Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Tretinoine Crème/Oplossing

2
meningen

Tretinoine Crème/Oplossing

tretinoine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Ziekte van Darier (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
4

Tretinoine Crème/Oplossing

01-02-2018 | Vrouw | 14
tretinoine (0,2mg/g)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb een vraag over de tretionine creme, weet niet als ik het goed spel, het heet ook wel vitamina A creme volgensmij. Ik gebruik het producht nu al 3 weken bijna 4. Af en toe heb ik wel nog een dikke vervelende puist maar Me huid is ontzettend verbeterd en veel egaler, alleen vervelt me huid nog wel en is me huid ook best wel rood wat ik nog al vervelend vind. Me huid i[lees meer...]s nu al ongeveer 2 weken rood. Mijn dokter heeft me de creme voor savonds voor geschreven en een antibiotica lotian voor smorgens om te reinigen. Dat prikt wel nog omdat er alcahol in zit. Ik zou graag willen weten als het normaal is dat me huid nu nog zo rood is en wanneer het zal weg trekken, en als ze huid er echt helemaal egaal van wordt. Alvast mega bedankt
5

Tretinoine Crème/Oplossing

12-12-2017 | Vrouw | 22
tretinoine (0,5mg/ml)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds ik gestopt ben met de combinatiepil heb ik behoorlijk last gekregen van talgbultjes in mijn gezicht en hals. Ik kreeg een heel reliëf op mijn voorhoofd en langs mijn ogen en wangen. Ook al weet ik dat heel veel erger kon dan wat ik had, vond ik het zelf heel erg omdat ik door de pil altijd een goede huid gehad had. Make up kon de roodheid wel weghalen, maar het relië[lees meer...]f was voor mijn gevoel erg zichtbaar. Ik was naar de huidtherpeut geweest en heb daar vanalles geprobeerd van behandelingen, peelings tot creme’s (benzyl peroxide, fruitzuur). Helaas hielp niets voor langer dan een par daagjes. Van de huisarts kreeg ik antibiotica voor op mn huid. Ook dit hielp niet. Ik was zelfs weer uit frustratie aan dezelfde pil begonnen, maar kreeg daar ineens enorme haaruitval van. 2 weken geleden dan toch maar weer naar de huisarts om te vragen voor mogelijk een andere soort pol. De huisarts stelde toen vitamine A zuur voor. Zelf had ik hier nog nooit van gehoord, maar vond het het proberen waard. Dit zou dan ook het laatste zijn wat ik nog kon proberen. Na mezelf geïnformeerd te hebben op internet werd ik wel een beetje bang van de horrorverhalen, aangezien ik 0,5 crème voorgeschreven had gekregen. Toch begonnen en inderdaad, het werd iets erger in het begin en mijn huid begon al snel te vervellen. Eigenlijk was ik best blij met dit resultaat, omdat het tenminste iets deed in vergelijking met alle andere dingen die ik eerder geprobeerd had. Nu, nog geen 2 weken later, merk ik al verschil!! De schilvers zijn er nog, maar zie je echt niet wanneer ik ‘s avonds en ‘s ochtends creme gebruik. Mijn talgbultjes zijn aanzienlijk af aan het nemen, eindelijk!! Ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat over een aantal weken, wanneer ook de schilvers hopelijk weg zijn getrokken. Op het internet las ik trouwens ook vaak dat werd aangeraden met een lagere conenctratie te beginnen, maar ik denk juist dat dat maakt dat de resultaten langer op zich laten wachten. Ik ben juist heel blij een hogere concentratie te hebben, aangezien dit ervoor zorgt dat je sneller vervelt en dus eerder door dat proces heengaat. Wel moet er denk ik op het huidtype gelet worden. Een vriendin van me heeft dit product ook gebruikt en reageerde heel heftig, waardoor ze al snel moest stoppen helaas.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.