Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

Depressie - antidepressiva SSRI

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie

De laatste ervaringen in de categorie: Depressie - antidepressiva SSRI

29-05-2025 | Vrouw | 29

Bijwerkingen

versuft achteruitgang in geheugen of andere denkvaardigheden

Ik ben zeer blij dat ik begonnen met met Sertraline. Dit medicijn heeft mijn leven in de positieve zin veranderd. Na mijn relatiebreuk moest ik mijn leven opnieuw beginnen. Dit zorgde voor enorm veel piekeren, waarbij ik ook angst en erge paniek kreeg. Ik voelde mij met momenten ook zwaar depressief. Ik zag het leven heel somber in en had het gevoel dat alles zou mislopen.[lees meer...] Ik sliep ook al een jaar heel slecht. In het begin was ik enorm slaperig en suf van Sertraline. Ik merkte al heel snel dat mijn hoofd rustiger werd. Met momenten is het 'stil' in mijn hoofd. Dit gaf rust en ik begon beter te slapen. Mijn angst is enorm verminderd. Alles is minder overweldigend. Ik zie het leven weer positief en ik heb meer vertrouwen in de toekomst (ook al heb ik nog steeds ups en downs). De enige bijwerking die ik soms lastig vind is dat mijn geheugen minder goed functioneert.. Ik ben sowieso een vergeetachtig persoon maar nu is het veel erger. Het is alsof gedachten minder lang blijven hangen en je hoofd snel weer 'leeg' is. Hierdoor krijgen angstige gedachten niet de kans om te blijven hangen, maar vergeet je ook snel andere dingen. Ik kan ook moeilijker opgeslagen informatie oproepen. In het begin van de inname had ik ook last van diarree, maar dit werd beter na een paar weken.

28-05-2025 | Vrouw | 25

gewichtstoename

Fluvoxamine

27-05-2025 | Vrouw | 37
fluvoxamine

verslaving verminderd geheugen gewichtstoename

Toen ik 15 was kreeg ik via de huisarts Fluvoxamine ivm hevige sociale angst en een paniekstoornis. Mijn hele middelbare schooltijd werd ik gepest en door de medicatie werd de angst wat ingeperkt. Maar het heeft niet een verschil gemaakt voor mij. Achteraf gezien was de medicatie een makkelijke keuze en was ik beter af geweest met intensieve therapie en een andere school.[lees meer...] Na de middelbare ging het steeds beter met mij en wilde ik stoppen. Om een lang verhaal kort te maken. Ik ben in de jaren daarna een aantal keer terug gegaan omdat ik een afbouwschema wilde maar De huisarts maakt mij bang door te zeggen dat ik was terug zou vallen. Dat wilde ik echt niet en ik probeerde later zelf te stoppen maar ik kreeg vervelende afwenverschijnselen. Ik was eraan verslaafd! en al met al heb ik fluvoxamine van mn 15e tot mn 25e geslikt. Toen we zwanger wilden worden ben ik weer naar ( een andere) huisarts gestapt, afbouw tabel en lagere dosering gekregen en binnen 2 maanden was ik probleemloos er vanaf. Dat is nu 12 jaar geleden. Heb 2 gezonde kinderen gekregen en ik mis nooit de medicatie, heb geen terugval gehad, niks.

25-05-2025 | Vrouw | 51

Bijwerkingen

somber voelen trillingen droge mond

Na 15 jaar parxotine 20 mg te hebben geslikt, eind vorig jaar gaan minderen (nu mei 2025). Ging top, 2 of 3x per week nam ik nog. Tot dat ik nu ong 6 weken gelden geheel ben gestopt..enkele stressvolle situaties meegemaakt en hup..knak…trechtertje zat te vol; angst en paniekaanvallen en dan..k..heb toch de paroxitine nodig. Ik wou zo graag onafhankelijk zijn.. Maar nu..op[lees meer...]nieuw begonnen 5 dagen nu, incl oxacepam::voor als ik wakker word..en halfje als paroxitine inslaat..want oef..t voelt allemaal wel heftig hoor. Droge mond, trillen, moe/zwaar gevoel.. hoe lang duurt dit nog? Iemand een dergelijke ervaring; opnieuw beginnen??

