Angst & paniekstoornis
Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor angst & paniekstoornis
De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: angst & paniekstoornis
Ik slik al 20 jaar paroxetine en he ook diverse keren geprobeerd om te stoppen of minderen maar merk dat ik slechter ga slapen en sombere gedachtes spelen me parten, tevens ben ik een hypochonder wanneer ik lichamelijk wat mankeer denk ik meteen aan kanker en kan bijna niet meer normaal functioneren. Het haalt bij mij de scherpe kantjes weg van de angst en paniek. Zal waar[lees meer...]schijnlijk mijn hele leven dit medicijn blijven slikken. Heb ook diverse psychologen bezocht zonder resultaat.
hallo....ik ben benieuwd hoe jullie hebben opgebouwd hoeveel dagen/weken tussen elke ophoging?
Mag ik Citaloprom gebruiken met omga 3?
Ik heb zware angststoornis en paniekstoornis. Dit medicijnen helpt om minder angst te voelen en ook in gedachte minder worden ik ben wel tevreden over deze medicijnen.
Ik gebruik al meer dan 10 jaar Citalopram tegen angst en paniekaanval. Ik ben begonnen met de druppels omdat ik zo bang was voor de bijwerkingen. Ik heb totaal geen bijwerkingen gehad. Mijn angst is niet 100% minder maar wel een groot deel afwezig. Maar als je bang bent van de bijwerkingen raad ik je aan om met druppels te beginnen i.p.v. de pillen.
Door angst en paniekaanvallen eerst met oxazepam begonnen op advies van huisarts. Dat ging de eerst weken redelijk. Maar de angst en paniekgevoelens bleven mij hinderen dat ik in gesprek bent gegaan met huisarts. Toen de citalopram erbij gekregen. 5 jaar geleden ook gekregen voor depressie, ook met bijwerkingen maar minder heftig.
Ik weet dat de bijwerkingen weer minder [lees meer...]zullen worden of weggaan, maar je/ ik voel mij zo vervelend en lamlendig die ochtenduren!!
Ik heb sinds jongs al angststoornissen, ik zal hiervoor in therapie gaan maar kreeg daar alleen maar meer angst door waardoor hun besloten om antidepressiva voor te schrijven. Ik was 10.. ik nam het en het werd inderdaad wat beter maar naar een aantal jaar voelde ik mezelf niet meer, ik kreeg waanideeën,paniekaanvallen en werd heel suïcidaal. Mijn huisarts dacht dat het va[lees meer...]n de angststoornissen kwam en verhoogde de dosering alleen maar meer waardoor ik elke nacht dacht dat ik dood ging en dat voor jaren lang, ik ben toen zelf maar gaan afbouwen (dat was heeel zwaar) nu ben ik 2 jaar schoon en heb nooit meer zulke paniekaanvallen gehad maar heb wel altijd bijwerkingen gehouden. Nooooit aan beginnen tenzij je geen andere keus meer hebt!
Ik merk dat ik duf en misselijk ben,sinds ik paroxetine aurobindo heb. De ergste bijwerking vind ik dat mijn libido weg is. Weet iemand of dit blijvend is of alleen in het begin? Ik sta nu sinds 2 weken op 50mg.
Na twee andere antidepressiva geprobeerd te hebben nu een maand paroxetine. Ik ben zeer gevoelig voor bijwerkingen daarom gestopt met de andere twee. Dit is de laatste die ik wil proberen, het dubbelzien en een oogmigraine een paar keer per week had ik ook bij de sertraline en de eerste, daarvan weet ik de naam niet meer. Dit maakt mij angstig en ik voel mij erg moe en mi[lees meer...]sselijk na de oogmigraine. Zou heel graag willen horen of er nog een kans is dat dit verdwijnt na een maand inname. Bij de sertraline verdween dit niet , die heb ik meer dan twee maanden geslikt, begonnen met 12 en een halve mg. Daarna even 25 toen veel meer last van deze klachten , weer terug naar halveren en toen over naar paroxetine. Hoop dat iemand dit herkent, nog niets over gelezen in mijn medicijn, vr. Groetjes Truus
Paar jaar geleden ermee begonnen, omdat ik mijn dagelijkse paniekaanvallen niet onder controle kreeg. 6 Maanden lang liggen sukkelen, tot Escitalopram. Wat een ellende zeg dat opbouwen! Veel bijwerkingen had ik en ik ging door een hel. Hoofdpijn, moe, duizelig, meer paniek etc.
