ADHD - psychostimulantia
Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Intuniv | 6 |
Rilatine | 4 |
Sunosi | Als eerste beoordelen |
De laatste ervaringen in de categorie: ADHD - psychostimulantia
ik ben op 6 jarige leeftijd te weten gekomen dat ik adhd en ass heb.
Na de diagnose als volwassene heb ik zoals veel mensen direct de kortwerkende methylfenidaat voorgeschreven gekregen. Dit begon bij 3x 5mg per dag maar na een week overgegaan naar 10mg. Dit werkte in het begin vrij goed. Echter bouwde ik zeer snel een bepaalde tolerantie op. Op dit punt kreeg ik ook last van hart gerelateerde bijwerkingen. Op aanraden van de psychiater bes[lees meer...]loten om naar 15mg te gaan omdat mijn concentratie niet beter werd. Hier ging het heel snel bergafwaarts. Mijn hart bonsde bijna mn borst uit, ik kreeg dagelijks last van paniekaanvallen en ik was vermoeider dan ooit. Ook veranderde ik in een totaal ander persoon. Ik werd ook alles boos en chagrijnig terwijl dit totaal niet in mijn aard zit en ik nooit boos word. De conclusie was uiteindelijk dat methylfenidaat niet het medicijn voor mij is en ben hierna overgestapt naar Elvanse (lisdexamfetamine) en dat werkt perfect!
Na mijn ADD diagnose op volwassen leeftijd eerst methylfenidaat voorgeschreven gekregen en na een hele nare met die medicijnen periode overgestapt op Elvanse. Wat een verschil zeg!
De hele dag door kan ik mijzelf concentreren en ik moet soms timers zetten om te tijd niet te vergeten. Verder heeft het geen negatieve invloed op mijn stemming wat bij methylfenidaat wel an[lees meer...]ders was. Het voordeel is ook dat deze (bij mij) 14 uur werkt en dus alleen 1 capsule hoef te nemen. Het begint heel geleidelijk en werkt heel geleidelijk uit waardoor je geen rebound hebt.
De bijwerkingen die ervaar zijn na een drukke dag wel flinke vermoeidheid en verminderde eetlust. Hierdoor ben ik wel in een maand tijd 6kg afgevallen (maar dat kon ik ook wel missen ;) ) en eet een heel stuk minder. Drinken doe ik veel meer door dat ik wel last heb van een droge mond.
Deze bijwerkingen neem ik voor lief gezien de positieve effecten met dit medicijn bijna al mijn ADD klachten verhelpen!
Gebruik nu een jaar tentin 5 mg (10mg per keer), 3 a 4 x per dag. Het werkt goed voor m’n productiviteit, concentratie is soms beter soms niet. Ik heb ADD en autisme, methylfenidaat werkt niet voor me, Elvanse word ik enorm afgevlakt van. Anti depressievas werken tegen over gestelde en dan bleef alleen nog strattera over…. Die bijwerken ga je van huilen als je het leest. A[lees meer...]lleen Dex werkt enigszins. Maar regelmatig dat die not goed werkt (of bijv eerste dosering wel en tweede opeens niet). Veel hartklopping/ versnelde hartslag. Maar goed als die wel goed werkt dan is het top
Afgelopen jaar add stempel gekregen. Nu gewend aan de medicatie. Stuk minder chaos en rust + overzicht. Minder vergeetachtigheid op de dag en veel minder prikkels. 25 jaar eerder moeten weten, maar dat is achteraf
Als je neerslachtig en depressief voelt kan dit aan de dosering liggen. Verminderen.
