Verbeter uw gezondheid met mijnmedicijn!
Medicatieveiligheid door DNA-tests en ervaringen uit de praktijk.
Bewijs uit de praktijk in de gezondheidszorg
mijnmedicijn.nl is een onafhankelijke website die patiënten en hun ervaringen met medicijnen het belang geeft dat zij verdienen. Recensies van patiënten over hun medische ervaringen vormen de basis van ons platform. De website is geoptimaliseerd voor patiënten en zorgt ervoor dat een patiënt snel en eenvoudig toegang heeft tot waardevolle gegevens uit de praktijk of contact kan opnemen met andere patiënten.
Laatste beoordelingen
Ik kreeg dit medicijn om brandend maagzuur tegen te gaan. Het hielp heel snel, heb het 6 weken gebruikt. Geen last van bijwerkingen, alleen na het stoppen kreeg ik last van spierpijn.
Wisseling merk medicatie Tentin naar Waymade
3 jaar lang Tentin Dexamfetamine (5mg) gebruikt. Paste heel goed bij mijn ADHD klachten en met weinig bijwerkingen. Hierdoor had ik weer de puf en structuur om een wasje te draaien of de vaatwasser uit te ruimen.
Nu in start 2026 verplicht overgestapt naar Waymade Dexamfetamine. Na paar weken gebruik het besef gekregen dat [lees meer...]ik weer in oude patronen viel en dat Waymade dus niet werkte. Huisarts, apotheek en zorgverzekeraar gaven aan dat dit niet mogelijk was, omdat de werkende stof (lees Dexamfetamine) hetzelfde is in Tentin en Waymade. Online ontdekt dat in Tentin en Waymade andere hulpstoffen zitten, die bepalend zijn voor de opname van Dex in jouw lichaam en dus verschilt de werking per persoon. Daar bovenop betaalde ik voor Waymade alsnog 160 euro eigen bijdrage per keer en voor Tentin 168. Waarom ik nu dan van de apotheek Waymade voorgeschreven krijg? Is dus iets goedkoper.
Nogmaals aangegeven bij de huisarts dat Waymade niet werkt en een afspraak gemaakt bij ADHDcentraal, waar ik pas na een paar maanden terecht kan. Nu zit ik dus al maanden met een slecht werkend medicijn. Ik word door de huisarts naar de apotheek gestuurd, van de apotheek naar mijn zorgverzekeraar en die weer terug naar de huisarts. Ondertussen ook meer dan 500 euro lichter in eigen bijdrage. Niets gaat van het eigen risico, wat voorheen wel het geval was bij Tentin.
Lang verhaal kort: heb je een ander merk en werkt dit na een paar weken niet naar behoren? Neem op tijd actie. Wachttijden bij ADHDcentraal zijn lang.
De laatste tijd lossen deze tabletten steeds slechter op: 10 a 15 minuten, vies glas.
Zou dit te maken kunnen hebben met de superhittegolf die we achter de rug hebben? (Ik zet steeds voor 14 dagen uit in mijn weekcassetes).
Ook heb ik laatste weken meer last van buik-maagpijn en wat vage klachten op de borst.
Ik gebruik al Pantoprazol.
Ik vraag me af of een en ander me[lees meer...]t elkaar te maken heeft.
Ik ga meteen overschakelen naar Aspirine.
Heb veel cholestverlagende middelen gehad MET statines erin, verl last van bijwerkingen. Overgestapt naar EZETIMIDE 10 mr. Per dag.In het begin was alles ik.Maar ik begin nu te twijfelen, ik ga morgen Stoppen. Begon met beetje spierpijn, toen erger.Toen zenuwpijnen ,nu is het 24/7 vreselijke zeuwpijnen in mijn achterkant van mijn boven benen. Raak steeds meer "invalide[lees meer...] "van.
Omdat er veel stress is in mijn leven schuift iedereen het daar op / POAS SPIER / stress. Ook gebruik van pannetjes. Ben Cold Turkey gestopt , behalve met EZETIMIDE. voor de rest alleen nog cranberry capsule en vit D op aanraden van huisarts na BOTSCAN.
