Verbeter uw gezondheid met mijnmedicijn!

Medicatieveiligheid door DNA-tests en ervaringen uit de praktijk.

DNA testen

meamedica|PRO

Medicijn beoordelingen

Bewijs uit de praktijk in de gezondheidszorg

mijnmedicijn.nl is een onafhankelijke website die patiënten en hun ervaringen met medicijnen het belang geeft dat zij verdienen. Recensies van patiënten over hun medische ervaringen vormen de basis van ons platform. De website is geoptimaliseerd voor patiënten en zorgt ervoor dat een patiënt snel en eenvoudig toegang heeft tot waardevolle gegevens uit de praktijk of contact kan opnemen met andere patiënten.

medicijnen

Laatste beoordelingen

Botox

02-02-2026 | Vrouw | 58
botulinetoxine A (200)
Overactieve blaas

moeilijk om te plassen

Botoxbehandeling werkt uitstekend! Nog maar 6x per dag naar het toilet (ipv 14 keer) en ‘s nachts lekker doorslapen. Ik moet wel 4a 5 keer per dag zelf katheteriseren, maar daar ben ik handig in geworden. Geen urine verlies meer. Heb mijn leven terug.

Mysimba

02-02-2026 | Vrouw | 45
bupropion / naltrexon (1)
Afslanken - overgewicht

obstipatie

Ik gebruik mysimba nu 2,5 week. Hongergevoel is weg en dat is fijn! Echter staat stoelgang zo goed als stil. Ondanks poeders van de huisarts. Ik drink meer dan genoeg en eet vezels. Iemand de gouden tip?

Aquipta

02-02-2026 | Man | 58
atogepant (60mg)
Migraine

angst derealisatie

Begin januari begonnen met heel veel hoop en verwachting. Bijwerkingen eerst alleen maar neerslachtigheid en obstepatie, maar na drie weken kreeg ik last van angst, gevoelens van derealisatie en daardoor nog meer angst en zelfs paniek. Gestopt en dat voelde meteen goed. Nog een kans gegeven omdat ik chronische migraine heb en t net red elke maand met 10 triptanes en soms n[lees meer...]et niet. 30 mg geprobeerd maar nu was de reactie nog heftiger en gaf t meer angst en gevoelens van derealisatie, terwijl ik dit nooit heb. Werkte wel in januari maar deze bijwerkingen zijn te heftig. Klaar nu.

Cetirizine Tabletten

02-02-2026 | Vrouw | 60
cetirizine (5mg)
Allergie

Bijwerkingen

Jeuk over het hele lichaam chronische vermoeidheid

Ik slik nu al 3 jaar. En ik heb meerdere malen geprobeerd er vanaf te komen. Het is een ramp!! Alsof je in een burnout bent beland. Zo voel jeje. Begin er NIET aan! NOOIT!!! Je komt er bijna niet vanaf. Ik ben nu weer aan bet afkicken. Nu een halve tablet, dan 3 dagen niet. Dan weer een halve tablet. Nu gaat het redelijk met me. Echt.. nooit aan beginnen!!!

Escitalopram

02-02-2026 | Vrouw | 34
escitalopram (5mg)
Angst & paniekstoornis

Bijwerkingen

levendige dromen moeilijk in slaap vallen verstoorde slaap moeite met het bereiken van een orgasme verminderd libido droge ogen

