Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Paroxetine

1217
meningen

Paroxetine

paroxetine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
slapeloosheid echt slaperig overdag gewichtstoename paniekerig emotionele afvlakking verhoogde hoeveelheid zweten wazig in het hoofd wazig zien doodsangst tintelingen en prikkeling in vinger(s)

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (400 meningen)
Angst & paniekstoornis (310 meningen)
Angststoornis (191 meningen)
Chronische depressie (35 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (19 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Postnatale depressie (8 meningen)
Sociale fobie (8 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

5

Paroxetine

11-06-2024 | Vrouw | 75
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Tijdens de overgang kreeg ik angst en paniekaanvallen, daarom Paroxetine gaan gebruiken tot volle tevredenheid.
4

Paroxetine

01-06-2024 | Vrouw | 39
paroxetine (30mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

zweetuitbarstingen

Voor mij de wonderpil! 3 jaar geleden kreeg ik ineens uit het niets een paniekaanval in de auto, nooit eerder gehad, ik dacht echt dit was het ik ga nu dood. Gelijk was ik door die ene paniekaanval uit het veld geslagen, ik kon niks meer, mijn lichaam stond weken/maanden strak van de stress en alles deed mij pijn, mijn spieren konden gewoon niet meer ontspannen en door die[lees meer...] ene aanval in de auto durfde ik het huis niet meer uit, ik had pleinvrees! Mijn huisarts raden mij antidepressiva aan, maar koste wat het kost wilde ik het op eigen kracht doen met therapie, dit deed mij te weinig en was ontzettend vermoeiend om telkens in gevecht te zijn met je eigen lichaam, je hoofd zegt dat alles onzin is maar je lichaam zegt iets anders en werkt niet mee, ontzettend frustrerend. Na een jaar heb ik toch besloten aan de antidepressiva te gaan, ik kwam er alleen niet uit. Ik heb toen paroxetine 20mg gekregen, de eerste 3/4 weken werd mijn angst nog erger als dat nog kon, maargoed wat maakte het uit, ik zat toch thuis in de ziektewet dus kon het er ook gewoon laten zijn, na 3 weken begon ik echt verschil te merken, ik ging weer samen met mijn vriend naar de supermarkt of een stuk wandelen en mijn zelfvertrouwen begon steeds meer te worden, nu 1 jaar later kan ik al lange tijd alles weer wat ik vroeger ook deed, hoe bang ik voor deze medicijnen was in het begin zo blij ben ik er nu mee, het heeft echt mijn leven terug gegeven en ik kan nu nog meer genieten van de simpele dingen, want ik heb nu ervaren dat je van de ene op andere dag ineens lamgeslagen kan zijn en letterlijk niks meer kan of durft. Ik heb ook bijwerkingen ervan, zo zweet ik in de zomer behoorlijk erg en ben ik ook van 57 kilo naar 72 kilo gegaan in 3mnd tijd maarja liever dat dan voor altijd achter de geraniums thuis te zitten en niet volledig te kunnen genieten van mijn opgroeiende dochter van 5
1

Paroxetine

27-05-2024 | Vrouw | 61
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

echt slaperig overdag slapeloosheid paniekerig emotionele afvlakking verminderde eetlust

De eerste week was een hel. Niet kunnen eten, niet kunnen slapen, en bekaf. Zopiclon erbij om te slapen. Paniekaanvallen met elektrische sensaties over mijn armen. Na 1 week eetlust terug, en hoe! Pieken en dalen in emoties totaal afgevlakt. Paroxetine verergerde mijn PLMD waardoor ik niet goed tot slapen kwam. Na 2 maanden de paroxetine in 1x gestopt. Een week lichteli[lees meer...]jke onrust, daarna weer mezelf, met piken de dalen qua depressieve gevoelens. Anti depressiva? No thanks! Inmiddels psychologische behandeling gestart om te leren mijn leven fijn in te kunnen richten.
3

Paroxetine

20-05-2024 | Vrouw | 52
paroxetine (30mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 4 weken heb ik een angststoornis ontwikkelt. Dit heb ik 26 jaar geleden ook gehad. Hel op aarde! Hoopte het nooit meer mee te maken maar helaas door wat stressdingen ben ik toch weer geknakt. Ik slikte al die tijd al 20 mg Paroxetine en ik voelde me super goed. Tot 4 weken terug dus. Bij de huisarts geweest en sinds 3,5 week opgehoogd naar 30. Ik merk helaas geen ver[lees meer...]schil. Ik ben heel de dag onrustig, gespannen en zenuwachtig in mijn lijf! Om gek van te worden! Zo'n rotgevoel is dat! Ik durf wel dingen te doen. Geen angst wat dat betreft alleen dat onrustige gevoel gaat altijd met mij mee. Woensdag een afspraak en waarschijnlijk gaan we verhogen naar 40 mg. Zijn er mensen met vergelijkbare klachten die ook van 30 naar 40 zijn gegaan? En merk je daar verbetering in? Ik slik ook nog 3x Oxazepam per dag.
5

