Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Ofloxacine

15
meningen

Ofloxacine

ofloxacine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
Achillespees ontstekingen spierpijn in benen en rug

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Blaasontsteking (6 meningen)
Urineweginfectie (2 meningen)
SOA (seksueel overdraagbare aandoening) (1 mening)
Bacteriële infectie (1 mening)
Voorhoofdsholteontsteking (0 meningen)
Bronchitis (0 meningen)
Nierbekkenontsteking (0 meningen)
Prostaatontsteking (0 meningen)
Bijbalontsteking (0 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Ciprofloxacine (340 meningen)
Avelox (37 meningen)
Tavanic (29 meningen)
Levofloxacine (25 meningen)
Norfloxacine (23 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Bij gebruik fluorochinolonen verhoogd risico op schade aan spieren en zenuwstelsel

Fluorochinolonen zijn antibiotica die gebruikt worden voor de behandeling van verschillende bacteriële (levensbedreigende) infecties. Het verhoogde risico bestaat bij gebruik via de mond, longen (inhalatie) en injecties. In Nederland betreft het ciprofloxacine, levofloxacine, moxifloxacine, ofloxacine en norfloxacine.

Gebruikt u ciprofloxacine, levofloxacine, moxifloxacine, ofloxacine of norfloxacine? Neem contact op met uw arts. Verander uw dosis niet en stop niet met het gebruik van het medicijn zonder dit met uw arts te bespreken.

CBG (02-11-2020)

1
3

Ofloxacine

08-04-2024 | Vrouw | 38
ofloxacine (200mg)
Middenoorontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een week druppelen voor een middenoorontsteking was deze nog niet over. Daarom nieuwe druppels gekregen. Ik heb geen bijwerkingen gehad van dit medicijn.
1

Ofloxacine

14-02-2024 | Man | 58
ofloxacine (400mg)
Urineweginfectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

Achillespees ontstekingen spierpijn in benen en rug

Na enkele dagen gebruik van het medicijn kwamen de eerste klachten: zere achillespezen. Ik had toen moeten stoppen met het middel weet ik nu... Ik heb de kuur afgemaakt en de klachten werden alleen maar erger. Mijn achillespezen raakten ontstoken, al mijn gewrichten deden pijn en spierpijnen in mijn benen. Nu enkele weken na de kuur zijn de klachten nog steeds aanwezig. Ze[lees meer...] zijn amper minder zijn geworden. Ik ben bang dat ik hier nog weken of zelfs maanden last van ga houden. Wat een ongelofelijk slecht medicijn is dit (voor mij). Mijn advies voor andere gebruikers: ga meteen naar je huisarts of apotheek als je klachten krijgt. Dit medicijn zorgt alleen maar voor meer ellende als je pech hebt.
1

Ofloxacine

03-10-2022 | Vrouw | 54
ofloxacine (400mg)
Pelvic inflammatory disease (PID)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg in maart 2020 een kuur van 2 weken voorgeschreven, gecombineerd met Metronidazol tegen vermoedelijke baarmoederontsteking die enkele weken na het plaatsen van een Mirena spiraaltje was ontstaan. Na een kleine week gebruik begon ik een geïrriteerde bovenrug te krijgen en leek het op een gegeven moment duizenden naalden in mijn rug staken. Na 9,5 dag gebruik hield [lees meer...]ik het niet meer van de brandende pijn op m.n. mijn bovenrug en heb ik besloten om met de gehele kuur te stoppen. Het bleek voldoende om de baarmoederonsteking te verhelpen, maar na het stoppen met deze medicatie werd de zenuwpijn alleen maar erger i.p.v. af te nemen. Deze verspreidde zich naar mijn hals, nek, achterhoofd, buik, onderarmen en bovenbenen. Eigenlijk kreeg ik in vrijwel elk lichaamsdeel, waar langer dan een half uur druk op kwam door er bijvoorbeeld op te leunen of te liggen brandende zenuwpijnen. Ook had ik steken en het gevoel van naaldprikken erbij, en soms tintelingen op de bovenkant van mijn voeten. Helaas is over deze ernstige en langdurige bijwerking (zenuwschade) weinig bekend op het Nederlandse internet. Pas toen ik op Amerikaanse en Duitse media ging zoeken, bleken er veel meer mensen ernstige, aanhoudende klachten te hebben overgehouden na het gebruik van antiobiotica met fluorochinolonen, zoals Ofloxacine. Had ik dit maar eerder geweten, ik heb er een lange periode van veel pijn en ongemak aan overgehouden. Na het lezen van allerlei wetenschappelijke artikelen op internet over de evt. behandelmogelijkheden van opgelopen schade ben ik na een aantal weken gestart met diverse antioxidanten en aminozuren om de schade in mijn zenuwstelsel te verminderen. Daarnaast heeft Amitriptyline en de natuurlijke pijnstiller PEA mij door de ergste pijn heen geholpen. Ook slaapmedicatie (Zopiclon) heeft mij het eerste jaar echt gered, omdat ik daarmee tenminste nog kon slapen met de zenuwpijnen. Nu, 1,5 jaar later, heb ik nog steeds restklachten in mijn bovenrug, waar de zenuwpijnen oorspronkelijk ontstonden. Ik kan nog steeds niet langer dan een half uur met mijn rug leunen tegen de bureaustoel of langer op mijn rug liggen, maar het is gelukkig wel vooruit gegaan. Wees echt voorzichtig met dit antibioticum met mogelijk ernstige gevolgen voor de gezondheid. Er zijn veel slachtoffers door gevallen.
1

