Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

categorie

Verslavingsziekten


  Mijn advies om te stoppen met roken

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie


De laatste ervaringen in de categorie: Verslavingsziekten

1

Wellbutrin XR

15-04-2024 | Vrouw | 55
bupropion
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

slapeloosheid

Ik slik wellbutrion nu een maand en al die tijd heb ik niet veel bijwerkingen gevoeld. Ik heb al langer last van slaapproblemen alleen afgelopen week (dus na een maand gebruik) kreeg ik ineens heel erg veel last van slaap problemen. Eigenlijk lukt slapen zonder slaappil bijna niet meer. Dit vind ik een groot nadeel van dit middel wat mij wel heeft geholpen met mijn depress[lees meer...]ie, die is over. Maar nu dit weer. Wat is erger; depressie of veel te korte nachten? Ik ben naar mijn behandelaar geweest en hij schrijft een alternatief van wellbutrin voor (bupropion). Hopelijk slaap ik straks weer eens normaal. Herkent iemand dit?
1

Naltrexon

09-04-2024 | Vrouw | 69
naltrexon
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

Misselijkheid

heb naltrexon gebruikt, maar dat was bij mij niet effectief Gebruik nu een half jaar antabus 200 mg per dag, drink geen druppel meer
4

Wellbutrin XR

03-04-2024 | Man | 30
bupropion
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

oorsuizen

Hallo ik ben sinds 1 week van 150 mg naar 300mg gegaan Ben energieker .. empathischer .. ik vind mezelf terug Nu heb ik wel oorsuizen maar ook een oorprop. Ik weet dus nog niet van wat het precies komt. Wat doet wellbutrin met je testosteron? Ik hoorde verhogen? Ik voel me hier goed mee en geraak geminste terug uit mijn bed en aan het werk. Ik neem dit samen met deanxit.[lees meer...] Ik wacht nog even af
5

Naltrexon

02-04-2024 | Vrouw | 45
naltrexon
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In de tv uitzending Bad Skin Clinics van 1/4 op TLC wordt een dame behandeld met LDN (Low Doses Naltrexon) die een ernstige huidafwijking heeft. Ze is al overal geweest en is ten einde raad omdat het een erg pijnlijke aandoening is die haar erg beperkt. Na enkele maanden is haar aandoening rustig en kan ze weer verder met haar leven. Hoe mooi is dit? Ik gebruik zelf LD[lees meer...]N vanwege diverse auto immuun ziekten (heb hier ook een review over achtergelaten ) en wil graag dat LDN wat meer bekend wordt omdat het heel breed kan worden ingezet, zoals nu weer blijkt. In Nederland wordt het nu heel langzaam iets bekender, maar de meeste reguliere artsen die niet verder kijken dan hun neus lang is kennen de lage dosering van Naltrexon helaas nog niet… Hoop dat hier snel verandering in komt!
1

Suboxone

01-04-2024 | Vrouw | 37
buprenorfine / naloxon
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

congestief hartfalen Oedeem

NEEM DEZE LEGALE DRUGS NOOIT!!!! Na 3 jaar 90mg oxycodon gebruikt te hebben was ik het zat en ben ik in de detox overgestapt op suboxone 14mg per dag. Als ik wist wat dit middel met mij zou doen was ik er nooit aan begonnen! Ik heb het uiteindelijk 5 jaar gebruikt en mijn leven is een hel geworden door deze troep. Ik had geen gevoel meer, en leefde als een zombie… ik weeg[lees meer...] normaalgesproken 60-70 kilo, en door deze troep ging ik vocht vasthouden, en woog op een gegeven moment 119!!! Ik kwam nooit meer buiten omdat ik me schaamde en heb uiteindelijk oktober 2022 een klein hartinfarct gehad op mijn 35ste. Maar deze waarschuwing was niet eens genoeg ik besefte het amper. 3 maanden geleden dacht ik: als ik nu niet stop, stop ik nooit meer, en dat word m’n dood. Ik begon met afbouwen maar dat vond ik te lang duren dus ik ben bijna 4 weken geleden cold turkey gestopt. Ik wist dat ik ziek zou worden, maar ZO ziek had ik niet gedacht. Ik loop nog steeds met tranende ogen, loopneus, niezen, buikpijn, diarree, kotsmisselijk, hartkloppingen, zweten, rillingen, psychische klachten. En in het begin had ik vreselijk last van spierspasmes en stuiptrekkingen. Maar ik heb geen moment gedacht aan opgeven. Ik was en ben er zo klaar mee! Het positieve is dat ik weer kan genieten van bijv muziek en ik heb weer gevoel. De eerste week kwam alles wat ik door de suboxone niet verwerkt had eruit. Alleen maar gehuild. Maar dat geeft niet want ik kan nu ook weer echt lachen ipv een masker op te zetten en te doen alsof. Ik ben al 10 kilo kwijt, ik zie vooral dat het vocht wat ik vasthield aan het weg gaan is. Dus ondanks dat ik me nog beroerd voel heb ik geen spijt. Ik wil mijn leven terug, en met dit ‘medicijn’ leef je niet, je ademt alleen nog…
2

