Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

Roaccutane


Acne
Toon/Verberg Farmacotherapeutisch Kompas
Geef mening

Wordt gebruikt bij:
Tevredenheid over
4,15289256198347
2,62396694214876
2,97107438016529
4,48347107438016
3,78925619834711

242 meningen
volgende > >>
Pagina 1 van 7

26-11-2015
Vrouw, 24
Algehele tevredenheid 4

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
5
1
2
5
In juni 2015 ben ik gestart met het innemen van Roaccutane. Ik had een erg onzuivere huid en al van alles geprobeerd. Van chemische peelings, tot antibiotica. Ik heb altijd gezegd geen Roaccutane te willen slikken vanwege de heftige bijwerkingen, maar nu was ik op mijn 24e helemaal klaar met die onzekerheid omwille mijn huid. De eerste maand ging voorspoedig. Ik kreeg een [lees meer...]droge, schilferige huid, maar van alle nare bijwerkingen als gewrichtspijn en extreme vermoeidheid had ik nog geen last. Ook de welbekende uitspatting kwam niet. Na twee maanden kwam deze wel. Ik zag echt helemaal onder de enorme puisten, die na één aanraking evolueerden tot een wond. Ik vond het verschrikkelijk. Lag het liefst met mijn hoofd onder de deken in een donkere kamer. In the end ben ik een sociaal dier, dus wilde ik mijn gezicht vol bulten ook niet laten zorgen dat ik niets meer deed..dus ben ik uiteindelijk toch maar uit die grot gekomen. Met de maand worden de bijwerkingen erger. Rugpijn en gewrichtspijn na het sporten zorgen er soms voor dat ik amper de bank af kom. Extreem droge neusholte vol korsten. Constant ontstoken ogen. Je kunt hier misschien uit concluderen dat de dosering iets te hoog is, maar ik moet nu nog een maand en zou er niet aan moeten denken dat ik deze troep 9 maanden had moeten slikken. Wat wel ontzettend mooi is, is dat mijn huid echt zo is opgeknapt. Het is nu nog wel droog, maar alle pukkels zijn verdwenen. Ik ben, ondanks de bijwerkingen, zo blij dat ik hieraan begonnen ben. 6 maanden bijwerkingen weegt niet op tegen een leven zonder onzekerheid door acne. Ik raad het iedereen aan, mits je er echt mentaal klaar voor bent en heel bewust bent van wat er met je lichaam kan gebeuren. Ik ben 40 uur blijven werken, 3/4 dagen in de week sporten.. dat kan dus wel gewoon. Je moet gewoon vast blijven houden aan de toekomstige resultaten, dat houd je positief.
07-11-2015
Vrouw, 27
Algehele tevredenheid 4

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
4
3
4
5
Begin dit jaar na doorverwijzing van de huisarts naar dermatoloog aan een roaccutane kuur begonnen. Spannend, je weet niet wat je te wachten staat, maar bedacht dat het met goede voorbereiding te doen zou moeten zijn. 8 maanden 30 mg p/d. Bijwerkingen waren irritant, maar mee te leven. Goed resultaat, na 6 maanden echt een prachtig mooie huid, dermatoloog zei dat wat je de[lees meer...] laatste 2 maanden ziet, je na de kuur kunt verwachten. Nu 2 weken klaar met de kuur, droge lippen etc. trekken langzaam weg.. maar ineens toch twee mini puistjes achter elkaar. Mini ok, maar ZO snel al. Ik vertrouw het niet en raak meteen in de stress. Maandag weer bellen met derma om te overleggen. Wat ik jammer vind is dat zij me tegen het eind vd kuur pas vertelde dat je de rest van je leven een droge en extra gevoelige huid zult houden. Een 'kleinigheidje' wat ik van tevoren toch wel graag had willen weten.. Wordt vervolgd!
04-11-2015
Vrouw, 18
Algehele tevredenheid 3

