Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

1156
meningen

Paroxetine

paroxetine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (379 meningen)
Angst & paniekstoornis (283 meningen)
Angststoornis (184 meningen)
Chronische depressie (34 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (16 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Postnatale depressie (8 meningen)
Sociale fobie (8 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

4

Paroxetine

21-03-2023 | Vrouw | 67
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Werkt goed na de eerste paar heftige weken. Groot nadeel is dat je hier niet mee kan stoppen. De onttrekkingsverschijnselen zijn verschrikkelijk. Hier is Paroxetine berucht om. Dus je bent blij als je er weer mee kan beginnen. Gebruik dit middel al meer dan 30 jaar en heb het helemaal niet meer nodig maar na 3x een mislukte poging om te stoppen geef ik het op. Zal het tot [lees meer...]mn dood moeten blijven slikken. Heb eeuwig spijt dat ik ooit deze rotzooi ben gaan slikken. Prozac is vele malen beter. Kun je zo mee stoppen. Dat heeft te maken met de halfwaardetijd van het middel. Prozac blijft langer in het bloed dan Paroxetine. Google maar eens. Dan kom je dingen tegen die niet in de bijsluiter vermeld worden !
3

Paroxetine

09-02-2023 | Man | 42
paroxetine (30mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg in 2009 de diagnose gegeneraliseerde angststoornis, daarbij slikte ik 8 jaar paroxetine actavis en de opbouw van deze medicatie verliep goed, kreeg zeer snel weer zelfvertrouwen in het aangaan van de dag en het algehele leven. Ik hou van het leven zoals het is en ik kan zeker genieten van het leven , echter ben ik altijd al zeer snel gespannen en daarbij ook an[lees meer...]gstig t.a.v. allerlei verschillende onderwerpen in het leven, ik krijg dan lichamelijke klachten als verhoogde spanning, weinig eetlust, nerveusiteit, diarree, misselijkheid, wazig zien en voelen, zwakte etc. Nu in 2022 was ik 5 jaar gestopt met de paroxetine, het ging weer mis, raakte weer meer gespannen, slecht eten, slecht slapen, paniekaanvallen, derealisatie, etc. Dus besloot ik weer te starten met paroxetine, maar nu sandoz. De eerste weken 6 tot 8 weken vond ik echt wel verschrikkelijk zwaar, werd echt depressief door mijn slechte gevoel, wat verergerde door de opbouw van de medicatie, denk ik zelf. Hele dagen lag ik te huilen, het leek geen einde te hebben. Ondanks mijn angsten ben ik toch op vakantie gegaan met mijn dochter en vriendin, en heb de hele rit zelf gereden naar zuid frankrijk, hier zag ik enorm tegenop. Ik merkte dat heel langzaam na 8 tot 10 weken, ik weer grip kreeg op mijzelf en mijn gedachten en gevoelens, dit in combinatie met psychotherapie voor 12 sessies en yoga en elke dag iets aangaan, ook voelt het als onmogelijk. Mijn advies voor degene die worstelt met de zeer moeilijke mogelijke bijverschijnselen, houd vol, uiteindelijk neemt het af en krijgt de rust en zekerheid de overhand, zo heb ik het ervaren althans, het blijft een moeilijk proces, maar medicatie kan je zeker helpen. Sterkte allen, ook voor mijzelf :)
3

Paroxetine

02-02-2023 | Vrouw | 47
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In het begin veel bijwerkingen ervaren zoals maagpijn en hartkloppingen en zweten als een otter. Na een aantal weken waren de paniekaanvallen verdwenen. Wel leef ik erg vlak en komt er weinig emotie binnen. Zweet nog steeds erg veel en ben veel aangekomen. Erger depressief geworden maar he geen paniekaanvallen meer. Pilletje smelt direct op je tong en heeft een he[lees meer...]le bittere nasmaak. Dus ja voor paniekaanvallen perfect maar de bijwerkingen zijn ook vreselijk.
1

Paroxetine

02-02-2023 | Vrouw | 52
paroxetine (80)
Polymyalgia rheumatica
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds ik een 4- tal weken deze medicatie neem (verhoogd tot 80mg) zijn mijn klachten ernstig toegenomen
3

Paroxetine

31-12-2022 | Vrouw | 48
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hallo, Vanwege angst en paniek van de huisarts dit gekregen. Nu 2 weken bezig met 10 mg per dag en ik voel me zo slap als een vaatdoek. Ben suf, slap, weinig eetlust. Kan iemand mij vertellen of dit blijft of overgaat? Het maakt me wel rustiger, maar ik kan zoals ik me nu viel amper normaal functioneren.
3

Paroxetine

30-12-2022 | Vrouw | 52
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Mijn paniekaanvallen heb ik zo goed als niet meer maar ben toch nog beetje angstig. Mijn seksleven is tot niks gereduceerd en heb weinig tot geen lol meer in me leven.
3