Ofloxacine

29-01-2019 | Vrouw | 71
ofloxacine (400mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg het medicament voorgeschreven voor een urinaire infectie. Al na de eerste inname voelde ik me misselijk. 's Nachts kon ik niet slapen van een brandend gevoel aan mijn hiel en de derde nacht,hevige pijn in beide knieën. Ik had ook een vervelend getuut in mijn oren en af en toe een raar zicht( droeg precies oogkleppen.....)Amandelen zwollen precies op.(raar gevoel i[lees meer...]n mijn keel) Nu is de behandeling al 14d. gestopt, maar ik voel nog altijd een spierstijfheid. Dit medicament wil ik NOOIT meer nemen. Gelukkig las ik op internet dat al die symptomen bij het medicament hoorden want ik werd ongerust!
2

Ofloxacine

22-08-2017 | Vrouw | 30
ofloxacine (400mg)
Chlamydia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Donderdag begonnen met 400 gram ofloxacine icm met 500 gram metronidazol, meteen paniekaanval en licht gevoel in hoofd, dag erna heel suf alsof je constant aangeschoten bent, dit hield aan zelfs na 6 dgn, had n kuur gekregen voor 14 dgn, maar hield t niet vol! Heb nu n lichtere kuur, ik moest per direct stoppen met beide medicijnen, gezien de ernst v d bijwerkingen.
2

Ofloxacine

30-09-2016 | Vrouw | 54
ofloxacine (200mg)
Blaasontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Medicijn voorgeschreven gekregen door specialist tijdens mijn vakantie op Corsica. In overleg met mijn apotheker in NL gestopt op de 6e dag (bijwerkingen). Na bezoek huisarts NL, merkte deze op dat voorgeschreven aantal dagen voor blaasontsteking (7 dagen) veel te lang was en ongebruikelijk in NL. Kende het medicijn niet, maar adviseer om ander medicijn te gebruiken als [lees meer...]dit mogelijk is.
1

Ofloxacine

01-07-2016 | Vrouw | 30
ofloxacine (400mg)
Pelvic inflammatory disease (PID)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
vele bijwerkingen gekregen die er stonden. algehele malaise. heb me nog nooit zo slecht gevoeld. het heeft wel gewerkt. mocht niet stoppen vd huisarts.
3

Ofloxacine

08-06-2016 | Man | 51
ofloxacine (400mg)
Bacteriële infectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Veel last van nachtelijk zweten, hoofdpijn, last van mijn mond en tong. En nu ook last van mijn kuitspieren. Hoop als ik klaar ben met de kuur dat het snel over is.
2

Ofloxacine

31-05-2013 | Vrouw | 19
ofloxacine
SOA (seksueel overdraagbare aandoening)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb van de dokter dit medicijn voorgeschreven gekregen maar ik ben 1 dag vergeten, dus 2x inname. Moet ik dan gewoon doorgaan en nog een dag erachteraan plakken of moet ik contact opnemen met mijn huisarts?
2