24-05-2025 | Vrouw | 58

duizeligheid

Ik heb 1 week deze medicatie geslikt 5 mg per dag,ik was doodziek en liep als een zombie rond,ook bijna flauw gevallen onder de douche,na 1 week stopte ik ermee,in 1 keer omdat 5 mg heel weinig is,na 1 dag kreeg ik onttrekkingsverschijnselen,ik dacht dat ik knettergek werd,ik wilde mezelf wat aandoen,ik smeekte mijn man alle messen weg te stoppen,ik raakte zo in paniek dat[lees meer...] mijn man de huisartsenpost belde,die zeiden dat ik 1 oxacepam moest innemen, gelukkig had ik die nog en werd daarna rustiger en viel in slaap,het was echt de hel,dit is zwaar vergif mensen,blijf er van af,ik herkende mezelf niet meer.levensgevaarlijk.

24-05-2025 | Vrouw | 51

darm/maag van streek misselijkheid

Sinds begin febr slik ik 10mg Citaprolam tegen depressie. Eerste week was ik echt ongeveer ziek van de bijwerkingen, misselijk, maag en darmen voelden zeer onaangenaam. Daarna nam dit af en na 3 weken merkte ik positieve verandering. Aangezien ik er goed op reageer mag ik 10mg blijven slikken. Nu heb ik sinds een week of 8 last van hitte aanvallen door mijn lichaam. Nu zo[lees meer...]u, gezien mijn leeftijd, dit goed de overgang kunnen zijn. Ik merk dat ik wat paniekerig ben en dat dan de hitte aanval begint. Overigens gebeurt het ook weleens zonder paniekerig gevoel. Zou het paniekerige gevoel met ophoging van de citaprolam minder kunnen worden? Maandag een gesprek bij de huisarts.

24-05-2025 | Vrouw | 41

depressie angst

Nooit last gehad van depressies maar na enkele heftige geburtenissen achter elkaar lukte het mij niet om mezelf eruit te trekken. Na 2 jaar en div psychologen toch de stap genomen om medicijnen te proberen. De eerste weken waren een hel, alle angsten en depressies werden 10x erger en dit was doodeng. Gelukkig toch volgehouden. Ben nu 6 weken verder en voel me fantastisch![lees meer...] De donkere wolk is weg, ik geniet weer, heb wel af en toe last van angsten maar lang niet zo erg als eerst. Ik kan nu veel beter relativeren. Houd vol mensen! Het duurt even voor het aanslaat maar je moet door een gruwelijke zere appel heen bijten.

22-05-2025 | Vrouw | 52
Angst & paniekstoornis
Ik slik meer dan 25 jaar paroxetine, maar de laatste tijd lijkt het nog maar heel weinig voor mij te doen. Is er iemand die dit herkent en wellicht is overgestapt naar een andere SSRI die wel aanslaat? (Veel angst en een depressie of burn out)

22-05-2025 | Vrouw | 19
Angststoornis

ongerustheid

Hi,, Na verschillende antidepressiva proberen (tca), die allemaal niet werkte, ben ik voor het eerst deze SSRI beginnen te slikken. Binnen 2 dagen was mijn angst als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik had enorm veel energie, sliep bijna niet en voelde me supergoed. Nu ben ik bang dat het hypomanie geweest is, zeker omdat het niet binnen 2 dagen al kan werken. Iemand anders [lees meer...]deze ervaring ook? Het is nu 3 weken verder en het euforische gevoel is minder, maar het voelt net of ik losgeslagen adhd heb.

