Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Citalopram

1379
meningen

Citalopram

citalopram

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
verminderde eetlust angst verwijde pupillen nerveus gevoel stijfheid kaak beïnvloedt het centrale zenuwstelsel handen trillen of trillen tijdens het rusten zelf verminking lichthoofdig koud zweet

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (485 meningen)
Angst & paniekstoornis (373 meningen)
Angststoornis (197 meningen)
Chronische depressie (62 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (25 meningen)
Postnatale depressie (12 meningen)
Psychische klachten (11 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (10 meningen)
Sociale fobie (4 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

4

Citalopram

25-02-2024 | Vrouw | 67
citalopram (30mg)
Psychische klachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

beïnvloedt het centrale zenuwstelsel

Hallo ik lees dat er meer mensen zijn die van citrolapram erge klachten hebben. Ik begon met 10 mg en kreeg zo'n angstklachten dat ik dood wilde. Slikte Ook prednison en thyrax dacht eerst dat t daar aan lag maar nu ik met de prednison gestopt ben heb ik nog steeds zo'n vreselijk onrustig lichaam. Ben nu ook nog overgeschakeld op een ander merk daar mylan niet meer lever[lees meer...]baar is maar ook daar wordt t niet beter van de zenuwen blijven door mijn lijf gieren voel me niet meer mezelf Wie heeft er ook deze ervaringen met citrolapram
5

Citalopram

19-02-2024 | Vrouw | 32
citalopram (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

droge mond wazig in het hoofd

In 2020 kreeg ik helaas een postpartum depressie, na een hele tijd aanmodderen besloot ik vanwege angsten dat het niet langer kon. Ik ben hartpatiënt en antidepressiva is niet een makkelijke keuze, maar de cardioloog is ermee akkoord gegaan. Ik ben gestart met een lage dosis van 10mg en dit werkte al die tijd erg goed. Toen ik zwanger wilde worden van een tweede werd mij a[lees meer...]angeraden om te stoppen, helaas bleek al heel snel dat dit een slecht idee was. Daarom in overleg met alle artsen besloten weer te starten met 10mg, zelfs een tijdje op 15mg gezeten en zo mijn zwangerschap doorgekomen. Daarna bedacht ik dat het een goed idee was om te stoppen, vraag me niet waarom. Nu ik er op terug kijk kreeg ik in mei '23 een 6 maanden na het stoppen opnieuw klachten van depressiviteit, die klachten verergerden en gingen ook over in angsten. Hiernaast haatte ik mijn man ongeveer en werd ik extreem rusteloos, alsof ik continu niet meer thuis wilde zijn. De afgelopen maanden waren een hel. Op aanraden van mijn nieuwe huisarts weer gestart met citalopram, eerst met 5mg, en geloof me deze onderhoudsdosis doet al heel veel voor mij. Ik ben niet afgevlakt maar het leven is weer leuk, ik vind mijn man weer leuk, ik kan weer voor mijn kinderen zorgen en zie het leven weer positief. Voor iedereen die twijfelt, probeer te zoeken naar dat wat voor jou werkt. Ik heb in de begin periode steeds ongeveer 14 dagen bijwerkingen gehad en daarna namen deze snel af. Alleen een droge mond en bloedend tandvlees kwamen vaker terug.
4

Citalopram

13-02-2024 | Vrouw | 21
citalopram (20mg)
Aortaklep aandoening
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

verminderde eetlust nerveus gevoel verwijde pupillen stijfheid kaak zelf verminking handen trillen of trillen tijdens het rusten


