Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Paroxetine

1192
meningen

Paroxetine

paroxetine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (390 meningen)
Angst & paniekstoornis (298 meningen)
Angststoornis (190 meningen)
Chronische depressie (35 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (19 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Postnatale depressie (8 meningen)
Sociale fobie (8 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

3

Paroxetine

28-11-2023 | Vrouw | 48
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Bouw rustig af als je wilt stoppen. Antidepressiva zijn een uitkomst, maar afbouwen is een en al ellende.
4

Paroxetine

23-11-2023 | Man | 21
paroxetine (20mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In de maand juni begonnen met dit middel en pas medio augustus begon ik positieve effecten te ervaren (10 mg). Het duurde bij mij aanzienlijk lang voordat de ergste bijwerking voorbij waren, maar daarna had ik niet tot nauwelijks meer paniekaanvallen, dus in die zin is het zeer effectief en ik was ook erg tevreden. Twee weken geleden een heb ik echter een ernstige terugval[lees meer...] gehad vanwege angstige opdringerige gedachten, derhalve ben ik overgestapt naar 20mg omdat 10mg eigenlijk een zeer lage dosering is en de startdosering is over het algemeen ook 20mg (10 mg is vaker voor mensen die aan het afbouwen zijn). Ik hoop dat de 20 mg mij gaat helpen in het tackelen van mijn opdringerige angstige gedachten. Als dat het geval is dan hoop ik weer een beetje te kunnen genieten van mijn leven...
5

Paroxetine

13-11-2023 | Vrouw | 29
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik sinds ongv 4 weken paroxetine voor een paniekstoornis met agorafobie, ik zit nu 2 weken op de 20mg en ik merk echt al een verbetering in mijn klachten, de eerste dagen merkte ik dat mijn angst wat toenam en ik erg slaperig was, maar dat verdween en merkte ik elke dag dat het me allemaal wat lichter begon te vallen, ik kan nog steeds wel angstig zijn alleen het [lees meer...]lijkt wel alsof er een soort rem op dit waardoor ik niet compleet in doorsla en in een paniekaanval terecht kom, overigens ben ik nog niet waar ik wil zijn maar ik vind dit al een heel fijn goed begin!
4

Paroxetine

05-11-2023 | Man | 61
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Vanaf ongeveer mijn 40e levensjaar begon ik bepaalde angsten te ontwikkelen zoals vliegangst, angst om ziek te worden , bang om een hartaanval te krijgen en dwangmatige en sombere gedachten en slecht slapen Heb van alles geprobeerd , supplementen zoals l-tryptofaan en gaba maar dit was niet toereikend Uiteindelijk bij de paroxetine terecht gekomen Drie jaar 10 mg ge[lees meer...]slikt en voelde me toen stukken beter Ben toen gaan afbouwen en uiteindelijk gestopt Merk nu dat de angsten weer de kop opsteken en slecht in m’n vel zit Mijn grootste probleem is dat ik het zo moeilijk kan accepteren dat ik dit medicijn nodig heb Mijn serotonine spiegel is zonder deze pillen chronisch en of continu te laag Denk dat ik er voor de rest van mijn leven aan vast zit Zijn er nog meer mensen die zich in mijn verhaal herkennen? Groeten René
4

Paroxetine

21-10-2023 | Vrouw | 35
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb al vanalles meegemaakt en ben al paar x willen stoppen maar dat ging me ni goe af. Ik ben opgelucht dat dit bestaat het enige nadeel is dat ik 10kg ben bijgekomen en krijg ze er maar nie af
5

