Overgang
Bestaat uit:
Overgang
Menopauze (34)
Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor overgang
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Marvelon | 1 |
Microgynon '30' | 1 |
Ferrofumaraat | 1 |
![]() |
De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: overgang
Kreeg dit middel omdat ik na het plassen last had van een branderig gevoel, alsof ik telkens een blaasontsteking had en vaginale droogheid. Gebruik het nu een week en de branderigheid is gestopt, maar heb nu sinds 4 dagen een ontzettende buikpijn onderin, de huisarts herkent dit niet als bijwerking, als dit nog zo is als ik het 2 keer per week ga gebruiken, moet ik op co[lees meer...]nsult komen. Zie op deze site dat het wel degelijk een bijwerking kan zijn, dus vandaar dat ik nu even reageer.
Je hoeft niet te stoppen is op
Nederlands recept gewoon verkrijgbaar in België
Gebruik het middel nu 8 dagen. Ik zou het eerst dagelijks moeten gebruiken voor 14 dagen en daarna 2 keer per week. Maar 5 dagen na starten kreeg ik onderbuikpijn. Dit werd later heviger, soms gepaard met misselijkheid. Vocht vasthouden. Een vervelend bijna pijnlijk gevoel in de schede. Stap nu over naar 2 keer per week. Nog even afwachten als de klachten blijven stop ik [lees meer...]er mee.
Nu 9 mnd femoston gebruikt maar weer ongesteld 2x per maand. Wel verdwenen de opvliegers en nachtelijk zweten Verder geen pijn in mijn gewrichten maar daar zijn andere middelen voor.ik stop nu voor 3 mnd en ben benieuwd hoe het verloop gaat.
Graag info over online kopen ban Premarin
Ik gebruik het nog niet zo lang, 1,5 mnd.
Ik heb nu een soort van menstruatie die nu 5 dagen gaande is, is dit normaal? Hoelang duurt het doorgaans bij jullie? Of kan ik beter stoppen?
Ik heb het een maand gebruikt en ga nu stoppen. Hele dag buikpijn, menstruatie begint weer terwijl deze 2 jaar er niet meer was. Mijn gewicht vliegt omhoog. Helaas. De opvliegers en nachtzweten en slecht slapen zullen gewoon weer terugkomen zei mijn huisarts.
Geweldig!!!!!
Slik geen enkel medicijn .
Heb alleen last van artrose.
Golf, sport, wandel, doe alles.
Houdt je jong.
Activelle was prima de eerste 4 maanden. Echt super. Nu voel ik teveel mijn hart sneller kloppen dan normaal. Ik bekijk het nog even en ga naar een cardioloog gaan. Afbouwen is gevaarlijk. Men moet er inn1x mee stoppen. Tip: ga naar gynecoloog ipv eigen diagnoses op internet te maken. Ieder lichaam is anders
Redelijk vergelijkbaar verhaal: al een jaar geen menstruatie, wel erge opvliegers en zweten hele dag. Femoston continu gekregen. Naar spul, ik was vd opvliegers af maar kreeg er veel voor terug. dus weer gestopt: na 5 dagen werd ik ongesteld en nu ‘vrolijk’ weer om de 4-5 weken ongesteld. En dat op m’n 56’e….
ik stop omdat ik teveel bijwerkingen heb.
///RED mijn medicijn.nl: in de gebruiksvoorwaarden staat dat er geen 'handel in medicijnen' gedreven mag worden op mijnmedicijn. Medicijngebruik dient via een voorschrijvend arts plaats te vinden en aflevering van medicatie via een geregistreerde apotheek./////
Toen ik in de overgang kwam en er veel last van had ben ik zTibolon gaan proberen .Voor de stemmingswisselingen kreeg ik via de huisarts dit middel.
Het werkt bij mij zeer goed. Heb nergens last van. Geen bijwerkingen of ander ongemak. Soms zou ik willen stoppen om mijn natuurlijke ritme te gaan volgen. Dan echter komen de overgangsklachten weer sterk terug. Dus nu maar b[lees meer...]esloten ze in te nemen. En me er verder niet al te druk over te maken.
Al jaren overgang bezig ..
Geen (nacht) zweten had toen wel last van erge hartkloppingen stemmingswisselingen en het niet in slaap kunnen komen was het ergste qat er is ..
