Verslavingsziekten
Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Nicopatch | Als eerste beoordelen |
Zyntabac | Als eerste beoordelen |
Selincro | Als eerste beoordelen |
Pinadone | Als eerste beoordelen |
De laatste ervaringen in de categorie: Verslavingsziekten
Na jaren sukkelen met mentale gezondheid dit medicijn gekregen van de psychiater wegens vermoeden ADHD.
Haad ik dit maar vroeger gekregen. Tijdens de eerste 2 weken wel last van een hele droge mond en slapeloosheid. Mijn hoofd is rustiger. Wasr ik vroeger altijd met 10 dingen tegelijk bezig was kan ik me nu focussen op 1 of 2 dingen. Hierdoor krijg ik veel meer gedaan. I[lees meer...]k ben mentaal minder moe en heb meer energie. Ik heb niet meer de drang continu te praten en kan beter luisteren. Ik ben heel blij dat de paychiater mee ging in mijn verhaal en me dit heeft voorgeschreven zonder dat ik een dure diagnostiek moest gaan doen.
Gebruik sinds 1972 . No regrets. heeft geholpen te overleven. Loop al jaren niet meer bij de gebruikelijke 3 × per week program . 3 maandelijks recept .
Dit middel helpt alleen wanneer je echt GESTOPT bent met de alcohol. Wel heb ik het idee dat de zucht wat afneemt naar alcohol wanneer je camprall slikt. Bijwerkingen waar ik veel last van heb is braken/ kortademigheid/ hoesten. Dit kan ook komen omdat ik er gewoon nog naast drink. Wat dat betreft mist het zijn werking. Ben wel 7 maanden van de alcohol af geweest maar verv[lees meer...]ing dit door het gebruiken van kratom
Ik ben zo blij dankzij zyban. Acupunctuur pleisters kauwgum niks hielp.
Men moet wel serieus willen maar nooit meer gerookt
Nu 10 jr later geen shag meer aangeraakt.Ook geen behoefte aan.
Middel paar weken gebruikt....datum gesteld om te stoppen en dat was 1 juni 2014.
Weinig of geen last gehad van bijwerkingen.Je moet het ook zelf willen dus het moet wel goed in dat koppie zitten.Beetje doorzettingsvermogen.
Rookte toch 4 pakjes shag in de week.Werd wel wat zwaarder in gewicht na het stoppe[lees meer...]n.
Eten en drinken smaakten beter.Ach je voelt je lichamelijk gewoon beter.
Blij dat ik doorgezet heb.
20 oktober 2024 gestart met 150 mg Zyban. Stopdatum op 28 oktober gepland. Vanaf dag 1 smaakt de shag niet meer. Dag 7 300 mg gaan gebruiken, dit voelde niet oké, soort van depersonalisatie. Na 4 dagen weer terug naar 150 mg. De 28e gestopt met roken, goed te doen en lichamelijk prima ondersteuning, geestelijk blijft een dingetje. 40 jaar lang gerookt, dat een plekje geven[lees meer...] is voor mij het meest lastig. Binnenkort ga ik stoppen met de Zyban (na 7 weken). Heb goede hoop het vol te houden. Zyban voor mij dus een steuntje in de rug.
Al verschillende medicatie geprobeerd waaronder al 10 jaar lithium met antidepressivia. Laatste antidepressivia (Fluoxitine) werkte niet meer voldoende en tentin/ ritalin mag ik niet meer hebben, omdat ik hier verslaafd aan ben geweest. Nu ruim 4 maanden bupropion geprobeerd en ben nu 2 weken gestopt. Met bupropion ben ik heel vaak verdrietig, heb de hele dag honger en mij[lees meer...]n libido is niks meer. Ook krijg ik er maar af en toe energie van.
Mer weinig of het wel of niet helpt ivm mijn add.
Nog steeds ben ik van alles kwijt.
Kan niet plannen.
Tijdsbesef ook geen verbetering.
150 is bij mij niet te merken
300 voel ik dat er wat gebeurt qua verhalen in mijn hoofd.
Meer rust.
Ik moet kiezen voor.
Met medicatie - meer serieus en gestructureerd
Zonder - vrolijk en ongestructureerd.. (meer mijzelf
Vanaf dag 1 hielp het, ik had geen bijwerkingen
Ben er zeer tevreden over. Werkt goed. Ben op dag 5 gestopt en nog steeds niet gerookt. Ook geen drang meer om te roken.
Ik gebruik het nu 8 maanden
En wat ik al dacht
Ik ben verslaafd aan de spray.
Langdurig gebruik blijkt schadelijk te zijn
Waarvan eerder gezegt werd van niet.
Hier krijg je ook geen antwoorden.
Het is ook belschelijk duur.