Ofloxacine

21-07-2012 | Man | 30
ofloxacine
Blaasontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg ofloxacine voorgeschreven bij een blaasontsteking. De blaasontsteking is na een paar weken voorbijgegaan, maar de eerste nachten werd ik badend in het zweet en veel te vroeg wakker, en was ik stram in heel mijn lijf. Na een tijd werd ik 's ochtends wakker van een helse pijn in mijn pols. Blijkt dat als gevolg van het medicijn mijn pees ontstoken is. Nu, meer dan e[lees meer...]en maand en een pak ontstekingsremmers later, heb ik net een cortisonenspuit gekregen om deze vervelende ontsteking te stoppen. Sinds het einde van de kuur heb ik bovendien last van oorsuizingen, iets wat ik daarvoor nooit had en waarvan ik hoop dat dit nog overgaat. Als ik het ooit nog nodig zou hebben, zou ik alles proberen behalve ofloxacine.
1

Ofloxacine

01-03-2012 | Man | 62
ofloxacine
Blaasontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had een kuur voor 6 weken, maar zo lang hield ik het niet vol. Nadat ik het eerste tablet innam, had ik al last van hoofdpijn en 'n zeurderig gevoel in mijn hoofd, na 2 weken kreeg ik last van nog meer bijwerkingen. Spierpijnen, branderige ogen , last van de darmen, dromen, slaapstoornissen en 'n totale malaise met 'n gevoel dat ik niet meer vooruit kwam. De behandelen[lees meer...]d arts maar gebeld en adviseerde mij om voorlopig te stoppen met antibiotica, daar de problemen te groot werden. Nadat ik gestopt was met Ofloxacine ging het beter. Ik heb ervaren dat dit spul niet voor mij goed was, dus even afwachten met wat voor medicatie de arts gaat komen. Eerst even bijkomen..
2

Ofloxacine

18-10-2011 | Vrouw | 32
ofloxacine
Blaasontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb jarenlang een onderhoudsdosering geslikt van 200mg/dag. De bijwerkingen waren nihil en ik was er heel blij mee. Nu ik bij een blaasontsteking geen andere kuur meer kon slikken (resistentie), moest ik de Ofloxacine ophogen naar 400mg/dag. De eerste weken ging dat goed, maar na 4 weken kreeg ik plots paniek- en angstaanvallen. Ik werd er zelfs mee wakker. Ik heb nog n[lees meer...]iet eerder paniek gehad en wist ook niet waar het vandaan kwam, maar na navraag bij de uroloog was het prima mogelijk dat het door de Ofloxacine kwam. Liever een blaasontsteking dan paniek!
1

Ofloxacine

15-09-2011 | Vrouw | 24
ofloxacine
Blaasontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
1 keer, nooit meer. Heb ruim 50% van de bijwerkingen gehad (nachtmerries, hallucinaties, in de war zijn ,slecht zicht, duizelig, verhoogde hartslag, gespannen spieren, kortademig, stekende pijn in linker long, etc) Het was een hele lange en slapeloze nacht.. en de pijn van blaasontsteking bleef.
1

Ofloxacine

13-09-2010 | Vrouw
ofloxacine
Blaasontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ontsteking is nog steeds aanwezig gehele kuur ernstige maag en darmproblemen
5

Ofloxacine

30-06-2010 | Vrouw
ofloxacine
Chronische urineweginfectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik dit al meer dan een jaar als onderhoudskuur voor een chronische urineweginfectie. werkt heel goed en geen bijwerkingen. Ik ben tijdens een vakantie wel eens vergeten de pillen mee te nemen en had na anderhalve week al een infectie te pakken. Bij thuiskomst direct weer gaan slikken en was binnen 2 dagen van de klachten af (pijn in rechterzij en vreselijk stinkende [lees meer...]urine). Omdat ik al zovaak blaasontstekingen heb gehad heb ik geen last van aandrang of pijn bij het plassen. Ik merk aan de geur van mijn urine dat het weer mis is. Ik heb totaal geen last van bijwerkingen en voor mij werkt het perfect
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (772) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (496) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.