Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Betahistine

22
meningen

Betahistine

betahistine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Duizeligheid (38 meningen)
Evenwichtsstoornis (19 meningen)
Tinnitus (1 mening)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Cinnarizine (25 meningen)
Piracetam (6 meningen)
Sibelium (6 meningen)
Flunarizine (3 meningen)
Tanganil (2 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
2

Betahistine

11-07-2015 | Vrouw | 40
betahistine (24mg)
Ziekte van Menière
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik al zo'n twintig jaar Bethahistine en Cinarizine. Mijn gehoor links was binnen enkele jaren geheel weg. Merkte dat na elke aanval mijn gehoor links ook slechter werd, met als gevolg dat ik op 24 januari 2014 na een zware aanval geen gehoor meer heb, hoor nu 0,0 ook na testen. Ben goed begeleid door het audiologisch centrum. Kan met mijn gehele doofheid goed omga[lees meer...]an, heb zelden nog een aanval. Heb echter sinds een paar maanden last van duizeling. Naast de ziekte van Meniére ook een progressieve spierziekte, waardoor ik in een verpleeghuis woon en in totaal zo rond de 45 tabletten slik per dag, niet te vergeten de polijsters en injecties morfine. Heb een nieuwe medicijnwisseling gehad en hierna willen ze kijken wat er nog te doen wat betreft de duizeligheid, als ik in de tillift hang en liggend/ zittend in mijn rolstoel ook ineens erg naar en duizeligheid heb, moet dan stoppen met rijden, want het duurt een paar minuten en dan kan ik niet verder. Ik krijg voor zonodig Cinarizine, maar dit helpt niets, ben daar dus zelf mee gestopt. Mijn tinitus is erg aanwezig, vooral bij stress en bij een aanval. Heb nu geen neven geluid meer, dus geen afleiding en dat heeft in mijn begin van de gehele doofheid, door muziek en andere geluiden mij erg geholpen. Ik wou dat ik echt als de meeste dove mensen, niets meer hoorde. Ik hoor nu 24 uur per dag mijn tinitus, alsof er een trein langs dondert. Heb geen rust in mijn hoofd, gelukkig heb ik dat toch weten op te lossen, met behulpzaam van een maatschappelijkwerk die in de gaten had dat ik vanaf mijn gehele doofheid, echt angst en paniekaanvallen gehad. Na een half jaar ben ik er vanaf gekomen, de paniek aanvallen, niet mij tinitus en en doofheid helaas. De aanvallen heb ik som één of twee keer per jaar. Ik hoop dat er iemand is die ook zijn gele gehoor is kwijtgeraakt en nog wel last van tinitus heeft.
5

Betahistine

12-05-2015 | Vrouw | 51
betahistine (24mg)
Ziekte van Menière
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eerst met lagere dosering begonnen, nl.3x 16 mg, maar desondanks toch nog lichte aanvallen. Daarna verhoogd naar 24 mg en dit bevalt beter. Meniere is momenteel onder controle en ik heb totaal geen last van bijwerkingen. Ik slik de medicijnen wel precies op vaste tijden. Weet van andere gebruikers dat dit de beste werking geeft.
2

Betahistine

04-01-2015 | Vrouw | 61
betahistine (16mg)
Ziekte van Menière
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik was rond de 30jaar toen de eerste symptonen zich kenbaar maakte. Duizeligheid , misselijk enz. De dokter vroeg gelijk hoe mijn dag en week indeling eruit zag, en dat was heel druk. Als alleenstaande moeder 2 kinderen opvoeden waarvan een slechtziend was, en een opleiding stage enz. Om een lang verhaal kort te maken het advies was dat ik ook tijd voor mezelf moest make[lees meer...]n. Daar lette ik daarna ook op en het ging prima tot zo'n tien jaar geleden ik het weer kreeg . En vaker voor een dag of twee rust pilletje en dan was het over. Maar nu de afgelopen 2 jaar komt het vaker en heviger terug langere rust periode en hevige duizeligheid misselijk tot braken aan toe . Nu neem ik 3 maal per dag een pilletje en dan moet ik er alleen maar slapen van. Het lijkt wel als of de tabletten het erg maken. Heb besloten om mij toch nog verder te laten onderzoeken, KNOarts b.v. Ik weet het niet meer. Ik hou van reizen en dat gaat niet meer kunnen denk ik .
3

