Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

Seroquel


Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Toon/Verberg Farmacotherapeutisch Kompas
Seroquel
Geef mening

Wordt gebruikt bij:
  • Depressie (64 meningen)
  • Psychose (44 meningen)
  • Schizofrenie (23 meningen)
  • ...
Tevredenheid over
3,66666666666667
2,74102564102564
2,85897435897436
4,3
3,05897435897436

390 meningen
volgende > >>
Pagina 1 van 7

22-11-2015
Man, 51
Algehele tevredenheid 5

Seroquel (quetiapine)
Schizoaffectieve stoornis

Tevredenheid over
5
4
4
5
Kreeg het voor het eerst in de PAV. Werkt goed, maar toen ook libido vermindert, dacht ik. Verder lage bloeddruk veroorzaakt, want het grijpt in op de zouthuishouding (Natrium/Kalium balans). Ben er na 4 jaar af en aan gebruikt te hebben zeer tevreden mee. Ze zijn nu op. Gebruik ze om lekker te slapen, maar je kan ook melk drinken want daar zit tryptofaan in. Ga morgen eve[lees meer...]n apotheek bellen.
21-11-2015
Vrouw, 44
Algehele tevredenheid 3

Seroquel (quetiapine)
Psychose

Tevredenheid over
3
3
4
5
Sinds 2008 slik ik Seroquel, in het begin 25mg. De afgelopen jaren heb ik fikse psychoses gehad, zo'n twee keer per jaar en dan een paar maanden lang. Ik heb tijdens de psychoses 100 mg geslikt, daar werd ik wel wat kalmer van maar de psychose ging er niet van weg. Sinds een aantal weken ben ik bij een nieuwe psychiater onder behandeling die me vertelde dat ik een te lage[lees meer...] dosering heb gebruikt. 100mg is nl. geschikt voor het stabiliseren van stemmingswisselingen. Nu verhoog ik de dosis maar wel geleidelijk. Daarnaast gebruik ik mirtazapine 30 mg en diazepam 5 mg. Ik heb wel bijwerkingen zoals een droge mond en vergeetachtigheid, obstipatie en wazig zien. Ik neem alle tabletjes voordat ik ga slapen, ik slaap erg lang, minstens 10 uur. Ik slaap wel beter door de Seroquel en heb een wat opgeruimder gevoel als ik wakker word. Ondanks ik liever helemaal geen medicatie slik vind ik S. wel een goed medicijn. Ik heb vaak gelezen dat men aankomt in gewicht wat me erg vervelend lijkt. Ik kom er niet van aan, ik denk omdat ik alle geraffineerde suikers uit mijn dieet heb geschrapt en heel bewegelijk ben. Ik wens allen veel sterkte toe!
10-11-2015
Vrouw, 25
Algehele tevredenheid 4

Seroquel (quetiapine)
Dysthymie

Tevredenheid over
4
3
4
4
Alle negatieve reacties hier heb ik persoonlijk niet meegemaakt, ik slik ook maar een lage dosering van dit medicijn i.c.m. escitalopram 5 mg. Ontzettend fijn medicijn (en goede combinatie?) was voorheen ontzettend paranoïde, slecht slapen, erg in paniek, ontzettend down en depressief. Stemmingswisselingen om moe van te worden. Met seroquel is dit echt verminderd. eerste 2[lees meer...] weken wel wat duffig, minder geconcentreerd, maar ik ben nu zoveel "opgeruimder" in m'n hoofd! Helaas geen echte geluksgevoelens meer, maargoed, een kalm hoofdje is ge-wel-dig!
10-11-2015
Vrouw, 22
Algehele tevredenheid 3

Seroquel (quetiapine)
Depressie

Tevredenheid over
3
3
3
3
Hallo iedereen, Ik heb al jaren last van depressie. Sinds een tijd wordt dit weer erger en leef ik in een behoorlijk isolement.. mijn depressie werd nog erger, en ik werd totaal overdonderd van mijn emoties en uitzichtloosheid.. Nu wil mijn psychiater seroquel voorschrijven ook omdat ik ontzettend druk in mijn hoofd ben en totaal nergens toe kom.. Kan iemand mij vertellen [lees meer...]of dit middel echt zo gevaarlijk is? dat je er diabetes van kan krijgen en t je klachten eigenlijk verergerd? ik wil dit namelijk echt niet dan kies ik liever voor een leven zoals nu..
10-11-2015
Man, 24
Algehele tevredenheid 4

