This website is hosted on a Carbon neutral infrastructure.

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

Roaccutane


Acne
Toon/Verberg Farmacotherapeutisch Kompas
Geef mening

Wordt gebruikt bij:
Tevredenheid over
4,16170212765957
2,62553191489362
2,97446808510638
4,48085106382979
3,79574468085106

235 meningen
volgende > >>
Pagina 1 van 7

07-10-2015
Vrouw, 22 jaar
Algehele tevredenheid 3

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
2
2
3
5
Ik ben maandag gestart voor de derde of de vierde keer kuur roaccutane! Het is echt niet plezant meer. Van iedereen hoor ik na 1 keer dat de acne verdwenen is, maar van mij blijft het even erg. Voor het moment voel ik me ook echt niet lekker, buikpijn, misselijkheid, hoofdpijn en het is allemaal begonnen sinds ik de roaccutane neem! Ik begin stilaan de moed op te geven dat[lees meer...] ik ooit een mooi gelaat zal hebben. Ik ben namelijk schoonheidsspecialiste en wil voorbeeld zijn voor mijn klanten!
05-10-2015
Vrouw, 38 jaar
Algehele tevredenheid 5

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
5
2
3
5
Ben nu ruim vijf maanden bezig met mijn Roaccutanekuur in verband met acné-rosacea. In het begin van de behandeling vielen de bijwerkingen mee, vooral droge lippen, droge ogen en bloederige korstjes in mijn neus. In de eerste week werd de acné erger, na nog eens een week trad er verbetering op. Na ongeveer twee maanden begon ik last te krijgen van spier-, gewrichts- en rug[lees meer...]pijn. Hoewel dit vervelend is en ervoor zorgt dat ik niet meer kan sporten, is het resultaat fantastisch. Mijn huid is mooi, ik krijg veel complimenten. Ik hoef nog maar twee maanden door te zetten, dan zit het er op. Ik hoop dat mijn huid zo mooi blijft als hij nu is.
02-10-2015
Vrouw, 35 jaar
Algehele tevredenheid 4

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
5
1
2
5
Ik heb hier 23 september gepost. Deze week heb ik gehoord dat ik een prikkelbare darm heb en dat dat kan komen door de roaccutane. Ik heb nl een darminfectie gehad door de roa en daardoor kunnen je darmen minder goed werken. Het kan weer over gaan na 1-2 jaar, dat hoop ik dus.
30-09-2015
Man, 26 jaar
Algehele tevredenheid 2

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
3
1
3
5
Vanaf 10 sept bezig met de kuur. In de begin tijd erg droge en kapotte lippen gehad. Mijn gezicht werd ook erg droog. Dit was nog enigszins op te lossen met speciale creme en lippenbalsem van de apotheek. Nu beginnen mijn armen extreem rode bultjes te vertonen die ook behoorlijk branden. Vanaf mijn schouder over de bicep en tricep naar beneden tot mijn elleboog. Ik ga [lees meer...]hier de huisarts over informeren en evt stoppen als nodig.
29-09-2015
Vrouw, 22 jaar
Algehele tevredenheid 2

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
3
4
3
4
Ik gebruik de roaccutane nu ong 1,5 maand.. In het begin leek het rustig te worden maar het lijkt allemaal erger te worden. Denk dat ik nu in de fase zit dat alles naar buiten moet komen. Ik had pijnlijke bulten op mijn gezicht dat is nu wel heel erg vermindert maar ik heb wel rode littekens aan over gebouden. Volgens mijn dermatoloog gaat dat pas over wanneer ik de kuur [lees meer...]afgemaakt heb. Ik heb verder heel erg last van droge lippen en oververmoeidheid.. Ik heb steeds de neiging om te gaan slapen.. Heeft iemand nog tips voor de littekens wat echt effectief is. :)
23-09-2015
Vrouw, 35 jaar
Algehele tevredenheid 4

