Depressie - antidepressiva SSRI
Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Fevarin | 66 |
Escitaburg | 3 |
Escitafloc | 2 |
De laatste ervaringen in de categorie: Depressie - antidepressiva SSRI
Februari dit jaar gestart met citalpram 10 mg, na 3 weken opgehoogd naar 20 mg en na nog eens 3 weken opgehoogd naar 30 mg. Nu 4 maanden later na de start van citalopram kan ik echt zeggen dat dit middel goed werkt. In het begin veel bijwerkingen gehad, ook bij iedere ophoging weer bijwerkingen, maar daarna werd het echt beter. Ik kan echt zeggen dat het met de maand fijne[lees meer...]r en beter en normaler gaat voelen. Ik slik dit wel icm met haptonomie en cgt en exposure therapie bij de psycholoog.
altijd maar ervallen met depressie bij meestal opkomen en afvallen van de bladeren
maar het is zo rap niet genezen
Ik heb fluoxetine meer dan een jaar gebruikt voor angsten die ik ervaar. Ik was er best bang voor om er aan te gaan beginnen, mede door het negatieve beeld wat ik had over medicijnen tegen psychische problemen. Wat ben ik achteraf blij dat ik wel de stap gezet heb, het heeft me veel geholpen. Aan het begin had ik last van enkele bijwerkingen, zoals een spiertrekking. Dit g[lees meer...]ebeurde vaak voor het slapen, maar ik had er weinig last van. Na een tijdje begon ik pas het effect te merken van de fluoxetine. Het was even zoeken naar de juiste dosering, dus neem daar even de tijd voor. Wat ik merkte van de anti-depressiva was dat ik me een stuk minder angstig voelde, meer energie had, en ook meer ging ondernemen. Het heeft echt een groot verschil gemaakt. Hierdoor heb ik ook mijn dagelijkse leven weer op kunnen pakken na mijn burn-out. Nu ben ik aan het afbouwen en dat gaat eigenlijk ook prima, ik heb weinig bijwerkingen. Het enige wat ik merk is dat ik me weer wat angstiger voel zo nu en dan. Het zal natuurlijk even duren voordat ik het volledige effect zal merken van het stoppen met fluoxetine. Maar ik heb er alle vertrouwen in.
Ik slik nu vanaf mijn 17e Fluoxetine voor depressie. Nu ben ik onlangs overspannen thuis komen te zitten door mijn werk en hierdoor onwijze slaap problemen gekregen (die ik al had maar nu nog erger). Ik heb toen der tijd van de huisarts Mirtrazipine gekregen om te kunnen slapen erbij. Hier ben ik uiteindelijk mee gestopt omdat ik erg duf werd de dagen erna nog. Nu heb ik 2[lees meer...] keer aangegeven dat ik het liefst wil afbouwen omdat ik 6 jaar wel erg lang vind om deze medicijnen te gebruiken maar elke keer door de huisarts naar huis gestuurd onder het non van: Het is beter om af te bouwen als je stabiel ben (wat ik de komende jaren nog niet zie gebeuren) met je baan, je huis etc.
Nu ben ik 6 weken geleden overgestapt naar Citralopam 20 mg en ben ik weer somber, huilerig en heb ik veel woede. De huisarts wil mij ophogen naar 30 mg terwijl ik er eigelijk heel erg klaar mee ben en wil afbouwen.
Wat zouden jullie mij aanraden?
5 mg Brintellix naast de 300 mg Buproprion voor m'n ADHD. In die combinatie moet Brintellix in lagere dosering. Ben net 2 weken onderweg en m'n depressie is iets minder. Maar de laatste week steeds meer nachtzweten! Dit weegt niet op tegen het weinig wat het voor mijn depressie doet. Ik hoop nog dat dit een gewennings-bijwerking is maar anders moet ik verder zoeken naar ee[lees meer...]n passende anti-depressiva. (Helaas tremor en kaakklemmen van SSRI's).
