Ervaringen met medicijnen
Wat is uw ervaring met medicijnen?
Heeft u wel eens bijwerkingen of juist een positieve ervaring met medicijnen?
Goed om te weten
Wij geven geen persoonlijke gegevens (met medicijngebruik) door aan derden. Klik hier voor meer informatie.
Vreselijk, zou het niet aanraden.
Ik slik al zeker 10 jaar rivotril, voor epilepsie en na 4 zware rug operaties. Zoals bij iedereen wel bekend was het een tijd lang slecht leverbaar, nu weer volop leverbaar, maar let op de originele rivotril was van Roche, nu heeft een Duitse fabrikant dit overgenomen, de doosjes en potjes zijn bijna hetzelfde, je ziet het eigenlijk niet. Ik heb enorme bijwerkingen gekrege[lees meer...]n van deze rivotril, clonazepan is voor mij ook geen optie en ik kan niet zonder. In België is het soms nog te krijgen van Roche, maar er zijn nieuwe regels, je mag het niet meer over de grens mee nemen. Als iemand nog rivotril 0,5 mg of 2 mg van Roche heeft, ik ben ten einde raad
//////////////RED. Let op: deze mening is aangepast, persoonlijke verwijzingen zijn verwijderd. In de gebruiksvoorwaarden staat dat er geen 'handel in medicijnen' gedreven mag worden op mijnmedicijn. Medicijngebruik dient via een voorschrijvend arts plaats te vinden en aflevering van medicatie via een geregistreerde apotheek./////////
Ik neem al bijna 4 jaar Sipralexa na een periode waarin ik mij heel vaak down voelde, onverklaarbare klachten van vermoeidheid had die mijn zelfbeeld enorm naar beneden haalde. Ik piekerde veel, sliep daardoor slecht en mijn leven bestond uit de noodzakelijke dingen (huishouden, kinderen, job die op een laag pitje stond) draaiend houden. Verschillende therapeuten bezocht, [lees meer...]onderzoeken laten doen om de oorzaak van de vermoeidheid te achterhalen, lifecoaches, sporten, wandelen … Niets hielp en ik had het gevoel dat ik mezelf steeds meer boycotte. Uiteindelijk via een psychiater na lang twijfelen toch met medicatie beginnen. Het effect was niet meteen duidelijk, maar na ongeveer een maand stelde ik vast dat mijn dagen toch beter waren, dat ik minder huilde, minder negatieve gedachten had. Ik voelde me nog steeds dezelfde persoon, maar zonder de constante neiging tot piekeren. Ik ben Sipralexa blijven nemen (perioden van 10 mg en 15 mg) en het helpt mij om mijn vermoeidheid (die iets beter is, maar niet weg) een plaats te geven en daarnaast weer te genieten van dingen. Ik voel me beter over mezelf, laat tegenslagen minder lang nazinderen en durf meer op sociaal vlak. Bijwerkingen zijn vooral een wat lager libido, en misschien dat ik soms minder kan focussen, al kan dat ook met andere dingen te maken hebben. Voor mij was de keuze voor medicatie echt een positieve stap, ondanks al mijn twijfels.
Heel veel pijn in de rug met uitstraling naar het been
Nu ben ik 3 dagen begonnen met lyrica 25 mg
Opbouwend eerste 3 dagen 1 s’avonds
Dan 2 per dag enz…….

Ryeqo
24-09-2023 | Vrouw | 46
relugolix / estradiol / norethisteronacetaat (40/1/0,5mg)
Niet in de lijst
relugolix / estradiol / norethisteronacetaat (40/1/0,5mg)
Niet in de lijst
Vanwege fibroom van ca 8 cm, buikpijn en cysten in beide borsten op advies van de gynaecoloog, gebruik ik het nu bijna een jaar. De fibroom is nu afgenomen tot 3 cm.
De pijnlijke cysten in de borsten zijn ook volledig weg. Een beha maat geslonken en de eerste maanden had ik opvliegers. Dat zou afnemen en dat deed het ook.
Kort na gebruik stopte mijn menstruatie.
Ik v[lees meer...]oelde mij eindelijk gehoord en ben erg blij dat mijn klachten zijn afgenomen en mijn leven weer normaal verloopt.
Bij mij werkte Nebido totaal niet. Enkel veel en heftige bijwerkingen. Het meest vervelende is dat het erg lang duurt voor het uit je systeem is. Totaal testosteron niveau 9 drie weken na injectie. Dus ook op het verhogen van het testosteron niveau weinig tot geen effect. Ik heb een afwijkende enzym functie namelijk slow metabolisme van CYP2B6 wellicht heeft dit er iets me[lees meer...]e te maken. Erg vervelende en pittige periode.
Na lang proberen met vinden van een medicijn tegen hooikoorts vanwege allergisch astma kwam ik dit middel tegen. Het werkt echt fantastisch. Maakt de boel in 1 klap leeg. Daarna heeft het soms de neiging toch weer te verstoppen. Daarnaast is het echt een giftige smaak die blijft meestal een half uur hangen. Ik probeer het gebruik te minimaliseren. Het is erg chemisch dus i[lees meer...]k gebruik alleen indien hoofdzakelijk.