Paroxetine

01-05-2024 | Vrouw | 59
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

Duizeligheid

Een combinatie van burnout en overgang leidde een flink aantal jaar geleden tot zeer zwarte gedachtes. Ik kon niet meer functioneren. 3 Maanden later, nadat ik zover was afgezakt dat ik serieuze zelfdodingsgedachten kreeg, wilde mijn toenmalige huisarts eindelijk iets voorschrijven. Ik kreeg Paroxetine 20 mg. De eerste 2 weken had ik wat last van duizeligheid en af en t[lees meer...]oe waziger zicht, daarna geen bijwerkingen meer gehad. Maar mijn hoofd klaarde binnen die 2 weken zodanig op dat ik het vergeleek met een blad dat omslaat aan de boom. Ineens was de zon er weer en kon ik weer lachen. Ik heb het 8 jaar gebruikt en was zeer tevreden. Ik heb er een jaar voor uitgetrokken om het af te bouwen zodat ik zonder verder kon gaan.
5

Paroxetine

16-04-2024 | Vrouw | 29
paroxetine (0,5mg)
Paniekaanvallen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

gewichtstoename verhoogde hoeveelheid zweten wazig zien slaperigheid elektrische schokken

Tijdens zomer 2017 op vakantie kreeg ik hevige paniekaanvallen waardoor ik nauwelijks naar buiten kon of naar een restaurant kon gaan. Ik kreeg hartkloppingen alsof ik dood zou gaan en ik begon te hyperventileren en te zweten. Ik heb dit niet eerder meegemaakt dus ik wist niet wat en waardoor het kwam. Ik was toen 22. Uiteindelijk naar psychiater gegaan omdat het erger wer[lees meer...]d. Ik kreeg de diagnose paniekaanval. Ik kreeg toen Paroxetine 10 mg voor 1 week en daarna 20 mg . In combinatie kreeg ik ook voor 1 week Medazepam 10mg. Het heeft mijn leven gered letterlijk. Ik voelde mij wel heel erg suf en slaperig. Ik kreeg gelukkig minder aanvallen. Alleen was ik nog wel aan het piekeren en heel angstig. Angst om weer paniekaanval te krijgen. Terug in NL overlegt met HA om het te verhogen naar 30mg . Dit ging goed ik kreeg sindsdien geen aanvallen meer. Wel voelde ik mij heel somber en nog steeds angstig. Weer verhoogd naar 40mg. Ik was weer de oude en weer vrolijk. Na een jaar begon de gewichtstoename . (Middels meer dan 20kg aangekomen) Afvallen lukte niet omdat ik antidepressiva slikte . Paar keer geprobeerd om af te bouwen maar dit lukte niet omdat ik terugval kreeg. Van 40 mg naar 30 mg ging prima gelukkig. Daarna slikte ik 20mg een tijdje. 20 mg naar 10 mg ging ook super goed. nu slik ik 0,5 mg voor 3 weken. Binnenkort afspraak bij HA om van 0,5 > 0,1 of 0,2 te slikken. Ik hoop dat ik voor de zomer na 7 jaar klaar ben met afbouwen. Ik merk wel dat ik veel zweet en last heb van lichamelijke schok . Maar dit hoort erbij denk ik... ik zou Paroxtine wel aanraden voor paniekaanvallen alleen. Bijwerkingen altijd goed lezen en overleg met je HA.
5

Paroxetine

15-04-2024 | Vrouw | 57
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Paroxetine

23-02-2024 | Vrouw | 42
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

tintelingen en prikkeling in vinger(s)

Ben met vloeibare suspensie aan het opbouwen. Meer mensen last van " stroom" sensaties in de handen? In t hoofd ken ik van vorige keren maar dit is nieuw voor mij
3

Paroxetine

18-02-2024 | Vrouw | 42
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

doodsangst wazig in het hoofd gebrek aan eetlust

Voor de 3e x in 20 jaar toch weer opbouwen paroxetine. Ben heel gevoelig voor bijwerkingen dus per ml omhoog. Daardoor nu al 5 weken onderweg en nu op 6,5mg van de 10. Bijwerkingen veranderen maar nog steeds supervaag in m'n hoofd en paniekerig zonder oxazepam. Afleiding helpt goed! Bij thuis op de bank voel ik me t vaagst. Ik mocht wel wat kilo's kwijt maar mijn eetlust i[lees meer...]s nog steeds minimaal, ik eet wel en dan maar gezonder en voedzamer, en ontlasting is groenig ( daardoor denk ik meteen weer dat ik wat dodelijks onder de leden heb) van veel koffie en energiedrankjes nu naar 2 a 3 kopjes per dag. Ik kan niet wachten tot ik op de dosering van 10mg zit en me weer normaal ga voelen. Raar spul hoor. Meer mensen die met suspensie opbouwen en daardoor langduriger bijwerkingen hebben? (M.n. gewichtsverlies door weinig eetlust)
5

