categorie

Pijn - morfine-achtigen

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie

De laatste ervaringen in de categorie: Pijn - morfine-achtigen

22-11-2023 | Vrouw | 26
Ivm veel pijn in me rechte been ben ik nu aan de oxycodon 5mg lang werkend

Buprenorfine

16-11-2023 | Man | 42
buprenorfine
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb veel soorten pijnstilling gebruikt amitriptyline tramadol oxycodon amitriptyline met paracetamol en nu buprenorfine moet zeggen oxycodon heeft veel meer pijnstilling gegeven maar door bijwerkingen kon ik niet normaal functioneren buprenorfine ben een paar dagen aan het gebruiken 1 pleister per week heb wat bijwerkingen misselijkheid sufheid en pijn stillend is h[lees meer...]et niet echt moet kijken naar een hogere dosis leven met pijn of pijnstillers bijde onprettig hopelijk zal dit einde zijn van de zoektochten van 6 jaren

05-11-2023 | Vrouw | 52
Longkanker
Inname- / gebruiksgemak
Heb precies hetzelfde als u, vanavond ernstige afkickverschijnselen had de langwerkende oxycodon vanochtend vroeger genomen met resultaat heeel benauwd spierkrampen en wist niet waar ik het zoeken moest. Heb op het moment antibiotica voor longontsteking, dacht eerst dat ik daar fout op reageerde maar na iname 60 mg oxycodon ging het weeer beter.. is echt troep maar ja mijn[lees meer...] arts zegt ook dat ik niet eens zoveel inneem bij kankerpijn.. probeer al zo min mogelijk de kortwerkende te nemen 2 x 30 mg maar mag er 6x van nemen.

02-11-2023 | Man | 62
Artrose van de wervelkolom
Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik tramadol meer dan een jaar [verslaafd] ik kan niet zonder om te gaan slapen.duurt lang voor die gaat werken zeker 2 uur .ik merk dat 50mg een snoepje word maar ik ga niet hoger ,doe ik wel soms als ik het niet meer hou ,maar dan werk deze sneller. voel me dan goed een beetje peace man gevoel . erg genoeg maar wat moet ik anders mijn rug is toto 3 keer aan geo[lees meer...]pereerd nu vast gezet en nu begint mijn heup alleen door het zware werk van vroeger .

26-10-2023 | Vrouw | 21
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben sinds kort naar het ziekenhuis geweest voor pijnen in de pols, ze hebben ontdekt dat ik carpal tunnel syndroom heb(zenuwen in de pols). Het enigste dat helpt is Skudexa(dit is een pil met 75mg tramadol) maar ik heb hier enorm veel bijwerkingen van, zoals u ziet bij "welke bijwerkingen". Hebben nog mensen dit probleem?

23-10-2023 | Man | 75
Onrustige benen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik Oxycodon omdat alle andere medicijnen niet meer hielpen tegen rusteloze benen. Dat komt omdat ik augmentatie heb, wil zeggen dat dopamine agonisten zoals Sifrol, Neupro, Pramipexol e.d. niet meer werken.

23-10-2023 | Vrouw | 39
Rugklachten
Inname- / gebruiksgemak
Groot ongeval overleefd maar daardoor ook letsel. Kom uit de rolstoel en kan weer lopen maar leven met pijn vergt veel. Nu heb ik meer hinder dan effect van de oxycodon. Ik ben al even aan het afbouwen, wat een troep.. Elk tabletje staart je dan aan, voel me een junk dus ga ik toch stoppen. Geniet niet meer als vroeger, minder vrolijk, minder energie en die afhankelijkhei[lees meer...]d Nooit meer morfine. Begin er niet aan alsjeblieft, als ik het had geweten... Dan was ik nooit begonnen😢

Buprenorfine

13-10-2023 | Man | 61
buprenorfine
Inname- / gebruiksgemak
De afbouw van 20mg per dag door middel van pleisters is het ergste wat je kan meemaken, na ongeveer 8 jaar alle heftige middelen voor pijnbestrijding te hebben gebruikt wat niet meer werkte van methadon naar buprenorfine/naloxon pillen, toen pleisters steeds verkleind en steeds ziek, ziek, ziek, druk in hoofd, algehele malaise. Nu gaat het eindelijk minderen, nog een paar [lees meer...]weken volhouden dan ben ik weer mens hoop ik. En de jarenlange ondraaglijke pijn is bij het Amphia Ziekenhuis in Breda binnen 20 minuten opgelost. Daar laten ze je jaren voor lopen na 6-7 mislukte behandelingen bij het ADRZ. Hopeloos allemaal en de zorgverzekeringen maar klakkeloos betalen. Buprenorfine is GIF... Bijna niet van af te kicken, het zit in je hele lichaam.

