Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

986
meningen

Simvastatine

simvastatine

Geef mening

Algehele tevredenheid

Algehele tevredenheid

Effectiviteit

Effectiviteit

Hoeveelheid bijwerkingen

Hoeveelheid bijwerkingen

Leeftijd + Geslacht

Leeftijd + Geslacht

Bijwerkingen

Bijwerkingen
Pagina 1 van 7

21-10-2016
Man, 53
Algehele tevredenheid 4

Simvastatine (simvastatine)
CVA (cerebrovasculair accident)

Tevredenheid over
4
5
5
4
Voorgeschreven en nu 2 maanden later kan ik geen bijwerkingen ontdekken
17-10-2016
Vrouw, 65
Algehele tevredenheid 1

Simvastatine (simvastatine)
Hoog cholesterol

Tevredenheid over
5
1
1
3
N.a.v. halfjaarlijks bloedonderzoek in verband met mijn iets te hoge bloeddruk, bleek dat nu voor het eerst mijn LDL- cholestorol te hoog was. (3,7 en mag niet hoger dan 3,5 zijn; volgens mij kon ik dat makkelijk zelf verlagen d.m.v. aanpassing voedsel, maar daar zag de huisarts helaas geen heil in). Ik kreeg direct het advies om Simvastatine te gaan slikken, ondanks tege[lees meer...]nwerpingen van mij dat ik ook eerst Becelboter i.p.v. roomboter kon gaan gebruiken dagelijks, geen saucijzenbroodjes meer nuttigen e.d. Dit alles zou mij niet helpen aldus de huisarts; ik kon dan maar 10% het getal naar beneden krijgen. Ik baalde stevig, want ik slik al 2 medicijnen per dag tegen mijn hoge bloeddruk: Ramipril en Hydrochloorthyazide (alleen de naám al...). Ik capituleerde en ben met frisse tegenzin aan deze capsule begonnen 's avonds voor het slapen gaan (aanbevolen). Vanaf inname direct al merkte ik dat ik slaapproblemen ging krijgen. En dit terwijl ik sinds een jaar gepensioneerd ben en dus eindelijk mijn nachtrust kon krijgen die ik in het hectische onderwijswereldje van 41 jaar lang nooit kon ervaren! Het werd mét de dag erger en het resulteerde erin dat ik na 2 weken een nacht had waarin ik dus totaal niét kon slapen! Elk uur zag ik voorbij komen! Ik werd er radeloos van! Was dit nou wat ik verkoos boven een iets verhoogde cholestorol? Moet dit ten koste hiervan gaan? Ik was al begonnen met de Becel en liet saucijzenbroodjes na een uur wandelen met de hond in het bos staan (dagelijks). Ik besloot rigoreus te stoppen met dit vreselijke middel! Las ook in de bijsluiter dat slapeloosheid een voorkomend effect kon zijn. Via een vriendin en na me ingelezen te hebben op internet ben ik overgegaan op rode rijst gisttabletten: 15 euro per potje en er zitten er 60 in! Dit heb ik er graag voor over en vooralsnog merk ik géén bijwerkingen! Ik kan het iedereen afraden Simvastatine te gebruiken dus.
12-10-2016
Man, 69
Algehele tevredenheid 1

Simvastatine (simvastatine)
Niet in de lijst

Tevredenheid over
5
1
1
5
Simvastatine gebruik 21-07-2016 tem 25-08-2016. Ik doe mee aan het bevolkingsonderzoek betreffende hart- en vaatziekten. Uit dat onderzoek blijkt, dat ik een hoog risico heb op hart- en vaatziekten. De huisarts schrijft 1 tablet simvastatine Sandoz 40 mg ‘s avonds en een tablet enalapril 5 mg ’s morgens voor. Na het eerste tablet simvastatine was ik ’s nachts om 01.00 uur [lees meer...]klaarwakker en plassen ging bijna niet en de urine zag er roodbruin uit. ’s Morgens besloot ik voorlopig aan te zien hoe het gebruik van simvastatine verder gaat en geen enalapril te gaan gebruiken (mijn bloeddruk is toch al redelijk laag te weten SBD meestal beneden 120). Gedurende de hele periode van het gebruik van simvastatine had ik een raar onbestemd gevoel alsof ik in een ander lichaam zat en alsof elke vezel in mijn lichaam protesteerde tegen het gebruik van het medicijn. Kort samengevat: simvastatine heeft mijn leven een aantal weken compleet op zijn kop gezet. De problemen, die ik met simvastatine heb zijn: 1. Ik nam het simvastatine tablet 's avonds tussen 22.00 en 23.30 uur in en ga redelijk op tijd naar bed. In die tijd werd ik tussen 1 en 4 uur in de nacht klaarwakker en kwam daarna bijna niet meer in slaap terwijl ik normaal de hele nacht door slaap. Het plassen ging met een zielig straaltje, terwijl dat later op de dag weer wat beter ging. 2. De conditie is behoorlijk achteruitgegaan. Bij voorbeeld, als ik normaal drie kaatspartijen zonder problemen kan spelen (een partij duurt meestal 60-75 minuten), merkte ik nu bij het begin van de tweede partij dat ik moe was. Ik het drie (mooie) kaatswedstrijden laten schieten, evenals een aantal tennispartijen. 3. Last van gewrichten Op een morgen had ik ineens last van de knie en de pols (nooit eerder problemen met de pols gehad, wel eens met de knie). De pols was na twee dagen weer goed, de knie was zo erg dat ik op een gegeven ogenblik nauwelijks driehonderd meter normaal kon lopen. 4. Als ik 's morgens wakker in bed lag kon ik de hartslagen tellen, zonder de pols te voelen. 5. Slingertjes in de ogen zijn erger geworden. 6. Als ik ’s morgens een potje getennist had, was ik 's middags zo moe dat ik zomaar een aantal uren kon slapen. Ruim een week na het stoppen van het medicijngebruik op 26-08-2016 ben ik op maandag 5 september van 13.00-15.00 wezen tennissen en daarna van 17.45-20.00 uur nog twee partijen gekaatst. De knie heeft zich redelijk goed gehouden en geen enkel gevoel van vermoeidheid. Het gevoel is weer goed. De cholesterol is gezakt naar 3,8/1,7 terwijl het in januari 5,2/3,1 was. De psa waarde is 3,5 terwijl het in januari 2,8 was. Stand van zaken op 12-10-2016. Het plassen is nog steeds niet zoals het was. De knie gaat veel bete. De slingertjes in de ogen zijn nauwelijks verbeterd. Voor de rest gaat het goed.
09-10-2016
Vrouw, 67
Algehele tevredenheid 1

