Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Paroxetine

1212
meningen

Paroxetine

paroxetine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
gewichtstoename tintelingen en prikkeling in vinger(s) verhoogde hoeveelheid zweten wazig in het hoofd wazig zien doodsangst slaperigheid gebrek aan eetlust elektrische schokken

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (398 meningen)
Angst & paniekstoornis (308 meningen)
Angststoornis (190 meningen)
Chronische depressie (35 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (19 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Postnatale depressie (8 meningen)
Sociale fobie (8 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

5

Paroxetine

16-04-2024 | Vrouw | 29
paroxetine (0,5mg)
Paniekaanvallen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

gewichtstoename verhoogde hoeveelheid zweten wazig zien slaperigheid elektrische schokken

Tijdens zomer 2017 op vakantie kreeg ik hevige paniekaanvallen waardoor ik nauwelijks naar buiten kon of naar een restaurant kon gaan. Ik kreeg hartkloppingen alsof ik dood zou gaan en ik begon te hyperventileren en te zweten. Ik heb dit niet eerder meegemaakt dus ik wist niet wat en waardoor het kwam. Ik was toen 22. Uiteindelijk naar psychiater gegaan omdat het erger wer[lees meer...]d. Ik kreeg de diagnose paniekaanval. Ik kreeg toen Paroxetine 10 mg voor 1 week en daarna 20 mg . In combinatie kreeg ik ook voor 1 week Medazepam 10mg. Het heeft mijn leven gered letterlijk. Ik voelde mij wel heel erg suf en slaperig. Ik kreeg gelukkig minder aanvallen. Alleen was ik nog wel aan het piekeren en heel angstig. Angst om weer paniekaanval te krijgen. Terug in NL overlegt met HA om het te verhogen naar 30mg . Dit ging goed ik kreeg sindsdien geen aanvallen meer. Wel voelde ik mij heel somber en nog steeds angstig. Weer verhoogd naar 40mg. Ik was weer de oude en weer vrolijk. Na een jaar begon de gewichtstoename . (Middels meer dan 20kg aangekomen) Afvallen lukte niet omdat ik antidepressiva slikte . Paar keer geprobeerd om af te bouwen maar dit lukte niet omdat ik terugval kreeg. Van 40 mg naar 30 mg ging prima gelukkig. Daarna slikte ik 20mg een tijdje. 20 mg naar 10 mg ging ook super goed. nu slik ik 0,5 mg voor 3 weken. Binnenkort afspraak bij HA om van 0,5 > 0,1 of 0,2 te slikken. Ik hoop dat ik voor de zomer na 7 jaar klaar ben met afbouwen. Ik merk wel dat ik veel zweet en last heb van lichamelijke schok . Maar dit hoort erbij denk ik... ik zou Paroxtine wel aanraden voor paniekaanvallen alleen. Bijwerkingen altijd goed lezen en overleg met je HA.
5

Paroxetine

15-04-2024 | Vrouw | 57
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Paroxetine

23-02-2024 | Vrouw | 42
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

tintelingen en prikkeling in vinger(s)

Ben met vloeibare suspensie aan het opbouwen. Meer mensen last van " stroom" sensaties in de handen? In t hoofd ken ik van vorige keren maar dit is nieuw voor mij
3

Paroxetine

18-02-2024 | Vrouw | 42
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

doodsangst wazig in het hoofd gebrek aan eetlust

Voor de 3e x in 20 jaar toch weer opbouwen paroxetine. Ben heel gevoelig voor bijwerkingen dus per ml omhoog. Daardoor nu al 5 weken onderweg en nu op 6,5mg van de 10. Bijwerkingen veranderen maar nog steeds supervaag in m'n hoofd en paniekerig zonder oxazepam. Afleiding helpt goed! Bij thuis op de bank voel ik me t vaagst. Ik mocht wel wat kilo's kwijt maar mijn eetlust i[lees meer...]s nog steeds minimaal, ik eet wel en dan maar gezonder en voedzamer, en ontlasting is groenig ( daardoor denk ik meteen weer dat ik wat dodelijks onder de leden heb) van veel koffie en energiedrankjes nu naar 2 a 3 kopjes per dag. Ik kan niet wachten tot ik op de dosering van 10mg zit en me weer normaal ga voelen. Raar spul hoor. Meer mensen die met suspensie opbouwen en daardoor langduriger bijwerkingen hebben? (M.n. gewichtsverlies door weinig eetlust)
5

