Depressie - antidepressiva overig
Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Selsyn | Als eerste beoordelen |
Sylvant | Als eerste beoordelen |
Tolvon | Als eerste beoordelen |
De laatste ervaringen in de categorie: Depressie - antidepressiva overig
Ik gebruik Mirtazapine al 10 jaar voor het slapen gaan. Helaas ben ik wel 20 kilo aangekomen (met tussentijd lijnen enz). Als het begint te werken na een uur, krijg ik een eetbui waar ik niet tegen kan vechten. Overdag kan ik makkelijk honger lijden maar nachts voordat ik ga slapen haal ik eerst de hele koelkast leeg dan pas kan ik slapen namelijk, anders niet! Je hele [lees meer...]remmen gaan los. Het helpt mij wel in slaap te vallen maar niet om in mijn lijn te blijven.
Gestart met mirtazapine 15mg, slapen ging toen beter dan met 30mg. Bij start en ophoging last van brainzaps, dat was tijdelijk. Ook last van emotionele breakdowns, maar dat was gelukkig ook tijdelijk.
In twee maanden tijd 6kg aangekomen. Merkte vooruitgang in de depressie, maar ik was ook de gehele dag moe en wanneer ik opstond was alles zwart voor mij ogen. De meest nare[lees meer...] en gekke dromen. Ik ben overgestapt naar een ander middel.
Ik slik dit medicijn sinds begin juni en naast dat het hielp had ik nog geen extreme honger etc. Daar was ik blij om en dacht als ik hier wel last van krijg red ik het wel met wilskracht. Helaas ben ik bezweken... Ik ben op één o andere manier helemaal lijp van zuivelproducten. En dan heb ik het over extreem dik boter op mijn boterhammen smeren, en eet twee best volle bakk[lees meer...]en met stratiattela ijs met slagroom op een dag. Ik zie de kilo's er gewoon bijna bijkomen :-(. Elke keer neem ik me voor geen ijs en slagroom meer te kopen maar dan wint mijn trek erin het toch. Ik vind het een duivels dilemma want dat fijne slapen wat ik nu doe wil ik ook niet kwijt. Ik vraag me soms echt af hoe zo'n klein pilletje zoveel invloed heeft.
Ik heb de ziekte van Lyme. Na 2 maanden antibiotica kuur kwamen de tintelingen en stramme spieren snachts terug. Met het nemen van cymbalta zijn al die symptomen sterk verminderd en kan ik terug slapen.
nvt
Ik ben met dit medicijn begonnen omdat ik heel veel last had van depressieve gevoelens die zich uitte in een ernstige eetstoornis ( anorexia ). Ik had nergens meer zin in en wilde niet eten. Toen heeft mijn psychiater dit medicijn voorgeschreven om mij wat beter te laten voelen en in de hoop dat ik zo weer het eten makkelijker ( in combinatie met therapie ) kon oppakken. D[lees meer...]it is gelukt ! Ik slik het nu 2 jaar en het gaat steeds beter met mij. Ik voel mij beter en ik ben erg blij met dit medicijn. Aan het begin wat last van bijwerkingen, maar dit weegt zeker op tegen het effect ervan. :)
Last van opvliegers, vroeg wakker worden.
Doordat ik 62 ben geen hormonale supplementie meer.
Erg blij met dit medicijn, voel me ook rustiger
gebruikte venlavaxine.voor wat rust en paniekaanvallen.
na 6 jaar Paroxetine gebruikt te hebben met veel bijwerkingen, slaperigheid gewichtstoename, overgestapt op Venlafaxine. dit werkte direct goed, binnen 6 weken. na een jaar gestopt, langzaam afgebouwd. maar na de laatste pil toch ernstig last van diepe depressie. op nieuw opgestart en zit nu al 8 jaar op 150 mg per dag. altijd hetzelfde merk gehad omdat ik merkwisseling al[lees meer...]s heel naar heb ervaren. dus zelf betaald. 4 weken geleden toch moeten overstappen op ander merk, Aurobindo, omdat mijn vorige merk, Focus, gestopt is met de productie van Venlafaxine. het werkt minder goed. voel mij zelfs wegzakken in depressie. geef het nog even de kans maar ga dan ophogen of toch naar een ander merk. wat ik wel vreemd vond is dat de apotheek mij Aurobindo aanraadde omdat ze 'daar alle medicatie van hadden'. terwijl ze eigenlijk moeten meedenken met de patient. ik was hier erg boos over en ben zelf gaan zoeken naar verschillende merken. maar er is gewoon geen onafhankelijke informatie te vinden. alleen de ervaringen van andere patienten geeft nog enige houvast. terwijl dit toch een behoorlijk zwaar medicijn is. dit vind ik jammer.
