ISO 27001

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

ervaringen per categorie

Psychose / schizofrenie - antipsychotica


  Schizofrenie en Psychose

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie


De laatste ervaringen in de categorie: Psychose / schizofrenie - antipsychotica

16-11-2018
Vrouw, 61
Algehele tevredenheid 4

Camcolit (lithium)
Bipolaire stoornis

Tevredenheid over
4
3
3
5
Ik heb 18 jaar depakine 600mg geslikt samen met eerst zoloft, 100mg later lexapro/escitalopram 20mg. Desondanks meerdere (min.3×) malen per jaar terugval naar met name depressies. De depressies duurden de laatste jaren steeds langer. (Laatste keer 3 maanden) Overstap gemaakt naar lithium/camcolith 400mg sinds 5 mnd, gebruik dit samen met escitalopram/lexapro 20mg. T[lees meer...]ot nu toe ben ik heel tevreden over de werking. Ik ben wat rationeler. En ben tot nu toe stabiel en goed gehumeurd. Ik ben héél benieuwd of de terugvallen nu ook weg zullen blijven. Mijn moeder had vanaf haar 45e veel last van langdurige depressies, afgewisseld met hypomanie. Toen kreeg zij met 70 jaar lithium. Daarna is ze nooit meer depressief geweest.
14-11-2018
Vrouw, 30
Algehele tevredenheid 2

Quetiapine (quetiapine)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)

Tevredenheid over
4
3
4
4
Dit medicijn gekregen omdat ik moeite had werkelijkheid van waan te onderscheiden. Dit werkte niet, maar door maar 50mg te gebruiken sliep ik wel heel goed. Ik kan me weinig herinneren van het opbouwen van de medicatie maar het afbouwen is me makkelijk vergaan. Ik sliep met medicatie half uur na inname wat me heel goed geholpen heeft in moeilijke stressvolle tijden (therap[lees meer...]ie). Afbouwen heb ik geleidelijk gedaan. Slapen lukte eerder absoluut slecht zonder medicatie maar na 2 weken was dit redelijk gestabiliseerd. Andere afbouw bijwerkingen waren dat ik enorme jeuk kreeg en wat emotioneel labiel werd. Maar nu na 6 weken nergens meer last van.
13-11-2018
Vrouw, 56
Algehele tevredenheid 5

Quetiapine (quetiapine)
Slapeloosheid

Tevredenheid over
5
4
5
5
Ik heb dit middel van een Psychiater gekregen toen ik een maand opgenomen was met zeer zware burnout. Ik kon totaal niet meer slapen en was erg gespannen angstig, wat elkaar versterkte als in een visieuze cirkel. Ik kreeg gelijk 100 mg en was daar zeer stoned en relaxed van en kon er langzaam aan weer beetje bij beetje meer van slapen. Daarbij kreeg ik Sertraline 100 mg. B[lees meer...]eiden slik ik nu nog steeds en zonder klachten of bijwerkingen. Maar...sinds twee jaar heb ik ze gehalveerd dus nu nog 500 miligram van beiden. De ene slik ik in de ochtend de Seroquel in de avond. Een uurtje voor het slapen gaan maakt het zeer slaperig. Doorslapen doe ik nooit maar lig ook niet meer lang wakker, een uitzondering daargelaten. Seroquel kan soms ook flink duizeligheid geven dus let op voor vallen e.d. In het begin kun je er aardig stoned en dronken van worden (moeite met praten enzo) maar bij mij zijn de bijwerkingen na een week of 8 zo goed als verdwenen. Nog steeds, na al die jaren zeer tevreden. Met de Sertraline zou ik graag stoppen maar dat is nog niet gelukt. Hoe het afwennen van Seroquel zal zijn ... geen idee, dat probeer ik nog niet. Naar een halve tablet is prima gelukt, misschien binnenkort naar een kwart :-)
11-11-2018
Vrouw, 50
Algehele tevredenheid 3

