Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

Verbeter uw gezondheid met mijnmedicijn!

Medicatieveiligheid door DNA-tests en ervaringen uit de praktijk.

DNA testen

meamedica|PRO

Medicijn beoordelingen

Bewijs uit de praktijk in de gezondheidszorg

mijnmedicijn.nl is een onafhankelijke website die patiënten en hun ervaringen met medicijnen het belang geeft dat zij verdienen. Recensies van patiënten over hun medische ervaringen vormen de basis van ons platform. De website is geoptimaliseerd voor patiënten en zorgt ervoor dat een patiënt snel en eenvoudig toegang heeft tot waardevolle gegevens uit de praktijk of contact kan opnemen met andere patiënten.

medicijnen

Laatste beoordelingen

Amitriptyline

08-03-2026 | Vrouw | 57
amitriptyline (10mg)
Niet in de lijst
Kreeg het van een kaakchirurg, tegen kaakklemmen 's nachts. Echt al 10 jaar terug inmiddels. Wel een keer geprobeerd te stoppen omdat ik nog steeds 's nachts knarste enzo, maar toen sliep ik vrijwel niet meer (10 nachten volgehouden) en ik kreeg stemmingsklachten, die ik daarvoor niet had. Wel gevoelig voor, eerdere depressies, maar op moment van starten had ik daar al e[lees meer...]nkele jaren geen last van. Het helpt tegen het klemmen, toen ik stopte werd het klemmen weer nog veel erger. Dus ... toen weer gestart, na enkele jaren weer stoppoging. Omdat ik slechts 10 mg gebruik (supergevoelig dus weinig nodig) moet ik wel in een keer stoppen, want pilletjes van minder dan 10 mg zijn er niet. Maar toen had ik inmiddels ook poly-artrose (vergaande gewrichtsklachten in schouders, knieën en heupen). Toen ik dus nog een stoppoging deed, kreeg ik veel meer pijn en veel last van ernstige vermoeidheid. Toen ben ik weer gestart, en dat is inmiddels enkele jaren geleden.

Concerta

08-03-2026 | Vrouw | 44
methylfenidaat (10mg)
ADHD

ongerustheid

Ik gebruik Concerta 18 mg nu gedurende 7 dagen en ben zeer tevreden. Mijn psychiater wilde al veel langer dat ik begon met Concerta maar ik wilde niet. Ik was wantrouwig. De laatste tijd liep het echt vast in mijn hoofd. Teveel moeten, geen overzicht, prikkelbaar, ambetant en achter de feiten aanhollend. Ik begon ook zoveel te vergeten. Dit gaat nu allemaal top. Ik ben ter[lees meer...]ug een aangename mama en partner. Op het werk gaat het vlot. De moetjes hebben een overzicht in mijn hoofd en ik ervaar een rust die ik eigenlijk nooit echt heb gekend door de chaos. In de ochtend voel ik me nog wel wat onrustig maar dat is nog wennen. Maar in die onrust feit er ontzettend veel rust. Had ik toch maar eerder geluisterd naar mijn psychiater :).

Clioquinol

08-03-2026 | Vrouw | 62
clioquinol (100mg/ml)

vernietiging van de darmflora

Dit medicijn gebruikt tegen Dientamoeba fragilis. Daar helpt het goed tegen nu alleen al meer dan een jaar geen vaste ontlasting meer. Ik vraag me af wat het allemaal kapot gemaakt heeft van binnen. Ondanks gezond eten met veel vezels krijg ik het probleem niet opgelost. Ik heb er spijt van dat ik her genomen heb. Verstoord darmmicrobioom is niet goed voor je gezondheid.

