Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

ziekte

Malaria


  Hooikoorts

Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor malaria

Naam Aantal ervaringen Effectiviteit Algehele tevredenheid
Malarone 42 3,76190476190476
2,73809523809524
Lariam 17 3,29411764705882
2,41176470588235
Atovaquon / Proguanil 12 3,5
2,5
Nivaquine 1 3
2

De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: malaria

2

Atovaquon / Proguanil

02-05-2024 | Vrouw | 32
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

buikkrampen Misselijk diarree 's nachts diarree

Ik heb deze malaria pillen genomen op aanraden van de GGD. Ik heb een reis naar Ghana gemaakt van een weeg. De dag voor mijn reis ben ik begonnen met deze pillen en merkte de dag van mijn reis dat ik erg onrustig werd in het vliegtuig . Na 3 dagen heb ik te maken. Gehad met uitslag over mijn hele huid,en hele erge last had van buikkrampen en diarree ( waterige) waardoor i[lees meer...]k besloot om te stoppen.
1

Malarone

04-03-2024 | Vrouw | 53
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

zweetuitbarstingen diarree

Ik heb ze moeten slikken drie weken lang voor tanzania en zanzibar . De eerste pil thuis geen probleem alleen mijn zoon was snachts aan het spugen . Dag van aankomst slikdag 2 hing ik snachts over de pot en daarna begon de ellende alleen maar gelaxeerd niet dat het uit de pijpen liep maar wel 4 a 5 keer wc en mijn zoon had de zelfde symptomen de ene keer brei de andere k[lees meer...]eer als water. We waren met zijn vijfen en 2 hadden last vind ik best wel in percentage hoog . We zijn nu thuis vrijdag laatste pil geslikt het is nu maandag en we laxeren nog . Wel al vorige week de dokter ingelicht en we gaan het aankijken want ik woog 65 en nu 60 . Je kan de keuze maken om niet door te slikken en we zijn zeker wel geprikt door een mug . Maar als je malaria hebt kun je 4 van die pillen gaan slikken per dag. Ik zeg ik ga nooit meer naar een gebied waar je deze pillen moet slikken . De ellende vagen de mooie vakantie voor mij weg.
5

Malarone

11-02-2024 | Vrouw | 32
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor mijn reis naar Kenia Malarone geslikt. De tabletten zijn goed door te slikken. Los van een opgezette buik, heb ik nergens last van gehad. Ik slik zelf citalopram, een antidepressivum, een ook dit ging prima.
2

Malarone

01-02-2024 | Vrouw | 65
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Toerisme Afrika
1

Lariam

10-01-2024 | Man | 77
mefloquine
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb Lariam gebruikt in 1992 ivm reis naar Nieuw Guinea. Daar kreeg ik ernstige angstaanvallen. Nog nooit zoiets meegemaakt. Werd zo erg dat ik met spoed naar huis wou. Bij een tussenstop in Medan uit vliegtuig gehaald en naar hospitaal gebracht. Dacht echt dat ik doodging, hele lichaam schudde en hart ging tekeer. Na onderzoek teruggebracht naar vliegveld en ben ik eerste [lees meer...]klas naar Amsterdam gevlogen. 3 maanden thuis geweest durfde niet te slapen en allerhande klachten en psychoses. Langzamerhand werden aanvallen minder en kon werk weer hervatten. Maar tot op heden zo nu en dan nog steeds periodes van angst enz. Soms ook wel eens rare ideeen als ik op hoog punt sta.... Het zijn zeker de gevolgen van Lariam en nu 30 jaar geleden gebruikt. Misdadig middel en er zou compensatie gegeven moeten worden aan de gebruikers. Het zou een wondermiddel moeten zijn maar het was een ramp!!
1