Maar wat was ik blij dat ik had doorgezet! 10mg was toen de dosering, waar ik soms duizelig va[lees meer...]n werd. Verlaagd naar 5 en dat was voor mij de perfecte dosering.
Nu ging ik vol vertrouwen afbouwen, komt wel goed dacht ik. Afbouwen ging niet heel makkelijk vanwege de bijwerkingen maar ik zette toch door.
Nu, 6 maanden later, ben ik weer op mijn 3e dag van 5 mg. Paniekaanvallen zijn terug, ellende weer. Bijwerkingen op dit moment zijn ook niet mals! Hoofdpijn, duizelig, paniek, zweetaanvallen en ga zo maar door.
Mijn hoop is dat het weer gaat werken als voorheen, waar ik wel vertrouwen in heb.
Als ik eraan denk zal ik over een paar weken weer een bericht plaatsen, om te laten weten hoe het gaat.
Maar geef niet op allemaal! Er staan veel negatieve berichten hier die je bang maken. Mij heeft het die 3 jaar super geholpen! En wellicht vanaf nu voor de rest van mijn leven want denk maar niet dat ik nog aan stoppen zal denken als het weer zijn werkt doet.
Ik wert niet zei altyd wil niet antidepressivia maar na een dna bloed onderzoek op wat me lichaam aan kan of just niet is sertraline eruit ben nu 10 dagen dus nog ff
Ook hier iemand die alle verhalen ging lezen en wat schrik kreeg om het middel te gaan gebruiken. Om die reden wil ik mijn ervaring met jullie delen. Ik vroeg mij echt af of mijn angst en paniek nog kon afnemen en het leven voelde steeds zwaarder.
Na mijn zwangerschap en een aantal ziekenhuisopnames met 2 operaties in 3 maanden tijd ging het bergafwaarts met mij toen ik w[lees meer...]eer ging werken als docent. Ik werk compleet overvraagd terwijl ik niet goed was opgeknapt. Ik heb cognitieve gedragstherapie en ja het helpt maar het haalde helaas de angst en paniek niet helemaal weg. Om die reden heb ik op 34 jarige leeftijd voor het eerst besloten om medicatie te gaan nemen. Op 1 juli ben 2.5 week gaan opbouwen met 25 en daarna naar 50 gegaan. Geen idee of dit al de juiste dosering is maar paniek heb ik niet meer ervaren sindsdien. Het opbouwen is doorbijten en ik heb soms echt 's middags geslapen ivm de sufheid. Soms ben ik nog wat moe en geeuw ik meer. Ik zit nu een week of 6 op deze dosering. Ik ben 1 dag echt misselijk geweest. Mijn tip is 's morgens innemen na het eten met drinken. Wel droom ik soms heel heftig en is mijn libido afgenomen. Qua gewicht blijf ik redelijk stabiel maar merk ik wel dat ik er echt rekening mee moet houden! Het heeft echt even tijd nodig om te gaan merken. Mensen merken dat ik vrolijker en rustiger ben. Zelf merk ik dat ik het leven alweer wat beter aan kan! Ik ben er nog niet maar sertraline maakt mijn leven wel weer een stuk aangenamer!
Dag,
Ivm angsten na mijn bevalling ben ik escitalopram gaan gebruiken en het heeft mij erg goed geholpen.
