Angst & paniekstoornis
Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor angst & paniekstoornis
De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: angst & paniekstoornis
Hallo, ik gebruik dit medicijn nu voor de 2e week eerst een week op 5MG gezeten nu naar 10MG ik merk dat ik heel erg last heb van nare piekergedachtes over dat ik in een psychose ga belanden of iets en dat krijg ik er heel lastig uit en blijf ik erg onrustig en verdrietig. (heb ook wel last van een depressie) (Fabrikant die op mijn medicatie staat stond er niet tussen maa[lees meer...]r fabrikant is : Aurobindo Pharma B.V.)
Heb voorheen ook al 9 jaar aan de Venlafaxine gezeten alleen zijn we toen mee gestopt naar een burn out op het werk en nu naar 6 maanden (ongeveer) geen pillen te hebben gehad toch met de ggz ervoor gekozen om dit op te starten. omdat ik erg last hou van angst en paniek aanvallen en dit bleef zo lang door hoppelen dat ik er een depressie bij kreeg. Hopelijk trekken deze nare gedachtes weg en kan ik weer normaal van me leven gaan genieten.. dit hoop ik zo erg. Want dit is niet fijn.
iemand ook zo´n pieker gedachtes gehad? en trok dit ook langzaam weg?
Hoor het graag!
Jarenlang last gehad van angst en paniek maar ik wilde geen medicatie slikken omdat het zo'n troep is voor je lichaam. Met inzet van allerlei supplementen en dagelijks wandelen heb ik de angst/onrust redelijk onder controle weten te krijgen, enige wat me echt niet lukte zonder angst was autorijden. Mijn wereldje was daardoor zo ontzettend klein geworden. Dus uiteindelijk n[lees meer...]a ontzettend veel wikken en wegen toch de stap genomen om met medicatie te beginnen want zo'n klein wereldje wilde ik echt niet.
Gestart met 25mg, na aantal weken 50mg. Paar maanden deze dosering aangehouden maar het was het nog net niet. Was zeker wel een merkbaar verschil maar ik wist dat het nog beter kon dus overgegaan naar 75mg.
Hele goeie keus geweest! Ik kon weer auto rijden! Geweldig fijn!! Dus sertraline heeft mij zeker geholpen en ik heb spijt dat ik er niet eerder aan ben begonnen.
Alleen wel een aantal nadelen.
1. Ik ben heel erg veel aangekomen in de 1.5 jaar dat ik het heb geslikt.
2. Waar ik normaal gesproken tussen 08:00 en 09:00 wakker wordt sliep ik nu tot 11:00 zo niet nog later (ik werk meestal late diensten dus hoef niet vaak een wekker te zetten)
3. Kwam ik uit bed ging ik het liefst weer op de bank hangen omdat ik me lusteloos voelde.
4. Hele levendige dromen waardoor ik regelmatig met een naar gevoel wakker werd.
Door deze bijwerkingen ervoor gekozen om te starten met afbouwen.
Ik ben van 75mg naar 50mg gegaan en ben toen 2 maanden 50mg gaan slikken. Daarna om de dag 50mg en 25mg voor 2 weken en toen volledig overgegaan op 25 mg. Dit ongeveer 3 maanden aangehouden en toen 3 weken ene dag 25mg en andere dag niets. Daarna gestopt met sertraline.
5 weken zonder sertraline nu. Ik ben minder vermoeid, ben weer tussen 8:00 en 9:00 wakker en heb geen behoefte om op de bank te hangen.
Mn zin in eten is weer terug naar normaal.
Wel wat momentjes van onrust die ik voorheen niet had, maar ik denk dat dat logisch is nu stoppen met antidepressiva.
