This website is hosted on a Carbon neutral infrastructure.

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

Citalopram


Depressie - antidepressiva SSRI
Toon/Verberg Farmacotherapeutisch Kompas
Citalopram
Geef mening

Wordt gebruikt bij:
  • Depressie (241 meningen)
  • Angst & paniekstoornis (88 meningen)
  • Angststoornis (78 meningen)
  • ...
Tevredenheid over
3,75313059033989
2,84078711985689
3,05545617173524
4,55992844364937
3,56529516994633

559 meningen
volgende > >>
Pagina 1 van 7

03-10-2015
Vrouw, 34 jaar
Algehele tevredenheid 4

Citalopram (citalopram)
Angststoornis

Tevredenheid over
4
4
4
4
Het gaat veel beter met mij sinds citalopram. Nood oproep! Ben net terug van vakantie. Gisteren kwam ik er achter dat ik medicijnen te kort kom......2 dagen. (Red: bij een huisartsenpost weten ze prima hoe ze u moeten helpen en kan meestal voor een paar dagen medicatie worden geregeld)
29-09-2015
Vrouw, 22 jaar
Algehele tevredenheid 4

Citalopram (citalopram)
Chronische depressie

Tevredenheid over
4
3
4
5
Ik ben ooit begonnen met Mirtazapine tegen mijn depressie. Hier had ik erg veel bijwerkingen van en ook met het afbouwen van dit medicijn kreeg ik heel veel ontwenningsverschijnselen. Uiteindelijk ben ik bij een andere arts terecht gekomen en ben ik overgestapt op Escitalopram. Weinig bijwerkingen van gehad, alleen wat misselijkheid, verlaagd libido en gewichtstoename (10k[lees meer...]g). Het werkt erg goed, alleen toen ik na 9 maanden stopte kreeg ik een paar maanden later een terugval. Nu weer opnieuw aan de Escitalopram dus.
29-09-2015
Vrouw, 50 jaar
Algehele tevredenheid 3

Citalopram (citalopram)
Chronische depressie

Tevredenheid over
3
2
1
5
Ben 8 maanden geleden begonnen met 10 mg. Citalopram, heftige bijwerkingen (veel slapen, duizelig, misselijk, hoofdpijn, trillen en sufheid) die na een week of 3 voorbij waren. Ik had echter niet het idee dat het iets deed voor mijn depressie en angsten. Na 2 maanden verhoogd naar 20 mg.. Razendsnel verdwenen mijn angst- en paniekaanvallen, dat was echt geweldig. Ook [lees meer...]verdwenen mijn depressieve gevoelens. Sterker nog, ik had energie voor 10. Ik werd helemaal hyper op een fijne manier. Deed ineens met plezier mijn huishouden (wat altijd zéér moeizaam ging), kwam weer buiten en had geen moeite met sociale contacten. Echt een vrolijke tijd. Na 30 jaar tobben en verschillende medicatie, dacht ik dat ik hét wondermiddel had gevonden. Eindelijk!!! Na 2,5 maand zakte ik helaas weer weg in mijn aloude depressie (angsten bleven gelukkig wel weg). Direct contact opgenomen met mijn psychiater en toen verhoogd naar 30 mg.. Binnen 2 weken was ik weer helemaal blij en had ik ook weer heel erg veel energie. Toch weer een terugval die al 3 maanden aanhoudt. Wegens vakantie en ziekte van de psychiater nog geen kans gezien om hem te consulteren. Komende maandag heb ik weer een afspraak. Ik hoop dat ik nog een keer mag verhogen naar de 40 mg. en dat het effect dan niet weer na een paar maanden verdwijnt. Want, is mijn ervaring, als het aanslaat dan slaat het ook goed aan. Heerlijk om te ervaren dat het leven zo licht kan zijn.
24-09-2015
Vrouw, 67 jaar
Algehele tevredenheid 3

Citalopram (citalopram)
Depressief

Tevredenheid over
3
4
4
4
Ik sik vanaf maandag 21 sept. dit medicijn. Dus nog maar 4 dagen. Van de werking kan ik dus nog maar weinig zeggen. Wat ik een vervelende bijwerking vind is dat veel patiënten dikker worden. In de beoordelingen lees ik hier weinig over??
22-09-2015
Vrouw, 43 jaar
Algehele tevredenheid 5

Citalopram (citalopram)
Angststoornis

Tevredenheid over
5
3
2
5
Ik kampte al jaren met angst, dan spreek je van een gegeneraliseerde angstoornis. Na een moeilijk jaar met veel nare gebeurtenissen, nam de angst/ zo toe dat ik erbij moest trillen, ik had mijn lichaam niet meer onder controle. Ik had gelezen dat een antidepressiva ook voorgescnreven werd bij een angststoornis, de huisarts, voorgelegd en begonnen met citalopram, ik wild[lees meer...]e er na een week mee stoppen, wat een bijwerkingen! Niet kunnen slapen, heel naar voelen, mijn broer zei, probeer het nog even je moet er doorheen. kreeg nam de huisarts zolpidem, dit hielp om te kunnen slapen.. Na 3 weken sliep ik weer aardig, wel misselijk, viel wel een paar kilo s af, niets smaakte mij. Een paar kilo minder stond mij wel goed, ik voelde mij ook goed, er ging een hemel voor mij open. ik was eerst een angstig muisje van binnen, deed mij altijd stoer voor. Maar de binnenkant was anders. slik net nu bij a 2 1/2 jaar en wilde dat ik dit 20 jaar geleden had gedaan. Dan was een hoop leed mij bespaard gebleven. De angst leidde mijn leven. Nu leid ik mijn leven. Ik ben niet compleet van mijn angst af nee, maar het legt mij niet lam. Zo dankbaar voor dit middel! Stop er nooit meer mee!
03-09-2015
Man, 22 jaar
Algehele tevredenheid 5