Ondertussen ben ik een maand weer helemaal afgebouwd, dit vond ik een pittig traject.
Ondertussen slaap ik wel weer helemaal goed, maar blijf nog wel wat onrust in mijn lijf hebben en daarnaats ben ik nog niet helemaal het blije persoon die ik was.
Heeft iemand[lees meer...] ervaring met hoe lang het duurt voordat je echt weer jezelf bent na afbouw?
Ik had angst en paniekaanvallen snachts door onze gecompliceerde gezinssituatie.
Ik neem nu de 3de week mirtazapine 15 mg.
Savonds voor ik ga slapen.
Ik slaap goed door maar ben op 2 weken 7 kg bijgekomen terwijl ik anders nooit een gram bijkwam.
Ik heb een opgeblazen buik en lijk wel 5 maand zwanger ..
Voor men slaap is het goed maar lichamelijk voel ik me niet goed [lees meer...]omdat ik blijf verzwaren.
Dit verhaal schrijf ik voor iedereen die twijfelt over Sertraline voor een angststoornis of bang is voor de bijwerkingen: wat heeft dit middel mij ontzettend goed geholpen. Al een jaar of 10 kampte ik met een behoorlijk heftige angststoornis die mijn leven beheerste. Het ging met perioden soms erg slecht en ik heb in die jaren veel oxazepam en temazepam geslikt om maar de [lees meer...]dag en nacht door te komen. Mijn paniekaanvallen konden soms dagen duren en waren vooral aanwezig in sociale situaties terwijl ik eigenlijk een best sociaal persoon ben. Langzaamaan begon de angststoornis mijn leven over te nemen en ondernam ik naast werken niks meer. Vele therapieën gehad en nadat mijn laatste behandeling (psychotherapie) ook weinig effect leek te hebben had ik het bijna opgegeven. Eerder al via de huisarts citalopram geprobeerd maar hiervan waren de bijwerkingen niet door te komen voor mij. Een aantal jaren later toch maar weer geprobeerd maar nu bij een psychiater. Deze wilde mij Sertraline voorschrijven maar ik was eigenwijs en had goede verhalen gehoord over Paroxetine. Dit bleek ook te heftige bijwerkingen te hebben voor mij en na een aantal weken ben ik toch geswitched naar Sertraline. In de eerste dagen had ik vooral last van mijn darmen en baarmoederkrampen en wat hoofdpijn en een versuft gevoel. Dit trok na een paar dagen weg en na een week of 2/3 begon ik de eerste resultaten te merken: ik had meer energie, langzaamaan begonnen de constante paniek en onrust in mijn lijf weg te trekken en in sociale situaties voelde ik me veel weerbaarder. Intussen slik ik nu zes maanden 125 mg sertraline en mijn leven is totaal veranderd. Ik kan het geleerde uit de psychotherapie in de praktijk brengen omdat mijn lijf niet meer overspoeld wordt door paniek en onrust. Wat had ik dit graag eerder geweten.
Tijdens burnout heel veel angst en paniekaanvallen! Het ging alleen maar slechter! Uiteindelijk venlafaxine voorgeschreven gekregen!Eerste 2 weken heel veel bijwerkingen, daarna voelde ik me veel beter! Ik was altijd zenuwachtig, elke dag! En dat is nu helemaal weg! Ik sta veel sterker in het leven, zonder dat ik half van de wereld ben...totaal niet zelfs! Ik lees veel neg[lees meer...]atieve verhalen, maar voor mij is het een goed medicijn en zal waarschijnlijk mijn hele leven moeten blijven slikken!
Ik zit pas op de 6e dag. Ik bouw op in druppel vorm. Ik zit op 2 druppels momenteel. De opbouw fase vind ik pittig. Ik heb er oxazepam bij voor zo nodig. Ik neem dan een half tabletje in.
Het is nog te vroeg en de dosis is nog te laag om verbetering te voelen natuurlijk. En verergering hoort er veelal bij. De scores zijn nu ook gebaseerd op dit moment. Uiteraard zal ik n[lees meer...]og updates geven.
