Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

271
meningen

Roaccutane

isotretinoine

Geef mening

Algehele tevredenheid

Algehele tevredenheid

Effectiviteit

Effectiviteit

Hoeveelheid bijwerkingen

Hoeveelheid bijwerkingen

Leeftijd + Geslacht

Leeftijd + Geslacht

Bijwerkingen

Bijwerkingen
Pagina 1 van 7

04-09-2016
Man, 25
Algehele tevredenheid 4

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
5
2
2
5
Derde kuur inmiddels, de acne op mn wangen en kin waren erg vervelend. Van de dermatoloog 20 mg per dag gekregen. Na 1 maand al zichtbaar effect. Kreeg droge lippen die ik iedere dag wel 3 keer insmeerde. Verder droge neus met korstjes van droge snot. Dit doet erg pijn en als je het weghaald gaat het bloeden. Verder zijn de meeste puistjes weg. Heb alleen wat rode vlekj[lees meer...]es. Deze verdwijnen na een half jaar door de zon. Verdere bijwerking is dat ik me erg sip voelde, erg gevoelig, bij de kleinste opmerkingen kon ik wel huilen. Voel me minder vrolijk. Verder ook vergeetachtig en heb ik af en toe hoofdpijn.
04-09-2016
Man, 19
Algehele tevredenheid 5

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
5
2
3
4
Ik heb zeer lang getwijfeld om aan een Roaccutane kuur te beginnen ivm de bijwerkingen. Achteraf is dit dom geweest want dit heeft me een hoop littekens gekost. Ik kan iedereen dit product aanraden. Ik heb zelf zeer ernstige acne gehad 2 jaar geleden, mijn hele persoonlijke leven leed hieronder. Het was zo erg dat ik mijzelf alleen nog maar binnen verschool, ik ging al[lees meer...]leen naar buiten als het echt moest. Als ik dan buiten was liep ik bij wijze van het liefst met een masker op, zo erg was het. Toen ik na alle middeltjes die niet hielpen aan de kuur begon was er vrij snel (een maand of 2) resultaat. Na een maand of 4 was een groot deel van mijn acne weg. Na 6 maanden waren alle puisten weg en waren er alleen nog maar rode vlekjes zichtbaar. Dit heeft wel lang geduurd voordat dit volledig weg was. Ik heb wel erg veel last van bijwerkingen gehad: ontstoken oog, elke dag super droge lippen (valt niet tegen op te smeren), duizeligheid, etc etc. Maar dit was het dubbel en dwars waard. Als je er echt zo mee zit als ik er toen mee zat, dan kan zou ik hiermee beginnen.
03-08-2016
Vrouw, 25
Algehele tevredenheid 4

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
5
4
4
5
Ik had niet veel acne, maar altijd hele dikke ontstekingen in mijn gezicht. Ik heb meerdere malen antibiotica gekregen bij de huisarts, maar dit verhielp het probleem steeds maar voor korte termijn. Uiteindelijk heb ik een doorverwijzing naar de dermatoloog. De dermatoloog zag direct het probleem, ook vanwege de littekens in mijn gezicht. Ik kon kiezen voor een lichtere ku[lees meer...]ur voor 1 jaar of een zwaardere kuur van 4 maanden, ik heb voor de kuur van 4 maanden gekozen. De eerste maand heb ik 30mg per dag gehad en de laatste 3 maanden heb ik 60mg per dag gehad. De acne is bij mij niet verergerd en ik merkte vrijwel direct verbetering. Nu ben ik aan het einde van mijn kuur en helemaal acne vrij. Ik heb maar een paar bijwerkingen gehad. De eerste is droge lippen, te verhelpen met flink labello smeren. Verder had ik last van een droge huid, te verhelpen door gewoon een flinke laag vaseline op je gezicht te smeren voor het slapen gaan.Mijn huid leek ook dunner te zijn en gevoeliger voor wondjes. Verder had ik af en toe last van een bloedneus, wel had ik constant last van droge bloedpropjes in mijn neus. Ik merkte ook enige stijfheid in de spieren, met name als ik sochtends op stond. Al met al vielen de bijwerkingen bij mij erg mee. Dit medicijn is zeker het proberen waard.
24-07-2016
Vrouw, 21
Algehele tevredenheid 5

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
5
3
4
5
Begin 2014 begon ik met roaccutane, de eerste maand begon ik met 10 Mg, omdat ik het rustig aan wilde doen. Ik wilde weten hoe mijn lichaam er op reageert, na een maand te hebben gebruikt begon ik 20 Mg te slikken per dag, dit deed ik 1 jaar lang. De bijwerkingen vielen erg mee, ik had alleen last van droge lippen, ogen, huid en neus. Meer niet. De acne verdween langzamerh[lees meer...]and en ik kon makkelijk met de bijwerkingen leven! Ik was heel blij met het resultaat, alleen had ik nog last van rode vlekjes, maar die werden ook al wat lichter. Na een jaar lang roaccutane gebruikt te hebben, ben ik gestopt, helaas kwam de acne na 1 jaar weer terug, wel in minderen mate maar het kwam terug wat ik erg Vervelend vond! Dus sinds kort zit ik er weer aan, hopelijk is het na deze keer helemaal over!
19-06-2016
Man, 18
Algehele tevredenheid 4