Refusal

01-04-2024 | Vrouw | 54
disulfiram
Alcoholverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De bijwerkingen zijn te doen maar het neemt de zucht niet weg. Het neemt bij mij eerder toe. Het is mij aanbevolen om het onder toezicht in te nemen. Echter kan ik na 24 uur weer drinken zonder heftige klachten. Ik krijg blosjes op mijn wangen maar verder niet. Voor veel mensen is het ideaal. En dat gun ik die mensen van harte. Ik zit te denken aan een zuchtremmer. Ik wil[lees meer...] mezelf niet beter voor laten doen maar drink alleen op de vrijdag en zaterdagavond. Het is wel abnormaal veel. Ik kan het zelf innemen zonder toezicht maar ben te laks om dar te doen. Nogmaals voor de mensen waarbij het helpt en ze zijn er blij mee: petje af. Daarnaast wens ik iedereen op dit forum het allerbeste. Het feit dat je er iets op zet, ongeacht wat, blijkt dat je je best doet om ermee te stoppen. De meeste alcoholisten vragen geen hulp en blijven ontkennen met alle gevolgen van dien. Succes en sterkte allemaal xxx.
5

Methadon

29-03-2024 | Man | 60
methadon
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

constipatie

Ik heb artrose diep in de onderrug. Fentanyl van de huisarts deed niks 600mg pleister om de 2 dagen. Naar de pijnpolie advies: Methadon. Ik heb dit 2,5 jaar geweigerd omdat ik een ex heroine gebruiker ben. 30 jaar clean en daarna verslavingsgeneeskunde gestudeerd. Neem Methadon enkel als je zoals ik een levenslange onomkeerbare aandoening hebt. Het afkicken van Methadon is[lees meer...] een pure hel erger dan afkicken van Heroine. Verder is het een fijn middel dat de pijn 90% onderdrukt, althans bij mij. Sterkte lieve mensen. Peter.
4

Methadon

26-03-2024 | Man | 53
methadon
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

