Verslavingsziekten
Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Nicopatch | Als eerste beoordelen |
Zyntabac | Als eerste beoordelen |
Selincro | Als eerste beoordelen |
Pinadone | Als eerste beoordelen |
De laatste ervaringen in de categorie: Verslavingsziekten
Soms wat vermoeid en minder vaak zin in seks maar veel minder last van alcohol cravings, wetende wat er gebeurd als je toch gaat drinken. Zeer effectief als stok achter de deur. Elke pil inname is voor mij 2 weken vrijwel gegarandeerd nuchter zijn.
Ik heb deze medicatie aangeraden gekregen vanuit de psychiater van de GGZ. Dit voor mijn ADD en de hele dag "aan staan". Ik was op zoek naar meer rust in mijn hoofd.
Ik heb in het verleden een CVA gehad en gebruik hierdoor de rest van mijn leven diverse andere medicatie. Hierdoor zijn er weinig combinaties die samengaan en Bupropion was een eerste keuze van de psychiater [lees meer...]uit dit beperkte assortiment.
Uiteindelijk heeft deze medicatie mij na een kleine twee maanden gebruik niets positiefs gebracht en ik ben recent overgestapt op andere medicatie (Brintellix)
na alles te hebben geprobeerd (ritalin, concerta, dexamfetamine, lisdex, atomoxetine) in verschillende dosissen enz nu gestrand op bupropion. voel er niks van en heb niet het idee dat ik beter concentreer ofz. heb gemerkt dat emoties beetje onderdrukt zijn. niet heel erg maar huilen kan ik niet meer bijvoorbeeld. na de eerste week bupropion gebruikt te hebben kwam ik in ee[lees meer...]n soort depersonalisatie toestand voor 3 dagen waarin alles nep voelde en ik of dit gevoel meer wilde hebben of helemaal niet hierna ging dit weer weg. heb een paar keer eerder dit gevoel gehad in de tijd dat ik nog veel blowde. slik nu zelfs bupropion in combinatie met concerta, maar voel ik ook niks van. ook nadat ik stiekem 72 mg concerta nam uit wanhoop dat ik niet kon leren voor mijn toetsen en zou zakken. niks werkt voor mij behalve methylfendidaat (concerta ritalin of iets anders met methylfendidaat erin) de eerste paar dagen, na die eerste dagen stopt de werking en merk ik er niks meer van. methylfendidaat is een geweldig middel voor mij helaas stopt de werking ervan na 4 dagen ofz, daarna voel ik er helemaal niks meer van ook als ik dosis verhoog. ik heb geen hoop meer in medicatie en zal waarschijnlijk mijn adhd in toon moeten houden op andere manieren zonder medicatie
Mijn broer heeft dit middel gebruikt. Ik vermoed dat het een zeer risicovol middel is voor wie daar gevoelig zijn. Hij werd zeer instabiel, had angst- en paniekaanvallen, had last van 'rare beelden', voelde zich sterk vervreemd, leed aan slapeloosheid, ging 's nachts de straat op, noemde het zelf een 'overspannen gevoel'. Ik vreesde een opname in de psychiatrie. Hij heeft [lees meer...]het middel niet lang gebruikt, maar het leek iets te ontketenen. Hij is een paar weken geleden gestopt, maar zijn toestand lijkt nog steeds instabiel.
Begin er niet aan! Je wordt doodziek en je raakt jezelf helemaal kwijt.
Je bent een gevaar op de weg, Rijd geen auto!
De bijwerkingen zijn:
Zwaar verward, zware hoofd en oogpijn, misselijk, diarree, slecht slapen, rare dromen, erg koud, kan niks onthouden lijk wel dement, etc etc
na het gebruik van 5 mnd.gestopt door te veel bijwerkingen.daarvoor gebruikte ik venlavaxine 35.5
Ik neem nu ruim 10 dagen Wilbutrin 300,voordien sinds januari 150mg in combinatie van Fluxotine 40mg.
Ik moest mijn medicijnen verhogen omdat ik me zo lusteloos , moe en voor niks geen zin meer had.
Ook concentratie lukte moeilijk.
Momenteel nog geen beterschap gevoeld.
