Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

categorie

Anticonceptie - overig

Anticonceptie

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie

De laatste ervaringen in de categorie: Anticonceptie - overig

02-09-2024 | Vrouw | 35

vermoeidheid stemmingswisselingen gewichtstoename overgewicht

Na mijn derde zwangerschap juli 2021 voor de prikpil gekozen. Ik woog 4 maanden na mijn bevalling zo'n 89 kilo. Normaliter was ik altijd 64 kilo. Ik ben 1.67. Door de prikpil ben ik op 80 kilo blijven hangen. Ik was opgeblazen en kreeg spataderen bij mijn schenen en enkels. Ik ben gestopt in oktober 2023 en in juli 2024 woog ik weer 64 kilo zoals altijd. Ik heb mijn h[lees meer...]ele garderobe moeten switchen. Maar ik voel mij wel beter en een onderkin lichter.

EllaOne

29-08-2024 | Vrouw | 36
ulipristalacetaat

buikkrampen

1. Gelukkig effectief( binnen 1 uur ingenomen) en ongesteld geworden(1 dag te laat) wel 2 zwangerschapstesten gedaan voor de zekerheid en beide negatief. 2. Veel bijwerkingen gedurende 1e 2 weken na inname en afgelopen week zoals buikpijn, niet lekker, hoofdpijn, rugpijn, gevoel ongesteld te zijn of te moeten worden. 3. Neem dit echt alleen in nood!!!Gelukkig is Ellaone er[lees meer...].

Sayana

28-08-2024 | Vrouw | 40
medroxyprogesteronacetaat injectie
Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)

gewichtstoename

Tot noch toe enige positieve is mijn humeur . Dat was wel verbeterd. Vloeien blijft te pas en te onpas . Som langdurig soms kort maar altijd heftig. Nu gisteren weer willen zetten maar er kwam niks uit de injectie vandaag weer geprobeerd . Weer geen succes. Ik bereid het goed voor, doe alles precies zoals omschreven zoals altijd maar er komt niks uit. Dan haal ik het ma[lees meer...]ar weer uit en dat spuit t alle kanten op. Ben er nu wel klaar mee. Morgen vragen om de depo prikpil. Heeft iemand anders dit ook al eens gehad ? Apotheek snapte het ook niet..

26-08-2024 | Vrouw | 49

23-08-2024 | Vrouw | 34

schimmelinfectie afwezigheid van menstruatie

Heb jaren de Mirena spiraal gehad. Ben altijd erg tevreden geweest. Geen menstruatie meer. Het plaatsen vond ik vervelend en pijnlijk. Ben uiteindelijk gestopt, omdat ik bang was dat deze verband hield met vaginale schimmelinfectie.

23-08-2024 | Vrouw | 33

Bijwerkingen

migraine verlies van libido zware onregelmatige menstruatie

In de zes maanden dat ik de Implanon heb gehad ben ik bijna constant ongesteld geweest. Met af en toe een paar dagen bloeding vrij om vervolgens weer weken achter elkaar ongesteld te zijn. Dit leiden weer tot schimmelinfecties. Mijn migraine klachten namen erg toe in ernst en frequentie. Vervolgens moest ik twee maanden wachten voor hij eruit gehaald kon worden. Nu heb ik [lees meer...]een klein litteken op de plek waar die uit moest worden gehaald. Het was een zeer effectief anticonceptie middel. Mijn libido was namelijk door alle bijwerkingen verdwenen.

22-08-2024 | Vrouw | 29
Menstruatiepijn

onstabiele stemming

Ik had jaren hevige menstruatiepijnen en verschillende medicatie als anticonceptie en hormonen geslikt maar veel last van de bijwerkingen en onvoldoende effect. Tevens in traject voor endometriose geweest maar de conclusie bleef dat de 'remedie' het nemen van hormonen zou zijn. Een operatie zag ik toentertijd niet zitten. Het plaatsen was erg pijnlijk, ik vind het nog stee[lees meer...]ds absurd dat je maar zelf een NSAID moet nemen en dat dit dan je pijnstilling is. Ik heb in het eerste jaar nog veel krampen gehad, tussentijds nog op controle geweest omdat ik dacht dat het spiraaltje was verplaatst. In dat eerste jaar vaak gedacht: ik haal hem eruit. Maar wetende dat er weinig tot geen andere opties waren toch doorgezet. Ik ben er nu tevreden mee. Ik word minimaal ongesteld, dit is op te vangen met een inlegkruisje. De hevige buikpijn die ik hiervoor had is er niet meer. Wel met momenten zoals met de eisprong en soms tussendoor kramp. Ik heb hem nu 5 jaar, inmiddels kan deze tot 8 jaar blijven zitten maar mijn huisarts gaf aan dat als mijn klachten terugkeerden ik hem moest laten vervangen.