Paroxetine

21-12-2022 | Vrouw | 66
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
de tabletten smelten meteen in de mond. Je moet ze daarom zo snel mogelijk proberen door te slikken. maar dan nog vaak vies. Ik kreeg deze vanwege de goedkoopste. Ik ga overstappen en hoop dat ik andere paroxetine kan krijgen bij een andere zorgverzekeraar.
2

Paroxetine

20-12-2022 | Vrouw | 38
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
ik leef al jaren met chronische stress en chronische vermoeidheid en slaapproblemen. afgelopen zomer liep het zo uit de hand dat ik door het dak ging van de stress wat leidde tot heel erg ziek zijn (2 weken niet meer kunnen eten, diarree hondsberoerd) enorm afgevallen, en ik de spanningen niet meer kon handelen, angst en paniek en hyperventileren om elk klein dingetje, elk[lees meer...]e dag , de hele dag. lag alleen nog maar in bed. Kon niet meer autorijden, kreeg steeds acute hoge spanning en vervolgens paniek/angst aanvallen achter het stuur, meteen hyperventileren, duizelingen. Het is nu eind december en rij nog steeds geen auto, en de klachten zijn er nog steeds. Dus heb ik een kleine 3 week geleden paroxetine 10mg voorgeschreven gekregen. Ik ben vroeger ook wel bij psychologen geweest, en yoga/mindfullness gedaan, maar dat helpt niet op de lange termijn bij mij. Of überhaupt niet. Zoals iedereen had ik de eerste 2 weken bijwerkingen, en de 1e week waren ze het ergst, toen ik 4 dagen niet heb kunnen eten dacht ik mee te stoppen want ik viel te veel af, maar ineens verdween de misselijkheid en diarree en kreeg ik weer eetlust. Ook verhoging van spanning , onrust bij het wakker worden, onrustige hartslag namen toe, enorme spierzwakte en trillingen, bibberen van de kou en een brandend gevoel over de rug af en toe, migraine en plotselinge menstruatie/bloedverlies. in de 2e week na de ergste bijwerkingen leek het beter te gaan, ik durfde met mijn vriend mee boodschappen doen, en sinds maanden even op visite. Toen had ik zelfs nog 1 dag dat ik met heel veel energie van bed kwam, en een goede dag had. Daarna ging het weer bergafwaarts. Ben nu weer een weekje heel gestrest/hoge spanning, hoge hartslag, durf de deur haast niet uit, krijg ook heel veel spanning als iemand langs komt, dan breekt het zweet uit, mega hoge hartslag, lijkt wel angst, ben nog elke dag veel duizelig, maar af en toe wandel ik even, dan voel ik me wel beter, zodra ik in huis zit voel ik me heel slecht. Ben ook heel snel geprikkeld, drukte, lawaai, veel mensen, in de rij wachten, geeft heel veel hoge spanning tot hyperventileren. Voel me rot, kan weinig doen, snel moe ook, en nu snachts steeds kriebelhoest en winderig. komt dat van het medicijn? heb ook oxazepam erbij maar doet weinig. Moet ik nog even doorzetten? hoe langer je er aan zit hoe meer je ontwenningsverschijnselen krijgt misschien als je stopt. Of zal ik ophogen, of overstappen op escitalopram? kan iemand me gerust stellen, dat als het even beter gaat en dan weer slechter, dat dat het nog bij hoort en uiteindelijk dat het beter gaat? 3 week is natuurlijk nog niet zo lang. had alleen niet gedacht toen het beter ging dat ik weer zo achteruit zou gaan.
3

Paroxetine

11-12-2022 | Man | 67
paroxetine (20mg)
Sociale fobie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Slik al meer dan 30 jaar paroxetine. Ben positief over het gebruik ervan, het heeft de kwaliteit van mijn leven echt verbeterd. De bijwerkingen zijn te overzien en ik heb er zelf niet erg veel last van gehad (maar dat heb ik vrijwel nooit bij medicijnen). Het is wel zo dat ik hele heftige nachtmerries krijg als ik per ongeluk een dosis vergeet. Dus het is geen onschuldig [lees meer...]spul.. Omdat ik nu met pensioen ben wil ik afbouwen maar dat is buitengewoon moeilijk. Dat is ook logisch, je lichaam ontbeert ineens een stofje dat het al 30 jaar binnenkrijgt en het dus inmiddels als lichaamseigen beschouwt. Ik bouw af door steeds iets meer van mijn pillen af te vijlen, ik ben een jaar (!) bezig en zit nu pas op 16 mg. Ik heb even op 14 mg gezeten maar dat was te heftig. Ik heb vooral lichamelijke onttrekkingsverschijnselen (bijv, een vreemd 'trekkend' gevoel in mijn hersenen ) en niet zozeer psychisch (hoewel wat somber maar dat kan ook andere oorzaken hebben). Het afbouwen moet wel zo primitief (vijlen) omdat de taperingsstrips alleen voor afbouw in kortere perioden (bijv 3 maanden) beschikbaar zijn én duur zijn en door vrijwel geen verzekering worden gedekt . Ik heb inmiddels besloten vanwege al dit gedoe niet lager te gaan dan afbouw tot 10mg. Als ik dat al haal, de verleiding om terug te gaan naar 20 mg is groot. Kortom, zeker positief over de effectiviteit van het middel maar als je het erg lange tijd gebruikt kom je er bijna niet van af. Dat de farmaceutische industrie dat laatste ontkent is een grof schandaal.
3