Paroxetine

04-02-2024 | Man | 26
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben dit medicijn begonnen omdat de lichtere soorten srri opnamers niet werken bij me. Ik heb 3 weken als hel ervaren in het begin tijdens dit gebruik. Maar ohmijngod ik heb geen spijt ik gebruik hem nu al 8 weken en ik voel me weer goed ik kan alles weer doen gezelligheid lachen grapjes maken mee doen in de maatschappij en lekker naar mijn werk. Je moet er in het begin [lees meer...]gewoon even door heen met wat oxasepam komt alles echt goed.
3

Paroxetine

29-01-2024 | Vrouw | 65
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 11 januari had ik 20 mg, heel erg duizelig was ik, was geen doen ! Was maar 14 dagen ,maar toch heftig gereageerd blijkt , en nu sinds de 25e januari naar 10 mg. Terug . En hoop dat het beter word. Wat angstig van de stress…o.a. Woning zoeken, alleen wonen etc. Dan vliegt het me aan, duizelig wat.maar (nog) niet paniek . Onrustig… Het is maar 10 mg minder , maar [lees meer...]pfff. Meer wil ik ook niet , Heb iemand bij vermindering naar 10 mg ook meegemaakt. .? Positive antwoorden zijn zeker welkom, ! Ook de 10 mg moet me toch weer wat beter voelen, al duurt dat weer 1-2 weken toch? Lees het graag.
1

Paroxetine

27-01-2024 | Vrouw | 53
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo iedereen. Ben net na 15 jaar gebruik overgestapt op fluoxetin. Nu na drie weken voel ik me nog steeds echt niet goed. Ws. De bijwerkingen van t nieuwe middel. Over paroxetine kan alleen maar zeggen dat ik t niet zou aanbevelen. Het is blijkbaar ontzettend moeilijk af te bouwen en mee te stoppen. Dat is de reden dat veel artsen t liever niet meer voorschrijven. Ik we[lees meer...]et t ook uit ervaring. Iedere keer na 6 weken krijg je een gigantische terugval. Je bent compleet overprikkeld, zweten, duizelig etc. Echt geen doen. Nu ik ben gestopt voel ik ook de spierspanning die t middel veroorzaakt. Die is nu nl. weg en dat is heel positief. Verder is t nog even afwachten. Ik neem er rivotril bij wat ik al had voor samentrekken van vooral schouder en nekspieren nadat mijn hals is vastgezet op 4 niveaus. Dit help wat tegen alle vervelende bijwerki gen en hopelijk ook over drie weken. Dan komt de beruchte 6 weken na paroxetine er nog aan. Het blijft afzien en een zoektocht. Heel veel stekte en succes aan iedereen die er ook midden in zit. 🙏🧡
5

Paroxetine

21-01-2024 | Vrouw | 65
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 1 week opgehoogd van 10 naar 20 mg. Duizelig,draaien en mistig in me hoofd, hoofdpijn,moe. Dat angstige gevoel is er ook, dan een halve oxazepan,dan is het even redelijk! Wanneer heb ik er baat bij? Ik weet dat het niet gelijk is, maar wanneer dan wel? Word er zenuwachtig van😢 heb nog veel stress ivm. Huis zoeken, alleen wonen, etc. Lees het graag !
2

Paroxetine

09-01-2024 | Vrouw | 65
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
6 weken nu ,merk er wel wat van. 1 of 2 x 0,5 mg oxazepan,Dan gaat het wel. Niemand ziet het ook aan me dat ik onrustig en trillerig van binnen ben. De paroxetine is net niet genoeg denk ik,omdat angstig zomaar, huilen er nog wel bij zit. Wel wat rustiger.., en niet veel veel zin in iets. Doe me dagelijkse dingen wel, vroeger was ik meer van : dat doe ik wel even..ga ev[lees meer...]en hier heen,of tuincentrum of wat dan ook. Nu niet echt meer zin in. Liefst thuis…en laat me maar! 🤷‍♀️wat mankeer ik toch ? Ben onder controle bij de Ha.,dus morgen weer ,met evt. 10 mg verhogen,maar zie ertegen op,juist ook om de nare bijwerkingen weer,al slik ik nu al 6 weken 10 mg. Nog meer bijwerkingen? Of voel je dat niet zoveel?
2

Paroxetine

05-01-2024 | Vrouw | 60
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Paroxetine

04-01-2024 | Vrouw | 65
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb verschillende Pos gelezen,maar kan er niet uithalen Hoelang het echt duurt voor 10 mg Erin zit .6 weken of meer? Aantal weken? Hoeveel ? Laat staan als het 20 mg word ! 10 mg doet wat , maar is het voldoende? Heb nog 2x halve oxazepan per dag,soms 1x ! Ik heb het nu vanaf 7 december nu , de 10 mg .en als ik lees wat sommige schrijven aan bijwerkingen ,als je e[lees meer...]vt. Wil verhogen🙈 word ik er ook niet vrolijk van! Misschien beter op de 10 blijven en niet eventueel naar 20 mg gaan ! Pff moeilijk!

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.