19-05-2025 | Man | 27
Angst & paniekstoornis
Jaren lang heb ik al een angst stoornis maar heb medicatie altijd uitgesteld omdat ik er bang voor was. Uiteindelijk toch de stap gezet, maar wat was ik bang voor de eventuele bijwerkingen. Toen ik eenmaal aan Citalopram begon met een rustige opbouw viel het me zo erg mee. Mensen laten altijd hun negatieve ervaring achter, maar als het goed gaat hoor je ze niet. Laat j[lees meer...]e niet bang maken door alle horrorverhalen. Geloof mij. als iemand bang was voor dit medicijn was ik het wel. En zolang je het netjes gebruikt ga je op heel misschien een paar lichte bijwerkingen na genieten van hoe erg het allemaal meevalt. Ik heb het middel super lang gebruikt omdat het ook één van de veiligste middelen is. Maar voor mij heeft het helaas niet het gewenste effect (waarschijnlijk is er meer aan de hand dan alleen een serotonine balans). Maar dat is voor iedereen anders.

19-05-2025 | Man | 42

Bijwerkingen

chronische vermoeidheid duizeligheid trillingen in handen misselijkheid

Deze medicatie heeft mij veranderd in een zombie. Na drie maanden gebruik had ik nergens meer energie voor en had ik geen emoties meer. De kracht werd uit mijn benen gezogen waardoor mijn benen zo vermoeid waren dat ik amper nog iets kon doen. Mijn honger nam erg toe en ik begon heel veel te eten wat er toe heeft geleid dat ik 6 kg ben aangekomen in 4 maanden gebruik. Ook [lees meer...]mijn emoties totaal waren verdwenen. Niets boeide mij meer. Tijdens het overlijden van mijn opa was ik stoïcijns en emotieloos. Alsof het mij niets boeide (wat natuurlijk wel zo was). Ook heb ik al vanaf het begin van het gebruik van deze medicatie een gevoel dat ik altijd dronken of stoned ben en dit is nooit weggegaan. Het voelt als een soort allergische hooikoorts reactie.. Ja, ik voel geen emoties meer. Ja, mijn angsten zijn gehalveerd. Is het dit allemaal waard. Ik vind van niet. Ik heb na 4 maanden besloten om direct te stoppen.

19-05-2025 | Vrouw | 51

darm/maag van streek angst

Ik ben nu 9 weken bezig met sertraline 50, bij opstart wat mee angst en huilen en soms wat maag en darmklachten, maar sinds 4 weken heb ik nu de hele dag maag en darmklachten .. tegen s avonds is het beter. Is er nog iemand met die ervaring ? Ik ben ook wel van een hormoonpil naar oestrogel en progesteron overgegaan, dus ms ligt het daar aan maar wil graag weten of ieman[lees meer...]d deze klachten ms had met de sertralinr ?

19-05-2025 | Vrouw | 58

droge mond

Vanaf mijn 30 ste paroxetine geslikt van 20 mg. Dit ruim 25 jaar geslikt. Ik ging er heel goed tot vorig jaar toen besloot ik af te bouwen omdat ik me sterk voelde. Totdat ik op 5mg zat ging het best goed toen alleen maar onzeker en veel huilen om niets. Teruggegaan naar 10 mg dit ging prima. Nu een jaar later ben ik weer hellemaal angstig en trillerig. Moet ik weer naar 2[lees meer...]0 gr ? Heeft iemand ervaringen? Gr bea

17-05-2025 | Vrouw | 29
Depressie
Dit medicijn hielp mij niet, ik merkte geen verschil. Ik had verder ook geen bijwerkingen

17-05-2025 | Vrouw | 60
Chronische depressie

Bijwerkingen

hyperactiviteit chronische vermoeidheid constipatie duizeligheid verlies van libido