Valeriaan

08-03-2026 | Man | 45
valeriaan (125)
Angst
Genomen ipv oxazepam bij angst voor de tandarts , de angst voor een tandartsbezoek en de aankomende wortelkanaal behandeling is zo hoog dat ik nauwlijks nog normaal kan functioneren , vroeger nam ik er wel eens oxazepam voor maar dat kon ik dit keer niet optijd krijgen , mijn moeder rade mij valeriaan aan en waarachtig het werkt , niet zo sterk als de pam Maar van de valer[lees meer...]iaan word je ook geen complete zombie , ik voel me wel chill op het moment en kan het tandartsen bezoek wat meer relativeren.

Ryeqo

08-03-2026 | Vrouw | 50
relugolix / estradiol / norethisteronacetaat (40/1/0,5mg)
Abnormaal vaginaal bloedverlies
Na dik een jaar steeds meer onverwacht bloedverlies, kreeg ik eerst hormoonpleisters voorgeschreven. Daarmee had ik doorlopend bloedverlies en daarnaast heel veel last van hormonale en depressieve buien. Uit onderzoek bleek dat ik myomen had, waarvoor een operatie werd voorgesteld. De wachtlijst was heel lang. Toen ik een second opinion vroeg, kreeg ik Ryeqo voorgeschreven[lees meer...]. Sindsdien heb ik geen bloedingen meer gehad. Ook mijn depressieve gevoelens zijn sindsdien veel minder. Ik vind het echt een uitkomst. De veel beschreven extra kilo’s heb ik ook niet opgemerkt. Die waren er met de pleister wel bijgekomen maar het wordt dus niet erger nu. Alleen maar goede ervaringen dus. Ik slik het nu ruim 2 maanden.

Sotalol

07-03-2026 | Vrouw | 66
sotalol (80mg)
Hartritmestoornissen

Bijwerkingen

kortademigheid vermoeidheid maagproblemen koude sensatie slechte slaap traagheid

In 2019 3 omleidingen gehad daarna is het goed gegaan tot nu. Begon met zeer snelle hartslagen midden in de nacht, na 4 nachten naar de HA gegaan. Doorverwezen naar de cardioloog en na ECG en Echo nu aan de Sotalol en bloedverdunners. Voel me niet lekker kan geen stukje lopen van de benauwdheid, heb het koud en slaap slecht. De Atriumflutter die geconstateerd is is nie[lees meer...]t levensbedreigend, maar het argument van de cardioloog was dat dit voor de toekomst wel vervelende klachten kom geven. Zijn eigenlijke advies was een cardioversie, dit vond ik op dat moment een spannende optie. Nu met het medicijn gebruik en de bijwerkingen sta ik daar nu wel voor open. Of ik doe nu niets en wacht af wat de toekomst brengt en welke aktie er dan nodig is. Vrijdag telefonisch overleg met de cardioloog en ik weet nog niet wat te doen. Zo als ik me nu al 2 weken voel vind ik niets. Ik ben nu 66 jaar en voelde me heel goed totdat ik Sotalol ging gebruiken.

Repatha

07-03-2026 | Man | 67
evolocumab (140mg/ml)
Hoog cholesterol

Bijwerkingen

pijn in voeten pijn in de lies vermoeidheid Achillespees pijn

Ik kan niet tegen statines(hoewel de cardiologe meermaals zei:deze hebben eigenlijk geen bijwerkingen).Dus repatha 140. Na 3 dagen kon ik niet lopen vd pijn in de liezen,voeten en achillespees. Na ruim 2 weken nam dit wel iets af. Ik stop er direct mee.Er is geen enkel bewijs dat cholesterol zorgt voor hartinfarcten en bovendien als dat wel zo zou zijn moeten toch met z[lees meer...]oveel mensen aan de pillen er bijna geen hartproblemen meer zijn? De kwaliteit van leven neemt zoveel af met deze medicijnen. Dat is het mij niet waard.