12-10-2023 | Man | 59
Gewrichtspijn
Inname- / gebruiksgemak
De capsule werkt bij mij na zo'n 2 uur pas. Maar het verlicht de pijn (rug,nek spieren) heel goed. Ik voelde me er tevens fijn door, doordat mijn lijf ook rustiger en ontspannen werd. Werkt bij mij goed! Ik denk dat je je aan het medicijn 'over moet geven' en er niet tegen moet gaan vechten uit angst ofzo.

12-10-2023 | Vrouw | 43
Fibromyalgie
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb fentanyl nu al een paar maanden gebruikt. Ik begon met 12. In het begin hielp dit echt maar steeds later werd de werking minder waardoor ik de stap zette naar de 25. Heel bizar, ik kreeg ineens hele pijnlijke en zware armen/handen. Onverdraaglijk!! Dit kwam door de fentanyl. Gelukkig had ik de 25 maar heel kort gebruikt. Ik wilde stoppen. Naar mijn gevoel helpt het[lees meer...] niet. Een dag later toen ik gestopt was merkte ik dat de sterke arm/ handpijn ineens verdwenen was?! Dus het lag echt aan de pleister. Nu ben ik aan het afkicken. Omg wat heb ik toch veel zweetaanvallen en koude rillingen. Ik kan al 2 dagen niet slapen nu. Hoop dat ik snel weer het oude ben.

Tradonal

07-10-2023 | Man | 69
Aambeien en vaatscheurtjes
Inname- / gebruiksgemak
ik heb er gisteren 2 ingenomen en hebben niets teweeg gebracht bij mij,,heel de nacht pijn gehad in Teen door niet genoeg doorbloeding te krijgen in teen,,

Morfine

21-09-2023 | Vrouw | 34
morfine
Hernia
Inname- / gebruiksgemak
Ze denken dat hernia heb ik wacht nu op de doorverwijzing naar ziekenhuis voor verder onderzoek de morfine zal ze werk moeten doen maar doet het niet het word alleen maar erger

17-09-2023 | Man | 59
Inname- / gebruiksgemak
Neuropathische zenuwpijn in rechterbeen na breuk dijbeen door ongeval. De pijn is het ergst als ik naar bed ga, na een half uur begint het te tintelen, brandend gevoel aanraken is pijnlijk. Ik kan er dus ook niet mee op mijn zij liggen Bijkomend heb ik hersenletsel waardoor ik een restles leg syndroom . Bij mindere klachten gebruik ik 10 mg oxycodon dit werkt vooral[lees meer...] goed bij mij voor het restless leg syndroom. Ik gebruik oxycodon nu 8 jaar

10-09-2023 | Man | 66
Inname- / gebruiksgemak
Mijn man heeft copd 4 kreeg ze voor benauwd heid en pijn je voel je eigen even lekker maar je lichaam vraag steets meer nu zo erg dat hij bij ggz is opgenomen hij weet niet wat hij doet of zeg opgenomen op detox en dat op 66jarige leeftijd heel erg slik het niet wand je gaat er kapot door

08-09-2023 | Man | 65
Inname- / gebruiksgemak
Versleten rug daardoor veel pijn, Tramadol werkt bij mij goed en geen bijwerkingen.

18-08-2023 | Man | 83
Artrose
Inname- / gebruiksgemak
Bij polyartrose helpt het tegen pijn. Doch de pijn kan latent op matig tot zeer matig aanwezig blijven. de neuroloog had een NSAID voorgeschreven maar als hartpatiënt mocht ik geen enkele NSAID gebruiken. Later bevestigde de neuroloog dit gegeven en schreef Tramadol voor. Er zijn artsen die Tramadol niet willen voorschrijven, zo ook mijn nieuwe huisarts en schreef ipv daar[lees meer...]van een combinatie medicijn voor van Tramadol plus Paracetamol, Zaldiar van beide iets minder dan de gebruikelijk hoeveelheid in mg. Bij polyartrose en heftige pijn, werkt Zaldiar in't geheel niet. Mag een huisarts de voorgeschreven 100 mg Tramadol wijzigen in Zaldiar?