Paroxetine

14-10-2023 | Man | 34
paroxetine (20mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Wondermiddel voor mij! Ik was zeer gespannen om dit middel te gebruiken, zeker na het lezen van dit forum. Echter wees je er van bewust dat vooral mensen met negatieve ervaringen berichten plaatsen. De realiteit is veel positiever dan te lezen op dit forum. Ik had een burn out, ik was de hele dag gespannen, piekerde de hele dag, had rare gedachten, was gehaast, en d[lees meer...]oor al dit gepieker en gehaast nog meer moe dan ik eigenlijk was. Na 3 jaar aan therapieen/psychologen, toch besloten om dit middel te proberen. Het is eigenlijk heel simpel, je kan paroxetine proberen. Werkt het goed dan moet je het minimaal 6 maanden gebruiken. Werkt het echt averechts, dan kun je er ook onmiddellijk mee stoppen. En ja je kunt de eerste 2 weken extra bijwerkingen krijgen, maar dat kun je onderdrukken met oxazepam. Ik was iets instabieler mentaal de eerste 2 weken, maar dat viel gelukkig bij mij mee. Daarna werd ik veel relaxter, veel minder piekeren, mijn stresslevel die continu aanwezig was werd echt heel veel minder. En hierdoor hield ik veel meer energie over en gingen de rare onzekere gedachten sneller weg dan verwacht. Voor mij was het echt een wondermiddel. Ik voelde me zo veel beter en sindsdien is mijn burn-out sneller over gegaan dan verwacht. Wees je wel bewust, het werkt niet altijd zo goed als je hoopt. Bij mij pakte het goed uit. En uiteraard moet je naast het gebruiken van medicatie ook een psycholoog hebben om de burn out te tackelen en je gedrag aan te passen. Enkel medicatie is niet de oplossing. Maar als je al een psychologisch traject hebt doorlopen en het lukt je niet....dan is het wat mij betreft een aanrader. Ik startte met 20mg te gebruiken, toen werd ik bizar suf en zag ik minder scherp. Dat waren 3 slechte weken om te starten en werd ik eigenlijk extra moe en uiteraard ook onzeker over het middel en mezelf. Daarna heb ik de dosering verlaagd naar 10mg, en toen kreeg ik de positieve effecten van het middel. Daarna verhoogd naar 15mg en dat werkt voor mij nog steeds perfect. Ik ben bijna volledig hersteld van mijn burn out, werk weer full time. En als mijn leven binnenkort weer helemaal stabiel is dan ga ik afbouwen. Daar heb ik het volste vertrouwen in dat het lukt. Ik zit weer vol energie, ben mentaal weer bijna even stabiel als dat ik altijd was en durf het absoluut aan om te stoppen binnenkort.
3

Paroxetine

12-10-2023 | Vrouw | 54
paroxetine (10mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sociale angst en vooral faalangst verdwijnt. Maar, na een half jaar redelijk verschil met gewicht. Vocht vasthouden.. Heb kunnen afbouwen na een half jaar van 10 naar 0.5 miligram.. Dat doet het wel. Pas vooral op als je in de overgang bent. Mijn verschijnselen werden erger zoals opvliegers, deze namen toe...
2

Paroxetine

09-10-2023 | Man | 70
paroxetine (30mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Paar maanden geprobeerd maar te misselijk om nog normaal boodschappen te kunnen doen absoluut geen eetlust verder ook zombieachtig gevoel
4

Paroxetine

03-10-2023 | Vrouw | 55
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

4

Paroxetine

01-10-2023 | Vrouw | 61
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik al 20 jaar paroxetine en he ook diverse keren geprobeerd om te stoppen of minderen maar merk dat ik slechter ga slapen en sombere gedachtes spelen me parten, tevens ben ik een hypochonder wanneer ik lichamelijk wat mankeer denk ik meteen aan kanker en kan bijna niet meer normaal functioneren. Het haalt bij mij de scherpe kantjes weg van de angst en paniek. Zal waar[lees meer...]schijnlijk mijn hele leven dit medicijn blijven slikken. Heb ook diverse psychologen bezocht zonder resultaat.
2

Paroxetine

30-09-2023 | Vrouw | 49
paroxetine (0,05)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hallo, ik lees veel meningen over het “ niet te kunnen afbouwen” , het is erg moeilijk om snel af tebouwen , ik heb paroxitine 18 jaar gebruikt , ik ben nu al een jaar bezig om af tebouwen , maar wel heel voorzichtig , ik gebruikte 20 mg paroxitine , intussen zit ik nu op 5 mg, en dat in 1 jaar , ik ben toen ik begon met het afbouwen van 20 mg naar 15 mg gaan afbouwen de [lees meer...]eerste 5 mg was opzicht niet zo moeilijk ging makkelijk zonder onwengsverschijnsellen , na 15 mg afbouwen was ik wat voorzichtiger ik luisterde goed naar mijn lichaam , nadat mijn lichaam goed gewend was naar het 15 mg paroxitine wat ongeveer voor zo’n maandje duurde voor mijn , kon ik weer verder afbouwen naar 12half mg enzo verder telkens 2 half mg minder , voor mijn duurde het telkens wel 1 maand voordat mijn lichaam er aan wende , maar na 10 mg bouwde ik het af met telkengs 1 mg per maand , omdat ik het heel voorzichtig wil afbouwen , makkelijk is het niet echt , maar je moet het echt doorzetten ook al krijg je wat stemmingwisselingen tijdens het afbouwen maar dat houd maar een kort duur aan tot je lichaam gewend is aan het dosis zodat je verder kan afbouwen , laaste 5 mg zal ik binnen een paar maanden wel moeten afgebouwd zijn , tot nu toe geen echte onwenverschijnselen gehad , dit komt waarscheinlijk omdat ik het heel voorzicht afbouw , uit eigen iniatief afgebouwd , ik gebruik geen taperingstrip , veel succes
3

