Ervaringen met medicijnen

Wat is uw ervaring met medicijnen?
Heeft u wel eens bijwerkingen of juist een positieve ervaring met medicijnen?

Goed om te weten

Wij geven geen persoonlijke gegevens (met medicijngebruik) door aan derden. Klik hier voor meer informatie.

Mirena

01-12-2023 | Vrouw | 30
levonorgestrel (52mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Inname- / gebruiksgemak
Plaatsen is pijnlijk, maar dat is maar van korte duur. Gebruiksgemak is super, je hoeft namelijk nergens anders meer aan te denken en je bent voor jaren beschermt. Helaas bleef mijn menstruatie aanhouden, wel iets minder hevig maar wel gewoon regelmatig. 2x de Mirena gehad, bij beide keren de eerste maanden geen klachten en later vage krampjes in m'n baarmoeder. Ook t[lees meer...]ijdens het gebruik van de Mirena heel veel blaasontstekingen. (1x per maand gemiddeld) Zo'n drie maanden voor ik mijn tweede spiraal heb laten verwijderen, heb ik eigenlijk continu het gevoel gehad blaasontsteking te hebben of te krijgen. Meerdere AB kuren gehad en dat hielp dan even. Spiraal uiteindelijk laten verwijderen en als sneeuw voor de zon verdwenen mijn klachten...

Noscapect Roter

01-12-2023 | Vrouw | 43
noscapine (15mg)
Hoest
Inname- / gebruiksgemak
Enorme last van prikkelhoest drogehoest, ik dacht het is zo mooi uitgelegd en keer op keer trap ik erin. DURE TABLETTEN die helemaal niet zijn werk doen, ook niet 2%. Zonde van het geld. Niet kopen!!

Tramadol

30-11-2023 | Vrouw | 40
tramadol (100mg/ml)
Rugpijn
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb onderzoek laten doen en orale medicatie neemt moon lichaam nog moeilijk op. Daarom om de 6 weken om een linosol infuus in opname. Nu heb ik al alle medicatie die op de markt is gehad. 6 jaar geleden binnen geweest voor korte afkick manier (morfinepleisters, Valium,....). Heb ook neurostimulator. Om me recht te kunnen houden en de dagen te overleven kreeg ik maandenl[lees meer...]ang 2 inspuitingen namelijk ochtend tradonal en avond Diclofenac. Maar omdat we op reis vertrokken en ook mijn achterwerk was kapot geprikt. Lees: overal verhardingen dat ze de vloeistof niet meer erin kregen. Stelde de arts contramal druppels voor. Nu in het verleden ook Tramadol instant en Tramadol retard moeten nemen. Maar wegens hevige bijwerkingen moeten stoppen. Contramal is hetzelfde maar als je wat levenskwaliteit nog wil zou je alles doen. Enige optie is nog pijn pomp en volgens specialist zal dit aangezien ik nog maar 40 ben de dosis verhogen en is geen voorstander. Ok dus enkel want ik ken de nevenwerkingen als het verbijten van de niet meer haalbaar is de contramal druppels en iedere keer is het zelfde resultaat zoals nu. Niet kunnen slapen ondanks slaapmedicatie, opgefokt gevoel, jeuk, duizeligheid noem maar op. Maar artsen weten niet meer wat te geven of is weer overschakelen volgens huisarts dan naar morfine klevers. Daar had ik de tijd minder bijwerkingen van maar hel om ervan af te komen. Radeloos pfff

Amlodipine

30-11-2023 | Man | 74
amlodipine (5mg)
Angina pectoris
Inname- / gebruiksgemak
Na gebruik van 2 dagen was mijn bloeddruk gezakt van 180 naar 120 en tevens was mijn oorsuizen drastisch verminderd

Perio-Aid Mondreiniging

30-11-2023 | Vrouw | 60
mondverzorging (1,2mg/ml)
Tandverzorging
Inname- / gebruiksgemak
Na 1 dag al brandende tong en kaak en tandvlees. Na een week gestopt. De bijwerkingen zijn nog steeds niet weg..zeer pijnlijke tong zelfs nog na 6 maanden. Loop nu bij pijn poli. De zenuwen in mijn tongpapillen zijn aangetast door perio aid. Ik krijg nu 1 x per 2 maanden een lidocaïne infuus om te kijken of dit de zenuwpijn in mijn tong wat kan verminderen..

Duratears

30-11-2023 | Vrouw | 70
dextran/ hypromellose (10mg/ml)
Droge ogen
Inname- / gebruiksgemak
Druppels bevielen goed. Laatste tijd toch meer last van droge ogen. Daarom Vidisic voorgeschreven gekregen

Spironolacton

30-11-2023 | Vrouw | 64
spironolacton (12,5mg)
Hartfalen
Inname- / gebruiksgemak
Extreem droge huid (sneeuwstorm bij aan- en uitkleden) en extreem haarverlies. Bloeddruk en hartslag te laag, wellicht oorzaak combi met andere medicijnen. Resoluut gestopt na ziekenhuisopname op gezag van specialist. Nu furosemide, 20 mg 's avonds en 40 mg 's morgens. Effectiviteit en bijwerkingen geen (grote) problemen.

