Pijn - morfine-achtigen
Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Noceptin | Als eerste beoordelen |
Ionsys | Als eerste beoordelen |
Recivit | Als eerste beoordelen |
De laatste ervaringen in de categorie: Pijn - morfine-achtigen
Ik neem 1x 20 milligram 1x 10 milligram soms avondt nog de 5 miligram kortwerkende maar krijg veel jeuk op het lichaam en wordt vaak misselijk ook kan ik slecht slapen ik wordt er actief van in mijn hooft dus slaap slecht en droom vaak raar ervan verder helpt het prima voor de pijn ik heb gronische tietze reuma wekendelenreuma ernstige artrose en vernauwingen in wervelkan[lees meer...]aal rug en nek wat ruggenmerg bedrukt
Pijnlijke heup
Sinds 6 jaar 2016 gebruik ik tramadol tegen de pijn. Iets anders verdroeg ik niet. Iets anders is er niet zegt huisarts. Dosering is extreem hoog volgens specialisten maar ik kan er goed mee functioneren.
Zeer goed verdelen 6 stuks per 24 uur. Nooit veranderen. Nadeel honger dus gewichtstoename. Dorst. Afhankelijkheid . Mag niet gecombineerd worden met vele andere midde[lees meer...]len. Innemen na maagbeschermers. Beetje suf slaperig vergeetachtig etc. Helpt tegen reuma pijn wel aanrader.
Na knieoperatie ( nieuwe halve knie) lange tijd veeel pijn.
Oyycodon tablet 5 mg hielp bij mij goed tegen de pijn, ongeveer 6 uur, vergeleken met PCM of Naproxen die ongeveer 3 uur werken.
Bijwerking was bij mij dat ik er soms wat euforisch en hyper van werd, dat is wel fijn maar ik kon er pertinent niet mee slapen.
Ik ben dankbaar dat het de pijn verminderd. Maar vind de bijwerkingen erg naar. En stoppen is erg moeilijk, vooral door onrustige ledematen s'nachts. Wat de pijn, en dus noodzaak voor toch weer een pil, instand houdt.
Veel last van rest. Gemiddeld 4x per nacht uit bed. Oxycodon helpt iets,maar krijg veel last van bijwerkingen zoals jeukaanvallen over hem het lichaam. Dit bij dosis 4x 5 mg per dag in de avond.
Probeer zoveel mogelijk oxycodon te vermijden,maar ben het helaas nodig voor mijn alvleesklier pijn.
Heb e.e.a. al jaren uitgeprobeerd en het blijkt dat ik door dit medicijn verspringende gewrichtspijn krijg met zeerr veel pijn.
Ik gebruik ook 4xdaags 10mg kort werkende morfine en nog 2x daags 10 mg langwerkende morfine..maar zins kort krijg ik heftige hitte aanvallen weet niet wat ik eraan kan doen wordt er gek van..weet iemand een oplossing.
Ik heb al een jaar last van gal stenen, operatie duurt zo lang voor ik aan de beurt ben, huisarts geeft me helaas veel te weinig voor wat ik nodig ben.
Kon opeens niet meer lopen door extreme pijn in lage rug, geen reden of oorzaak. Ik kon niet staan, liggen of zitten zonder pijn. Tramadol maakte het leefbaar en nam denk ik 80% van de pijn weg. Hierdoor kon ik liggen en mijn rug de tijd geven om te genezen.
Vorige week kon ik mijn rechterarm niet meer gebruiken van de pijn. Volgens arts zenuwontsteking schouder en volgens echo en foto's ook 14 mm kalkaanzetting op supraspinates pees. Na een week oxycodon en een corticosteroideninjectie is de pijn niet weg maar ik kan me wel weer wassen en aankleden en slapen zonder dat ik verga van de pijn.
Ik kreeg 12.5 mg pleisters mee tegen vooral nachtelijke pijn samen met smelt tabletten,na de 1e pleister nachts hallucinaties en niet slapen, ochtends verschrikkelijk overgeven en vreselijk beroerd,ik heb de pleister verwijderd en samen met de tabletten terug gebracht naar de apotheek,ik ben nog ongeveer 2 dagen beroerd geweest.nu weer terug naar tramadol met diclofenac. v[lees meer...]oor mij niet geschikt dit middel,is meer vergif.