Citalopram (citalopram)
Angst & paniekstoornis

Tevredenheid over
5
3
4
5
Ik ben een man van 22 jaar die door stress een paniekstoornis heeft ontwikkeld. Na verschillende onderzoeken in het ziekenhuis waaronder een EEG en een MRI hebben ze bij mij vastgesteld dat ik een angststoornis heb. Een paniekstoornis. Voor deze stoornis ben ik begonnen met 20mg Citalopram. De eerste weken: Zoals bekend zijn de eerste 2 weken het zwaarste. Dit was ook wel [lees meer...]te merken. Ik begon met 10mg en zou na een week overgaan op 20mg. De dingen die ik tegen kwam waren: Droge mond, Veel zweten, Wakker liggen en het andere moment veel slapen, Hoofdpijn, Lage bloeddruk de eerste dag na begin en eerste dag na ophoging. (Pas op met flauwvallen!) Verder was dit medicijn en de bijwerkingen prima te doen! Tijd gaat snel voorbij en raad het aan om iemand in huis te hebben die boodschappen voor je kan doen en jou kan verzorgen. Het is inmiddels 4 maanden geleden dat ik ben begonnen met Citalopram. En het helpt enorm. Het neemt de scherpe randjes weg. Het is geen wondermiddel maar dingen gaan veel makkelijker. Ik slaap beter, ik ben minder snel geïrriteerd. En als je denkt dat er een paniekaanval omhoog komt, gebeurt er veel minder dan zonder deze medicatie. Dikke aanrader!
31-08-2015
Vrouw, 23 jaar
Algehele tevredenheid 4

Citalopram (citalopram)
Borderline persoonlijkheidsstoornis

Tevredenheid over
4
3
3
5

13-08-2015
Vrouw, 28 jaar
Algehele tevredenheid 3

Citalopram (citalopram)
Stemmingswisselingen

Tevredenheid over
5
3
2
4
Allereerst via huisarts paroxetine gekregen, 's avonds ingenomen en werd midden in de nacht in paniek wakker. Draaierig en symptomen vergelijkbaar met zware voedselvergiftiging en onderweg naar toilet zakte ik door mijn benen. Volgende dag meteen huisarts gebeld dat ik een ander soort AD wilde. Assistente gaf aan dat dit "normaal" was en ik vol moest houden. Na erg aandrin[lees meer...]gen van mijn kant kreeg ik vervolgens citalopram. Voor de zekerheid ditmaal in de ochtend ingenomen. Eerste weken vooral erg moe, veel slapen en suf. Heb het veranderd naar 's avonds innemen en ging toen prima! Heb het 3 jaar gebruikt en het heeft mij erg geholpen om emotioneel stabieler te worden. Ik ben nu bezig langzaam af te bouwen, omdat ik de bijwerkingen toch wel erg zat ben. De ergste vind ik het verminderd libido ofwel afwezigheid van. Daarnaast ben ik vergeetachtiger geworden. Op het moment zit ik nog op 5mg. Ik wacht nu steeds tot ik een aantal weken mij weer echt goed voel voordat ik de volgende stap neem. Volgens het schema van apotheek/huisarts kon ik in 2stappen van 20 naar 10 en dan naar 0. Van 20 naar 10mg ging prima. Dit heb ik een aantal maanden vol gehouden, totdat ik klaar was voor de volgende stap. Ik wilde voor zekerheid toch een tussenstap van 5mg doen. Na 3 dagen op 5 dacht ik, ik voel me goed ik ga gewoon stoppen! Na een paar dagen voelde ik mij toch beroerd, griepverschijnselen en geen concentratie. Twijfelde of ik door moest zetten of niet. Omdat ik ook werk en in deze staat dat niet zou gaan, toen 7,5 mg gaan slikken en voelde mij na 2 dagen alweer beter. En nu dus al een paar weken op 5 mg. Na elke vermindering ben ik de eerste weken prikkelbaar, humeurig en down. Ook heb ik een aantal keer dagenlang hoofdpijn gehad terwijl ik daar normaal nooit last van heb. Het afbouwen gaat niet zo makkelijk en soepel als ik had verwacht, maar het zal me lukken! Gelukkig steunt mijn partner mij hierin, dat helpt enorm! Het zal wellicht per persoon verschillen, maar in mijn geval is langzaam afbouwen en goed naar mijn lichaam luisteren tot nu toe het beste geweest. Conclusie: het heeft mij goed geholpen, maar het stoppen valt tegen!
volgende > >>
Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1854) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (899) - Cholesterol
Champix (784) - Verslavingsziekten
Paroxetine (752) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (680) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (593) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (587) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (572) - Depressie - antidepressiva overig
Citalopram (559) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (500) - Epilepsie
Venlafaxine (489) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (458) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (441) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (417) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (384) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (370) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (359) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (343) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (343) - ADHD - psychostimulantia

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik
en maak kans op een Tony's Chocolonely
reep!


Geef je mening nu!

Als je meer wilt weten over Tony's Chocolonely, klik dan hier.

Tony's Chocolonely