de bijwerkingen overheersen de werking, en heb nu verschillende dosissen geprobeerd maar de bijwerkingen raken ook niet op de achtergrond
Ik gebruik nu sinds enkelen maanden 6 a 7 nu de elvanse 30mg begonnen op 20 mg, begin was het heerlijk de rust in mijn hoofd heerlijk, was lang zoeken om een juiste tijdstip te vinden om het in te nemen, kon namelijk niet meer in slaap komen, nu zet ik me wekker om 06.00 en gelijk een capsule in slaap nog beetje door tot 07.00 en begin dan de dag, kids aankleden eten maken[lees meer...], en ik gaat naar de zaak en doe me werk, ik ben een ondernemer en met deze medicatie gaat de administratie die ik geregeld heb een stuk beter, ook de agenda is een stuk beter ingepland inplaats van alles tegelijk, na 3 maanden begon ik last te krijgen van mijn bovenbenen spierpijn, ( doe 1x per week squash zeer intensief) dacht ow zal wel iets verrekt hebben, maar het ging niet weg, in overleg na de 30 mg gegaan maar die spier pijn in bizar erg geworden, nu na ongeveer 25 min squash kan ik bijna niet meer ook fietsen man man, probeer gewoon door te gaan maar nu al 4 maanden bizar veel last ervan, kan na 20 a 25 min gewoon niet meer lopen van de spierpijn in de benen, zijn er wellicht meer mensen die dit ervaren? Maandag 4 september kan ik eindelijk weer terecht bij de arts, ben benieuwd wat die zegt, want opzich ben ik zeer tevreden, maar als die pijn niet weg gaat, dan zal ik toch opzoek moeten naar een ander medicijn, of coaching om er mee om te gaan zonder medicatie add en adhd gecombineerde type
ik heb weinig of geen keuze wil ik nog redelijk kunnen functioneren. ik verdenk wel dat ik mijn libido ben kwijt geraakt! hoop dat er alternatieve medicijnen en of betere dosis !
het heeft mijn filter grotendeels hersteld, ik heb “mijn eigen hoofd” terug. het mega.
energielek in mijn hoofd is weg waardoor ik energie over heb voor het dagelijks leven.
de mentale vermoeidheid is weg, ik wordt uitgerust wakker. de hersenmist is verdwenen. niet meer meerdere keren per dag overprikkeld.
ik kan weer stilstaan!! ik kan weer gesprekken voeren! ik hoef [lees meer...]me niet meer door de dag heen te slepen…
van af en toe een scherp momentje heb ik nu af en toe een zwak momentje. mijn lichaam kan meer als dat ik dacht. ik blijf ms houden dus vergeleken met leeftijdsgenoten (begin 40) stelt het niks voor.. maar voel me geen bejaarde meer, maar 60+. het is zo fijn ook eens verbetering te voelen!
het merk maakt uit, lees het forum.
Ik voel me vlak, ongelukkig, emotieloos, bijna gewetenloos op sommige momenten. Ik zag hier voorbij komen dat andere mensen zich vreemd en onwerkelijk voelen, dat herken ik ook. Ik heb zelfs misdrijven gepleegd met deze medicatie op.
Vind het eigenlijk best wel raar dat dit word voorgeschreven.
Na vele diagnose's kreeg ik op een jongere leeftijd te horen dat ik ADD had. Mijn behandelaar van toen had toen de ritalin voorgesteld.. dat deed niks dus toen over gestapt naar DEXAMFETAMINE FNA MR dat mijn apotheek bereidde toen. Ik nam hiervan 2 capsules (5mg per capsule) omdat een hele capsule niks deed. Concentratie ging goed met leren op school was alles echt top. [lees meer...]Bijna alles dan. Ik voelde me alleen erg suf erdoor. Dat iedereen zomaar over me heen kon lopen. Daardoor werd ik gepest enzovoort. Had hierdoor besloten om te stoppen met het innemen van de DEXAMFETAMINE . En dacht ik dat mijn brein het zelf kon doen. Nou het ging steeds slechter op school. Dus nam ik het af en toe in. Maar uiteindelijk was ik er best klaar mee want helaas wou de sufheid gevoel maar niet weggaan.
Jaren later.. ging het slecht met mijn hoofd. Dus ook slechter op school met concentreren..organiseren gewoon alles wat er mis kan gaan als je ADD hebt. Dus besloot ik hulp weer eens hulp te zoeken. Mijn nieuwe behandelaar schreef weer Ritalin en dat liet mij alleen happy voelen.. maar het gaf mij Niet de concentratie en rust in mijn hoofd dat de DEXAMFETAMINE FNA MR deed. Ik besloot de dosis van de Ritalin te verhogen.. dat triggerde met mijn chronisch pijn en ik begon pijn te krijgen op plekken die ik normal niet krijg.
Dit heb ik uiteindelijk besproken met mijn behandelaar en die adviseerde om er mee te stoppen. Daarna heb ik een lange pauze genomen van alles.
