Hypochondrie
Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor hypochondrie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Paroxetine | 1 |
Oxazepam | 1 |
Lyrica | 1 |
![]() |
De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: hypochondrie
De bijwerkingen helpen niet mee voor mijn angst. Zijn er meer mensen die na 6 weken nog misselijk zijn?
Normaal gesproken geef ik geen advies. Maar in dit geval wel. Als je met je handen in het haar zit, ben je geneigd je te laten overhalen door een mooi verhaal van een pscychiater. Niet doen! Ik heb paroxetine gebruikt vroeger en dat werkte perfect. Alleen geen libido en afgevlakt. Dat wou ik nu niet meer dus kreeg deze aanbevolen. Volgens de arts zou het op basis van halfw[lees meer...]aardetijd, na een dag of 5 wel dermate moeten zijn dat ik weer auto kan rijden. Maar moest een week aanhouden. Van sufheid helemaal niks gemerkt. De werking na een week is echt rampzalig. Je wordt er voor gewaarschuwd maar denkt, veel erger kan bijna niet. Nou dat kan wel en niet met een beetje. Iedere dag wordt het erger en erger in mijn geval tot op het punt dat ik serieus overweeg om maar een overdosis benzo's te nemen. Ik heb zo ontzettend veel meegemaakt maar nog nooit suïcide overwogen. Laat nooit mijn kop hangen maar dit is echt niet te doen. Het rustgevende effect van oxa werkt niet eens meer. Krijg paniekaanvallen er doorheen, zweet aanvallen tot ik doorweekt ben, spieren die ineens dansjes gaan maken, je ziet ze letterlijk bewegen, bijna fauwvallen , enzovoorts en tot op een verwaarloosbare dosering van 10 mg.
Sinds 1,5 jaar last van hypochondrie en heftige angsten
Dit is het medicijn! Echt, ik was ook sceptisch maar het heeft me de goede richting in geholpen
Sinds 4 weken weer gestart met Citalopram 20mg na een korte overstap naar Sertraline. Bijwerkingen in het begin zijn vervelend maar te doen. Na de 3e week kreeg ik echter last van een soort duizeligheid. Licht gevoel in mijn hoofd en tijdens mijn werk achter de computer steeds het gevoel dat ik val. Herkent iemand dit? Alvast bedankt voor de reactie.
Na 8 jaar geleden in 2011 begonnen te zijn met dit medicijn vanwege angst (hypochondrie) en tinnitus, zeer goede ervaringen. Echter zoals bijna iedereen ook gestopt met het medicijn in juni 2019. Dit ging goed tot 2 weken geleden. Ik ben er dus ruim 6 maanden vanaf geweest. Ik kreeg last van mijn maag en maakte me na een paar dagen zorgen. Ging langs de HA en die heeft me [lees meer...]onderzocht, geen reden om me zorgen te maken zei ze. Echter bleef het steeds meer malen in me hoofd, zoeken op google naar maagkanker en voor dat ik het wist zakte ik weer ver af. in overleg met de dokter toch maar weer begonnen met paroxetine 20mg. Ik ben nu andere half week verder en mijn angsten namen toe, iets wat bij mij herkenbaar is van de vorige keer. Ik moet het nu uitziten en heb als ondersteuning oxazepam 10mg erbij. Ik weet 1 ding zeker, als ik me weer goed voel, stop ik nooit meer. Klaarblijkelijk kom ik toch een stofje te kort wat er voor zorgt dat ik dit niet meer mee maak. De jaren dat ik het slikte, zakte ik qua mg vaak ook terug naar 10. Ook dat werkte prima. Nooit meer zo diep gezeten als momenteel, moet hier weer doorheen maar dan hou ik het zo. Ik vaar er wel bij en zal het mijn hele leven blijven slikken. Iemand met suikerziekte heeft insuline nodig, ik serotonine. Ik hoop dat dit mensen helpt die twijfelen, je kunt het in ieder geval proberen en bedenk, ieders mens is anders, je bent en bijft een uiniek individu.
Hallo ,
Bij deze wil ik graag mijn verhaal vertellen.