verslavend

Zal een heel lang verhaal zo kort mogelijk houden. Ik ben 53 jaar (man) en ben al vele jaren afhankelijk van medicatie(pijnbestrijding) vanwege mijn rug,,meerdere keren geopereerd en vervolgens een neurostimulator ingebouwd gekregen. Tijdens het plaatsen van de neurostimulator zat ik nog zwaar aan de oxycodon dat kon geen kwaad vertelde de desbetreffende arts mij terwijl[lees meer...] ze in België jou niet eens opereren als je aan de opiaten zit omdat dan de neurostimulator geen effect heeft. Bijna 6 jaar heb ik hem al dus voor nop in mijn lijf zitten,, Ben vervolgens gaan afkicken van de oxycodon wat erg zwaar en moeilijk is geweest ik zat over de 200mg per destijds,,daarvoor in de plaats kreeg ik morfine wat ook alweer snel uitliep op resistentie nadat ik ook daar al vrij snel op 200mg per dag kwam te staan,,daarbij kreeg ik zonder problemen fentanyl bij nou ik kan jullie vertellen dat helpt verschrikkelijk goed MAAR pas op dat spul grijpt je bij de keel en voordat je het weet zit je aan een dodelijke dosis per dag zo snel raakt je ook daarvoor resistent,,ik moest van mijn huisarts per direct stoppen wilde ik mijn leven op kort termijn niet in gevaar brengen en ook dat is mij gelukt om de verslaving van de morfine en de fentanyl te overwinnen wat net als bij de oxycodon de hel op aarde is geweest om daarvan te komen,,ik heb hiervoor methadon voorgeschreven gekregen en dat werkt heel goed om dan daarvan te komen,,maar nu, volgens mijn arts moet ik ruim de tijd nemen om ook hiervan af te kicken waar ik nu dus ook mee bezig ben maar ik kan ook hierbij zeggen dat het een ware hel is om hier vanaf te komen,,ik zit nu nog maar op 2x 5mg maar je kunt je niet voorstellen hoe moeilijk het is om dit op 0 te krijgen, ik verga van de pijn omdat mijn brein schreeuwt om methadon en voel me vreselijk slecht,,moet erdoorheen om er vanaf te komen maar ik wil mensen waarschuwen om indien niet noodzakelijk om aan deze medicijnen te beginnen, ze worden veel te makkelijk voorgeschreven en trekken je uiteindelijk rechtstreeks de afgrond in om er vanaf te komen. Ik hoop over een paar maanden clean te zijn en ga deze troep nooit meer opnieuw gebruiken ik heb er nu al een jaar last van van dat afkicken en het is zonder hulp vrijwel niet te doen tenzij je net als ik mentaal HEEL sterk in je schoenen staat. Wees gewaarschuwd voordat je hieraan begint ook al geeft het in het begin voldoening dat gaat een keer over wanneer je te hoog in je dosering komt te zitten en dan begint een hele lange en zware periode om er vanaf te komen.
4

Wellbutrin XR

24-03-2024 | Man | 40
bupropion
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heel subtiel, 1ste weken wel heftige nachtmerries gehad. Ik heb meer zin en energie in alles. Tuurlijk nog wel Is wat slechte dagen maar kan ellendige gedachten veel eerder loslaten. Soms stop ik omdat ik denk dat het noks doet maar na 2 a 3 weken pak ik het dan toch weer op omdat ik dan weer merk wat het doet.
5

Champix

16-03-2024 | Man | 70
varenicline
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Goed middel om te stoppen met roken , ik was een heftigeroker , ik rookte 5 pakjes shag per week ,ik ben nu al 12 jaar rookvrij dankzij Champix, het heeft mijn leven veranderd! Ik raad het iedereen aan die wil stoppen met roken ! Succes en groeten van Rien !
5

Champix

11-03-2024 | Vrouw | 70
varenicline
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na de startdosis heb ik maar een paar pillen moeten nemen om helemaal te stoppen met roken. Ondertussen rook ik al 15 jaar niet meer.
4

NiQuitin

09-03-2024 | Vrouw | 49
nicotine
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

jeuk aan arm of been

Hrt gaat redelijk maar mijn man had per ongeluk de clear versie meegenomen(stap 2) en die krengen plakken voor geen meter. Je kunt beter de gewone versie nemen
4

Naltrexon

06-03-2024 | Vrouw | 41
naltrexon
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik nu 4mg LDN (Low dose Naltrexon). ( heb ik opgebouwd) Ik neem het voor het slapen, maar merk geen verbetering van de slaap. Ik vraag mij af of er mensen ervaring hebben om het overdag in te nemen, omdat ze er juist wakkerder van worden. Dus dat het juist zorgt dat je er actiever van wordt i.p.v. in slaap valt. Ik ervaar geen bijwerkingen, weet de effectiviteit no[lees meer...]g niet, verder tevreden
2