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
4
2
1
5
Ik had een paar puistjes op mijn gezicht en heelveel op me rug en buik. Nadat ik dit van de specialiste kreeg, begon het in de eerste maanden 3 dubbelen op me gezicht. En ik kreeg het ook opeens op mijn arm en geslachtsdeel een grote. In de 4/5 maand waren alle puisten getransformeerd in kleine rode plekjes. Ik moet nog 1 maand dan zit ik op de 6 maanden, maar ik denk dat [lees meer...]ik langer door moet gaan jammer genoeg. Ik raad dit niemand aan tenzij je heel erg erg veel puisten hebt!!!! Bijwerkingen: Erge bij werkingen zoals: Psychisch hoofd leeg, heel erg sip om alles. Ik kan niet onder druk gezet worden met woorden, ik werd snel agressief hierdoor. Je gaat veel vergeten, zoals spullen die je net hebt weggelegd. Auto rijden gaat ook hierdoor wat slechter want je vergeet of houd niet met dingen rekening. Ben me vriendin kwijt geraakt (als in niet meer bevriend) en veel vrienden door gekke gedragen. Lichamelijk: Je wordt echt lui moe nergens zin in. Fitness deed ik 5x in de week nu 0x. Lippen is in het begin heel groot probleem, later wen je er aan maar toch blijft het wel bezig. Ook neus en naast neus heel droog. Ogen worden ook droog, je kan geen lenzen meer in doen!! (ik heb ergens tussen in medicatie gekregen voor droge ogen van de huisarts dit hielp beter). In het begin werd de bovenkant van mijn hand heel droog dat ging ook over na 1/2maanden. In je neus soms zit snot echt vast en doet verschrikkelijk pijn als je die van de huid in je neusgat eruit wil halen. Ik raad dit echt niemand aan! Tenzij je echt echt vol zit met puisten want dit verpest echt veel.
16-06-2016
Vrouw, 23
Algehele tevredenheid 5

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
5
2
3
5
Hallo mensjes, 10 dagen geleden ben ik begonnen met de roaccutane (20 mg 1x per dag), en ben er erg tevreden over. Wel meteen bijwerkingen ervaren zoals spierpijn, hoofdpijn, droge lippen. Maarrrr... nu 10 dagen verder is mijn huid al helemaal glad, er is geen puistje meer te ontdekken en hopelijk blijft dit zo. Zelf had ik geen ernstige vorm van acne (zo'n 4 puistjes per [lees meer...]week), maar voor mij genoeg om deze maatregelen te nemen. Verder ben ik nog onwetend of ik met dit resultaat echt 6 maanden moet door gaan. Hopelijk motiveer ik hiermee anderen met dezelfde klachten ook tot dit middel. Groetjes, Cheryll 23 jaar.
16-06-2016
Vrouw, 13
Algehele tevredenheid 3

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
4
2
2
4
Vertel dit verhaal omdat de meeste personen heel wat ouder zijn dan mijn dochter. Mijn dochter kreeg vanaf haar 7 jaar last van meeeters. Dit werd elk jaar erger en toen ze 11 jaar was stond ze echt helemaal onder. Ze ging om de 3 weken naar een huidspecialist die dan steeds de meeeters verwijderden, maar haar hele huid ging kapot. Zodra ze ging menstrueren toen ze 12 was,[lees meer...] is ze met de Roaccutane begonnen. Daarvoor heeft ze echt van alles geprobeerd, van zalven, tabletjes tot aan antibiotica, maar niets hielp. Ook met voeding hadden we van alles geprobeerd, maar toen dus niets bleek te helpen en mijn dochter echt gepest werd, toch maar op de roaccutane overgestapt. Helaas zitten er op zo'n jonge leeftijd nog meer bijwerkingen aan, bijvoorbeeld dat je stopt met groeien. Mijn dochter is daarom maar 1.60 geworden. Ook depressief en een erg droge huid zijn veel voorkomende bijwerkingen en jammer genoeg kreeg ze die ook. En wat ze heel erg vond, ze kwam in 1 jaar tijd 12 kilo aan. De ene arts zegt dat dit niets met de medicatie te maken heeft, de ander weet het niet. Nu anderhalf jaar later zijn we aan het afbouwen en krijgt ze nog maar 10mg om de dag. Het heeft inderdaad heel goed geholpen tegen de acne, maar als ik alles van te voren had geweten, weet ik niet of ik dit had gedaan. Haar tweelingbroer (ze zijn nu 13) krijgt nu ook acne, maar voorlopig proberen we het maar weer gewoon met allerlei middeltjes en heel veel water drinken.
25-05-2016
Man, 34
Algehele tevredenheid 3

Roaccutane (isotretinoine)
Acne/puistjes

Tevredenheid over
4
2
2
4

Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1917) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (979) - Cholesterol
Champix (832) - Verslavingsziekten
Paroxetine (816) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (758) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (637) - Pijn - morfine-achtigen
Citalopram (634) - Depressie - antidepressiva SSRI
Omeprazol (617) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (584) - Depressie - antidepressiva overig
Sertraline (574) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (565) - Epilepsie
Venlafaxine (545) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (496) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (472) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (438) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (417) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (405) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (386) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (377) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (375) - ADHD - psychostimulantia
Mirtazapine (350) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline / Clavulaanzuur (332) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ritalin (325) - ADHD - psychostimulantia
Lipitor (320) - Cholesterol
Diclofenac (314) - Pijn
Wellbutrin XR (312) - Verslavingsziekten
Crestor (308) - Cholesterol
Cymbalta (287) - Depressie - antidepressiva overig
Implanon (hormoonimplantaat) (272) - Anticonceptie - overig
Roaccutane (271) - Acne