21-08-2024 | Man | 31

Bijwerkingen

buikpijn druk op de ogen spotting of bloeding tussen menstruaties stemmingswisselingen verlies van libido haaruitval

Na het plaatsen van een implanon begon voor mij de ellende. Na 4 dagen had ik last van stemmings wisselingen, enorme druk op de buik en tussen de wenkbrauwen, veel acne en amper een libido maar qvooral, continu aan het vloeien. Elke keer als je naar de huisarts ging, werd je weg gelachen met je klachten en kreeg je een strip van de pil mee, en het was, je weet hoe het [lees meer...]werkt. 3 lange jaren met pijn en hoop ellende moeten rond lopen en nergens begrip Na verhuizing en daar hoort een huisarts in dezelfde regio dan bij. En we waren 3 jaar verder (is gezegd, kan maar 3 jaar zitten) bij de nieuwe huisarts gevraagd om een verwijzing om de implanon weg te willen laten halen. Helaas door corona kon dit zeker een half jaar tot 9 maand duren. Nadat ik mijn klachten lijst opnoemen, schrok ze zo, dat er een spoedje van maakte. Na 1,5 maand lang wachten. Zou deze dan eindelijk weg gehaald worden. Helaas was de implanon verschoven en ingekapseld. Gelukkig is deze eruit gehaald, maar wat een gedoe en ervaring. Na weg halen kreeg ik weer na 12 maanden een normale cyclus, maar ook hormonale migraine ervoor terug

19-08-2024 | Vrouw | 26

Bijwerkingen

haargroei migraine stemmingswisselingen buikpijn acne acne op rug

Na een super tevreden 1e 5 jaar van de mirena, een nieuwe laten plaatsen. Deze is na een jaar na het plaatsen nogsteeds absoluut n hel. Ondanks ik bij de 1e geen enkele bijwerking had heb ik bij de nieuwste enorm veel pech. Ik herken mezelf niet meer en hoor dit ook van mensen in mijn omgeving. Ik ga hem er helaas toch uithalen aangezien de klachten steeds erger en me[lees meer...]er worden.

EllaOne

19-08-2024 | Vrouw | 28
ulipristalacetaat

Bijwerkingen

buikkrampen opgeblazen buik misselijkheid pijnlijke borsten

Ik heb de Ella one ingenomen nadat het condoom gescheurd was en wij er te laat achter kwamen. Volgende ochtend gelijk ingenomen. Mijn eisprong stond op 2 augustus en wij hebben 28 juli seks gehad waarbij het condoom gescheurd was. Ik zat dus in de gevaarlijke zone, of de MAP zou nog werken of niet. Een week na inname kreeg ik ontzettende last van mijn borsten, precies zoal[lees meer...]s bij mijn zwangerschap van mijn zoontje. Dit hield 4 dagen aan. Kon geen bh dragen, zoveel zeer. Daarbij kreeg ik last van menstruatie krampen maar het zette niet door. Misselijkheid, opgeblazen gevoel kwamen er ook bij. Dit heeft 3 weken aangehouden. Hierdoor raakte ik onwijs in de stress omdat dit zo leek alsof ik zwanger was. De pijn in mijn borsten was zo aanwezig. Toen ik ook nog eens overtijd was had ik het helemaal niet meer. Gelukkig na 4 dagen overtijd te zijn werd ik ongesteld en alle klachten waren meteen verdwenen. Ik weet niet wat er in de Ella One zit maar de bijwerkingen die dit geeft lijken zo erg op zwangerschapssymptomen dat ik mijzelf helemaal gek maakte en hierdoor onwijs last van stress heb gehad . Gelukkig heeft de pil voor mij wel geholpen!