Metoprolol

07-03-2026 | Vrouw | 63
metoprolol (50mg)
Hartritmestoornissen

Bijwerkingen

zenuwachtig nerveus gevoel zenuwpijnen branderig gevoel in de borst

Ivm tachycardi die ik kreeg na mijn pacemakerimplantatie op 4-9-2025 moest ik beginnen met metoprolol. Al snel voelde ik me ziek worden met een brandend gevoel in de borstkas en hierna kwamen er ongelooflijke zenuwpijnen in de borstkas en buik alsof er krabben rondlopen in mijn borstkas en buik. Dit is soms hele dag en nacht, afgrijselijk. Ook kan ik geen kleding meer ve[lees meer...]rdragen en heb overal een soort van electrische vonken in armen en benen. Heb kort verapamil geprobeerd maar hielp niet. Ik voel me doodziek maar kan niet stoppen of minderen want dan slaat mijn hart op hol. Cardioog en neuroloog weten de oorzaak niet. Zelfs bij de pijnpoli geen grip op deze klachten na proefbehandeling gen. Ik krijg op 26 maart een second opinion in een ander ziekenhuis. Voor mij is de pijn (zonder te overdrijven) echt de hel en hele leven gaat zo aan me voorbij. Ben wanhopig want slaap door de pijn niet meer en het lijkt alsof al mijn organen aangetast zijn. Voor de pacemaker (vanwege totaal AV BLOK) van de een op de andere dag was ik nooit ziek en superactief en geen pijn. Ik hoop dat er iets uit de nieuwe onderzoeken gaat komen en of dit medicijn de oorzaak van de pijnen is of dat er iets totaal anders aan de hand is …. Nergens lees ik over deze bizarre klachten die ik heb en hoop hier iemand te treffen die dit herkent??

Innohep

07-03-2026 | Man | 71
tinzaparine (14000)

blaren

Ik gebruik innohep 14.000 al twee en een half jaar. Daarvoor verschillende doacs geprobeerd maar teveel bijwerkingen. Op innohep kan ik redelijk goed functioneren. Echter, ik krijg regelmatig bloedblaren op mijn handen en armen. Van alles achterwegen gelaten en erachter gekomen dat mijn probleem ligt in de combinatie innohep en omega 3 capsule, verse vis zoals zalm en gar[lees meer...]nalen, epa dha zelfs als die in een neusspray toegevoegd is. Als ik dit alles niet consumeer dan heb ik geen last.

Ajovy

07-03-2026 | Vrouw | 63
fremanezumab (225mg)
Migraine
Na van alles geprobeerd te hebben kreeg ik de Ajovy voorgeschreven. Wat een verademing. Waarom was dat er niet eerder? Al zolang ik mij kan herinneren migraine. Heeft een flinke stempel op mijn leven gedrukt. De laatste jaren in ziektewet gekomen doordat ik 11-15 aanvallen per maand had. Nu nog maar 1 à 2 aanvallen per maand. Ik durf eindelijk weer plannen maken en afsprek[lees meer...]en met vriendinnen. Bijwerkingen niet gemerkt.

Toplexil

06-03-2026 | Vrouw | 54
guaifenesine/ natriumbenzoaat/ oxomemazine (0,33mg/ml)
Hoest
Is inderdaad de enige hoestdrank die echt werkt en waarschijnlijk om precies die reden in Nederland uit de handel genomen en vervangen door pseudomedicatie. Ik hoest al 2 jaar na een heftige griep. Huisarts, KNO-arts vinden niks, dus ook geen behandeling. Toplexil besteld in het buitenland en voor de eerste keer in 2 lange jaren slaap ik 's nachts eindelijk, 1 eetlepel om [lees meer...]2100 en 's ochtends zo fit als een hoentje. Plus het ophoesten van slijm is en stuk makkelijker geworden.

Paroxetine

06-03-2026 | Vrouw | 39
paroxetine (20mg)

angst misselijkheid

Werkt de 20mg wel weer optimaal na het afbouwen?

Paroxetine

Escitalopram

06-03-2026 | Man | 70
escitalopram (10mg)
Chronische depressie
Helpt totaal niet. Ben even ongelukkig en weet perfect wat ik nodig heb om gelukkig te zijn en dat zal niet met een pilletje of therapie gebeuren.