Maar het kan wel degelijk verslaafd aan de spray.
Dus hoe kom je hier dan weer vanaf?
Ik gebruik Wellbutrin nu 2 weken 150 mg. Ik merk dat mijn stemming iets verbeterd. Tevens heb ik ook rusteloze benen en armen. Een zeer vervelende bijwerking is sinds ik het gebruik erg tril met mijn handen.
Na het stoppen met drank en ritalin, begon ik erge angsten te krijgen en intense flashbacks van traumatische ervaringen. Ik kreeg bupropion voorgeschreven en merkte de eerste dag al een vermindering van mijn klachten. De negatieve gedachten namen flink af en ik kreeg meer energie en een betere focus. Het heeft me echt geholpen om weer stevig in mijn schoenen te staan. Ik v[lees meer...]ind het nu wel lastig om ermee te stoppen. Heb dit laatst geprobeerd, cold turkey, maar merkte na vijf dagen dat mijn concentratie wegviel en ik een groot deel van de dag apatisch voor me uit zat te staren. Daarom toch maar weer begonnen. Bijwerkingen zijn hoofdpijn en verminderde eetlust, maar de hoofdpijn is na een dag of 10 wel weg. De eerste periode van gebruik enorm gekke dromen gehad, maar ook dat werd na een paar weken weer 'normaal'.
Als iemand nog tips heeft om te stoppen (de pillen kunnen niet doormidden vanwege vertraagde afgifte) dan hoor ik het graag!
Tabex werkt heel goed voor mij! De trek verdwijnt vanzelf, heb nauwelijks bijwerkingen.
Beetje chagerijnig, soms wat huilerig een droge mond. Ik heb CPTSS/ADHD en het vergergert niets daarvan.
Ik heb dit middel ongeveer 10 jaar geleden ook gebruikt. Toen werkte het prima en had ik geen last van bijwerkingen. Maar nu is het een ander verhaal. Ik krijg vreselijke hoofdpijnen van dit middel. Om de dag heb ik zodanige hoofdpijn dat ik alleen maar op bed kan liggen. Ook ben ik erg misselijk. Alsof ik een flinke kater heb, maar ik drink helemaal geen alcohol. Mijn psy[lees meer...]chiater vindt dat ik het middel moet blijven gebruiken. Dat doe ik niet. Ik heb totaal geen kwaliteit van leven meer, en omdat ik amper kan werken staat zelfs mijn baan op het spel.
Verneem net dat iemand Zyban niet overleefd heeft. Werd in enkele dagen tijd andere persoon. Vrienden vragen dit te delen om te waarschuwen, dat zou hij gewild hebben.
Verneem net dat iemand Zyban niet overleefd heeft ! Hij werd er in een paar dagen een ander mens van, wat hij dus niet overleefd heeft. Vrienden deelden dit om anderen te waarschuwen, wat hij gewild zou hebben.
Pas hier dus enorm mee op.
Voorts is een vriendin van mij ook gevaarlijk depri & psychotisch geraakt van een zelfde of soortgelijk stoppen met roken middel. ([lees meer...]Pleisters staat me bij, geen contact meer dus weet niet welke). Zij heeft het gelukkig wel overleefd.
(Het eerder genoemde was met zekerheid Zyban.)
Het gebruik van de Nicotinell zuigtabletten was helaas allesbehalve een succes. Ik had weliswaar minder behoefte aan vapen, maar kreeg er zweren vol pus van aan beide kanten van mijn tong. Het was pijnlijk, verontrustend en smerig. Ik durfde me niet meer te vertonen in het openbaar, proefde de zweren (te goor voor woorden), en voelde me diep ellendig. Twee huisartsen stond[lees meer...] voor een raadsel en hebben me doorgestuurd naar de kaakchirurg. Er werden bizarre ziektes vermoed als syfilis en HPV, maar ik testte negatief. Uiteindelijk is het uit zichzelf geheeld. Dat duurde ongeveer een week. Ik zou de zuigtabletten absoluut nooit meer gebruiken en heb alles wat ik nog in huis had liggen weggemikt. Ik heb nu ook last van eczeem, maar geen flauw idee of het in verband staat met de zuigtabletten.
Werkt hardstikke goed. Ik voel me minder overspoeld en meer gefocust. Het heeft geen invloed op mijn slaap, gewicht of dergelijke. Enige nadeel is de tinnitus (piep in mijn oor). Ik zou het zeker aanbevelen als je niet tegen de andere ADHD medicatie kunt.
In verband met angsten en herstellende van depressie door PTSS en ADHD door de huisarts doorgestuurd naar psychiater. Deze schreef Wellbutrin voor ivm depressie.