Ongeveer 1 jaar geleden kreeg ik mijn eerste paniekaanval. Ik wist totaal niet wat mij overkwam en werd daardoor erg angstig. De angstaanvallen werden steeds erger en kwamen steeds vaker.. Het werd op een gegeven moment zo erg dat ik nergens meer naartoe durfde en daardoor kreeg ik boven op hypochondrie (angststoorni[lees meer...]s) agorafobie (pleinvrees). De huisarts had mij toen pillen voorgeschreven die bedoeld zijn voor deze stoornis. Maar helaas werkte die voor mij averechts, omdat ik er teveel bijwerkingen van kreeg en daardoor nog angstiger werd. Ik ben toen met spoed doorverwezen naar de GGZ, maar daar zat ik niet op mijn plek, ik had het gevoel dat daar niet naar mij werd geluisterd. Ik ben het toen op het internet gaan opzoeken of iemand mij kon helpen met mijn angststoornis. Omdat opgeven geen optie is maar er mee leven is al helemaal geen doen. Ik ben toen bij een man uit België terechtgekomen die hetzelfde als mij heeft meegemaakt en die nu mensen met hetzelfde probleem probeert te helpen. Ik ben op de dag vandaag zo dankbaar dat ik hem ben tegen gekomen.. Dankzij hem en mijn psycholoog waar ik nu 1 jaar onder behandeling ben en natuurlijk dankzij mijn doorzettingsvermogen kan ik jullie nu zeggen dat ik na 1 jaar vechten mijn angststoornis heb overwonnen. Heel af en toe nog voel ik me eigen iets minder in me vel zitten en dan pak ik een halve oxazepam en dan gaat het vrijsnel weer beter met mij.. Het is een zwaar jaar geweest met vallen en opstaan en ik heb er hard voor moeten knokken soms nog, maar het is de moeite waard. Want uiteindelijk heb ik mijn leven weer terug... Dus iedereen die hypochondrie of agorafobie heeft, zoek hulp, schaam je eigen niet en als je het idee hebt dat je ergens niet op je plek zit, zoek dan door tot je de juiste persoon hebt gevonden. Blijf vechten, geef niet op, het komt echt allemaal weer goed. Zet hem op!!!
Ik slik nu 3 dagen dit medicijn, 25 mg en na een week moet ik ophogen naar 50 mg. Toen ik het voor het eerst innam voelde ik me heel raar, alsof ik 5 oxazepam had ingenomen... En overweldigend.. Ook benauwd en druk op de borst. Die avond ook slecht geslapen en een beetje psychotisch (ik hoorde geluiden die er niet waren). Gister en vandaag heb ik dat gelukkig niet meer, al[lees meer...]leen pijn en druk op de borst en hoofd , vlagen van misselijkheid, en dat ik me heel goed kan focussen op iets , heel apart stoned gevoel.. maar het is even doorzetten helaas. Ik hoop dat de bijwerkingen snel weggaan, en het begint te werken... dat ik hypochonder ben helpt natuurlijk ook niet mee, ben als de doods:(
Toen ik begon met Trazolan, moest ik 100mg in de ochtend en 100mg in de avond slikken. De eerste weken waren een ramp. Misselijk, "helm" over mijn hoofd de hele dag, duizelig, de bijwerkingen leken bijna erger dan de kwaal. Uiteindelijk overgestapt op 200mg voor het slapen gaan en verder niets. De bijwerkingen verdwenen als sneeuw voor de zon.
Uiteindelijk duurde het bi[lees meer...]jna een jaar voor dit medicijn bij mij aansloeg. Ik had dan ook een zeer ernstige vorm van Hypochondrie. Maar toen het eenmaal begon te werken, sloeg het ook wel echt in als een bom. Ben volledig genezen van mijn Hypochondrie. Of nouja, heb er echt totaal geen last meer van.
Sindsdien zit ik helaas wel chronisch aan dit medicijn vast. Andere behandel opties zijn voor mij helaas niet geschikt. Ik merk het effect van Trazolan eigenlijk niet, tenzij ik het vergeet in te nemen. Dan ga ik de volgende dag gelijk lichamelijk door een hel. Zeer onrustig lichaam. 2 dagen zonder en de symptomen van Hypochondrie beginnen terug te keren. Gelukkig onmiddellijk weer verdwenen na het innemen van Trazolan.
Al met al is Trazolan in mijn ogen een medicijn waarbij je door moet zetten alvorens het ook iets voor jou kan betekenen. Maar het uiteindelijke resultaat is echt geweldig. Mijn Hypochondrie is uiteindelijk niet minder ernstig geworden, maar volledig verdwenen! Ik denk er niet eens meer over na!
Dag iedereen,
Medicatie bevalt me best goed, ik slik 2 x 75 mg 's avonds. Ik word een 20 minuten daarna erg suf. Ik slaap als een os en heb ergere dromen dan normaal. De volgende dag heb ik een kater, terwijl ik geen druppel alcohol drink. De klachten zijn geminimaliseerd, eigenlijk verdwenen. Maar de bijwerkingen zijn lastig. Waar ik het meest last van heb: Sufheid, dr[lees meer...]onkenmansgang, Verminderde libido, wazig zien, en hoofdpijn. Maar waar ik het meest blij mee ben: Minder angst, minder dwang, en ook de gegeneraliseerde angst is te hanteren.
Ziekten met de meeste ervaringen
Anticonceptie / zwangerschapspreventie (3141) |
Angst & paniekstoornis (2814) |