Seroquel (quetiapine)
Psychische klachten

Tevredenheid over
5
4
4
5
Top middel 800mg in de avond, geen XR werd ik veel somberder van volgende dag gewoon normale Instant Release dus, en ik slaap als een roosje+minder somber volgende dag en minder stress in deze voor mij moeilijke tijd.
01-11-2015
Vrouw, 38
Algehele tevredenheid 5

Seroquel (quetiapine)
Angst & paniekstoornis

Tevredenheid over
5
4
4
4
Voor mij persoonlijk is het bijna een godsgeschenk. ik ben zo tot rust gekomen, ik was ontzettend druk in mijn hoofd, overdenken tot geen controle over mijn gedachtes. (als ik ergens van genoot, dan moest ik altijd weer ergens over nadenken waar ik mij weer heel erg verdrietig over voelde.) Ik werd ook zo depressief van al die benzodiazepinen, dat ik dagen in mijn bed kon [lees meer...]liggen. omdat ik vaak in het weekend al mijn medicatie meekreeg en geen controle had op de hoeveel benzo's ik innam en daarna dagen zwaar depressief in mijn bed lag. niet slapen, maar gewoon naar de muur staren. nu net een opname achter de rug en van al benzo 's en rivotril af. Eindelijk een medicijn die bij mij past. Of ik aangekomen ben? Nee, ik had het al een jaar, maar in een veel lagere dosering, 75mg. Ik krijg iets meer trek, maar dat is hetzelfde als een jointje roken.
06-10-2015
Vrouw, 31
Algehele tevredenheid 3

Seroquel (quetiapine)
Psychische klachten

Tevredenheid over
4
3
3
5
Om in slaap te komen, en om suïcidale klachten te onderdrukken. Helaas door dit middel wel een aantal kilo aangekomen.
22-09-2015
Vrouw, 40
Algehele tevredenheid 4

Seroquel (quetiapine)
Manisch-depressieve stoornis

Tevredenheid over
5
3
4
4
Na 5 jaar verschillende AD te hebben geprobeerd, leek geen enkele variant iets voor me te doen. Gedurende mijn laatste depressie ging het echter zo slecht met mij, dat ik heb moeten starten met 50 mg Seroquel. Mijn eerste reacties: "Ik wil niet nog meer troep slikken, werkt immers toch niet en al die vreselijke bijwerkingen waarover ik lees. Weet je?.... Laat maar!" Welli[lees meer...]cht een herkenbare reactie. Weet alleen dat voor mij dit medicijn na 5 jaar experimenteren wel voor me werkt. Zit minder in mijn hoofd, minder paniek en sombere gedachten. Eigenlijk heel erg prettig. De negatieve bijwerkingen? In het begin veel hongergevoel, maar na twee weken was dit weg en ben amper aangekomen. Ik kan niet beloven dat dit middel voor jou gaat werken, en ja het chemische troep, maar voor mij werkt het op dit moment goed.
volgende > >>
Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1865) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (911) - Cholesterol
Champix (792) - Verslavingsziekten
Paroxetine (764) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (690) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (599) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (595) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (574) - Depressie - antidepressiva overig
Citalopram (572) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (515) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (510) - Epilepsie
Venlafaxine (498) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (464) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (452) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (419) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (390) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (376) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (361) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (350) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (345) - ADHD - psychostimulantia

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Deel jouw ervaringen over
medicijngebruik en maak kans op
het boek de POWER Patiënt!


Hoe word je sneller beter?
Hoe krijg je de best passende behandeling?
Hoe krijg je minder last van bij-effecten?
Lees het in dit boek!


Geef je mening nu!

Als je meer wilt weten over dit boek, klik dan hier.

de Power Patiënt

Geschreven door Wil Konings.