ziekte

Pelvic inflammatory disease (PID)

Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor pelvic inflammatory disease (PID)

Naam Aantal ervaringen Effectiviteit Algehele tevredenheid
Metronidazol 4 5
3,75
Ofloxacine 2 4

De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: pelvic inflammatory disease (PID)

27-09-2025 | Vrouw | 30

Bijwerkingen

slapeloosheid

Dit middel is echt afschuwelijk! Op de 2e en 3e dag van gebruik kreeg ik last van enorme slapeloosheid. Ook waren mijn dromen zeer verontrustend en vergelijkbaar met slaapverlammingen. Ik werd echt om de 2 uur wakker met een zware desoriëntatie en sufheid... Ook last van opgejaagd gevoel en soms hartkloppingen. Uiteindelijk heeft het middel wel gewerkt :) Ik hoop dat ik di[lees meer...]t NOOIT meer hoef te slikken.

14-03-2023 | Vrouw | 25
Pelvic inflammatory disease (PID)
Ik kreeg deze antibiotica icm Ofloxacine. Ik had zelf nog nooit antibiotica gebruikt. Omdat ik erg bang ben om over te geven vond ik het heel eng om met de kuur te beginnen. Vooral na het lezen van de ervaringen op deze site. Maar vanwege de ondraaglijke buikpijn moest ik er toch aan geloven. En de bijwerkingen zijn me reuze meegevallen! Eerste dagen had ik last van hoofdp[lees meer...]ijn en af en toe een beetje misselijk. Maar geen gekke dingen. Daarom dat ik graag mijn positieve ervaring hier deel. Mocht je het ook spannend vinden om de antibiotica te nemen, komt echt goed en maak jezelf vooral niet gek. Voor je het weet is de kuur voorbij. Mijn klachten waren na 3 dagen helemaal weg.

Ofloxacine

03-10-2022 | Vrouw | 54
ofloxacine
Pelvic inflammatory disease (PID)
Ik kreeg in maart 2020 een kuur van 2 weken voorgeschreven, gecombineerd met Metronidazol tegen vermoedelijke baarmoederontsteking die enkele weken na het plaatsen van een Mirena spiraaltje was ontstaan. Na een kleine week gebruik begon ik een geïrriteerde bovenrug te krijgen en leek het op een gegeven moment duizenden naalden in mijn rug staken. Na 9,5 dag gebruik hield [lees meer...]ik het niet meer van de brandende pijn op m.n. mijn bovenrug en heb ik besloten om met de gehele kuur te stoppen. Het bleek voldoende om de baarmoederonsteking te verhelpen, maar na het stoppen met deze medicatie werd de zenuwpijn alleen maar erger i.p.v. af te nemen. Deze verspreidde zich naar mijn hals, nek, achterhoofd, buik, onderarmen en bovenbenen. Eigenlijk kreeg ik in vrijwel elk lichaamsdeel, waar langer dan een half uur druk op kwam door er bijvoorbeeld op te leunen of te liggen brandende zenuwpijnen. Ook had ik steken en het gevoel van naaldprikken erbij, en soms tintelingen op de bovenkant van mijn voeten. Helaas is over deze ernstige en langdurige bijwerking (zenuwschade) weinig bekend op het Nederlandse internet. Pas toen ik op Amerikaanse en Duitse media ging zoeken, bleken er veel meer mensen ernstige, aanhoudende klachten te hebben overgehouden na het gebruik van antiobiotica met fluorochinolonen, zoals Ofloxacine. Had ik dit maar eerder geweten, ik heb er een lange periode van veel pijn en ongemak aan overgehouden. Na het lezen van allerlei wetenschappelijke artikelen op internet over de evt. behandelmogelijkheden van opgelopen schade ben ik na een aantal weken gestart met diverse antioxidanten en aminozuren om de schade in mijn zenuwstelsel te verminderen. Daarnaast heeft Amitriptyline en de natuurlijke pijnstiller PEA mij door de ergste pijn heen geholpen. Ook slaapmedicatie (Zopiclon) heeft mij het eerste jaar echt gered, omdat ik daarmee tenminste nog kon slapen met de zenuwpijnen. Nu, 1,5 jaar later, heb ik nog steeds restklachten in mijn bovenrug, waar de zenuwpijnen oorspronkelijk ontstonden. Ik kan nog steeds niet langer dan een half uur met mijn rug leunen tegen de bureaustoel of langer op mijn rug liggen, maar het is gelukkig wel vooruit gegaan. Wees echt voorzichtig met dit antibioticum met mogelijk ernstige gevolgen voor de gezondheid. Er zijn veel slachtoffers door gevallen.

08-06-2020 | Vrouw | 55
Pelvic inflammatory disease (PID)
Paniekaanval na nachtmerries , huilen out of the blue, depersonalisatie, derealisatie, diarree, misselijk, wazig zien, minder goed horen. spierpijn, gewrichtspijn , moe. Mijn genoemde klachten waren gelukkig na een dag of 4 minder, wel bleef diarree, spier-en gewrichtspijn. Dat is nieuw voor mij, lees dat dit erbij hoort en langzaam weer verdwijnt. Ben nu 5 dagen na kuu[lees meer...]r langzaam minder stijf. Even een kanttekening: vaak krijg je bij deze kuur ook ‘OFLOXACINE’ , in mijn geval 2x 2 200 pch, hierbij kunnen ook veel van bovengenoemde klachten ontstaan, met name de spieren en gewrichten. Toch blij dat ik afgemaakt heb, na ongeveer half jaar ‘vervelend voelen’ en nooit aan PID gedacht, terwijl ik het 8 jaar geleden ook heb gehad..., nu weer lekker in mijn vel. De pijn in gewrichten en spieren zullen nog wel helemaal verdwijnen. Heftige medicatie, maar werkt goed.

08-06-2020 | Vrouw | 55
Pelvic inflammatory disease (PID)
Had na dag 1 meteen verlichting klachten, daarna paar nachten nachtmerries, huilen, piekeren, depersonalisatie, maar... ik reageer meestal eerst heftig op (vooral dit soort) medicatie. Ben nogal HSP. Doorgezet, na paar dagen alweer blijer, wel beetje moe, maar dat was ik al door bacterie, volledige kuur diarree, lastig, maar gaf wel lekker ‘opruimgevoel. nu klaar, twee wek[lees meer...]en afgemaakt. Voel me veel beter, liep er achteraf al minstens half jaar mee, maar dacht niet aan PID. Conclusie: voor mij iig erg goed middel, als je ook heftige verschijnselen hebt, zou ik wel dag of 3 proberen, als de bijwerkingen zo heftig blijven, dan teruggaan en ander proberen. Nb: ik loop vrij veel lange afstanden, paar keer per week, kon altijd zo opstaan uit stoel of bed, nu na twee weken kuren ( en wel gelopen maar iets minder) zo stijf als een plank. Steken in vooral schouders, armen, gewoon helemaal vast alles. Na even lopen wel beter. Heet iemand deze bijwerking? Het wordt nu langzaam beter, staat trouwens ook wel in bijsluiter. Heftig middel maar als je volhoudt wel zeer effectief.

Ofloxacine

01-07-2016 | Vrouw | 30
ofloxacine
Pelvic inflammatory disease (PID)
vele bijwerkingen gekregen die er stonden. algehele malaise. heb me nog nooit zo slecht gevoeld. het heeft wel gewerkt. mocht niet stoppen vd huisarts.

Ziekten met de meeste ervaringen

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (3227)
Angst & paniekstoornis (2965)
Depressie (2697)
Hoge bloeddruk (2059)