Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

ziekte

Anafylactische shock


 

Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor anafylactische shock

Naam Aantal ervaringen Effectiviteit Algehele tevredenheid
Tavegil 1 5
4
Tramadol 1 3
2
Diclofenac 1 4
1

De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: anafylactische shock

4

Tavegil

01-05-2014 | Man | 50
clemastine
Anafylactische shock
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb een voedselallergie. Reageer zeer heftig op sesamzaad/olie. (anafylactisch). Tavegil wordt dan door de huisarts of ambulance verpleegkundinge i.v gespoten. De klachten verdwijnen dan als seeuw voor de zon. Alleen de bijwerking van 2 dagen vermoeid, lusteloos en slaperig zijn vervelend. Verder een prima middel.
2

Tramadol

23-01-2014 | Man | 60
tramadol
Anafylactische shock
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb ivm chronische polyneuropathie/MS/ Lupus/Sarcoidose in het ziekenhuis tweemaal een IM injectie gekregen. De eerste keer was ik bijna een uur in anyfylactische shock en ondanks waarschuwing, de tweede keer meer dan 5 uur! Als ik zie dat dit middel in Nederland vrij te koop is in drogisterijen/ketens, heb ik toch ernstige bedenkingen en kippevel! Was toen 49 jaar.
1

Diclofenac

29-12-2013 | Vrouw | 57
diclofenac
Anafylactische shock
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Twee dagen voor Kerst had ik weer eens last van mijn peesschede ontsteking in mijn voet (al een jaar!) Omdat we de volgende dag inkopen voor de feestdagen wilde doen nam ik voor het slapen gaan een diclofinac 50 mg. (Deze pillen heb ik rond de zomer gekregen voor ong. 3 maanden, ze hielpen mij uitstekend.) 20 min nadat ik in bed lag kreeg ik hevige jeuk van onder en mij[lees meer...]n handen werden vuurrood en zwollen op. Ik ben toen naar de huiskamer gestrompeld, daar zat mijn man en ik zei dat ik me niet goed voelde en werd misselijk. Hij hielp me naar de wc waar ik ineens in elkaar zakte, mijn hartslag klopte als een razende, ik zweette enorm, en mijn hele lijf was opgeblazen en vuurrood en ik kreeg moeilijk lucht! Hij heeft toen snel 112 gebeld die er snel bij waren en al zagen wat er aan de hand was. Ik ben hele stukken kwijt omdat ik telkens wegviel, mijn bloeddruk konden ze niet meten, zo laag was hij. Later in het ziekenhuis bleek die 70/40 te zijn. Al met al heeft het 3 uur geduurd voordat alles een beetje was gestabiliseerd, na een nacht kon ik weer naar huis, met voor twee dagen pilletjes voor de allergie, maar ben nog niet de oude. Ik mag geen diclofinac , naproxen en ibuprofen meer slikken ..ik zal het wel laten! Het heeft me lichamelijk en geestelijk zeer veel gedaan waar ik nu nog last van heb.

Ziekten met de meeste ervaringen

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (2962)
Angst & paniekstoornis (2514)
Depressie (2426)
Hoge bloeddruk (1762)
Blaasontsteking (1277)
ADHD (1216)
Acne/puistjes (1136)
Hoog cholesterol (1085)
Diabetes type 2 (1064)
Slapeloosheid (1053)
Migraine (983)
Zenuwpijn (904)
Stoppen met roken (875)
ADD (862)
COVID-19 (774)
Angststoornis (754)
Astma (694)
Trage schildklier (683)
Epilepsie (660)
Allergie (637)
Depressiviteit (616)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.