Na alle AD te hebben geprobeerd tegen mijn ‘uit het niets’ (is goed onderzocht)komende depressie, die al snel chronisch bleken, als laatste medicijn AD Sertraline nog geprobeerd. Opgebouwd van 50mg, 100mg, 150mg naar 200mg. Na een aantal maanden begon ik positief effect te merken. Helaas ook weer de bijwerkingen, vervelend maar vond het positief effect belangrijker. Het he[lees meer...]eft me, evenals alle andere AD wel voor eventjes geholpen. Al snel werd ik weer depressief, zwaar depressief. Heel goed bewust wat ik daar aan kon doen en deed,met grote tegenzin, en bleef doen. Ook dat werkte niet. Op een bepaald moment werd ik zeer onrustig maar tegelijkertijd ook verschrikkelijk vermoeid. Dit was ook zeer tegenstrijdig. Had totaal nergens zin meer in, kon me er op een bepaald moment ook niet meer toe zetten. Energie verdween, zeer nare nachtmerries, concentratieproblemen. Kreeg veel gedachten aan de dood en ik raakte zogezegd mezelf kwijt, was mezelf niet meer. Dit werd me ook gezegd door mijn gezin, familie, vrienden enz. en begon ook serieuze plannen te maken.. Gelukkig niet aan toegegeven. Laat ik zeggen dat de soep qua AD medicatie al zeer dun was, nu was de soep op. Mijn doel was en is al jaren om een normaal leven te leiden. Dit zou me zo nooit gaan lukken. Na heel veel zelfonderzoek besloten om af te bouwen, langzaam. Gebruik momenteel nog 1x daags 1 van 50mg. Binnenkort naar 25mg en dan stop! Tijdens mijn afbouw zware dagen doorstaan maar ook betere dan met het gebruik.. Dit geeft me de kracht om door te zetten. Al met al is mijn ervaring dat het eventjes werkt en dan ga je langzaam naar de filistijnen. Natuurlijk kan ik niet in de toekomst kijken, hoop wel dat ik weer wat mezelf kan zijn: vrolijk, sociaal, leuke humor, ondernemend, genieten van gezelligheid en leuke dingen. Ben benieuwd!

17-05-2025 | Vrouw | 51

Bijwerkingen

gevoelige darmen angst lichte duizeligheid

Hallo ik ben nu 9 weken bezig met sertralinr, in het begin verhoogde angst, en soms een dag darmklachten, ik begin me beter te voelen qua gemoed en angst maar sinds 5 weken heb ik last van gevoelige darmen, pijn, rommelen, wind. Heeft iemand dit ook ? Nu bijna 4 weken Probiotica, spasmomen helpen niet echt Ik ben ook wel geswitcht van een hormoonpil naar oestrogel, en [lees meer...]nu weet ik niet wat de blijvende darmklachten veroorzaakt, daarom mijn vraag of iemand pas last kreeg na enkele weken De 2 e en 3 e week heb ik ook 1 dag diarree met buiklast gehad Bedankt

15-05-2025 | Man | 59
Angst & paniekstoornis
Dit medicijn alle daags volgens mij dokter advies 5 mg voor slapen. Goed resultaat was na 4 weken, medicatie dat op lange afstand moet opbouwen voor resultaat!

Prozac

08-05-2025 | Vrouw | 35
fluoxetine
Psychische klachten
Na 15 jaar gebruik van paroxetine werkte deze opeens niet meer. Dit was tijdens een chemokuur voor borstkanker. Hierdoor kwam ik direct in de overgang. Deze hadden dus opgevangen moeten worden door de paroxetine maar dat gebeurde niet. Van 20 naar 30, van 30 naar 40 en van 40 naar 60. Maar geen effect. Nu sta ik dus aan de vooravond van het switchen naar prozac. Vanwege de[lees meer...] halfwaardetijd en de hoge dosis is het advies om direct over te stappen dus van de ene dag 60 mg paroxetine naar de volgende dag 60 mg prozac. Ik vind het allemaal heel erg eng en spannend. Iemand hier ervaring mee en die ook op dezelfde manier is overgestapt.

Fluoxetine

08-05-2025 | Vrouw | 33
fluoxetine

vermoeidheid

Ik ben er rustiger door, heb minder depressieve gevoelens. Werkt ook bij mijn pms gerelateerde klachten en heeft een positieve invloed op mijn darmen. De vermoeidheid is wel een vervelende tegenhanger.