Ben heeeeeeel benieuwd of de zenuwpijnen zullen verdwijnen ( stukken minder worden mag ook ,daar neem ik wel genoegen mee . ) Ben 68 .
Sinds 5 weken ozempic
Week 1 ging goed wel misselijk maar te doen
Week 2 een week plat gelegen, alleen maar diarree en overgeven
Week 3 ging wel weer aardig
Vanaf week 4; heel naar en gek gevoel in mijn middenrif/maag?? Lijken hartkloppingen maar zijn het niet, continue aanwezig en ik wordt er heel onrustig van. Wie kent dit!? Komt dit door de ozempic of zou het wat an[lees meer...]ders kunnen zijn
Werkt prima voor mij! Teveel deze negatieve verhalen gelezen daardoor te lang er mee gewacht.
Na al een tijd zoeken en tobben begonnen met ustrogan erbij Ben nu 3 weken bezig Maar wordt alleen maar slechter dan beter Alle bijwerkingen die je kan hebben ,die heb ik dus
Waarschijnlijk kan ik er niet tegen en ga er mee stoppen Dit is niet te doen Ga door met de lenzetto hormoonspray en wacht het weer af
Ik neem doxycycline nooit meer!!ik ben nu 4 dagen met de kuur gestopt en ik ben nog steeds doodziek!keelpijn,blaren in mn mond keel,wazig in mn hoofd en raar gevoel in buik,mijn coordinatie is niet goed meer ben duizelig,denken gaat niet,kan niet goed focussen,ik ben zelden ziek,ik kreeg dit middel omdat een hond mij 2 schrammetjes had gegeven tijdens t spelen,de vervangen[lees meer...]de arts vond t nodig om doxycycline te geven,ze zei nog sommige dokters zouden zeggen dat t nietnodig is,ze zei maar ik wel,dus ik luister netjes,ik zei nog maar ik ben wel allergisch he voor antibiotica ,ze zei maak je geen zorgen doxycycline is geen antibiotica,was dus wel zo bleek later,ik kreeg vanaf dag 1 ontzettende diarree,misselijk,zeer uitgeput voelen,tot op de dag van vandaag,keelpijn tot opde dag van vandaag!!!ben al 4 dagen gestopt met die kuur ,neem dit niet!!je gaat zieker weg bij de dokter dan dat je kwam!
Als gevolg van een chronische nekhernia
Haalt scherpe randen van PMS af. Voor mij een groit verschil. Ik gebruik geen stopweek. Dr eerste dagen een matige hoofdpijn. Na 3 maanden kleine doorbraakbloeding. Beiden van voorbijgaande aard.
Na 1.5 jaar herstellen van burnout had ik nogsteeds last van flinke klachten. Ik verkeerde in een constante staat van activatie. Mijn zenuwstelsel kwam maar niet tot rust. Ik had tevens een flinke geconditioneerde stressreactie voor mijn werk ontwikkeld, terwijl ik het juist er leuk werk vond. Met clonidine kwam mijn lichaam eindelijk tot rust en werden mijn klachten einde[lees meer...]lijk behapbaar. Ik heb hierdoor de conditionering kunnen afzwakken en zo heeft mijn zenuwstelsel weer een veilige associatie kunnen creeeren met mijn werk. Ik neem 0.15 sochtends voor het werken en 0.15 voor het slapen gaan. Ook mijn slaap is hierdoor verbeterd. Mijn huisarts wou er niet aan meewerken, gezien het offlabel gebruik is. Ik heb toen afscheid genomen van mijn huisarts. Na 1.5 jaar in een burnout is het op zn minst het proberen waard. Zeker gezien clonidine voor lange termijn kan worden gebruikt, niet verslavend is en al decenia op de markt. Via een andere weg kon ik er toch aan beginnen. Ik schat de kans groot dat als ik clonidine niet voorhanden had, dat ik nu mijn baan kwijt zou zijn geweest.