Werkt als een tiet. Diegene die zegt dat je er misdrijven door pleegt.. je kan overdrijven. Je voelt je meer gefocust en scherper maar als je daardoor het criminele pad op gaat ligt het niet aan de medicatie ;)
Nog niet gevalideerd: Vergiftiging lijkt er meer op als dat het een medicijn tegen verhoogde bloedruk zou zijn.: Dit zou niet voorgeschreven mogen worden, en dan in het weekend terwijl er geen arts of apotheek meer te bereiken is. smorgens om 11 uur 22-9 eerste tablet ingenomen tegen te hoge bloeddruk. Na ongeveer 2 uur ernstige diarree. In de loop van de middag erg pijnli[lees meer...]jke liezen. Verslapping van armen en benen en niet meer helder kunnen denken in de vooravond. Totdat ik maar amper meer kon lopen en bijna niet meer op bed kon komen. Niet kunnen slapen, halve nacht achter computer gezeten om bijwerkingen en ervaringen te lezen. smorgens 23-9 nog slecht ter been, wat in de loop van de morgen verbeterde, na de middag weer ongeveer normaal kunnen lopen en voelde me enigszins beter. Ik durf nu geen medicijn meer te gebruiken hoe durven zoiets voor te schrijven. het is meer dan walgelijk om mensen zoiets aan te doen.
Een tijd geleden begonnen met Wellbutrin. Super tevreden over. Door de apotheek opeens op het huismerk bupropion gezet, dat ging helemaal mis. Toen was het zomervakantie en ben ik maar tijdelijk gestopt. Ik merkte opeens dat ik weer kon slapen en weer rust in mijn lijf had! Ik had geen idee dat dat door dit medicijn kwam. Toen een jaar niet geslikt, van alles voor ADHD gep[lees meer...]robeerd, maar dat was allemaal veel te heftig en te kortdurend. Bovendien net zo erg met slapen. Dus toen maar weer hiermee gestart. Het fijne aan Wellbutrin is dat het subtiel heel veel goeds doet. Je voelt je jezelf, maar dan op een goede dag. De schaduwkant is dus het slechte slapen. Ik schrijf dit nu ook midden in de nacht. Daardoor is het toch echt afwegen of dit het waard is. Maar het werkt zo goed op depressieve klachten EN licht op ADHD dat ik het toch weer wil proberen.
Sinds twaalf jaar MS (Remitting/Relapsing) . Mijn ervaring met Plegridy is positief. Geen aanvallen meer sinds 10 jaar. Eerste keer bij zelf injecteren per ongeluk in een spier gezet. Dat gebeurt je maar 1 keer. Totale controle over het lichaam kwijt (schokken e.d.) , koude koorts en hartkloppingen. Daarna bij juist injecteren (o.a. in buikvet) geen last meer gehad. Behou[lees meer...]dens dan de normale verschijnselen die mild zijn. Koortsachtig en rillingen. Maar die zijn binnen een dag of twee verdwenen. En met paracetamol dempt dit de bijwerkingen.
Warmte/hitte is voor mij een drama. Geheugenverlies en extreme vermoeidheid.
De Kylena een week geleden laten plaatsen, bij de huisarts, dat vond ik reuze meevallen. 2x Aleve genomen van tevoren en vond het wel een pijnlijk gevoel maar veel minder erg dan verwacht, net als hevige ongesteldheidskrampen maar dan maar voor een paar minuten.
Helaas heel veel andere bijwerkingen de dagen na het plaatsen, het wordt steeds erger: duizelig, onstabiel, [lees meer...]hoofdpijn aanvallen, pijnlijke borsten, opkomende acne (dat ik echt nooit heb) constant stressgevoel, weinig energie en heel moe, down en afwezig. De krampen komen en gaan van dag tot dag, en wat spotting, dat heel erg meevalt. Het lijkt elke dag erger te worden, ben bang dat het door de hormonen komt. Ik denk dat ik hem er deze week weer uit laat halen omdat dit me het echt niet waard is helaas. Ken ook veel mensen die er geen bijwerkingen van hebben, dus is heel persoonlijk.
Ik slik nu ruim 18 maanden Cerazette de minipil tegen ernstige endometriose klachten. Het werkt werkelijk fantastisch. Geen stopweek. Dat mocht wel, maar hoefde niet zei de huisarts.
Heel af en toe heb ik nog lichte pijn, rondom waar normaal gesproken de menstruatie maar ook eisprong zou plaatsvinden. Maar niet noemenswaardig vervelend. Kan iedereen met endometriose de[lees meer...]ze pil aanraden. Het werkte ook direct, dus zeg maar nadat de eerste menstruatie gelijk uitbleef.
Heb normaal flink last van bloedstollingen en de 2e dag menstruatie is bij mij altijd echt een ramp qua bloedingen en kramp in buik/rug/hoofdpijn etc.
Ik zweer echt bij dit middel! Ik heb er geen bijwerkingen van en het verminderd mn bloeding echt aanzienlijk! Ongeveer een kwartier na innemen is de kramp weg en de bloeding is met meer dan de helft verminderd. (Ik lek nor[lees meer...]maal gesproken door na 1,5 uur superplus tampons rn maandverband)
Wat een uitkomst is dit spul!