Atovaquon / Proguanil

26-12-2023 | Vrouw | 31
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor mijn reis naar Gambia werd mij geadviseerd om malaria pillen te nemen. Deze pillen zou de minste psychische bijwerkingen hebben. Eenmaal daar begreep ik dat het malaria (/regen) seizoen allang voorbij was. Ik ben toch door gegaan voor de zekerheid. De eerste paar dagen had ik namelijk nergens last van. Toen begon de buikpijn en werd de ontlasting met de dag dunner. Ik[lees meer...] had regelmatig last van vlagen van misselijkheid en heb één avond meerdere keren moeten overgeven. Sinds ik thuis ben, merk ik ook hoe warrig ik ben. Ik vergeet van alles, ben ontzettend snel moe en vaak duizelig/licht in mijn hoofd. Ik kan makkelijk 10 uur achter elkaar slapen en in de middag nog een uur of twee. De warrige dromen zijn opvallend maar niet problematisch gelukkig. Ik zal dit medicijn niet snel nog een keer gebruiken. Ik zou een volgende keer meer informatie opzoeken en alle risico's afwegen om een keuze te maken en niet blind het advies va de ggd persoon opvolgen:
2

Nivaquine

28-09-2023 | Vrouw | 50
chloroquine
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Als kind enkele jaren in Congo gewoond. Elke dag nivaquine genomen tot 3 maanden na terug komst in België. Éen maand zonder nivaquine heb ik heel zware malaria gehad. Ik was toen 9 jaar. Een week op en af koorts tot 41.8°en zwaar ijlen. Tot 2 jaar nadien elke nacht nachtmerries hierover gehad. Diezelfde angsten heb ik heel mijn leven met mij meegedregen. Nu 50 en lijd er [lees meer...]nóg onder. Dit medicament onderdrukt de ziekte bij inname maar stop je ermee kan je toch malatia krijgen. Waarom wordt er zo weinig tot geen info gevonden van de gevolgen van medicatie en de ziekte op LANGE termijn ?!!! PS: ik was nog te jong om te weten of er bijwerkingen waren.
4

Malarone

26-08-2023 | Vrouw | 46
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
2 weken naar Afrika geweest en dus 3 weken Malarone geslikt. Ik heb een burn-out met angstklachten dus ik vond het heel spannend om malarone te slikken vanwege alle bijwerkingen. Ik heb totaal geen bijwerkingen gehad. Ik heb ook aan de rest van de groep gevraagd of zij bijwerkingen hadden en niemand had ergens last van. De gids zei dat mensen soms in het begin wat leve[lees meer...]ndige dromen hebben, maar verder ook geen extreme dingen. Ik denk dat weinig mensen een positieve review geven, omdat je dat gewoon vergeet als alles goed gaat. Ik ben blij dat dit middel goed bevalt, nu kan ik meer mooie malaria bestemmingen bezoeken zonder zorgen. Voor mijn angstklachten neem ik altijd oxazepam mee, werkt snel en goed, maar heb het niet vaak nodig. Het idee dat ik het bij me heb is al voldoende geruststellend.
1

Malarone

13-08-2023 | Vrouw | 32
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg in het begin vooral last van mijn maag en hoofdpijn met zweetaanvallen. Uiteindelijk begon na een paar dagen diarree. Uiteindelijk echt volledig water wat eruit kwam. Misselijk erbij. Ook wel beetje last van stemmingsproblemen en stemmingswisselingen. Vind het vervelend spul. Geen malaria gehad maar in Tanzania ook geen mug gezien. Mensen daar verklaarden ons voor[lees meer...] gek dat we het slikten. Ze zien in Noord Tanzania vrijwel geen malaria.
1

Lariam

31-07-2023 | Vrouw | 21
mefloquine
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb 2 pillen geslikt van de Lariam. GGD vermeldde dat het goed is om dit eerst te testen voordat je deze een x aantal weken gaat slikken voor- tijdens en na je reis. Echter had ik bij de eerste pil geen bijwerkingen maar toen ik afgelopen zaterdag de tweede heb genomen helaas wel. De dagen erna had ik nergens zin in, slecht slapen door levendige nachtmerries, en angstig[lees meer...] tijdens het slapen. Verder was ik overdag ‘trillerig’ en zat niet lekker in mijn vel. Ik ga nu switchen naar de Malarone pil, hoop dat hierbij de bijwerkingen een stuk minder zijn.
1

