Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

This website is hosted on a Carbon neutral infrastructure. This website is hosted on a company which complies to standard ISO 27001:2005 for Information Security Management Systems.
lees de ervaringen

Trazolan


Depressie - antidepressiva overig
Toon/Verberg Farmacotherapeutisch Kompas
Geef mening

Wordt gebruikt bij:
Tevredenheid over
3,82926829268293
3,07317073170732
3,34146341463415
4,53658536585366
3,68292682926829

41 meningen
volgende > >>
Pagina 1 van 6

23-04-2015
Man, 49 jaar
Algehele tevredenheid 5

Trazolan (trazodon)
Slapeloosheid

Tevredenheid over
5
4
4
5
Dit middel is mij vier weken geleden voorgeschreven voor problemen met slapen. Begonnen met vier dagen 25 mg, daarna vier dagen 50 en zo opbouwend naar 100 mg. Mijn advies, slik het middel een uur voordat je naar bed gaat, dan kan het even zijn werk doen en verwacht niet dat je binnen vijf minuten na het innemen na dit middel in slaap valt. Ik lees op deze site veel [lees meer...]problemen met sufheid overdag. Wat de sufheid betreft. Als je niet slaapt dan voel je je een gebroken mens de volgende dag. Dan maar een beetje suf en bovendien de sufheid wordt met de dag minder! Ik begrijp niet zo goed waarom mensen klagen over de sufheid, alsof je van niet slapen lekker fris wordt :). Ik kan dit middel iedereen aanraden. Start met een lage dosis (niet beginnen met 100 mg) en bouw langzaam op. Google ook eens op review trazodone (zelfde middel) en je ziet dat dit middel bijvoorbeeld in Amerika een 8 scoort. Als ik zo'n cijfer op school haalde, dan was ik ontzettend blij.
30-03-2015
Man, 24 jaar
Algehele tevredenheid 3

Trazolan (trazodon)
Chronische depressie

Tevredenheid over
4
3
3
4
Ben nu toch al zeker 6 jaar overgestapt op Trazolan. Het begin was zwaar, veel ochtendmisselijkheid en futloos. Ik lijd aan slapeloosheid met een chronische depressie tot gevolg. Bij het innemen van een hele capsule ben je in het begin de dag erna nog zeer futloos. Ik heb ook het gevoel dat het de emoties wat afvlakt (zowel positieve als negatieve), maar dat had ik bij mij[lees meer...]n vorige medicatie ook. Bij extreme vermoeidheid heb ik bij inname en begin van werking ooit een epileptische aanval gehad (maar dat was niet nieuw voor mij). Het helpt me vooral om door te slapen. Inslapen lukt nog altijd moeilijk. Wanneer je je medicatie vergeet (bv op vakantie) zit je wel met een serieus probleem. Je krijgt er echt ontwenningsverschijnselen van en kan ziek worden.
26-03-2015
Vrouw, 44 jaar
Algehele tevredenheid 4

Trazolan (trazodon)
Chronische depressie

Tevredenheid over
5
2
3
5

23-02-2015
Vrouw, 35 jaar
Algehele tevredenheid 3

Trazolan (trazodon)
Depressie

Tevredenheid over
4
3
3
5
Toen ik het de eerste keer nam, voelde ik de dag erna gelijk barstende hoofdpijn, misselijkheid, maagpijn, diarree.. Toch heb ik paar dagen volgehouden en nu zorgt het ervoor dat ik overdag functioneer.. Ik merk wel dat autorijden (in mijn geval) niet zo verstandig is... Ook mijn geheugen laat te wensen over heb ik de indruk..
03-11-2014
Man, 28 jaar
Algehele tevredenheid 4