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
5
2
2
5
Ik heb hier eerder gepost toen ik net begon met de kuur en wil graag laten weten hoe het ongeveer een halfjaar na de kuur is, na alle bijwerkingen. Ik gebruikte eerst 30 mg per dag en later 40 mg. De bijwerkingen waren best heftig: droge huid en ogen, broze nagels, vervellende lippen en uiteindelijk gescheurde mondhoeken (heel vervelend), pigmentvlekken, ik heb ook een gem[lees meer...]ene darminfectie gehad die ik toeschrijf aan de roaccutane. Maar het allerergst was: heel slecht slapen, oververmoeid en emotioneel erg gevoelig/down zijn. Het slechte slapen heeft mij echt opgebroken en voor problemen op mijn werk gezorgd. Het resultaat mag er gelukkig wezen: mijn huid is prachtig. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst zo'n gladde huid had (als kind denk ik). Ik heb in mijn gezicht een paar minipukkeltjes gehad, die na een dag weer verdwenen. Alleen op mijn rug heb ik afgelopen week 1 puist gehad. Ik gebruik geen make-up meer! Echt heel fijn. Wat merk ik er nu nog van qua bijwerkingen? Ik heb nog gevoelige lippen en ik kan - gek genoeg - geen wol meer verdragen op mijn huid. Mijn huid is nog steeds dunner dan normaal. De pigmentvlekken die ik heb gekregen doordat ik soms vergat te smeren, gaan niet meer weg (op mijn voorhoofd en op de randen van mijn lippen, waar ik steeds wondjes had). Verder heb ik het idee dat ik nog steeds emotioneel gevoeliger ben dan anders. Ik denk dat dit allemaal de moeite waard is voor iedereen die ernstige acne of lang last van acne heeft, maar raad wel aan om het in een rustige periode in je leven te doen waarin je weinig stress hebt, en het te vertellen op school/werk.
21-09-2015
Vrouw, 21 jaar
Algehele tevredenheid 5

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
5
2
3
5
Vandaag ben ik precies 20 dagen bezig met de Roaccutane kuur. Ik heb al 3 jaar last van acne. Ik heb er alles aan gedaan, maar nu besef ik dat het echt geld verspilling was. Alle cremes onderdrukken het, maar laat het niet overgaan! Ik zou in maart dit jaar eigenlijk beginnen met de Roaccutane kuur, maar omdat ik bang was door al die horror verhalen op internet heb ik bes[lees meer...]loten om het niet te doen. Uiteindelijk werd ik gek van de acne en dacht; elk lichaam is anders, ik probeer het gewoon. Laat je ALSJEBLIEFT niet gek maken door alle horror verhalen op internet. Het klopt dat je last krijgt van droge lippen etc, maar elk lichaam is anders. Ik ben nu bijna 3 weken bezig. Ik heb alleen last van droge lippen en voor de rest heb ik nog helemaal niks. Ik ben zeer tevreden over wat Roaccutane tegen mijn acne doet. Ik heb nu al een egalere huid dan voorheen. Om geen droge huid te krijgen gebruik ik vanaf het begin Sanex AtopiCare, en voor mijn gezicht Vichy aqualia thermal. Voor mijn lippen gebruik ik Vichy NutriExtra.
01-09-2015
Man, 16 jaar
Algehele tevredenheid 3

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
4
5
5
5
Nu 2,5 week aan de roa. Er werd gewaarschuwd voor een uitbraak- daar wacht ik nog op, denk ik... Het lijkt al te werken, of kan dat niet? Op mijn voorhoofd is er al een stuk helemaal glad, dat nooit eerder was sinds ik het echt erger kreeg in 2012/2013. Verder schilfert het rondom mijn mond en neus heeeel erg. Bijwerkingen: ik kan niet lekker meer sporten, van een intensie[lees meer...]ve wedstrijd bijv. moet ik daarna minimaal paar dagen rust nemen. Droge lippen, geen droge ogen (ik kan gewoon lezen). Het is allemaal wat voorbarig, maar ik denk dat het de goede kant op gaat! Ik hoop het wel. Mijn nicht heeft het ook geslikt, is nu acnevrij en een zoon van een collega van mijn vader ook- ook 100% clean! Het ergste moet nog komen denk ik, maar als je dit slikt ben je gewoon zo blij dat er eindelijk iets gebeurt dat je de bijwerkingen minder erg vind. Het hoort er gewoon bij, ik zie wel!
volgende > >>
Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1854) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (899) - Cholesterol
Champix (784) - Verslavingsziekten
Paroxetine (752) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (680) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (593) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (587) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (572) - Depressie - antidepressiva overig
Citalopram (559) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (500) - Epilepsie
Venlafaxine (489) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (458) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (441) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (417) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (384) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (370) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (359) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (343) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (343) - ADHD - psychostimulantia

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik
en maak kans op een Tony's Chocolonely
reep!


Geef je mening nu!

Als je meer wilt weten over Tony's Chocolonely, klik dan hier.

Tony's Chocolonely