Malarone

27-02-2023 | Vrouw | 37
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Een paar uur nadat ik deze pil geslikt had, werd ik steeds onrustiger. Op ten duur werd het het heftige paniekaanvallen. Ik ga vaak op reis en heb nooit angstige gevoelens gehad, maar altijd voorpret. Nu werd ik paranoia en was zo bang om te gaan waardoor ik mijn vakantie moest annuleren (op aanraden van de arts) Nooit meer deze troep!
4

Malarone

14-02-2023 | Vrouw | 55
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wij zijn met het hele gezin (6 volwassen personen) 15 dagen naar Tanzania / Zanzibar geweest en hebben Malarone geslikt ter bescherming van malaria. Wij hebben heel lang getwijfeld om het medicijn te slikken, aangezien er zoveel bijwerkingen zijn en wij hier best wel bang voor waren. Op aanraden van een tropenarts toch besloten om het te gaan slikken en de bijwerkingen z[lees meer...]ijn gelukkig meegevallen. Zelf heb ik last van slapeloosheid gehad, waardoor ik hooguit 3 uurtjes sliep maar ik ben sowieso een slechte slaper. 2 Gezinsleden hadden last van rare/enge dromen en diarree en 1 gezinslid is een aantal dagen misselijk geweest met hoofdpijn. De diarree kan natuurlijk ook van het eten etc. komen. Conclusie: wij zijn blij dat we het toch genomen hebben, want het krijgen van malaria is vele malen erger. Ik zou aanraden om het te nemen en als je er (erg) ziek van wordt, kun je altijd nog stoppen. De tropenarts vertelde ook nog dat de pillen nog steeds doorontwikkeld worden en de bijwerkingen veel milder zijn dan vroeger. Ik wilde mijn ervaring graag delen, omdat ik zelf erg bang was geworden door alle "nare verhalen" die er bestaan.
3

Atovaquon / Proguanil

27-11-2022 | Vrouw | 32
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Op dringend advies van de GGD opgehaald voor mijn reis naar west Afrika. Neem deze pillen echt in met een zware maaltijd anders word je onmiddellijk ziek: misselijk, diarree, (randje van) overgeven. Ik had vooral veel last van ongemak aan mijn darmen: diarree, kramp, opgeblazen buik. Ook hoofdpijn die lijkt op spanningshoofdpijn. Veel mensen klagen echter over enge, hele r[lees meer...]ealistische dromen; dat had ik niet - ik heb zelden zo lekker geslapen en durf bijna te zeggen dat dit voor mij een bijwerking was van deze pillen.
1

Atovaquon / Proguanil

17-11-2022 | Vrouw | 51
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Preventief op aanraden GGD, vanwege 2 weken vakantie op Zanzibar, voorgeschreven gekregen. Direct na eerste inname (dag voor vertrek) de volgende ochtend al dunne ontlasting. Dit werd gaandeweg steeds erger. In tweede week alleen nog maar waterdunne ontlasting, blaren op lippen, maagpijn, enorme hoofdpijn. Doodziek teruggevlogen en kuur niet afgemaakt. Direct na thuisko[lees meer...]mst naar arts. Sprake van uitdroging, verstoorde leverfunctie vanwege de pillen en daardoor geel zien. Zowel de tweede week vakantie als de week na terugkomst flink ziek geweest en nu nog herstellende. Nooit meer die troep. Het voelde al vrij snel dat ik mijn lichaam aan het vergiftigen was, wat uiteindelijk ook het geval bleek te zijn.
1