Wel angstiger en nerveus.
Wel minder moe.
Vanaf wanneer begin ik het dan te voelen?
40 jaar verslaafd gewwest , eerst heroine, later medicijnen vooral kalmeringsmiddelen etc.
10 jaar geleden methadon gaan gebruiken, geen heroine meer, soms nog medicijnen
sinds ik methadon gebruik heb ik een stabiel leven, drink niet meer , rook bijna niet meer
heb een gezin, kinderen kleinkinderen
voor mij is het mijn redding geweest zonder methadon en mijn eigen st[lees meer...]erke wil en hulp van mijn man was ik er nu niet meer geweest.
Begon omstreeks 1970 af en toe met opium .Daarna methadon gekocht .....sinds 1973 in een vast programma ( Rotterdamse GGD) wat begon met zes 5 mg. tabletten per dag ,
Wat over de jaren met kleine sprongetjes nu op de huidige dosis staat van vijf 20mg tabletten. 'K heb er nooit spijt van gehad , het heeft me geholpen een stabiel leven te lijden .
Behalve gedurende 1976 [lees meer...]tot 1980 heroine gebruikt. Sinds die tijd nooit meer hard drugs aangeraakt. Nooit de behoefte gehad om af te bouwen aangezien ik noch steeds de opiaat rush kreeg. Sinds 1995 niet meer in een regulier 3 × per week progamma ,maar vanwege "goed gedrag" de medicatie twee wekelijks via de huisarts kreeg .
Tegenwoordig krijg ik voor drie maanden mee.
Nu met 71 wordt het leven minder zorgeloos, wat onvermijdelijk is. En vanwege spannings hoofdpijn af en toe Lorazepam of Flunitrazepam gebruik.
Alhoewel ik zelf geen spijt heb raad ik het niemand aan , verslaving is geen grap.
Een tijd geleden begonnen met Wellbutrin. Super tevreden over. Door de apotheek opeens op het huismerk bupropion gezet, dat ging helemaal mis. Toen was het zomervakantie en ben ik maar tijdelijk gestopt. Ik merkte opeens dat ik weer kon slapen en weer rust in mijn lijf had! Ik had geen idee dat dat door dit medicijn kwam. Toen een jaar niet geslikt, van alles voor ADHD gep[lees meer...]robeerd, maar dat was allemaal veel te heftig en te kortdurend. Bovendien net zo erg met slapen. Dus toen maar weer hiermee gestart. Het fijne aan Wellbutrin is dat het subtiel heel veel goeds doet. Je voelt je jezelf, maar dan op een goede dag. De schaduwkant is dus het slechte slapen. Ik schrijf dit nu ook midden in de nacht. Daardoor is het toch echt afwegen of dit het waard is. Maar het werkt zo goed op depressieve klachten EN licht op ADHD dat ik het toch weer wil proberen.
Het is voor mij voldoende om niet de hele tijd aan drinken te denken. Vervelend is wel de buik darm krampen en het vele dromen.
Da's niet door het nieuwe medicament dat ge u ellendig voelde maar zeker omdat ge dat antidepressivum gestopt was. Psychofarmaceutische geneedmiddelen zijn namelijk altijd zeer verslavend (daardoor had ge dat slecht gevoel, want afbouwen of stoppen is meestal bijna onmogelijk omdat ze zo verslavend zijn fysisch en geestelijk. Dat moet ge zeker niet onderschatten. Vandaar d[lees meer...]at meeste ook levenlang worden voorgeschreven. Stopt ge ermee dan krijgt ge serieuze ontwenningsverschijnselen).