Gebruik vanaf okt vorig jaar femoston continu 1/5 kreeg na 4 mnd een bloeding /menstruatie pijn wist niet meer hoe dat voelde maar niet fijn rest van klachten gelukkig niet meer of in vele mindere m[lees meer...]ate
Helaas heb ik nu weer een menstruatie ( na 3/4 weken weer) helaas elke mnd tot nu toe bloedingen ...HA zei toen ik de pil kreeg dat kans heel klein was dat ik doorbraakbloedingen zou krijgen nou helaas wel ...ik maak me daar wel wat zorgen over ...moet nu een week stoppen met Femoston continu en dan mag ik hem weer verder slikken..vreemde is wel heb nu 1 dag geen Femoston geslikt en ik kon niet in slaap komen zou het aan het slikken van 1 keer geen pil slikken liggen?
Hopend blijft het bij 1 nacht
Iemand hier ervaring mee?
Hoor het heel graag
De groetjes
Ik ben het gaan gebruiken, omdat ik op mijn 41e vervroegd in de overgang kwam door chemo. Ik had opvliegers, verloor urine, was ongelukkig en lag badend van het zweet in bed. De gynaecoloog heeft mijn bloed getest (2x met enige tijd ertussen), waaruit bleek dat het niet meer goed kwam. Nadat ik femoston 1/10 heb voorgeschreven werd ik weer redelijk mezelf. Heerlijk! Ik sli[lees meer...]k het inmiddels 11 jaar en mag het van mijn gynaecoloog nog even doorslikken. Ik ben er zeer happy mee
Mijn overgangsklachten liepen de spuigaten uit. Zeer pijnlijke gewrichten en spieren, somber, prikkelbaar en werkelijk altijd moe. Het middel hielp uitstekend. Al binnen een paar dagen waren de scherpe randjes er af. Echter, voor de 3e keer door gebruik van hormonen bleek ik een echt gevaarlijk hoge bloeddruk te hebben gekregen. Weer van de medicatie af, klachten komen h[lees meer...]elaas terug, maar mijn bloedruk is nu na 3 weken weer helemaal op orde.
Ik zou willen stoppen vermits je maar een bepaalde tijd dit mag innemen.
Jarenlang pillen geslikt, Angelique, toen gemisten met als laatste 0.5 mg. Gestopt en verschrikkelijke klachten. 60 je, overweeg nu weer te beginnen met pleisters . Slapeloosheid zonder iets te nemen nu, opvliegers, gewrichtspijn
Ik ben begonnen met deze tabletten op aanraden van de gynaecoloog na het plaatsen van een pessarium.
De eerste dag ging het goed, behalve dat ik in de middag erg moe werd en hoofdpijn klachten kreeg.
De dagen daarna steeds 5 minuten na het inbrengen van het tablet vreselijke jeuk en zo'n branderig gevoel dat het haast niet te doen was.
Op dag vijf na het inbrengen wer[lees meer...]d het branderige gevoel te gek. Ik heb de tablet verwijderd en besloten op zoek te gaan naar iets anders.
Ik ben echt een doorzetter en geen ' klager' maar dit gaat zelfs mij te ver.
Het voelt niet goed!
Ik slik al 10 jaar Femoston, dit in eerste instantie voor mijn geestelijke gesteldheid tijdens de overgang, ik huilde om alles, of werd juist heel boos om niks.
Na 10 jaar adviseerde mijn huisarts om maar eens te stoppen omdat ik nu met 57 jaar wel door de overgang heen zou zijn.
Ik dacht idd ik wil het wel proberen altijd pillen slikken is ook niks. Nu een half jaar lat[lees meer...]er ben ik net een wandelende fontein heb zoveel opvliegers dat ik met tissues overal op mijn lichaam in bed lig en na 5 mnd een ander matras heb gekocht omdat ik er vies van was geworden.
Ik heb de huisarts gebeld dat ik er klaar
Mee ben en de pillen weer wil want t moet wel leuk blijven.
Nu moet ik eerst naar de gynaecoloog, gelukkig had ik nog voor twee mnd liggen en ben er gewoon aan begonnen.
Geen zweten meer snachts maar ik merk wel dat mijn lichaam weer aan de hormonen moet wennen.
Slaap nu ondanks dat ik geen opvliegers meer heb erg slecht, maar dat komt hopelijk snel goed, verder ben ik heel tevreden.
Minder opvliegers , wel haaruitval .gevoelige borsten en buik.
Van de gewone pil yasmin .Met 10 migraine aanvallen per maand,naar femoston overgestapt.Wat een drama,30 dagen migraine,daar tableyten voor wat weer medicijnafhankelijke hoofdpijn veroorzaakt.Ten einderaad.
Zonder dat ik het wist was ik in de overgang. Ik kampte al jaren met slapeloosheid, toegenomen stemmingswisselingen, extreme emoties en de laatste tijd ook gewrichtspijn. Ik dacht dat ik gewoon slecht sliep en ouder werd (51). Toch had ik het idee dat ik niet meer echt mezelf was.