Paroxetine

13-09-2023 | Man | 46
paroxetine (50)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik merk dat ik duf en misselijk ben,sinds ik paroxetine aurobindo heb. De ergste bijwerking vind ik dat mijn libido weg is. Weet iemand of dit blijvend is of alleen in het begin? Ik sta nu sinds 2 weken op 50mg.
3

Paroxetine

13-09-2023 | Vrouw | 70
paroxetine (5mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na twee andere antidepressiva geprobeerd te hebben nu een maand paroxetine. Ik ben zeer gevoelig voor bijwerkingen daarom gestopt met de andere twee. Dit is de laatste die ik wil proberen, het dubbelzien en een oogmigraine een paar keer per week had ik ook bij de sertraline en de eerste, daarvan weet ik de naam niet meer. Dit maakt mij angstig en ik voel mij erg moe en mi[lees meer...]sselijk na de oogmigraine. Zou heel graag willen horen of er nog een kans is dat dit verdwijnt na een maand inname. Bij de sertraline verdween dit niet , die heb ik meer dan twee maanden geslikt, begonnen met 12 en een halve mg. Daarna even 25 toen veel meer last van deze klachten , weer terug naar halveren en toen over naar paroxetine. Hoop dat iemand dit herkent, nog niets over gelezen in mijn medicijn, vr. Groetjes Truus
1

Paroxetine

28-08-2023 | Vrouw | 36
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na lang wikken en wegen toch besloten om een antidepressivum te gebruiken. Na een week of 6 verdwenen de ernstige bijwerkingen en voelde ik me eindelijk een stuk relaxer en gelukkiger. Wel ik 15 kg aangekomen in 3 maanden tijd. Ik beweeg voldoende, eet volgens een fatsoenlijk schema en ik slaap goed. Dat kan geen reden zijn voor het extreem toenemende gewicht. En ik was a[lees meer...]l niet slank....Dit is voor mij de reden om over te stappen naar Sertraline 50mg. In de hoop dat dit gaat helpen om het gewicht in ieder geval te stoppen met stijgen. Ik zou zelfs bijna depressief worden van het aankomen....dus schiet niet op.
4

Paroxetine

14-08-2023 | Vrouw | 48
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik het al 21 jaar. Drie keer gestopt geweest en binnen een paar weken weer depressief, ik heb wel een lage dosis en heb me er ook bij neer gelegd dat ik het levenslang zal gebruiken.
4

Paroxetine

13-08-2023 | Vrouw | 62
paroxetine (20mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
De klachten waren angst en agorafobie. Met 60mg paroxetine en CGT mijn actieradius flink vergroot. Daarna 20mg onderhoudsfonds langer dan 20 jaar. Al eens via de huisarts proberen over te stappen op sertraline, dat was een drama. Weer terug naar paroxetine. Nu onder begeleiding van psychiater en psycholoog aan het overstappen naar escitalopram. Eerst m.b.v. taperingstrips [lees meer...]Paroxetine afgebouwd naar 10 mg met onttrekkingsverschijnselen. Toen 5 mg Escitalopram en nu 10mg. Veel bijwerkingen. Soms 5 of 10mg oxazepam erbij. De bedoeling is Paroxetine met taperingstrips in 2 maanden af te bouwen naar 0. Het blijft een strijd met hoop op beterschap.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2322) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1356) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1209) - Cholesterol
Paroxetine (1192) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1098) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (941) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (908) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (816) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (761) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (639) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (633) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (627) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (625) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (614) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (590) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (584) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (578) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (529) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (472) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (466) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (454) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Amlodipine (420) - Bloeddruk - calciumantagonisten

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.