12-08-2024 | Vrouw | 32

bloedverlies

Plaatsen ging goed, voelde bijna niks. Van te voren paracetemol en ibuprofen genomen. Na plaatsen een middag beetje pijn gehad. Hierna denk ik 4 weken bloedverlies en na 26 dagen al mijn eerste menstruatie die meer als 2 weken heeft geduurd. Hierna weer onregelmatige cyclus en veel bloedverlies tussendoor dat ik eigenlijk geen idee meer heb hoe mijn eigen cyclus nu precie[lees meer...]s loopt. Ik zit nu op 4 maanden en ze zeggen 3-6 maanden aankijken maar tot nu toe nog niet echt een succesverhaal voor mij qua minder bloedverlies. Heb het idee dat ik alleen maar aan het bloeden ben sinds het plaatsen. Godsvermogen al uitgegeven aan maandverband en tampons.

Desogestrel

09-08-2024 | Vrouw | 23

stemmingswisselingen hoofdpijn misselijkheid

Ruim 1.5 maand geleden begonnen met deze pil, tot nu toe ben ik best tevreden. Vroeger slikte ik de combinatiepil en dat liet me beroerd voelen, met name mentaal. Deze pil is een verademing. De pijn tijdens mijn menstruatie is minder. Het bloeden is ook minder. Ik heb wel enkele doorbraakbloedingen gehad, maar dit is minimaal. Het kan opgevangen worden met een inlegkrui[lees meer...]sje. Ik merk geen invloed op mijn libido en heb ook geen last van vaginale droogheid. De eerste paar weken was ik echter wel angstig en de laatste paar weken ben ik emotioneler dan normaal. Ik huil vaker en sneller, dit is echt pas gekomen na het slikken van deze pil. Hier ga ik nog even voor naar de dokter binnenkort. Ik heb enkele dagen (3 of 4 van de 1.5 maand) een hevigere hoofdpijn ervaren, waarbij een pijnstiller niet helpt. Deze pijn verdween wel weer de volgende dag. Daarnaast heb ik wat last van misselijkheid, zonder overgeven. Het is een lichte misselijkheid die aanwezig is, maar ik kan nog steeds mijn ding blijven doen en normaal eten. Over het algemeen ben ik zeker tevreden. Als het goed is verdwijnt de misselijkheid en de stemmingswisselingen ook weer snel. Dan is het al helemaal top.

09-08-2024 | Vrouw | 24

paniekaanvallen gestrest spanningshoofdpijn

Nu 2 weken geleden de implanon laten plaatsen. Voordat ik hem liet plaatsen voelde ik me prima en goed gehumeurd. Helaas nu 6 dagen geleden voor het eerst in mijn leven een paniek aanval gehad. Trillend lijf, hartkloppingen, wazig zien en steken in mijn borst. Dit gevoel blijft nu al 6 dagen hangen en lijkt ook niet weg te gaan. Mijn lijf & borst trilt nog ontzettend en co[lees meer...]ntinu ben ik angstig. Nu net een afspraak gemaakt om hem er weer uit te halen, ik hoop echt dat dit gaat helpen. Helaas pas over 2 weken de eerste mogelijkheid.

Nuvaring

07-08-2024 | Vrouw | 48
ethinylestradiol / etonogestrel

depressie

Ik heb vroeger al eens de nuvaring gehad en was er goed mee, maar was ermee gestopt omdat ik zo weinig mogelijk medicatie wou nemen. Onlangs was ik toch terug begonnen, omdat ik onregelmatig bleef, regelmatig tussentijds wat bloed verloor en dacht regelmaat te krijgen op die manier. De 1e maand had ik élke dag bloedingen, de gynaecoloog zei dat dit normaal was, dat mijn li[lees meer...]chaam zich moest aanpassen…de 2e maand nog steeds en ik begon me depressiever en depressiever te voelen en dikwijls moe met als resultaat dat ik naar de huisarts ging. Uit mijn bloedonderzoek bleek dat ik ijzertekort had. En mijn gemoed zat zwaar onder nul. Ik heb nu wel de neiging van depressief te worden, daarvoor neem ik Wellbutrin, maar de combinatie daarmee is echt nefast. Ik zou dat niemand aanraden. Op de bijsluiter staat trouwens dat 1/10 depressies krijgt van de nuvaring. Ik neem nu ijzertabletten en ga binnenkort eens naar een endocrinoloog in de hoop dat die mij verder kan helpen en volgens mijn bloedonderzoek ben ik nog niet ik de menopauze.

