Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

Dr. Mike Evans

Dr. Mike EvansArts & Ass. Professor
St. Michael’s Hospital
St. Michael’s Hospital

4expert mening(en) geschreven

Verslavingsziekten

Mijn advies om te stoppen met roken

Veel voorkomende ziektebeeld in deze categorie

Verslavingsziekten

Omschrijving van dit ziektebeeld

De eenvoudige opvatting dat we op een dag wakker worden, zeggen dat roken slecht is voor ons en dan zomaar stoppen. Dat kan gebeuren voor sommige rokers, maar voor de meesten is deze opvatting nog maar het begin. Het is hard werken om te stoppen met roken. Er is een mix van zelfkennis, vastberadenheid, timing en planning voor nodig. Het is belangrijk dat je een goed plan maakt en een aantal back-up plannen. Een plan kan bijvoorbeeld een stopdatum, het omgaan met moeilijke situaties en ontwenningsverschijnselen bevatten en een stopmanier die bij je past.

Tips m.b.t. deze aandoening

Je kans om echt te stoppen met roken wordt verhoogd als je hulpmiddelen gebruikt. Voorbeelden zijn: nicotinevervangende middelen, zoals kauwgom of pleisters, het gebruik van medicijnen, zoals Champix, of hulp van experts op het gebied van verslaving. Al mijn tips zijn in bovenstaand filmpje verwerkt!

01-07-2014