Paroxetine

07-12-2022 | Man | 51
paroxetine (30mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben 51 jaar en slik ongeveer 30 jaar paroxetine tegen een angst- en paniekstoornis. Het medicijn heeft mij altijd wel goed ondersteund, had soms wel klachten, maar het medicijn deed zijn werk. In Januari wilde de huisarts afbouwen en dat ging per 2 weken een 2 mg. Echter na 8 weken kreeg ik een extreme angstaanval durfde mij bed niet eens uit. Ben gelijk terug naar de [lees meer...]huisarts gegaan en had toevallig een vervanger. Deze wist mij te vertellen dat afbouwen met Paroxetine extreem moeilijk is dat het zelfs niet meer voorgeschreven wordt en dat het per persoon afhankelijk is hoe je afbouwt. Geeft aan dat dit niet goed is gebeurd, ben gelijk teruggegaan naar de oude dosis. Heb in de 30 jaar nog nooit zo een gevoel gehad. Was verschrikkelijk. Dus voordat je eraan begint zorg dat je de juiste ondersteuning hebt. Want dit is echt een klote medicijn.
1

Paroxetine

01-12-2022 | Man | 48
paroxetine (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Door een onverwachte scheiding met veel overspannenheid in een spiraal van burnout/angststoornissen terecht gekomen. Liep al jaren met klachten. Huisarts stelde paroxetine voor in juli 2014, met een begindosering van 10 mg voor 4 weken. Daarna over op 20 mg. Dit heb ik een jaar gebruikt. De eerste 6 weken enorm overmatig transpireren, vooral snachts op benen. Elke nacht si[lees meer...]jpelnatte lakens. En veel slapeloosheid. De uitputting nabij. Nachten lang wakker gelegen. Libido gevoel werd meteen uitgeschakeld. Veel gewrichts en spierpijn (griepgevoel) Na 6 weken verdwenen de zweetbuien en was mijn honger niet te stillen. Ik had geen rem meer. Ook mijn gevoelens waren vrij mat en monotoon. De vele huilbuien voor het starten van de AD waren ook weg. Begon me rustiger te voelen. Slapen ging stuk beter. Libido gevoel was weg, maar erecties waren wel aanwezig. Die waren soms zo hard, dat het soms pijn deed na een aantal uren. Een orgasme was niet mogelijk. Maar zin in intimiteit was er niet. Van 75 kg gegroeid naar 95 kg in dat jaar. in totaal heb ik een jaar de 20 mg geslikt en ben in juli 2015 af beginnen te bouwen met eerst een pillensnijder voor pillen van 10 mg die in kwartjes gedeeld. dus per 2 weken met 2,5 mg gaan afbouwen (achteraf gezien was dit veel te snel, ik kreeg enorme afkickverschijnselen). Ben toen overgestapt op vloeibare paroxetine en deze per 1 ml steeds afgebouwd over een week periode. Al met al heeft een 1 jaar geduurd voordat ik er helemaal vanaf was. De hele periode van 2 jaar tezamen die erg naar was. Voor mij NOOIT MEER Paroxetine of welke ADs dan ook. De fitness (vooral krachttraining) heeft mij in de periode er enorm doorheen geholpen. Bewegen, ademhalen en focus op jezelf leggen ! En goede gesprekken gehad met fijne vrienden. Vooral veel inzicht gekregen en geleerd. Bij een psycholoog liep ik vast in die periode. De DSM is echt lachwekkend!!! Ben in GGZ gebeuren erg teleurgesteld. Voor mij kan pas iemand psycholoog of psychiater zijn of worden als hij of zij zelf ooit eens tot op de bodem van haar eigen bestaan diep heeft gezeten en daar zelf uit is gekomen. En is dat niet het geval?, ga er bij weg!!! Je hebt er niks aan. Inmiddels 2022 en in goede gezondheid, ook mentaal. Alles op eigen kracht gedaan. De 20 extra kilos zijn eraf gegaan in dat jaar na het afkicken ! Ik ben verbaasd dat deze medicatie (paroxetine) anno 2022 nog steeds voorgeschreven word. En voor degene die op afbouw gaat...neem of vraag naar Tapering Strips bij de apotheek. en zet vooral DOOR !!!!! ;-)
3