Na een aantal heftige gebeurtenissen in mijn leven kwam ik in een negatieve spiraal. Mijn lichaam stond continue 'aan' en in paniekstand. Om hier wat stabiliteit in te krijgen, heb ik samen met de psychiater besloten om in oktober 2025 te starten met 5mg escitalopram. Echter na een gebruik van dagelijks 5mg in de laatste 4 maanden, kan ik zeggen dat mijn slaap hier heel er[lees meer...]g onder lijdt. Ik word minimaal 3x per nacht wakker, heb enorm veel moeite met inslapen en ik heb veel levendige dromen. In plaats van dat ik herstel, ben ik extreem vermoeid en kom ik niet aan energie. Ik had gehoopt dat mijn slaap zou verbeteren, dat is iets wat veel gezegd wordt, maar het kan OOK een vervelende bijwerking zijn van het gebruik van escitalopram. Voor mij is het dus een extreem vervelende bijwerking waardoor herstel niet per se sneller of beter gaat. Ik wil graag terug naar een natuurlijke en gezonde nachtrust. Ik ga nu binnen 2 weken afbouwen, eerst naar 3 mg en dan naar 0 mg. Ik ben zeer benieuwd hoe dit zal gaan.

Duphaston

02-02-2026 | Vrouw | 22
dydrogesteron (10mg)
Endometriose

Bijwerkingen

jeuk misselijkheid zichtproblemen duizeligheid verminderd libido verminderd gezichtsvermogen

Ik gebruik 10mg Duphaston naast de Kyleena spiraal ter vermindering van endometrioseklachten. Al vrij snel kreeg ik ernstige jeuk en grotere, pijnlijke borsten. Dit ging gepaard met toenemende duizeligheid en verminderd zicht. Ook ben ik extreem vermoeid en 'van de wap'. Met andere hormonen heb ik ook vaak last van bijwerkingen gehad, en werd ik met name heel somber of zel[lees meer...]fs suicidaal, waardoor mij de Duphaston voorgeschreven werd. Bij dit hormoon werd mij namelijk verzekerd dat de kans op het krijgen van depressie een stuk lager was. Helaas ben ik ook met dit hormoon een totaal ander mens, en niet per se op een positieve manier. Alleen die grotere borsten zijn wel eens leuk, maar ik vind het de constante jeuk en duizeligheid niet waard. Verder heb ik een behoorlijk prominente lactose-intolerantie, en na het nemen van de pil (of eigenlijk iedere anticonceptiepil tot nu toe) krijg ik last van misselijkheid, buikpijn en winderigheid. Niet ideaal dus.

Forxiga

02-02-2026 | Man | 59
dapagliflozine (10mg)
Diabetes type 2

Bijwerkingen

vaak moeten plassen obstipatie droge mond zichtproblemen lichthoofdig

Ik had nergens last van maar huisarts zag dat suiker iets verhoogd was..nu met deze rommel alleen maar bijwerkingen...ik ga er mee stoppen

Ciprofloxacine

02-02-2026 | Man | 65
ciprofloxacine (500mg)
Nierbekkenontsteking

Bijwerkingen

wazig in het hoofd algemene malaise slapeloosheid buikpijn kortademigheid

Gebruik voorgeschreven door de uroloog ivm nierbekkenontsteking. Beter helemaal geen medicatie kunnen nemen want het middel haalde mij helemaal onderuit. Nu na 3 dagen en 7 tabletten ben ik helemaal ontregeld en voel mij werkelijk doodziek. Hedenochtend gebeld en ik moest direct stoppen!!! Ga nu een ander middel krijgen, ben benieuwd?

Ymea

02-02-2026 | Vrouw | 51
voedingssupplement (2)
Overgang

verstoord zicht

Een aantal weken na de start van dit product kreeg ik last van slechter zicht. Ik kon minder goed lezen. Dit was een wisselende ervaring. De ene dag ging beter dan de andere dag. De meting bij de optometrist wees niets bijzonders uit. Na het stoppen met dit middel verdwenen mijn klachten. Na 2 maanden weer gestart en binnen een paar dagen weer dezelfde klachten. Geen helde[lees meer...]r beeld, niet goed kunnen lezen.

