Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

465
meningen

Escitalopram

escitalopram

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (153 meningen)
Angst & paniekstoornis (147 meningen)
Angststoornis (66 meningen)
Overspannen/burn-out (25 meningen)
Chronische depressie (17 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (8 meningen)
Bipolaire stoornis (5 meningen)
Psychische klachten (4 meningen)
Sociale fobie (4 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Escitalopram bij depressie

K. Triesscheijn (22-08-2018)

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

3

Escitalopram

20-09-2023 | Vrouw | 50
escitalopram (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds een week neem ik escitalopram , 4 dagen flink hoofdpijn gehad, rommelende darmen, meer onrust. Nu nog wazig zien en droge mond. Is dit herkenbaar? Heb het merk accord, heeft iemand ervaring met het wisselen van merk? Of is het gewoon doorzetten. Over effectieve tijd kan ik nog weinig zeggen na 1 week.
5

Escitalopram

14-09-2023 | Vrouw | 27
escitalopram (20mg/ml)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na een aantal jaar therapie ook deze medicatie gaan gebruiken. Geeft een stuk meer ruimte in m’n hoofd en minder heftige doemgedachten of angstklachten. Drooeg enorm bij aan de effectiviteit van de therapie.
2

Escitalopram

09-09-2023 | Vrouw | 40
escitalopram (10mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Goedemiddag allemaal, Waar moet ik beginnen! Ben al 1 jaar onder weg met mijn depressie en angststoornis en het is verschrikkelijk en wat ik echt niemand gun. Heb vanaf 2011 setraline geslikt en dat heeft na enige tijd goed geholpen met en ben na 7 jaar slikken er 2 jaar vanaf geweest en er ook in een keer mee gestopt wat heel gevaarlijk is maar dat ging 2 jaar goed[lees meer...]. Tot ik in 2021 weer een terug val kreeg en weer begonnen ben met setraline waar ik toen op 50 mg zat en na 2 maanden me weer goed voelde in 2022 September ging mijn relatie uit van 7 jaar en kreeg ik weer een terug val waar ik een jaar later nog steeds in zit en hebben we de setraline verhoogd alleen dat deed helaas niks meer. De setraline afbouwd en begonnen met venlafaxine en de opbouw was heftig en was daar afgelopen Maart mee begonnen tot begin Augustus geslikt en zat op 187,5 mg en ook die antidepresiva deed niks en ben begin Augustus deze gaan afbouwen en ben 2 weken geleden met de opbouw van de escitolapram begonnen 1e week 5 mg en afgelopen Maandag met 10 mg. Dus ik zit in afbouw en opbouw en wil niemand bang maken maar het is echt een hel!!😔 Nu aankomende Maamdag stop ik met de Venlafaxine 37,5 mg en ga ik door met escitolapram 10 mg en slik al sinds vorig jaar December 2x daags lorazepam dagelijks en dat geprobeerd af te bouwen alleen weet niet hoe ook omdat het niks meer doet. Waar ik nu last van heb is: pijn op me borstkast,onwerkelijk gevoel de hele dag, angst is toren hoog,zenuwachtig gevoel en de hele dag denken ga ik me ooit nog normaal voelen. Zijn er mensen hier die ook last hebben van bepaalde dingen?
4

Escitalopram

09-09-2023 | Man | 32
escitalopram (5mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Paar jaar geleden ermee begonnen, omdat ik mijn dagelijkse paniekaanvallen niet onder controle kreeg. 6 Maanden lang liggen sukkelen, tot Escitalopram. Wat een ellende zeg dat opbouwen! Veel bijwerkingen had ik en ik ging door een hel. Hoofdpijn, moe, duizelig, meer paniek etc. Maar wat was ik blij dat ik had doorgezet! 10mg was toen de dosering, waar ik soms duizelig va[lees meer...]n werd. Verlaagd naar 5 en dat was voor mij de perfecte dosering. Nu ging ik vol vertrouwen afbouwen, komt wel goed dacht ik. Afbouwen ging niet heel makkelijk vanwege de bijwerkingen maar ik zette toch door. Nu, 6 maanden later, ben ik weer op mijn 3e dag van 5 mg. Paniekaanvallen zijn terug, ellende weer. Bijwerkingen op dit moment zijn ook niet mals! Hoofdpijn, duizelig, paniek, zweetaanvallen en ga zo maar door. Mijn hoop is dat het weer gaat werken als voorheen, waar ik wel vertrouwen in heb. Als ik eraan denk zal ik over een paar weken weer een bericht plaatsen, om te laten weten hoe het gaat. Maar geef niet op allemaal! Er staan veel negatieve berichten hier die je bang maken. Mij heeft het die 3 jaar super geholpen! En wellicht vanaf nu voor de rest van mijn leven want denk maar niet dat ik nog aan stoppen zal denken als het weer zijn werkt doet.
1

