Anticonceptie - overig
Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Sunmedabon | Als eerste beoordelen |
De laatste ervaringen in de categorie: Anticonceptie - overig
12-01-2025 | Vrouw | 30
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Ik ben zelf jaren aan de prikpil geweest. Na stoppen had ik erg last van vermoeidheid en heel lage weerstand. Er werd ontkent dat dit kwam door de prikpil. Verder ben ik ook nooit gewezen op de verdere nadelen behalve botontkalking. Ik kom achter steeds meer zaken.
𝗢𝗻𝘁𝗵𝘂𝗹𝗱 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝘀: 𝗣𝗿𝗶𝗸𝗽𝗶𝗹 𝘃𝗲𝗿𝗵𝗼𝗼𝗴𝘁 𝗱𝗲 𝗸𝗮𝗻𝘀 𝗼𝗽 𝗺𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗼𝗼𝗺, 𝗲𝗲[lees meer...]𝗻 𝘀𝗼𝗼𝗿𝘁 𝘁𝘂𝗺𝗼𝗿
Dat sommige anticonceptiemiddelen de kans vergroot op trombose is redelijk bekend. Nu blijkt uit nieuw onderzoek dat de prikpil ook de kans op meningeomen te verhogen, naast dat het de kans op botontkalking en borstkanker vergroot.
𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗲𝗲𝗻 𝐦𝐞𝐧𝐢𝐧𝐠𝐞𝐨𝐨𝐦?
Een meningeoom is een tumor in het vlies rond de hersenen of het ruggenmerg. Het is zeldzaam en goedaardig, maar dit betekent niet dat de gevolgen gering zijn.
Je kunt last krijgen van klachten, zoals veranderingen in gezichtsvermogen, gehoorverlies of oorsuizen, geurverlies, hoofdpijn die erger wordt na verloop van tijd, geheugenverlies, toevallen of spierzwakte
𝗪𝗮𝗮𝗿 𝗶𝘀 𝗱𝗲𝘇𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗼𝗽 𝗴𝗲𝗯𝗮𝘀𝗲𝗲𝗿𝗱?
Om deze informatie te vinden moet je flink naar beneden scrollen op google. Als je in het Engels zoekt kom je echter op een grote rechtszaak in VS, waarbij de advocaten claimen honderden vrouwen per week te spreken die een meningeoom hebben gekregen.
Er is een nieuw onderzoek dat deze bijwerking heeft bewezen. Daarom voegt Pfizer (de producent) deze bijwerking toe aan het etiket van het medicijn. Er wordt aangegeven dat het gaat om een kleine verhoogde kans, terwijl de rechtszaak in VS nog steeds groeit in het aantal slachtoffers.
𝗪𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿 𝗸𝗼𝗺𝘁 𝗱𝗶𝘁 𝘃𝗼𝗼𝗿?
De hogere kans komt voor bij een dosis van 100 milligram of meer. Het komt vooral voor bij mensen die deze hoge dosis medroxyprogesteron 3 jaar of langer gebruiken. Bij gebruik van de lage dosis wordt geen hoger risico gezien.
Dit medicijn is beter bekend onder 'Depo provera', wat in doses van 150 ml wordt gegeven.
𝗪𝗮𝘁 𝗺𝗼𝗲𝘁 𝗷𝗲 𝗱𝗮𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗸𝗹𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝗽𝗮𝘀𝘀𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗯𝗶𝗷 𝗲𝗲𝗻 𝗺𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗼𝗼𝗺?
Als je klachten ervaart, wordt aangegeven om niet zelf te stoppen met het medicijn, maar contact op te nemen met je arts.
𝗞𝗹𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝘀𝘁𝗼𝗽𝗽𝗲𝗻 𝗽𝗿𝗶𝗸𝗽𝗶𝗹
Ook zijn er verhalen van vele vrouwen die stoppen met de prikpil en uiteenlopende klachten ervaren. Deze nieuwsberichten vind je tevens weer voornamelijk in Engelstalige bronnen.
𝗪𝗮𝘁 𝗱𝗼𝗲𝗻 𝗵𝘂𝗶𝘀𝗮𝗿𝘁𝘀𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗸𝗹𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝗼𝗽𝗽𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗸𝗽𝗶𝗹?