Begonnen zelf dosering toe te passen met natuurlijke producten. Dat ging mwa.. ben ik weer naar mijn behandelaar gegaan
En zijn we naar de Amefexa Dexamfetamine overgestapt dat deed ook niets dan alleen pijn met mijn chronisch pijn.. daarna weer een pauze van helemaal niks.. daarna zijn we naar de Tentin Dexamfetamine gegaan.. en dat heeft mijn chronisch pijn NOG meer getriggerd dan ze allemaal bij elkaar pijn in mijn vingers zoals ik bij de Amefexa had. En eetlust werd slechter..
Dus had ik weer maanden pauze genomen..
Ik had later de Elvanse lisdexamfetamine geprobeerd..op een lagere dosis begonnen ( volgens mij op 20 mg) dat deed niks dan alleen happy gevoel.. maar nog steeds erg veel drukte in mijn hoofd volgens mij zelfs erger dus ook geen concentratie. En kon moeilijk naar de wc..We hebben de dosis toen verhoogd naar 30 mg en nog steeds heel veel drukte( veel praten en druk in mijn hoofd). Daarna naar 40 mg.. heel veel energie en concentratie werd redelijk.. niet top maar redelijk.. en nog steeds veel praten.. ook begon toen te merken dat ik meer last kreeg van mijn Endometriosis.. buiten mijn ongesteldheid om. Ik wist toen niet dat het daar aan lag. En vroeg aan mijn behandelaar of we naar 50 mg konden gaan hopend dat mijn concentratie zou verbeteren... maar dat liet me ook echt Te druk worden.. dus ook niet kunnen slapen de hele nacht enzovoort. En ik begon meer last te krijgen van mijn Endometriosis.. maar wist nog steeds niet dat het door de medicijnen kwam. We zijn weer terug naar 40 mg gegaan. En begon steeds meer pijn te krijgen. En dit keer was het een andere pijn die ik nog nooit had gevoeld. Het voelde alsof mijn baarmoeder in de knoop was..ik kon geen stap zetten van de pijn. Ik ben toen Ashwaghandha capsule gaan drinken en dat is de enigste die heeft geholpen met pijn vermindering die dag. Ik besloot toen te stoppen met de Elvanse om te kijken hoe ik me verder voelde..en het ging beter met de pijn.
Alleen helaas is de pijn niet meer weggegaan tot de dag van vandaag.. Ik moet steeds Ashwaghanda blijven innemen om soms te kunnen functioneren met de pijn op sommige dagen buiten mijn ongesteldheid. Terwijl dit vroeger niet zo was.
Ook sinds ik ben gestopt met de Elvanse is mijn ADD ook nog erger geworden dan voorheen..( veel praten, en drukte in het algemeen). Ik heb een tijdje pauze van alles genomen..
Ik ben later begonnen met Dexamfetamine van de Regenboog apotheek ( kortwerkende) 5mg tabelletjes. Ik neem hier van...andere half. ( 7.5 mg) Concentratie is niet heeeel top maar wel redelijk. En nog steeds erg chaotisch..Ook energie is ook niet zoo top zoals ik dat ervaarde met de Elvanse. Maar ik heb wel motivatie om vele dingen te doen. Alleen merkte ik hartkloppingen en vond ik het te kort werken.
Maar nam het toen ook met andere natuurlijke medicijnen zoals de visolie etc, magnesium etc.( alleen bij deze medicatie nam ik deze vitamines en niet bij de vroige medicaties..)
Ik vroeg de dokter of we de langere versie konden proberen van de DEXAMFETAMINE van de regenboog apotheek ( Dexamfetamine retard.. ) en begon daarmee met 20 mg .. maar kreeg nog erger last van hartkloppingen veel energie maar slechter concentratie dan de kortwerkende versie. En ook last van mijn chronische pijn dus ben ermee gestopt.
Ik ben overstapt naar de DEXAMFETAMINE 10 mg Retard( langwerkende)ook van de Regenboog apotheek(. Heb het eerst voor 2 dagen geprobeerd.. maar veel bijwerking zoals last van mijn chronisch pijn.. En Concentratie is ook niet vooruit gegaan.
Dus met advies van de apotheek heb ik het toen geprobeerd te combineren met de kort werkende. ( dus 5 mg van de kort werkende ) en 10 mg van de lang werkende) dus totaal 15mg op een dag. En dat doet ook helemaal niets. Werd drukker en had ook meer pijn. Dus had toen weer weken pauze genomen van alles.