Ik ben net ontslagen uit RadboutVUMC om dag_nachtritme terug te krijgen.Dat is gelukt.Nu moet ik in Mei terug komen om oxycodon te vervangen vr Methadon of Subuxone..ik heb geen last vn bijwerkingen oxycodon en nerm niet eens de 6 vn 10mg p/d.tijdens opname voelde ik e per dag beter en nu thuisook nog beter.Door ontstoken alvlees klier zal ik de rest vn mn leven daar een[lees meer...] pijnstiller voot moeten hebben.In RadboutVUMC willen ze bij volgende opname de oxycodon omzetten in Methadon of Subuxone.Maar ik lees er vreselijke verhalen over vn mensen die dat gedaan hebben en vreselijke bijwerkingen .Kan de lezer vn dit bericht me advies geven om die omzetting wel of niet aan te gaan aub?
Zware uitstralingen van rug naar benen en super zware tintels in tenen en brandende voeten , tramadol helpt redelijk het is nu leefbaar ik Slaapte niet meer van de pijn , wel soms hoofdpijn van deze
volledige apneu-verschijnselen snachts, dit wordt ook aangegeven in de bijsluiter - pas echt op met dit middel. en raar dat dit voorgescrheven wordt aan iemand met slaap en hoofdpijn-problemen. na 2 dagen ook enorme uitslag op buik en rug.
Mijn man slikt deze medicatie nu ongeveer 5 jaar .ze hadden gezegd dat het makkelijke was om van af te kicken dan van de methadon .vandaar dat hij dit ooit is gaan gebruiken. Helaas komt hij er echter niet vanaf ..zijn zweten/zenuwbanen/niet slapen /pijnen worden ondragelijk als hij het een keer niet inneemt . Waarschijnlijk zal het toch beter zijn dan de methadon ?!? Maar[lees meer...] wij hadden beiden gehoopt er ooit helemaal vanaf te kunnen zijn en het achter zich te kunnen laten
Diagnose longkanker lijkt redelijk stabiel tijdens behandeling overgestapt van tramadol naar oxicodon retard (lang werkend) slik nu 2 x per dag 80mg daarbij 3 x10 mg allen lang werkend daarnaast mag ik oxicodon 10 mg 8x per dag want de retard die volgens bijsluiter en artsen 12 uur zou moeten werken maar na ongeveer 6 a 8 uur slaat de paniek toe wordt ik onrustig kan ik n[lees meer...]iet goed ademen en krijg ik overal pijn in mijn spieren rug nek voel me dan erg onrustig van de 10 mg kortwerkende neem ik 30 of 40mg per x in want 10 mg doet niets al met al voel ik dat ik steeds afhankelijker wordt en serieus afkicken verschijnselen krijg ik neem vaak de 80 mg om de 8 uur wat volgens bijsluiter niet mag maar het is de enige manier dat het voor mij lijkt te werken ik zou er graag mee stoppen maar de (huis)arts zegt dat in mijn geval (ongeneeslijke kanker) het niet eens zo een hoge dosering is en ze gaan voor kwaliteit van leven het liefst zou ik met dit alles stoppen maar ik weet heel goed dat het niet gaat zodra ik een dosis vergeet of minder neem beginnen de afkick verschijnselen ik zou iedereen aanraden bij operaties ed dit niet te nemen want je komt er nooit meer van af probeer het maar met paracetamol en een ontstekingsremmer je hebt steeds hogere dosis nodig dit is het werk van de farmaceutische mafia een vreselijk medicijn
Ik herken het gevoel van eng worden in bed.
Alleen heb ik dit de ene keer wel en de andere keer niet.
Vaak pas uren na inname.
De hoeveelheid/tijd tussen dosis lijkt daar niet mee te maken te hebben. Het is heel random wanneer dit gebeurd.
Ik heb het idee dat ik snachts het dan ook benauwd heb, al kan dat psychisch zijn.
Ik gebruik het al enkele jaren, ook een lange[lees meer...]re tijd de Max van 300 tot 400 mg per dag.
Toen ik de Max dosering gebruikte had ik helemaal geen last van bijwerkingen. Nu ik al langere tijd op 2x per dag 50 mg zit, dus heel random bijwerkingen.
Zou er graag helemaal vanaf willen, maar dat lukt me nog niet. Gelukkig wel van de 400mg per dag terug naar 100mg per dag gegaan.
ontsteking met lage rug pijn , moeilijk gaan
reeds geopereerd voor zenuwkanaat stenose en voor rug hernia
Helpend tegen de extreme vermoeidheid en maakt dat ik kan functioneren. Lifesaver!!!!
Gebruik om de anderhalve dag.
Morfine werkte vrij goed tegen de pijn.
De eerste 2 dagen last van misselijk en overgeven daarna niet meer.
Ik sliep er heel veel op.