Escitalopram

02-09-2023 | Man | 63
escitalopram (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb er slechte ervaringen mee kon stand hele vervelende en dufheid in mijn hoofd mijn Pysgiater zegt dat het niet van deze medicijnen is maar wel vreemd dat het toeneemt als het verhoogt werd nu aan het afbouwen vreselijk gewoon woord er haast gek van !!
4

Escitalopram

26-08-2023 | Vrouw | 43
escitalopram (10mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Dag, Ivm angsten na mijn bevalling ben ik escitalopram gaan gebruiken en het heeft mij erg goed geholpen. Ondertussen ben ik een maand weer helemaal afgebouwd, dit vond ik een pittig traject. Ondertussen slaap ik wel weer helemaal goed, maar blijf nog wel wat onrust in mijn lijf hebben en daarnaats ben ik nog niet helemaal het blije persoon die ik was. Heeft iemand[lees meer...] ervaring met hoe lang het duurt voordat je echt weer jezelf bent na afbouw?
3

Escitalopram

23-08-2023 | Vrouw | 49
escitalopram (10mg)
Angststoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Wat is jullie ervaring met wijziging van gewicht. Aankomen of afvallen indien je kleine dosis neemt van 5 of 10 mg en vanaf wanneer begon het aankomen want hier kijk ik nu niet naar uit maar anderzijds voel ik me wel rustiger
3

Escitalopram

13-08-2023 | Vrouw | 62
escitalopram (10mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik worstel al 30 jaar met angst- en paniekstoornis. Het blijkt nu c-PTSS te zijn. 20+ jaar paroxetine geslikt (20 mg) en ben nu aan het overstappen naar escitalopram. Ik slik nu van beide 10 mg. Ik heb veel last van onttrekkingsverschijnselen en bijwerkingen: branderige huid, tremor , moe en somber. Het is nog te vroeg om een eindoordeel te geven, maar ik vind het zwaar. I[lees meer...]k hoop zo dat het gaat werken.
4

Escitalopram

07-08-2023 | Man | 34
escitalopram (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Al mijn hele leven zoekende naar oorzaak van klachten die ik had (angsten, hersenmist, somberheid). Alles geprobeerd, alles geoptimaliseerd qua sporten, prive-leven, gezond eten, tig van coaches etc. Ik heb alles voor elkaar, leuke vrouw / gezin, fysiek gezond en goede baan. Maar toch bleven die vervelende periodes terugkomen zonder aanleiding. Na eerst anti medicijnen geb[lees meer...]ruik te zijn uiteindelijk op een dieptepunt toch de keuze gemaakt om antidepressiva te gaan gebruiken want ik zag geen andere uitweg. En wat blij ben ik tot nu toe met die keuze nu ong 6 maanden onderweg. Geen hersenmist meer gehad, geen diepe dalen meer en ik voel me nog steeds mezelf met alleen meer zelfvertrouwen. Voor mijn gevoel geen last van afvlakking of erge bijwerkingen. Als ik er heel bewust op let dan merk ik dat ik wat meer droom (maar geen vervelende dromen) en soms wat hele kleine spiertrekkingen heb. Mijn libido/erectie geen problemen, klaarkomen duurt wel iets langer maar dat is tot nu toe alleen maar positief. Opbouw vergeet je uiteindelijk snel, maar als je er in zit moet je echt wel even doorbijten. De bekende bijwerkingen wel gehad maar het viel me eigenlijk erg mee. Duurde wel 6 weken voordat het echt stabieler werd en ong 10 weken voordat het echt goed ging werken. Switch van ochtend naar avond slikken heeft voor mij ook een gunstig effect gehad op de bijwerkingen (minder last van vermoeidheid overdag). Mijn plan is om door te slikken zolang de positieve zaken opwegen tegen bijwerkingen (die ik nu nauwelijks heb). Voor alle mensen die in de opbouw zitten, zet je verstand op 0, pieker zo min mogelijk of overanalyseer niet alles (ja ik weet het, dat is moelijk want ik deed het zelf ook). Maar heel veel succes en zet door! Voor mensen die dit lezen en net als ik eigenlijk alles op orde hebben in hun leven en geen oorzaak kunnen vinden en alles al hebben geprobeerd (behalve antidepressiva). Ik zou zeggen probeer het is, en misschien verbetert het je kwaliteit van leven wel dat het bij mij wel gedaan. Ik schrijf normaal nooit reviews, maar ik wil eenmalig de uitzondering maken om hopelijk wat mensen te helpen en over de streep te trekken! Want ik was zelf eerst ook anti.
3