Ik heb gisteren, na zo langer tijd nog een keer de kans gegeven( de 10 mg Retard Dexamfetamine Regenboog apotheek) en weer geen concentratie. En had ook wel last van mijn chronisch pijn . Maar ik wil deze medicijn ook een kans geven zoals bij de andere medicijnen.. dus ik bijt er doorheen voor 1 of twee weken en hopelijk raakt mijn lichaam eraan gewend.. want uit mijn onderzoek kreeg ik te horen dat bij de retard medicijnen de werking zich langzamer opbouwt dan bij de kortwerkende medicijnen.
Als de Dexamfetamine retard weer niet werkt.. ga ik terug naar de 5mg kortwerkende( van de regenboog ) en dit keer ook zonder de vitamines het nog een keer proberen.
Met al deze gedoe met switchen van medicijnen hier en daar. Zou ik heel graag terug willen gaan naar de eerste Dexamfetamine die ik had gebruikt van vroeger.. de DEXAMFETAMINE Fna Mr.. het was misschien niet perfect maar tenminste ging dingen veel beter met me kwa concentratie en met mijn hoofd. Ik ben een student.. en het lukt mij nauwelijks met school door hoe het nu allemaal gaat met mijn hoofd en heb daardoor zelfs een vertraging opgelopen. En zoals jullie lezen heb ik van alles geprobeerd.. zonder medicijnen en met andere soorten medicijnen.
Dus als iemand dit leest van het Parlement die hierover. Ik hoop dat jullie de apothekers weer de kans kunt geven om Dexamfetamine FNA Mr te kunnen bereiden voor mensen die lijden zoals mij.
Ik zou ook graag de mensen die tips hebben, ook jullie advies willen horen.
- Een verwarde meid -
Ik ben vorig jaar gediagnosticeerd met Adhd het gecombineerde type. Eerst heb ik Methylfenidaat geprobeerd voor twee maanden. Het deed niks voor me en gaf alleen bijwerkingen zoals nog meer last van mijn emoties, desoriëntatie, duizeligheid en snel boos. Na 2 maanden gestopt en sinds afgelopen mei begonnen met Elvanse. Ik wist niet wat je over kwam. Na 1,5 uur was het inge[lees meer...]werkt en ik dacht heej ik ga mijn balkon eens lekker schoonmaken. Ondanks mijn fibromyalgie en de pijn had ik ineens genoeg initiatief om een iets te doen terwijl ik normaliter best moeilijk in actie te krijgen ben. Elvanse geeft me iets meer ececutiekracht. Daarnaast ben ik altijd bekaf als ik wakker wordt omdat ik mij leven lang al slecht inslaap en doorslaap. Ik neem de Elvanse en na 1,5 uur voel ik me ineens wakker en bij de les. Geweldig! Helaas doet het helemaal niks voor de chaos in mijn hoofd. Mijn gedachten blijven heen en weer springen van het een naar het ander. Wel lijk ik minder snel afgeleid te kunnen worden. Ik help een vriendin wel eens met workshops voor kleine kinderen en het lukte me zowaar om om hulp roepende kinderen 1 voor 1 te helpen zonder daardoor gestresst te raken. Ook doet het middels iets voor mijn emotionaliteit. Ik kan huilbuien in het openbaar nu meer beheersen en ik ben minder snel aangedaan door gebeurtenissen en kan ze iets makkelijker van me afschudden. Ook verlengd het mijn hyperfocus.ik kan ineens uren achter elkaar bezig zijn met een hobby zonder dat ik uitgeput raak. Ook heeft het een positief effect op mijn overgewicht. Tot nu toe iedere maand 1 kilo verloren. Ik eet iets minder en de Elvanse zorgt ervoor dat ik beter gemotiveerd ben voor sport en wandelen. Daarnaast dolempt het mijn pijn van de fibromyalgie. En daar ben ik zo blij mee! Minder pijn betekent voor mij een betere kwaliteit van leven en meer energie, meer kunnen. De pijn treed minder op de voorgrond. Qua rebound merk ik dat de pot op is als ik ineens uitgeput ben. Na een paar uur