ISO 27001

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

ervaringen per categorie

Verslavingsziekten


  Mijn advies om te stoppen met roken

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie


De laatste ervaringen in de categorie: Verslavingsziekten


17-01-2018
Vrouw, 44
Algehele tevredenheid 4

Champix (varenicline)
Stoppen met roken

Tevredenheid over
5
3
4
5
Bij een vriendin zag ik het succesvolle resultaat van Champix: ze rookt nu al 4 maanden niet. Vandaar dat ik ook naar de huisarts ben gegaan voor dit wondermiddel. En inderdaad, het is geweldig! Sinds 1 januari gestopt en sindsdien nauwelijks behoefte meer gehad. Wel snoep ik momenteel veel meer...dus dat is minder. Qua bijwerkingen valt me wel op dat ik heeeel veel slaap [lees meer...]en heeeel vroeg naar bed ga. (degenen die mij kennen, weten hoe vreemd dat is!) Maar ondanks dat ik zoveel slaap, word ik toch moe wakker. Ik weet dus niet of dat komt omdat ik vorige week heftige griep had en nu nog superverkouden ben of dat meer mensen dit herkennen? Ik had er nl. zo naar uitgekeken om na het stoppen met roken meer energie te voelen en lekker veel te gaan sporten... maar ik voel me nu zo slap als een oude krant en heb totaal geen fut om te gaan sporten. Ik vraag me dus af of anderen dit ook hebben of dat dit puur door mijn verkoudheid komt?
12-01-2018
Vrouw, 55
Algehele tevredenheid 5

Champix (varenicline)
Stoppen met roken

Tevredenheid over
5
5
5
5
Na ruim 40jaar roken en een aantal mislukte stoppogingen besloten om het deze keer met behulp van Champix te proberen. Mezelf eerst ingelezen in oa de bijwerkingen. Dat was behoorlijk heftig. Ik zag er wel tegenop maar besloot het toch door te zetten. Op 29 december begonnen met innemen en 8januari zou mijn eerste stopdag zijn. De eerste week van januari rookte ik [lees meer...]al minder dan de helft van de "gebruikelijke" 20 a 25 sigaretten per dag. Er was ook geen behoefte aan meer. Sinds 8januari geen sigaret meer aangeraakt. Wat betreft de bijwerkingen ben ik zelfs gaan opzoeken wanneer die zouden moeten beginnen want behalve een vieze smaak in mijn mond heb ik tot nu toe nog werkelijk nergens last van gehad. In tegenstelling tot mensen die het afraden zou ik dus zeggen " gewoon doen!! " Ik weet dat ik pas net ben begonnen en er dus nog lang niet ben maar als het blijft gaan zoals nu ben ik er zeker van dat ik mijn laatste sigaret heb gerookt.
11-01-2018
Man, 36
Algehele tevredenheid 5

Methadon (methadon)
Drugsverslaving

Tevredenheid over
5
3
4
4
Na een langdurige verslaving aan heroïne, met vele pogingen om te stoppen en steeds opnieuw te hervallen, kwam ik terecht bij een gespecialiseerde dokter. Deze dokter paste een techniek toe die zowel gedurfd is als hij gevreesd wordt bij gelijkaardige dokters, maar die uiteindelijk wel heel positieve resultaten blijkt op te leveren bij patiënten die echt willen geholpen wo[lees meer...]rden. De behandeling begint met een dosis methadon die bepaald wordt naargelang je huidige gebruik, maar vervolgens opgevoerd wordt tot op het punt dat de gebruiksdrang, de zogenaamde 'cravings', volledig verdwijnen. En dit maakt een wereld van verschil, in mijn geval was mijn dagelijkse inname 240mg en is dit stabiel gebleven gedurende 3 tot 4 maand. Na deze periode ben ik geleidelijk moeten gaan afbouwen, maar het hoelang en hoeveel verschilt uiteraard van persoon tot persoon, en daarom ook dat een sterke opvolging noodzakelijk is. Het zal nooit gemakkelijk zijn voor iemand om deze strijd aan te gaan, maar het zorgt er wel voor dat de slaagkans er heel wat beter gaat uitzien en heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik mijn gevecht na meer dan 10 jaar toch heb kunnen winnen...
11-01-2018
Man, 67
Algehele tevredenheid 3