Paroxetine

24-11-2022 | Man | 65
paroxetine (10mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Samen met mijn psch besloten om weer terug te gaan naar Prozac, dat ik 10 jaar geleden slikte en dat een langere halfwaardetijd heeft. Nu afbouwen van Paroxetine van 30 mg, via 20 mg naar nu 3 weken 10 mg. Veel gesis in mijn hoofd. Ooit 2 keer afgebouwd naar 0 en dat was werkelijk de hel. Erg agressief, driftbuien en huilbuien en ook continu en gekmakend gesis in mijn hoof[lees meer...]d. Hoop dat ik zeer spoedig kan overstappen met Prozac.
4

Paroxetine

06-11-2022 | Vrouw | 47
paroxetine (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben in 2000 gestart met seroxat/paroxetine i.v.m. een gegeneraliseerde angststoornis. Deze stoornis uitte zich in veel onrust, nervositeit en slapeloosheid. Na 3 weken sloeg de medicatie aan en voelde ik me een stuk beter. Wel ben ik in de loop van de jaren veel kilo's aangekomen. Tijdens mijn beide zwangerschappen in 2004 en 2006 heb ik een lagere dosis gebruikt, maar[lees meer...] stoppen was helaas niet aan de orde. Gelukkig heb ik 2 gezonde kinderen gekregen. Ik heb diverse stoppogingen ondernomen, maar vanwege de helse onttrekkingsverschijnselen is me dat nooit gelukt. Dat, en de gewichtstoename, vind ik de enige nadelen van dit medicijn. Ik vrees dat ik er voor de rest van mijn leven aan vastzit.
3

Paroxetine

28-10-2022 | Vrouw | 68
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik al meer dan 20 jaar, 40 mg. Paroxetine Ik ga nu proberen af te bouwen Heb het al eerder gedaan omdat ik het idee had dat het niet meer werkte
4

Paroxetine

18-10-2022 | Vrouw | 27
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Eerste AD waar ik mee begon na overlijden van mijn vader kreeg ik paniekaanvallen en waren al heel wat struggles aan vooraf gegaan. Was altijd anti pillen, maar ik voelde dat het tijd was om toch te proberen. De paniekaanvallen waren al snel gestopt, daarnaast was de sociale angst minder. Qua negatieve gedachtes en depressie werkte het wat minder bijsnij. Al met al goed [lees meer...]geholpen tegen de angst . Mijn zus en moeder gingen er heel lang goed op. Daarnaast ook therapie gevolgd. Het afbouwen was wel een hel… ben overgestapt naar fluoxetine. Bijwerkingen moet je echt even doorheen de eerste weken. Elk middel werkt anders bij iedereen, maar is wel proberen waard!
3

Paroxetine

20-09-2022 | Vrouw | 61
paroxetine (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Rond 1995 hen ik paroxetine Seroxat gekregen en deze beviel me prima! Later had ik een paar jaar niet gebruikt deze AD, en later weer. Van ander merk eerste 6 weken waren vreselijk, ik kon niet uit bed door alle klachten, niet normaal, met Seroxat was dat niet. Nu ik gebruik ong. 20 jaar lang merk Sandoz en dat gaat goed behalve dat na all die jaren heb ik geen stemmingwis[lees meer...]selingen,maar verder ben ik totaal gevoelloos, moe, heb ik nergens zin in. Ooit gehad andere goedkopere dan Sandoz merken, 1 van hun was als placebo, na 3 dagen trillingen, trillingen, benauwdheid, duizeligheid, stijve nek, maar arts vond dat het onzin is, terwijl andere mensen hadden het zelfde ervaren, nog ander merk tabletten waren niet omhuld waardoor ik kreeg droge poeder in mijn luchtpijp, deed ontzettend pijn, prikte enorm! Toch wil mijn zorgverzekeraar Sandoz niet vergoeden dus ik betal zelf. Ik zou graag willen stoppen, misschien zou ik meer leven krijgen, maar ik ben bang dat ik weer stemwisselingen krijg :( . Ik heb eerder geprobeerd andere AD 4-5 verschillende maar ik had veel bijwerkingen of ze werkte niet.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2305) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1282) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1196) - Cholesterol
Paroxetine (1156) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Sertraline (1037) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (902) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (894) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (783) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (748) - Epilepsie
Metoprolol (746) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (618) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (615) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (614) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (600) - Anticonceptie - eenfase
Furabid (579) - Antibiotica - urineweginfectie
Metformine (578) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (573) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (556) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (516) - Anticonceptie - overig
Lexapro (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (477) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (457) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (448) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (433) - Depressie - antidepressiva SSRI
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (420) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (417) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.