Lariam

25-01-2022 | Vrouw | 17
mefloquine
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik moest deze slikken voor malaria ik ga naar tanzania voor een paar maanden deze pillen werden mij aangeraden ik ben nu gestopt en ga overstaplen op malarone want ik kreeg allemaal vage klachten waarvan ik denk dat ik zie hierdoor heb gekregen ik weet de effectiviteit niet want heb het gebruik nog voor dat ik naar tanzania ben afgekapt ik hoop dat malarone minder bijwerk[lees meer...]ingen geeft
1

Malarone

30-12-2021 | Vrouw | 23
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben eerder teruggevlogen vanuit Tanzania, ik ben extreem ziek geworden en zelfs opgenomen in het ziekenhuis. Ik ben 7 kg afgevallen na 11 dagen Malarone te hebben geslikt. Ik was al mijn eetlust kwijt en kon geen geuren ruiken zonder braken. Ik heb vreselijke buikpijn gehad en diarree en nee hoor, geen voedselvergiftiging of buikgriep. Doktoren konden mij maar niet vert[lees meer...]ellen wat er met mij aan de hand was, paniekaanvallen en slapeloosheid gedurende mijn hele vakantie. Dit medicijn raad ik af voor 100%. Ik adviseer lange kleding te dragen en DEET te gebruiken als anti-mug middel. Ik ben normaal geen persoon die recensies achterlaat, maar Ik zal nooit meer reizen naar een subtropen gebied door de horror die ik heb meegemaakt na het gebruiken van deze pillen.
1

Malarone

21-05-2020 | Vrouw | 32
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Lariam

31-03-2020 | Man | 54
mefloquine
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Malarone

29-12-2019 | Vrouw | 50
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
groter aantal gebruikers hadden bizarre dromen. Voorloper hallucinaties. Daarnaast Diarree en misselijkheid. Blijkbaar heeft een iemand de laatste week hallucinaties gekregen
5

Malarone

12-12-2019 | Vrouw | 27
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Op studiereis naar Gambia preventoef Malarone geslikt. Van de groep van 20 waren er 2 of 3 die wat meer droomden dan normaal maar verder had niemand bijwerkingen. Zelf absoluut niks gemerkt van bijwerkingen, zelfs niet een klein beetje buikpijn, hoofdpijn of iets dergelijks gehad (wat trouwens in Gambia door honderduizend andere dingen zou kunnen komen als het wel zo was g[lees meer...]eweest).
3

Malarone

18-10-2019 | Vrouw | 28
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor een reis die ik heb gemaakt heb ik ongeveer 6 weken lang Malarone moeten slikken. Het is makkelijk in te nemen als je hem niet vergeet. Ik nam het vaak in de middag bij een vette maaltijd. Het enige nadeel is dat ik hele erge nachtmerries heb gehad, mijn beste vrienden pleegden zelfmoord voor mijn neus en het leek allemaal heel echt. Hierdoor werd ik soms depressie[lees meer...]f en verdrietig wakker.. Naarmate de dag vorderde ging het wel weer. Soms ook nachten geen nachtmerries gehad, maar 8 van de 10 keer wel.. Ook af en toe wat hoofdpijn gehad, maar met een paracetemol erin ging het goed! Verder zonder bijwerkingen een prima medicijn, geen bijwerkingen gehad !
4

Malarone

14-08-2019 | Man | 47
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Geen bijwerkingen gehad. Innemen bij een vethoudende maaltijd is wel belangrijk. We hebben geen malaria gekregen.
2