Ik heb al tientallen jaren klachten in verband met allergie, netelroos en sinds kort (dat schijn je op latere leeftijd te kunnen ontwikkelen) ook hooikoorts.
Mijn reacties op insectenbeten zijn heftig, zoals jeuk, (opengekrabde) wondjes en huidzwellingen die soms 2-3 weken kunnen aanhouden. Eerdere anti-histaminica hadden weinig effect, maar dit middel werkt bij mij:[lees meer...] wondjes trekken weg, nauwelijks jeuk meer, geen oedeem. Mijn lijf wordt er rustiger van, geen ontstekingen meer, geen ergernissen, voel me opgelucht.
Daarnaast ben ik een slechte slaper en hoewel ik er niet slaperig van wordt, slaap ik wel ineens dóór, ik neem het pilletje dan ook 's avonds in. Wat een heerlijke bijwerking en fantastische nevenvangst, kan niet anders dan erg tevreden zijn.
Ik heb dit gekregen omdat ik al 3 weken aan het vloeien was.
1e dag is prima verlopen, bloedingen gelijk gestopt. Dag 3 leek het wel of ik aan het bevallen was. Dagen daarna niet meer kunnen slapen door de aanhoudende opvliegers in de avond/ nacht. Terwijl ik daar ook medicatie voor heb. Wat dus totaal niet werkte. Rusteloze benen,duizeligheid.
Dit is een 1x nooit meer [lees meer...]gebruiken ervaring. Nooit nooit meer!!!
Ik kreeg na de 2e keer gebruiken een droge mond. Daarnaast het gevoel als mijn tong verbrand is (alsof je te hete thee hebt gedronken) en minder smaak.
Ik spoelde s avonds en bij het ontbijt volgende dag proef ik minder.
Ik gebruik het voor Beven gebruik het één week nu maar ben duizelig en oorsuizen en hartkloppingen maar beef wel minder. Ik ga nu proberen 1 tablet per dag anders stop ik er mee
ik zag dat niks helpte. wat voor soort epilepsie heb je? ik zal naar sein gaan. vraag ontozry of fycompa momenteel het beste middel
kom je niet in aanmerking of heeft chirurgie niet geholpen?
blowen mag totaal niet. alcohol eens in de zoveel tijd 1 tot 2 glazen wijn.
Ik slik nu enige tijd het medicijn tentin tablet 5 mg, maar doordat ik nu in de overgang blijkt te zitten heeft dit invloed op de medicatie. Voor mij werkt de medicatie niet meer na behoren en zal ik dus terug moeten naar mijn psychiater om te kijken welke mogelijkheden dan wel kunnen. Zonder deze medicatie kan ik niet normaal functioneren.
Krijg eens per 6 maanden een infuus met ocrevus.
Voordat ik dit krijg, krijg ik een injectie met antihistamine en dan per infuus 100mg prednison. Dit tegen de bijwerkingen.
Na het infuus voel ik me ongeveer een week niet lekker.
Vermoeid, beroerd, algehele malaise.
Na deze week knap ik op, voel ik mezelf weer lekker en heb ik weer meer energie.
Losartan / Hydrochloorthiazide
01-07-2026 | Vrouw | 70
losartan / hydrochloorthiazide (100/25mg)
Hoge bloeddruk
losartan / hydrochloorthiazide (100/25mg)
Hoge bloeddruk
Ik gebruik dit medicijn al 30 jaar.
Voel mij er goed bij... houd mooi het vocht gehalte in balans. Ik sport veel slaap goed . Wat belangrijk is dat ik goed naar mijn lichaam luistert. Mijn lichaam geeft aan wat ik wel en wat ik niet kan en wat ik tekort komt.