Vidisic Carbogel

30-11-2023 | Vrouw | 70
carbomeer (1/3mg/ml)
Droge ogen
Inname- / gebruiksgemak
Krijg binnen 1 week na begin gebruik last van neus en keelholte. Na stoppen met vidisic gaan deze verschijnselen weer weg. Bijwerking van het produkt?? Is hier wat aan te doen?

Oxazepam

30-11-2023 | Man | 57
oxazepam (10mg)
Onrust
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik al jaren 10mg zo nodig. Ik gebruik het tegen ADHD ongemakken. Ik gebruikte eerst ritalin, maar ivm enorme bijwerkingen ben ik daar mee gestopt. Raak er niet verslaafd aan. Ik gebruik het soms ook een periode niet. Gelukkig doet de huisarts nooit moeilijk omdat zij weet dat ik er verantwoord mee om ga. Ik ben er erg mee geholpen. Ik gebruik het dus off label om[lees meer...]dat Oxazepam hier niet in eerste instantie voor bedoeld is.

Femoston

30-11-2023 | Vrouw | 53
estradiol / dydrogesteron (1/10mg)
Overgang
Inname- / gebruiksgemak
Ivm overgang heb ik 5 jaar 2/10 gebruikt. Vanaf dag 2 kon ik weer slapen en geen opvliegers meer. Wel pijnlijke menstruaties van 3 dagen. Zo tevreden dat ik niet meer wilde stoppen! Wel gedaan en gelijk veel klachten, nu vandaag met lage dosis 1/5 gestart

Atorvastatine

29-11-2023 | Vrouw | 63
atorvastatine (10mg)
Inname- / gebruiksgemak
Ik had heel erg last van galbulten op rug en armen, heel erg last van korte termijn geheugen maar weinig last van de bekende krampen in benen en handen. Na 3kwart jaar gestopt, het was niet te doen.

Pravastatine

29-11-2023 | Vrouw | 62
pravastatine (10mg)
Inname- / gebruiksgemak
Veel last van korte termijn geheugen en vreselijke krampen in handen en benen

Simvastatine

29-11-2023 | Vrouw | 61
simvastatine (10mg)
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg vreselijke krampen in mn kuiten en benen-in vingers en handen. En ik had behoorlijk last van het kortetermijn geheugen, tot grote ergernis van sommige vrienden

Quetiapine

29-11-2023 | Vrouw | 60
quetiapine (12.5mg)
Psychische klachten
Inname- / gebruiksgemak
Recidiverende depressie, met in de avond een opleving. Geen moeite met inslapen wel met doorslapen, hier had ik eerst Lorazepam 2 mg voor maar die heeft de psychiater zonder afbouw weggehaald omdat ze volgens haar niets meer deden. Ipv rustig afbouwen gewoon weg. Daarvoor in de plaats kreeg ik 2x12.5 mg quetiapine. En tussen de middag werd de Lorazepam ook vervangen door q[lees meer...]uetiapine. Wat een rotzooi is dat, heb nog nooit zo vaak aan de dood gedacht morgen Psychiater zeggen dat ik het niet met wil.

Spironolacton

29-11-2023 | Vrouw | 64
spironolacton (12,5mg)
Hartfalen
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg het voorgeschreven bij hartfalen met longoedeem. Moet het slikken tegen vochtvasthouden en hypertensie, maar na behandeling in het zh geen last meer hiervan. Wel van enorme duizeligheid, tintelende armen en benen, ik word kaal! Ben gestopt om te bekijken of het wel echt nodig is.

Ozempic

29-11-2023 | Man | 63
semaglutide (1mg)
Diabetes type 2
Inname- / gebruiksgemak
Nu 6 maanden gebruikt ,mijn suikerwaarden gaan niet omlaag val ook niet af, de kwaliteit van het leven wordt teveel beperkt, na elke hap eten had ik een oprisping, en het is ook geen pretje om continu te leven met diaree, dit is echt teveel.

Colex Klysma

29-11-2023 | Vrouw | 31
natriumfosfaat rectaal (133)
Darmproblemen - verstopping
Inname- / gebruiksgemak
Klysma gekregen voor ernstige buikpijn rechtsonder. Echo en bloed zijn goed, wel enorm veel lucht te zien. Mijn partner heeft het ingespoten, was helemaal niet vervelend. Krampen wel… vooral op de plek waar het al zeer deed. Ging echt stuk van de pijn, nog uren last van gehad. Lucht bij mij niet veel op, er zat ook niet veel ontlasting in mijn darmen. Niet aan te raden als[lees meer...] je al enorme buikpijn hebt. Ik kan mij wel voorstellen dat het veel mensen kan opluchten.