3

Citalopram

12-02-2024 | Vrouw | 34
citalopram (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

angst lichthoofdig koud zweet verminderde eetlust

Haii iedereen, Ik ben begonnen met medicatie ivm angst/depressie/inwendig trillen. Ik wil graag weten of er mensen zijn dezelfde klachten hebben als ik of zich hierin herkennen. Ik heb last van inwendige trillingenen (zie je niet van buiten) die zijn er continu, door mijn hele lijf. Prikkels komen harder binnen, geluiden, maar ook aanrakingen op bepaalde plekken v[lees meer...]oelen anders. Dit heb ik vooral gemerkt na de start van de Citalopram 10mg, maar ik kan niet terugvinden dat dit een bijwerking zou zijn. Ik heb ook continu wel angst, voor de dood bijvoorbeeld, maar ook; 'wat voelen we vandaag, word t erger' etc. De HA denkt echt alleen aan depressie/burn out en niks neurologisch. Over belast zenuwstelsel. Maar ik maak me er toch zorgen om. De eerste week met Citalopram was erg heftig, angsten werden versterkt en dacht echt dat het nooit meer goed zou komen. Dat lijkt nu minder, maar heb nog steeds angst. Angst voor het onbekende en de tintelingen, waarvan ik dan bang ben dat die nooit meer overgaan of dat ik een enge ziekte heb etc. Continu gefocust op wat ik voel. Is er wellicht iemand bij deze klachten bekend voorkomen? Groetjes, Thessa De eerste week van
4

Citalopram

08-02-2024 | Vrouw | 24
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hi mocht je dit lezen omdat je net begonnen bent met dit medicijn, raad ik je aan om te stoppen met te lezen van ervaringen. Dit deed ik ook en zo heb ik mijzelf gek/bang gemaakt omdat deze voornamelijk negatief zijn. Ik gebruik nu meer dan een half jaar citalopram voor angst en paniekaanvallen. Ik begon met 10 mg PCH. De eerste 2 weken waren ellendig. Bijwerkingen zoals m[lees meer...]isselijkheid, diarree, toegenomen angst en extreem moe. Ik heb meerdere keren gedacht om te stoppen omdat ik me verschrikkelijk voelde en doordat ik veel ervaringen heb gelezen bang was geworden dat ik bijwerkingen zou krijgen. Als je dit nu ervaart; weet dat dit weggaat en zet door! Na ongeveer 6 weken namen mijn paniekaanvallen af, ik kon weer werken en durfde naar buiten te gaan. Wel voelde ik me algemeen nog angstig/onrustig, vooral in de avond. Dit uiten zich in een innerlijk onrustig gevoel en trillen, af een toe een paniekaanval maar wel veel minder vaak. Na 3 maanden toch besloten om 20 mg te proberen, ik kreeg het merk sandoz. Ik kreeg weer last van bijwerkingen zoals trillen, misselijkheid en wat angstiger. Maar veel minder heftig dan de eerste keer. Na 3/4 weken merkte ik dat ik mij rustiger voelde en dat mijn innerlijk trillen weg was. Ik heb nu nog steeds weleens last van een lichtelijk angstig gevoel, maar dit is altijd wanneer ik alleen ben en dus de tijd heb om te piekeren/angstgedachtes te creëren, dit is een stukje om zelf aan te werken met therapie. Verder ben ik zeer tevreden met dit medicijn. Naast dat mijn paniekaanvallen verdwenen zijn , merk dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen op bijvoorbeeld werk en sociale situaties. Enige bijwerkingen die ik op dit moment heb zijn nachtzweten en dat ik was intenser en vaker droom, dit ervaar ik niet als extreem vervelend. Soms als ik ontspan heb ik last van spierschok in mijn been, maar dit had ik voor het medicijn ook al in bepaalde mate.
5

Citalopram

06-02-2024 | Vrouw | 63
citalopram (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wees niet bang voor de bijwerkingen , het lijkt net of de klachten erger worden maar daar moet je echt doorheen , daarna zal je merken dat je gevoel gaat veranderen , je gedachten worden vlakker en je kan weer gaan genieten van je leven Ik gebruik dit middel al jaren en ben 1 keer gestopt maar toen viel ik weer terug , mijn huisarts gaf advies om het medicijn te blijven[lees meer...] slikken 10 mg en dat er veel mensen zijn die hun hele leven medicijnen moet slikken , mijn leven is verbeterd. Succes allemaal.
1