Escitalopram

06-08-2023 | Vrouw | 34
escitalopram (5)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik zit pas op de 6e dag. Ik bouw op in druppel vorm. Ik zit op 2 druppels momenteel. De opbouw fase vind ik pittig. Ik heb er oxazepam bij voor zo nodig. Ik neem dan een half tabletje in. Het is nog te vroeg en de dosis is nog te laag om verbetering te voelen natuurlijk. En verergering hoort er veelal bij. De scores zijn nu ook gebaseerd op dit moment. Uiteraard zal ik n[lees meer...]og updates geven. Eerste 2 dagen nergens last van gehad 3e dag opgehoogd naar 2 druppels. Had een goede dag. Dag erna extreme hoofdpijn, misselijk etc. Gisteren ook erg neerslachtig, gespannen etc. Toen een halve oxazepam genomen in de middag. Vandaag afwachten… heb wel al een halve oxazepam ingenomen met de hoop dat het wat beter gaat en ik wat eetlust krijg. Ben sinds deze week 2 kilo kwijt. MAAR sinds de klachten ( waarvoor ik dit middel inneem) al 9 kilo. Heb dit middel eerder gehad en 2 jaar gebruikt. 10mg. Opbouw was een echte hell toen. Maar het heeft uiteindelijk goed geholpen. Omdat ik na 2 jaar nog best moe was en wat afgevlakt raakte ben ik gestopt( langzaam afgebouwd) ging prima en was niet heel moeilijk. Oh en ik was 18 kilo aangekomen, vind ik ook minder want niks hielp om af te vallen. Achteraf was waarschijnlijk de dosis te hoog geworden en had ik meer baat bij een afbouw naar 5mg ipv stoppen. Want nog net geen jaar later zijn alle klachten terug. Hopelijk werkt de escitalopram weer zo goed. Ik ga eerst naar 5mg kijken of dat voldoende is.
4

Escitalopram

07-07-2023 | Vrouw | 29
escitalopram (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Nadat een andere antidepressiva te veel vervelende bijwerkingen gaf ben ik overgestapt op escitalopram, omdat de kans op bijwerkingen hierbij kleiner zou moeten zijn. In mijn geval bleek dit helaas niet waar. Tijdens de overstap had ik last van de gebruikelijke bijwerkingen tijdens het opbouwen van een antidepressiva; hoofdpijn en misselijkheid. Nadat ik gewend was aan dez[lees meer...]e antidepressiva verdwenen deze bijwerkingen. Wel bleef ik last houden van maagklachten snel na het innemen van de antidepressiva. Ik ben deze daarom voor het slapen gaan innemen om minder te merken van deze bijwerking. Naast de maagklachten heb ik veel last gehad van onrustige ledematen. Dit heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om te stoppen met antidepressiva (5 maanden na einde behandeling in sGGZ) De positieve werking van dit medicijn is verder gewoon oké.
5

Escitalopram

06-07-2023 | Vrouw | 46
escitalopram (10mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na al jaren terugkerende spanningsklachten te hebben en tegen een burn out aan te zitten, toch maar eens medicatie gaan proberen. Wat een verademing! Mijn onnodige stress, angst, frustratie en boosheid gevoelens zijn vrijwel weg en anders nu eindelijk makkelijk los te laten. Ik slik nu een jaar escitalopram en ben er echt super tevreden over. Geen bijwerkingen, behalve sup[lees meer...]er realistische dromen (niet eng) toen ik in het begin een hogere dosis nam.
5

Escitalopram

30-06-2023 | Vrouw | 26
escitalopram (20mg)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Nadat Sertraline niet werkte en mijn klachten erger maakte ben ik op advies van psychiater Traumacentrum Nederland overgestapt op Escitalopram. Vrij snel opgehoogd naar 20mg. De bijwerkingen in het begin waren vooral vermoeidheid en meer eetlust. Toen de medicatiespiegel stabiel was ervaarde ik zo veel meer rust tijdens mijn behandelingen. Ik kon de kleine dingen weer aa[lees meer...]n, ik sliep rustiger en ik durfde zelfs weer het huis uit (ik had erge agorafobie). Momenteel gebruik ik het al 3 jaar en ben er zeker van dat ik er binnenkort mee ga stoppen, ik wil het zelf weer proberen :) Top ervaring met dit medicijn!
2