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
3
3
3
3
Ik ben gisteren begonnen met roaccutane en heb heel veel rare horrorverhalen gehoord, zoals dat je eicellen doodgaan en dat je niet meer zwanger kan worden, is dat waar? Enigste waar ik bang voor ben, is dat geen kinderen kan krijgen later. Voor de rest geloof ik dat ik over halfjaar een mooi glad gezicht heb. Misschien iemand die veel verstand van heeft en die alsnog na h[lees meer...]et gebruik zwanger is geworden, die wilt reageren? En ik kan het medicijn niet beoordelen pas na dat ik het best lang heb gebruikt kan ik cijfer voor geven.
02-11-2015
Vrouw, 28
Algehele tevredenheid 3

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
3
4
4
5
Ik had al behoorlijk wat horrorverhalen gelezen op deze site dus was goed voorbereid op mijn kuur. Ik zou hoe dan ook met deze kuur begonnen zijn, omdat ik weet dat dit tijdelijk is en ik écht héél graag van mijn acne af wil. Ik heb sinds mijn 12e last van acne en ben nu inmiddels 28. Helemaal schijtbeu die stomme acne, dus ik heb het er helemaal voor over.. Ik ben nu dik [lees meer...]een maand bezig. Begonnen met 30 mg en tijdens mijn 1e controle gevraagd of ze dit wilden verhogen na 40 mg. Ik heb vrijwel geen last van bijwerkingen (alleen droge lippen, maar ook niet overdreven en mijn haar voelt anders aan). Hopelijk blijven de bijwerkingen uit, maar gaat het medicijn wel zijn werk doen. Mijn acne op mijn rug, hoofdhuid, nek en andere plaatsen is al bijna verdwenen. Alleen mijn gezicht voelt zelfs na een dag soms nog wat vettig aan (kun je nagaan hoe vet mijn huid is haha). Mijn neus is nu wel wat af aan het vellen, mijn collega's dachten al dat ik ruzie had gehad ;-) en afgelopen week ook 3 keer een flinke bloedneus gehad. Maarja dat doet allemaal geen pijn, dus vind ik zelf geen heftige bijwerkingen. Ik kan gewoon nog een avondje goed op stap gaan, ook geen last van mijn maag, darmen of lever. Mocht dit deze maand ook nog zo doorgaan en nog steeds niet meer last van bijwerkingen, ga ik weer vragen of ze mijn dosis omhoog willen doen. Ik ben er nu aan begonnen en wil het ook afmaken, maar geen half werk. Gewoon gelijk in 1 keer goed, beter te lang en te veel als te kort en te weinig. Dus laat je absoluut niet afschrikken door alle horrorverhalen over roaccutane. Als je onzeker bent, begin gewoon met een lagere dosis, dan kun je het nog altijd opbouwen. Maar je kent je eigen lichaam het beste. Ik weet van mezelf dat ik best een sterk gestel heb, dus sta er ook niet zo van te kijken dat ik bijna nergens last van heb.. Iedereen is verschillend, luister goed naar je eigen lichaam. Succes!
25-10-2015
Vrouw, 46
Algehele tevredenheid 3

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
4
1
2
4
Laatste middel om acne door rosacea tegen te gaan. Begon met 20 mg. eerst gevoel alsof mijn huid en lippen branden, ik kon niet in de zon (ben roodharig, dus lichte huid). De huid werd na twee weken mooier en vrijwel egaal. Helaas bijwerkingen namen toe, spieren, onderrug en met name maag en darmsysteem behoorlijk ontregeld. En erg moe en wattenhoofd. Dus ja, het helpt, ma[lees meer...]ar ben gestopt vanwege toename bijwerkingen, helaas. Droge huid is vervelend, maar dat vond ik te doen, alleen erg droge ogen.
22-10-2015
Vrouw, 21
Algehele tevredenheid 5

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
5
3
3
5
Ik ben vandaag precies 50 dagen bezig met de Roaccutane kuur. Toen ik 21 dagen bezig was had ik hier ook al een recensie geschreven. Mijn acne is totaal verdwenen. Ik ben heel erg tevreden over Roaccutane en ik raad het iedereen aan. Elk lichaam is anders en ook de bijwerkingen. Tot nu toe heb ik alleen last van droge lippen en een droge huid. Doordat ik mij de gehele da[lees meer...]g door insmeer met creme en lippen balsem is er niks aan de hand. Ik hoor sinds een week van mensen uit mijn omgeving dat mijn gezicht er super uitziet. Ze zien een mooie glans over mijn huid. Hier ben ik heel erg blij mee natuurlijk. Ook kan ik eindelijk zeggen dat ik zonder een dikke make-up laag de deur uit kan gaan.
11-10-2015
Man, 23
Algehele tevredenheid 3

