Ervaringen met medicijnen

Wat is uw ervaring met medicijnen?
Heeft u wel eens bijwerkingen of juist een positieve ervaring met medicijnen?

Goed om te weten

Wij geven geen persoonlijke gegevens (met medicijngebruik) door aan derden. Klik hier voor meer informatie.

Amlodipine

07-06-2023 | Vrouw | 69
amlodipine (2,5mg)
Hoge bloeddruk
Inname- / gebruiksgemak
Heb kaliumlosartan vervangen door amlodipine omdat het kaliumgehalte in mijn bloed toenam . Slikte kaliumlosartan al meer dan 5 jaar. Bijwerkingen amlodipine zijn pijnlijke kuiten, opgezwollen enkels, duizeligheid en droge mond. Slik amlodipine nu 10 dagen.

Escitalopram

06-06-2023 | Vrouw | 18
escitalopram (10mg)
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik deze medicatie niet zo lang maar de eerste dag merkte ik al dat iets niet goed was. In nacht stond opeens me hele keel en kaak strak. Ik werd heel druk en trillde heel erg. Daarnaast heel misselijk en heel erge buik krampen die een hell waren. De nacht daarna ging ik ze niet gebruiken om te kijken of het dan nog was. Die nacht had ik toen niks. Van die ene na[lees meer...]cht schrok ik echt het voelde als of ik drugs gebruikte maar op een slechte manier. Ik lees hier ook slechte dingen over die medicatie ik denk dat ik er mee wil stoppen.

Azathioprine

06-06-2023 | Vrouw | 24
azathioprine (50mg)
Ziekte van Crohn
Inname- / gebruiksgemak
In 2022 is bij mij de ziekte van Crohn gediagnosticeerd. Hierbij meteen azathioprine in combinatie met Adalimumab voorgeschreven gekregen. Dit werkt voor mij ontzettend goed en heb dus ook een positieve ervaring. In het begin wel vaker verkouden geweest ivm mijn weerstand, maar dat is natuurlijk te overzien in vergelijking tot de onbehandelde klachten van de ziekte van Cro[lees meer...]hn.

Foster

06-06-2023 | Vrouw | 43
formoterol/beclometason (200/6)
Astma
Inname- / gebruiksgemak
Sinds vorig jaar en duidelijk verbetering. Makkelijk in gebruik. Heel blij mee.

Prednison tabletten

06-06-2023 | Vrouw | 64
prednison (20)
Vasculitis
Inname- / gebruiksgemak
Bij vasculitis,RCA in mijn geval, krijg je als eerste medicijn vrijwel altijd prednison. Op de langere termijn probeert de reumatoloog te switchen naar een ander medicijn omdat prednison (te) veel bijwerkingen geeft als je het lang gebruikt. Veel van die bijwerkingen heb ik ook gekregen. Voor de dreigende botontkalking slik ik nu alendroninezuur. Ik hoop dat Roactemra g[lees meer...]oed gaat helpen en dat ik de prednison helemaal kan afbouwen.

RoActemra

06-06-2023 | Vrouw | 64
tocilizumab (20mg/ml)
Vasculitis
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb de diagnose RCA en Polymyalgia reumatica. Na 3 maanden prednison nu Roactemra. Pas 1 keer geïnjecteerd. Geen bijwerkingen na deze eerste injectie. Hopelijk blijft dat zo, want ik wil ontzettend graag van de prednison af. Ik ben net begonnen met de Roactemra, dus ik kom wellicht wat vroeg met mijn verhaal. Mochten er zich wijzigingen voordoen, dan meld ik die hie[lees meer...]r

Sumatriptan

06-06-2023 | Vrouw | 40
sumatriptan (50mg)
Migraine
Inname- / gebruiksgemak
Deze werken bij mij heel goed! De Aurobindo smaakt wel bitter, en maakt me licht misselijk. Bij de Teva (andere fabrikant) heb ik dit niet. Maar goed, overall erg tevreden want de migraine trekt snel weg, vaak binnen een half uur al. Werkt lang. Ik heb hormonale migraine, en moet vaak per aanval (duurt 3 dagen meestal) 4 a 5 tabletten gebruiken. Ook dan geen bijwerkingen[lees meer...].