ik ben overgegaan naar bupropion overleg psygoloog voor mijn adhd klachten.maar heb erge bij werkingen.hoofpijn .piep /tinitus.nare dromen.niet goed kunnen inslapen.moe.vergeetachtig.
Ik had angst en paniekaanvallen snachts door onze gecompliceerde gezinssituatie.
Ik neem nu de 3de week mirtazapine 15 mg.
Savonds voor ik ga slapen.
Ik slaap goed door maar ben op 2 weken 7 kg bijgekomen terwijl ik anders nooit een gram bijkwam.
Ik heb een opgeblazen buik en lijk wel 5 maand zwanger ..
Voor men slaap is het goed maar lichamelijk voel ik me niet goed [lees meer...]omdat ik blijf verzwaren.
Neem mirtazipine 2,5 maand van in het begin Hyper na 4 weken inname geen blijf met mijn eigen zou door combinatie met cymbalta zijn. Cymbalta afgebouwd en Syprelexa opgestart. Even goed gegaan tot na 10 dagen Syprelexa weer geen blijf met mijn eigen nu syprelexa stop gezet en mirtazapine verlaagt tot 22,5 mg nog steeds heel moeilijk en dokters geloven niet dat het van de m[lees meer...]irtazapine kan zijn zou rust moeten geven. Ik ben hopeloos en weet niet hoe dit verder moet.
Medicijn gekregen om te ontspannen na overlijden familielid . Ben begonnen met 7,5 mg drie jaar geleden 1 keer per dag .
Ben erg medicijn gevoelig , daarna 2 keer de helft . Vanaf begin dit jaar veel last van de bijwerkingen, ben langzaam gaan afbouwen , zat nog op de helft van een kwart pil .Sinds vorige week op 0 mg maar heb heel veel last van de ontrekkingsverschi[lees meer...]jnselen . Dit zou na 2 a 3 weken over moeten zijn . Hoop dat ik dit medicijn niet meer nodig heb .
Overleg s.v.p. met een cardioloog, want een te lage hartslag vergroot niet een herstel en ook een te hoge hartslag is bepaald niet gezond.
De eerste drie nachten sliep ik wat eerder in én een uur langer door op 7,5 mg. Dat voelde heerlijk. De 10 nachten daarna was het inslapen even moeizaam als voorheen plus ik had nu meerdere lichaamsschokken waarvan ik uit m'n slaap raakte. En m'n hartslag kwam niet meer onder de 74 bpm! Dat is echt absurd. Ik zit normaal rond 60-65 in de nacht. Ik heb een Fitbit die dit me[lees meer...]et. Een lagere hartslag is beter voor herstel, dus ik ben na twee weken gestopt met Mitrazapine. En ja hoor, de hartslag daalt.
Door cPTSS had ik vëel last van paniekaanvallen en herbelevingen. Tevens ook een depressieve stemming en sucidale gedachten. In oktober vorig jaar ben ik gestart met venlafaxine 112,5 mg op advies van mijn psychiater. Ik heb lang getwijfeld of ik wel aan medicatie wilde beginnen, vanwege de angst voor bijwerkingen. Toch besloten om het een kans te geven. Ik had dit maanden[lees meer...] eerder moeten doen. Last van bijwerkingen heb ik amper. Ik heb geen last meer van paniekaanvallen en herbelevingen. Enkel zo nu en dan nog een emotionele flashback, maar dat is passend bij de therapie die ik volg. Ook is mijn stemming verbeterd. Ik kan weer genieten van het leven en zie weer perspectief voor de toekomst.