Na jaren kwakkelen met een laag HB en ferritine, in mei het ijzerinfuus gehad. Goed bedoeld, beroerd uitgepakt. Op dag twee kreeg ik koorts en hevige spier- en botpijnen. Naast hartkloppingen en algehele malaise. In de eerste week bleek ik een lichte fosfaatdaling te hebben. Die doorzette in week vier. Ik kon amper op mijn benen staan, kreeg tintelingen en spiertrekkingen [lees meer...]door heel het lijf. Na lab controle bleek het fosfaat verder gedaald. Opname van 4 dagen volgende, fosfaat infuus en nu onderhoud voor thuis. Helaas kan het fosfaat blijven dalen zolang het infuus z’n werk doet. Ik voel me een kasplantje en herstel gaat ‘met geluk’ nog 2-3 maanden duren. Mogelijk hakt dit infuus erin bij vrouwen met hormonale schommelingen. Zoals ik. Mede omdat de botstofwisseling verandert. Laat je alsjeblieft goed informeren en onderzoek of dit infuus geschikt is! Vast voor een groot deel van de mensen, maar zeker niet voor iedereen! Het is een zeldzame, maar uiterst slopende bijwerking! Mijn ferritine is gestegen naar 310 en het HB is iets gestegen. Daar heb ik het dan voor gedaan, maar als ik dit van te voren wist, had ik andere keuzes gemaakt. Het vervelende van dit soort ervaringen is dat het voor veel patiënten ook wél een goede oplossing is. Dus laat je niet direct afschrikken als je dit leest. Anderzijds ben ik zo ziek dat ik me genoodzaakt voel om mensen wel te waarschuwen voor de mogelijke bijwerkingen.
Ik gebruik Foster al jaren. Top medicijn. Geen ventolin meer nodig, Geeb bijwerkingen. Astma is goed onder controle en anders mag ik wat extra nemen.
Ik heb neurologische thoracale outlet syndroom, sinds december hele erge pijn. Door 2nd opini aan deze medicijnen gekomen. Ik wilde niet elke dag oxycodon meer nemen. Ik heb er vooral profijt van dat ik op de dagen dat ik het druk heb nog enigsinds kan genieten. Ik heb als bijkomend voordeel dat ik ook minder paniek heb. Ik zit namelijk thuis en m'n toekomst is onzsker. Da[lees meer...]nkzij deze medicatie heb ik meer rust. Alleen tijdens het opbouwen had ik wel depressieve buien, en kon ik echt niet autorijden, soms als ik de bus moest halen stond ik bij de verkeerde halte. De pijn komt er tussendoor helaas nog wel doorheen en mijn oude werk patroon heb ik nog lang niet terug, waar ik aankwam van pregabiline heb ik dat bij dit medicijn amper!! Dit was toen een reden om ermee te stoppwn. Jammer dat ik soms alsnog een opoide nodig heb, maar na al die medicijnen die ik in het verleden heb geprobeerd geloof me dat zijn ze bijna allemaal voor zenuwpijn ben ik met deze best redelijk tevreden en dat mag best gezegd worden. Jammer dat ik niet mag rijden zolang ik niet gewend ben maar so be it.
Had regelmatig last van boezemfibrileren. Verschillende medicijnen gehad, weinig verbetering. Andere cardioloog (van man naar vrouw) andere medicijnen. Nu gebruik ik sinds enkele jaren verapamil (van 240 mg naar 120 mg gegaan) en helemaal geen last meer.
Ik ben zo'n 4 jaar geleden begonnen met Oxycodon vanwege de pijn in mijn tenen en voorvoeten. Kort daarna kreeg ik blaaskanker, en vooral de therapie na 2 zware operaties was erg pijnlijk, dus kwam de Oxycodon goed uit. Ik kon alles ook beter handelen omdat Oxy mij ook energie geeft, die ik normaal niet heb. Groot nadeel is wel dat je steeds meer nodig hebt, en de werking [lees meer...]steeds korter duurt. Ik hoop binnenkort van de zenuwpijn verlost te zijn, en dan zal het afkicken denk ik niet meevallen. Duimen maar!
Volg ons op...