In Nederland worden klachten bij het stoppen van de prikpil veelal ontkend. Het komt vast door iets anders en gaat vanzelf over. Er is immers nog geen wetenschappelijk bewijs voor. Maar dit betekent niet dat vrouwen het niet ervaren. Er zijn zelfs vrouwen die zo erge klachten krijgen dat ze toch weer beginnen met de prikpil.
𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗸𝗽𝗶𝗹 𝗲𝗶𝗴𝗲𝗻𝗹𝗶𝗷𝗸 𝗲𝗻 𝘄𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿 𝘀𝘁𝗮𝗿𝘁 𝗷𝗲 𝗲𝗿𝗺𝗲𝗲?
De prikpil is een anticonceptiemiddel waarbij je elke 12 weken een injectie krijgt. Er zijn nog veel onderzoeken bezig naar de bijwerkingen van dit middel. Tegenwoordig wordt het alleen als uitzondering toegediend bij vrouwen tussen 12 en 18 jaar, terwijl dit niet zo lang geleden met gemak werd gegeven zonder uitgebreid medisch onderzoek en de uitleg van de negatieve bijwerkingen.
𝗛𝗲𝗯 𝗷𝗶𝗷 𝗸𝗹𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝗱𝗼𝗼𝗿 (𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝗼𝗽𝗽𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝗱𝗲) 𝗽𝗿𝗶𝗸𝗽𝗶𝗹?
En is bij jou wel of niet na twee jaar gecontroleerd of het nog steeds de juiste keuze is?
Laat het weten in de reacties!
#hormonen #vrouwen #prikpil #vrouw #anticonceptie
𝗕𝗿𝗼𝗻𝗻𝗲𝗻:
Begin december laten plaatsen. Mijn arm doet nog steeds zeer ook met bewegingen en aanrakingen, wanneer stopt dit??
Ook vloei ik een heel klein beetje continu erg vervelend, voor de rest geen stemmingswisselingen gehad alleen wat druk op mijn borst.
Ik kijk het tot maart aan maar als dit nog zo blijft ga ik hem toch eruit laten halen
30-12-2024 | Vrouw | 15
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Na lang overdenken heeft onze dochter (15 jaar) voor het hormoonstaafje gekozen. We waren huiverig voor de bijwerkingen, maar daar heeft ze helemaal geen last van. Voordelen: beschermd, minder hevig vloeien, nagenoeg geen menstruatiepijn meer en de (forse) moodswings die ze had zijn verdwenen.
Het inbrengen was verschrikkelijk en traumatisch, eerste 2 weken al constant bloeding en maar door tot 3 maanden erna elke 2 weken ongesteld. Hierna merkte ik een stekende pijn in mijn linkeronderbuik. Ook kwam ik 4kg aan en ben heel de tijd maar opgeblazen en niet lekker. Na een inwendige echo heeft de gyno gezien dat ik een cyste heb gekregen op mijn linkereierstok VANWE[lees meer...]GE de Mirena. Ik vind het heel jammer omdat ik al zelf ook in het verleden slecht reageerde op de pil en andere vormen van anticonceptie. Uiteindelijk toch eruit moeten halen en mijn hevige menstruatie is weer terug, gelukkig voel ik me wel veel beter en de opgeblazen gevoel gaat met de tijd weg. Nu nog afwachten totdat de cyste is verdwenen.. :(
2e keer spiraal. Eerste keer 11mnd. Heel veel spotting. Na 11 mnd was ik er klaar mee. Nu 2mnd en merk erg de stemmingswisselingen
Bijna 2 jaar geleden, even na de geboorte van onze 2de dochter gekozen voor de Kyleena.
Ik kan niet goed tegen hormonen, zit dan niet lekker in mijn vel en ik heb 0,0 libido en krijg ontstekingen in mijn liezen.
Voordat ik kinderen had gekregen al eens de koperspiraal gehad, deze er ook vroegtijdig uit laten halen. Na de bevalling dus samen met de huisarts voor de Kyleen[lees meer...]a gekozen omdat hier minimaal hormoon in moet zitten.
Voor mij is dit nog teveel. Sinds de spiraal 2 kwar geleden nog 0 keer echt zin gehad in sex.
Elke maand weer ontstekingen in mijn liezen.
Vandaag eruit gehaald en ben erg blij dat ik er vanaf ben.