Haldol (haloperidol)
Angststoornis

Tevredenheid over
4
2
3
4
Goedemiddag! Ik heb kanker stage 4 en heb met name ‘s nachts angstaanvallen Nu met haldol zijn die weg maar de bijwerkingen zijn best heftig.
11-11-2018
Man, 55
Algehele tevredenheid 1

Seroquel (quetiapine)
Slapeloosheid

Tevredenheid over
2
5
5
1
Ik heb in 2004 een zeer ernstige ongeval gehad met de vrachtwagen tijdens revalidatie na een aantal maanden kreeg ik een post tramatisch stres storing om daarvan niet te veel aan dat ongeval terug te denken, heb ik dit medicijn voor geschreven gekregen. Ik kreeg eerst 25 ml nu zit ik al 10 jaar op 50 mgram en ik slaap als een roos..Ik heb geen bijwerkingen zover ik weet.[lees meer...] Volgens de psychiater is de medicijn in deze hoeveelheid niet verslavend, daar ben ik het niet mee eens, als ik het vergeet dan wordt ik vanzelf wakker..Ik heb al 12 jaar geen contact meer met deze arts.. Ik slik het nog steeds en slaap hierdoor wel goed.ik neem dit medicijn nu al 14 jaar..Ik neem wel eens 25 mgram ik merk geen verschil ik kan op terug gaan naar 25 gram. MIsschien moet ik gaan nabouwen..
07-11-2018
Vrouw, 46
Algehele tevredenheid 4

Quetiapine (quetiapine)
Depressie

Tevredenheid over
5
5
5
5
Ik gebruik het middel in lage dosering naast Sertraline 100mg ivm angst en depressieve klachten. Door de aanhoudende slaapproblemen heb ik sinds een aantal maanden 25 Mg Seroquel er bij gekregen. Dit maakt een enorm verschil. Mijn angst en somberheid zijn weg en ook het piekeren is verminderd. Mijn emoties zijn meer gereguleerd. Dat geeft veel rust. Het slapen gaat nu aanz[lees meer...]ienlijk beter. Ik heb doordoor ook een betere concentratie en ben veel minder vermoeid waardoor ik mijn werk en gezinsleven beter aankan. Het verhoogt de kwaliteit van mijn leven. Ik hoef minder hard te werken om mijn dagelijkse ding te kunnen doen. Het gaat allemaal stukken makkelijker en ben er ontzettend blij mee. Als bijwerking heb ik alleen verstopping. Wel houdt de huisarts me voorlopig onder controle en checkt mijn bloedwaarden. Bij de eerste check was alles in orde.
31-10-2018
Man, 23
Algehele tevredenheid 2

Seroquel (quetiapine)
Onrust

Tevredenheid over
1
4
2
4
Dit middel een paar keer voorgeschreven gekregen tegen onrust, slapeloosheid en neerslachtigheid. Ik het echter nooit echt iets van de werking ervaren, het leek meer op een placebo. Ook vond ik de tabletten behoorlijk groot en moeilijk door te slikken. Dit medicijn heeft wel een hoop ernstige bijwerkingen zoals het ontwikkelen van diabetes. De fabrikant van dit medicijn he[lees meer...]eft deze bijwerking ook lange tijd verzwegen.
29-10-2018
Vrouw, 61
Algehele tevredenheid 1

Abilify (aripiprazol)
Niet in de lijst

Tevredenheid over
1
2
2
3
Ii heb last van alle bovenstaande bijwerkingen en ben dit weekeind met spoed met een rectale bloeding opgenomen zonder aanwijsbare oorzaak. Ik wijtt dit aan het gebruuik van arripiprazol in depot vorm.
28-10-2018
Vrouw, 49
Algehele tevredenheid 4

Priadel (lithium)
Depressie

Tevredenheid over
5
5
5
4
Ik ben erg tevreden over priadel. Het heeft mij snel uit mijn depressie gehaald. Venlafaxine hielp niet meer. Geen bijwerkingen gehad. Ik gebruik 1000 mg per dag.
26-10-2018
Man, 47
Algehele tevredenheid 5