06-05-2025 | Vrouw | 59
Chronische depressie

Bijwerkingen

constipatie chronische vermoeidheid trillingen in handen verlies van libido emotionele afvlakking

Sinds 25 jaar chronisch depressief zonder reden, vrijwel alle AD geprobeerd waarbij ik merendeels alleen de bijwerkingen had maar geen resultaat. Sinds 3 jaar was mijn enige optie qua AD Sertraline . Gesprekken met psychiaters komen er op neer dat ze het ook niet meer weten. Nu heb ik een paar weken geleden besloten om de Sertraline langzaam af te bouwen, omdat ik er geen [lees meer...]enkele baat bij had, van 150 mg per dag nu nog even 50 mg per dag. Na het zien van een programma van patiënten, psychiaters en diverse artsen heb ik besloten om afbouw door te zetten. AD is voor tijdelijk en niet voor je hele leven, in zoverre men nog leeft…

05-05-2025 | Man | 38

overgewicht

Hallo, Zijn hier nog mensen die hier enorm wat kilo's van bijkomen? Zoja tips om deze aan te pakken? Ik verdraag enkel dit medicijn goed maar die extra kilo's erbij vind ik zo vreselijk.. grtn

04-05-2025 | Vrouw | 52

slapeloosheid

Ik slik nu 18 dagen citalopram 10 mg. Ik vind het zo vreselijk dat ik er niet van kan slapen. Heb promethazine van de huisarts gekregen om de nacht door te komen. Eergisteren een nacht doorgeslapen. Maar afgelopen nacht weer nauwelijks geslapen. Ik hoop dat die slapeloosheid wel over gaat. Want dat nekt me. Zou graag weer aan het werk. Maar ben gesloopt. Ook nog last van [lees meer...]het gonzen in mijn hoofd en een pieptoon. Ben geneigd om af te gaan bouwen. Meer mensen die last hebben gehad van slapen, en ging dat vanzelf over?

03-05-2025 | Vrouw | 28
Angststoornis

gewichtstoename handpalmen zweten meer

Sinds eind November 2024 gebruik ik citalopram. Begonnen met 10 mg , eind februari 2025 opgehoogd naar 20 mg i.v.m. aanhoudende angst en paniek met sombere gedachten. Daarbij ook zo nodig oxazepam gebruikt, omdat ik soms ook last had van nachtmerries en paniek. Het gaat nu een stuk beter met mij, ook begonnen met therapie bij een psycholoog, zou dat sowieso aanraden, want [lees meer...]je wil de onderliggende “oorzaak” aanpakken. Wel heb ik veel last van 2 bijwerkingen. Namelijk vooral in de ochtend veel zweten van de handpalmen. Verder ben ik ook 10 kg aangekomen, daar zit ik wel heel erg mee. Mijn huisarts heeft geadviseerd het medicijn wel minimaal een jaar te gebruiken om terugval te voorkomen. Dus dat wil ik ook zeker doen, hopelijk kom ik niet nog meer kilo’s aan.. Iemand dezelfde ervaring? Hoor het graag!

02-05-2025 | Vrouw | 50

Bijwerkingen

ongerustheid angst diarree buikkrampen misselijkheid

Hallo, ik gebruik Sertraline nu 7 weken, de eerste 2 weken waren moeilijk, meer angst en opgejaagdheid, ik was een beetje misselijk soms en zo 1 dag in de week diarree met buikkrampen. Ik heb 3 dagen 25 mg genomen en dan overgegaan op 50. Ik was wel angstig omdat ik me een paar jaar geleden heel slecht en moe heb gevoeld met paroxetine, maar ik vond dit veek beter meevalle[lees meer...]n. Na een week of 3 had ik zo eens in de week wel een goede dag, maar na week 5 voelde ik niet zo veel verschil, alhoewel mijn gemoed toch beter is Ik voel me nog altijd gestresst in de auto en in een winkel vooral in de vm als ik het genomen heb, dat is verergerd met sertraline te nemen. Ik vroeg om nlg te verhogen bij mijn huisarts maar zij zei dat ik dan naar 100 mg moest gaan, dat je een pil van 50 niet door 2 mag delen omdat het filmonthulde tabletten zijn en 75 mg niet bestaat. De apotheek zei dit ook, maar ik lees hier zoveel dat mensen 75 nemen ? Ze zei om dan over te gaan naar een andere Ad maar daar vind ik het sederende effect zo naar Ik ben ook postmenopauze en link mijn angstklachten daaraan, met verhoging naar 2 pomp oestrogel lijkt de angst nog erger