05-08-2024 | Vrouw | 30

Bijwerkingen

bloedverlies hoofdpijn verminderd libido misselijkheid

Ik heb twee kinderen. Na 16 weken na de geboorte van de 2e de Kyleena laten zetten. Dit was voor mij pijnloos. Na het zetten van de spiraal begon het vloeien bij mij. Ik ben de eerste 3/4 maanden non stop heel erg ongesteld geweest. Af en toe een paar dagen dat ik heel eventjes geen bloeding had. Nu ben ik 9 maanden verder en duurt mijn ongesteldheid iedere keer 14 dagen. [lees meer...]Het vloeien is wel iets minder. Als de ongesteldheid voorbij is ben ik 1,5 week niet ongesteld en dan begint het weer opnieuw. Vlak voordat mijn menstruatie begint krijg ik hoofdpijn, misselijkheid en acne. Ik heb deze dagen voor mijn ongesteldheid ook een licht grieperig gevoel, mijn libido is ook laag. Sinds ik de spiraal heb, heb ik sowieso veel vaker hoofdpijn. Ik heb het nog een aantal maanden aangekeken maar de laatste 3 a 4 maanden zit er geen verbetering in. Ook niet in het bloedverlies. Ik laat hem deze week verwijderen en ik kan niet wachten tot deze er uit is. Ik ga dus opzoek naar een alternatief!

03-08-2024 | Vrouw | 49
Endometriose
Door endometriose veel klachten gehad en veel anti conceptie geprobeerd. Sinds ik de prikpil gebruik (10 jaar inmiddels) geen klachten meer. Had ik jaren eerder moeten doen. Geen last van bijwerkingen.

01-08-2024 | Vrouw | 30

Bijwerkingen

zware onregelmatige menstruatie bloedverlies emotioneel prikkelbaarheid migraine

Na de zwangerschap laten plaatsen, borstvoeding stopte gelijk na 1 week. Aanhoudende abnormale bloedverlies met onregelmatige cyclus na 8 maanden nogsteeds. Menstruatie duur tussen de 10 en 21 dagen! Extra hormonen via huisarts gekregen zonder effect, besluit implanon te laten verwijderen.

31-07-2024 | Vrouw | 31

stemmingswisselingen acute hoofdpijn

Ik heb al een een tijdje een staafje in me arm en bevalt me prima om de 3 jaar er uit en hup weer een nieuwe je heb er even last van denk een maand een blauwe arm maar ja je bent wel weer drie jaar klaar en beschermt ik heb een relatie maar zijn nog zeker niet bezig met een kindje en zo hoef ik er ook niet te veel over te denken ja je moet het als nog wel in de gate houden[lees meer...] het kan altijd natuurlijk 😉

29-07-2024 | Vrouw | 34
Migraine

Bijwerkingen

depressie acne op gezicht acne op rug vettig haar verminderd libido gebrek aan energie

Met deze oplossing geen migraine meer gehad godzijdank, maar de bijwerkingen vallen mij toch Waar waardoor ik op zoek blijft naar iets beters.

29-07-2024 | Vrouw | 32
Abnormaal vaginaal bloedverlies

Bijwerkingen

buikpijn langdurige menstruatie hoofdpijn weinig energie spotting of bloeding tussen menstruaties rugpijn