Normaal slaap ik maar 5 uur en hiermee 12 uur achtereen en dan in de middag nog een keer 2 uurtjes.
Enige minpunt voor mij was dat ik extreem last had van obstipatie met als gevolg aambeien zo groot als knikkers, niet meer kunnen lopen, [lees meer...]staan en zitten.
Bij het zitten begin ik al spontaan te bloeden.
Uiteindelijk over gegaan naar pleisters met 6x per dag een zakje en om de dag een klysma.
Toen geen last meer van de obstipatie.
De pleisters werken een stuk minder bij mij en ik heb daarbij veel last van jeuk en bultjes.
Sinds mijn 50e toenemende pijn in de onderrug ( ben nu 65 ). Echt alle opties doorlopen om er vanaf te komen. Bij de pijnpoli beland: Beknelde zenuwen in het SI gewricht en niet behandelbaar. Vijf facetblokkades gehad wat uiteindelijk niet meer hielp. Wat resteerde waren pijnstillers en ik heb in de loop der jaren echt alles gehad, niets hielp echt. Zes jaar geleden begonn[lees meer...]en met Fenthanyl pleisters en langzaamaan in sterkte opgelopen tot 125ug per 2 dagen en daarbij heb ik nog 1000mg Gabapentine en dat 3 x per dag. Pijn is nu weer toegenomen en via huisarts doorgestuurd naar weer een pijnpoli. De arts schrok van de hoogte van de Fenthanyl en besloot in overleg met mij hiermee te stoppen. Ik kreeg Palladon voorgeschreven 2 x 24mg per 24 uur. Twee dagen heb ik echt moeten afkicken van de Fenthanyl en dat was geen pretje kan ik je zeggen. Waar het uiteindelijk om gaat is dat ik me nu (10 dagen later ) FANTASTISCH voel, de pijn komt er nauwelijks meer doorheen en ik heb vrijwel geen bijwerkingen. Ik ben de beste man zooo dankbaar. Ik hoop dat mijn seksuele prikkels weer terugkomen die ik al 8 a 9 jaar niet meer heb maar dat terzijde. Ik ben blij dat ik van die rommel af ben wat ook de oorzaak hiervan was. Huisartsen zijn niet de geschikte personen voor dit soort gevallen en ik adviseer dan ook een verwijzing voor de pijnpoli te vragen. De daar aanwezige Anesthesiologen zijn hierin gespecialiseerd en kunnen je het beste helpen.
Nooit maar ook echt nooit meer!!!!
Heb me nog nooit zo ellendig gevoeld en ik heb héél wat meegemaakt
Gekregen toen niets anders hielp qua pijn.
De scherpe kantjes haalt het weg, maar de pijn blijft.
Na paar jaar wilde ik er van af.
Dat is moeilijker dan gedacht.
Veel afkickverschijnselen gehad.
Ben van 12 na 6 gegaan nu weer opnieuw moeten plakken omdat de afkickverschijnselen zo erg waren.
Nu toch eerst 3 proberen.
Mensen pas op met dit middel.
Het stoppen is[lees meer...] een hel en ik hoop dat het mij lukt!
Na ruim een week met heftige rugpijn waarbij paracetamol en ibuprofen nauwelijks hielp, heb ik eenmalig tramadol 50mg gebruikt. Ik merkte vrij weinig van de pijn bestrijding. Echter wel een heftige jeuk in neus die lang aanhield. Normaal ben ik om 23 uur wel moe. Echter om 1 uur snachts nog steeds wakker en alert. Maar toch moe. Toch uiteindelijk in slaap maar werd wakker [lees meer...]van duidelijkheid, erg misselijk en braken. Ik koppel dit aan de tramadol. Geen tramadol voor mij. Als dit bijwerkingen zijn geweest dan was mij dat toch te heftig
als de diagnose neuralgische amyotrofie is, probeer dan dit, na 2 dagen was de pijn al weg!
Eerste 3 dagen was ik superblij..maar toen ik 1dag die 2 pillen niet had ingenomen.kreeg ik vreselijke buikpijn, en verhoging. Ik dacht eerst toeval. Toen ik na 1week buikpijn te hebben gehad,me goed genoeg voelde, begon ik weer met inname. de 2de dag , vond ik het niet zo nodig om pijn stiller te maken. Voordat het avond was,lag ik weer met buikpijn en verhoging. Dit ka[lees meer...]n toch geen toeval meer zijn
Categorieën met de meeste ervaringen
Depressie - antidepressiva SSRI (6051) |
Anticonceptie - overig (4360) |