rust kikker ik wel weer wat op. Ga ik nog lekker zitten het bbyen, tv kijken etc. En lig ik nog pas om 03.00 in bed. En kan het soms nog daarbovenop twee uur duren voordat ik slaap. Dus helaas doet het niks goeds voor mijn slaapproblemen. Ik heb daarnaast weer een QB test gehad om te testen hoe mijn concentratie is. Helaas bleek dat ik nog steeds net zo'n slechte concentratie had als mijn eerste QB test toen ik nog geen medicatie slikte. Vond ik jammer want naar mijn gevoel kon ik mezelf makkelijker concentreren maar bleek dus van niet. Wel bleek dat ik bij de vorige test amper stil zat en bij de nieuwe test bewoog ik wel maar veel minder. Qua bijwerkingen ben ik soms wat gejaagd op mijn borst maar ik weet dat dit geen stress is en het is ook gauw weg Verder is mijn bloeddruk erg gezakt. En dat is vreemd want die hoort juist toe hoger te worden door het gebruik van stimulantia. Vanochtend had ik mijn Elvanse controle bij de psychiater. Mijn bovendruk was 90.onderdruk 57 en pols 60. Voor mij als hoge bloeddruk patiënt vanaf mijn 36e, is dit bizar. Ik slik maar liefst vier soorten bloeddruk medicatie en mijn bloeddruk was zo rond de 120 of 130 met een onderdruk van80 en een pols van 80. Bij alle Elvanse controles was de bloeddruk en pols lager. Ik heb dan ook een afspraak gemaakt met mijn huisarts om te meten en te kijken of we de bloeddruk medicijnen kunnen minderen. Erg onnatuurlijk voor zo'n stresskip als ik. Al met al ben ik blij met Elvanse vanwege de vermindering van mijn lichamelijke pijn, het afvallen, het nieuwe initiatief dat ik heb. Maar nu nog de chaos in mijn hoofd. Ik heb de psychiater gevraagd of ik allicht Elvanse kan combineren met een ander medicijn voor de chaos in mijn hoofd. Na zomertijd pakken we dit op.
Ik heb een Adhd/Autisme diagnose. Gebruik nu 5 maanden Tentin. Begonnen met 5mg 3x per dag. Nu zit ik op 15mg 3x keer per dag. Bij 5mg en 10mg voelde ik mij wel beter maar toch niet genoeg effectiviteit. Met 15mg was ik de eerste 2 weken super depressief. Na 2 weken waren de wolken verdwenen en deed tentin wat het moet doen.
In het algemeen heb ik ervaren dat het zeker[lees meer...] 3/4 weken duurt voor dat de nieuwe dosering goed werkt en de bijwerkingen minder worden. De bijwerkingen vallen overigens meestal wel mee. Heel af en toe heb ik last van te veel hart kloppingen en duizeligheid. De dagelijkse bijwerkingen zijn lichte trillingen, minder eetlust en minder slaap.
Conclusie: Tentin is goed werkzaam mits ik geduldig ben en niet direct stop bij last van bijwerkingen. Het is uiteindelijk een kwestie van zoeken en aanvoelen wat goed is. Ik ben uiteindelijk het meest blij dat ik eindelijk kan concentreren. Daarnaast ook assertiver en vrolijker. Ik kan zeggen dat ik (eindelijk) mijn zelf kan zijn.
Ik heb tussen mijn 15 en 28 last van concentratie, moeheid en een tremor aan mijn nek. Dit waren zeer zware klachten en hebben mij erg gehinderd in die periode. Het leek vrij uitzichtloos, ik functioneerde echt maar half.
Onlangs Wellbutrin voorgeschreven gekregen door de neuroloog, omdat dit mijn tremor te erg beïnvloedde, overgegaan op Strattera 80mg.
Ik heb deze medic[lees meer...]atie nu 2 maanden genomen, en het voelt voor mij alsof ik eindelijk terug de vrijheid heb om mezelf te zijn. Ik ben veel helderder, wakkerder en mijn motivatie is hoger. Ik vind de rust in mijn hoofd, waardoor sociale aangelegenheden niet meer direct overweldigend worden en mij uitschakelen, maar kan op vele meer momenten terug genieten hiervan.