Citalopram

03-02-2024 | Vrouw | 58
citalopram (10mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vandaag mijn eerste pil genomen. Best eng. En door de positieve verhalen houd ik mij vast dat het goed gaat komen. Dank iedereen.
1

Citalopram

29-01-2024 | Vrouw | 68
citalopram (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb dit voor angst ik word alleen maar zieker kan niks meer wie help me ik ben niet meer me zelf ik heb van de week te oxazepam in20 stuk in genomen zag het niet meer zitten nu ben ik nog ziekerwie een tip om hier uit te komen
1

Citalopram

27-01-2024 | Man | 19
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds ik begonnen ben met Citalopram 20mg van PCH had ik in het begin voordelen en merkte ik mij minder angstig etc. Ook werd ik minder depressief erdoor. Echter na verloop van de tijd kreeg ik steeds meer last van haaruitval. Hierdoor raad ik dit middel zeker niet aan. Ben er nu mee gestopt en merk al dat het beter gaat met mijn haar.
1

Citalopram

24-01-2024 | Vrouw | 24
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vreselijke medicijnen niet aan beginnen!! Ik heb deze medicijnen 9 jaar moeten slikken omdat ik mijderjarig was kon ik niet zelf kiezen of ik ze wel of niet wilde slikken later (afgelopen zomer) hoorde ik en las ik ook dat je deze medicijnen niet langer dan 1 jaar mag slikken Ik ben begonnen in december 2014 en het is nu januari 2024 De paniek werd niet minder Ik ben [lees meer...]sinds augustus 2023 bezig met afbouwen dit moet allemaal zeergeleidelijk aan anders krijg je zware klachten Zelfs nu ik ze met druppels afbouw had ik nog een lange tijd Misselijkheid hoofpijn extreem duizeligheid paniekaanvallen en snachts zwetend wakkerworden met tintelingen door mijn hele lichaam Ik had minder zin om dingen te ondernemen en was minder vrolijk En de medicijnen deden niet waar ze voor dienen stress en paniek verminderen Ik zit nu nog op 2 druppels (4 mg) en hoop er in februari eindelijke vanaf te zijn nu dat ik er bijna vanaf ben heb ik amper nog paniekaanvallen en ben ik stukken vrolijker en rustiger Daarom raad ik dit medicijn echt af Niet aan beginnen
5

Citalopram

23-01-2024 | Vrouw | 43
citalopram (20mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds november 2023 slik ik citalopram. Eerst 10 dagen 10 mg. Daarna opgehoogd naar 20 mg. Mijn constante piekergedachten, slechte slaap en lichte depressie zijn bij mij al vanaf dag 1 afgenomen. Ik kan veel beter relativeren en dingen op hun beloop laten zonder me daar heel druk over te maken. Ik heb nauwelijks bijwerkingen gehad. Libido was in het begin wel lager en een[lees meer...] orgasme krijgen was moeizaam, maar dat is na een aantal weken weer beter geworden. Verder wel wat kleine veranderingen in mijn lijf, maar geen vervelende klachten.
3

Citalopram

17-01-2024 | Man | 30
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, ik flink sinds begin oktober van vorig jaar citalopram. Ik ben het begonnen met slikken vanwege ernstige angst en paniek die ik eigenlijk al jaren ervaar. Een aantal jaar geleden heb ik paroxetine gebruikt, maar daar ben ik na, ik denk, ongeveer 1 jaar snel mee gestopt. Ik ben vorig jaar weer in een dip terecht gekomen waarbij ik het allemaal niet zag zitten, geen g[lees meer...]edachtes met de doode maar meer het gevoel dat ik niet meer weet wat goed voor mij is en ik kon niet goed meer nadenken. Na het gebruik hiervan is dat iets verbeterd, maar ik merk dat ik na al die maanden (3-4 maanden) nog steeds heel erg rusteloos ben en het gevoel heb dat ik in situaties met andere persoon niet mezelf ben en dit ook moeilijk word. Ook al weet ik diep van binnen hoe het zou moeten, het komt er als ware niet uit. Ik ben zo erg benieuwd of mensen zich hier in herkennen? Ik heb gesprekken met de psycholoog, maar ik ben ook juist heel hernieuwd naar mensen met dezelfde symptomen en gevoelens die hierop lijken.
3