Rizatriptan

06-06-2023 | Vrouw | 40
rizatriptan (5mg)
Migraine
Inname- / gebruiksgemak
Normaal neem ik sumatriptan 50 mg. Omdat deze niet leverbaar was, Rizatriptan gekregen. Het doet echter niks bij mij. Helemaal niks. Wel voel ik me misselijk en benauwd van de tabletten. Hoofdpijn blijft helaas, niet eens minder hevig. Hopelijk is mijn normale medicatie weer snel leverbaar. O ja: er zit ook nog 3mg aspartaam in per zuigtablet. Vind ik wel een minpunt[lees meer...].

Cetirizine Tabletten

06-06-2023 | Man | 41
cetirizine (10mg)
Hooikoorts
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik nu al enkele jaren Centrizine tegen hooikoorts (graspollen/Berk) er voornamelijk vanaf begin mei t.e.m. augustus. Elk jaar heb ik dezelfde symptomen, hetzij algehele vermoeiheid en een neerslachtig gevoel. Ook wanneer ik dit 's avonds inneem. Wanneer ik stop met inname dan verdwijnen de bijwerkingen na enkele dagen. Momenteel probeer ik het seizoen door te gaan [lees meer...]met een neusspray op basis van corticosteroïden en oogdruppels tegen allergie. Jammer genoeg heb ik het doorgegeven aan één van mijn kinderen die momenteel enorm veel last van heeft.

Citalopram

06-06-2023 | Man | 27
citalopram (60mg)
Inname- / gebruiksgemak
Goedemiddag allen, Zou iemand willen reageren en mij gerust kunnen stellen? Ik ben nu anderhalf week opweg van 40 naar 60 mg. Ik ben het overzicht kwijt, verlies mezelf soms, de hele dag spanning en paniek in mijn lijf, duizelig en raak soms echt de weg kwijt. Voorheen heb ik 5 jaar 20 mg geslikt maar dit was genoeg. Nu zit ik in de verhoging en weet niet zo goed[lees meer...] wat moet ik moet doen. Herkent iemand dit? Hoor het graag en alvast bedankt voor het reageren

Efexor

06-06-2023 | Vrouw | 23
venlafaxine (150mg)
Inname- / gebruiksgemak
Heb dit medicijn van november 2022 tot juni 2023 genomen. Ik ben er eerlijk gezegd niet tevreden over. Opbouwen was een hel! Werd zo suïcidaal dat ik naast het spoor weggevist werd door een voorbijganger. Bijwerkingen zoals misselijkheid, hoofdpijn, geen emoties meer kunnen voelen in mijn lichaam. Ook zo niet in touch met de werkelijkheid. Ik heb het idee dat ik mij slecht[lees meer...]er ging voelen door deze medicatie. Ook kreeg ik last van enorme gewichtstoename en oorsuizingen! Zo erg dat ik gesprekken niet goed meer kon volgen. Heb je al tinnitus, ga er dan van uit dat dit echt verdriedubbeld word! Nachtmerries waren verschrikkelijk echt. Ik sliep zo oppervlakkig dat ik altijd moe was. Oh, en vergeet je een dosis? Zet je dan schrap en bereid je voor op binnen 24 uur ontwenningsverschijnselen. Wou al een tijd stoppen maar psychiater liet het niet toe. Ze heeft van tevoren ook geen onderzoek gedaan naar hoe dit medicijn op mij kon werken. Veranderd van psychiater en vrijwel direct een groen licht gekregen om te stoppen. binnen 2 weken afgebouwd en ik heb mijn gevoel weer terug! Ik ben er weer zegmaar. Wat mij geholpen heeft is veel sporten zodat ik het eruit kon zweten, veel water drinken en suikervrij eten. Ben echt weer op weg naar geluk! Dont try this at home! Nu een aantal dagen venlafaxine vrij en ik ga echt never nooit terug.

Amoxicilline / Clavulaanzuur

06-06-2023 | Man | 66
amoxicilline / clavulaanzuur (500/125mg)
Kaakontsteking
Inname- / gebruiksgemak
Middel werkt goed, ik kreeg uiteindelijk diaree achtige ontlasting al de 2e dag nu neem ik ze in de ochtend al direct bij de koffie op nuchter maag. Of dat de oorzaak is. Fabrikant staat niet op de lijst van deze site. Op de doos staat ( Zentiva ) Praag Tsjechie.

