zitten opstaan en slapen was bijna niet te doen. Toen kwam er een ongelooflijke pijn op mn borst en buikpijn bij. De buikpijn heb ik nu na 2 jaar nog en pijn in mn r[lees meer...]ug. Kreeg opiaten voorgeschreven. Toen de injectie geprobeerd en bijna dezelfde klachten maar veel milder en ik zat nog steeds aan de opiaten. Buikpijn was er nog steeds en nam flink toe na de injectie. 2e injectie en het begon met slapeloosheid, week later inmense rugpijn die maar niet wil zakken. Foto's gemaakt maar niks te vinden. Opiaten die ik nog steeds nam opgehoogd en nu maar verder kijken. Ik neem het nooit meer iig. En vermoeidheid is enorm toegenomen ook nog.

Cyress

09-09-2026 | Man | 48
barnidipine (10mg)

Bijwerkingen

mist in hoofd hartklopping duizeligheid hoofdpijn

Nifedipine is niet meer leverbaar en daar begon alle ellende mee. Nu heb ik 20mg Cyress, ik heb heel veel last van Hersenmist, Duizeligheid, Hoofdpijn. Geen rustig lichaam. Het verlaagd de bloeddruk wel, maar dit is geen doen.
disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.