15-08-2023 | Vrouw | 49
Niet in de lijst
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik het nu 15 jaar . Voor gebruik kon ik niets meer van de pijn . En dit middel haalt de scherpe kantjes er van af en geeft ook een beetje energie bij mij dan ! En dat is fijn want van lijn wordt ik moe en depressief . Dit middel heeft ook licht anti depressieve werking . (Je mag er ook geen grapefruit of bv Sint Jans kruit bij nemen!!!!! Weten veel mensen niet . Dan [lees meer...]krijg je nare bijwerkingen serotonine syndroom ) maar bent erg blij er mee iig. Soms heb ik ook ontstekingen van pezen of bursa dan krijg ik er ontsteking remmer bij . En paracetamol gebruik ik er ook bij 1000 of 2000 mg

OxyContin

13-08-2023 | Vrouw | 56
Botbreuk
Inname- / gebruiksgemak
Het hielp niet en ik kon niets meer. Niet reageren, niets. Ik kon ook niet laten weten dat t niet hielp en ik heel veel pijn had

Tradonal

11-08-2023 | Vrouw | 39
Niet in de lijst
Inname- / gebruiksgemak
Jeuk, geen eetlust, bewegelijke benen! Slecht slapen in de nacht, afwezig overdag. Slechte adem, misselijk ( gebruikt dit al 3 jaar met een pauze van een half jaar) nu kan ik de bijwerken van klachten die ik had herkennen.

Instanyl

09-08-2023 | Vrouw | 56
fentanyl intranasaal
Rugklachten
Inname- / gebruiksgemak
Ernstige rug- en bekkenklachten. Meerdere operaties gehad. Daar dystrofie aan over gehouden. Die aanvallen zijn zo krankzinnig dat mij niets anders rest dan Instanyl. Ik kan eigenlijk niet zonder. Wie kan iets zeggen over de verslaving risico van dit middel.

07-08-2023 | Vrouw | 94
Inname- / gebruiksgemak
Mijn moeder is er aan overleden dit is helemaal verkeerd gegaan. Ze had een ademapneu en is daardoor levenloos verklaard volgens de instructie klopt dit totaal niet. Die dokter heeft prutswerk geleverd.

30-07-2023 | Vrouw | 71
Borstkanker
Inname- / gebruiksgemak
Na de operatie 15 bestralingen gehad,heel erg verbrand, toen kwam de lymfeoedeem, dat is zo pijnlijk, er werd toen tramadol voorgeschreven, wel,nu probeer ik het met 8 paracetamol per dag.Pijn blijft,maar mijn gevoelens zijn beter

Targinact

24-07-2023 | Vrouw | 53
oxycodon / naloxon
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit medicijn na een ingrijpende wervelkolom-operatie en daarna twee darmoperaties als gevolg van complicaties. De artsen kozen voor Targin Act omdat dit medicijn niet voor obstipatie zorgt en dat klopt. Ik gebruik er voor de zekerheid nog een zakje Macrogol per dag bij, maar ook zonder zou het wel lukken. Ik vind dit een heel fijn medicijn, omdat het me kracht [lees meer...]en energie geeft, waardoor ik overdag beter functioneer en mijn oefeningen kan doen. Als ik het oversla, merk ik dat ik mijn dagelijkse ommetje bijna niet vol kan houden. Ook werkt het prima tegen pijn (ook zenuwpijn) , zelfs in de laagste dosering. Wel merk ik dat ik na 6 uur weer een pilletje moet innemen, het werkt bij mij zeker geen 12 uur. Maar dit komt dan ook tevoorschijn uit een farmacogenetische test. De een breekt het sneller af dan de ander. Heel jammer dat dit fijne medicijn niet vergoed wordt, zeker als er goede redenen zijn om voor de toevoeging met Naloxone te kiezen.