Helaas kreeg ik, na de laatste bevalling (12/2021), ontzettend last van vaak én veel bloedverlies tijdens de menstruaties, met zelfs bijna dagelijks spotting. Elke dag liep ik standaard met maandverband in! Na meerdere anticonceptiepillen dacht men dat de mirena een goede oplossing zou kunnen zijn. Hier heb ik goed 1.5jr gebruik van gemaakt. Maar helaas, niet voor mij [lees meer...]weggelegd. Positieve punten : het zetten van de mirena, daar heb ik weinig commentaar op. Het is een vervelend gevoel maar doet niet echt pijn. Misschien helpt het mee dat ik 2x bevallen ben. En ook heel fijn dat je nergens aan hoeft te denken qua innemen van anticonceptie. In het verleden had ik al last van aardig wat klachten tijdens mijn menstruaties alleen werd dit mét de mirena nog veel meer!! De mirena bracht mij bij gebruik: veel heftige (bijna weeënachtige) buikpijnaanvallen, rugpijn, enorme (bijna continue) hoofdpijn, weinig energie enz. Daarbij verloor ik erg veel en langdurig bloed. Tijdens de menstruatie (overdag) moest ik echt binnen 2 uur de supertampon vervangen anders ging het niet goed. Dit maakte mij heel onzeker als ik de deur uit ging! Niet genoeg aan een super tampon 's nachts, dus in combi met een maandverband de nacht in en hopen dat ik niet door ging lekken... Maar daar bleef het niet bij, ook tussen de menstruaties door had ik namelijk last van al deze klachten maar in mindere mate. Helemaal klaar mee en heb hem laatst laten verwijderen bij de gynaecoloog. Ik ben voor het eerst na een hele lange tijd, één hele maand niet ongesteld geweest en ook geen spotting! Voor mij nooit weer de mirena.

24-07-2024 | Vrouw | 28

Bijwerkingen

vaag lage bloeddruk angst duizeligheid

Ik heb ongeveer 2,5 jaar de Kyleena spiraal gehad. Daarvoor heb ik een Mirena gehad, maar kreeg daar heftige acne van. De samenstelling van de Kyleena is anders, minder hormonen, dus wilde die proberen. Het eerste jaar was perfect: geen klachten, geen menstruatie. Daarna ging het bergafwaarts. Het begon met de menstruatie die terugkwam, niet heel zwaar maar wel verv[lees meer...]elend aangezien ik dat eerder niet had. Ook kreeg ik vage klachten zoals duizeligheid en een angstig gevoel. Vele onderzoeken gehad zoals bloedonderzoek en een hartfilmpje maar daar kwam niets geks uit. Uiteindelijk bleek ik wel een lage bloeddruk te hebben die hand in hand ging met de mentale klachten (angst om flauw te vallen > maakte het erger > nog meer angst enz.). Na bijna 2,5 jaar besloten om de Kyleena te laten verwijderen. Dat is nu ongeveer 3 maanden geleden en ik voel me al een stuk beter; zowel mentaal als fysiek. Heb je vage klachten, bespreek dan met je huisarts of dit evt door anticonceptie kan komen. Ik ben nu overgestapt op de koperspiraal Flexi-T 300. Hopen dat het bevalt. :)

22-07-2024 | Vrouw | 44
Onregelmatige menstruatiecyclus
Ben hier een paar maanden terug mee begonnen. Veel last gehad van o.a. nachtzweten, ook wat bruine afscheiding maar wat ik nu echt BEHOORLIJK VERVELEND vind is dat ik opeens langdurige doorbraakbloedingen heb die ik voorheen niet heb gehad en dit vlak voor mijn vakantie. Dacht eigenlijk met een 'fijn gevoel' op vakantie te gaan nou, dit is mijn derde week met een soort men[lees meer...]struatie maar dan ook weer niet menstruatie achtige klachten. Elke x als ik denk, fijn het stopt gaat het gewoon verder. Ik beveel dit NIET AAN.

22-07-2024 | Vrouw | 29

Bijwerkingen

somber voelen buikkrampen pijnlijke borsten migraine

Na jaren de koperspiraal te hebben gehad, wilde ik minder hevige menstruaties hebben en las ik over de Kyleena. De huisarts gaf aan dat het zo weinig hormonen heeft, dat je daar weinig van merkt. Echter, vond ik het plaatsen heel pijnlijk. Na 2 weken kreeg ik een hele hevige menstruatie die twee weken duurde. Gevoelige en pijnlijke botsten, 2x migraine in 2 weken gehad en [lees meer...]somberheid. Voor de laatste twee dingen al een verleden mee, maar werd niet serieus genomen door ha. Moest het aankijken voor 3-6 maanden. Na 6 weken had ik er genoeg van. Opnieuw ongesteld voor 2 weken ineens en toename van somberheid. Weg laten halen. Laat je aub goed informeren door een gynaecoloog en adviseren wat bij jou past, lees ook zelf goed de bijsluiter van te voren. En luister naar je lichaam, die ken je zelf het best.

