Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

Dr. Mike Evans

Dr. Mike EvansArts & Ass. Professor
St. Michael’s Hospital
St. Michael’s Hospital

4expert mening(en) geschreven

Darmproblemen - ontsteking

Mijn advies bij de ziekte van Crohn en Ulceratieve

Veel voorkomende ziektebeeld in deze categorie

Darmproblemen - ontsteking

Omschrijving van dit ziektebeeld

Bij de ziekte van Crohn en bij Ulceratieve Colitis ontstaan er ontstekingen in de darm, dit kan uiteindelijk een nadelig effect hebben op de vertering en opname van voedingsstoffen. Symptomen die hierbij horen zijn maagpijn, slechte stoelgang, gewichtsverlies, verminderde eetlust, koorts, nachtzweten en extreme vermoeidheid. Dit zijn specifieke symptomen, maar het is belangrijk om te onthouden dat zowel de ziekte van Crohn als Ulceratieve Colitis bij iedereen anders kan verlopen.

Tips m.b.t. deze aandoening

De benodigde aanpassingen in het dieet zijn per individu verschillend. Er is een grote variatie van persoon tot persoon, dus bewustzijn over welk voedsel je niet of juist goed kan verdragen, kan zeer nuttig zijn, net als genoeg drinken. Bewustzijn is ook belangrijk als het gaat om het omgaan met stress. Kijk hier naar mijn filmpje voor meer info over de ziekte van Crohn en Ulceratieve Colitis.

01-07-2014