Begonnen met 5mg escitaloprám nu verhoogd naar 10mg sinds een weekje .
Veel last van bijwerkingen
Hoofdpijn,lusteloos onwerkelijk gevoel,verminderde eetlust.
Herkent iemand dit gevoel en zoja gaat dit voorbij?
Bij begin gebruik, ontzettend misselijk en geen eetlust. 10 kilo afgevallen in de eerste twee maanden. Mijn depressieve gevoelens waren tijdens het gebruik altijd nog hetzelfde(6 jaar). Nu sinds 1 week gestopt. Weer ontzettend misselijk, maar ik wil er van af. Voor mij was dit echt troep.
Ik ben 4 weken geleden begonnen met 10 mg. Ik zag er heel erg tegenop aangezien de angst voor angst en om de controle kwijt te raken over mijn lichaam heel erg overheerste.
Het schijnt dat mijn zenuwensteltsel erg van slag is daardoor ook veel lichamelijke klachten.onder andere dikke knieën pezen overal pijn.
Ik ben nu 4 weken verder en eerste 2 weken was ik wat rustiger[lees meer...]
Mijn vraag was hebben jullie ook last van vlekken op de huid? Overgevoelige huid? Opgezette buik?
Aanstaande woensdag overleggen met de huisarts verhoging. Maar wil dat eigenlijk niet. Vertrouwen een beetje kwijt.
Ik.slik nu sinds 6 maanden citolapram 20 mg.
En sinds paar weken merk ik dat ik geheugenproblemen heb, vergeet veel dingen en er komen geen dingen binnen als.mensen iets vertellen. En me hyperventilatie blijft ligt op de achtergrond is wel voor grotendeels weg
Nou was mijn vraag herkent iemand dat?
Ik had eerder mijn reactie geplaatst toen ik 10 mg innam van de citalopram.Sinds 6 weken begon ik met 10 mg citalopram,2 weken geleden verhoogd naar 20 mg, angstaanval had ik nooit eerder gehad heb ik nu regelmatig. Ik heb heel slechte dagen meegemaakt, o.a. onrustige nachten, wisselend met pijn en vermoeidheid, slapeloosheid. Maar terug kijken, mijn stemming is toch bet[lees meer...]er dan voorheen. De arts zei dat ik na een tijdje beter gaat voelen en de pijn minder gaat worden en om toch vol te houden en door te zetten. De zenuwpijn is teruggekeerd word ik niet vrolijk van. Ik overweeg om toch terug te gaan naar amitriptyline 25mg, of 50 mg, dat houdt mijn zenuwpijn goed onder controle maar mijn somberheid en slaapstoornis juist niet. Ik wil geen verhoging meer van de citalopram.
Ik slik nu 7 wkn citalopram en het werkt nog niet echt heel veel, ik durf wel wat meer naar buiten,wandelen met mijn hondje, de paniekaanvallen komen bij mij als er iets gebeurt in mijn lichaam. Ze waren minder geworden maar sinds gister zijn ze weer terug heftiger dan daarvoor, ik heb een vraag, wat doen jullie als je een paniekaanval hebt, ik weet het even niet meer en [lees meer...]hoop dat jullie ervaringen met mij willen delen, beetje geruststelling ,
het beste medicijn wat ik gehad heb is imipramine echter slecht verkrijgbaar daar om af moeten bouwen daar bij nam ik 800 mg depakine Nu setraline. werkt niet voor mijn depressie ben met dit medicijn 5 maanden bezig hept niet
Eerste week geen bijwerkingen en tweede week een aantal dagen enorme angstaanvallen en depressieve gevoelens. Ik wist geen blijf met mezelf en mijn gedachten. Ik werd er moedeloos van. Eerste dag van de toegenomen angsten nam ik Alprazolam 3 x 0,25 ter verlichting, maar werd er enkel suf van. Dagen nadien nam ik 1 x Deanxit per dag en hiermee kon ik goed functioneren. Nu b[lees meer...]egin ik aan derde week. Vandaag nog geen Deanxit genomen en angsten blijven voorlopig weg. Mogelijks begint Fluoxetine nu zijn werk te doen.