Pipamperon (pipamperon)
Borderline persoonlijkheidsstoornis

Tevredenheid over
5
5
5
5
Na jaren van verschillende dagelijkse Anti depresiva,Anti psychotica en Slaapmiddelen die gepaard gingen met vele bijwerkingen..Zijn sinds mijn gebruik van Pipamperon mijn stoornissen zo sterk verminderd dat ik het niet meer dagelijks hoef te nemen,alleen als ik me slecht voel,werkt binnen een uur en heeft voor mij geen enkele bijwerking ......voor mij is het een wonder[lees meer...]middel...
24-10-2018
Vrouw, 37
Algehele tevredenheid 4

Seroquel (quetiapine)
Slapeloosheid

Tevredenheid over
4
4
4
4
Ik gebruik dit middel nu 3 weken i.v.m. overspannenheid, tegen slapeloosheid en onrust. Ik voel minder druk op de borst en spanning in mijn lijf, hiervoor had ik steeds een opgejaagd gevoel. Ik slaap er ca. 8 uur op door, dat is erg fijn. Slaap voelt iets onnatuurlijker maar beter dan vanaf 4 uur 's ochtends wakker liggen.
19-10-2018
Man, 46
Algehele tevredenheid 2

Etumine (clotiapine)
Angststoornis

Tevredenheid over
2
4
4
2
ik ben er juist mee opgestart ik slaap veel vergeetachtig sloom ik denk niet teveel aan te raden aan anderen mensen ligt heel zwaar ik neem er halve van elke dag ik raad het niet aan of je moet er echt tegen kunnen ??
18-10-2018
Man, 31
Algehele tevredenheid 3

Invega (paliperidon)
Psychose

Tevredenheid over
5
2
1
5
Na 2 psychoses neem ik Invega 12mg op lange termijn. Medicijn werkt goed voor het verminderen van verbale auditieve hallucinaties, maar ik ben wel over de jaren heen 30 kg bijgekomen en heb erectieproblemen. Medicijn doet niets tegen negatieve symptomen.
18-10-2018
Vrouw, 33
Algehele tevredenheid 2

Risperdal (risperidon)
Gedragsstoornis

Tevredenheid over
1
2
4
4
Niet veel effect. Maar wel de negatieve . Zyprexa was extreem dus kozen ze voor hun broertje. Maar toch wel wat lichte drang naar eten dus geen effect behalve bijkomen dus deze moest verdwijnen. Daarvoor in de plaat escitalopram waar ik veel meer aan heb
18-10-2018
Vrouw, 33
Algehele tevredenheid 1

Zyprexa (olanzapine)
Gedragsstoornis

Tevredenheid over
2
1
1
3
Obesitas was al en ook familiair. Maar van +/- 90 kg naar ruim over de 100kg dat is letterlijk aankomen van de lucht
17-10-2018
Man, 16
Algehele tevredenheid 1

Seroquel (quetiapine)
Psychische klachten

Tevredenheid over
2
2
1
2
Ik heb dit medicijn 12 jaar geslikt op hoge dosering (door ggz voorgeschreven) ik hebbal heel mijn leven vanaf 4de levensjaar met ggz te maken gehad. Dit medicijn h3b ik vanaf mijn 17de moeten nemen toen enkel bekend als seroquel. 400mg per dag. Sinds 2016 december geheel medicatieloos door de goede zorg en begeleiding van Parnassia. Echter ben ik totaal nietvtevreden over[lees meer...] dit medoxijn en de werking . 1. Kwerd letterlijk labiel in mijn laten en doen en gedrag. Geen zelfwaardigheid meer. Ik werd steeds meer depressiever terwijl dit middel depressies , stress en voor allerlei psychyse klachten zou moeten kunnen zijn... nu wil ik niet bagatalisern maar ik ben ernstig verslaafd aan alles e nogwat geweest. Dit middel moet de snak middelengebruik dempen. Sinds ik met deze medicatie ben gestopt ben ik met hulp van praatgroepen al sinds 2017 feb clean. Toch raar want voel me niet meer zo ongelukkig, laveloos, depressief, en toon fee grensoverschrijdend gedrag meer. Dit heb ik aan het stoppen van dit medicijn overgehouden. Stoppen heeft me leven zo veel meer kleur gegeven. Mensen die zich ook niet hunzelf voelen of zich enigzins in mijn verhaal kunnen vinden raad ik aan om hier over met een vertrouwelijk persoon of bij ggz te praten. Gr
17-10-2018
Vrouw, 55
Algehele tevredenheid 5