Lexapro

02-05-2025 | Vrouw | 37

verminderde eetlust

Het haalt me niet uit angst en paniek (vooral in ochtend bij opstaan) misschien scherpe randjes iets er vanaf. Verder heb ik eerst sertraline en paroxetine geprobeerd, deed ook weinig en bleek achteraf een hormoonziekte te hebben (prolactinoom). Ja dit vlakt wat af en merk zelf dat ik monder initiatief neem om dingen te gaan doen, terwijl dat met dit middel meer zou moeten[lees meer...] zijn.

30-04-2025 | Vrouw | 56
Overspannen/burn-out

trillingen misselijkheid hartklopping

Heel veel mensen zijn geholpen met dit medicijn dus zal niet adviseren om het niet te nemen maar het werkt niet bij iedereen 7 weken doodziek geweest van de bijwerkingen Na nadat ik gestopt ben, was ik gelijk weer mezelf Ik ben beter geworden door therapie , emdr en rust

30-04-2025 | Vrouw | 27

slapeloosheid angst zweten

Ik ben sinds oktober 2024 gestart met Escitalopram (Sandoz, andere fabrikanten werken voor mij niet). Ik heb eerder geprobeerd af te bouwen, maar dat ging helaas niet goed. De eerste keer bouwde ik te snel af en kreeg ik al snel een terugval. Uiteindelijk heb ik besloten opnieuw te starten, en ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan. Escitalopram helpt mij echt om mijn l[lees meer...]even weer te kunnen leven. Mijn angstklachten en paniekstoornis zijn veel minder geworden, ze zijn nog een beetje aanwezig, maar op een manier die goed te dragen is. Elke keer als het beter gaat, denk ik dat ik wel zonder kan. Maar ik heb nu geaccepteerd dat ik het voorlopig nodig heb en dat is oké. Ik hoop in de toekomst rustig en met goede begeleiding af te kunnen bouwen. De eerste weken waren wel pittig, mijn angst werd eerst juist erger, ik had veel last van zweten en kon slecht slapen. Gelukkig verdwenen deze bijwerkingen na ongeveer 3 weken. Als je overweegt om Escitalopram te gebruiken, weet dan dat het tijd nodig heeft om te werken. En het is geen zwakte om dit middel te gebruiken!

30-04-2025 | Man | 32

angst

Voorgenomen om een positieve review achter te laten als dit medicijn werkt gezien de vele negatieve reacties. Dit medicijn heeft gezorgd voor vermindering van angst en zorgt dat ik beduidend minder pieker/rampscenario’s zie(vermindering klachten begon na ong. 2-3 weken). De anti depressieve werking is minimaal tot op heden maar heeft waarschijnlijk meer tijd nodig (pas 4 w[lees meer...]eken bezig met deze medicatie). Op het begin wordt de angst even wat meer, daar moet je dan even doorheen (met oxazepam of Lorazepam indien nodig). Al met al een positieve ervaring met Sertraline. Verder wil ik graag benoemen dat je vanuit angst op deze website vooral negatieve bevestiging krijgt, realiseer je goed dat er maar weinig mensen zijn die bij positieve effecten een review achter zullen laten.