Graag wil ik weten of er meer mensen zijn die bij het gebruik van Citalopram bij inname van de eerste pil in de loop van de dag een hoge bloeddruk kregen, 150/110? Enorme onrust door druk op/in mijn lijf, hoofdpijn, slappe armen en benen, verergerde hartoverslagen.
De knoop in mijn buik, die er al maanden zat, was weg maar binnen 2 uur na inname van het medicijn was ik al[lees meer...]s een dweil. Zijn er mensen die de hoge bloeddruk herkennen bij de eerste keer inname van dit medicijn, 10 mg?
Dank alvast voor eventuele reacties.
Angst na rugoperatie steeds verder pijn blijven hebben op l5 s1 direct n operatie van fuzie op l4 l5 ....van de ene specialist naar de andere gestuurd infiltraties hier en daar en toen kwamen de anti depri op de proppen ...want ik kreeg overal brandende pijnen tot zelfs in het hoofd en oren en zwakte gevoel in mijn benen toen kreeg ik sipralexa van neuroloog opgebouwd tot[lees meer...] 20 mg het ging goed zodanig terug naar 10 mg en plots begon mijn nekspieren te trekken stilletjes .....haalbaar nog dan gestopt volgens neuroloog en toen kreeg ik spierspasmen de nek erg ik wist niet .eer waar ik stond concentratieproblemen ...dokter begon botoxinfiltraties nu heb ik een soort tremor cerv dystonie en nl veel stress heb nu cymbalta en niks veranderd ....nog iemand met dit grote probleem?
15 jaar 50 Mg ,laatste 2 jaar afglijden naar een punt dat het niet meer ging .
Verhoging naar 75 Mg en dat was ronduit ellendig .
Bij 13 weken voelde ik verbetering en was mijn leven een 6/7 .
Nu wel weer een een slechte dag met nekpijn en opvliegers .
Ik heb al drie jaar last van een angst- en paniekstoornis. Hiervoor al twee jaar in behandeling geweest. Dit heeft mij niet voldoende geholpen en de angsten en paniek werden erger. Uiteindelijk toch maar aan de medicatie (sertraline) gegaan. Aan het begin erg angstig om dit te nemen, mede door de ervaringen op dit forum en alle bijwerkingen die het kan geven. Ik heb de eer[lees meer...]ste weken last gehad van slapeloosheid, een droge mond en een wat mindere stemming. Deze bijwerkingen zijn nu helemaal weg (ik zit nu 5 maanden aan de medicatie). Ik merk dat ik meer energie heb, een veel betere stemming, minder angsten, geen paniek meer en ook nog veel minder piekeren. Het werkt voor mij dus ontzettend goed. Wel ben ik gewisseld van fabrikant omdat ik het gevoel heb dat mijn huidige veel beter werkt voor mij, al heeft het dezelfde werkende stoffen.
Ik ben blij dat ik aan de medicatie begonnen ben want het maakt mijn leven heel veel rustiger, lichter en vrolijker! En niet het belangrijkste maar toch fijn, ik zit nog op hetzelfde gewicht als voordat ik ermee begon.
hallo , ik wilde nog even iets rechtzetten voor in mijn mening wat ik had geplaats sindskort , waar staat dat ik aan het afbouwen ben van 10 mg naar 7 half , maar juist de laatse 10 mg is het moeilijkste om aftebouwen daarom ben ik toch van 10 mg naar 9 mg gaan afbouwen want 7 half mg was mijn toch te snel , ik raad aan telkens 1 mg minder aftebouwen na 10 mg ,ik gebrui[lees meer...]k geen taperingsstrips , en mijn omega 3 visolie heb ik nu ook verhoogdt naar 2capsules per dag nu ik 1 mg paroxetine ben gaan afbouwen van 10 mg nu naar 9 mg al paar dagen, ik zal later nog mijn ervaring delen hoe het verloop van mijn afbouw, veel succes
Sinds 2016 slik ik antidepressiva, ik ben begonnen met Seroxat, later Paroxetine. Zo;n tien jaar geleden gaan afbouwen, maar dat ging heel erg fout, vandaar na overleg met de arts toch weer begonnen.
