This website is hosted on a Carbon neutral infrastructure.

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

Venlafaxine


Depressie - antidepressiva overig
Toon/Verberg Farmacotherapeutisch Kompas
Antidepressivum Venlafaxine
Geef mening

Wordt gebruikt bij:
  • Depressie (217 meningen)
  • Angst & paniekstoornis (76 meningen)
  • Angststoornis (66 meningen)
  • ...
Tevredenheid over
3,60655737704918
2,75
2,97131147540984
4,39139344262295
3,38934426229508

488 meningen
volgende > >>
Pagina 1 van 7

22-09-2015
Vrouw, 26 jaar
Algehele tevredenheid 4

Venlafaxine (venlafaxine)
Depressie

Tevredenheid over
5
4
4
4
Zeer effectief middel dat mij met ondersteuning van huisarts en psycholoog er bovenop heeft geholpen. Het haalt de scherpe kantjes van de emoties, wat in die periode juist goed was vanwege mijn opgebrand-zijn. Medicatie ervoer ik als een soort time-out of rustpauze om gericht met mijn problemen aan de slag te kunnen. De afbouwperiode (die ik onder begeleiding van de hui[lees meer...]sarts deed) ervoer ik als heftig met o.a. koude rillingen, slapte en griepachtige verschijnselen. Daardoor voelde ik mij lichamelijk soms een wrak, dus ik zou echt iedereen willen aanraden om niet op eigen houtje met dit middel te stoppen of te gaan doseren. Zonder de medicatie én hulp van zorgverleners was ik er nooit zo goed als nu vanaf gekomen! Ik ben blij dat ik - na het afbouwen van deze medicatie - ook weer 'oprecht' verdriet kan hebben, want dat hielp me uiteindelijk bij mijn verwerking. Ik was eerst tegen dit soort medicijnen, maar accepteer nu van mezelf dat je soms nu eenmaal extra hulp nodig hebt om je kracht weer te vinden.
19-09-2015
Vrouw, 70 jaar
Algehele tevredenheid 1

Venlafaxine (venlafaxine)
Chronische depressie

Tevredenheid over
3
1
2
4
12 jaar geleden eerste depressie... al lang nerveus en anxious geweest. Twee jaar geleden venlavaxine gekregen tijdens een kliniek opname. bijwerkingen... bloedneus/ hogebloeddruk/ spier- en gewrichtproblemen/ gevoelloos hoofd, gezicht en nek/out of focus zien/niet kunnen slapen enz enz enz. Toch iedere keer vanaf 37,50mg moeten verhogen van psychiater. Bij 112.75mg was er[lees meer...]g ziek en wij zijn teruggegaan naar 75,00mg. Ik wil dit "sterk" medicatie niet meer en ben aan afbouwen.. Ik ben blij te lezen dat er zijn meer mensen die bolletjes tellen.. wat mij wel opvalt is, soms zit er meer of minder bolletjes in een capsule. Nu leeg ik een capsule en doe 75 bolletjes weer terug.. Ik heb gelezen dat die bolletjes zelf time release zijn, ik hoop dat 't niet zo is ze lijken de zelfde grote te zijn. Ik heb veel last van afkick verschijnselen, ik heb eigenlijk nooit een echt goeie dag. Gespannen en die eng gevoeloos hoofd en gezicht.. Ik zit nu op 75 bolletjes per dag. Gaan de bijwerkingen ooit over.
19-09-2015
Man, 43 jaar
Algehele tevredenheid 5