Furabid

02-02-2026 | Vrouw | 47
nitrofurantoine (100mg)
Blaasontsteking

Bijwerkingen

acute hoofdpijn duizeligheid vermoeidheid misselijkheid

Ik kreeg dit voor een blaasontsteking. De eerste inname ging goed, de 2de niet kreeg hoofdpijn en duizelig.. de dag erna werd dat erger en werd ook heel moe..ik nam het in de ochtend met kwark en in de avond met melk.. nu klaar met de kuur, maar heb nog last

Quetiapine

01-02-2026 | Vrouw | 20
quetiapine (25mg)
Psychose

Bijwerkingen

koud nachtelijk zweten nachtmerries Gewichtstoename darmkrampen droge mond

Deze medicatie is mij enkele jaren geleden voorgeschreven tegen psychoses en voor het verbeteren van mijn slaap

Duloxetine

01-02-2026 | Vrouw | 63
duloxetine (30mg)
Chronische depressie

Bijwerkingen

koud nachtelijk zweten droge mond nachtmerries

Ik heb dit medicijn nu 27 jaar gebruikt, eerst Cymbalta daarna Duloxetine. Ik heb geprobeerd te minderen van 90 naar 60mg, dit leek eerst goed te gaan, maar na een week, vreselijke angsten, oa niet meer durven te slikken, niet meer durven slapen, enge gedachtes, schokken. Heb nu in overleg met de huisarts afgesproken een afbouwtraject te volgen via de Transvaalapotheek. [lees meer...] Heb nu capsules van 5 mg , de bedoelijng is om dit in 12 weken af te bouwen in stappen 10 mg tot 30 mg en dan gaan we bekijken of dat goed gaat . En dan bekijken hoe verder. Vol goede moed en begeleiding hoop ik er eindelijk vanaf te komen.

Pramipexol

01-02-2026 | Man | 69
pramipexol (0,125mg)
Restless legs syndrome (rusteloze benen)

jeuk

Heb pramipexole nu iets meer dan een jaar gebruikt. Erg tevreden over het resultaat, want na jaren van slapeloosheid door RLS eindelijk slapen.... Ongeveer 2 maanden geleden ontstond jeuk wat steeds erger wordt. Waar ik nu weer wakker van word. Volgende maand weer naar de neuroloog. Overigens ik ben allergisch voor veel medicijnen. Begint goed en meestal na 6 maanden[lees meer...] tot een jaar begint de ellende. Heb zo ongeveer alle middelen inzake hypertensie gehad. Telkens weer problemen. Dus dat ik problemen met Pramipexole zou krijgen verbaasd mij niet.

Quetiapine

01-02-2026 | Man | 56
quetiapine (50mg)
Psychische klachten

Bijwerkingen

been kramp paniek aanval spierpijn verlies van libido geen orgasme psychose

Na een maand onmiddellijk gestopt met medicatie Zeer veel bijwerkingen. Veel last nachtmerries herbelevingen Psychoses Slaap wel op maar heel onrustig Zeer vermoeid wakker worden totaal geen energie