Champix (varenicline)
Stoppen met roken

Tevredenheid over
4
1
2
5
Jarenlang een optimale stoelgang bij het gebruik van Champix een groot probleem geworden en soms dagen niet naar de toilet kunnen terwijl je lichaam het wel aangeeft. Normaal zag ik mijn bed en was ik vooraf al vertrokken en een optimale nachtrust. Nu een complete hel om naar bed te gaan omdat het slaap vatten niet lukt, alleen maar praktiseren en als je dan slaapt dromen [lees meer...]in kwadraat. Ook mijn spieren zijn slapper en ben gewoon lusteloos geworden tijdens het gebruik. Voordeel......ik rook nog steeds niet en de behoefte is minimaal.
10-01-2018
Man, 60
Algehele tevredenheid 4

Champix (varenicline)
Stoppen met roken

Tevredenheid over
4
2
2
4
Een goede raad: neem het niet!!! Dit medicament heeft mijn leven praktisch omgegooid in die mate dat mijn vrouw en ik er over denken om mij een korte tijd te laten opnemen in psychiatrie. Allereerst: het is het beste middel dat je kan hebben om te stoppen met roken. Ik heb meer dan 40:jaar gerookt en nu ben ik er volledig van af. Ik heb totaal geen zin meer in sigaretten.[lees meer...] De bijwerkingen zijn niet min in mijn geval. Ik droom regelmatig zeer levendig en kan me alles herinneren, ik wordt trillend van angst wakker en wil enkel maar slapen omdat ik dan dat zenuwachtige gevoel niet heb. Soms trillen mijn handen. Ik heb in niets zins, laat staan eten. Elke kleine taak is een onmogelijke opgave. Nu is de Champix kuur na de tweede doos ten einde en ik slaap al 2 nachten veel beter zonder dromen. Het kan geen toeval zijn....
10-01-2018
Man, 36
Algehele tevredenheid 5

Champix (varenicline)
Stoppen met roken

Tevredenheid over
5
3
4
5
Het maakt het zoveel makkelijker om niet aan de drang toe te geven van een sigaret... en het verminderd de drang naar een sigaret. Door deze medicijnen hou ik het goed vol en voel ik me ook sterker omdat ik weet dat ik het zo goed vol kan houden.
09-01-2018
Vrouw, 27
Algehele tevredenheid 4

Wellbutrin XR (bupropion)
ADHD

Tevredenheid over
4
3
3
5
Ik heb wellbutrin xr 300 mg een jaar of 5 gebruikt. Ben tevreden over de werkzaamheid met betrekking tot adhd en depressie. Impulsiviteit is duidelijk afgenomen en ervaar meer rust. Een nadeel is echter dat mijn huid rondom mijn kin enzo heel slecht is geworden vanaf de tijd dat ik het heb gebruikt (ben ik achter gekomen). Dikke onderhuidse bulten en ontstekingen waar ik v[lees meer...]an alles tegen geprobeerd heb (voeding, kruiden etc).. Nu sprak ik laatst toevallig iemand die ook wellbutrin gebruikt en dezelfde huidproblemen/acne ervaart als ik, terwijl zij hier ook nooit last van had. Deze klachten vind ik dusdanig dat ik nu aan het afbouwen ben en het wordt al beter. Heb over deze klachten nog weinig gevonden op internet, wel in het buitenland.Daarbij wilde ik sowieso gaan afbouwen. Het medicijn heeft gedaan wat het moet doen, maar nu wil ik zonder proberen!
06-01-2018
Vrouw, 37
Algehele tevredenheid 2

Refusal (disulfiram)
Alcoholverslaving

Tevredenheid over
4
2
2
4
In deze eerste week werkt het middel wel tegen voorkoming van Alchol gebruik. Denk er niet eens aan nu. Echter dus wissel werking met andere medicatie of mischien allergish voor iets. In ieder geval weer terug voor advies.(mijn klachten bijwerkingen zijn dus niet over refusal met alcohol) Refusal doet zn werk gewoon tegen alcohol. Maar dus enor veel reactie met mn lichaam[lees meer...] en geest. Ook weer angstig schrik achtig. en beetje hoe noem je dat waan.. Alsof je een drugs hebt gehad.
30-12-2017
Vrouw, 53
Algehele tevredenheid 4

Nicorette (nicotine)
Stoppen met roken

Tevredenheid over
4
5
5
4
Medicijnen van de huisarts gekregen die eerst leken te werken, maar door de nare bijwerkingen (droge mond) daarmee gestopt. Was ook een antidepressivum. Stoppen met roken is vooral blijven herhalen dat je wil stoppen. Een mentaal ding. Waar ik het meest last van had was me niet kunnen concentreren zonder sigaret. Deze spray zorgt dat ik nog wel nicotine afhankelijk ben, ma[lees meer...]ar niet alle andere giftige stoffen binnen krijg.
30-12-2017
Man, 53
Algehele tevredenheid 4