Trazolan (trazodon)
Hypochondrie

Tevredenheid over
5
3
3
4
Toen ik begon met Trazolan, moest ik 100mg in de ochtend en 100mg in de avond slikken. De eerste weken waren een ramp. Misselijk, "helm" over mijn hoofd de hele dag, duizelig, de bijwerkingen leken bijna erger dan de kwaal. Uiteindelijk overgestapt op 200mg voor het slapen gaan en verder niets. De bijwerkingen verdwenen als sneeuw voor de zon. Uiteindelijk duurde het bi[lees meer...]jna een jaar voor dit medicijn bij mij aansloeg. Ik had dan ook een zeer ernstige vorm van Hypochondrie. Maar toen het eenmaal begon te werken, sloeg het ook wel echt in als een bom. Ben volledig genezen van mijn Hypochondrie. Of nouja, heb er echt totaal geen last meer van. Sindsdien zit ik helaas wel chronisch aan dit medicijn vast. Andere behandel opties zijn voor mij helaas niet geschikt. Ik merk het effect van Trazolan eigenlijk niet, tenzij ik het vergeet in te nemen. Dan ga ik de volgende dag gelijk lichamelijk door een hel. Zeer onrustig lichaam. 2 dagen zonder en de symptomen van Hypochondrie beginnen terug te keren. Gelukkig onmiddellijk weer verdwenen na het innemen van Trazolan. Al met al is Trazolan in mijn ogen een medicijn waarbij je door moet zetten alvorens het ook iets voor jou kan betekenen. Maar het uiteindelijke resultaat is echt geweldig. Mijn Hypochondrie is uiteindelijk niet minder ernstig geworden, maar volledig verdwenen! Ik denk er niet eens meer over na!
09-07-2014
Vrouw, 56 jaar
Algehele tevredenheid 1

Trazolan (trazodon)
Slapeloosheid

Tevredenheid over
1
1
2
5
dit middel slik ik nooit meer, ik verdraag het niet: val er ook niet meteen van in slaap, lig nog minstens een uur te woelen, terwijl ik onaangename ervaringen in mijn lichaam ervaar: tintelingen in armen en benen, zware hoofdpijn, dichtslibben van sinussen, moeilijk ademen door neus die vastloopt, neen: het middel is erger dan de kwaal! En suf de dag erop, loop als een [lees meer...]zombie door het huis: geen fut, geen energie....zucht
14-06-2014
Vrouw, 35 jaar
Algehele tevredenheid 3

Trazolan (trazodon)
Angst & paniekstoornis

Tevredenheid over
3
3
3
4
nu 2x ingenomen voor slaapproblemen .al 2 dagen suf.maar zet nog wel even door.ik lees nergens of er mensen zijn aangekomen in g ewicht door deze antidepressiva.
10-06-2014
Vrouw, 44 jaar
Algehele tevredenheid 4

Trazolan (trazodon)
Depressie

Tevredenheid over
4
3
4
5
Ik heb ongeveer 5 jaar trazolan genomen voor het slapengaan. Eerst 100, toen 150, later 200 mg en toen weer terug naar 150 vanwege sufheid. Ik heb eerst seroxat gehad, maar na 3 weken teruggegaan vanwege overleden libido. Toen ongeveer 2 jaar Fevarin. Hier zweette ik erg van, droge mond, gewichtstoename enz. Dit werd niet minder na de inwerkperiode. Toen gegoogeld en zelf [lees meer...]bij de ha trazolan aangedragen. De eerste tijd moe, suf, slapen, maar daarna angstarm. Tegen depressie verrichtte het voor mij geen wonderen, maar ik kon beter relativeren en ging veel rustiger door het leven. Nauwelijks bijwerkingen behalve tragere stofwisseling en geheugenafname. Maar zeker leefbaar. Ik ben gegroeid in die 5 jaar als persoon. Door problemen met mijn langetermijngeheugen die langzaam, maar zeker toenamen heb ik besloten om af te bouwen. Dat duurde een maand of 2, maar de nasleep minstens een jaar eer alle rook uit mijn hoofd was verdwenen. Toch ben ik erg tevreden over dit middel! Het heeft veel voor mij gedaan. Het moeilijkst vond ik veranderingen in de dosis: elke schommeling gaf 2 weken extreme vermoeidheid waarbij ik moeilijk kon functioneren. Maar als je dat weet kun je daar rekening mee houden, vind ik.
volgende > >>
Pagina 1 van 6

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1834) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (867) - Cholesterol
Champix (754) - Verslavingsziekten
Paroxetine (728) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (663) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (577) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (576) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (566) - Depressie - antidepressiva overig
Citalopram (537) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (482) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (474) - Epilepsie
Venlafaxine (468) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (446) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (433) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (409) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (376) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (358) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (350) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (334) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (333) - ADHD - psychostimulantia

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik
en maak kans op een Tony's Chocolonely
reep!

Geef je mening nu!

Als je meer wilt weten over Tony's Chocolonely, klik dan hier.

Tony's Chocolonely