Simvastatine (simvastatine)
Hoog cholesterol

Tevredenheid over
1
1
1
1
werkelijk verschrikkelijk middel, na 2 weken zo goed als niet slapen ben ik gestopt,en ik ga nu weer over op rode rijst capsules tot ik bij de huisarts ben geweest. Dit slik ik nooit meer, en kan het iedereen ontraden.
06-10-2016
Man, 42
Algehele tevredenheid 1

Simvastatine (simvastatine)
Hoog cholesterol

Tevredenheid over
4
1
1
5
Ik heb dit gelezen en ga er gelijk mee stoppen, dat verklaard een hoop van mijn klachten en de hel waar ik de afgelopen jaren doorheen ben gegaan. Mijn bijwerkingen: diarree, spierkrampen, vermoeid, krampen in kuiten, misselijk, last van darmen, vocht vasthouden. Zeer zwaar geshokt.
29-09-2016
Man, 62
Algehele tevredenheid 4

Simvastatine (simvastatine)
Hoog cholesterol

Tevredenheid over
4
4
5
5
Vernauwing van kransslagaders door cholesterol, na plaatsen van 3 stents, verplicht te nemen door hartspecialist! Weet niet of ik bijwerkingen heb.....neem verschillende medicijnen na plaatsing stents! Voel me min of meer goed! Ik weet niet of ik me beter of slechter zou voelen zonder!
25-09-2016
Man, 56
Algehele tevredenheid 1

Simvastatine (simvastatine)
Hoog cholesterol

Tevredenheid over
4
1
1
4
Ik kreeg dit middel voorgeschreven vanwege verhoogd cholesterol. In de eerste 2 maanden was er weinig aan de hand en cholesterol was prima. Ik kreeg last van lage rugpijn welke klachten langzaam verergeren. Dit werd op een gegeven moment ondraaglijk. Hevige pijnen in onderrug, uitstraling naar liezen, benen en linker teelbal. De pin werde zo erg dat ik bijna niet meer kon[lees meer...] lopen. Fysiotherapie, röntgenfoto's, MRI, pijnbestrijding en vele andere onderzoeken. Alles mocht niet baten. Mijn levensvreugde was totaal weg. Ik werd er depressief van en wanhopig. Tot er kennelijk een lampje bij mezelf ging branden en zeker niet bij de artsen en specialisten. Na vier dagen stoppen met simvastatine waren alle klachten weg. Niet een beetje maar helemaal weg. Puur vergif is het. Ik ben erg boos maar op wie? O ja, libido vermindert ook ernstig van dit middel en dat is nog steeds niet echt terug. Ik snap niet dat dit middel zo makkelijk wordt voorgeschreven. Mij is zeker een half jaar van mijn leven ontnomen en dan dramatiseer ik niet. Het waren helse pijnen.
19-09-2016
Man, 56
Algehele tevredenheid 1

Simvastatine (simvastatine)
Hartinfarct

Tevredenheid over
5
1
1
2
Na een hartinfarct in 2011 voorgeschreven door cardioloog. In maart 2016 kreeg ik fors last van continue diarree. Simvastatine leek de veroorzaker van de diarree omdat de diarree uitsluitend s'ochtends optrad, ik slikte Simvastine voor het naar bed gaan. Daarom in overleg met huisarts gestopt met Simvastatine. Enkele weken na het stoppen viel het me op dat een aantal kwale[lees meer...]n waar ik al enkele jaren last van had, waaronder vergeetachtigheid, spierpijn, moe, lusteloosheid, hoofdpijn en kramp in de voeten, zich niet meer manifesteerde. Helaas ging het cholestrol-peil weer omhoog, reden voor de huisarts om mij op andere statine te zetten. Toen kwamen de genoemde kwalen binnen twee dagen weer terug. Voor mij geen statines meer.
Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1923) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (986) - Cholesterol
Champix (836) - Verslavingsziekten
Paroxetine (824) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (762) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Citalopram (642) - Depressie - antidepressiva SSRI
Tramadol (639) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (617) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (584) - Depressie - antidepressiva overig
Sertraline (581) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (567) - Epilepsie
Venlafaxine (547) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (500) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (475) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (439) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (419) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (406) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (386) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (381) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (377) - ADHD - psychostimulantia
Mirtazapine (350) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline / Clavulaanzuur (332) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ritalin (328) - ADHD - psychostimulantia
Lipitor (321) - Cholesterol
Diclofenac (315) - Pijn
Wellbutrin XR (315) - Verslavingsziekten
Crestor (310) - Cholesterol
Cymbalta (287) - Depressie - antidepressiva overig
Implanon (hormoonimplantaat) (280) - Anticonceptie - overig
Roaccutane (274) - Acne