Venlafaxine (venlafaxine)
Chronische depressie

Tevredenheid over
5
3
3
5
Ik ben in september begonnen met Venlafaxine. Ik had al verschillende middelen gebruikt en mijn psych stelde toen voor Parnate of Venlafaxine te gaan gebruiken. Omdat ik eerst nog met mijn oude middel moest afbouwen had ik de tijd om uit te zoeken wat de beide medicijnen inhield. Parnate was vanwege de bijwerkingen die ervan bekend waren toen geen optie en koos ik voor Ven[lees meer...]lafaxine. De psych waarschuwde mij wel dat ik de Venlafaxine op een hoge dosering moest nemen, minimaal boven de 150 mg en dat dit ook wel een tijd overheen zou gaan voor ik op die dosering zat. De periode van het afbouwen van het vorige middel en opbouwen van het nieuwe middel duur in totaal ruim een half jaar. Het was geen pretje in die tijd maar na een half jaar toen begon ik verbetering te merken. Uiteindelijk zijn we door gegaan naar 225 mg en toen voelde ik mij goed en werd ook de therapie die ik had effectief (ik had\heb therapie voor nog andere psychische aandoeningen). De psych raadde mij aan nog verder te gaan met de dosering, maar ik wilde toen niet eigenlijk omdat ik ook wel last van de bekende bijwerkingen. Toen ik ook de effecten van de therapie begon te merken en was het inmiddels zomer 2014 en was ik echt op de goede weg. Ik had sinds begin 2013 geen depressieve episode meer gehad. In het najaar van 2014 viel ik toch terug door allerlei tegenslagen. Het was welliswaar een voor mij doen zeer milde depressie maar ik besloot toch het advies van de psych te volgen en door te gaan naar 375mg. Toen die doserint na een tijd zijn werk deed, had ik spijt dat ik niet eerder naar de psych geluisterd had. Ja de bijwerkingen zijn nog wat erger geworden maar het effect is op dit moment fantastisch. Sinds het voorjaar van 2015 heb ik mij nog nooit zo goed gevoeld in mijn leven. De therapie is inmiddels ook afgerond en ben ik eindelijk 'goedgekeurd' om in een intesieve groepstherapie te gaan om de rest van mijn problemen aan te pakken. Bijwerkingen die ik heb zijn veel slapen. Ik heb echt minimaal 9 a 10 uur slaap nodig per dag. Dat lukt niet altijd gedurende de nacht en dan moet ik echt die tijd inhalen overdag. Verder zijn er de sexuele problemen ik heb wel zin in sex. Veel meer dan ik ooit gehad heb. Enkel mijn geslachtorgaan wil niet echt meewerken. Een ereactie krijgen is moeilijk, als dat dan lukt, duurt dat ook meestal niet lang en is klaarkomen dus echt een hele klus. Maar ik zelf heb dit er graag voor over. Tijdens depressies had ik uberhaupt geen zin in sex of genegenheid. Mijn vrouw begrijpt het goed en is al blij dat ik wel weer zin heb om met haar te vrijen en ik er voor har weer ben. Ik heb ook nog last van overmatige transpiratie vooral in de zomer als het warm is buiten, dan hoef ik niet veel te doen en ik begin te zweten. Al met al ik wil niet meer stoppen ermee.
17-09-2015
Vrouw, 20 jaar
Algehele tevredenheid 5

