ziekte

Bloedvergiftiging

Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor bloedvergiftiging

Naam Aantal ervaringen Effectiviteit Algehele tevredenheid
Gentamicine 1 4
Amoxicilline / Clavulaanzuur 1 5

De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: bloedvergiftiging

Gentamicine

24-07-2018 | Man | 58
gentamicine
Bloedvergiftiging
Na het onder controle brengen van een ernstige li been trombose een zeer ernstige bloedvergiftiging (algehele sepsis) met bijna fatale afloop. Ciprobay werkte niet genoeg en daarom werd als laatste redmiddel Gentamycin ingezet dat 3x per dag als infuus werd ingebracht (25 ml per flesje). Enige weken na ontslag uit het (duitse) ziekenhuis kwam een enorme aanval van duizelig[lees meer...]heid van 12 uur met alles eromheen. Na een maandenlange lijdensweg langs artsen en specialisten kwam uiteindelijk een diagnose in de Uni Kliniek Mainz en medicatie (3x daags beta histine) maar zonder verwijzing naar Gentamycin. Blijvend beschadigd. Zou niet moeten mogen zonder voorlichting!

Amoxicilline / Clavulaanzuur

05-11-2013 | Vrouw | 19
amoxicilline / clavulaanzuur
Bloedvergiftiging
Door een ontstoken vinger bijna een bloedvergiftiging. Kwam hier 6 uur na dat ik de ontsteking achter. Door een rode streep over mijn vinger en hand. Na de huisarts naar de ehbo kreeg ik amoxicilline-clavulaanzuur voorgeschreven. Een half uur na inname voelde ik me high, een beetje wazig en sprak met dubbele tong. Na de eerste 2 dagen werd ik alleen nog erg moe en kreeg v[lees meer...]aak erge honger. Maar sinds de laatste dag van inname last van een jeukend gevoel bij mijn anus. Het middel werkte verder goed!!!

Ziekten met de meeste ervaringen

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (3141)
Angst & paniekstoornis (2817)
Depressie (2613)
Hoge bloeddruk (1963)