Mijn GOUDEN middel, alleen jammer vooral van gewichtstoename
Ik heb mijn hele leven angsten gehad. Was een enorme hypochonder. Toen Vorig jaar, na het bevolkingsonderzoek, uitgezaaide borstkanker werd ontdekt werden mijn angsten realiteit en wilde ik niet meer leven, het was te groot. Gelukkig slaat de behandeling zeer goed aan en heb ik mij, dankzij de paroxetine, mij nog nooit zo lekker in mijn vel gevoeld. De enige bijwerking die[lees meer...] ik heb is dat ik heel intensief droom, maar zeker niet vervelend. Dat was wel een vraag van de psychiater in het begin, of ik geen nachtmerries had. Nee dus. Had hier veel eerder mee moeten beginnen.
Dit werkte bij mij helaas niet, na al weken slecht slapen / extreme angst zorgde dit medicijn juist voor om de 10 minuten wakker worden. Ik draaide redelijk door na 2 weken proberen.
Overgestapt op Sertraline en daar slaap ik juist erg goed door (beter dan ooit, absurd); heeft positief effect op lange termijn.
Het duurde een aantal maanden, maar angst is erg afgenomen en geen suïcidale gevoelens meer, plus ik slaap onverwachts veel sneller. Van nachten wakker liggen naar binnen 15 minuten weg zijn.
Wel last van bruxisme gehad (ging na half jaar redelijk weg), tanden lijken na een jaar wat doorzichtige plekjes te krijgen en mogelijk gevoeliger voor gaatjes te worden. Daarnaast[lees meer...] ook fink wat kg aangekomen..
Het duurde een aantal maanden, maar angst is erg afgenomen en heen suïcidale gevoelens meer, plus ik slaap onverwachts veel sneller. Van nachten wakker liggen naar binnen 15 minuten weg zijn.
Slikte 16 jaar venlafaxine maar dat werkte niet meer vanaf 3 januari 2025 venlafaxine afgebouwd en citalopram opgebouwd van 10 mg naar 20 mg doordat ik veel last van hartkloppingen kreeg ben ik weer terug gegaan naar 10 mg maar ik merkte dat mijn angststoornis weer heftiger werd dus nu weer sinds een week weer opgehoogd naar 20 mg maar ik merk dat ik weer last van paniekaa[lees meer...]nvallen en hartkloppingen heb. Heeft iemand hier ervaring mee? En hoelang duurt het voordat je echt beter voelt?
Ik heb in het jaar 2023 voor het eerst temaken gehad met een paniek aanval. heel heftig was dat, door die paniek aanval ben in beland in een ware angststoornis, angst voor de dood, gekke ziektes, hartproblemen en noem het maar op. Mijn grootste vijand was ome google... maar goed heb toen citalopram gekregen en toen ging het na mate beter maar ik was extreem aangekomen door[lees meer...] verhoogde eetlust en het geen energie hebben om gezond te koken. na een poos gestopt omdat het weer goed ging, nu in 2025 in een relatie met een kleine op komst was hij er ineens weer BOEM hallo angststoornis ik heb je niet gemist, huisarts schreef paroxetine voor, na 6 weken werkte het goed maar ben teleurgesteld dat het weer zover moest komen. ik voel mij prima maar helaas wou ik al stoppen maar zonder geluk. na een week had ik weer heftige angst en zit nu weer op 10mg paroxetine.... ik wou soms dat ik iemand had om mee te praten over dit soort dingen die mij snapt..
Na een aantal maanden enorme angst, paniekaanvallen, hartkloppingen, depressie, burn out, lichamelijke klachten (hoofdpijn, maag en darm, afvallen ed) ben ik begonnen met Escitalopram. Eerst enorme tegenzin en zelfs angst ervoor maar na een slechte week met tegenzin de eerste 10mg genomen. 3/4 dagen heb ik last gehad van nachtzweet, moeheid, misselijkheid en algehele ellen[lees meer...]de en heb ik indd gedacht van ik kap ermee. Desondanks viel het me erg mee want de angsten werden niet erger. Na een aantal dagen was het weg! En na 2 weken was ik al een ander mens. Nu bijna een jaar later en nog steeds op 10mg en kan ik echt zeggen dat Escitalopram mijn leven heeft gered. Ik zag zo in de put en kon niet eens voor mn kind zorgen. Binnenkort afbouwen naar 5, ben benieuwd! Ik weet dat ik hier nare varhalen las en zo bang werd en daarom schrijf ik hier mijn positieve ervaring. Laat je vooral ook niet 20mg aansmeren, 10 kan echt genoeg zijn!
