Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

Citalopram


Depressie - antidepressiva SSRI
Toon/Verberg Farmacotherapeutisch Kompas
Citalopram
Geef mening

Wordt gebruikt bij:
  • Depressie (247 meningen)
  • Angst & paniekstoornis (91 meningen)
  • Angststoornis (79 meningen)
  • ...
Tevredenheid over
3,74125874125874
2,84440559440559
3,05769230769231
4,5506993006993
3,55769230769231

572 meningen
volgende > >>
Pagina 1 van 7

19-11-2015
Man, 31
Algehele tevredenheid 4

Citalopram (citalopram)
Depressie

Tevredenheid over
5
2
3
4
In het begin van de periode veel last van hoofdpijn en duizeligheid. Wat na een week afnam. Daarna ging mijn zicht achteruit. Omdat ik lenzen gebruik heb ik samen met mijn opticien na een aantal proef setjes de goede sterkte kunnen vinden. Nu (3 jaar later) ben ik aan het afbouwen. Het zicht veranderd weer. Maar doordat ik gebruik maak van maandlezen (aanschaf per 6 maand[lees meer...]en) stel ik uit om naar de opticien te gaan. Verder is mijn libido achteruit gegaan. Met het afbouwen (in samenwerking met citaprimil, druppels) merk ik na een aantal weken dat het libido langzaam weer terugkomt. Daarnaast ging mijn geheugen achteruit. Ik kon veel onthouden, wist waar ik mee bezig was en had geen lijstjes nodig. Sinds ik Citalopram gebruik is dat achteruit gegaan en vergeet ik meer. Desondanks heb ik liever de bijwerkingen dan de depressie..
18-11-2015
Man, 44
Algehele tevredenheid 4

Citalopram (citalopram)
Depressie

Tevredenheid over
4
3
4
5
Gebruik dit middel nu enkele maanden en werkt erg goed tegen mijn depressie. natuurlijk wel eens een slechte dag maar dat zal er bij horen. Bijwerkingen bij mij is dat ik snel moe ben en veel moet gapen en veel kleine dingen vergeet, hier had ik eerder nooit last van
16-11-2015
Vrouw, 15
Algehele tevredenheid 1

Citalopram (citalopram)
Angst & paniekstoornis

Tevredenheid over
1
5
2
5
begonnen met 10 mg, kreeg in het begin veel bijwerking, klachten erg versterkt, op een gegeven moment kwam ik het huis niet meer uit en was ik zelfs bang in mijn bed. ook extreem depressief , maar geen zelfmoordgedachten/pogingen, werd daar wel heel erg voor in de gaten gehouden door die psychiater omdat ik 15 jaar (bijna 16) ben. voelde me de hele tijd als ik in een soort[lees meer...] luchtbel zat, alsof ik droomde. extreem vermoeid, maar kan heel slecht inslapen. opgehoogd naar 20 mg, werd helemaal psychotisch, kreeg hallucinaties, zag de wereld heel anders (besef ik nu achteraf). contact met de realiteit kwijt. moeilijk wakker worden. heel lang nodig om te bedenken wat echt was en wat ik droomde. afgebouwd weer naar 10 mg, zit nu in totaal op 6 weken waarvan 2 weken op mn uiteindelijke dosis. voel me wel weer wat meer mezelf, maar klachten zijn nog niet vermindert. hoop dat dat nog komt. ben nu weer bezig met 1 a 2 uurtjes per dag naar school gaan, maar is heel erg pittig. kan ook niet alleen ergens heen of alleen thuis zijn.
16-11-2015
Man, 25
Algehele tevredenheid 2

Citalopram (citalopram)
Angst & paniekstoornis

Tevredenheid over
2
2
3
4
Goedendag Gebruik dit bijna 4 weken. Heb een angststoornis, maar door het medicijn zijn depressieve gevoelens alleen maar toegenomen. Kijk het nog 2 weken aan. Dan weer terug naar huisarts. Pak 2 maal per oxazepam erbij. Heb maar weinig positieve dingen waar ik mezelf aan kan vastpakken. Hoop dat ik snel t licht ga zien....iemand anders ook zolang moeten wachten tot het[lees meer...] medicijn wat doet? Gr dave
14-11-2015
Vrouw, 34
Algehele tevredenheid 3