Betahistine

28-06-2014 | Man | 31
betahistine
Ziekte van Menière
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al jaren last van duizeligheid en daarmee gepaarde nek- en rugklachten. Continu piep in oren, ploppen en suizen. Naar duizeligheidscentrum in Zwolle gestuurd en een cursus gevolgd. Het zat er eenmaal, leer ermee leven. Na aanhouden toch maar naar de KNO. Diagnose Meniére. Hè hè het beestje heeft een naam. Nu 1x 16 mg per dag. Werkt wel maar verminderend maar het is niet we[lees meer...]g. 8 juli vervolgonderzoek/opnieuw gehoortest. Eergisteren de laatste tablet gehad en gelijk weer heftiger effect. Bijwerking is loomheid/moe en vast slapen. Vroeger keer of 6 aan buisjes geopereerd en doorgeprikt dus zijn oren zijn altijd al een zwakke plek geweest. Wordt vervolgd...
4

Betahistine

22-11-2012 | Vrouw | 43
betahistine
Ziekte van Menière
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik blijk de ziekte van meniere te hebben sinds enkele maanden aan beide oren. Had dagelijks heftige aanvallen en binnen enkele maanden een gehoorverlies van 40-50 decibel. iik ben begonnen met 3 x 8 mg betahistine per dag. Deze is telkens verhoogd, eerst naar 3 x 16, toen naar 3 x 24, 3 x 48 en nu 3 x 64 mg, telkens na een verhoging was ik precies 10 dagen aanvalvrij. Bij [lees meer...]de laatste verhoging kreeg ik de 10e dag een lichte aanval, maar heb daarna geen aanvallen meer gehad. Heb wel constant het gevoel dat ik tegen een aanval aan zit, maar de medicijnen lijken toch wat te doen nu. Heb wel sinds het gebruik veel last van puistjes en een bobbelige huid gekregen.
4

Betahistine

28-10-2012 | Man | 47
betahistine
Ziekte van Menière
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
19 mei 2009 ineens van de planeet. Enorme duizel"sensatie" misselijk en blank van zweet. Doodziek. Overgeven tot je niet meer kunt. Totaal uitgeput. Daarna totaal uitgeput en minimaal 24 uur slapen. Doofheid en een doffe hersenpan. IK drink geen alcohol, maar voelde een enorme kater die 3 dagen aanhoudt. Hoofdbewegingen zo veel mogelijk vermijdend. Brommen en suizen in v[lees meer...]oornamelijk r.oor. Om de vier dagen een repetitie van voornoemde. Heeft 26 weken geduurd. Daarna tot okt. 2011 vage psychische klachten maar geen aanvallen. Stress is klachtverhogend. Vanaf okt. 2011 tot 02 2012 tegen psychose tabletten gekregen die alleen verergerden.toevallen en herhaling situatie 2009. Vanaf 02 2012 consult en onderzoeken wezen Ménière uit. Betahistine gaan slikken. Eerst 3x daags 16 mg. Later om beter te onderdrukken 3x daags 24 mg. (1,5 tablet). Na 2e paasdag geen aanvallen meer. Wel in stresssituaties bekend met opkomende klachten. Pak dan 1000 mg paracetamol ter onderdrukking, wat prima werkt. Ben weer aan het werk 20 uur en durf nu ook weer alleen de weg op. Heb er controle over, maar ken mijn grenzen. Dat laatste is belangrijk.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1215) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (956) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (647) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.