Ik heb dit middel 9 weken genomen en ben gestopt op 75mg dit in een opname. Ben uiteindelijk terug gegaan naar sipralexa wat ik ervoor al jaren nam. Voor mij was het vooral de vermoeidheid en hoofdpijn die niet weg ging bij Sertraline.
Niks voor mij helaas maar moest wel een poging ondernemen.
Hou het op zijn minst 8 weken vol vooraleer je oordeelt. mijn angst werd er we[lees meer...]l minder door maar de bijwerkingen waren niet te houden voor mij.
Succes
Eerder een paar niet succesvolle afbouwpogingen gedaan. Na ca.20 jr toch weer een nieuwe poging gedaan. Helaas na een half jaar weer dezelfde angst/paniek/depressie. Dus weer terug aan de Venlafaxine. Eerst 1,5wk 75mg en daarna opgehoogd naar 150mg. Pas na 5 weken verdween die zware deken en kwam er weer rust en ruimte in mijn hoofd. Ik heb mij er bij neergelegd en ben all[lees meer...]een maar dankbaar dat dit medicijn er is. Het is niet zaligmakend, maar maakt voor mij het verschil tussen overleven en leven.
Voor ieder die hier aan begint; Heb geduld! De eerste weken verergeren de klachten en had ik veel last van bijwerkingen. Ik had een hoge hartslag in rust, transpireerde veel en liep de hele dag als een zombie rond. Kon niet slapen en piekerde nog meer dan voordat ik begon. Slaapmedicatie en oxazepam hielpen nauwelijks. Maar nu slaap ik weer goed, kan weer genieten van alles en voel me energiek.
Zijn er hier vrouwen die ooit hun baarmoeder hebben verwijderd? Zo ja, had je baat bij dit medicijn?
Ik vermoed dat de hysterectomie mijn klachten heeft veroorzaakt en ik hoop dat het verbetert met deze medicatie.
Ik slik zelf al zon 15 jaar Escitalopram (Lexapro)
Lexapro maakt voor mij het leven weer ''leefbaar''. Zonder Lexapro heb ik heel erg veel last van stress/piekeren/angst/paniek.
Bij de vloeibare druppel vorm krijg ik echter last van een koortsachtig gevoel en huilbuien. Bij de vaste (pil) vorm totaal niet. (Dus bij deze de tip voor de gene die hier last van hebben) O[lees meer...]ok geen idee hoe dit komt?!
Ik wil iedereen waarschuwen dat er bij gebruik van dit middel ook sprake kan zijn van:
-slaapstoornissen
-depressie
-stemmingsschommelingen
-wanen en hallucinaties
Het wordt vaak voorgeschreven voor mensen met angsten en aangezien er een grote link is tussen angst en depressie worden de bijwerkingen van het product niet altijd gelinkt aan het product! De bijwerki[lees meer...]ngen staan in de bijsluiter bij zelden.
Na 8 jaar van angst en paniek had ik uiteindelijk toch toegegeven om iets te gebruiken. Gestart met 25mg, vanaf dag 2 helse bijwerkingen. 2x naar de dokter gegaan om te checken of dat wel normaal was. Uiteindelijk op dag 7 met de ambulance naar spoed gebracht, koorts, angst zoals ik het nog nooit gekend heb, ik dacht echt dat er iets ernstigs mis was. Van mijn huisarts mo[lees meer...]et ik onmiddellijk stoppen ermee. De psychiater op spoed adviseerde om nog even door te zetten en volgende week zelfs 50mg al te nemen. Geen haar op mijn hoofd denkt aan doorzetten! Als zo een klein half pilletje zoveel teweeg kan brengen in mijn lijf, dan kan dat volgens mij niet gezond zijn. Ik slaap niet, krijg geen hap door mijn keel, al 3kg kwijt. Ik laat mijn lijf even bekomen en zal daarna eens SAMe proberen (zeker eens googelen). De schrik zit er goed in, voor mij geen antidepressiva meer, misschien ben ik daar heel gevoelig aan. Veel moed aan jullie!