Voor ik mijn spiraal had ik zo veel last van mijn menstruatie, ik was bij iedere cyclus minimaal 3 dagen echt ziek. Ik viel regelmatig flauw en functioneerde hier door tijdens mijn menstruatie slecht. Sinds het plaatsen van mijn spiraal heb ik hier bijna tot geen last meer van. Ik heb zo nu en dan nog een beetje last van kramp maar verder voel ik me echt veel beter en func[lees meer...]tioneer ik ook gewoon normaal. Ik verlies ook weinig tot geen bloed meer. Hier door is mijn leven een stuk makkelijk geworden. (Uiteraard gebruik ik het ook als anticonceptie dat bevalt ook goed) ik zou het aan iedereen aanraden die last heeft van extreme menstruatie pijn!
02-12-2024 | Vrouw | 40
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Ik heb al 3 keer implanon gehad, en binnenkort wordt mijn 4e geplaatst.
Die blauwe arm als hij net gezet is gaat ook zo weer over. Ik heb geen last van bijwerkingen en ben een hele tevreden gebruiker!
Ik kreeg enorm last van trillen, hartkloppingen en angsten. Kende mijzelf niet meer terug. Van een doortastende dame, werd ik een onzekere meid, die zelfs de kleinste beslissingen niet kon nemen. Werken, huishouden, niets lukte meer. Op aanraden van mijn moeder heb ik de kyleena laten verwijderen. De klachten namen toe: ik heb weken niet kunnen slapen en dacht dat ik gek w[lees meer...]erd. Oxazepam werd ingezet, ik was kapot. De ene angstaanval volgt de andere op. Ik heb ontzettende piekergedachten. Het lijkt wel of ik afkick...Ben nu bijna een maand verder en hoop zo dat het snel beter gaat.
In september 2021 de t-safe laten plaatsen. Ik heb hiervoor 9 jaar de pil geslikt, de yaz 24+4 . Ik was altijd enorm tevreden over deze pil en had 0 bijwerkingen. Maar ik besloot van de hormonen af te willen, nu achteraf denk ik eigenlijk waarom?
Anyway, ik heb bijna 3 jaar de koperspiraal gehad (laten verwijderen in augustus 2024)
Aan het begin kreeg ik enorm last van [lees meer...]acné en vettig haar. Mijn menstruaties bleven gek genoeg gelijk aan mijn normale cyclus. Alleen mijn eisprong was iedere maand wel enorm pijnlijk met steken. Ik had geen last van langere menstruaties of meer bloedverlies, gelukkig.. Tot een half jaar geleden! dus 2,5 jaar later kreeg ik ineens enorme krampen tijdens de menstruatie, maar zo erg dat ik niet normaal kon functioneren in het dagelijks leven. Ook werden de bloedingen heviger en kreeg ik last van enorme hoeveelheid afscheiding.
Ook heb ik sinds ik de koperspiraal heb enorme last van haaruitval, echt bizar veel. Echter heb ik hier tot nu toe nog niets over gelezen online? maar ik weet eigenlijk wel zeker dat het hierdoor komt. Tevens voelde ik mijzelf heel vaak somber en verdrietig. Artsen beweren dat koper niets met je lichaam doet, maar daar geloof ik helemaal niets van.
Om de bovengenoemde redenen die het laatste half jaar opdoken, besloten om de koperspiraal te verwijderen.
Nu heb ik vorige week een Mirena spiraal geplaatst, hopelijk bevalt deze beter..
Tip van flip; wissel niet van anticonceptie als je tevreden bent!!! ookal is het met hormonen. je gaat hier inderdaad meer over nadenken naarmate je ouder wordt wat voor troep het allemaal is. Maar goed, blijf bij hetzelfde als je geen bijwerkingen ervaart!
Achteraf gezien, had ik nooit van de pil af moeten stappen.
Ik ben eigenlijk heel blij met deze minipil! Ik heb al jaren van alles geprobeerd(allerlei anticonceptie merken en spiraal) maar ik reageer heftig op hormonen, dwz; neerslachtig/eczeem/pijnlijke borsten/stemmingswisselingen etc.
Maar met deze pil heb ik totaal geen bijwerkingen! Ook geen migraine meer gehad, dat was eigenlijk ook de reden dat ik ermee begon om hormoonsc[lees meer...]hommelingen tegen te gaan.