Eerste 2 dagen nergens last van gehad
3e dag opgehoogd naar 2 druppels. Had een goede dag.
Dag erna extreme hoofdpijn, misselijk etc.
Gisteren ook erg neerslachtig, gespannen etc. Toen een halve oxazepam genomen in de middag.
Vandaag afwachten… heb wel al een halve oxazepam ingenomen met de hoop dat het wat beter gaat en ik wat eetlust krijg. Ben sinds deze week 2 kilo kwijt. MAAR sinds de klachten ( waarvoor ik dit middel inneem) al 9 kilo.
Heb dit middel eerder gehad en 2 jaar gebruikt. 10mg. Opbouw was een echte hell toen. Maar het heeft uiteindelijk goed geholpen. Omdat ik na 2 jaar nog best moe was en wat afgevlakt raakte ben ik gestopt( langzaam afgebouwd) ging prima en was niet heel moeilijk. Oh en ik was 18 kilo aangekomen, vind ik ook minder want niks hielp om af te vallen. Achteraf was waarschijnlijk de dosis te hoog geworden en had ik meer baat bij een afbouw naar 5mg ipv stoppen. Want nog net geen jaar later zijn alle klachten terug.
Hopelijk werkt de escitalopram weer zo goed. Ik ga eerst naar 5mg kijken of dat voldoende is.
Ik slik dit medicijn efexor Exel 75 mg al ruim 14 jaar
Waarvan 2 keer geprobeerd heb af te bouwen zonder succes ik ga nooit meer proberen te stoppen hiermee .
Nu sinds een aantal maanden regelmatig last van paniekaanvallen zo erg dat mn man gister 112 heeft moeten bellen
De ambu broeders raade aan om oxazepam te nemen iol met de ha nu houdt mij tegen dat ik verslave[lees meer...]n heb gehad aan lorazepam en eigenlijk anti pammetjes ben
Wie heeft er ervaring mee?
groetjes uit huizen
Vanaf mijn 26e ( ik ben nu 42 ) af en aan dit middel voorgeschreven gekregen en eindelijk sinds gisteren gestopt.
Ook ik had te maken met leveringsproblemen en ben 2,5 maand lang omgezet op lorazepam, wat een afschuwelijk middel.
Veel heftiger dan alprazolam, met zware bijwerkingen. Toen 3 weken teruggezet op alprazolam, wat enigzins ontwenningsverschijnselen gaf van[lees meer...] de lorazepam ( dit middel raad ik echt iedereen af tenzij je in crisis zit )
Nu zit ik sinds gisteren op 3 x dd 10mg diazepam en de alprazolam is helemaal stop gezet.
Eindelijk!
Ik merk namelijk nu al goed hoe ontzettend verdovend het werkte op je gevoelens. Ik heb milde ontwenningsverschijnselen doordat ik nu ga afbouwen met diazepam, maar is goed te doen.
Ik slikte al diazepam naast alprazolam, maar ik ga deze nu ook helemaal afbouwen naar nul. :)
Benzodiazepinen maken je leven niet beter, het zijn en blijven symptoom-bestrijdende middelen. Zodra het uitwerkt zijn de klachten terug.
Voor kortdurend gebruik absoluut handig als het niet anders kan, maar zeker een afrader voor langdurig gebruik!
Ik wens iedereen veel succes, ik kan je alvast garanderen dat stoppen en werken aan je mindset door middel van therapie en andere gezonde coping je veel meer oplevert!
Ik ben eerder benzo-vrij geweest, en het is even lastig, maar je voelt je uiteindelijk weer meer mens!
Zolang je die troep blijft slikken zul je nooit helemaal jezelf zijn, en op lange termijn kan het nog schadelijk zijn voor je hersenen ook.
Dus hier even een andere, eerlijke mening. Hopelijk hebben jullie er wat aan.