Ik gebruik nu 9 weken citalopram en de laatste 3 weken ging het heel goed met mij. Voelde mij weer blij en gelukkig. Wel merkte ik dat mijn gevoel wat was afgevlakt en dat ik niet meer kon huilen maar dat weegt niet op tegen de voordelen. Nu voel ik mij sinds 2 dagen weer ellendig/ongelukkkig en licht in het hoofd. Hebben meer mensen dit gehad want ik begin meteen weer te [lees meer...]twijfelen of het medicijn nog wel werkt. En voor de vrouwen onder ons; kan het ook te maken hebben met de overgang/hormonen? Ik hoor graag!
10 jaar geleden voorgeschreven door de huisarts ivm een angst en paniekstoornis. Ik kwam nergens meer, sliep bij mijn moeder in bed (lees 19 jaar toen der tijd), niet alleen durven zijn en paniekaanvallen. Begonnen met 20mg in combinatie met cognitieve gedragstherapie. Het heeft me toen echt een zetje in de juiste richting gegeven.
Ik durfde weer alleen te zijn en de ‘zi[lees meer...]n’ in het leven kwam weer terug.
Afgelopen jaar verhoogd naar 30mg ivm toenemende klachten. Bijwerkingen nu, en ook eerste keer, zijn vrij heftig maar blijven gelukkig maar 1 week. De misselijkheid blijft met vlagen terug komen maar daar valt mee te leven.
Sinds een paar werken weer verhoogd, nu naar 40mg. Ook nu waren de bijwerkingen zeer aanwezig maar ook weer na een week weg. Dit maal erg vermoeid erbij en het gevoel een constante kater te hebben. Gelukkig maar een week en nu weer weg!
Verwacht niet dat je klachten ermee opgelost worden maar het heeft mij erg geholpen (en nog steeds) in de rust weer terug te ervaren in mijn lijf en hoofd.
Jamais de ma vie dat ik dit medicament nog wil nemen ! ! !
Ik namen 7 jaar Sipralexa tot ik opnieuw volledig van mijn pedalen sloeg.
Extreme angst, paniekaanvallen, depressie...
Psychiater zei dat Sipralexa niet meer werkte dus gaf ze me Venlafaxine (150 - 75 mg)
OK, dit product heeft me (waarschijnlijk) in de beginfase goed geholpen.
Ik ben er weer boven op geraakt [lees meer...]en de angst en paniek nam weer af.
Maar o wee als ik 1 dag vergat mijn pil te nemen, dan lag ik gewoon ziek in bed en kreeg ik meteen van die verschrikkelijke brainzaps.
Het afbouwen van dit medicament neemt ondertussen al jaren (?) in beslag !
Mijn psychiater verbaasde zich er over dat ik er zo'n erge ontrekkingsverschijnselen van heb, ondanks ik op het internet genoeg gelijkaardige verhalen las...
Het is zo ver gekomen dat ik capsueles ging openen om tot lagere dosissen te komen. Maar zelfs van 12,5 mg naar 0 zorgt voor verschrikkelijke ontrekkingsverschijnselen.
Nu EINDELIJK taperingstrips bestelt, maar heb me er blauw aan betaalt (vanuit België).
Ik hoop dat ik over 3 maand vrij ben van dit medicament en NOOIT ga ik dit nog nemen !