Ik gebruik het nu 4 maanden en ik heb alleen in de eerste weken 1x tussentijds bloedverlies gehad. Verder ben ik helemaal niet meer ongesteld geworden dus ik ben er echt zeer over te spreken!
18-11-2024 | Vrouw | 28
ethinylestradiol/norelgestromin
ethinylestradiol/norelgestromin
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Heel makkelijk in gebruik, en het is heel effectief!
Alleen jammer dat het jeukt van zodra het opgeplakt word, maar aan de andere kant, maaar goed dat het goed plakt!
Ik heb al een aantal jaar enorm veel last van menstruatiekrampen. Soms zo erg dat ik een dag vrij nam. Ik was er helemaal klaar mee. Met het feit dat ik een relatie kreeg en niet zwanger wilde worden dacht ik steeds meer aan anticonceptie. In de eerste instantie wilde ik niks met hormonen omdat ik daar slechte verhalen over heb gelezen. Eerst dacht ik dus aan de koperspira[lees meer...]al, want geen hormonen. Maar het kan juist je menstruatieklachten verergeren, en dat wilde ik juist voorkomen. Toen toch de hormoonspiraal overwogen, uiteindelijk gekozen voor de kyleena vanwege minder hormonen dan de myreena. In mei laten plaatsen. Ontzettend pijnlijk, maar wel korte pijn. Diezelfde dag nog veel gebloed door het wondje in de baarmoeder. De eerste paar weken af en toe lichte krampjes. de eerstvolgende menstruatie was vreselijk. Veel pijnlijker dan dat het al was, dus wat was een flinke tegenvaller omdat ik het deels heb genomen tegen menstruatieklachten. Maar gelukkig; hoe meer maanden volgden, hoe minder mijn menstruatieklachten werden. Het is nu november. Ik ben nu nog maar met een paar druppeltjes ongesteld icm met hele lichtje krampen af en toe. Ik ben er dus enorm tevreden mee omdat ik nu dus weer functioneer + het is anticonceptie. Verder ook helemaal geen bijwerkingen. Enorm happy!
11-11-2024 | Vrouw | 26
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Deze anticonceptie 1 maand gehad, en alle bijwerkingen gehad die al voor kwamen. In de bijsluiter griepachtige verschijnselen en paniekaanvallen tot en met. Ook aankomen in gewicht en een dokter die moeilijk deed het weer te verwijderen.
Nooit meer! Raad het ook niemand aan je wordt er nog net niet gek door
Vanaf 9 sept. Gestart met zarelle, eerste 2 weken prima. Hierna continu last van licht tot soms wat zwaarder bloedverlies. Verder gelukkig minimale klachten van rugpijn, hoofdpijn waar ik eerder veel last van had. Ik slik mijn 3de maand af, als het bloeden hierna niet gestopt is dan stop ik. Hopelijk zijn dit alleen de tijdelijke bijwerkingen, verder tevreden.
Heeft gewerkt, wel volgende dag zeer pijnlijke borsten (3 weken) en soort sterke menstruatiekrampen (3 dagen). Menstruatie kwam op gebruikelijke dag.
2 dagen geleden ingenomen. Na alle horror verhalen was ik erg bang voor bijwerkingen.
Uiteindelijk heb ik wat vermoeidheidsklachten gehad en een beetje buikkramp.
Nou als dat alles is...
Of het een zwangerschap heeft afgewend dat is nog afwachten.
In februari een Kyleena spiraal laten plaatsen na uitgebreid onderzoek en ervaringen bespreken met mensen uit omgeving. Ik wilde het liefst een optie met zo min mogelijk hormonen. In eerste instantie wilde ik een koper spiraal maar omdat ik al heftige menstruaties heb toch gekozen voor Kyleena spiraal. Het plaatsen was onprettig maar te doen. De eerste 8 weken na plaatsen [lees meer...]had ik veel heftige buikkrampen en bloedverlies. Ik had regelmatig pijnstilling nodig. Na 6 weken contact opgenomen met huisarts en doorverwezen voor een echo. De spiraal bleek goed te zitten en de echoscopiste adviseerde me om het nog even tijd te geven, dat de klachten wel tot een half jaar konden duren.