Stoppen is echt heel goed te doen, als je op jezelf vertrouwd.
Ik neem nu mijn 4e pilletje in.
Ik heb last van zweten, slapeloosheid, geen eetlust, moeheid, extra veel paniekaanvallen en versnelde hartslag. Het laatste maakt het voor mij zo moeilijk om door te zetten. Ik heb zoveel bang 😟 hopelijk wordt het allemaal beter.
Ik ben nog maar net begonnen hiermee (dag 2), maar ik ben zo enorm misselijk. Voel mij onrustig, beven, flauw, diarree...dit is echt niet leuk. Hiervoor wil ik het echt niet doen.
Ik slik dit middel nu bijna 9 weken. 25 mg. De eerste 4 weken ontzettend last van angstig en vaag gevoel alsof ik droomde en de wereld niet echt aan voelde. Dit was erg vervelend. Dit is nu helemaal over gelukkig! Ik voel me stukken beter, minder last van angst en doe weer veel meer dingen dan voorheen buiten de deur! Hou vol als je last hebt van bijwerkingen, ze gaan weer[lees meer...] over!
Zeer beperkt leven
Spijtig genoeg was er een zeer slechte opvolging waar ze niet konden constateren dat het door de antidepressiva kwam waardoor ik in een vizieuze cirkel terecht kwam. Mijn medicatie heb ik zelf gestaakt tegen advies! Mijn zelfmoord gedachten waren meteen verdwenen, maar ik heb nog regelmatig spierspanningen, electrische schokjes, dood op, en kom geleidelijk weer bij. Ik be[lees meer...]n feitelijk nog in chock, Mijn hoofd was werkelijk een presspot waar de stoom niet uit kon. Ik kwam zot ! Ik neem nu magnesium, vit B, omega 3. En tracht die nachtmerrie te vergeten ! Als je het gevoel krijgt dat je overgevoelig komt en nog meer stresst stop meteen en ga naar je arts zodat je geen hyponatremie krijgt. Bijsluiter te herzien voor psychotrauma en stress 😓 idem voor serlain
Goedenavond, Ik gebruik sinds 7 weken citalopram, de 1e 3 weken 10 mg, verhoogd naar 20 mg. Resultaat nihil, bijwerkingen vreselijk.
Begon de eerste dagen met misselijkheid en geen trek in eten , gonzen in mijn hoofd, hoofdpijnen, tinnitus verergerd, dat alles werd na 20 mg nog veel erger, enige positive puntje wat ik heb is, ik kan iets beter slapen, nu 5 tot 6 uur [lees meer...]per nacht.
Ik overweeg morgen terug te gaan naar 10 mg en dan rustig afbouwen omdat ik zeker 2 x per week nu het gevoel krijg alsof ik flauwvallen daarbij hoge bloeddruk ineens, normaal een hele lage bloeddruk nu.
Als ik savonds in bed lig lijkt m'n hoofd uit elkaar te barsten en oorsuizen vreselijk, dus ik ga stoppen.
Voorgeschreven gekregen voor angst en paniek. Na 1 keer in te nemen werd ik na een paar uur heel ziek. Waarschijnlijk overgevoeligheid. Ik heb dus geen mening kunnen vormen over het effect op de angststoornis. Niet iedereen kan hier goed tegen. 'S avonds ingenomen, na een uur ontspannen gevoel maar paar uur later wakker geworden met paniek, hyperventilatie, buikkrampen, er[lees meer...]g misselijk, spiertrekkingen, trillen. Voelde me erg ziek. Volgende dag nog misselijk, extreem suf en zwakke spieren, kon amper lopen. Dag erna alleen nog suf maar daarna ging het beter. Houdt er dus rekening mee dat niet iedereen hier goed tegen kan.
Ziekten met de meeste ervaringen
Anticonceptie / zwangerschapspreventie (2964) |
Angst & paniekstoornis (2517) |