Champix

27-02-2024 | Vrouw | 54
varenicline
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

depressief misselijkheid

Hallo, ik ben Anita 54 jaar en ben met Champix in 2018 begonnen. Na inname meteen erg misselijk zodat ik een half uurtje gestrekt moest gaan liggen. Daarna was het weer prima. Geen enkele behoefte gehad om te roken en sinds vandaag nog steeds gestopt dus dat is goed gegaan. Helaas heb ik vanaf toen depressieve klachten en worden met het jaar en beetje erger. Ik heb[lees meer...] het vorige week bij mijn huisarts gemeld maar hij zei dat dat nu niet meer vd Champix zou kunnen zijn. Ik denk dat ze het middel onderschatten dus maar een afspraak gemaakt bij een psycholoog voor vandaag want ik kom niet vd depressie af. Waarom lees ik niet meer van deze berichten, het lijkt wel alsof Champix goed gepraat wordt. Wel uit de handel nemen maar mensen geen info geven of hulp, beetje vreemd.
5

Desmoxan

23-02-2024 | Vrouw | 42
cytisine
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben inmiddels gestopt met roken. Zeer tevreden over dit medicijn. In de eerste 5 dagen moet u stoppen met roken. Echter na de eerste dag werd het mij misselijk van de sigaretten. Ik rookte 1 pakje per dag! Ik kan dit medicijn dan ook zeker aanbevelen aan anderen. Je moet natuurlijk wel gemotiveerd zijn.
4

Desmoxan

16-02-2024 | Vrouw | 35
cytisine
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

lichte duizeligheid misselijkheid

Ik heb cytisine (Decigatan) gebruikt om te stoppen met roken. Ik was nogal sceptisch, omdat andere middelen eerder ook niet perse geholpen hebben. Daarnaast is mijn motivatie niet altijd even stevig. Ik was enorm bang om (veel) aan te komen en ik kon me gewoon geen leven voorstellen waarin ik nooit meer zou roken. Ik heb de gehele kuur nu afgemaakt. Ik ben op dag 1 ges[lees meer...]topt en nu nog steeds gestopt met roken. Ik zit inmiddels op dag 36. Echt tegen al mijn verwachtingen in, want eerder pogingen zijn vrijwel altijd gestrand in de eerste of tweede week! De kuur is in het begin even wat lastig, omdat je 6 pilletjes per dag moet slikken. Ik heb een innameschema gemaakt voor de gehele kuur (zo veel mogelijk de tijden zo eerlijk mogelijk verdeeld) en een wekker gezet als het tijd was om mijn pilletje in te nemen. Dat werkte enorm goed! Dat is ook direct mijn tip. Probeer de pilletjes zo goed mogelijk over de dag te verdelen. Je bouwt dan een mooie spiegel op en hebt nauwelijks last van ontwenningsverschijnselen. Na afloop van de kuur helaas wel wat ontwenningsverschijnselen, maar omdat ik nu al een tijd gestopt ben wel makkelijker te handelen. Ik ben geen gram aangekomen en ik ben enorm trots dat ik nu al zo ver ben gekomen!
3

Wellbutrin XR

14-02-2024 | Vrouw | 39
bupropion
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

duizeligheid

Hallo, Ik lees hier al even mee maar ik had nog nooit gereageerd. 7 jaar geleden heb ik 3 miskramen gehad in een korte tijd. Ik kreeg een depressie en men raadde mij aan om te beginnen met cymbalta. Ik heb dat een paar jaar genomen maar toch kunnen stoppen. Paar jaar later ben ik gescheiden en werd de diagnose fibromyalgie vast gesteld. Omdat daar geen medicijn voor bes[lees meer...]taat kreeg ik weer een antidepressiva,namelijk citalopram sandoz. 20 kg van verzwaard en aan mijn pijn deed het ook niet veel. De huisarts stelde toen Wellbutrin voor (150). Oh wat voelde ik mij vreselijk depressief erdoor de eerste weken. Maar ik heb volgehouden en uiteindelijk deed het wel zijn werk. Ik denk soms teveel dat ik het allemaal wel aan kan zonder medicijnen dus een paar maanden geleden begon ik een half pilletje te nemen. Dat ging goed,tot er een collega ernstig ziek werd (kanker) en ik heb me dat zo aangetrokken dat ik me erg depri voelde. Veel last van hersenmist,niet kunnen concentreren. Ik besloot dan maar zelf weer een volledig pilletje te nemen sinds 14 dagen. Maar het gaat allesbehalve goed. Ik ben enorm duizelig en heb het in mijn hoofd gestoken dat ik een hersentumor heb. De paniek is enorm. Morgen mag ik een scan laten maken van mijn hoofd om geruststelling te geven. Ik vind het vreselijk dat ik dat nodig heb.
5

