This website is hosted on a Carbon neutral infrastructure.

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

Seroquel


Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Toon/Verberg Farmacotherapeutisch Kompas
Seroquel
Geef mening

Wordt gebruikt bij:
  • Depressie (63 meningen)
  • Psychose (43 meningen)
  • Schizofrenie (23 meningen)
  • ...
Tevredenheid over
3,65616797900262
2,7244094488189
2,83727034120735
4,2992125984252
3,04724409448819

381 meningen
volgende > >>
Pagina 1 van 7

17-08-2015
Vrouw, 53 jaar
Algehele tevredenheid 1

Seroquel (quetiapine)
Schizofrenie

Tevredenheid over
4
3
2
3
ik heb nadat ik abilify gebruikte en ernstige bijwerkingen ondervond vooral bewegingsonrust, seroquel gekregen, toen ik het de eerste keer slikte, leek het alsof ik getroffen werd door een bom, duizelig en ik dacht dit slik ik nooit meer. toen merkte ik dat ik er een hele nacht op door kon slapen, dat was winst. Ik zit in een ommekeer in mijn leven, live events, mijn docht[lees meer...]er had me niet meer nodig. Heb een hele lieve vriend hij steunde me al vaak ook financieel maar hij is te lief, vijfendertig jaar verschil. Hij is een soort god en een kaapster staat op de kust. Mijn eigen leven is nu leeg omdat ik mijn dochter niet meer hoef te helpen. Mijn vriend heeft een eigen bedrijf, ik kan er op een artistieke manier in de leer het is een tegenhanger van de psychiatrie, en ik zou zo graag de kans waarnemen maar het werkt niet en opleiding en liefde. Mijn rivale heeft het stukken makkelijker, hun relatie is platonisch, ze heeft het grote ego dat ik mis. Het zijn allemaal dingen die me niet meer laten genieten van het leven. Seroquel laat me een nacht doorslapen, het midden in de nacht wakker worden, kon ik niet meer aan. Het is verbeterd maar de situatie staat me nog niet aan. Vraatzucht is toegenomen val af doordat ik rook wat ook niet gezond is. Nicotine verminderd de werkingsduur van antipsychotica. s morgens ben ik nog suf, en steek er dan eentje op. Ben gefustreerd in dingen die ik eerst met lef oppakte ben ik nu heel erg bang en onzeker. Seroquel helpt me door te slapen maar dat ik het niet mag afbouwen vind ik heel erg. Bij mij is ooit schizofrenie genoemd, voel me echter niet zo hoor ook geen stemmen. Ben wel heel erg gevoelig en intuitief dus fout diagnose Seroquel maakt me wat rustiger lijkt of er meer serotonine wordt gevormd daardoor ook de eetlust. wordt rustiger wakker. Mijn leven is een puinhoop, de medicatie helpt maar weerhoud me ook van beslissingen. Ben onzeker en twijfel bij alles. denk dat dit een bijwerking is.
10-08-2015
Vrouw, 19 jaar
Algehele tevredenheid 1

Seroquel (quetiapine)
Depressie

Tevredenheid over
4
1
1
2
Ik heb een zeer slechte ervaring met dit medicijn, ik heb het van GG-Net voorgeschreven gekregen als slaapmedicijn. Ik was gestopt ermee, en naar Sleepzz overgestapt, die werkt gewoon goed, maar toen Sleepzz bij mij op was, slikte ik deze weer voor het slapen, tot op het moment dat het zo slecht ging, dat ik zeer ernstige paniekaanvallen kreeg.
06-08-2015
Vrouw, 46 jaar
Algehele tevredenheid 4

Seroquel (quetiapine)
Bipolaire stoornis

Tevredenheid over
4
3
3
5
ik heb bipolaire stoornis met de nadruk op de steeds terugkerende depressies en psychotische kenmerken. Voor de depressies het hele protocol geprobeerd. Was zelfs goedgekeurd voor de electro shock. Maar dat durfde ik toch niet aan. Seroquel 300 XR zorgt er in het grootste deel van de gevallen voor dat ik binnen de lijntjes blijf. Het heeft mijn kwaliteit van leven zeker v[lees meer...]erbeterd. Natuurlijk zijn er bijwerkingen zoals vergeetachtigheid, moeheid en gewichtstoename. Maar alles bete dan de vreselijke depressies. Nu nog wel last van depressie maar minder diep.
02-08-2015
Vrouw, 27 jaar
Algehele tevredenheid 1