Paroxetine

04-02-2024 | Man | 26
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben dit medicijn begonnen omdat de lichtere soorten srri opnamers niet werken bij me. Ik heb 3 weken als hel ervaren in het begin tijdens dit gebruik. Maar ohmijngod ik heb geen spijt ik gebruik hem nu al 8 weken en ik voel me weer goed ik kan alles weer doen gezelligheid lachen grapjes maken mee doen in de maatschappij en lekker naar mijn werk. Je moet er in het begin [lees meer...]gewoon even door heen met wat oxasepam komt alles echt goed.
3

Paroxetine

29-01-2024 | Vrouw | 65
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 11 januari had ik 20 mg, heel erg duizelig was ik, was geen doen ! Was maar 14 dagen ,maar toch heftig gereageerd blijkt , en nu sinds de 25e januari naar 10 mg. Terug . En hoop dat het beter word. Wat angstig van de stress…o.a. Woning zoeken, alleen wonen etc. Dan vliegt het me aan, duizelig wat.maar (nog) niet paniek . Onrustig… Het is maar 10 mg minder , maar [lees meer...]pfff. Meer wil ik ook niet , Heb iemand bij vermindering naar 10 mg ook meegemaakt. .? Positive antwoorden zijn zeker welkom, ! Ook de 10 mg moet me toch weer wat beter voelen, al duurt dat weer 1-2 weken toch? Lees het graag.
1

Paroxetine

27-01-2024 | Vrouw | 53
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo iedereen. Ben net na 15 jaar gebruik overgestapt op fluoxetin. Nu na drie weken voel ik me nog steeds echt niet goed. Ws. De bijwerkingen van t nieuwe middel. Over paroxetine kan alleen maar zeggen dat ik t niet zou aanbevelen. Het is blijkbaar ontzettend moeilijk af te bouwen en mee te stoppen. Dat is de reden dat veel artsen t liever niet meer voorschrijven. Ik we[lees meer...]et t ook uit ervaring. Iedere keer na 6 weken krijg je een gigantische terugval. Je bent compleet overprikkeld, zweten, duizelig etc. Echt geen doen. Nu ik ben gestopt voel ik ook de spierspanning die t middel veroorzaakt. Die is nu nl. weg en dat is heel positief. Verder is t nog even afwachten. Ik neem er rivotril bij wat ik al had voor samentrekken van vooral schouder en nekspieren nadat mijn hals is vastgezet op 4 niveaus. Dit help wat tegen alle vervelende bijwerki gen en hopelijk ook over drie weken. Dan komt de beruchte 6 weken na paroxetine er nog aan. Het blijft afzien en een zoektocht. Heel veel stekte en succes aan iedereen die er ook midden in zit. 🙏🧡
5

Paroxetine

21-01-2024 | Vrouw | 65
paroxetine (20mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 1 week opgehoogd van 10 naar 20 mg. Duizelig,draaien en mistig in me hoofd, hoofdpijn,moe. Dat angstige gevoel is er ook, dan een halve oxazepan,dan is het even redelijk! Wanneer heb ik er baat bij? Ik weet dat het niet gelijk is, maar wanneer dan wel? Word er zenuwachtig van😢 heb nog veel stress ivm. Huis zoeken, alleen wonen, etc. Lees het graag !
2

Paroxetine

09-01-2024 | Vrouw | 65
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
6 weken nu ,merk er wel wat van. 1 of 2 x 0,5 mg oxazepan,Dan gaat het wel. Niemand ziet het ook aan me dat ik onrustig en trillerig van binnen ben. De paroxetine is net niet genoeg denk ik,omdat angstig zomaar, huilen er nog wel bij zit. Wel wat rustiger.., en niet veel veel zin in iets. Doe me dagelijkse dingen wel, vroeger was ik meer van : dat doe ik wel even..ga ev[lees meer...]en hier heen,of tuincentrum of wat dan ook. Nu niet echt meer zin in. Liefst thuis…en laat me maar! 🤷‍♀️wat mankeer ik toch ? Ben onder controle bij de Ha.,dus morgen weer ,met evt. 10 mg verhogen,maar zie ertegen op,juist ook om de nare bijwerkingen weer,al slik ik nu al 6 weken 10 mg. Nog meer bijwerkingen? Of voel je dat niet zoveel?
2