Zyban (bupropion)
Stoppen met roken

Tevredenheid over
4
4
5
5
Ik was totaal niet gemotiveerd maar dacht: ik kijk wel. * dagen geslikt zonder te stoppen (zoals aangegeven) op dag 9 een half vol pakje van Nelle zware shag boven op de prullenbak gelegd zodat ik dat makkelijk weer kon terugpakken. De volgende ochtend ben ik gewoon begonnen met het uitstellen van het peuk opsteken: eerst naar de w.c., eerst koffie, eerst email bekijken en[lees meer...]z. 1e dag denk je elke seconde, de 2e dag elke 10 sec. de 2e week 1 keer per minuut enz enz. Ik vond het een stuk makkelijker met Zyban.
30-12-2017
Man, 57
Algehele tevredenheid 5

Methadon (methadon)
Niet in de lijst

Tevredenheid over
5
3
3
5
Ben al in 1977 aan de heroine verslaafd geraakt, maar rond 1985 voor het eerst begonnen met methadone. Ik zit nu momenteel op 100mg/pd. maar heb jaren op de begindosis van 200mg/pd. gestaan. Veel mensen die methadone kennen zeggen me wel eens dat 200mg/d best wel veel is, maar voor mezelf was dat echt nodig om de zin en hang naar heroine te onderdrukken. Dat is de manier[lees meer...] voor mij zoals ik er van af ben geraakt!
22-12-2017
Vrouw, 20
Algehele tevredenheid 5

Wellbutrin XR (bupropion)
Bipolaire stoornis

Tevredenheid over
5
3
3
5
Ondanks bipolaire stoornis toch begonnen met dit antidepressivum, in combinatie met Lambipol. Hielp na een 6-tal weken. Dankzij dit middel stabiel geworden. Wel minder eetlust waardoor ik wat ben afgevallen. Neem het ondertussen meer dan een jaar.
19-12-2017
Man, 51
Algehele tevredenheid 4

Methadon (methadon)
Drugsverslaving

Tevredenheid over
4
4
4
4
Na 15 jr Heroine en coke gebruik en regelmatig terugval,gebruik ik na het (gratis verstrekking) heroine project over ,,overgestapt" op methadon wat rust geeft! Doch ernstg verslving tot gevolg heeft. Afkick duurt maanden (heroine 6 tot 9 dagen)
19-12-2017
Man, 73
Algehele tevredenheid 5

Champix (varenicline)
Stoppen met roken

Tevredenheid over
5
3
5
5
dit was voor mij HET middel om te stoppen na 53 jaar zware roker te zijn geweest
14-12-2017
Man, 34
Algehele tevredenheid 4

Wellbutrin XR (bupropion)
ADHD

Tevredenheid over
4
4
5
5
werkt heel goed voor mij veel meer rust
13-12-2017
Man, 59
Algehele tevredenheid 4

Wellbutrin XR (bupropion)
Depressiviteit

Tevredenheid over
4
4
4
5
in het verleden verschillende medicatie ( citalopram, nortralin, amitriptiline, en methylphenidaat ) gehad waar ik teveel last van bijwerkingen(gewichtstoename, droge mondhoeken, wazig zien) had Wellbutrin in overleg met psychiater gestart , eerste weken 150mg na drie weken 300mg . neem deze s'morgens voor acht uur in. ben tevreden over de werking . ben rustiger g[lees meer...]eworden en krijg van omgeving ook positieve reactie's.
07-12-2017
Vrouw, 33
Algehele tevredenheid 5

Champix (varenicline)
Angst

Tevredenheid over
5
5
5
5
Het middel werkt maar heeft enkele lichte bijwerkingen, maar deze zijn het waard te doorstaan. Dromen worden soort van realiteit waardoor dromen erg uitputtend is. Zorg dat u wat eet bij het innemen anders word u heel erg misselijk. top medicijn
07-12-2017
Man, 30
Algehele tevredenheid 5

Champix (varenicline)
Niet in de lijst

Tevredenheid over
5
5
5
5
Na 8 jaar roken was ik het zat het kostte mij te veel geld en mijn gezondheid ging er ook door achteruit. Laat mij u 1 ding aanraden, dit is geen wonder middel maar het neemt de enorme lust naar een sigaret wel weg waardoor het stoppen met roken 90% makkelijker word. Neem de medicijn als u rookt en stop alleen bij bijwerkingen ik schrijf deze review omdat ik wil[lees meer...] dat anderen ook gaan stoppen en in ieder geval weten dat er een weg uit is.
06-12-2017
Vrouw, 27
Algehele tevredenheid 5