Buiten de lichte insomnia die ik s'avonds ervaar, werkt dit medicijn tot nu toe geweldig voor mij. Binnen 6 maanden zal ik een update geven of dit nog steeds het geval is.
Met dit medicijn begonnen als onderdeel van een behandeltraject ADHD. Eerst 18 mg, dan 27, 36, 54 mg. Bleek dat de werking vrij snel was afgelopen bij mij, zo rond 14:00 had het geen effect meer. Uiteindelijk gebruikte ik 54 mg 's ochtends en rond 12 uur nog een keertje 27 mg. Kon dat niet invullen in dit formulier, dus heb voor 2x 36 mg gekozen, maar de uiteindelijke dage[lees meer...]lijkse dosis is hoger. Ook nog geprobeerd om 's middags wat kortwerkend methylfenidaat te nemen, maar dat leverde alleen maar vervelende bijwerkingen op (misselijk, hoofdpijn).
Uiteindelijk mee gestopt, had op een gegeven moment nauwelijks effecten meer op ADHD en wel bijwerkingen, waarvan de vervelendste hoge bloeddruk (meer dan 160 bovendruk) en slapeloosheid waren. Verder veel last van hoofdpijn en verminderde eetlust (ben kilo's afgevallen). Daarna overgestapt op Elvanse.
Op Elvanse overgestapt omdat methylfenidaat retard zowel slecht functioneerde (snel uitgewerkt en op een gegeven moment geen positief effect op ADHD meer merkbaar) als vervelende bijwerkingen had (hoge bloeddruk, stemmingswisselingen).
Instellen ging van 20 mg, via 30 mg nu naar 40 mg per tablet. Werkt lang, de rebound (vermoeidheid) treedt op 11 à 12 uur na het innemen e[lees meer...]rvan. Werkzaam na 1 à 1 1/2 uur, dat merk ik goed, want dan word ik even een beetje misselijk. Ik word er in mijn hoofd iets rustiger van, maar ook energieker. Ik ben nog steeds beweeglijk en snel afgeleid. Erger nog, na het instellen op 40 mg kreeg ik last van slapeloosheid, ik werd midden in de nacht wakker en kon daarna urenlang niet meer slapen. De amfetamine die in je lichaam opbouwt door Elvanse had ook tot gevolg dat ik me behoorlijk hyper ging voelen, veel energie, maar op een gegeven moment was dat ook op. Ik viel er behoorlijk van af, ik ben de corona-kilo's inmiddels kwijt (van 91 naar 84 kg in een half jaar). Ik merkte ook dat het een soort van verslavend effect had, want vooral in de ochtend, als het medicijn volop werkt, voelde ik me erg prettig. De buitenwereld merkte echter geen verschil, ik was nog steeds snel afgeleid, had zelfs minder aandacht voor de buitenwereld dan voorheen.
Nu ben ik het langzaam aan het afbouwen, want in 1x stoppen met Elvanse leidt bij mij tot depressieve gevoelens en redelijk extreme vermoeidheid. Ik wil eens kijken hoe ik me ga voelen zonder medicatie, met de bewustwording van ADHD en alle tools die me tijdens het traject zijn aangereikt op het gebied van planning en emotie-regulatie.
Langwerkende methylfenidaat (Medikinet) voorgeschreven gekregen voor concentratieproblemen en somberheid in combinatie met ASS. Ongeveer een jaar genomen. Ook kortwerkende methylfenidaat en risperidon geprobeerd maar te veel last van bijwerkingen. Medikinet werkte goed om de scherpe randjes eraf te halen en minder overprikkeld te zijn. Mijn stemming was beter omdat ik meer[lees meer...] energie kreeg en minder overprikkeld was. Alleen in het begin last gehad van lichte bijwerkingen zoals hoofdpijn en nervositeit, maar dat ging snel weg. Alleen soms nog last gehad van nervositeit.
Het helpt zeker bij concentratie en overprikkeld worden maar je kan er lichamelijk wel weer onrustiger van worden merk ik.. Ook bij kleine innamen begin ik heel hard te zweten en gaat m’n hard slag omhoog. Maar in m’n hoofd word alles een stuk beter te handelen en kom ik aan veel meer dingen toe waar ik eerst geen ruimte voor had in mijn gedachtes. Drink alleen geen koffie[lees meer...] dit kan de klachten een stuk erger maken is mij opgevallen.
