medicijnen

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
misselijkheid duizeligheid hoofdpijn droge mond acute hoofdpijn wazig in het hoofd oorsuizen duizeligheid bij het opstaan vermoeidheid herhaaldelijk overgeven

LEEFTIJD + GESLACHT

Alli (3 meningen)
Orlistat (2 meningen)
Xenical (2 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

09-02-2024 | Vrouw | 25
bupropion / naltrexon (90)
Afslanken - overgewicht
Eind september 2023 gestart met dit medicijn. In het begin lichte bijwerkingen (droge mond, duizelig, zweten, concentratie moeilijkheden) maar ik heb geleidelijk opgebouwd (+1 per maand) waardoor ik nu aan een dosis zit van 2 s'ochtends en 1 savonds. Ik woog 86 kg (1m60) en ik een jaar later zit ik op 72kg. Je valt er geleidelig af, en de cravings stoppen. Ik verloor dus [lees meer...]per maand tussen de 500g-1kg. Geen last op darmen etc. Als ik aan vrienden vertel, dat als iemand me zei ''volgend jaar ben je 14kg kwijt'' had ik eens goed gelachen! :D Maar kijk nu, geduld loont!

26-08-2025 | Vrouw | 22
bupropion / naltrexon (3)
Afslanken - overgewicht
Hallo, Ik gebruik nu ongeveer 2,5 week Mysimba. Op dit moment neem ik ’s ochtends 2 tabletten en ’s avonds 1 tablet. Tot nu toe ervaar ik nauwelijks bijwerkingen. Het enige waar ik last van heb, is een laxerend effect: zo’n 15 minuten na de maaltijd moet ik vaak direct naar het toilet. Dat is soms onhandig, vooral wanneer ik buiten de deur eet, maar verder is het goed t[lees meer...]e doen. Qua effect merk ik duidelijk verschil. Ik eet minder, heb geen behoefte aan snacks en voel me gedurende de dag langer verzadigd. Omdat ik nog niet zo lang bezig ben, kan ik nog niet goed zeggen of ik daadwerkelijk gewicht verlies. Wel heb ik het gevoel dat het, gezien mijn veranderde eetgedrag, de goede kant op gaat. Tot nu toe ben ik erg tevreden!

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2372) - Anticonceptie - overig
Champix (1178) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (989) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Furabid (716) - Antibiotica - urineweginfectie
Mirtazapine (713) - Depressie - antidepressiva overig