Ik had mezelf voorgenomen om hier een 'recensie' achter te laten als het medicijn zou aanslaan, dus bij deze. Ik heb al zo lang als ik mij kan herinneren last van een angststoornis, met name gericht op sociale fobie. Dit heeft mijn leven grotendeels beheert ondanks dat ik succesvol in het leven ben (leuk huis, leuke baan, partner etc etc). Ik had met name last van blozen e[lees meer...]n zweten en was hier de hele dag mee bezig, wat anderen hier wel niet van zouden denken. Jaren therapie gehad en ook veel verschillende medicijnen geprobeerd maar zonder succes. Therapie gaf zeker inzichten, echter was het stemmetje in mijn hoofd altijd sterker. Uit eindelijk ben ik de afgelopen 5 jaar uitgekomen op een dagelijkse dosering van 1 a 2 mg lorazepam, om hiermee de angsten wat naar de achtergrond te houden. Twee jaar geleden heb ik dit zelfstandig afgebouwd; dit duurde ongeveer 6 maanden en was echt verschrikkelijk. Uit eindelijk toch weer begonnen en ongeveer 3/4 jaar geleden besloten dat ik er alsnog klaar mee was. Na zelf weer zoeken op internet kwam ik uit bij sertraline. Ik ben hier in december 2024 mee begonnen en heb nagenoeg geen enkele bijwerking gehad, wat al heel erg fijn was. Enkel soms wat moeite met het aanzetten als ik moet plassen maar uit eindelijk lukt dit altijd prima, verder niets! Ik las op internet dat het voor sociale fobie 3 a 4 maanden kan duren voordat het werkt en dat klopt! Ik heb weken lang het internet afgespeurd op zoek naar bewijs uit ervaringen van anderen dat het niet zou gaan werken voor mij. Maar godzijdank na ongeveer 3,5 maand begon het te werken. Ik heb in die tijd ook een nieuwe baan gekregen, iets waarvoor ik normaal me gek zou piekeren en situaties zou inbeelden waarin ik zou blozen en dit zou mijn hele leven beheersen. Maar hier is nagenoeg geen sprake meer van! Ik denk er nog steeds wel over na dat dit mogelijk kan gebeuren...maar het gebeurd gewoon bijna niet meer. Alsof dit nu in mijn lijf is uitgeschakeld. Ik voel me rustiger, pieker veel minder en voel mij veel zelfverzekerder. Het is niet 100% weg, maar wel voor 75 a 80% en dat is fantastisch! Ik ga mogelijk in de nabije toekomst nog ophogen van 100mg naar 125 mg om te kijken of het daarmee nog beter wordt, maar zo niet dan ben ik al zo veel geholpen! Ik ben nu mijn lorazepam aan het afbouwen (zit nog op 0,25mg en volgende op 0) en dit gaat ook veel makkelijker dan de vorige keer. Nu lukt het mij in een maand ipv de 6 maanden. Wel heb ik wat last van slapeloosheid, maar ik voel mij gedurende de dag nog steeds heel erg goed. Dus voor iedereen met dezelfde klachten: GEEF NIET OP! Ik kan natuurlijk niks garanderen, maar het duurde echt 3,5 maand voordat het werkte bij mij. Het leven lacht mij weer toe en dat gun ik iedereen hier ook.
Tijdens mijn depressie heeft Escitalopram mogelijks mijn leven gered. Maar ik denk dat Antidepressiva over het algemeen mijn leven zou gered hebben. Ik vond het niet zo fijn om dit te nemen omdat ik gewoon niets meer voelde. Zowel fysiek als emotioneel. De bijwerkingen in de eerste weken waren ook echt niet leuk.
Het is zo jammer dat dokters je alleen maar vertellen over[lees meer...] mogelijks verdikken. Alsof dat het belangrijkste is. Ik voelde mij echt heel slecht toen ik gewoon geen gevoel meer had in mijn clitoris en geen orgasmes meer kon krijgen. Ook was ik altijd neutraal of triest. Nooit blij of boos. Maar ik was ook niet doodongelukkig en vooral niet suïcidaal.