29-04-2025 | Man | 32

beangstigende gedachten ongerustheid

Hallo, ik gebruik dit medicijn nu voor de 2e week eerst een week op 5MG gezeten nu naar 10MG ik merk dat ik heel erg last heb van nare piekergedachtes over dat ik in een psychose ga belanden of iets en dat krijg ik er heel lastig uit en blijf ik erg onrustig en verdrietig. (heb ook wel last van een depressie) (Fabrikant die op mijn medicatie staat stond er niet tussen maa[lees meer...]r fabrikant is : Aurobindo Pharma B.V.) Heb voorheen ook al 9 jaar aan de Venlafaxine gezeten alleen zijn we toen mee gestopt naar een burn out op het werk en nu naar 6 maanden (ongeveer) geen pillen te hebben gehad toch met de ggz ervoor gekozen om dit op te starten. omdat ik erg last hou van angst en paniek aanvallen en dit bleef zo lang door hoppelen dat ik er een depressie bij kreeg. Hopelijk trekken deze nare gedachtes weg en kan ik weer normaal van me leven gaan genieten.. dit hoop ik zo erg. Want dit is niet fijn. iemand ook zo´n pieker gedachtes gehad? en trok dit ook langzaam weg? Hoor het graag!

26-04-2025 | Vrouw | 41

Bijwerkingen

vermoeidheid levendige dromen gewichtstoename lusteloos

Jarenlang last gehad van angst en paniek maar ik wilde geen medicatie slikken omdat het zo'n troep is voor je lichaam. Met inzet van allerlei supplementen en dagelijks wandelen heb ik de angst/onrust redelijk onder controle weten te krijgen, enige wat me echt niet lukte zonder angst was autorijden. Mijn wereldje was daardoor zo ontzettend klein geworden. Dus uiteindelijk n[lees meer...]a ontzettend veel wikken en wegen toch de stap genomen om met medicatie te beginnen want zo'n klein wereldje wilde ik echt niet. Gestart met 25mg, na aantal weken 50mg. Paar maanden deze dosering aangehouden maar het was het nog net niet. Was zeker wel een merkbaar verschil maar ik wist dat het nog beter kon dus overgegaan naar 75mg. Hele goeie keus geweest! Ik kon weer auto rijden! Geweldig fijn!! Dus sertraline heeft mij zeker geholpen en ik heb spijt dat ik er niet eerder aan ben begonnen. Alleen wel een aantal nadelen. 1. Ik ben heel erg veel aangekomen in de 1.5 jaar dat ik het heb geslikt. 2. Waar ik normaal gesproken tussen 08:00 en 09:00 wakker wordt sliep ik nu tot 11:00 zo niet nog later (ik werk meestal late diensten dus hoef niet vaak een wekker te zetten) 3. Kwam ik uit bed ging ik het liefst weer op de bank hangen omdat ik me lusteloos voelde. 4. Hele levendige dromen waardoor ik regelmatig met een naar gevoel wakker werd. Door deze bijwerkingen ervoor gekozen om te starten met afbouwen. Ik ben van 75mg naar 50mg gegaan en ben toen 2 maanden 50mg gaan slikken. Daarna om de dag 50mg en 25mg voor 2 weken en toen volledig overgegaan op 25 mg. Dit ongeveer 3 maanden aangehouden en toen 3 weken ene dag 25mg en andere dag niets. Daarna gestopt met sertraline. 5 weken zonder sertraline nu. Ik ben minder vermoeid, ben weer tussen 8:00 en 9:00 wakker en heb geen behoefte om op de bank te hangen. Mn zin in eten is weer terug naar normaal. Wel wat momentjes van onrust die ik voorheen niet had, maar ik denk dat dat logisch is nu stoppen met antidepressiva. Mijn GOUDEN middel, alleen jammer vooral van gewichtstoename

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6672)
Anticonceptie - overig (4618)
Cholesterol (3392)
Depressie - antidepressiva overig (3227)
Epilepsie (3019)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2975)
ADHD - psychostimulantia (2655)
Pijn - morfine-achtigen (2567)
Verslavingsziekten (2399)
Pijn (2315)
Bloeddruk - betablokkers (1979)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1973)
Maagzuur - protonpompremmers (1820)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1693)
Anticonceptie - eenfase (1663)
Angststoornissen (1627)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1511)
Antibiotica - urineweginfectie (1366)
Depressie - antidepressiva TCA (1306)
Allergie (1241)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.