Champix (varenicline)
Stoppen met roken

Tevredenheid over
5
3
4
5
Na meerdere stop pogingen Inmiddels 10 dagen Champix en heb alleen bij de allereerste pil en na de verhoging van 1mg per dag na 2mg per dag last gehad van misselijkheid. Nu bij 2mg wel constant na innemen misselijk en een beetje sluimerende maagzuur maar niet vervelend. Vandaag is ook mijn eerste officieel stop met roken dag, niet tot nauwelijks last van drang om te roken[lees meer...] dat terwijl het een erg saaie dag op het werk is dus normaliter ik anders best veel zou roken. En nu gaan we doorzetten het is mooie geweest met de sigaretten.
05-12-2017
Vrouw, 35
Algehele tevredenheid 5

Desmoxan (cytisine)
Rookverslaving

Tevredenheid over
5
5
5
5
Desmoxan van een Poolse vriendin gehad. Spotgoedkoop recht uit Polen. Veel over gelezen online voornamelijk oost-Europa en Australië zijn bekend met dit medicijn. Het is een korte effectieve kuur. Ik heb andere spullen geprobeerd en altijd bijwerkingen zoals misselijk nachtmerries veel eten en buikpijn. Nu totaal geen bijwerkingen voelde me energiek geen zucht naar nicot[lees meer...]ine of onrust. Ik gebruikte Poolse bijbehorende app en heb Google translate gebruikt om wat nodig was te vertalen. Na een kuurtje van 26 dagen ben ik, een echte roker, rookvrij!
01-12-2017
Man, 56
Algehele tevredenheid 4

Methadon (methadon)
Niet in de lijst

Tevredenheid over
5
4
5
5

30-11-2017
Man, 20
Algehele tevredenheid 4

Champix (varenicline)
Stoppen met roken

Tevredenheid over
5
3
4
5
Sinds vorige week begonnen met Champix na de eerste paar keer prima medicijn enkele lichte bijwerkingen maar meer dan dat ook eigenlijk niet. Zelf 10 jaar terug een epileptische aanval gehad dus bang dat ik dat door dit medicijn nog een keer krijg aangezien dit ook op de bijsluiter stond dat dit medicijn dit kan uitlokken. Maar nu al meer dan een week bezig en voor de rest[lees meer...] geen last van.
23-11-2017
Vrouw, 47
Algehele tevredenheid 3

Wellbutrin XR (bupropion)
ADHD

Tevredenheid over
3
5
5
3
mogelijk ga ik stoppen met de sertraline en starten met welbutrin...Dit ivm depressieve gedachten ups/downs en adhd.. Ik vraag me af of het wat gaat doen..heb al van alles geprobeerd.. daarbij kon ik detijds de concerta wel eens overslaan als ik een feestje had en een wijntje wilde drinken...maar dat kan niet bij de welbutrin? graag jullie ervaringen..
20-11-2017
Vrouw, 50
Algehele tevredenheid 5

Champix (varenicline)
Stoppen met roken

Tevredenheid over
5
5
5
5
ik slik champix nu bijna 10 weken en ben 7 weken rookvrij, in t begin heel even misselijk maar dat gaat snel over. Na 5 weken ben ik begonnen met de halve dosering, omdat ik niet kon slapen van de opvliegers, maar dat is nu opgelost, ben blij dat ik van t roken af ben! ik begin er ook nooit meer aan, ik vind champix toppie!
19-11-2017
Man, 53
Algehele tevredenheid 5

Champix (varenicline)
Stoppen met roken

Tevredenheid over
5
5
5
5
Ik slik sinds drie week Champix en heb nu al zonder enige moeite 10 dagen niet meer gerookt. Ik rookte al meer dan 30 jaar en op het eind zo'n twee pakjes zware shag in de week. De eerste twee dagen na mijn stopdatum toch wel wat moeite gehad maar daarna ging het prima. Alleen na een week al drie kilo gegroeid, misschien ook wel door het snoepen van laurier drop waardoor j[lees meer...]e natuurlijk vocht vasthoud. Hier dan ook maar mee gestopt. Nu lees je vooral veel reakties over het starten met Champix maar heel weinig over het beeindigen van de kuur. Hoe voel je je dan en heb je nog bijwerkingen of verschijnselen? Tot nu toe kan ik het iedereen aanraden. Je moet er natuurlijk wel 100% achter staan.
19-11-2017
Vrouw, 37
Algehele tevredenheid 4