Ik las een artikel online over de overgang en realiseerde me dat dit aan de hand was. Ik be[lees meer...]n via een vrouwenkliniek begonnen met hormoontherapie. Nachtelijk zweten en gewrichtspijnen waren onmiddellijk verdwenen. Mijn geheugen werkte weer, ik kon me weer concentreren, was niet meer oversentimenteel, etc..
Ondanks dat ik het 'spannend' vind om hormonen te gebruiken, ben ik er heel blij mee. Ik voel me weer gewoon mezelf.
Na veel klachten overgang dit middel gaan ikken .
Samen met estradiol pleister 50
Helaas veel bloedingen tussen door.
De rest symptomen geweldig,helaas alleen bloedingen tussendoor
Hallo, in verband met erg depressieve klachten, ( geen opvliegers o.dat ik al AD slik) ben ik na diverse therapieen/gesprekken met psycholoog (1e diagnose was burn-out) zo'n 4 weken geleden begonnen met Femoston continu. Ik heb nu het idee dat de depressieve gevoelens wel verminderd zijn, maar heb nu een onrustig en gejaagd gevoel. En ontzettend veel hartkloppingen. Zou di[lees meer...]t kunnen komen door de beginfase en zal het overgaan na langere tijd gebruik ? Lees overal dat je het de tijd moet geven. Iemand ook ervaring dat de klachten de eerste weken verergeren ?
Ik ben naar de Hormoonpoli gegaan ivm opvliegers daarbij sliep ik slecht en had al twee jaar chronische (onder)rugpijn.
Ik slik 2 tabletten utrogestan in de avond en ben bijna helemaal van mijn rugklachten af, bizar, en slaap ook een stuk beter. Ik heb een spray oestrogeen voor de opvliegers maar die zijn er even niet meer dus die gebruik ik weer als het weer opkomt. Gewe[lees meer...]ldig! Het enige nadeel is dat mijn borsten vreselijk gevoelig zijn. Voor mij is dagelijks gebruik voorgeschreven, dat vind ik wel vreemd omdat ik bijna overal lees dat het twee weken wordt gebruikt per cycles.
Van eindeloos veelopvliegers, niet slapen, pijn in de gewrichten naar een fit mens. Was ik maar jaren eerder naar arts gegaan!
Ik had al een tijdje enorm last van nachtzweten. Ook werd mijn nachtrust daardoor verstoord en dat kon ik merken overdag, weinig concentratie en vergeetachtigheid maar vooral moe! Ik dacht , ach iedere vrouw moet hier doorheen. Was ook al begonnen met bij een sportschool omdat dit meer vitaliteit zou kunnen opleveren (via mijn werkgever welke aangesloten was bij bedrijfsf[lees meer...]itness plan scheelt 40% abonnementskosten!) Ik heb geen overgewicht en eet gezond dat is ook belangrijk volgens de sportschool en hadden voor mij een eetplan die geeft de hele dag door energie (6x per dag eten ipv 3x), dit kun je dus ook laten controleren en het eetplan is per persoon verschillend. Bij mij is het vooral gericht op calorieën. Al met al zag ik aan mijn lichaam dat dit wel gestroomlijnd werd maar voorkwam niet het nachtzweten en het vaak naar het toilet moeten. Toen ineens vrijen pijnlijk werd heb ik als de sodemieter een afspraak gemaakt met mijn huisarts . Die schreef mij deze wonderpil voor. Na de 2e pil merkte ik direct verschil. Geen nachtzweet en 6 uur slaap achtereenvolgens wat fijn! Totaal geen bijwerkingen overigens. Prachtige uitvinding. En niet onbelangrijk dat het vrijen weer fijn is!
Slik 12 dagen per maand, naast dagelijks oestrogeen. Tijdens gebruik tot 1-2 dagen na stop, bovengenoemde klachten.
Ben sinds een paar maanden begonnen met femoston omdat ik heel slecht sliep en heel veel last had van mijn gewrichten. Ik had niet erg veel last van opvliegers wel was ik ook heel somber. Al deze klachten zijn zo goed als verdwenen. Dus ben daarom heel tevreden over het gebruik van femoston. Wel heb ik erg veel last gekregen van extreem veel haaruitval en zou daarom missc[lees meer...]hien willen stoppen maar ben bang dat de andere klachten weer terugkomen. Zijn er misschien ook nog andere die als bijwerking haaruitval kreeg en zo ja of dat ook over gaat
Ziekten met de meeste ervaringen
Anticonceptie / zwangerschapspreventie (2910) |
Angst & paniekstoornis (2467) |