Sinds ik modafinil gebruik is er een wereld voor me opengegaan. Het staat bekend als de limitless drug. Van de film limitless. Je bent gefocust. Je cognitieve prestaties gaan omhoog je kan veel langer door werken, je stemming verbetert, je zelfvertrouwen groeit, je kan multitasken, je begrijpt dingen veel sneller. Ik vind het echt een wondermiddel
Helaas word het door art[lees meer...]sen niet altijd voorgeschreven omdat het officieel niet erkend word als medicijn tegen add of adhd. In amerika is het wel officieel erkend. Het medicijn werkt ontzettend goed.
///////////RED Mijn medicijn.nl Let op: deze mening is aangepast, persoonlijke verwijzingen zijn verwijderd. In de gebruiksvoorwaarden staat dat er geen 'handel in medicijnen' gedreven mag worden op mijnmedicijn. Medicijngebruik dient via een voorschrijvend arts plaats te vinden en aflevering van medicatie via een geregistreerde apotheek.//////////////
Zelf heb ik helaas al 20 jaar ME. ( Destijds vastgesteld door gespecialiseerde internist ).
Na vele behandelingen die niet hielpen nu balans gevonden en acceptatie. Gebruik jaren lang Ritalin, destijds werd dit onderzocht in Groningen of het effect heeft voor ME patiënten. Voor mij verbeterd het de dagelijkse kwaliteit van leven doordat ik er extra energie van krijg. Let [lees meer...]wel! Geen wondermiddel maar ter ondersteuning goed effect. Als ik er 1 vergeten ben merk ik dat direct.
Bijwerkingen waren bij mij uitsluitend in de eerste weken toen ik begon met de medicatie. Als ik nu een aantal dagen stop en dan weer begin, dan heb ik uitsluitend last van een droge mond en veel dorst.
Mn zoon 5,5 jaar heeft ernstige vorm van Autisme (non-verbaal) & ADHD (hyperactiviteit). Deze medicijn methylfenidaat werkte helaas averechts! Ipv rustiger te worden, werd hij 3x hyperactiver, onrustiger, gegooi en geschreeuw omdat hij zich niet kan uiten.
Attentie voor omgeving verbeterde aanzienlijk met concerta. Niet tot nauwelijks anatomische bijwerkingen. Wel na een periode ondervonden dat emoties niet goed hun weg uiten en op kunnen stapelen. Dat kan tot onderliggende stressklachten leiden en lichamelijke problemen op den duur. Voorlopig dus even gestopt, maar kan ook in veel situaties waar alertheid vereist is tot ver[lees meer...]betering leiden.
Zeer tevreden gebruiker van de oude variant dexamfetamine. Tentin bevat dezelfde werkzame stof maar heeft bij mij een tegenovergestelde werking. In plaats van rust in mijn hoofd en tegelijkertijd energie en overzicht om dingen aan te pakken, kreeg ik van tentin paniekaanvallen terwijl ik als een zombie op de bank lag. Voor de buitenwereld lijk ik wellicht ontspannen, in mi[lees meer...]jn hoofd is het chaos. Ook ging dit gepaard met zeer depressieve gedachten. Ik neem dit nooit meer, bizar dat ik veel vergelijkbare verhalen lees ondanks dat de werkzame stof dus gelijk is. Het zal wel aal de hulpstoffen liggen.
Bij Tentin leek het alsof ik eerst door 4 uur aan erg vervelende bijwerkingen heen moet, waarna ik uitgeput ben en vanuit dat een soort ontspannenheid ervaar.
Voor mij hebben deze medicijnen geen effect, helaas alleen bijwerkingen voor mij. Bijwerkingen voor mij waren: geen eetlust, onrust in mijn hoofd en lijf, klemmende kaken en kapotte tong en als laatste niet meer dan 2u per nacht kunnen slapen. Conclusie: gestopt met medicijnen
Ik neem sedert 2 tal maanden dexamfetaminesulfaat bereid door de apotheker . 2 stuks per dag van 20 Mg. en dit in kader van cvs en fibromyalgie . Opgebouwd van 2 keer 5mg. naar 2 keer 20mg. en nog altijd moe en futloos .
Categorieën met de meeste ervaringen
Depressie - antidepressiva SSRI (6139) |
Anticonceptie - overig (4407) |