Quetiapine (quetiapine)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)

Tevredenheid over
5
5
5
5
Sinds juli 2012 slik ik Quetiapine 25 nu voor het slapen gaan. Ik sliep altijd slecht vanwege chronische ptss. Ik slaap nu snel in en slaap ook door. 's Morgens ben ik er wel duf van maar ik sta nooit vroeg op. Ondanks dat ik echt heel blij ben met dit medicijn, word ik 's nachts nog vaak wakker door óf de nachtmerries (die had ik al voor ik met Quetiapine begon overigen[lees meer...]s) óf door mijn te hoge alertheid. Ik heb er nooit bijwerkingen van gehad.
16-10-2018
Vrouw, 67
Algehele tevredenheid 2

Lithiumcarbonaat (lithium)
Stemmingswisselingen

Tevredenheid over
1
4
4
4
Heb mijn hele volwassen leven al regelmatig depressies, met anti-depressiva steeds weer onder controle gekregen. Maar nu worstel ik al 2 jaar, diverse anti-depressiva geprobeerd, opgenomen geweest voor nieuwe diagnostiek, zwaar therapeutisch programma gevolgd etc. Het lijkt er nu op dat de depressie redelijk onder controle is maar ik heb nog steeds last van een forse stemm[lees meer...]ingsstoornis. Nu gebruik ik sinds 3 weken Lithium maar ervaar geen verbetering eerder een verslechtering. Iemand enig idee hoe lang het kan duren voor je verbetering merkt???
14-10-2018
Vrouw, 38
Algehele tevredenheid 4

Abilify (aripiprazol)
Cardiomyopathie

Tevredenheid over
3
2
2
5
Ik nam de laatste 2,5jaar Sertraline van de was ik vermagerd De laatste vier weken neem ik Dipperon(25druppels wat overeenkomt met 40mg) en Abilify 10mg en hier ook hetzelfde probleem Ik week dat de meeste van de medijnen gewicht toename hebben Toch hoop ik, dat er iemand is die andere medicijnen neemt voor dezelfde problemen als ik En geen gewichtstoename kent G[lees meer...]roets J.
10-10-2018
Vrouw, 48
Algehele tevredenheid 2

Seroquel (quetiapine)
Onrust

Tevredenheid over
2
3
3
4
Ik heb seroquel gekregen van een hulpverlener tijdens crisis Ben er niet in begeleid Huisarts bleef het voorschrijven Had geen psychiater meer Huisarts wou me niet helpen met afbouwen Doorverwijzing gevraagd psychiater waar ik nu al een half jaar op wacht Inmiddels zelf gaan afbouwen Ben ernu vanaf maar door de ontwenningsverschijnselen slaapmedicatie moeten gebruik[lees meer...]en Hier wil ik nu vanaf maar weet het even niet Extreem moe
08-10-2018
Vrouw, 34
Algehele tevredenheid 1

Seroquel (quetiapine)
Slapeloosheid

Tevredenheid over
3
1
2
4
Ik kreeg dit om te slapen. een kwartier na inname had ik een zodanig ernstige suikerval dat ik niet anders kon dan gaan eten. Heel, heel af en toe kon ik dat gevoel negeren en viel ik met grote honger in slaap en ging ik alsnog de frigo leeg eten, maar dan al slaapwandelend. Ik was op die 2 weken ook 6kg bijgekomen. Ik was er bovendien zo weg van de wereld van dat ik in be[lees meer...]d plaste en kwijlde ik mijn hele kussen nat. Ik heb het twee weken genomen en ben dan in overleg met mijn psychiater gegaan om iets anders te nemen. Ze begreep me gelukkig wel en begrijpt me nog steeds wanneer ik zeg "nooit meer!"
05-10-2018
Man, 37
Algehele tevredenheid 1