Seroquel (quetiapine)
Schizoaffectieve stoornis

Tevredenheid over
1
2
2
5
Heb een zeer slechte ervaring gehad met dit medicijn. Destijds voorgeschreven gekregen voor schizoaffectieve stoornis, manie en psychose. Had ook last van veel angsten, maar die waren heel veel erger geworden door dit medicijn, en in een zware depressie beland, waarin ik nog steeds zit. Zelfmoordneigingen gekregen, en een heel erg futloos gevoel, met heel erg kriebelige b[lees meer...]enen, waarvan ik niet lekker kon slapen, en overdag niet fijn functioneerde. Toen ik stopte met het medicijn, was er een hele grote verbetering voelbaar. Voelde me toen gelijk een stuk helderder weer, en de angsten werden weer meer zoals ze daarvoor waren. Zelfmoordneigingen verdwenen. Het helpt totaal niet vind ik, en ook niet als ondersteuning voor therapie. Wat ik destijds deed. Het is een beetje zoals, je kan het net zo goed wel of niet gebruiken, waarbij met je je een soort van gedrogeerd voelt, maar met veel vervelende bijwerkingen. Met lage dosering begonnen, tot 200. Kilos aangekomen, gelukkig met stoppen ervan af. Destijds meer mensen in mijn instelling gekend, met nare ervaringen met seroquel.
29-07-2015
Man, 30 jaar
Algehele tevredenheid 1

Seroquel (quetiapine)
Psychische klachten

Tevredenheid over
3
3
1
4
na kort gebruik seroquel is diabetes type 1 ontstaan.
21-06-2015
Man, 48 jaar
Algehele tevredenheid 3

Seroquel (quetiapine)
Bipolaire stoornis

Tevredenheid over
3
4
4
5

20-06-2015
Man, 46 jaar
Algehele tevredenheid 2

Seroquel (quetiapine)
Depressie

Tevredenheid over
2
2
1
4
Seroquel gekregen wegens slecht slapen (slikte dit naast Cymbalta), bijwerking is betere slaap. Wat niet verteld werd is dat het na inname bij sommige mensen heftige angstreacties kan oproepen. Het verdwijnt na 15 minuten maar het is alsof armageddon voor de deur staat, afschuwelijk. Het is ook een van de vele medicijnen die je doen aankomen of in ieder geval afvallen bijn[lees meer...]a onmogelijk maken. Ben er mee gestopt op eigen verzoek, in 2 maanden afgebouwd en overgeschakeld op melatonine met 2 additieven die inslapen bevorderen. Werkt prima. Ben ook flink afgevallen (man, maat 36/38 terug naar 34/33, van 90 nu op 78) maar dat komt ook doordat ik bijna geen suiker meer eet en meer beweeg. Vooral suikerhonger is een bijwerking van antidepressiva, daar gaat het dubbel fout: meer trek in zoet, meer zoet eten, sneller omzetting in vet, 20 kg aankomen is helemaal geen uitzondering. Goed, de keuze tussen genezen van een depressie of dik zijn is snel gemaakt, maar het helpt niet echt voor een beter zelfbeeld. Hoe dan ook, voor mij nooit meer Seroquel (en Remergon, Cymbalta, .... etc.)
10-06-2015
Man, 28 jaar
Algehele tevredenheid 3

Seroquel (quetiapine)
Schizoaffectieve stoornis

Tevredenheid over
3
4
3
5
Begonnen met 300 mg XR 1 keer per dag voor depressive klachten icm citalopram 40 mg. Na een aantal maanden heb ik een psychose gehad en ben toen opgenomen. Citalopram gestopt en voor zonodig 25 mg oxazepam en mirtazapine 30 mg voor de nacht. Dit ging een jaar goed tot dat ik mijn baan ben verloren,huis etc. Sinds toen vele psychoses gehad,paranoïde ,wanen,stemmen,hallucina[lees meer...]ties zelf geuren. In juni 1014 was de psychose zo heftig dat ik uit het raam ben gesprongen en 15 meter naar beneden ben gevallen. Het resultaat, 2x verbrijzelde hielbeenderen,gebroken heup,gebroken arm en last but not least een gebroken neus. Ik had dood moeten zijn maar blijkbaar een engeltje op mij schouder. Kan tot op heden weer lopen en daar ben ik dankbaar voor. Helaas de psychoses bleven. Ik ben dit jaar 5 weken op de high care afdeling van parnassia beland omdat ik met een mes door het huis liep en bijna mijn woon begeleider had neergestoken dus direct dwang opname. Seroquel XR naar 2x daags 400 mg,oxazepam 4x daags 25 mg,dexamfetamine 4x daags 10 mg(heb ook add) Het gaat redelijk nu maar blijf last houden van stemming stoornissen,ik hoop de psych snel te spreken om een stabilisator te gebruiken en of we van die rotzooi wat af kunnen halen. Seroquel is troep! maar noodzakelijk. Dat het voor slaapklachten wordt voorgeschreven is echt belachelijk. Antipsychotica is de grootste zooi die je kan slikken. Ik wil er ook van af maar de psych wil het nog aankijken helaas... To be continued!
volgende > >>
Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1843) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (885) - Cholesterol
Champix (772) - Verslavingsziekten
Paroxetine (742) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (676) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (587) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (579) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (570) - Depressie - antidepressiva overig
Citalopram (553) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (494) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (493) - Epilepsie
Venlafaxine (480) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (456) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (437) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (415) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (381) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (366) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (358) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Concerta (339) - ADHD - psychostimulantia
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (338) - Anticonceptie - eenfase

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik
en maak kans op een Tony's Chocolonely
reep!


Geef je mening nu!

Als je meer wilt weten over Tony's Chocolonely, klik dan hier.

Tony's Chocolonely