Voor mij zeer effectief met mijn hart krampen geen klachten over bijwerkingen.
Wanneer ik de twee werkzame producten appartement krijg komen ook mijn hartkrampen terug, heeft waarschijnlijk te maken met 1 van de toegevoegde stoffen!
Reeds enkele jaren diabetes type 2 waarvoor Metformax. Niet meer afdoend en ook overgewicht. Dokter wou Ozempic 0,25mg opstarten. Eerste 2 weken vielen bijwerkingen mee, misselijkheid en vlug verzadigd en geen hongergevoel. Na 3de week ernstig last van maag en darmen, diarree en krampen. 4de week aanhoudende buikkrampen en diarree die enkel weggingen met Buscopan Forte en [lees meer...]pijnstilling. Dadelijk moeten stoppen van arts. Nu maag-en darmontsteking waarvoor Motilium tot het uit mijn systeem is. 3kgs afgevallen maar mijn glucose nog steeds te hoog nuchter. Voor mij nooit meer. Slechte ervaring.
Begonnen met 0,5 mg en na een aantal weken naar 1 mg. In korte tijd van 5 maanden 14 kg afgevallen. Woog nog maar 54 kg. Zo licht nog nooit geweest. Suiker was heel goed. Maar door het snelle afvallen in Ketose geraakt en letterlijk mijn spiermassa aangevreten. Zag er niet uit. Voelde mij niet happy en zwak. Totaal geen trek in eten en bij warm eten gewoon misselijk kreeg[lees meer...] het er niet in.Gebruik verder metformine en Forxiga. De combi met Ozempic was niet goed.Gestopt in overleg met huisarts. Nu wel meer op mijn voeding letten voor mijn suiker.Nu begin ik weer beter in mijn vel te zitten en weer trek in eten. Heb nog 1 nieuwe doos in de koelkast liggen van 1 mg als er een liefhebber is. Zonde om weg te gooien. Als ik dit mag vermelden.
////// red. Let op: In de gebruiksvoorwaarden staat dat er geen 'handel in medicijnen' gedreven mag worden op mijnmedicijn. Medicijngebruik dient via een voorschrijvend arts plaats te vinden en aflevering van medicatie via een geregistreerde apotheek.) ////
Voor mij helpt het redelijk.
Heb al een aantal jaren maagzweren.
En het wilde maar niet over gaan.
Gebruikte per dag wel 3 strips rennie.
Mijn huisarts vond dat niet normaal en goed.
Dus heeft hij me omeprazol voorgeschreven.
En sindsdien helpt het bij alles.
Als ik het een dag vergeten ben merk ik het meteen.
Meteen weer zuurbrander.
Heb al jaren blaasontsteking alleen nu komt het sneller a hier elkaar. Eerder kreeg ik altijd van die grote vieze pillen. Maar nu kreeg ik een zakje , 1 zakje ik denk help het wel want het is er maar 1.
Maar het werkt idd wel geen pijn bij het plassen meer.
Nog wel een rommelige buik en pijn aan mijn buik. En natuurlijk heb ik alle bijwerkingen.
Maar goed hoop dat het s[lees meer...]nel over is.
Ik weet sinds een maand dat ik prostaat Kanker heb met metastasen naar mijn lymfeklieren. Na 1 week kreeg ik injectie met Lucrin. Ik merk nu na 3 weken nog helemaal niks, ook geen bijwerkingen hoewel ik af en toe denk dat ik al opvliegers krijg, maar kan wat stress zijn.
Ik ben benieuwd, moet afwachten, begin van dit traject. De injectie is voor een half jaar, wordt na 3 [lees meer...]maanden gemonitord op PSA waarde. Ik heb gehoord dat het niet beter wordt maar hoop dat het heel lang niet erg veel slechter wordt.
Hoi,
Ik ben eerder dit jaar met veel moeite gestopt met sertraline 100mg. Afgebouwd via taperingstrips. Na een aantal maanden redelijk leven werd ik weer angstiger, ondanks gesprekken. Ik sta op de wachtlijst voor therapie, maar ben sinds vorige week toch weer begonnen met sertraline 50mg. De bijwerkingen zijn nu vreselijk, maar ik weet toch dat dit medicijn voor mij werk[lees meer...]t. Vooral tegen de angst en piekeren. Ik ben toch blij dat ik het geprobeerd heb zonder medicatie, en trots dat ik het heb gedaan. Maar ik wil niet leven in angst voor de kleinste dingen. Nu wachten op therapie en hopen dat het snel aanslaat. Liever mn levenlang of jarenlang medicijn nemen dan leven met angst en depressies.
Het medicijn deed wat het moest doen,alleen ik had wel last van spierpijnen en krampen
Het middel Thyrax is door apotheker verstrekt terwijl ik altijd andere had, wel Levotheroxine natrium
Ik hoopte dat de bijwerkingen minder zouden zijn bij dit toeval. Heupklachten erbij gekregen. Heel jammer. Wie heeft daar ook ervaring mee?

Volg ons op...