Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

642
meningen

Citalopram

citalopram

Geef mening

Algehele tevredenheid

Algehele tevredenheid

Effectiviteit

Effectiviteit

Hoeveelheid bijwerkingen

Hoeveelheid bijwerkingen

Leeftijd + Geslacht

Leeftijd + Geslacht

Bijwerkingen

Bijwerkingen
Pagina 1 van 7

15-10-2016
Vrouw, 45
Algehele tevredenheid 3

Citalopram (citalopram)
Angst & paniekstoornis

Tevredenheid over
3
2
2
5
Nadat de paniekaanvallen steeds meer mijn leven gingen beheersen, ben ik toch aan de medicatie begonnen. Eerste 2 dagen nergens last van, maar toen begon de ellende. De angst werd vele malen erger, gevoel dat ik dronken was, misselijk en een droge mond. Het was vooral de angst die mij meerdere malen heeft laten denken "waar ben ik aan begonnen?". Mijn huisarts had hier vo[lees meer...]or gewaarschuwd en benadrukt om door te zetten en evt een oxazepam erbij te nemen (wat ik niet gedaan heb omdat ik dat niet durfde). Nu zit ik op dag 10 en gaat het prima, nergens meer last van. Het effect op de langere termijn daar kan ik nog niks over zeggen.
09-10-2016
Man, 51
Algehele tevredenheid 4

Citalopram (citalopram)
Angst & paniekstoornis

Tevredenheid over
4
5
5
5
Maar ook woede en depressieve gedachten. Voor mij is dat een anti-depressiva die mij direct helpt. Ik ben geen doornemer, want ik wil zelfstandig zijn, maar soms komt de woede en depressie gedachten en ook de paniekstoornissen zo heftig op dat mijn hart er pijn van begint te doen. Het is heftig en dan word ik me bewust van juist ik moet die pil weer nemen. Ik neem die pil [lees meer...]en voel direct een kalmerend effect in mijn lichaam.
07-10-2016
Vrouw, 23
Algehele tevredenheid 5

Citalopram (citalopram)
Angst & paniekstoornis

Tevredenheid over
5
4
5
5
Daar waren dan ineens zeer heftige paniek aanvallen. Mn hele wereld storte in en ik was alsmaar bang, paniekerig en ik werd zelfs depressief. Enkel therapie nam niet alle klachten weg.. dus ook citalopram voorgeschreven gekregen. Was zo bang voor de bijwerkingen. Maar heb achteraf nergens last van gehad. Mag binnenkort na een jaar eindelijk stoppen. Ik zweer bij dit middel[lees meer...]. Ik kon weer gaan leven. Allen wel wat vergeetachtig. Tevens ook geslikt tijdens mijn zwangerschap. Gezond kindje geboren zonder afkick verschijnselen!
03-10-2016
Man, 45
Algehele tevredenheid 4

Citalopram (citalopram)
Angst & paniekstoornis

Tevredenheid over
4
2
3
4
werkt goed, als je last hebt van heftige paniekaanvallen, ook verminderd het angstgevoel waardoor je weer een dagelijks ritme kunt opbouwen. Wat bij mijn totaal was beheerst door angst en paniek gedachten. Het nadeel is dat het je geheugen nadelig beinvloed, waardoor je soms dingen vergeet.
30-09-2016
Man, 52
Algehele tevredenheid 1

Citalopram (citalopram)
Depressie

Tevredenheid over
1
2
2
5

26-09-2016
Vrouw, 44
Algehele tevredenheid 5

Citalopram (citalopram)
Overspannen/burn-out

Tevredenheid over
5
2
2
5
Ik wil iedereen die moeite heeft met de bijwerkingen graag zeggen dat het over gaat. Na 2 weken ellende voelde ik me beter en na 4 weken was ik weer volledig de oude. En nu 6 weken later ben ik een verbeterde versie van mezelf. Ik geniet volop, ben gelukkig, slaap goed (en dat was jarenlang een probleem ook toen ik niet overspannen was) en merk dat ik niet meer pieker en v[lees meer...]eel beter kan relativeren. Ik heb het middel 2x gebruikt (met tussenpozen van 3 jaar) en ben er 2x zo gelukkig door geworden! Hou vol, de eerste 2 a 3 weken zijn verschrikkelijk maar daarna voel je je zo goed en rustig. Neem in die wenperiode rust maar zorg voor routine, blijf niet in bed liggen. Ik ben foto's gaan inplakken en kleding sorteren en films gaan kijken. Wel vind ik het opvallend dat ik de symptonen (extreme nervositeit en slapeloosheid zonder duidelijke reden) pas na mijn 2 zwangerschappen (en IVF behandelingen) kreeg. Daarvoor nergens last van. Zou het door de verstoring van hormonen komen?
25-09-2016
Vrouw, 52
Algehele tevredenheid 5

Citalopram (citalopram)
Depressiviteit

Tevredenheid over
5
5
5
5
Ik had al langere tijd gesprekken gehad bij een psycholoog en was naar mijn idee daar klaar toch bleef ik, vooral 's avonds, erg onrustig mijn huisarts schreef mij dit middel voor. Ik gebruik het nu 15 jaar en voel mij er erg goed bij. Ik kan mij nog heel happy voelen, maar de negatieve dingen komen minder hard aan. Voor mij is dit een prima middel om alles een beetje laco[lees meer...]nieker te benaderen.
24-09-2016
Man, 40
Algehele tevredenheid 2

Citalopram (citalopram)
Angststoornis

Tevredenheid over
1
2
2
4
Ik gebruik citolapram sinds 2 weken en 2 dagen. Tot nu toe is het de hel. Sinds gister ben ik van 10 Mg naar 20 Mg gegaan. De eerste week slikte ik er s morgens en s avonds een tablet lorazepam bij. De tweede week alleen s avonds lorazepam en overdag oxazepamtabletjes. Vanaf gister geen lorazepam meer. Ik heb juist meer last van onrust en nervositeit. Daarom slik ik er n[lees meer...]og elke dag 1 a 2 oxazepamtabletjes bij. Anders komt het allemaal op me af en functioneer ik helemaal niet meer. Het is dan bijna niet uit te houden. Mijn eetlust is weg, ben moe, emotioneel. Ik kruip het liefst in mijn cocon en wil behalve mijn gezin eigenlijk niemand om me heen. Ik vraag me net als veel anderen op deze pagina af waarom ik het slik en wanneer het eindelijk beter gaat worden. Ik vind het zo fijn om te lezen dat meer mensen dit ervaren maar dat het ècht beter gaat worden. Daar moet ik ook weer van huilen. Ik heb goede hoop en hou vol.
Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1923) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (985) - Cholesterol
Champix (835) - Verslavingsziekten
Paroxetine (824) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (761) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Citalopram (641) - Depressie - antidepressiva SSRI
Tramadol (639) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (617) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (584) - Depressie - antidepressiva overig
Sertraline (580) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (567) - Epilepsie
Venlafaxine (546) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (500) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (475) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (439) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (419) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (406) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (386) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (379) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (377) - ADHD - psychostimulantia
Mirtazapine (350) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline / Clavulaanzuur (332) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ritalin (328) - ADHD - psychostimulantia
Lipitor (321) - Cholesterol
Diclofenac (315) - Pijn
Wellbutrin XR (315) - Verslavingsziekten
Crestor (310) - Cholesterol
Cymbalta (287) - Depressie - antidepressiva overig
Implanon (hormoonimplantaat) (278) - Anticonceptie - overig
Roaccutane (273) - Acne