This website is hosted on a Carbon neutral infrastructure.

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

Sertraline


Depressie - antidepressiva SSRI
Toon/Verberg Farmacotherapeutisch Kompas
Sertraline
Geef mening

Wordt gebruikt bij:
  • Depressie (205 meningen)
  • Angst & paniekstoornis (90 meningen)
  • Angststoornis (74 meningen)
  • ...
Tevredenheid over
3,70039682539683
2,88095238095238
3,12698412698413
4,54365079365079
3,58134920634921

504 meningen
volgende > >>
Pagina 1 van 7

03-10-2015
Man, 23 jaar
Algehele tevredenheid 3

Sertraline (sertraline)
Chronische depressie

Tevredenheid over
3
2
3
4
Sinds het gebruik van sertraline, slaap ik amper 1 uur per nacht. mijn hersenen voelen zeer gestimuleerd, een tinteling over de hersenpan, met lichte hoofdpijn. De wereld lijkt nep, ik voel me niet me zelf. Seksuele prikkelingen zijn verminderd. Mijn lichaam voelt vervelend aan, lichte trillingen, onrustigheid, constant met mijn been wiebelen. Bij deze stop ik met dit[lees meer...] medicijn.
29-09-2015
Vrouw, 48 jaar
Algehele tevredenheid 4

Sertraline (sertraline)
Posttraumatische stress-stoornis

Tevredenheid over
4
3
4
5
ik heb een ernstige vorm van PTTS en heb daardoor veel last van slapeloosheid en onrust. Omdat ik diverse andere medicatie slik vanwege een chronische ziekte (lymfeklieraandoening die mijn afweersysteem /weerstand afbreekt ) is het heel moeilijk om de 'standaard' medicijnen daarnaast te gebruiken. na een hele zoektocht langs zelfs allerlei allergiemiddel , waarbij de bi[lees meer...]jwerkingen soms goed waren voor mijn probleem , uiteindelijk bij Sertraline uitgekomen en sindsdien is de nachtelijke onrust afgenomen en slaap ik daardoor beter en iets rustiger. Afdoende is het niet maar alle beetjes qua verbetering zijn meegenomen.
29-09-2015
Vrouw, 37 jaar
Algehele tevredenheid 4

Sertraline (sertraline)
Angst & paniekstoornis

Tevredenheid over
5
3
3
5
Na zeer veel verschillende infecties te hebben doorgemaakt (6 virale, verschillende gewrichten, ernstige tandvleesontsteking en tot slot een zeer uitzonderlijke dikkedarmontsteking met een week ziekenhuisopname als gevolg) ging er bij mijn huisarts een lichtje branden en begonnen we te denken dat mijn lichaam gewoon op was van de stress en het voortdurende doemdenken. Ik m[lees meer...]oet toegeven dat ik voor mijn ziekenhuisopname geen journaal of krant meer kon bekijken zonder te beginnen panikeren of wenen. Alles boezemde mij angst aan. Soit, intussen dus al bijna twee maand aan de sertraline. Buiten de eerste dag kotsmisselijk te zijn, waren er geen nare bijwerkingen. Ik leek wel stoned en lichtvoetig door het leven te gaan. Ik voel me intussen prima! Lange tijd heb ik me niet zo goed gevoeld, ik ben terug vrolijk, kan relativeren, ben kalmer tegen mijn gezinsleden. Het ene - en niet te onderschatten - klote bijwerking: heel mijn lijf staat vol uitslag. Een soort mini rode blaasjes die een beetje jeuken. Het begon op mijn rug en zit intussen op mijn armen, buik en sedert gisteren hebben de blaasjes ook mijn borsten bereikt. De dokter overweegt om over te schakelen op iets anders... Ik lijk wel de enige hier te zijn met huiduitslag?
26-09-2015
Vrouw, 34 jaar
Algehele tevredenheid 3