Tambocor

06-06-2023 | Man | 74
flecainide (50mg)
Hartritmestoornissen
Inname- / gebruiksgemak
Ik had erg veel last van hartritmestoornissen. Omdat 2 ablaties niet hadden geholpen en eerdere medicatie een langere QT-waarde veroorzaakte heeft mijn cardioloog tambocor voorgeschreven. ´s Avond om 19u gestart met 50 mg en vanaf een 2-tal uren later geen ritmestoornissen meer gehad. Ook fietsproef bij cardioloog gaf (in tegenstelling tot vroeger) geen enkele overslag. M[lees meer...]eer dan tevreden en hopen dat het zo blijft.

Xanax

05-06-2023 | Man | 20
alprazolam (1mg)
Inname- / gebruiksgemak
Goed medicijn, ik pak al een half jaar 2x per dag 1mg, 's morgens 1mg en 's avonds 1mg. Geen bijwerkingen te melden.

Metronidazol Injecties/Tabletten

05-06-2023 | Vrouw | 45
metronidazol (500mg)
Tandvleesontsteking
Inname- / gebruiksgemak
Na flapoperatie deze kuur preventief voorgeschreven gekregen. Al na de tweede dag extreme misselijkheid die overging in continu moeten braken. Uiteindelijk moeten stoppen want het was een hel, dit NOOIT meer.

Levocetirizine

05-06-2023 | Vrouw | 39
levocetirizine (5mg)
Hooikoorts
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik het nu dik een maand ivm hooikoorts . Omdat ik er vorig jaar erg slaperig van werd advies gezocht. Dit jaar alleen gaan innemen voor het slapen. Overdag heb ik er nu geen last van. Ivm de slaperigheid werkt het dus snachts beter. Slaap ik ook nog beter dus de bijwerking is in dit geval positief. Allergie klachten zijn er nog wel maar niet zo heftig, ic[lees meer...]m met neusspray en oogdruppels red ik het wel zo. Ik ben tevreden.

EllaOne

05-06-2023 | Vrouw | 18
ulipristalacetaat (30mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Inname- / gebruiksgemak
Na een ongelukje 48 uur later Ella one ingenomen kreeg daarna gelijk last van krampen en duizeligheid twee weken later nog steeds last van symptomen veel moeten plassen en opgeblazen gevoel. Ongesteldheid kwam 1week later Gebruik dit alleen als laatste redmiddel !!!

Citalopram

05-06-2023 | Vrouw | 28
citalopram (30mg)
Inname- / gebruiksgemak
Februari dit jaar gestart met citalpram 10 mg, na 3 weken opgehoogd naar 20 mg en na nog eens 3 weken opgehoogd naar 30 mg. Nu 4 maanden later na de start van citalopram kan ik echt zeggen dat dit middel goed werkt. In het begin veel bijwerkingen gehad, ook bij iedere ophoging weer bijwerkingen, maar daarna werd het echt beter. Ik kan echt zeggen dat het met de maand fijne[lees meer...]r en beter en normaler gaat voelen. Ik slik dit wel icm met haptonomie en cgt en exposure therapie bij de psycholoog.

Alendroninezuur

05-06-2023 | Vrouw | 65
alendroninezuur (70mg)
Osteoporose/botontkalking
Inname- / gebruiksgemak
Gestart met alendroninezuur 70mg via ouderengeriater AMC, diverse botbreuken gehad, pols, elleboog, enkel (t-score -2,5). Botleeftijd rond de 90jaar gemiddeld. de eerste 4 maanden veel buikpijn, diarree, spierpijn, veel hoofdpijn,rug- heup en nekpijn, doof gevoel in mijn keel na slikken. Heel vervelend. Aldus ZH zouden de klachten wel minder worden en inderdaad nu bijna we[lees meer...]g op pijn in mijn nek en rug na maar daar zit de meeste schade (ontkalking). Ik heb het gevoel geen keuze te hebben dan minstens 5 jaar dit medicijn te blijven gebruiken. Die botleeftijd moet naar beneden dus ik hou mij aan de dosering en dieet. De aanhouder wint en als mijn volgende botscan beter is dan kan ik het mijzelf niets verwijten.