Wellbutrin XR

11-02-2024 | Vrouw | 28
bupropion
Psychische klachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb vijf jaar af en aan verschillende SSRI’s (paroxetine, citalopram, fluoxetine) gebruikt tegen terugkerende ernstige depressies en angstklachten. Tegen de mentale klachten werkte die medicatie goed, maar binnen het eerste half jaar kwam ik 20 kilo aan die ik er ondanks sporten en normaal eten met geen mogelijkheid af kreeg en mijn libido was volledig weg. Daarom heb i[lees meer...]k verschillende keren afgebouwd, maar de depressie kwam na een paar weken telkens terug. Omdat ik de bijwerkingen zo vervelend vond ben ik afgelopen zomer in overleg met mijn psychiater overgestapt naar bupropion, en ik zou iedereen met vergelijkbare bijwerkingen van SSRI’s aanraden dit medicijn ook te proberen. Zonder grote veranderingen in mijn levensstijl ben ik in een half jaar de helft van mijn ‘SSRI-gewicht’ kwijtgeraakt en mijn libido is weer terug. Ik heb het gevoel dat mijn lichaam weer van mij is, en tegen depressie en angst is het bij mij even effectief als die andere pillen. Het enige waar ik van baal is dat ik dit niet veel eerder voorgeschreven heb gekregen!
4

Tabex

10-02-2024 | Vrouw | 68
Cytisine
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al eerder gestopt met roken met behulp van Tabex. Heb toen 1,7 jaar niet gerookt. Nu 2e poging. Bij de 5e dag van het slikken stop ik met roken zonder problemen. Smaakt totaal niet meer. Wel denk ik er heel veel aan maar ik steek er dan geen op. Motivatie is ook belangrijk anders is het nutteloos. Als bijwerkingen soms droge mond en heel heftig en levensecht dromen maar da[lees meer...]t is alleen de eerste 1, 2 weken. Het op tijd slikken lukt aardig. Desnoods wekker op telefoon zetten.
1

Wellbutrin XR

10-02-2024 | Vrouw | 38
bupropion
Psychische klachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn psychiater vertelde dat mijn heftige bijwerkingen (suïcidale gedachtes, depressieve gevoelens en enorme angsten) in de eerste 2 à 3 weken heel normaal waren en ik hier 'doorheen' moest. Ik had deze bijwerkingen na 5 weken gebruik nog steeds en ze werden alleen maar erger. Alsnog moest ik van hem doorzetten terwijl ik zelf aanvoelde dat deze bijwerkingen niet normaal w[lees meer...]aren en zeer ernstig. Ik ben dankbaar dat ik ondanks deze depressie en zelfmoordgedachten nog steeds kon inzien dat ik mijn man en kleine kinderen niet in de steek kon laten en ben uiteindelijk na 7 weken gebruik van bupropion op eigen houtje gestopt. Ik begon me per dag beter te voelen en na een week verdween het depressieve gevoel en de suïcidale gedachtes. Mijn psychiater is hier erg van geschrokken en gaf aan dat hij me de volgende keer niet meer zo lang zou laten doorzetten en eerder zou luisteren naar mijn hulpkreet.
1