Inmiddels ruim een half jaar verder heb ik nog dagelijks buikkrampen. Niet meer in de heftige mate als in het begin. Ook heb ik meer hoofdpijn klachten voel ik me anders. Hoe anders vind ik lastig te benoemen maar het is vaker mistig in mijn hoofd, ik voel me vaker neerslachtig en heb minder energie. Nu na ruim een half jaar wil ik opnieuw naar huisarts of vrouwenkliniek en overweeg ik sterk om hem te verwijderen en een koperspiraal te laten plaatsen.
Ivm bloedarmoede door menstruatie mirena geplaatst . 2 maanden weinig klachten. Nu hoopte ik dat de eisprong die bij mij altijd erg pijnlijk was ,weg zou gaan. De eerste 2 maanden wel maar voel het nu weer .niet zo pijnlijk als ervoor .
Ik had al grote borsten, maar worden groter en erg pijnlijk rond de ovulatie .
Ik vergat nog wel eens de pil en iemand raadde mij de spiraal aan omdat dit zo makkelijk was, leek mij een goed idee. Plaatsen ging goed bij de gynaecoloog, na plaatsen nooit meer gebloed echter denk 2/3 weken na plaatsing begonnen de problemen met mijn huid ik kreeg veel puistjes overal in mijn gezicht terwijl ik vroeger in mijn jeugd nergens last van had en altijd een mo[lees meer...]oie huid heb gehad zonder plekjes. Ik heb het op advies huisarts 5 maanden volgehouden echter werd het alleen maar erger hierna laten verwijderen, inmiddels 4.5 maand verder en mijn huid is al wel beter echter blijft de huid op mijn kin nog wel onrustig met puistjes en plekjes. Wat een onding, nooit meer voor mij!!
Het plaatsen van de spiraal viel erg mee en ook werd ik bijna nooit ongesteld, dat was prettig. Ik heb Kyleena een jaar gebruikt en in dat jaar had ik veel klachten (hormonale schommelingen). Ik voelde me vaak somber, snachts wel eens angstig en ook had ik last van een opgejaagd gevoel. Ik kreeg ook last van eczeem op mijn hoofdhuid. Dit laatste heb ik altijd al gehad maar[lees meer...] nu werd het erger. Ik heb het laten verwijderen en nu heb ik geen last meer van alle bijwerkingen..
Ik nam de kyleena omdat ik al sinds mijn 11e last heb van zeer pijnlijke ongesteldheidsklachten. Mijn huisarts zei dat de kyleena deze klachten zouden verlichten. Daardoor nam ik de kyleena maar begon meteen na het zetten hevige prikkende (buik) pijn te krijgen in het baarmoedergebied, dit duurde 6 maanden. Ik ging terug en ging zelfs naar de gynaecoloog en die vertelde me[lees meer...] dat dat normaal was omdat je met de kyleena een wond veroorzaakt in de baarmoeder en dat dat bij sommige mensen minder snel herstelt. Vervelend dat ze mij dat niet aan het begin hadden verteld want mijn leven was hierdoor al veel veranderd: veel dingen afgezegd door de pijn.
Verder werkte het goed als anticonceptiemiddel en was het fijn niet elke maand heftig ongesteld te worden. Echter veranderde mijn persoonlijkheid en mijn perceptie op de wereld. Ik werd steeds vermoeider, lustelozer, minder zin in het leven, geen seks drive. Geen ‘eigen wil’ leek het wel, ik was een lappenpop geworden. Ik deed niet meer aan mijn hobbies etc. Ik zat ondertussen in een relatie en op een gegeven moment ging de relatie uit en ik verhuisde ondertussen naar een andere stad. Ik werd heftig depressief en begon ook erge last te hebben van ongesteldheidskrampen ook al had ik de kyleena. Ik begon last te krijgen van de typische PMDD klachten zoals overprikkeld, emotioneel instabiel, wantrouwen. Ook begon ik soms onregelmatig te bloeden. Uiteindelijk kreeg ik psychotisch depressieve klachten zoals paranoïa, geen vertrouwen meer in de wereld, geen connectie meer met de wereld, hopeloos gevoel, suïcidaal, ik kon geen blijheid meer ervaren en huilde alleen maar, ik was uitgeput. Dit duurde 12 maanden waarna mijn moeder wilde dat ik de kyleena eruit haalde want misschien had het daar iets mee te maken. Ik liet hem er met veel tegenzin uithalen omdat ik wantrouwen naar alles had dus ook verandering: meteen die dag en de dat erna veranderde er iets in mijn lichaam en perceptie op de wereld. Het voelde opluchtend, mijn lichaam kon zich weer relaxen. Ik kon me blij voelen en hoopvol. Ik voelde me weer normaal. Ik moest mijn vertrouwen in de wereld en mezelf wel weer langzaam opbouwen maar ik voelde me weer als mezelf en besefte me dat ik me al 2 jaar met die kyleena niet mezelf had gevoeld. Dat ik me afgevlakt en kleiner gemaakt voelde. Ik nam hem op mijn 20e en liet hem eruit halen op mijn 22e.