Atovaquon / Proguanil

21-05-2019 | Man | 38
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Op advies van GGD deze pillen opgehaald. Deze pillen zouden de mildste bijwerkingen hebben. Na 3 pillen heb ik een dag erge hoofdpijn ervaren het wilde maar niet over gaan. Na 7 pillen voelde ik mij niet lekker darmklachten, opgeblazen buik, misselijkheid en hoesten. De darmkrampen in combinatie met diarree en opgeblazen gevoel zijn gebleven moet nog 4 tabletten slikken. M[lees meer...]ijn vriendin kreeg vergelijkbare bijwerkingen op de terugweg in het vliegtuig. Kunnen niet met zekerheid zeggen of deze bijwerkingen voortvloeien met het gebruik van dit medicijn. Ik en mijn vriendin kijken er naar uit om de laatste tablet te mogen slikken. Groet Eugène
3

Malarone

07-02-2019 | Man | 35
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb in het verleden vaak Malarone gebruikt en eigenlijk altijd zonder problemen afgezien van soms controleerbare diarree/gasvorming de eerste paar dagen van de kuur. De laatste 2 keer krijg ik echter richting het einde van de kuur (toen ik al weer thuis was) last van allergische reacties. De eerste keer bleef bij het bij 1 zwaar opgezwollen en daardoor pijnlijke hand[lees meer...]. Dit verdween weer na anderhalve dag en heb er daarna ook niet veel acht meer opgeslagen omdat het door van alles en nog wat veroorzaakt zou kunnen worden. De laatste keer begon de ellende met twee opgezwollen handen, daarna kwam er jeukende uitslag over het hele lichaam bij en uiteindelijk een zwaar opgezwollen gezicht (lippen, jukbeenderen, etc.). In overleg met de huisarts ben ik toen verder gestopt met de kuur waarna alle klachten binnen 2 dagen geheel verdwenen waren. Onlangs heb ik met een arts van de GGD hierover gesproken en het leek hem sterk dat deze allergische reactie van de malarone moet zijn geweest omdat ik dan al vanaf de eerste pil last zou moeten hebben gehad. Opgezwollen handen zijn volgens hem ook niet logisch en dat ik waarschijnlijk ergens anders - niet gerelateerd aan Malarone - allergisch voor zou zijn. Als ik andere verhalen hier lees twijfel ik hier echter wel aan, in ieder geval vwb de jeuk en het opgezwollen gezicht. Voor mijn eigen gemoedrust adviseerde hij in de toekomst echter wel Lariam te gebruiken wat - als ik de verhalen mag geloven - veel grotere troep is dan Malarone dus voor mij worden het in ieder geval voorlopig geen reisjes naar malariagebied meer.
4

Atovaquon / Proguanil

03-12-2018 | Man | 63
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wij gaan regelmatig naar Afrika (Senegal) en komen daar ook in waterrijke gebieden. Buiten de nodige maatregelen (een goede bescherming is een goed aangebrachte 'gaaskooi', bij voorkeur in DEET gedrenkt elke week 1x)nemen wij (ik en mijn vrouw) Malarone. Altijd vanaf de eerste nacht ondervind ik dat ik meer droom en zeker levendiger. Dit blijft duren tot enkele dagen n[lees meer...]a de laatste inname. Mijn vrouw klaagt al eens van vermoeidheid, maar dat is niet rechtstreeks aan het geneesmiddel toe te wijzen. Voor de rest verdragen wij Atovaquon/Proguanil (merknaam Malarone) goed.
2

Malarone

24-10-2018 | Vrouw | 62
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor onze reis naar Uganda hadden we als preventie tegen malaria weer Malarone meegenomen. Dit hadden we al een paar keer eerder voorgeschreven gekregen en tot nu toe nog nooit ergens last van gehad. Na een paar dagen gebruik kreeg ik echter hevige jeukaanvallen en rode vlekken/bultjes. In eerste instantie weet ik dit aan insecten beten. Totdat ik nog eens de bijsluiter[lees meer...] las toen ik aan een volgend doosje moest beginnen. Ik ben toen, zonder overleg met de arts (dat gaat een beetje lastig als je geen bereik hebt) gestopt en na twee dagen werden de verschijnselen al een stuk minder. We zijn gisteren thuis gekomen en van de vlekken/bultjes is weinig meer te zien. Uiteraard heb ik wel de andere voorzorgsmaatregelen in acht genomen en zal ik in de gaten houden of ik verschijnselen krijg die op malaria zouden kunnen duiden.
5