21-07-2024 | Vrouw | 47

Bijwerkingen

droge vagina verminderd libido moeite met slapen neerslachtig voelen depressief gewichtstoename

Ik nam al jaren de Nuvaring, was hier heel tevreden over. Doch na gebruik van een 10 tal jaren kreeg ik veel tussentijdse bloedingen, zodanig erg dat ik tot 20 dagen op de maand met hevige menstruatie zat. Een goed alternatief dacht ik was depo provera (prikpil). Al na de 2 week voelde ik dat ik vreetbuien had en wou blijven eten. Ik werd ook heel weemoedig (depressief (do[lees meer...]ch niet onmiddellijk de link met de prikpil gelegd), zin in sex was veel minder en plots had ik vaginale droogte dat ik nooit had gehad. Wel was het zo dat ik in 6 maand geen druppel bloedverlies had, enkel 1 momentje een klein beetje bruinverlies, wat verwaarloosbaar was. Het negatieve weegt echter niet op en hoop met het stoppen met de prikpil ik alles snel terugkrijg, enook kwijtgeraak de 6 kilo's op 6 maand, de neerslachtige gedachten en

Nuvaring

19-07-2024 | Vrouw | 39
ethinylestradiol / etonogestrel
Endometriose
Ik heb waarschijnlijk al sinds mijn puberteit endometriose. Ik had hier zelf nog nooit van gehoord en heb een hekel aan gynaecologisch onderzoek dus ging enkel wanneer ik moest. Heel mijn leven lang enorm pijn gehad, ik heb bij elke afspraak de pijn benoemd, maar er is nooit het woord endometriose gevallen. Waarschijnlijk omdat de grootste zorg van specialisten altijd [lees meer...]mijn hevig bloedverlies en tussentijdse bloedingen was. Er is altijd daarop gefocust en en de pijn moest ik er maar bijnemen. Dat was ‘normaal’. Ik ben van gynaecologe verandert en deze linkte mijn hevige pijn direct aan endometriose. Dus alle andere anticonceptie hielpen niet, integendeel. Het moest steeds zwaarder om het bloedverlies tegen te gaan. Dus over Nuvaring kan ik niets verkeerd zeggen als je gewoon op zoek bent naar anticonceptie dat je niet oraal moet nemen. Maar voor endo deed het niet goed. Mijn menstruatie duurde de ene keer 4 dagen, de andere keer 9 dagen, ik bleef tussentijds bloed verliezen en de pijn nam helemaal niet af. Werd zelfs erger met de jaren. Van de specialist moest ik af en toe ‘doornemen’ 3 maanden omdat ik chronisch bloedarmoede had, maar dan kreeg ik te pas en te onpas zware doorbraakbloedingen. Handig in gebruik, zelf echter geen fan.

Cerazette (minipil)

18-07-2024 | Man | 46

bloedverlies

Ik had 6 maanden bloedingen met de gewone pil.. na onderzoek in het ziekenhuis blijk ik te dik baarmoederslijm te hebben.. slik deze pil nu een week em na dag 2 heel heftig bloedverlies.. duurt nu al 5 dagen. Volgens de gynaecoloog is dit normaal omdat mijn lichaam moet wennen.. nou pff ben er niet blij mee.. soms in 5 minuten al heel mijn verband vol.. verder veel klonte[lees meer...]n die mee komen.. moet het even aan kijken zegt de gynaecoloog.. hoop dat de bloedingen stoppen

17-07-2024 | Vrouw | 31
Plaatsen spiraal

Bijwerkingen

acne op gezicht hoofdpijn depressie depressief cyste, baarmoederhals pijn in de onderbuik

