Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Sandostatine

3
meningen

Sandostatine

octreotide

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
3

Sandostatine

04-10-2022 | Vrouw | 75
octreotide (30mg)
Neuro-endocriene tumor (NET)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dankzij Sandostatine LAR injecties overleef ik na een dunnedarm operatie, waarbij een neuroendocriene tumor met uitzaaiingen werd gevonden, al achttien jaar. En mede dankzij een PRRT behandeling vier jaar geleden. Helaas zal ik nu moeten stoppen met de injecties vanwege zeer ernstige bijwerkingen.
3

Sandostatine

17-08-2019 | Man | 56
octreotide (30mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
gebruik al meer dan 8 jaar , 7 jaar geleden behandelingen Lutetium inMC Erasmus te Rotterdam daarvoor eerst ampullen, gebruikt 3 keer per dag 1mg zodat er 3 mg per dag gezet werd in periode 30 dagen de 30 mg. In MC Zuyderland Heerlen eerst via internist volledig met novanurse de eerste 20 mg na onderzoekingen verhoogd 30 mg,verwezen naar M C Erasmus ,dar bijna 3 jaar lang [lees meer...]2 keer per wek 30 mg,per maand 60 mg,waarnaar mijn lichaam begon op te zwellen en vermoeide chronische vermoeiheid en lusteloosheid veroorzaakte,ik pleite voor minder,want bijsluiter destijds adviseerde maximaal 30 mg,dus ik schrok wat de professor aan doen was,ben nu in m.u.m.c Maastricht en krijg per 4 weken gewoon mijn 30 mg al weer 2 jaar ongeveer ,naar mijn eigen wens,kreeg ook veel tandvlees ontstekingen want er zou een zuur inzitten,heb deze bij de professor neer gelegd waarom hij mij een overdosis of mij als experiment gebruikte ,60 mg,heb nog een mail gestuurd naar het M.C. Erasmus , waarin ik schreef als ik als experiment zonder medeweten word gebruikt,voor experimenten valt vergoeding bij hun en niet bij mijn zorg verzekering,maar kreeg als antwoord, de professor heeft u na zijn inzichten goed behandeld,en weet niks van een experiment af. Ik ging met goed vertrouwen maar werd beschaamd ,maar desondanks na mijn gevoel ben ik er nog,en misschien wel beterder dan van te voren, door mijn eigen gevoel en ingeving, ook een voedsel dieet erbij nemen,kruiden,vettig eten, veel eten,water drinken en veel beweging is er bij genoodzaakt..dus mensen dit is mijn verhaal ,story, over kennismaking Sandostatine larr 1mg 20 mg 30 mg x2/maand . Ik promoot niet maar dit is mijn verhaal dat ik nu eens kwijt ben.
5

Sandostatine

20-06-2019 | Vrouw | 51
octreotide (20mg)
Gastro-intestinale stromale tumor (GIST)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik het middel al in de proef periode, toen in Belgie, 1987.pas officeel in Europa toegelaten in 1989. Nederland doet mee vanaf 1990. In het begin kleine ampulen lage dosering. Deze kon ik zelf zetten. Nu een maal per drie weken, twee injecties van samen 40ml sandostatine lar 20ml. Zodra deze periode om is krijg ik weer klachter. Diaree zweten buikzwellingen, e[lees meer...]n vermoeidheid. Ik heb eigenlijk geen bijwerkingen waar door ik zeg ik stop. Mijn suiker schommeld wel erg op einde van de dosis is deze erg laag. En mijn bloeddruk is extreem laag. Maar door goed te drinken is het te doen. Ik krijg het middel na een mislukte gystric bypass ok. Ook houdt het mijn groei van tumoren in de buik tegen. Spuiten hebben mijn leven als waren weer mogelijk gemaakt klachten sterk verminderd en omdat mijn lichaam snel afbreken en door ik geen maag meer heb alles niet opgenomen word mis ik de opname van hormonen en andere belangrijke mineralen en stoffen. Ik vraag mij af wie gebruikt dit middel, en ook al zolang. En is er een toekomst beeld van hoe lang het werkt en hoe hoog kan de dosis aangepast worden met steeds kortere intervallen iemand ervaring hiermee?
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1379) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1157) - Verslavingsziekten
Sertraline (1131) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (594) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (540) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (469) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (460) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (427) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.