Escitalopram

29-06-2023 | Vrouw | 57
escitalopram (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben gestart met escitalopram 10 mg vanwege een depressie. Dit is overigens niet mijn eerste depressie, de derde gedurende mijn leven. In het verleden heb ik oa kortdurend Prozac uitgeprobeerd en Citalopram. Beiden ben ik voortijdig gestopt omdat ik eigenlijk geen medicatie wilde. De eerste week Escitalopram kreeg ik maag/darmklachten en een droge mond. Tevens werd mijn [lees meer...]slaap nog meer onderbroken dan die al was. De misselijkheid en diarree trokken weg na een week, echter de onderbroken nachten en heftige dromen bleven aanwezig en ik kreeg na enkel weken gewrichtspijnen in mijn handen en spierpijnen door mijn hele lijf. Tevens was ik erg vermoeid. Nou is het lastig om deze kenmerken alleen toe te schrijven aan dit middel omdat ik ook Post Covid heb met de nodige symptomen. Ja, ik had al geen energie meer, sliep slecht en heb pijn in mijn hele lichaam. Maar goed. Het feit dat deze dingen verergerd zijn, wijt ik wel aan de Escitalopram. In overleg met mijn behandelaren heb ik er wel voor gekozen om een ruime tijd, dat wil zeggen 8 weken door te gaan met slikken. Ik wilde het middel een kans geven ook omdat het wel ingezet wordt bij Post Covid waardoor mijn energieniveau en cognitieve klachten mogelijk zouden verbeteren. Na 8 weken gekozen om af te bouwen. Ik heb tijdelijk een slaapmiddel erbij genomen om in ieder geval beter te slapen echter dit had geen effect. Ik zit nu in de afbouw en ben gestart met Amitryptiline in de hoop dat dit gunstig werkt op mijn stemming, slaap en pijnklachten.
4

Escitalopram

27-06-2023 | Vrouw | 36
escitalopram (20mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Begonnen met 10mg omdat ik in een depressie zat. Heb 3 maanden toch hevige bijwerkingen gehad, maar toch doorgezet. Daarna voelde ik mij echt zoveel beter. Het hielp echt. Nu na 2j overgestapt naar 20mg op aanraden van de arts (zit in een burn-out). Dit om meer stabiel te worden omdat 10mg toch niet voldoende blijkt. Ben benieuwd hoe het gaat verlopen. Wat ik wel merk[lees meer...] is dat ik meer oppervlakkig ben. Dus minder gevoelens heb. Dat is wel een nadeel. Maar voor de rest ben ik echt tevreden. Zonder dit zou ik nu in een diepe put zitten.
4

Escitalopram

19-06-2023 | Man | 38
escitalopram (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Begonnen met escitalopram vorig jaar en ik denk te vroeg helemaal afgebouwd. Na ca een half jaar. Spanningen kwamen terug (gezinssituatie met twee kleine kinderen waarvan de jongste bovengemiddeld actief met pittige driftbuien) , moeite om te ontspannen na een dag. Snel geprikkeld. Nu ben ik sowieso hooggevoelig waardoor er snel schuldgevoel ontstaat net als negatieve geda[lees meer...]chten en ook omgevingsprikkels die harder binnenkomen. Ik werk in de GZ trouwens. Nu opnieuw begonnen, om de dag 10 en 5 mg want ik wil niet teveel aankomen. Escitalopram legt een bubbel over deze gevoelens maar zwakt ook positieve gevoelens af. Bij mij dan.. libidoverlies valt mee en kunnen ontspannen gaat wel beter. Orgasme duurt langer. Ook ben ik meer vermoeid. De bijwerkingen aan maag-darmkanaal vallen erg mee. Ik kan ‘de wereld’ er beter mee aan merk ik en heb besloten even door te gaan, zeker een jaar of misschien langer. Ik heb zonder willen doen maar tegen welke prijs.. Je prettig voelen is ook belangrijk.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2317) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1341) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1207) - Cholesterol
Paroxetine (1181) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1080) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (930) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (905) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (873) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (809) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (761) - Epilepsie
Metoprolol (758) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (636) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (626) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (623) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (617) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (609) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (589) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (582) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (574) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (525) - Anticonceptie - overig
Lexapro (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (465) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (463) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (451) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (424) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (421) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (419) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.