30 jaar intensief gerookt. Ik zag er als een berg tegenop om te stoppen. Tip: stop tijdens/na een griep. Dan ben je toch al uit je ritme (je vaste rookmomenten). Ik was enorm benauwd
en hoesten van de griep dus taalde al niet echt naar roken. Direct daarna naar de huisarts gegaan en om pleisters gevraagd. Opgeplakt en niet meer gerookt. Wat een verademing! Letterlijk. Ge[lees meer...]en bijwerkingen gehad van de pleisters zoals roodheid of jeuk. Perfect middel voor mij. Ik kan het iedereen aanraden 😀
Neem al 14 jaar Sipralexa voor mijn angststoornis waardoor ik deze vrij goed onder controle heb maar door bijkomende problemen met depressie en volledig geen energie meer te hebben 7 jaar geleden heb ik Wellbutrin 300 bij gekregen van mijn psychiater. Dit voor energie te geven. Dit heeft me wel enorm geholpen om te functioneren. Als ik het medicijn te laat inneem ‘s ochten[lees meer...]ds dan heb ik slapeloosheid ‘s nachts dus neem het rond 10u in. Heb vóór Sipralexa en Wellbutrin ook paroxetine gebruikt maar dit kon ik niet meer verdragen plots na enkele jaren. Venlafaxine had geen effect bij mij.
Ik slik nu ongeveer 2 maanden de gewone/merkloze bupropion, voor depressieve klachten en ADD. Ben er best wel tevreden mee. De eerste 2 weken enorm last gehad van bijwerkingen, super depressed, angstig en emotioneel. Daar nu totaal geen last meer van, maar ik heb wel meer moeite met inslapen, heb vaak nare dromen en merk ook dat ik meer zweet dan hiervoor. Ik ben dit midde[lees meer...]l met name gaan slikken vanwege vanwege heftige PMS en menstruatie, maar ook het stukje ADD is mooi meegenomen aangezien ik geen Ritalin of Concerta mag slikken ivm eetstoornis. Ik ben sinds de start van dit middel mijn laatste 2 menstruaties geheel klachtvrij doorgekomen, dit is een wonder. Ook heb ik los van mijn cyclus veel meer grip op mijn emoties, geen wekelijkse mental breakdowns en kan me veel sneller over tegenslagen heen zetten. Wat de ADD betreft heb ik nog niet heel veel gemerkt. Ik merk denk ik wel iets meer doorzettingsvermogen, maar de algehele motivatie is vaak nog ver te zoeken. Al vermoed ik dat dit ook door stres kan komen. Dit maakt het dus wat lastiger voor mij om het te beoordelen.
Ik ben een man van 66 en heb al sinds m'n 14e jaar een gegeneraliseerde angststoornis. Meer dan 30 jaar Seroxat / Paroxetine gebruikt, dat ongeveer 3 jaar terug langzaam zijn werking begon te verliezen,. Heel even Venlafaxine geprobeerd, maar tijdens de aanloopperiode heb ik 2 dagen gruwelijke hoofdpijn gehad. Toen maar weer terug naar de Paroxetine.
Sinds vrijdag 1 sept[lees meer...]ember heb ik Wellbutrin 150 mg gekregen ('s avonds innemen) i.c.m. 20 mg Paroxetine de volgende ochtend. Ik weet dat het onmogelijk is, maar ik heb sinds de eerste Wellbutrin totaal geen last meer van de angsten. Ik ga ervanuit dat dit niet blijvend is, want het is m.i. abnormaal dat ik helemaal geen last heb gehad van de beruchte bijwerkingen. Zijn er mensen die dit ook hebben meegemaakt? Ik kan hiermee even niet maar mijn psycholoog want die is met vakantie tot begin oktober. Nogmaals mijn vraag: wie herkent dit? Dit is geen onzinverhaal, laat dat duidelijk zijn.
naar 300 mg terug naar 150mg.eff afkijken hoe ik me dan voel.andets stoppen.
omdat ik clean ben en wil blijven maar schijnbaar moet ik et verplicht nemen, want ik word een gevaar voor mij groep als ik weer ga drinke word gezegt
Ik vind echt jammer dat ADHD hier niet genoemd wordt
Vrouwen met ADHD n de overgang krijgen vaak verergering van hun ADHD klachten.
Dit soort het lagere oestrogeen spiegel , oestrogeen werkt een beetje als dopamine inde hersenen en als die spiegel bij vrouwen met ADHD vangt dat een beetje het tekort aan dopamine op.
Als deze oestrogeen spiegel dus zakt door de overgang[lees meer...] zie je vaak bij vrouwen met ADHD dat ze extreem moe, veel drukker hoofd en bijna niet meer opgang komen , ofwel verergering van de ADHD klachten.