Suboxone

06-03-2026 | Vrouw | 52
buprenorfine / naloxon (2/0,5mg)
Zenuwpijn

constipatie

Na 10 jaar verslaafd te zijn geweest aan oxycodon door 2 rughernia's die niet serieus werden genomen door arts, had ik mij aangemeld bij Tactus ( na dat ik rug operatieeindelijkhad gehad). Zij zetten mij over op suboxone. Het voelde als een wondermiddel al kon ik soms 3 weken niet naar de wc. ( Klysma, zetpillen nodig) Maar toen gebeurde het ik kwam in ziekenhuis te lig[lees meer...]gen met een galblaas die eruit moest. Het ziekenhuis had niet eens suboxone, moet je zelf meenemen.. maar ik kwam met spoed en wist niet dat ik er zoveel dagen moest liggen ( dus heb altijd voor een week in je tas) En omdat suboxone alles blokt... dan gooien ze een heleboel morfine en ketamine in je . Ik kwam op de i.c. terecht met een bijna dood ervaring . Ik kon zo m'n lichaam uit ( denk dat daarom jonge mensen met drugs zo dood gaan ondanks gewonde lijven). Hallucinaties en zag m'n overleden vader. Dus zo gevaarlijk als je eens echt wat overkomt. Ik die dagen heb ik zoveel overgegeven dat ik eigenlijk ben afgekickt cold Turkey van 14 mg want hield niks binnen en had niks bij mij ( ja voor 1dg in de tas). Eenmaal thuis was ik zo bang geworden voor medicijnen ..want de volgende keer overleef ik het niet. Zit nu aan nog maar 2 mg voor mn Hernia pijn die weer terug is eigenlijk wil ik daar ook vanaf want ben echt bang geworden. Dus wees gewaarschuwd

Fluoxetine

06-03-2026 | Vrouw | 58
fluoxetine (20mg)

Bijwerkingen

ongerustheid slaapgebrek hartkloppingen zweten misselijkheid

Ik gebruik nu 4 weken fluoxetine, Ik ben nog nooit zo ziek geweest in me leven !! Heb al 4 weken hele zware angsten! Slaap ong 2a 3 uur of helemaal niet! Ben echt een doorzetter maar dit trek ik niet en voelt zeker niet goed! Ik weet dat het langer duurt voordat je iets gaat merken , maar ik word alleen maar zieker en dit voelt niet oké!! Kan soms amper lopen eten een[lees meer...] groot probleem!! Nee ik ga stoppen !! Heb de hele dag een hyper gevoel maar kan niks !! Pfff

Strepfen

05-03-2026 | Man | 55
flurbiprofen (8,75mg)
Keelpijn
Als zanger zweer ik bij deze pastilles. Het heeft me al meerdere malen gered als ik moest optreden met keelontsteking. Het neemt snel zwelling en pijn weg en verkort de duur van de ontsteking.

Verapamil

05-03-2026 | Vrouw | 55
verapamil (120mg)
Hartklachten

acute hoofdpijn ongerustheid obstipatie

Na jaren van bisoprolol waren hartoverslagen toch gestegen boven de 20%. In het verleden met verapamil veel lager. Maar nu vanaf dag 1 elke dag hoofdpijn gehad. Moest gelijk zakjes laxeermiddel erbij gaan slikken tegen verstopping en de onrust en druk op het hart namen enorm toe. Na 4 weken met slechte nachtrust en hartslag in rust veel hoger besloten hiermee te stoppen en[lees meer...] over te gaan op metropolol

Propranolol

05-03-2026 | Man | 34
propranolol (20mg)
Angststoornis
Ik heb na een burnout last van fysieke spanningsklachten/hyperarousal die gehele dag/nacht aanhouden. Angststoornis is niet het juiste woord, gezien ik mentaal emotioneel geen klachten ervaar, slechts enkel fysieke symptomen. Specifiek met werk is dit nog een stukje erger, een geconditioneerde stressreactie, wat mij weerhoudt van reintegratie. Sinds een paar dagen begonnen[lees meer...] met propranolol 20mg per keer. Tot op heden zeer positief over het gebruik. Ik ervaar tijdens werken niet tot nauwelijks klachten meer en het ziet er naar uit dat ik eindelijk verder kan met uren opbouwen!