Venlafaxine (venlafaxine)
Depressie

Tevredenheid over
4
5
5
4
Ik ben overgestapt van fluoxetine (dat medicijn had geen enkel effect op me) naar venlafaxine, ik slik verschillende merken, hangt af wat de apotheek ingeslagen heeft. Altijd in capsules, ik slik het voor het avondeten. Ik slik het al drie jaar. Eerst opgebouwd naar 150 mg, en daarna naar de hoogste dosis: 225 mg, dat heb ik ongeveer een jaar geslikt denk ik, kan ook lang[lees meer...]er zijn. Langzaam afgebouwd terug naar 150 mg. Dat ongeveer een half jaar geslikt. En vervolgens over een periode van maanden gehalveerd naar 75 mg, daarna 37,5 mg. Nu moet ik de capsules openmaken om de korrels te wegen, en zelf weer terug te doen in de capsule, want er bestaat geen lagere dosis in de verkoop. (Daar moet duidelijk iets aan worden gedaan, want het is onmogelijk om cold turkey te stoppen met dit medicijn, zelfs vanaf de laagste 37,5 mg.) Ik merk dat ik me slechter ga voelen nu dat ik het medicijn in deze laagste variant slik. (Ik zit nu rond de 16 mg) en wil dan ook in overleg met psychiater weer naar de 37,5 mg. Ik vermoed dat ik dat mogelijk op lange termijn moet blijven slikken, aangezien ik last heb van terugkerende depressies. ik heb geen problemen met dit vooruitzicht, omdat ik met de medicijnen weer functioneer zonder depressieve klachten. Ik heb in mijn gebruik geen bijwerkingen ervaren. De enige bijwerking die ik kan benoemen is ietswat vreemdere dromen, maar dat zou ik bijna niet eens een bijwerking noemen. als ik een dosis mis dan is dat anders, maar dat is dan ook mijn eigen schuld. bij het missen van een dosis op een avond, kom ik de volgende ochtend mijn bed bijna niet uit, ben ik duizelig/in de war, vermoeid, en gewoon niet functioneel. Ik ben zeer tevreden over dit medicijn.
14-09-2015
Vrouw, 60 jaar
Algehele tevredenheid 4

Venlafaxine (venlafaxine)
Depressief

Tevredenheid over
4
4
4
4
na eerst een antidepressivum gebruikt te hebben met veel bijwerkingen overstapt op Venlafaxine, een goede keus geweest
07-09-2015
Vrouw, 64 jaar
Algehele tevredenheid 4

Venlafaxine (venlafaxine)
Depressie

Tevredenheid over
4
3
3
5
In 1996 gestart met Efexor opgebouwd tot 150 Mg per dag. In 2000 afgebouwd met hulp arts. in 2001 weer gestart (kan niet zonder). Na een jaar op 37,5 Mg per dag. Bij bronchitusaanval in 2014 voorgeschreven door huisarts Seretide en Prednison. Hierdoor kreeg ik paniekaanvallen. Venlafaxine werkte door deze medicijnen niet meer. Moest weer opnieuw beginnen.Gebruik nu 2 x daa[lees meer...]gs 75 Mg. Het duurt bij mij wel 4 maanden voordat het optimaal werkt. Niet veel bijwerkingen, maar vaak 's morgens onrustig en iets zenuwachtig gevoel. Mijn doel is om na enige tijd weer af te bouwen. Het helpt mij bij paniekaanvallen en somberheid. Ik ben hier erfelijk mee belast.
07-09-2015
Vrouw, 37 jaar
Algehele tevredenheid 1

Venlafaxine (venlafaxine)
Chronische depressie

Tevredenheid over
3
1
1
5
Toen ik ermee begon, was ik 2 weken erg naar van dit medicijn. Ik ben ermee begonnen omdat er veel ellende was in mijn priveleven, wat ik niet zelfstandig meer kon handelen. Nu na 13 jaar, na afbouwen gestopt. Letterlijk doodziek ervan o.a. diarree, griep zonder griep, continue brain zaps, lichaamsthermostaat naar de knoppen, niet te volgen stemmingswisselingen, hoofdpijn [lees meer...]en veel flashbacks uit verleden, alsof die al die jaren onderdrukt geweest zijn en nu massaal nog even verwerkt dienen te worden...
02-09-2015
Vrouw, 45 jaar
Algehele tevredenheid 1

Venlafaxine (venlafaxine)
Depressiviteit

Tevredenheid over
1
1
1
4

volgende > >>
Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1852) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (898) - Cholesterol
Champix (784) - Verslavingsziekten
Paroxetine (748) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (680) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (592) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (585) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (572) - Depressie - antidepressiva overig
Citalopram (558) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (503) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (499) - Epilepsie
Venlafaxine (488) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (458) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (441) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (417) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (383) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (368) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (359) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (343) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (342) - ADHD - psychostimulantia

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik
en maak kans op een Tony's Chocolonely
reep!


Geef je mening nu!

Als je meer wilt weten over Tony's Chocolonely, klik dan hier.

Tony's Chocolonely