Suboxone

08-02-2024 | Man | 45
buprenorfine / naloxon
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
na 6 jaar tramadol te hebben gebruikt, achteraf bleek ik reuma te hebben. dokter mij nooit geinformeerd het verslavend was. toen stapte ik over naar de suboxone 16mg pdag. na 1 jaar wilde ik stoppen, ggz wilde mij niet helpen. Want ze verdienen hier immers aan. ik heb toen 70 procent zelf afgebouwd en ze waren stom verbaast. Ik heb hier een half jaar lang last van gehad. V[lees meer...]ermoeid, lusteloos, warme en koud gevoel. toen ben ik nog 3 jaar door gegaan met de 30 procent. tot ze mij weer niet wilde helpen en heb ik 5 weken geleden besloten om coldturkey te stoppen. eerste 2 weken was een ramp. Niet kunnen slapen, warm en koud. Niezen etc. Ik heb nog steeds wel last. elke dag wordt het iets makkelijker. Wees niet afhankelijk van deze troep. Het beinvloed je humeur en libido. Ben blij ik helemaal ben gestopt en het is de afkick verschijnselen waar. Als ik af kan kikken van 16mg kunnen jullie dat ook. het is allemaal wilskracht en meer niet.
4

Desmoxan

06-02-2024 | Man | 76
cytisine
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben nu met de laatste 2 dagen bezig 1 pil per dag . Het is mij tot nu toe zeer positief afgegaan. Alleen ik slaap meer .ik heb meerdere manieren geprobeert maar is tot nu toe het meest geslaagt. Kan dit middel gebruikt worden in combinatie met antibiotica ?? Vrgr Harry
3

Wellbutrin XR

03-02-2024 | Vrouw | 42
bupropion
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Afbouwen moet heeeeeel erg langzaam om nadien ernstige ontwenning te vermijden. Wat die dokter zegt, klopt dus totaal niet! Laat u niet opjagen en bouw zeer zeer langzaam af bv door laagste dosis in 2 te delen en dat elke dag te nemen. En misschien gewoon enkel de laagste dosis blijven nemen ter veiligheid, zodat je een gerust hart hebt. Voor meer info mag je me altijd ie[lees meer...]ts laten weten hier
5

Tabex

28-01-2024 | Vrouw | 51
Cytisine
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 1 week gebruik, zonder enig probleem en vooral ZONDER paniek gevoel ( veel rokers snappen wat ik bedoel) gestopt met roken Nadeel kan zijn dat je consequent om de 2 uur een klein pilletje moet slikken (dat is echt het belangrijkste) Ik ben sinds 26 juni 2019 gestopt met behulp van tabex evenals mijn man. Zonder bijwerkingen waar internet je bang mee wil maken zijn [lees meer...]er in mijn omgeving inmiddels 7 succesvol gestopt met tabex Nog steeds echt totaal geen behoefte om te roken, ook niet als ik erbij sta, dat snakken is totaal weg. Ik vind het echt een fantastische hulpmiddel
4

Wellbutrin XR

25-01-2024 | Vrouw | 54
bupropion
Psychische klachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik dit medicijn voor mn depressie en add 150 mg Bij verhoging naar 300mg een soort van heftige hoofdpijn (migraine) Dus weer verlaagd naar 150mg
4

Champix

21-01-2024 | Vrouw | 55
varenicline
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik rookte zo'n 35 peuken p.d. De eerste week moet je roken en dit olinnemen en ik begon sceptisch. Maar na vijf dagen had ik een flinke treinreis te gaan en op zeker moment realiseerde ik me dat ik veel minder behoefte had om ieder moment te pakken om te gaan roken. De 2e week moest je een stopdag kiezen. Ik koos dinsdag. Wo rookte ik er toch weer 5, do en vrijdag 4, zate[lees meer...]rdag een heel pakje en vanaf die zondag nooit meer gerookt, na dertig jaar roken. Eerst nauwelijks bijverschijnselen. Helaas moest ik het afkappen zonder afbouwen, na 2 maanden en toen kwamen wel de bijverschijnselen. Vreetbuien en 20 kilo aangekomen. Het is geen wondermiddel. Je moet het zelf doen. Het onderdrukt goed de bijverschijnselen. Je krijgt wel trek in een peuk, maar leidt jezelf af door een klusje te doen en na 10 minuten is het gevoel weg. Als je dat doet, kom je er wel. Niemand geloofde dat ik kon stoppen, inclusief ikzelf en we zijn nu 15 jaar verder 😊
3