Ik ben tevreden over Paroxetine, het helpt me om niet in een diepe put terecht te komen.
Ik had ernstige angsten en paniek. Ik had geen bijwerkingen van Zoloft door te beginnen met een heel lage dosering in vloeibare vorm en dat heel langzaam op te bouwen naar 50mg wat ik uiteindelijk in pilvorm nam. De angst is nog steeds niet helemaal weg maar de scherpe randjes zijn eraf. Jammer dat ik wel aan ben gekomen omdat mijn dieet me minder kon schelen.
Voordat ik aan de medicatie begon keek ik vooral naar de ervaringen op dit forum.
En ik had mezelf beloofd dat als het goed zou gaan dat ik mijn ervaring zou delen. Want ik zag vooral negatieve dan positieve ervaringen.
Ik kan jullie zeggen dat de angst paniek depressie inderdaad heftiger word in het begin bij het innemen van de medicatie reken op zo een 2 weken. Daarna[lees meer...] is het met de dag anders je hebt goede en slechte dagen. Maar als je al in een diepe dal zit moet je even door de zure appel heen. En met 12 weken is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Wat ben ik zo blij dat ik toch ben gestart met de medicatie, het was zo een moeilijke beslissing.
Maar geloof me mensen, je doet het voor jezelf.
Niemand zal je helpen om je uit de dal te trekken.!
( mama van 2 peuters )!
Tuurlijk heb ik nog wel eens slechte dagen maar als je weet dat je morgen weer een goede dag hebt, maak je je er niet meer druk om.
Voordat ik met de medicatie begon waren mijn klachten;
- niet tegen licht kunnen kijken.
- niet tegen geluiden kunnen.
- hyperventileren
- hartkloppingen
- gespannen nek, schouders.
- hoofdpijn-
- misselijk
- angst en dagelijkse paniek aanvallen.
- helemaal niet kunnen slapen ik was zeker 3 dagen slapeloos.
-depressief niks was meer leuk.
- geen energie en kracht in ledematen.
Hoi, Ik zou je zeker adviseren om een dna test te doen. Dan kan je zien hoe goed je het medicijn verwerkt. Ik bleek citalopram niet goed te kunnen verwerken en tegelijkertijd had ik wel een voor mij (te hoge dosis), waardoor ik waarschijnlijk een psychose heb gehad. je kan het doen bij het erasmus in rotterdam, cyp2c19 moet dan zeker getest worden. succes!
////Redactie:[lees meer...] Daar zijn wij het helemaal mee eens en we brengen gelijk graag ook ons eigen, veel uitgebreider, aanbod op dit vlak onder de aandacht:
Na ruim 30 jaar Paroxetine gebruikt te hebben en een aantal keer gestopt te zijn, wilde ik vorig jaar definitief stoppen. Ik zat goed in mijn vel en dacht dat de tijd rijp was. Na maanden van afbouw onder begeleiding van mijn huisarts kon ik op 1 augustus vorig jaar stoppen. In het begin had ik ondersteuning nodig van Oxazepam omdat ik een paar paniekaanvallen kreeg. Daarn[lees meer...]a leek het beter te gaan. Tot een aantal weken geleden ik weer merkte dat mijn stemming weer omsloeg. Na overleg dus weer begonnen. Voelde me een zwak persoon hierdoor en zag het als falen. Ik vraag me ook af waarom ik gestopt ben terwijl het juist zo goed met me ging. Maar dat zet ik nu aan de kant en hoop dat het over een paar weken weer beter met me gaat. Ik ben vandaag op dag 16 met 20 mg. Ben sommige dagen misselijk, soms diarree en een verminderde eetlust. Ik merkte ook dat de angsten weer toenemen. In mijn geval is dat hypochondrie. Zijn er meer mensen met deze bijwerkingen en hoe lang houden deze aan?