Welbutrin is dan een veelgebruikte toepassing en wordt over het algemeen als zeer effectief ervaren.
Zou goed In als jullie ADHD als.toepassing toevoegen
sins het gebruik van bupropion.slecht inslapen en doorslapen nachtmerries. hoofdpijn.piep in hoofd.kreeg voorgeschreven voor mijn adhd.nou erg rustig word ik er niet van.wel wat geconcentreerd. hiervoor slikte ik venlavaxine.werd daar dik van heb nu ook verhoogde suiker.20 kilo aangekomen.
Ik heb tot nu toe 2 x een kuur met champix gedaan . De eerste keer na dikke week volledig gestopt en geen zin meer in sigaretten, tot klein jaar niet gerookt . Uiteindelijk toch herbegonnen. Nu terug met champix gestart, en werkt echt , na 1 trekje aan sigaret leg ik ze weg . Toch ga ik nu de doos uitnemen in de hoop dat ik ook definitief kan stoppen met roken. Ik heb [lees meer...]wel veel bijwerkingen, misselijk , braken, diarree, duizelig, moe .. maar gelukkig geen psychische bijwerkingen. Ondanks de bijwerkingen hou ik nu toch even vol
Dit is de 2e keer dat we met zyban stoppen.
De eerste keer na 1.5 jaar weer begonnen met roken, door omstandigheden.
Na 4 maanden roken zijn we opnieuw begonnen met zyban.
1e week gewoon door roken. Met 1 tablet per dag.
7e dag 2 tabletten per dag. Ook gestopt met roken.
Nergens last van, ook geen behoefte meer aan een sigaret.
We gingen er ook in van nou we ga[lees meer...]an weer stoppen we doen dat effe.
Omdat het de eerste keer ook zo makkelijk ging, ook geen bijwerkingen of behoefte aan een sigaret.
Ook als iemand naast me zit te roken, heb ik geen last/probleem mee.
Gerookt van mijn 15e tot mijn 63e levensjaar,nu 2 jaar nicotine vrij .
Kuur gestart maar zelf halverwege ( 1,5 maand) afbouwschema gemaakt vanwege de heftige dromen.
Had medicatie ook niet meer nodig, was teveel voor mij.
Dus goed geluisterd naar mijn lichaam, en dosering op geleide van symptomen aangepast.
Nu 2 jaar nicotine vrij, ben heel dankbaar
Voorheen ook Champix en Zyban gebruikt, maar dit is veel makkelijker en effectiever.
Zelfs vanaf dag 1 ging het verbazend goed, ik sla af en toe eens een dag of 2 over, om te checken of ik eventueel zonder kan. Als het dan wat moeilijker gaat, kleef ik onmiddellijk een sticker, die op zeer korte tijd al begint te werken.
Ik ging stoppen met roken en dan beginnen met 1. Tablet per dag en dan door roken een week. Na een week overstappen naar 2 keer per dag. Een dag later is je Stop dag in een keer stoppen. Het is een wondermiddel bijna geen afkick verschijnselen. Ik ben inmiddels gestopt met roken. Het zorgt echt dat je geen zin hebt om te roken. Ik kan iedereen die echt wil stoppen dit med[lees meer...]icijn aanbevelen.
Ik kreeg eerst bupropion een paar maanden. Daarvan kreeg ik elke dag hoofdpijn. In de avond moest ik vaak iets innemen hiervoor. In het begin kort slapen. De eerste week was echt vreselijk. Ik voelde mij echt heel erg opgejaagd en onrustig en slecht in mijn hoofd. Verder had ik een droge mond ook.
Dit merk is echt een heel ander verhaal. Ik heb nergens last van. Misschien[lees meer...] is het wel een placebo. Het is in ieder geval een verademing om nu Welltrubin te krijgen.
Wat ik heel fijn vind is dat dit medicijn mij niet afvlakt en mijn libido er gewoon is. Het maakt mij niet perse rustiger denk ik, maar ik kan mij nu urenlang focussen op gamen, lezen of gitaarspelen. Echt actiever dan normaal ben ik niet. Ik word ook nog steeds snel boos. Pieker ook nog. Maar het is gewoon beter dan alle andere middelen. Het is niet slecht voor mijn lichaam. Mijn hartslag is normaal en eetlust ook en ik voel mij gewoon mezelf.