Wellbutrin XR (bupropion)
Depressie

Tevredenheid over
4
5
5
4
Ik had erg last depressie. Ik wou zelf wat aan doen. Maar deze medicijnen werd voor aan twee kan door de adhd. Ik hardrijders in hoofd daar werd ook onrustig. Maar door die ben stuk rustig.
17-11-2017
Vrouw, 57
Algehele tevredenheid 4

Champix (varenicline)
Stoppen met roken

Tevredenheid over
4
3
3
4
Ondanks de bijwerkingen van de medicatie (moe, slecht slapen) zet ik door. Het is toch te triest voor woorden dat ik nog steeds niet ben gestopt met roken? Zou wel willen dat er ook meteen iets in de medicatie zit wat er voor zorgt dat ik minder zin heb in eten. Ik kom wel aan en dat is niet fijn voor iemand die al moet oppassen met wat ze eet.
15-11-2017
Man, 30
Algehele tevredenheid 5

Champix (varenicline)
Rookverslaving

Tevredenheid over
5
5
5
4
Ben dit op aanraken van de huisarts dit gaan gebruiken en bleek zeer effectief. Heb geen bijwerkingen gehad en het stoppen is bijna makkelijk te noemen. Het neemt werkelijk de trek in een sigaret weg.
13-11-2017
Vrouw, 33
Algehele tevredenheid 4

Champix (varenicline)
Stoppen met roken

Tevredenheid over
5
3
4
5
Na diverse pogingen om te stoppen met roken (waarvan enkele langer dan 3 mnd), toch weer telkens begonnen. Nu wil ik heel graag helemaal stoppen en dit is mijn laatste redmiddel. Via een collega had ik vernomen dat deze pil echt werkt en het klopt. Ik ben na de 8e dag gestopt, maar had al vanaf de 4e dag weinig zin om een sigaret helemaal op te roken. Het werden halve. Op [lees meer...]de 8e dag om 23.55 u mijn allerlaatste sigaret gerookt, vond het vies, maar het ging om het principe :-). Wel last van wat bijwerkingen gehad. Na inname soms misselijk. Tip: eet eerst iets, dan valt het (minder) slecht. 1e week last gehad van paar keer hartkloppingen en hele actieve/ diepe dromen. Inmiddels zit ik in mijn 4e week en heb soms last van misselijkheid, maar dat neem ik voor lief. Inmiddels kan ik buiten bij vrienden staan die roken, zonder dat ik de behoefte heb. Eerlijk is eerlijk, het blijft lekker ruiken, maar ik heb totaal niet de drang om er 1 aan te steken. Deze pil is echt de aanrader voor iedereen die echt volledig wil stoppen! Veel succes!
10-11-2017
Vrouw, 40
Algehele tevredenheid 5

Refusal (disulfiram)
Alcoholverslaving

Tevredenheid over
5
4
5
5
Refusal is voor mij het ei van Columbus. Ik was zo’n ‘gezelligheidsdrinker’ die graag een wijntje meedronk. Al jaren vrijwel dagelijks een glaasje teveel, in het weekend veelste veel. De wens om te minderen bestond al tijden maar lukte niet. Ik heb me aangemeld voor een tienwekenprogramma bij de verslavingszorg. Via hen kwam ik in aanraking met Refusal. De gesprekken gave[lees meer...]n inzicht, de refusal gaf steun. Ongelooflijk hoeveel kracht er van dat middel uitgaat. Dagelijks neem ik 125 Mg (breek de pil doormidden) maar 10 Mg zou ook al voldoende voor me zijn. De angst (dat is de kracht) zit zo ingebakken dat ik gewoon niet meer drink. En dat heeft mijn leven op breed gebied mooier gemaakt. Tegenwoordig krijg ik de pillen via de huisarts.
Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (4100)
Anticonceptie - overig (3091)
Cholesterol (2455)
Depressie - antidepressiva overig (2257)
Epilepsie (2055)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (1857)
Pijn - morfine-achtigen (1801)
Pijn (1685)
ADHD - psychostimulantia (1567)
Verslavingsziekten (1536)
Bloeddruk - betablokkers (1435)
Maagzuur - protonpompremmers (1394)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1369)
Anticonceptie - eenfase (1149)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (951)
Angststoornissen (917)
Depressie - antidepressiva TCA (866)
Antibiotica - penicillines breedspectrum (841)
Allergie (822)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (808)

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Geniet van nieuwe muziek, apps, boeken en meer.

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik en maak kans
op een cadeaukaart voor de
Google Playstore of de Appstore
t.w.v. 15 euro!


Geef je mening nu!
Appstore Cadeaukaart
Google Playstore Cadeaukaart