Paroxetine

05-01-2024 | Vrouw | 60
paroxetine (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Paroxetine

04-01-2024 | Vrouw | 65
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb verschillende Pos gelezen,maar kan er niet uithalen Hoelang het echt duurt voor 10 mg Erin zit .6 weken of meer? Aantal weken? Hoeveel ? Laat staan als het 20 mg word ! 10 mg doet wat , maar is het voldoende? Heb nog 2x halve oxazepan per dag,soms 1x ! Ik heb het nu vanaf 7 december nu , de 10 mg .en als ik lees wat sommige schrijven aan bijwerkingen ,als je e[lees meer...]vt. Wil verhogen🙈 word ik er ook niet vrolijk van! Misschien beter op de 10 blijven en niet eventueel naar 20 mg gaan ! Pff moeilijk!
3

Paroxetine

04-01-2024 | Vrouw | 65
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ineens angst zeker bij alleen zijn, duizelig,moe, misselijk, zit op 10 mg, maar moet ik naar 20 mg.? Nog niet veel zin in iets, liefst niet te druk om me heen . Het voelt wel dat het wat doet, maar nog niet geweldig🤷‍♀️ Vind het eng omdat ik al zoveel last heb! De Ha. Zegt dat ik het zelf met voelen,maa de bijwerkingen dan….? Sinds 7 december 10 mg, nu 1 maand verder,[lees meer...] 7 januari nu. Neem 3x 0,5 mg oxazepan,helpt zo’n 3-4 uur, dan gaat het wel. Maa pfff ,weet niet wat te doen , Heeft iemand nog een tip of ervaring daarin ?
3

Paroxetine

01-01-2024 | Vrouw | 65
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 7 december 10 mg,nu 4,5 weken bezig,helpt wel,maar nog niet optimaal. Heb nog niet echt geluksgevoel of zo. trillerig ook, niet elke dag. Het voelt wel beter al,maar 🤔…ik weet niet ! Toch naar 20 mg? De 4e januari terug naar Ha. Maar huiverig…weer de bijwerkingen? Pfff ook weer wat draaierig….wat een verschrikking. Kan nog niet veel hebben, beren op weg ….
5

Paroxetine

28-12-2023 | Vrouw | 27
paroxetine (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik dit medicijn nu zo'n 2.5 week. Ik merk nu al effect. Een maand geleden durfde ik nauwelijks naar buiten door mijn angsten en vandaag heb ik rustig rondgelopen in een overvolle grote stad. Ook voel ik mij over het algemeen ook rustiger en er zijn minder doemgedachten. De bijwerkingen vallen mij mee. De eerste dag had ik een paar keer een spiertrekking, daarna was he[lees meer...]t over. Ik zweet onder de oksels iets meer dan normaal en ik moet meer deodorant gebruiken. De grootste bijwerking is bij mij het gebrek aan eetlust. Ik heb vrijwel nergens zin meer in. Alleen lichte maaltijden gaan er nog een beetje in, maar vaak vergeet ik zelfs te eten. Best gevaarlijk als je als behoorlijk wat ondergewicht had. Weet iemand of dit weer kan bijtrekken? Ik ben wel tevreden over de werking van dit medicijn en zou het daarom wel willen blijven slikken.
3

Paroxetine

26-12-2023 | Vrouw | 65
paroxetine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Lijkt iets te doen die 10 mg🤔🤷‍♀️denk ik ! Niet echt paniek,maar onrustig,angstig ,spanning op de spieren of zo. Nu sinds 7 december mee bezig. Hoop dat het nog meer doet…anders overleg op 4 januari ‘24. Hoop niet dat het omhoog moet, anders nog meer bijwerkingen 😢
4

Paroxetine

23-12-2023 | Man | 40
paroxetine (20)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hoi. Ik neem het medicijn reeds 16jaar en met succes. Nu dacht ik afbouwen en van 20 naar 10mg. Na 6wkn kwamen de symptomen keihard terug. Op aanraden van specialist terug naar 20mg. Nu al 6wkn in een rollercoaster met ups en diepe downs. Komt dit nog goed? Moet ik doorzetten?? Angst wordt hierdoor natuurlijk nog harder gevoed. Kan me niet herinneren bij de start 16jaar ge[lees meer...]leden dat ik hetzelfde doormaken moest. Voel me nutteloos en onbegrepen. Heeft iemand ervaringen met deze situatie??

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.