Ik heb Audhd en neem de laatste 4 jaar medicatie tot ik een jaar geleden genoeg had van antidepressiva en de bijwerkingen. Ik stopte er mee en was overtuigd dat ik niets meer nodig had. 6 maanden later zat ik terug bij de Psychiater en ben ik begonnen met Venlafaxine. Ik ben heel erg blij dat ik ondanks mijn twijfels toch begonnen ben met Venlafaxine want ik ben zoveel bet[lees meer...]er nu. De eerste 2 weken waren wel echt niet fijn door enkele bijwerkingen maar daar heb ik nu zo goed als geen last meer van. Ik was sowieso al een zweter en merk dat ik nu nog wat meer zweet, vooral s'nachts.
Wanneer ik eens een dag per ongeluk over sla, dan begin ik meteen te trillen. Ik vrees dat ik, als ik ga willen stoppen, heel veel last ga hebben van ontwenningsverschijnselen. Maar ik neem het erbij want ik voel me veel minder angstig.
Il heb een ophoging gedaan van paroxitine 3 maand geleden van 8mg. Telkens de spierspanning ietsje verbeterd komt het weer slechter als ik me even druk maak (rug, nek en hoofd). Is dit omdat er een ophoging gedaan is? Gaat dit wegtrekken? Rond ongeveer wanneer trok dit weg bij jullie? Even peptalk nodig. De angst en paniek is wel beter
Paroxetine 1 jaar 10 mg, sinds 6 februari 20 mg. Duizelig,dronken gevoel,gewoon eng.rijd wel auto,heb er dan minder last van🤷♀️. Hoofdpijn,soms nog huilen,al is het maar een paar minuten. Zit nu een jaar in huurhuisje,valt me zwaar alleen te wonen.veel gebeurt,man is nu twee jaar niet meer, dus zal het met alles te maken hebben. Bezig houden,maar in me hoofd is het hierd[lees meer...]oor wel druk,wazig zien ook,gaat dat wel weg .? Ga wel naar buiten met hondje, en nog dat mistige,soms angstige gevoel.
Heb nog niet,…zoals ik hier lees dat het geweldig is. Nu 7 weken 20 mg,pfff afwachten nog?
Zijn er mensen die ervaring hebben met alcohol en citalopram 20 mg? Bedoel niet dagelijks gebruik maar als je de kroeg in gaat. Er staat overal dat je het niet moet doen maar ben benieuwd of er ervaringen zijn en of het echt kwaad kan. En maakt dan ook verschil hoeveel je drinkt? Hoop dat iemand wil reageren :)
Maakt sommige mensen suf, en helpt sommige mensen, bij deze klachten blijkelijk.
Ik had de druppels 180 mg op een dag. Maar kreeg
Zo,n heftige diarree, dat ik naar 2*60mg ging.
Maar dan nog niks, alleen maar diaree.
Spijtig bij mij deed het niks op de klachten.
Maar 1 bijwerking zeker en dat was langaanhoudende diaree maanden lang,
Tot ik ermee stopte.
en wellich[lees meer...]t nog meer
Bijwerkingen maar dat weet ik niet zeker.
Gisteren gestart met escitalopram 5mg met daarbij 3 oxazepam 10 mg om de paniekaanvallen te onderdrukken. Was heel erg bang voor de bijwerkingen.. gisteren na inname echt kots misselijk maar dit verdween in de loop van de middag. Vandaag dus dag 2 iets minder maar wel wat minder eetlust. Merk dat ik de oxazepam erbij wel nodig heb want de paniek kwam er vanmorgen gewoon dw[lees meer...]ars door heen.. maar pff wat voel ik me suf, daarbij hoofdpijn en dood en dood moe.. ga nog niet opgeven maar jeetje wat is dit pittig. Volgens mijn psychiater duurt dit echt een week. Kan en durf ook nog niks met deze bijwerkingen zoals de deur uit gaan.. hoop dat dit snel verandert en het leven weer normaal wordt!!