Orgametril

29-11-2023 | Vrouw | 68
lynestrenol (5mg)
Onregelmatige menstruatiecyclus
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb ongeveer 20 jaar geslikt. Mijn schooltijd en pubertijd zijn verziekt door de menstruatie. Gynaecoloog stelde voor zwanger te raken. Dat zou mijn hormoonspiegel gunstig beïnvloeden. Maar wat als er geen kinderwens is? Dankzij een meedenkende huisarts Orgametril gekregen. Op mijn 35ste kreeg ik mijn leven, dat vanaf mijn 11de gedomineerd werd door de menstruatie, weer[lees meer...] terug. Overgang met de daarbij horende klachten heb ik niet ervaren.

Eziclen

29-11-2023 | Vrouw | 54
natrium-/kalium-/magnesiumsulfaat
Voorbereiding (slok-)darmonderzoek
Inname- / gebruiksgemak
Perfect te doen, al veel slechtere dingen moeten drinken, is noet echt lekker maar geen enkel probleem om dit in te nemen, werking ok, beetje krampen, en 2 keer 's nachts ook moeten opstaan. Maar zou er de volgende keer niet meer van wakker liggen , al die negatieve mensen... get over it, het is voor je goed!

Reductil

29-11-2023 | Vrouw | 55
sibutramine (15mg)
Afslanken - overgewicht
Inname- / gebruiksgemak
Het heeft goed geholpen afvallen wilt graag 12 kg kwijt . Ik had 2 maanden gebruik en opeens was niet meer te krijgen

Temazepam

28-11-2023 | Vrouw | 42
temazepam (20mg)
Slapeloosheid
Inname- / gebruiksgemak
Dat herken ik ook! Dezelfde symptomen :( Helemaal niet optimaal.

Kenacort-A

28-11-2023 | Vrouw | 55
triamcinolonacetonide (4mg)
Niet in de lijst
Inname- / gebruiksgemak
Grote dikke harde keloid in litteken navel. Elke 2 maanden injectie via chirurg om gezwel zachter, kleiner en einde aan de heftige pijn te maken.

Elvanse

28-11-2023 | Vrouw | 35
lisdexamfetamine (60)
ADHD
Inname- / gebruiksgemak
Pas onlangs - op 35 jarige leeftijd - een diagnose gekregen. Het is heel druk in mijn hoofd, ik ben heel kritisch op mezelf, perfectionistisch en pas tevreden als ik productief ben. Het is heel moeilijk om me te ontspannen, omdat rusten als tijdverspilling aanvoelt. Elvanse voorgeschreven gekregen, omdat rilatine te veel op het gemoed zou werken. Begonnen met 20mg, een wee[lees meer...]k later naar 40mg en zit nu al enkele weken op 60mg. Vorige week 2 dagen 30mg geslikt, omdat ik me behoorlijk emotioneel begon te voelen. Ook heb ik artrose in beide knieën die aanzienlijk erger werd (bijna niet te houden zelfs), gelijklopend met de verhoging Elvanse. Zag nu in de reviews dat nog mensen er last van hebben. Anders had ik het zelf niet gelinkt. Ik voel ook alsof ik niet kan stoppen. Ik zet me gemakkelijker aan dingen, maar ga voorbij mijn grenzen. Mijn focus leek ook beter bij 30mg.

Gynefix (koperhoudend spiraaltje)

28-11-2023 | Vrouw | 36
koperhoudend spiraal
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben enorm tevreden met dit spiraaltje. Ik heb hem nu bijna 2 jaar en heb geen last gehad van bijwerkingen, ik voel hem niet, mijn cyclus is gewoon zoals 'ie was: regelmatig, geen verschil in hoeveelheid bloedverlies of pijn. Ik merk niet dat ik hem heb en mijn lichaam reageerde er direct heel goed op (in tegenstelling tot andere anticonceptiemiddelen). Ik kan hem iedere[lees meer...]en aanraden, het is zo'n verademing en voelt heel natuurlijk. Ik was jaren op zoek naar een goed anticonceptiemiddel zonder hormonen. Jarenlang de pil gebruikt, daardoor last van depressies gehad, dus na de zwangerschap op zoek naar een alternatief. Even de Mirena gehad, maar dat stak tegen m'n eierstokken, gaf enorme continue bloedingen en ik had na 2 maanden toch weer last van die hormonen. Ook het plaatsen was een enorme klap, m'n baarmoeder probeerde het eruit te werken, ik viel steeds flauw als ik probeerde op te staan na het zetten. Huisarts raadde de Gynefix af, omdat er weinig over bekend is en raadde een koperspiraaltje aan. Die dingen zijn ook heel groot en ik verwachtte dezelfde klachten qua bloedingen en pijn. Ook het ziekenhuis (gespecialiseerd, Ikazia) vroeg uitgebreid naar mijn motivatie voor de Gynefix. Het zetten van de Gynefix was veel minder pijnlijk dan het zetten van de Mirena en ik heb geen bijwerkingen gehad na het zetten. Ik ben echt heel blij dat ik de Gynefix heb gevonden en ben er erg tevreden over. Ik kan hem iedereen aanraden.