Aldara

01-02-2026 | Man | 31
imiquimod (50mg/g)
Wratten
Ik heb veel gehad aan de ervaringen die hier staan beschreven, dus ik deel ook graag mijn verhaal. Ongeveer 6 maanden geleden merkte ik een wratje op onder de voorhuid van mijn penis. Ik hoopte aanvankelijk dat het vanzelf weer zou verdwijnen, maar het werden er geleidelijk meer (en ze werden groter). Na 3-4 maanden ben ik toch maar naar de huisarts gegaan. Achteraf gezien[lees meer...] had ik dat beter eerder kunnen doen, want genitale wratten kunnen best een negatieve invloed op je welzijn hebben. Ik heb de huisarts specifiek gevraagd naar Aldara-creme, omdat het niet zo agressief is als sommige alternatieven en er bovendien voor zorgt dat de wratten minder snel terugkomen (wat ik tenminste heb gelezen). Nadeel is wel dat de behandeling (veel) langer duurt dan de alternatieve middelen én de creme is (momenteel in ieder geval) moeilijk verkrijgbaar. Ik heb er enkele weken op moeten wachten (rondbellen naar verschillende apotheken kan wel helpen). Je krijgt ook maar een verpakking voor ongeveer 4 weken, terwijl de totale behandeling tot wel 16 weken kan duren. Bestel op tijd een vervolgrecept dus, anders moet je de behandeling noodgedwongen pauzeren en duurt alles nóg langer. De uiteindelijke behandeling: ik bracht de creme om de dag voor het slapen met een wattenstaafje aan en liet deze minimaal 20 minuten inwerken voordat ik mijn onderbroek weer aan trok. De eerste 4 weken gebeurde er helemaal niets, de wratten werden zelfs wat groter en het werden er ook meer. Ik had totaal geen bijwerkingen, maar dus ook geen enkele indicatie dat het middel iets deed. Na zo’n 5 tot 6 weken begon plotseling 1 wrat kleiner te worden. Daarna ging het opeens snel. In de 2 weken daarna begon de rest ook kleiner te worden en een voor een verdwenen ze allemaal. In het totaal duurde het zo’n 8 weken dus. Maar: geheel zonder bijwerkingen, zonder ook maar 1 wondje te hebben gehad (de huid is perfect) én met de wetenschap dat ze nu minder snel terugkomen. Voor mij is Aldara-creme dus het perfecte middel tegen genitale wratten gebleken, al moet je mentaal wel even doorzetten en duurt het redelijk lang voordat je ervan af bent. Context: ik leef gezond, slaap goed en ben lichamelijk bovengemiddeld fit.

Codeine Tabletten

31-01-2026 | Vrouw | 63
codeine (20mg)
Hoest

Bijwerkingen

versuft misselijkheid doffe hoofdpijn wazig in het hoofd duizeligheid bij het opstaan

Kreeg Codeïne voorgeschreven omdat ik korte nachten had vanwege het hoesten. (Onlangs 2 weken ervoor griep gehad en daarna er nog een longontsteking erboven op.) De volgende dag voelde ik mij zo duizelig en had ook vage hoofdpijn. 2de dag weer ingenomen voor de nacht. En weer voelde ik mij raar! Net alsof ik naast mijzelf stond. Weer die duizeligheid en hoofdpijn. Zelf[lees meer...] dacht ik dat ik weer de griep kreeg, (zo voelde het bij mij) dag 3 weer ingenomen en voelde algehele malaise de volgende dag... geen goede stoelgang enz.. dag 4 weer die pil er in. Want tja(manlief liep te klagen over die hoest en werd er wakker van.) En weer voelde ik mij vandaag niet goed! 😒 leek wel steeds zieker te worden! Vandaag besloten om die pil niet in te nemen omdat ik de bijwerkingen had opgezocht op internet. Dus morgen en ook overmorgen kijken hoe het gaat. Ik laat het jullie weten.

Utrogestan

31-01-2026 | Vrouw | 55
progesteron (100mg)
Niet in de lijst

Bijwerkingen

angst eczeem obstipatie bult op rug pijnlijke borsten migraine

Ik slik nu 3 maanden dit middel samen met oetrogel 1 pompje. Kreeg huiduitslag, depressie en een bult van 10 bij 6 cm op mijn rug. Ook zeer pijnlijke borsten en paniekaanvallen. Ben er nu mee gestopt. Heb zelf ziekenhuisbezoek gehad omdat ik dacht dat ik ernstige ziekte had. Nu ik gestopt ben gaat alles weg. Ook had ik weer migraine waar ik al heel lang geen last meer van[lees meer...] had. Voor mij nooit weer!

Sertraline

31-01-2026 | Vrouw | 34
sertraline (50mg)
Angst & paniekstoornis
Na de bevalling een angststoornis gekregen met depressieve klachten. Alhoewel ik altijd al een piekeraar was, was dit na de bevalling zo heftig aanwezig dat ik niet normaal kon functioneren. Sertraline heeft mij geholpen om rust te krijgen, pieker gedachtes beter te kunnen parkeren en daardoor beter te slapen. Ik heb vrijwel geen last gehad van bijwerkingen. Heel tevreden [lees meer...]over.