Ik ben begonnen met bupropion, omdat ik mijn sertraline af wil bouwen. Ik heb weinig bijwerkingen gehad, ik ben een stuk rustiger. Ik heb twee jonge kinderen en raak minder gefrustreerd (waar ik eerst snel kon ontploffen) Ik merk dat mijn hoofd wat meer geordend is.
Jaren geleden heb ik Champix gebruikt om succesvol te stoppen. Dat heb ik zes jaar volgehouden.
Toen ik vorig jaar weer begonnen was met roken, was Champix tot mijn grote teleurstelling uit de handel genomen. Zyban had ik al een keer geprobeerd (maar kreeg ik galbulten van) en in nicotinepleisters/-kauwgom/-tabletten geloof ik niet omdat je daarmee je nicotineverslavin[lees meer...]g in stand houdt.
Via een stopcursus met roken vernam ik dat Tabex vrijwel vergelijkbaar is met Champix maar dan op natuurlijke basis. En veel goedkoper omdat er geen groot farmaceutisch bedrijf achter zit.
Ik heb 2 pakjes Tabex besteld via Amazon en ben weer gestopt met roken. Het roken smaakt al na 2 dagen vies en de fysieke behoefte verdwijnt echt! Nadeel is dat je slaaproutine verandert. De eerste nachten sliep ik slecht, daarna juist intensiever maar wel in kortere periodes. Mijn mond werd enorm droog en ik kreeg daardoor ook vervelende wondjes in mijn mond. En het lijkt alsof er een soort 'filter' in je hoofd zit en dat alles wat 'doffer' aanvoelt.
Maar hé, ik was gestopt met roken! Dit duurde 3 maanden.
Omdat het stoppen eigenlijk redelijk makkelijk ging, ben ik twee maanden geleden weer gezwicht voor de verleiding en weer begonnen met roken. Dom idee met de gedachte 'ik stop daarna wel weer met Tabex'.
Dus nu ben ik vorige week voor de tweede keer gestart met een Tabex kuur. En weer is het stoppen makkelijk. Ik zit nu op dag 8 van de kuur en heb vanaf dag 5 niet meer gerookt. De bijwerkingen zijn hetzelfde. Vervelend en ik denk ook echt niet dat de pillen erg gezond zijn. Maar uiteindelijk is blijven roken vele malen ongezonder!
De fysieke behoefte heb ik echt niet meer. De sigaretten uit je hoofd krijgen (dat alles toch gezelliger is met een sigaretje erbij), is een ander verhaal.
Ik heb nu de tip gekregen -en dat ben ik ook van plan- om na het afbouwen van de tabletten volgens het schema nog enkele weken langer 1 tabletje per dag te blijven nemen. Om ook het roken vanuit een gewoonte helemaal uit mijn systeem te krijgen.
Iedereen die (al dan niet met Tabex) wil stoppen: heel veel succes!
Normaal gesproken schrijf ik geen reviews, maar nu wel. Misschien kan ik je net dat duwtje geven, zoals ik dat zelf ook nodig had.
Ruim 30 jaar gerookt en nu drie weken rookvrij, wat een genot!
‘s Morgens niet meer rochelend wakker worden, frisse geuren, trots gevoel en een dikke besparing per maand. Los van alle risico’s die we kennen.
Je rookt bij start van de kuur [lees meer...]nog door; zelf dacht ik na een dag of vier / vijf dat mijn sigaret niet aangestoken was. Vreemde gewaarwording. Tabex zorgt ervoor dat de plek waar nicotine normaal ‘landt’ bezet blijft en dat werkt heel prima. Dag zes heb ik gewoon geen sigaret aangestoken en zonder moeite en ‘shaggerijn’ alle weken doorgekomen. Dat had ik graag jaren eerder gedaan…
Enige bijwerking was dat ik wat minder goed slaap, dat lees je hier overal denk ik.
Bij twijfel… doen! Succes!
Categorieën met de meeste ervaringen
Depressie - antidepressiva SSRI (6201) |
Anticonceptie - overig (4431) |