Clozapine (clozapine)
Niet in de lijst

Tevredenheid over
1
3
2
3
Het begon allemaal in 2003 bij het eerste opname. Zijkramp, nekkramp, rugkramp, onstoken oog,..heel veel moeheid, ritme stoornis. (mijn medicijn.nl : tekst beperkt tot ervaring met medicijnen)
03-10-2018
Man, 39
Algehele tevredenheid 2

Orap (pimozide)
Autisme

Tevredenheid over
2
4
5
5
Het medicijn was in mijn tienertijd door de huisarts voorgeschreven als prikkeldemper en emotieregulator, maar verloor gedurende mijn jongvolwassen leven zijn werkzaamheid. Ik ben toen onder begeleiding van een psychiater van het RIAGG overgestapt op een combinatie van Seroxat (Paroxetine) en Risperdal (Risperidon). Om deze medicijnen te kunnen gaan gebruiken, moest ik ee[lees meer...]rst ruim twee weken van de Orap afzijn; pas wanneer de nog in mijn bloed aanwezige sporen van Orap volledig waren afgebroken in mijn lichaam mocht ik beginnen met de nieuwe pillen. Ik gebruik Risperdal (3mg) en Seroxat (20mg) nog steeds naar volle tevredenheid (okt 2018).
03-10-2018
Man, 39
Algehele tevredenheid 4

Risperdal (risperidon)
Autisme

Tevredenheid over
4
3
4
5
Ik gebruik het middel, op een (alleszins redelijke) sterkte van 3 mg, al zo'n 14 jaar, om de prikkelverwerking te reguleren. Daar werkt het bij mij uitstekend voor. Wel ben ik in die 14 jaar naar schatting zo'n 20 kilo aangekomen, omdat mijn stofwisseling wat is vertraagd en mijn trek in eten is toegenomen. Als ik het pilletje een avond vergeet in te nemen, dan slaap ik [lees meer...]lichter en korter en heb ik ook zeer levendige dromen die ik nog lang kan navertellen. Een dag later, als ik het pilletje weer inneem, dan slaap ik meteen weer prima (lees langer en dieper, met minder droomactiviteit). Ik gebruik het middel succesvol in combinatie met Seroxat (Paroxetine), dat ik neem tegen somberheid. Hoewel de fabrikant van het medicijn dit sterk ontraadt - zie bijsluiter - en de huisarts het ook niet propageert, drink ik gewoon alcohol, zij het matig (een paar glazen in het weekend). De werking van Risperdal zou verhoogd worden door het gebruik van alcohol, maar dat kan ik bevestigen noch ontkennen, omdat ik niet weet hoe je dat zou moeten merken. Ik word sinds 2 jaar pro-actief gecontroleerd (d.m.v. huisartsconsult en bloedonderzoek) op de aanwezigheid van overgewicht- en medicatie-gerelateerde valkuilen zoals verhoogde bloedsuiker-, vet-, cholesterol- en leverwaarden en verstoorde schildklier- en nierwerking. Met mij is verder nauwelijks iets aan de hand, maar met name de leverwaarden waren recent wat verhoogd; een echo bevestigde dat het om een vervetting van de lever gaat. De aandoening wordt deels door de Risperdal veroorzaaakt, en deels doordat ik nogal kan genieten van lekker eten. Voor mij wegen de nadelen en de bijwerkingen niet op tegen de voordelen van de Risperdal, dus tot mijn huisarts ooit anders oordeelt, blijf ik het voorlopig naar volle tevredenheid gebruiken.
02-10-2018
Vrouw, 28
Algehele tevredenheid 4