Citalopram (citalopram)
Postnatale depressie

Tevredenheid over
4
4
4
3
Gekregen vanwege de gedachte dat ik postnatale depressie had. Maar mn mirena spiraal bleek de boosdoener! Na de mirena eruit was kreeg ik mn klachten weer sterker. Bleek dat omdat ik de citalopram niet meer nodig had, het me juist de verschijnselen waarvoor ik ze kreeg, kreeg. Binnen een week na stoppen met citalopram waren mn klachten van onrust depressie weg.
11-11-2015
Vrouw, 49
Algehele tevredenheid 3

Citalopram (citalopram)
Angststoornis

Tevredenheid over
1
2
3
2
Nu twee en halve week met druppels bezig. Ik merk nog helemaal niets positiefs. Ben begonnen met 1 druppel en zit nu op 4 druppels. Wel veel bijwerkingen m'n verergering van de klachten. Voorheen 3 andere ssri geprobeerd . Moeten stoppen ivm bijwerkingen. Het druppelflesje vind ik persoonlijk een ramp. De ene keer komt er niets uit en de andere keer vallen er dikke druppe[lees meer...]ls uit zodat je niet meer weet welke dosis je binnen krijgt. Ik hou het nog 1 week vol. Mocht ik dan nog bijwerkingen hebben dan stop ik. Slik om het beetje leefbaar te houden oxazepam.
02-11-2015
Vrouw, 45
Algehele tevredenheid 4

Citalopram (citalopram)
Slapeloosheid

Tevredenheid over
4
3
3
4
Ik heb dit middel als eens gebruikt in 2013 voor een burn-out. Dit middel heeft super gewerkt. Na 4 maanden langzaam afgebouwd. Nu 9 maanden later slaapproblemen. Opnieuw met citalopram begonnen. 1e week 10 mg. daarna door naar 20mg. Daar zit ik nu bijna 1 week op. Bijwerkingen eerste week vervelend. Nu lijken de ergste bijwerkingen verdwenen op de duizeligheid na. Volgend[lees meer...]e week weer aan het werk.
28-10-2015
Vrouw, 56
Algehele tevredenheid 5

Citalopram (citalopram)
Depressie

Tevredenheid over
4
5
5
5
Ik heb 10 (!) jaar Citalopram gebruikt, ben er heel tevreden over. Heb het voorgeschreven gekregen door mijn huisarts, toen ik behoorlijk depressief was. Het werkte vrij snel, waardoor ik mij veel beter voelde. Echter: na 10 jaar innemen, was ik er wel klaar mee.. Ben nu sinds een paar weken gestopt, dit was mijn 4e poging om er van af te komen.. Het is niet makkelijk om t[lees meer...]e stoppen! Ik heb nu heel rustig afgebouwd, in overleg met mijn huisarts. Het is een strijd, want ik voelde me behoorlijk beroerd toen ik eindelijk gestopt was. Het leek alsof ik een zware griep onder de leden had. Duizelig, vreselijk moe, 's nachts veel dromen, hoofdpijn en een "wollig" gevoel in mijn hoofd. Kortom: algehele malaise! Maar ik heb doorgezet deze keer, ik wilde stoppen! Ik ben er nog niet, maar het gaat elke dag ietsje beter, gelukkig. Ik ben destijds enorm opgeknapt door Citalopram (20mg), maar ik heb nooit kunnen bedenken dat het zo moeilijk is om af te kicken!
volgende > >>
Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1865) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (911) - Cholesterol
Champix (792) - Verslavingsziekten
Paroxetine (764) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (690) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (599) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (595) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (574) - Depressie - antidepressiva overig
Citalopram (572) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (515) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (510) - Epilepsie
Venlafaxine (498) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (464) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (452) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (419) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (390) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (376) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (361) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (350) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (345) - ADHD - psychostimulantia

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Deel jouw ervaringen over
medicijngebruik en maak kans op
het boek de POWER Patiënt!


Hoe word je sneller beter?
Hoe krijg je de best passende behandeling?
Hoe krijg je minder last van bij-effecten?
Lees het in dit boek!


Geef je mening nu!

Als je meer wilt weten over dit boek, klik dan hier.

de Power Patiënt

Geschreven door Wil Konings.