Mirtazapine gekregen voor slaaplied heid maar kreeg bijwerkingen tintelingen links en rechts
Ik gebruik cymbalta 60mg en eerst 90 mg. Maar toen ik van 90 mg naar 60 mg ging werd ik erg emotioneel
Tijdens burnout heel veel angst en paniekaanvallen! Het ging alleen maar slechter! Uiteindelijk venlafaxine voorgeschreven gekregen!Eerste 2 weken heel veel bijwerkingen, daarna voelde ik me veel beter! Ik was altijd zenuwachtig, elke dag! En dat is nu helemaal weg! Ik sta veel sterker in het leven, zonder dat ik half van de wereld ben...totaal niet zelfs! Ik lees veel neg[lees meer...]atieve verhalen, maar voor mij is het een goed medicijn en zal waarschijnlijk mijn hele leven moeten blijven slikken!
Ik ben tevreden met het medicijn Duloxetine. Ik gebruik het voor mijn BDD (body dysmorphic disorder), angst- en dwangstoornis. Ik ben heel tevreden over de positieve effecten van Duloxetine: Ik werd er minder angstig door, mijn gevoel werd er NIET door verstomd en/of verdoofd en mijn persoonlijkheid veranderde er niet door. Ik was nog steeds mijn vrolijke en gevoelige zelf[lees meer...] die ik altijd al was.
Deze bovengenoemde positieve effecten bij het gebruik van Duloxetine had ik absoluut NIET bij het gebruik van de medicijnen: Fluoxetine (prozac) en Clomipramine want bij Fluoxetine en Clomipramine werd mijn gevoel erg afgevlakt/verdoofd en mijn persoonlijkheid veranderde er heel erg door wat niet goed voelde en daarom was ik gestopt met de medicijnen Fluoxetine en Clomipramine.
Echter wil ik nu een lagere dosis Duloxetine nemen of stoppen met dit medicijn en overstappen op een ander antidepressivum omdat ik erg moeite heb met doorslapen en in slaap komen wat ik heel erg jammer vind want zoals ik al aangaf ben ik erg tevreden met de positieve effecten van Duloxetine. Ik vind het daarom ook echt super jammer dat ik een lagere dosering moet nemen of wellicht moet stoppen. Als ik deze slaap problematiek niet had gehad was ik 100% doorgegaan met het slikken van dit medicijn. Echter verschilt de bijwerking van Duloxetine per persoon dus het hoeft niet te betekenen dat iedereen last krijgt van slaapproblemen.
Als iemand tips heeft voor een antidepressivum met dezelfde positieve bijwerkingen als Duloxetine die minder slaapproblemen geeft dan hoor ik het graag!
Dank u wel.
Ik ben sinds 2019 pijnpatiënt door medische fouten tijdens een operatie. Sindsdien heb ik 24/7 pijn. Ik heb reeds 16 artsen en meerdere universitaire ziekenhuizen bezocht. Naast intense fysiotherapie en morfine werd duloxitine voorgesteld.
Na de tweede pil, maar zeker bij het nemen van de derde, werden bijwerkingen heviger. De derde dag was de hoofdpijn niet te harden en[lees meer...] leek m’n hoofd uiteen te barsten, was ik zo misselijk dat ik voortdurend moest braken en zo duizelig dat ik tot tweemaal toe bijna viel. Een lange nacht met trillingen, zweten/rillen doorgezeten.
Het is veel te kort dag om te stellen dat Duloxetine (EG) werkt voor de pijnklachten in m’n bekken .. maar ik twijfel sterk te stoppen voor er gewenning is en ik voor lange afkickverschijnselen sta in de toekomst. Het duurt wel een tijdje voor Duloxetine z’n werk zou doen, maar niet bereid de bijwerkingen nog een week/ twee weken te dragen.
Ik slik dit medicijn efexor Exel 75 mg al ruim 14 jaar
Waarvan 2 keer geprobeerd heb af te bouwen zonder succes ik ga nooit meer proberen te stoppen hiermee .
Nu sinds een aantal maanden regelmatig last van paniekaanvallen zo erg dat mn man gister 112 heeft moeten bellen
De ambu broeders raade aan om oxazepam te nemen iol met de ha nu houdt mij tegen dat ik verslave[lees meer...]n heb gehad aan lorazepam en eigenlijk anti pammetjes ben
Wie heeft er ervaring mee?
groetjes uit huizen
6 weken geleden begonnen met 37,5 mg, op dit moment zit ik op150mg. Nog niet het effect waar ik op gehoopt had. Eerste 2 weken werden de sombere gedachten erger. Ben nu erg gevoelloos en kan niet meer genieten van dingen, dat vind ik het allerergste. Ik blijf wel hoop houden dat het nog kan werken aangezien ik meerdere keren heb gelezen dat het langer kan duren voor er e[lees meer...]ffect is.