Etumine (clotiapine)
Angst & paniekstoornis

Tevredenheid over
4
2
4
5
Door trauma’s in mijn verleden zit ik momenteel in opname en krijg ik Epumine als ik weer met te veel slechte gedachten zit en niet kan slapen. Werkt snel en effectief enkel de dag nadien heel suf en moe. Ook last van vergetelheid.
27-09-2018
Vrouw, 60
Algehele tevredenheid 1

Seroquel (quetiapine)
Onrust

Tevredenheid over
1
4
4
1
Helpt het middel ook tegen lichamelijke onrust
27-09-2018
Vrouw, 61
Algehele tevredenheid 1

Quetiapine (quetiapine)
Onrust

Tevredenheid over
2
4
4
1
Ik neem het voor onrust.maar ik vraag me af of het helpt voor lichamelijke onrust
24-09-2018
Man, 47
Algehele tevredenheid 1

Lithiumcarbonaat (lithium)
Clusterhoofdpijn

Tevredenheid over
4
1
2
4
tegen clusterhoofdpijn
23-09-2018
Vrouw, 38
Algehele tevredenheid 5

Invega (paliperidon)
Bipolaire stoornis

Tevredenheid over
5
3
4
4
Ik ben hsp en had in november veel te maken met wantrouwen en angsten. Ik ben pas in december erachter gekomen dat mijn klachten, regelmatige depressiviteit en dergelijke te maken had met het feit dat ik hsp ben al heel mijn leven. En door familiale omstandigheden last van de wantrouwen.
22-09-2018
Vrouw, 44
Algehele tevredenheid 1

Seroquel (quetiapine)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)

Tevredenheid over
5
1
1
2
Ik slik nu ruim 2 jaar seroquel 50 Mg voor het slapen . Door mijn ptss veel nachtmerries vandaar dat mijn psychiater mij dit middel had voorgeschreven . Begonnen met 25 Mg maar na verloop van tijd moest ik steeds meer nemen . Ik hou niet van medicatie dus ik ben zelf gaan minderen wel in overleg met psychiater vandaar nu nog 50 Mg voor de nacht . De medicatie doet op zich [lees meer...]wel zijn werk . Na een half uurtje begin ik slaperig te worden en val als een blok in slaap aks ik in bed ga liggen . In de twee jaar ben ik sinds ik de medicatie gebruik lichaamlijk achteruit gegaan . Zware burn-out gehad 2 keer meer lichaamlijk kwam door de ptss zeiden ze . Nu twee jaar verder met goede behandelingen voel ik me helemaal niet goed . Ik word met de dag zwakker , veel last van mijn spieren , licht in mijn hoofd met draaiduizeligheid tintelingen in handen en voeten . Nu is mijn vraag herkent iemand dit !!! Ik lees wel veel slechte dingen over seroquel ( dat het gevaarlijk is en dat het je nieren en lever aan kan tasten enzo en beangstigd mij op deze manier wel . Heeft iemand hier ervaring mee of herkent mijn verhaal ??

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (4420)
Anticonceptie - overig (3285)
Cholesterol (2593)
Depressie - antidepressiva overig (2395)
Epilepsie (2177)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2013)
Pijn - morfine-achtigen (1959)
Pijn (1777)
Verslavingsziekten (1673)
ADHD - psychostimulantia (1657)
Bloeddruk - betablokkers (1509)
Maagzuur - protonpompremmers (1453)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1410)
Anticonceptie - eenfase (1229)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1005)
Angststoornissen (991)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (942)
Depressie - antidepressiva TCA (921)
Allergie (896)
Antibiotica - penicillines breedspectrum (878)

 De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Geniet van nieuwe muziek, apps, boeken en meer.

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik en maak kans
op een cadeaukaart voor de
Google Playstore of de Appstore
t.w.v. 15 euro!


Geef je mening nu!
Appstore Cadeaukaart
Google Playstore Cadeaukaart