Cinnarizine

05-03-2026 | Vrouw | 68
cinnarizine (25mg)
Ziekte van Menière
Voorgeschreven door arts. Drie x per dag met maaltijden. Werkte perfect. Nu na 20 jaar ziekte weer teruggekomen. Ik ga er weer mee begonnen. Het begon toen ik overgangsklachten kreeg met 48 jaar. Laatste mnd merk ik vochtvasthouding. Oorzaak hiervan kan oorzaak zijn. Hopelijk werkt het weer zo goed (al is het maar placebo effect interesseert me niet). Ik weet sterkte en fa[lees meer...]brikant niet meer, dus vulde maar wat in. Ik kocht het bij de drogisterij.

Stelara

04-03-2026 | Vrouw | 59
ustekinumab (90mg/ml)
Psoriasis

Bijwerkingen

artritis in veel gewrichten die beweegt overal spierpijn haaruitval

Eerste injectie: 4 november 2025 eerste injectie ustekinumab stelara 0,45 mg. Tweede injectie: 2 december 2025, ook weer 0,45 mg. Sinds ongeveer medio januari gevoel alsof al mijn ledematen zwaar ontstoken zijn, lopen gaat extreem moeilijk. De pijn is 24/7 in alle hevigheid aanwezig. Plek met psoriasis was erger geworden dus ik heb de dermatoloog gevraagd om biopt af te[lees meer...] nemen, uitkomst: geen psoriasis maar eczeem. Biologicals dus voor niets gehad, nu is mijn nijpende vraag of de klachten veroorzaakt door Stelara zullen verdwijnen als dit middel uit mijn systeem is verdwenen???

Tramadol

04-03-2026 | Man | 44
tramadol (100mg)
Reumatoïde artritis

Bijwerkingen

snel zweten verhoogde hoeveelheid zweten

Ik heb hetzelfde plots stop je niet van typennzoals ik nu en soms kijk je een hele nacht films zonder enige emotie en is het plots ochtend.

Zoely

04-03-2026 | Vrouw | 46
estradiol / nomegestrol (1,5/2,5mg)
Overgang

vlekkerige huid gewichtstoename

Ivm perimenopauzeklachten gestart met Zoely. Huisarts wilde liever hormoonsupplementen geven, maar toch gekozen voor Zoely omdat ik de menstruatie wil kunnen plannen. Ik ben 46, ik ben sinds 33 gestopt met de pil of andere hormonen. Mijn cyclus is nog heel regelmatig. Het laatste jaar steeds zwaardere menstuatie en vreselijke pms klachten. Ook veel wakker liggen snachts,[lees meer...] veel onrust in het hoofd. Ik gebruik Zoely nu 3 weken. Het verschil is enorm! Ik heb weer rust in mijn hoofd, ik ben veel minder geirriteerd en ontvlambaar. Ik slaap ook iets beter. Ik word nog steeds wakker, maar val nu weer snel in slaap ipv urenlang strijden met negatieve gedachtes. Nadelen: ik ben iets aangekomen, mijn huid is ook onrustig. Ook iets minder libido.

Ledertrexate

04-03-2026 | Man | 67
methotrexaat (2,5mg)
Hoge bloeddruk

Bijwerkingen

pijn op de borst die zich uitbreidt naar arm, schouder, nek of kaak arm heeft geen spierspanning

Zeer veel bijwerkingen en geen resultaat
disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.