De eerste 11 dagen geen klachten gehad. Daarna ineens na het douchen op verschillende plekken vreselijke jeuk alsof er duizenden naalden in je huid prikken. Een hypoallergene bodylotion helpt wel een beetje maa[lees meer...]r het is niet weg. Het zit vaak op dezelfde plekken maar ook steeds op andere plekken. En ondertussen vind ik het middel erger dan de "kwaal". Ik voelde me lichamelijk en dus psychisch beter voordat ik aan Wellbutrin begon. Dus na overleg met de huisarts ben ik er nu mee gestopt.
Super medicijn om te stoppen met roken. Meen et!
Ik slik nu 3 dagen desmoxan , ik heb last van brandend gevoel in de maag en verder rook ik er nog gewoon op los , vandaag bijna een heel pakje op normaal rook ik de helft ongeveer 10. Mentaal stond ik helemaal ingesteld om te stoppen maar ik merk heel weinig van die tabletten.
Ik gebruik de spray nu een hslf jaar,
En rook niet meer ik heb de drang ook niet
Maar ben nu verslaafd aan de spray
Ik was hier al bang voor.
En het is belachelijk duur
Glze willen iedereen van het roken af hebben
Maak de hulpmiddelen dan goedkoper.
Ik denk dat er vele toch gaan kiezen voor het roken de spray is onbetaalbaar ik moet er 2a3 per week
2 vreselijke depressies doorgemaakt toen ik begin 20 was. Na jaren allerlei soorten antidepressiva te proberen, op deze uitgekomen. Na 6 maanden gebruik voelde ik me eindelijk weer mezelf. Ik was overigens ook gestopt met roken zonder moeite. Ik nam na enkele maanden 300mg/daags.
Toen ik op een ochtend besefte dat ik mijn dosis van gisteren nog niet had ingenomen, kwam i[lees meer...]k op 't idiote idee om een dubbele in te nemen (600mg). Na een uur kreeg ik een heftige epilepsieaanval.
Nadien heb ik t jaren niet moeten gebruiken tot 2022. Deze keer gestart met 150mg, en na een maand naar 300mg. Ik werd vreselijk kwaad op man en dochter voor t minste, weinig frustratietolerantie, dus afgebouwd naar 150mg. Na enkele maanden voelde ik me weer uit de depressie stappen en kon ik moeiteloos stoppen. Voor mij hét redmiddel tijdens depressieve episodes in grauwe winters.
Ik heb hetzelfde, heb het idee dat ik er totaal geen baat bij heb. Het werkt gewoon niet voor mij. Ik blijf juist levendige dromen houden en slaap slecht. en blijf angstig. Heel naar, ik ga nu afbouwen.
Ik slik dit medicijn een week. De eerste dagen totaal nergens last van, ik had zo veel energie,ik dacht waauw het helpt maar, sinds vandaag ben ik dood ziek geworden. Gaat dit nog over? Zijn er mensen die dit middel ook gebruiken voor angst?
Na een paar weken kreeg ik meer overzicht in de chaos in mn hoofd. Nu een jaar later merk ik er niets meer van. Ik ben in 1 jaar tijd meer dan 20 kg aangekomen. Daarom ga ik ermee stoppen. Het is te weinig effectief voor wat t met mn lichaam doet. Van maat 38/40 naar 44/46. Dat is echt heel vervelend. Zeker omdat in de bijsluiter staat dat je er niet van aankomt. Psychiate[lees meer...]r zei me van wel. Nu dus afbouwen. Voel me grieperig en ontzettend moe.
Ik wil welbutrin gaan gebruiken, hen ernstige rusteloze benen en armen en ben depressief.
Zal dit helpen, wie weet raad?
Dit medicijn heeft alles verbeterd! Ik raad het iedereen aan die last heeft van depressies .. heb van alles geprobeerd citralopram.. maar daar kwam ik teveel van aan. En merkte toch dat het medicijn niet goed aansloeg. Nu wellbutrin! 300 mg gestart en voel me weer mijzelf gestopt met roken appeltje eitje.. iedereen die extreeme depressies heeft .. neem dit medicijn het[lees meer...] brengt zoveel rust in je leven .. echt een aanrader maar wel advies. Je moet self wel willen als je self niet wilt veranderen dan werkt geen 1 medicijn voor je.. dus sta er helemaal voor open en dan zal je echt merken wat het met je doet.. het medicijn zorgt voor balans en rust.
Aanrader!!! Start wel eerst met een laag dosis misschien werkt dat al.. ik ben gestart met een verhooging 300 mg.
Categorieën met de meeste ervaringen
Depressie - antidepressiva SSRI (6542) |
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1487) |
Antibiotica - urineweginfectie (1336) |
Depressie - antidepressiva TCA (1291) |
Allergie (1218) |
De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.
Volg ons op...