Citalopram

17-01-2024 | Man | 30
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, ik flink sinds begin oktober van vorig jaar citalopram. Ik ben het begonnen met slikken vanwege ernstige angst en paniek die ik eigenlijk al jaren ervaar. Een aantal jaar geleden heb ik paroxetine gebruikt, maar daar ben ik na, ik denk, ongeveer 1 jaar snel mee gestopt. Ik ben vorig jaar weer in een dip terecht gekomen waarbij ik het allemaal niet zag zitten, geen g[lees meer...]edachtes met de doode maar meer het gevoel dat ik niet meer weet wat goed voor mij is en ik kon niet goed meer nadenken. Na het gebruik hiervan is dat iets verbeterd, maar ik merk dat ik na al die maanden nog steeds heel erg rusteloos ben en het gevoel heb dat ik in situaties met andere persoon niet mezelf ben en dit ook moeilijk word. Ook al weet ik diep van binnen hoe het zou moeten, het komt er als ware niet uit. Ik ben zo erg benieuwd of mensen zich hier in herkennen? Ik heb gesprekken met de psycholoog, maar ik ben ook juist heel hernieuwd naar mensen met dezelfde symptomen en gevoelens die hierop lijken.
3

Citalopram

12-01-2024 | Man | 37
citalopram (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nu sinds een maand bezig met 10mg citalopram vanwege angst en paniek aanvallen die begin vorig jaar ineens vanuit het niets kwamen. Ineens heftig zweten, klamme handen tunnelzicht. Ik kreeg toen de diagnose paniek/angst van de huisarts, na nog een paar keer zo’n aanval gehad te hebben een half jaar bij een psycholoog gelopen, in het begin dacht ik dat dit genoeg was. Maar [lees meer...]dat bleek van niet, dus toch maar over op een medicijn. Last van bijwerkingen zoals in de bijsluiter heb ik niet echt, behalve het idee dat mijn tong dik is (huisarts ziet niks vreemds), ook spierpijn in de tong maar niet altijd, kramp in mn kaken, trekkende spiertjes in mijn kuiten in rust en soms een soort van vreemde duizeligheid. Ik heb een emg en mri van mijn nek bij de neuroloog gehad, hier kwam niks uit. Ik merk wel dat ik met dit medicijn rustiger ben, maar nog niet het gevoel van dat er iets lichamelijks aan de hand is van me af kan zetten
5