Atovaquon / Proguanil

11-08-2018 | Vrouw | 53
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Lariam

04-08-2018 | Vrouw | 28
mefloquine
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Deze pillen werden mij ondanks mijn geschiedenis met een emotieregulatiestoornis afgeraden echter leek het aangezien ik zwanger probeer te worden volgens het centrum voor tropische ziekten de beste oplossing ivm de weinige gegevens die ze van malarone hadden (malarone heeft bij mij geen bijwerkingen behalve wat rare dromen de eerste dagen) gezien mijn kinderwens dus lariam[lees meer...] geprobeerd. Een dag na de eerste pil had ik maar dan 10 aanvallen van epilepsie. De dag erna nog zo'n dag met meer dan 10. Niet ongewoon om partiële aanvallen te hebben maar niet zoveel en niet zo heftig. De derde dag na inname plotselinge andere gewaarwording. Ik wist niet op dit in verband gebracht werdt met mijn aanvallen van de dagen ervoor of de lariam omdat epilepsie ook dit gevolg kon hebben. Toen ik echter slapeloos werdt en hallucinaties begon te krijgen begon ik te vermoeden dat lariam geen goed idee was. Na een hele nacht auditieve en visuele hallucinaties te hebben doorgemaakt begon ik plots te denken dat ik geen liefde meer voelde voor mijn man en mijn deuren straalden een soort energie af en ik voelde me bekeken. (ik was alleen in mijn appartement zoals altijd). Ik stond een half uur voor openingstijd voor de deur van mijn apotheek. Toen ik deze mijn symptomen had uitgelegd belde hij direct de arts 100 Meter verder. Ik zat in een psychose en dit was allemaal te wijten aan lariam. De arts heeft mij een injectie gegeven en na een half uur begon deze te werken. Nu 24 uur na de injectie wordt mijn waarneming normaal zie ik geen spoken meer zit niemand achter mij aan en hou ik nog altijd zielsveel van mijn man. Kortom :) lariam was voor mij puur vergif
4

Malarone

23-04-2018 | Vrouw | 29
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Malarone

09-04-2018 | Man | 30
atovaquon / proguanil
Malaria
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Preventieve medicatie tegen Malaria in Papua Nieuw Guinea. Ik heb slechts enkele onrustige nachten gehad, die alleen voorkwamen als ik het medicijn te lang na mijn maaltijd had ingenomen. Brandend maagzuur uitte zich ook in rugpijn en drukkende pijn op de borst en een lichte benauwdheid. Al met al waren die slechte nachten best vervelend als je gewoon je werk wil doen over[lees meer...]dag. Zoals je in andere verhalen leest kan ook Malarone sterke bijwerkingen hebben (maar in mindere mate dan Lariam). Verder weet je niet of het werkt als je geen malaria krijgt, want je kan ook gewoon niet besmet zijn (die kans is zeker in ZO Azië wat kleiner). Laat je goed voorlichten, zéker of preventie écht nodig is. Tip op basis van mijn ervaring: neem de medicijnen in samen met eten, of direct er na.

Ziekten met de meeste ervaringen

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (3054)
Angst & paniekstoornis (2646)
Depressie (2522)
Hoge bloeddruk (1848)
Blaasontsteking (1327)
ADHD (1266)
Acne/puistjes (1158)
Hoog cholesterol (1145)
Slapeloosheid (1126)
Diabetes type 2 (1119)
Migraine (1031)
Zenuwpijn (954)
Stoppen met roken (895)
ADD (883)
Angststoornis (790)
COVID-19 (777)
Astma (730)
Trage schildklier (690)
Epilepsie (682)
Allergie (662)
Depressiviteit (617)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.