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
3
3
2
5
Ik heb nu bijna een jaar ineens acne conglobata op mijn rug gekregen. Ik kon opgegeven moment zelf niet meer op me rug slapen, omdat het zo zeer deed ('s avonds erger dan overdag). Ook kon ik geen leuke shirtjes meer aan, stond elke dag met een k*t gevoel voor de spiegel te kijken naar m'n rug. Ik ben zelf schoonheidsspecialiste en weet dus ook dat dermatologen zelf acne v[lees meer...]oorschrijven voor de minst erge acne soorten (terwijl je het ook op een andere manier kunt oplossen). Ik ben opgegeven moment naar mijn lerares gegaan, om te vragen naar wijsheid. Zij zei dat ik het maar moest gaan slikken, omdat het zo erg was en soms is er geen andere oplossing. Ik slik het nu bijna een maand, me lippen zijn erg droog, ook wat kostjes in m'n neus. mijn huid over m'n hele lichaam, die ik altijd goed verzorgde, is ook veel sneller droog dan normaal. vooral op m'n armen van die droge plekken. ook had ik ineens tandvlees ontsteking, terwijl ik dit nooit had (maar dat zal wel toeval zijn). Verder heb ik op dit moment ook acne op m'n gezicht. ik heb het idee data mijn rug wel al wat minder aan het worden is :D Oja, ik hars altijd m'n oksels en bovenlip etc. maar dit mag niet ivm de medicijnen, omdat je huid hartstikke dun word. Ik met m'n eigenwijze hoofd me oksels geharst > ging allemaal erg goed, nergens last van, dus ik blij. Eergisteren dacht ik: laat ik ook maar even m'n bovenlip harsen, gevolg: ontvelde bovenlip!! smeerde er meteen aloe vera op van vanuit m'n salon > brandde als een gek. dus meteen afgehaald. heb sinds dien Vetramil (is voor dieren eigenlijk, maar werkt super!) opgesmeerd. Nu loop ik met een rode, nu al korstige met losse vellen bovenlip (en ook lippen uiteraard, van de medicijnen zijn). Dus bij deze: NOOOOOIT jezelf harsen tijdens te behandeling! ook niet denken, oo dat kan wel (net zoals mij), want het kan niet!! Verder gebruik ik de producten van La Roche Posay, Effaclar H reinigingscreme en de gezichtscrème (speciaal voor tijdens deze medicijnen), de lippenbalsem Cicaplast en ook vaseline. Ik ben wel benieuwd wat voor producten andere gebruiken tijdens deze behandeling.
07-10-2015
Vrouw, 22
Algehele tevredenheid 3

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
2
2
3
5
Ik ben maandag gestart voor de derde of de vierde keer kuur roaccutane! Het is echt niet plezant meer. Van iedereen hoor ik na 1 keer dat de acne verdwenen is, maar van mij blijft het even erg. Voor het moment voel ik me ook echt niet lekker, buikpijn, misselijkheid, hoofdpijn en het is allemaal begonnen sinds ik de roaccutane neem! Ik begin stilaan de moed op te geven dat[lees meer...] ik ooit een mooi gelaat zal hebben. Ik ben namelijk schoonheidsspecialiste en wil voorbeeld zijn voor mijn klanten!
volgende > >>
Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1865) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (911) - Cholesterol
Champix (792) - Verslavingsziekten
Paroxetine (764) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (690) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (599) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (595) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (574) - Depressie - antidepressiva overig
Citalopram (572) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (515) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (510) - Epilepsie
Venlafaxine (498) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (464) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (452) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (419) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (390) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (376) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (361) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (350) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (346) - ADHD - psychostimulantia

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Deel jouw ervaringen over
medicijngebruik en maak kans op
het boek de POWER Patiënt!


Hoe word je sneller beter?
Hoe krijg je de best passende behandeling?
Hoe krijg je minder last van bij-effecten?
Lees het in dit boek!


Geef je mening nu!

Als je meer wilt weten over dit boek, klik dan hier.

de Power Patiënt

Geschreven door Wil Konings.