23-07-2023 | Man | 55
Reumatoïde artritis
Inname- / gebruiksgemak
Door spier en gewrichts reuma en jaren lang pijn slik ik normaal tramadol en af en toe een diazepam. ,20 jaar al. Dit werkt nog steeds een beetje. Ps. ( Vroeger nam ik ook Ibuprofen maar dat deed niks. ) Ook butrans pleister doet niks. Sinds een paar maanden krijg ik oxycodon . Bij de eerste 2 keer werkte het goed en kreeg ook een blij gevoel. Nu werkt oxycodon maar een[lees meer...] heel klein beetje ,had er veel meer van verwacht. De bijwerkingen die ik ervaar zijn ,soms lastige stoelgang Dat was het. Ik neem het als mijn pijn op een 10 zit het zakt dan naar een 7 terwijl bij een tramadol zit ik op een 8. Als mijn pijn level een 7 of lager is neem ik niks. Dus geen last van afkickverschijnselen. Probeer geregeld een week of langer helemaal niks te nemen. Dat kost veel moeite kwa pijn, maar ja met pijnstillers heb ik ook nog steeds veel pijn ! Stoppen met pijnstillers zou afkickverschijnselen hebben. Maar die ervaar ik niet zo omdat de pijn die ik heb hetzelfde is als afkickverschijnselen ,zoals spierkrampen enzo. Vind het jammer dat er eigenlijk geen goede pijnstillers bestaan, met uitzondering van 1 de injectie die je bij een tandarts krijgt, dat zou in pil vorm moeten bestaan. Veel succes aan iedereen met pijn .👍

22-07-2023 | Vrouw | 50
Inname- / gebruiksgemak
1 pil ingenomen en pijn werd niet minder. Maar alleen maar geslapen en dmsuf. Dit is geen pijnstiller maar een slaapmiddel. Zéér slechte ervaring en nooit weer

Abstral

10-07-2023 | Vrouw | 30
fentanyl
Inname- / gebruiksgemak
Tabletten zijn inderdaad heel vervelend. Wat veel beter werkt voor mij is fentanyl pleisters. Het geeft 3 dagen lang af en word dus via de huid opgenomen. Mijn huisarts wil het me niet meer voorschrijven terwijl dit juist voor mij werkt. Ik heb iemand gevonden die deze originele pleisters aan mij kan leveren. Dus heb je fentanyl pleisters nodig. Met vriendelijke groet [lees meer...] ///RED Mijnmedicijn.nl Let op: deze mening is aangepast, persoonlijke verwijzingen zijn verwijderd. In de gebruiksvoorwaarden staat dat er geen 'handel in medicijnen' gedreven mag worden op mijnmedicijn. Medicijngebruik dient via een voorschrijvend arts plaats te vinden en aflevering van medicatie via een geregistreerde apotheek.)/////

Palladon

07-07-2023 | Vrouw | 75
hydromorfon
Chronisch pijnsyndroom
Inname- / gebruiksgemak
Al jaren gebruik ik Palladon met geregelde afgifte en z.n. Paladon met directe afgifte.

Morfine

07-07-2023 | Vrouw | 36
morfine
Lage rugpijn
Inname- / gebruiksgemak
Eerst 2 x daag 1 en ik zit nu op 2 x daags 4 (10mg). Pijn heb ik nog constant maar het haalt net dat scherpe randje pijn weg. Ik heb inmiddels gabapentine erbij gekregen maar helaas nog elke dag veel rugpijn, been, arm en nekpijn

04-07-2023 | Vrouw | 60
Inname- / gebruiksgemak
Inmiddels ben ik wel van de tramadol af, omdat de huisarts amitriptiline (inmiddels 40 mg) voorschreef. Ik denk nu inderdaad dat een anti-deppresiva of anti-epileptiemiddel beter werkt bij specifiek zenuwpijn. Dus misschien bij jou ook, wanneer de pijn door zenuwbeknelling komt. Door verkleefd fasciaweefsel heb ik ischias.

28-06-2023 | Vrouw | 38
Menstruatiepijn
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik dit omdat ik zonder flauwval van de pijn. Eerst lichtere opties als paracetamol en Naproxen gebruikt. Hielp niet tegen de pijn. Van de Tramadol heb ik geen last. Gebruik er 1a2 per cyclus. Kan hierdoor tenminste mijn bed uit. Werken is nog altijd geen optie, maar ik hoef niet meer bang te zijn dat ik wegval van de pijn.

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6200)
Anticonceptie - overig (4430)
Cholesterol (3243)
Depressie - antidepressiva overig (3078)
Epilepsie (2859)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2833)
ADHD - psychostimulantia (2504)
Pijn - morfine-achtigen (2497)
Verslavingsziekten (2275)
Pijn (2236)
Bloeddruk - betablokkers (1898)
Maagzuur - protonpompremmers (1763)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1658)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1650)
Anticonceptie - eenfase (1573)
Angststoornissen (1554)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1424)
Antibiotica - urineweginfectie (1254)
Depressie - antidepressiva TCA (1213)
Allergie (1190)