Na een maand gebruik, gaat het medicijn helpen. Het gaat heel langzaam, maar zeker.
Voel me minder nerveus en slaap beter. Heel fijn.
Ik hoop dat ik me nog iets beter ga voelen en ga door met therapie om mijn problemen aan te pakken.
Ik ben wel bang afhankelijk van dit medicijn te worden, maar vooralsnog helpt het mij.
Sterkte allen!
Dit herken ik ook. Na 2 weken opgehoogd naar 20. Tot 6 weken geen klachten en ineens weer wel, ook in combinatie met weer werken.
Gelukkig lees ik hier dat dit vaak ook tijdelijk kan zijn? Nog niet ophogen dus….?!
Hoi,
6 weken geleden begonnen met 10 mg, na 2 weken opgehoogd naar 20mg. Voor matige spanningen en angstklachteb. Aantal weken super goed gegaan, maar had in deze tijd ook vakantie. Echt 0 klachten nog. Nu weer werken en weer spanning. Wil niet opbouwen verder omdat ik denk dat dit echt werk gerelateerd is nu.
Mijn vraag. Na 6 weken ( 4 weken opbouw) zou ik dan het [lees meer...]maximale al merken? Ik vind het lastig te voelen wat van medicatie komt of van het feit dat ik wat rust had….
Heb/had naar volle tevredenheid jaren Zoloft. Ik had een major depressie en het derde medicijn wat ik uitprobeerde was Zoloft. De eerste twee medicijnen werkten niet... 6 weken opbouwen, 3 weken afwachten en weer 6 weken afbouwen... en dat 2 keer... Was een vreselijke tijd... maar ik was er zeker van dat er voor mij ook een medicijn bestond en dat was zo! Zoloft. Er ging e[lees meer...]en wereld voor mij open!! Ik was er weer! Zooo fijn! Mijn leven kon ik een 8 geven.
Maar helaas... Zoloft wordt niet meer geleverd en ik moest overstappen op een ander middel, Sertraline Mylan 50mg... niet afbouwen maar meteen overstappen op een ander middel... dat heb ik geweten... de klachten kwamen weer dubbel en dwars terug... maar ik had geen keus, dit middel werd mij voorgeschreven... mijn leven is nu een 6,5... Is erg jammer... want ik weet hoe ik me voorheen voelde...
Maar dit verhaal is nog niet afgelopen, want de Sertraline Mylan 50mg is ook niet meer leverbaar ... dus weer overstappen op een ander merk... dit keer Sertraline RIA50mg... ik ben heel bang dat ik me zieker ga voelen... heb geen vertrouwen maar heb nu ook weer geen keus... Weer niet afbouwen... maar meteen een nieuw medicijn... En blijft dit wel leverbaar? Ik wacht af... en hoop zoooo dat ik het overleef....
Ongeveer een maand gebruik ik nu Escitalopram. Het helpt me om beter door te slapen, maar overdag zou ik ook wel de hele dag kunnen slapen. Ik ben echt uitgeput. Vaak steken in mijn hoofd.
Ik kan niks eten door een maagverlamming en darmfalen, maar ben toch 4 kilo aangekomen en daar ben ik helemaal niet blij mee. Dat is de reden waarom ik twijfel om te stoppen. Ik wil ni[lees meer...]et nog meer aankomen. Kan iemand advies geven?
Alvast heel erg bedankt!
Categorieën met de meeste ervaringen
Depressie - antidepressiva SSRI (6055) |
Anticonceptie - overig (4362) |