Ik ben een van de weinigen die pancreaskanker overleefd heeft (nu al vier jaar nadat de internationaal gereputeerde Leuvense professor Topal me in 2019 opereerde). De operatie was zeer zwaar en er waren veel complicaties. De (preventieve) chemo was de zwaarste, zo zwaar zelfs dat de meeste patiënten de kuur moeten stoppen. Plezant was het niet, maar ik revalideerde verb[lees meer...]azingwekkend snel. Wat ik wel overhield waren gevoelens van angst en onrust, en niet alleen wanneer ik om de drie maanden onder de scanner moest. Op vraag van mijn vrouw schreef mijn behandelende arts het SSRI-antidepressivum Sipralexa voor. Dat deed weinig aan de angsten, maar zorgde wel voor erectiestoornissen en op den duur totale impotentie. Na doorverwijzing kwam ik terecht bij een psychiater. Hoewel, ik zei geen SSRI meer te willen, schreef ze me toch Cymbalta voor, wat ook een SSRI is. Toch maar gepakt, en het bleek nog te werken ook. De angsten namen fel af, maar helaas, de impotentie bleef. Bovendien werd ik maar zwaarder en zwaarder. Ook leek ik steeds meer te drinken, zodat ik eigenlijk niet wist wat de oorzaak van het overgewicht was.Na een maand of twee had ik de indruk dat ik ‘genezen’ was, en liet de psychiater dat ook weten. Die was erg verbaasd, maar ik denk dat nogal wat dokters mij een medisch mirakel vinden omdat ik zo vlot pancreaskanker en nog wat extra complicaties overwonnen lijk te hebben. Maar binnen de kortste keer was de onrust er weer. Cymbalta werkt dus wel degelijk bij mij. Binnenkort mag ik opnieuw naar de psychiater en vraag haar hoe ik van Cymbalta af kan geraken want die impotentie vind ik nog erger dan de angstgevoelens. En dat steeds maar dikker worden ook.
Ik neem 45 mirtasipine slaap en depressie slaap ervan en niet meer depressief maar de volgende dag dood moe ook als ik minder al ik 15 neem slaap ik niet nog iemand?
Ik ben sintjanskruid 185 mg van arcoharps gaan gebruiken , mijn stemming is tig keer beter!! Mijn humeur is top!! Ik lach weer!! Alleen merk ik nou 2 dagen plotselingen duizeligheid.. duurt maar even en trekt dan weg, maar vind het toch eng ivm autorijden enz.. iemand hier ervaring mee?
Gaat de duizekigheid weg na mate je het langer gebruikt?
Ben erg benieuwd na jullie e[lees meer...]rvaringen en hoop op reacties hier.
Alvast bedankt voor de moeite.
Mvg
Door mijn pmdd ervaar ik depresieve stemming en humeur wisselingen!! Deze gingen mijn leven beheren!! Ik heb jaren zoloft en lorazepam geprobeert en de pil.. echter doordat ik het idee had de ad niks meer deed mee gestop.. toen stierf mijn moeder en stak de pmdd met depresie erg op..na ervaring die mijn moeder had met sintjanskruid hele goede ervaring van wel 30 jaar lang,[lees meer...] ben ik het ook gaan gebruiken, mijn humeur is prima ik lach eindelijk weer! Mijn depresie is weg en dat na een aantal dagen gebruik! Het enige wat ik nou 2 dagen ervaaar is plotselinge duizeligheid die ook weer snel verdwijnt.. maar ik toch eng vind ivm auto rijden enz .. nou is mijn vraag, heeft iemand hier ervaring mee? En gaat de duizeligheid over dat het alleen in het begin is? Ik ben me bewust dat het een aantal weken duurt totdat de sint janskruid echt gaat werken.. ik hoop op reacties hier die me kunnen helpen..
Door mijn borderline , cptsd en paniek aanvallen , slaap ik weinig of niet . Trazodone helpt hier heel goed in .
Categorieën met de meeste ervaringen
Depressie - antidepressiva SSRI (6139) |
Anticonceptie - overig (4407) |