Desmoxan

10-01-2024 | Vrouw | 69
cytisine
Stoppen met roken
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het stoppen met roken lukte vanzelf maar de negatieve effecten van desmoxan lijken na 2 maanden nog niet over te zijn. Ondanks mening huisarts dat het kon ism mijn andere medicijnen ( bloedverdunner en medicijn voor hartstoornissen) en mijn leeftijd ( bijna 70) en auto immuunziekte coeliakie gestart met de kuur. Meteen ziek, mentaal en fysiek. Bevroren ledematen, paarse v[lees meer...]oeten en handen, benauwende hersenactiviteiten- vreselijke dromen voortdurend en overdag slaap nodig, vreselijk verdrietig en depressief. 's nachts met tranen wakker. Idee dat ik gif binnen kreeg. Na weken weer enkele weken soort griep met koorts van ruim 42gr en weer die morbide koortsachtige dromen. Ik ben mezelf nog steeds kwijt en neem nu elke dag enkele trekjes van een sigaret om het zodoende verder af te bouwen. Ik zou desmoxan iedereen ontraden ! Is gevaarlijk giftig.
5

Naltrexon

31-12-2023 | Vrouw | 54
naltrexon
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit medicijn heb ik na enig aandringen voorgeschreven gekregen door mijn revalidatie arts en ik ben hem hiervoor bijzonder dankbaar zeker omdat de reguliere geneeskunde over het algemeen niet erg enthousiast lijkt te zijn om dit geneesmiddel voor te schrijven voor chronische pijnpatienten. Na een aantal maanden voorzichtig opbouwen met de dosering merkt ik na wat onschuldi[lees meer...]ge bijwerkingen ( zoals levendige onrustige dromen, misselijkheid en duizeligheid) dat dit medicijn een enorm positief effect had op het hanteerbaar maken van mijn pijnklachten. Met name mijn extreme spierpijn nam geleidelijk af maar ook mijn prikkelbare darm werd rustiger en niet onbelangrijk mijn energieniveau nam aanzienlijk toe! Dit middel heeft voor mij in ieder geval mijn aandoening veel dragelijker gemaakt en ik vind het daarom ook zo onbegrijpelijk dat zorgverzekeraars dit middel niet willen vergoeden terwijl alternatieven medicatie ( Tramadol, Dicofenax en Naproxen) wel volledig worden vergoed.
5

Champix

29-12-2023 | Man | 71
varenicline
Rookverslaving
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Enigste manier om te (blijven) stoppen met nicotine verslaving , voor mij! Belangrijk!...hou je aan het schema en voltooi de 3 maanden!
2

Wellbutrin XR

13-12-2023 | Vrouw | 37
bupropion
Psychische klachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik nu enkele jaren Wellbutrin 150 mg. Eerst in combinatie met Citalopram om meer energie te krijgen en minder vlak te zijn. Nu, sinds drie jaar, alleen de Wellbutrin. Ik wil nu stoppen en ben sinds drie weken om de dag aan het nemen omdat afbouwen met een lagere dosering niet mogelijk is. Volgens de huisarts zou ik meteen kunnen stoppen, maar omdat ik hier gevoel[lees meer...]ig voor ben, besloten om de dag te nemen. Nu, drie weken later, heb ik super veel afkickverschijnselen: geen concentratie, niet kunnen slapen maar heel erg moe zijn, geen prikkels kunnen verdragen, hele dag hoofdpijn en duizelig. Ik vraag me af of ik hier doorheen kom en hoe lang dit gaat duren. Iemand hier ervaring mee?

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6340)
Anticonceptie - overig (4480)
Cholesterol (3284)
Depressie - antidepressiva overig (3117)
Epilepsie (2896)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2865)
ADHD - psychostimulantia (2536)
Pijn - morfine-achtigen (2518)
Verslavingsziekten (2308)
Pijn (2257)
Bloeddruk - betablokkers (1921)
Maagzuur - protonpompremmers (1781)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1714)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1665)
Anticonceptie - eenfase (1593)
Angststoornissen (1574)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1447)
Antibiotica - urineweginfectie (1277)
Depressie - antidepressiva TCA (1233)
Allergie (1195)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.