Rybelsus

31-01-2026 | Man | 71
semaglutide (7mg)
Diabetes type 2

Bijwerkingen

acute diarree boeren braken misselijkheid

In de.eerste.maanden.vwel.bijwerkingen..twee dagen gepauzeerd en toen ging.het.weer

Canesten gyno

31-01-2026 | Vrouw | 55
clotrimazol (2)
Vaginale schimmelinfectie

Bijwerkingen

branderig gevoel rond buiten de vagina bloedverlies roodheid rond urinewegen open wondjes

Ik zou dit product NOOIT aanraden. Dit kan niet gezond zijn.

Aranesp

31-01-2026 | Vrouw | 58
darbepoetine (40ug/ml)
Bloedarmoede
Donornier maakt geen epo-hormoon aan. Hb<6 ,0 met hoog ijzer. Nu 4 injecties gehad en gaat nu stukken beter. Begin mij meer mens te voelen :-)

Zopiclon

31-01-2026 | Man | 59
zopiclon (7,5mg)
Slapeloosheid

slaapgebrek acute diarree angst

Help...Belangrijke vraag...? Gebruik nu 6 jaar zoplicon 7.5 mg samen met 100mg quetiapine. Een goede coctail om rustig in slaap te vallen Nu heb ik een zoplicon meer genomen afgelopen week. Dus ik kwam tekort in mijn baxter. Ik vraag aan mijn collega of zij wat voor mij heb want zij slikt ook een slaapmiddel. Alleen geen zoplicon maar zoplidem 10mg. Gisterenavond ge[lees meer...]nomen met de gebruikelijke quetiapine Ik werd na een kwartiertje echt niet goed. Voelde mij totaal niet lekker worden. Zweten hoge hartslag beetje overgeven angstige en na een half uurtje hevig naar het toilet geweest. Veel diaree....Wat zit er in die zoplidem wat niet in de zopiclon zit...? Volgens Google en mensen om mij heen zijn beide hetzelfde...Iemand hier ervaring mee? Durf en wil dit niet met de huisarts delen. Althans nog niet...Wie..., Bvd.J

Efudix

31-01-2026 | Man | 63
fluorouracil (50mg/ml)
Huidkanker

Bijwerkingen

jeuk rode huid. grote korsten blaren in één gebied branderig gevoel neusbloedingen

Naar aanleiding van huidkanker, en meerdere zonnevlekken ontdekt, deze crème als advies gekregen. Eerste 4 weken 2 a 3 keer per dag insmeren. Maar dan na 4 weken , korsten op gezicht , rode huid , jeuk en hitte gevoel. Huid laat los maar de korsten niet , vnl in de nachtelijke uren veel jeuk en branderig gevoel. Mensen op straat lopen om , of rillen van angst. Kijk[lees meer...]en je raar aan. Lijk wel een krentenbol van buiten. Neus ook i gesmeerd, vrij snel bloedneus en korsten. Licht ontstoken ogen , branderig met tranen.

Elmex

31-01-2026 | Vrouw | 61
aminfluoride (olaflur) (1450)
Tandverzorging
Ik gebruik deze Elmex Enamel Professional(Opti-Enamel) nu twee dagen!! Heb hiervoor diverse andere tandpasta's gebruikt maar de meest zijn kwa smaak te scherp en te pittig voor mijn mond!! En natuurlijk tandpasta's kan je bijna niet kopen bij de drogist en alleen maar online!! Vind de smaak van de ze tandpasta aangenaam van smaak!! Nu poets ik mijn tanden weer graag... He[lees meer...]b voorheen ook weleens een andere Variant van Elmex gebruikt, maar deze vind ik perfect voor mijn tanden!! Ik heb nogal eens last van tanderosie, gevoelige tanden enz.... Voorlopig blijf ik deze tandpasta gebruiken!!