Lambipol

05-06-2023 | Man | 63
lamotrigine (100mg)
Bipolaire stoornis
Inname- / gebruiksgemak
Ik neem Lambipol al een jaar. Sindsdien heb ik geen bipolaire stoornis meer gehad. Echter, ongeveer vanaf het moment van inname, voel ik mij emotioneel totaal afgevlakt, alsof ik geen emoties meer heb. Geen vreugde meer, en ook geen verdriet. Woorden zijn te veel geworden. Ik spreek nog amper, ontloop contacten, ook in mijn huwelijk. Het valt mijn omgeving op...

Sipralexa

05-06-2023 | Vrouw | 79
escitalopram (10mg)
Inname- / gebruiksgemak
altijd maar ervallen met depressie bij meestal opkomen en afvallen van de bladeren maar het is zo rap niet genezen

Fluoxetine

05-06-2023 | Vrouw | 26
fluoxetine (20mg)
Angststoornis
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb fluoxetine meer dan een jaar gebruikt voor angsten die ik ervaar. Ik was er best bang voor om er aan te gaan beginnen, mede door het negatieve beeld wat ik had over medicijnen tegen psychische problemen. Wat ben ik achteraf blij dat ik wel de stap gezet heb, het heeft me veel geholpen. Aan het begin had ik last van enkele bijwerkingen, zoals een spiertrekking. Dit g[lees meer...]ebeurde vaak voor het slapen, maar ik had er weinig last van. Na een tijdje begon ik pas het effect te merken van de fluoxetine. Het was even zoeken naar de juiste dosering, dus neem daar even de tijd voor. Wat ik merkte van de anti-depressiva was dat ik me een stuk minder angstig voelde, meer energie had, en ook meer ging ondernemen. Het heeft echt een groot verschil gemaakt. Hierdoor heb ik ook mijn dagelijkse leven weer op kunnen pakken na mijn burn-out. Nu ben ik aan het afbouwen en dat gaat eigenlijk ook prima, ik heb weinig bijwerkingen. Het enige wat ik merk is dat ik me weer wat angstiger voel zo nu en dan. Het zal natuurlijk even duren voordat ik het volledige effect zal merken van het stoppen met fluoxetine. Maar ik heb er alle vertrouwen in.

Ciprofloxacine

05-06-2023 | Vrouw | 50
ciprofloxacine (50mg/ml)
Bacteriële infectie
Inname- / gebruiksgemak
Opgenomen ivm hevige pijn door ontsteking van endometriose blaasjes. Vijf dagen lang drie verschillende antibiotica via infuus gekregen, daaronder Ciprofloxacine. Na vijf dagen ziekenhuis, ontslagen met een kuur Amoxicilline/Clavulaanzuur. Moet deze vier weken afmaken. Één dag na thuiskomst kon ik 's-morgens plotseling niet meer staan, hevige pijn in de achillespezen. [lees meer...]Contact opgenomen met het ziekenhuis, bleek een bekende bijwerking, maar wacht maar af, de kuur is al gestopt. Na ruim een week is de pijn in mijn linkerbeen iets minder, maar rechts zeker niet. Met maximale dosering paracetamol kan ik nu zonder hulp maar met veel pijn van mijn bed tot aan de wc komen, toxh wel vier meter lopen. Waarom wordt dit middel in vredesnaam zonder onderzoek of dit écht nodig is voorgeschreven. Ik hoop wel dat dit nog over gaat want dat is nog niet zeker begrijp ik. Als je opgenomen wordt en je krijgt medicijnen via een infuus, zouden ze eigenlijk de bijbehorende bijsluiters aan je moeten geven. Als je er over nadenkt, je krijgt een infuus en ze dienen daarmee medicijnen toe, in mijn geval antibiotica, maar informatie over wat ze precies toedienen krijg je niet.

Microgynon '30'

05-06-2023 | Vrouw | 30
ethinylestradiol / levonorgestrel (30/125ug)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben 5 jaar geleden gestopt met de pil, omdat ik het toen na 10 jaar anticonceptie wel eens tijd vond voor iets anders. Met de pil had ik ook met regelmaat migraine met aura. Sinds ik ben gestopt met de pil en over ben gegaan op de Kyleena spiraal heb ik geen migraine met aura meer gehad! Dat is dus een voordeel.