Citalopram

10-01-2024 | Vrouw | 29
citalopram (30mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik wil graag mijn verhaal delen om mensen te helpen die twijfelen of steun halen uit mijn verhaal. Mijn eerste klachten begonnen met spontane paniekaanvallen, er was niks aan de hand, ik was gewoon aan het werk in mijn eigen salon. Het overviel mij en het voelde als een hartaanval. In deze periode stond ik op de wachtlijst voor schematherapie en had ik 20 sessies afger[lees meer...]ond bij de psycholoog voor verschillende therapie vormen. Ik had een drukke periode achter de rug, waar veel verdriet en stress was bij komen kijken. Alle signalen van mijn lichaam genegeerd. Langere tijd was ik al moe en uitgeput. De wachtlijst voor schema therapie was 1 jaar, dit was zwaar. Toen ik de ene paniekaanval na de andere kreeg, bleef ik er tegen vechten en accepteerde ik dit niet. In de diepste periode van mijn leven overleed tegelijkertijd plotseling mijn schoonvader, waarbij ik in huis woonde en als een eigen vader voelde. Emotioneel gezien was ik de periode ervoor mijn ouders verloren en dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat het niet meer ging. Mijn bloeddruk steeg naar bovendruk 160 en onderdruk 100, ik was 10 kilo afgevallen en woog ik nog maar 52kg bij 172cm, maatje 34 daar hing ik in. Ik kon niet meer eten en als ik at zat ik binnen 5 min op de wc en stootte mijn lichaam het af. Geen enkele prikkel kon ik nog verwerken en zelfs kijken uit mij ogen ging niet en moest me voor alles afsluiten. Het voelde elke dag alsof ik dood ging. Dit is een trauma geworden en voelde zo echt dat ik er soms naar verlangde om opgenomen te worden. Toen het spoed nummer naar de dokter gebeld en zij gaf aan dat ik echt hulp nodig had en dit niet alleen kon. We zijn toen met citalopram 10mg begonnen. Na 2 weken naar 20 en na 6 weken naar 30mg. Citalopram heeft mij echt gered, ik kon weer een normaal leven lijden. Weer dingen doen en mijn moeheid ging eindelijk ook weg. Ik had genoeg aan 8u slaap ipv 11u en nog was dat nooit genoeg. Na een half jaar ben ik al gaan afbouwen om te stoppen, want ik wou tijdens mijn schema therapie stopen. Hier heb ik zoveel geleerd en veranderd waardoor ik dacht het niet meer nodig te hebben. Afbouwen ging goed. Van 30 naar 20 en naar 10. Inmiddels kwam me moeheid wel wat terug en de lichte onrust in mijn lichaam. Maar inmiddels was ik nergens meer bang voor en kon ik het wel aan. Ik heb ademhalingsoefeningen geleerd en ik mediteer waardoor ik de rust kan bewaren. Van 10 naar 0 was te snel dus deed ik het in stapjes van 2 mg eraf per week. Bij elke mindering moest ik 3 dagen wennen maar uiteindelijk op 0 was prima. Langzamerhand kwamen wel alle klachten terug, ik kon weer niet meer full time werken, geen sociale dingen doen, mezelf steeds afsluiten om prikkels te verwerken en zo maar verder. Via mijn psychotherapeut ben ik bij een psychiater terecht gekomen en samen besloten na lang twijfelen toch weer te beginnen met citalopram. Inmiddels op 20mg en gaat echt top. Maar alleen heel veel last van filteren en er komt teveel binnen. Hiervoor gaan we kijken of 30mg werkt of anders iets wat hier bij werkt. Ik merk alleen dat ik erg vergeetachtig ben en een slechte concentratie heb. Is dit bij andere bekend als bijwerking wat je na langere tijd kan krijgen van citalopram?
4

Citalopram

09-01-2024 | Vrouw | 39
citalopram (20mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het was begin 2013 dat ik deze medicatie begon te gebruiken, ik ben opgenomen geweest op de paaz omdat mijn lichaam zo op was door alle paniek en angsten, ik kreeg eerst de pilvorm, daar kreeg ik zoveel nare effecten van leek wel of ik gek werd, het was een zeer moeilijke tijd, de donkerste tijd van mijn leven, gelijk na die effecten besprak ik dit met me psychiater, die z[lees meer...]ei er zijn ook druppels, kan je zelf doseren, dat leek me wel wat want mijn grootste wens was geen Paniek en Angst! Ik had 4 kinderen om voor te zorgen! De druppels waren gelijk goed, eindelijk na een paar weken was ik Rustig en ervaarde ik echt totale Rust! Dat is dus nu 11 jaar terug, alleen begin ik nu sinds 7 jaar terug geen sexdrive meer te voelen, ben alleen maar moe, zie geen fun meer in t leven, soms heb ik goede dagen! Maar ik weet dus niet of het dan aan de citalopram ligt of gewoon aan hoe ik leef of beslissingen of werk . Mijn angsten zijn er nog, ergens in me lichaam dat voel ik alleen een beetje als ik griep heb of heel slecht heb geslapen. Maar zware paniek en angst nee, nooit meer gehad. Het is lastig, maar ik zou denk ik niet zonder kunnen. Wil alleen me sexdrive terug en de moeheid weg! Het leven is niet makkeliik....

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1379) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1157) - Verslavingsziekten
Sertraline (1131) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (594) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (540) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (469) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (460) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (427) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.