Spiraal werd geplaatst in april, dit was redelijk pijnlijk. Na 6 weken op controle bleek dat deze verzakt was. Er werd een nieuwe spiraal op kosten van de fabrikant geplaatst door dezelfde dokter. Er werd een nieuwe controle (derde afspraak) geboekt 6 weken later bij een andere gynaecoloog. Opnieuw voor de tweede keer was deze spiraal verplaatst en 2,3 cm verzakt. De gynae[lees meer...]coloog heeft geen nieuwe spiraal geplaatst, maar dezelfde spiraal opnieuw correct gestoken. De vierde afspraak (opvolgcontrole) toonde aan dat ook deze keer de spiraal niet op haar plaats was blijven zitten voor een onbekende reden (nochtans geen infectie of bacterie in de baarmoeder aanwezig, werd getest). Uit miserie deze spiraal laten verwijderen. De bijwerkingen zijn ook niet min: last van hoofdpijn terwijl ik dat voordien nooit had, veel acne in het aangezicht, stemmingswisselingen,... Voor mij geen hormonen meer...

Cerazette (minipil)

08-07-2024 | Vrouw | 23

Bijwerkingen

verhoogde eetlust verminderd libido emotioneel

Ik heb hiervoor de "normale" pil en daarna de prikpil gehad (beide voor meer dan 2 jaar). Bij allebei ging het begin goed, daarna werd ik er een beetje depri van (niets voelen, of verdrietig). Daarom nu de minipil. Ik ben er nu 2 maanden mee bezig en tot nu goed!! Heb meer emotie terug. Libido is iets meer geworden dan hiervoor, nog steeds niet waar het moet zijn/ooit wa[lees meer...]s. Verder niet per se aparte bijwerkingen behalve dat ik meer binnen mijn cyclus voel (soms wat aankomen, dan weer dunner, dan een pukkeltje, dan weer niet, meer emo, minder emo) maar niets extreems. Tot nu toe, blij met de keuze!

08-07-2024 | Vrouw | 53
Overgang

Bijwerkingen

gewichtstoename verminderd libido huidirritatie doffe hoofdpijn

Het is een beetje een gemixt verhaal. Ik heb ruim twee maanden gelden de Kyleena geplaatst gekregen. Dat was 15 seconden vervelend, maar viel me heel erg mee. Ik heb een beetje buikkramp gehad, maar dat was na twee dagen over. Ik gebruik dit naast mijn oestrogeenspray. Ik had heel veel last van de mijn maag door de oestrogeen pillen, dus dit is zeker een goed alternatie[lees meer...]f en je hoeft nergens over na te denken. De eerste weken had ik een kleine bloeding, maar dat verdween vrij snel. Ik heb af en toe hoofdpijn in de ochtend. Gelukkig gaat dat meestal na het douchen weg . Het enige wat licht vervelend is, is een beetje huidirritatie op mijn hoofd en af en toe vermoeidheid. Aan de andere kant ben ik wel veel beter gaan slapen en voel ik mij in het algemeen rustiger. Ik heb minder libido en ik ben een ook 2,5 kilo aangekomen en dat vind ik misschien wel het allerergste. De klachten zijn dus op zich mild tot dragelijk. Veel van de klachten schijnen na 3 tot 6 maanden te verdwijnen, dus ik houd zeker nog even vol.

07-07-2024 | Vrouw | 30

Bijwerkingen

zelfmoordgedachten verminderd libido gewichtstoename somber voelen

Werkt prima. Plaatsen was wel pijnlijk. Werd circa 6 weken na bevalling geplaatst. Tijdens het plaatsen voelde het alsof ik weeën had. Toen de spiraal eenmaal zat was het prima. Werd 1 x in de twee maanden ongesteld en had amper bloedverlies. Wel had ik last van bijwerkingen zoals somberheid en stemmingswisselingen dagen waar ik mij erg somber voelde bijna soort suicidaal.[lees meer...] Ook merk ik nadat de spiraal verwijderd is dat ik dat mijn libido weer normaal is.

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6442)
Anticonceptie - overig (4542)
Cholesterol (3327)
Depressie - antidepressiva overig (3156)
Epilepsie (2940)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2896)
ADHD - psychostimulantia (2584)
Pijn - morfine-achtigen (2532)
Verslavingsziekten (2340)
Pijn (2277)
Bloeddruk - betablokkers (1945)
Maagzuur - protonpompremmers (1798)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1798)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1671)
Anticonceptie - eenfase (1624)
Angststoornissen (1590)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1464)
Antibiotica - urineweginfectie (1305)
Depressie - antidepressiva TCA (1268)
Allergie (1211)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.