13-10-2024 | Vrouw | 43
Onregelmatige menstruatiecyclus
Onregelmatige menstruatiecyclus
Dit heeft mij geholpen om de overgang door te komen. Ik had vleesbomen, was begin 40, had hevige bloedingen, en na het slikken van deze pil had ik geen klachten meer en kwam mijn menstruatie niet op gang, gelukkig!!
Mijn ervaring is dus heel positief.
Ik heb Mirena al sinds bijna 3 jaar, nooit tevreden geweest. Hoofdpijn en geen zin in het dagelijkse dingen kwamen vaak tevoorschijn maar afgelopen week werd ik reeks 2 nachten wakker door messteken pin in mijn rug waarvan ik dacht “ ik ga Mirena er uit laten halen!!” Ik heb ook een afspraak gemaakt hiervoor. Ik kan het niet meer volhouden.
Het is gewoon niet eerlijk dat[lees meer...] alléén vrouwen alle ellende moeten doorstaan terwijl de mannen niet!!
Ik was al niet tevreden over de mirena. Somber, dus wilde er vanaf. Toen bleek dat de spiraal er bij de huisarts niet uit ging. Er was een operatie nodig, omdat de spiraal door de baarmoeder heen in de buik zat. Nooit meer een spiraal!
Ik ben 2 maanden geleden begonnen met de pil. De eerste 2 a 3 weken beviel het me prima. Ik had toen amper bijwerkingen en had het idee dat mijn emoties meer gereguleerd waren dan met m'n vorige pil.
Na 2 a 3 weken werd ik ongesteld, prima dacht ik. Vrij normale menstruatie. Maar helaas hield de menstruatie niet op.. 2 weken lang ongesteld. Toen 2 dagen niet en daarna we[lees meer...]er 2 weken lang. De menstruatie is ook vergelijkbaar met een normale menstruatie.
Na 4 weken ongesteld te zijn heb ik nog steeds last van spotting en draag ik elke dag inlegkruisjes, al een week lang. Af en toe zijn de vloeiingen net alsof ik weer normaal ongesteld ben. Het is verschrikkelijk.
Ik slik de pil nog een maand door en als het niet verbetert dan kijk ik verder.
Sinds het plaatsen een jaar geleden heb ik last van vaginose, echt om te janken. Ik ben nu bezig met mijn laatste poging hier vanaf te komen maar als dit ook niet werkt,
Laat ik hem eruit halen en stap ik mooi over naar de nuvaring
14-09-2024 | Vrouw | 32
Niet in de lijst
Niet in de lijst
Na jaren slikken van de pil, koos ik uiteindelijk voor de prikpil. Dit omdat ik de pil bleef doorslikken omdat ik geen menstruatie wilde hebben. Sinds ik de prikpil neem ben ik over 10 aangekomen, last van vreetbuien en enorm moe. Ik ben naar de arts gegaan om de prikpil te stoppen want ik wilde afvallen. Hij beweerde dat de prikpil maar 3 kg extra gewicht geeft. Toch ben [lees meer...]ik bijna 75 kg. Ik ben er klaar mee. Weg met die emotionele vreetbuien en gewichtstoename. Voor mij nooit meer een vorm van pil!
Categorieën met de meeste ervaringen
Depressie - antidepressiva SSRI (6542) |
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1487) |
Antibiotica - urineweginfectie (1336) |
Depressie - antidepressiva TCA (1291) |
Allergie (1218) |
De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.
Volg ons op...