Sinds half januari begonnen met citalopram. Eerst 10, daarna 20 en nu sinds 5 weken 30 mg.
Ik ben het gaan gebruiken omdat ik al een jaar thuis zit met angst en paniek en andere dingen tot nu toe onvoldoende hielpen.
Vanaf de 2e dag 10 mg merkte ik al dat de angstgolven weg bleven. Daarintegen was ik wel veel meer gespannen en sliep ik slecht.
Met de overstap naar 30 [lees meer...]mg werd ik ook erg down. Dat is gelukkig nu in week 5 minder. Ik kan nu ook weer slapen zonder lorazepam. Ik blijf echter wel veel erg nerveus/gespannen. Had gehoopt dat dat nu wel minder zou worden. Ook komen de angstgolven af en toe weer terug waar ik weer extra spanning van krijg en niet begrijp omdat het zoveel weken weg was.
Zijn er mensen met dezelfde ervaringen? Waarbij het gewoon wat langer duurde en de spanning toch nog af nam?
Volgende week moet ik weer naar de HA en ben erg in dubio of ik nog moet vol blijven houden of naar een lagere dosering moet.
Ik lees hier ook al een hele tijd mee. Ik ben in december 2024 begonnen met druppels en heb heeeel langzaam opgebouwd. Had gehoopt zo geen bijwerkingen te hebben maar dit valt helaas tegen. Vanaf 5 mg begonnen de bijwerkingen. Ik zit nu 10 dagen op 10mg. Maar wat vind ik het pittig. Ik heb nu weer last van spanning en onrust. Dit komt en gaat. Maar wordt het echt beter?! I[lees meer...]k lees hier volhouden dus dat doe ik maar.
Iemand die nog zo langzaam heeft opgebouwd en dit herken? Ik heb wel wat gelezen die langzaam opbouwen maar niet veel bijwerkingen hadden, helaas geldt dat voor mij dus niet.
Verder ook best wat bijwerkingen. Droge mond, vermoeidheid en slaap meer. Ook wat onrustig en wordt soms ook zo moe wakker.
Na heel lang wikken en wegen op 15 januari gestart met de Escitalopram 5mg. ivm een angststoornis, agorafobie. Na 1 week opgehoogd naar 10mg. Dat ging helemaal mis, totale paniek en heel veel angst. Brandend gevoel op mn borst. Na overleg psychiater terug gegaan naar 5mg voor 3 weken, daarna met kleinere stapjes (1 week 7,5mg.) omdat ik best wel angstig was na de vorige er[lees meer...]varing met kleinere stapjes overgegaan op 10mg. Dat gebruik ik vandaag 3 weken. Ik heb nog steeds last van angst. Mijn bijwerkingen zijn wel minimaal, alleen last van een droge mond en af en toe wat hoofdpijn. Dus goed vol te houden. Ik hoop dat de angst/paniekaanvallen ook snel gaan zakken maar als dat nu nog niet zo is zal ik waarschijnlijk de dosering verder verhogen.
Ik wilde het altijd zonder medicatie 'redden' maar helaas is me dat niet gelukt. Ik hoop snel op verbetering.
Heel veel reviews gelezen waardoor ik alleen nóg angstiger werd om het te gaan gebruiken, maar zonder hoe het leven er uit zag zonder medicatie ging ook niet meer. Ben benieuwd en hoop ook op wat positieve verhalen.
Ben 2 dagen geleden begonnen met 5mg. In de ochtend al meteen flinke hoofdpijn, gisteren heel erg beroerd geweest. Oorsuizen, buikpijn en huilen. Echt niet te doen. Dus wil al meteen stoppen. Kan dit niet volhouden omdat ik 2 kinderen heb rondlopen en ben alleenstaand... Trek dit niet om vol te houden
Ziekten met de meeste ervaringen
Anticonceptie / zwangerschapspreventie (3140) |
Angst & paniekstoornis (2812) |