Sertraline (sertraline)
Chronische depressie

Tevredenheid over
2
2
2
5
Ik neem nog maar 9 dagen sertraline na twee jaar seroxat 50mg genomen te hebben. Ik was door seroxat 15kg aangekomen dus vandaar de verandering. Eerste week nam ik sertraline 50mg na 1 week moest ik verhogen naar 100mg. Merk nog weinig verschil wel last van brandend maagzuur en misselijkheid slaap zeer slecht en ben onrustig. Zal nog weekje moeten doorbijten tot het mss en[lees meer...]ige werking heeft anders terug naar de psychiater.
25-09-2015
Vrouw, 25 jaar
Algehele tevredenheid 3

Sertraline (sertraline)
Depressie

Tevredenheid over
3
5
5
4
Ik denk dat ik nu ongeveer 2 jaar de sertraline slik. Heb hiervoor verschillende andere soorten gebruikt. Maar helaas kan ik niet zeggen dat ik van mijn klachten af ben. Ik heb erg veel last van stemmingswisselen en ik heb periodes dat ik erg angstig ben.
16-09-2015
Vrouw, 39 jaar
Algehele tevredenheid 4

Sertraline (sertraline)
Angststoornis

Tevredenheid over
4
4
4
5
Ik gebruik sinds drie weken sertraline omdat het mij niet lukt van mijn spanning/ angst af te komen. Die angsten zorgen bij mij voor veel lichamelijke klachten. Ik ben gestart met 25 mg, een officieel niet werkzame dosering. Toch voelde ik al wat verandering, een soort lichtheid, vrolijkheid ook. Ik merkte dat ik vaker en makkelijker en spontaner moest lachen. Na twee weke[lees meer...]n op de laagste dosering ben ik sinds een paar dagen naar 50 mg gegaan. Ik merk echt al verandering, ergens ben ik bang dat het weer weg gaat, maar ik kan er denk ik toch wel op vertrouwen dat de medicijnen aan slaan. Ik geniet meer van kleuren, smaken, muziek, van mijn kids. Ik voel me vrolijker en energieker. De bijwerkingen vallen me echt alles mee! Wazig, stoned. En ik heb een paar vreemde, onrustige nachten gehad. Maar buiten dat ervaar ik echt meer rust. Heel lekker eigenlijk! Als dit blijvend is, ben ik DIK tevreden! Ik heb overigens ook psychotherapie ernaast omdat ik niet eeuwig aan de medicijnen wil, ik zie de pillen niet als oplossing of wondermiddel.
13-09-2015
Man, 25 jaar
Algehele tevredenheid 4

Sertraline (sertraline)
Depressiviteit

Tevredenheid over
4
3
2
5
Na heel veel en heftige depressieve klachten, toch maar weer begonnen aan Sertraline. Merkte al verbetering na 4 dagen na inname. Minder zware gedachten en minder stress. Wel bijwerkingen: Meer behoefte aan slaap. Seksuele bijwerkingen
13-09-2015
Vrouw, 27 jaar
Algehele tevredenheid 5

Sertraline (sertraline)
Chronische depressie

Tevredenheid over
5
3
4
5
Na alle vorige reacties te lezen lijk ik hier wel een recordhouder: ik neem al 7 jaar Sertraline. Ik kan zeggen dat ik er erg goed mee ben, persoonlijkheid en emoties zijn sterk gestabiliseerd, destructieve neigingen zijn verdwenen, realistische kijk op mezelf en de toekomst. Ik voel het wel als ik er enkele dagen mee stop, dan is het veel moeilijker om (negatieve) emoties[lees meer...] te controleren, dus ik blijf er nog mee doorgaan. Voor mij zijn de bijwerkingen ook minimaal: soms een beetje duizelig, dan een beetje diarree, sneller en langer blauwe plekken en daar blijft het wel bij.
volgende > >>
Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1853) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (899) - Cholesterol
Champix (784) - Verslavingsziekten
Paroxetine (750) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (680) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (592) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (587) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (572) - Depressie - antidepressiva overig
Citalopram (559) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (504) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (500) - Epilepsie
Venlafaxine (488) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (458) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (441) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (417) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (383) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (368) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (359) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (343) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (342) - ADHD - psychostimulantia

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik
en maak kans op een Tony's Chocolonely
reep!


Geef je mening nu!

Als je meer wilt weten over Tony's Chocolonely, klik dan hier.

Tony's Chocolonely