Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Isotretinoine Capsules

242
meningen

Isotretinoine Capsules

isotretinoine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
droge lippen vermoeidheid hoofdpijn droge ogen concentratieproblemen algemene droogte algemene zwakte verminderd gezichtsvermogen gebied van rode huid abnormale huid

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Acne/puistjes (228 meningen)
Rosacea (3 meningen)
Folliculitis (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

3

Isotretinoine Capsules

09-07-2024 | Man | 21
isotretinoine (20mg)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

vermoeidheid droge ogen droge lippen hoofdpijn concentratieproblemen ontstoken ogen

Ik kreeg dit medicijn vanwege ernstige acne op mijn rug. Vooraf is mij verteld dat dit het ultimum remedium is en het een hele zware periode zal zijn (6 maanden kuur). Het heeft zeker geholpen maar mij ook echt kapot gemaakt als 21-jarige. In het begin voel je er vrij weinig van maar na 2/3 maanden besef je echt dat je niet meer hetzelfde bent. Bepaal voor jezelf welke[lees meer...] periode het schikt en doe dit niet in een druk jaar met belangrijke zaken.
4

Isotretinoine Capsules

27-06-2024 | Vrouw | 24
isotretinoine (20mg)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

gebied van rode huid droge lippen abnormale huid

Sinds de puberteit altijd gekampt met een onrustige huid, veel puistjes op mijn gezicht, hals en rug. Zelf verschillende diëten en huidverzorgings producten geprobeerd. Via de HA veel verschillende soorten zalfjes en zelfs AB verkregen om mijn acne te verminderen, helaas met weinig effect. Via de HA een doorverwijzing gekregen naar de dermatoloog, zij raadde mij Isotre[lees meer...]tinoïde aan. Na alle verhalen en negatieve ervaringen die ik had gelezen twijfelde ik of ik dit wel moest doen. Na wat wikken en wegen ben ik begonnen op een dosering van 30mg. Bijwerkingen vielen mij alles mee, huid en lippen werden erg droog (maar niet dusdanig dat de huid open ging). Altijd al last van rode wangen, dit nam iets toe. Mijn hoofdhuid produceerde ook weinig olie/vet, hierdoor ging de hoofdhuid eerst sneller jeuken/trekken. Door milde producten te gebruiken en minder vaak de haren te wassen verdween deze bijwerking. En het effect wat ik wilde bereiken werd bereikt: al mijn acne verdween! Ik vond het niet lastig om tijdens de kuur alcohol vrij te zijn, maar ik vond het wel lastig om altijd de zon te weren en goed te smeren. Gedurende de kuur van 5 of 6 maanden regelmatig bloed geprikt en urine ingeleverd om zwangerschap uit te sluiten, zonder enige problemen. In die periode heeft mijn dermatoloog mij het medicijn rustig laten afbouwen. Nu 5 maanden verder, mijn huid heeft een gezonde glow, de roodheid op mijn wangen is afgenomen naar hoe het voorheen was, alle andere bijwerkingen verdwenen en ik ben nog steeds vrij van acne! Ik zou dit medicijn zeker aanraden aan patiënten die ook al langere tijd kampen met acne, het heeft mij echt heel goed geholpen!
1

Isotretinoine Capsules

05-05-2024 | Vrouw | 30
isotretinoine (10mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

droge lippen

Ik heb vanaf mijn 12e last van puisten en ernstige ontstekingen op het laatst is de ziekte chronische ziekte HS bij mij geconstateerd ik was er helemaal klaar mee en werd elke keer afgescheept met antibiotica en creme's wat totaal geen effect had. Nu eindelijk op mijn 30ste was er actie ondernomen en hadden ze me isotretinoïne voor geschreven 3x 10mg per dag. Ik had eerst [lees meer...]goede hoop omdat ik mooie verhalen er over had gehoord. Nu zit ik hier na 5 maanden de acne is erger geworden de puisten zijn groter en dikke geworden ook veel last van bijwerkingen , slecht zien oog ontstekingen , droge lippen , bloedneuzen, heel veel vermoeidheid , exzeem en drogehuid. 2 weken geleden heeft de arts geconstateerd dat dit medicijn helaas niet voor mij werkt. Maar ik weet dat er een medicijn is die wel echt gaat werken alleen die ze niet zomaar voorschrijven qen vrijwel niet zo bekend is i.v.m. dat het medicijn duur is (word vergoed ) ik wil aan iedereen laten weten waarvan het medicijn niet werkt dat ze eens informatie gaan halen bij het medicijn HUMIRA dat is een injectie die je 1 x in de 2 weken moet injecteren. Mijn vader heeft net als mij de acne zo ernstig dat er gangetjes plaats vinden en grote abcessen in en rondom de liezen billen oksels rug nek schouders gezicht.... en bin hem is alles gestopt en weggegaan door dit medicijn...
5

Isotretinoine Capsules

20-04-2024 | Vrouw | 36
isotretinoine (20mg)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

algemene droogte spierpijn lage weerstand tegen alcohol

Heel blij met de medicatie. Jarenlang last van matige acne en geen enkel ander medicijn werkte. Nu eindelijk wel. Nog twee maanden te gaan dus ik kan nog niks zeggen over lange termijn.
3

Isotretinoine Capsules

05-03-2024 | Vrouw | 23
isotretinoine (20mg)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

vermoeidheid algemene zwakte dubbel zicht verminderd gezichtsvermogen hoofdpijn

hoi, ik heb dit al 3 keer gedaan. de eerste keer was denk ik 9 maanden, de 2de keer ongeveer 4 en nu ben ik er terug mee begonnen. ik heb een heel zware haat-liefde relatie met mijn huid en ik zou ook niet zeggen dat ik zware acne heb. ik heb snel onderhuidse ontstekingen en ik wil echt zonder makeup naar buiten kunnen. de periode dat ik de medicatie nam ging het allemaa[lees meer...]l kei geod en was mijn huid echt mooi maar wanneer ik stopte kwam het (in mindere mate) wel terug. het is nu de 3de keer en ik twijfel of ik mijn kuur ga afmaken, wetende wat het doet met mijn lichaam en de hoofdpijn/misselijkheid die erdoor ervaar. ik vind het moeilijk want enerzijds voel ik me zo zelfzeker door mijn huid maar anderzijds voel ik me wel lichamelijk niet zo goed.
1

Isotretinoine Capsules

15-02-2024 | Vrouw | 30
isotretinoine (30)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

droge lippen

Ik gebruik dit medicijn nu 10 weken en het is alleen maar slechter geworden. Hopelijk komt dat door verandering anticonceptie en gaat t ooit beter worden...
4

Isotretinoine Capsules

07-08-2023 | Vrouw | 24
isotretinoine (40mg)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb 2 keer de kuur geslikt, beiden 5 maanden lang en ik zat op 40 mg per dag (maximale voor mijn lichaamsgewicht). Na de eerste kuur kwam na 4 maanden de acne op mijn kaaklijn terug en ik wilde weer direct opnieuw beginnen. Dit deed ik dan ook na het een aantal weken aan te hebben gekeken. Niet veel later dus weer met de kuur gestart en weer 5 maanden erop zitten. Ook i[lees meer...]k had last van droge lippen en een droge huid, maar vooral de vermoeidheid werd op een gegeven moment heftig. Ik had nergens meer zin in. Al was het me dat wel waard, want bij beide kuren had ik na 3 weken al geen acne meer (maar bleef wel de kuur afmaken). Wel had ik nog acne littekens die ik na de kuren heb laten behandelen, maar overigens nog steeds niet helemaal verdwenen zijn. Het is nu 3 maanden sinds ik de laatste kuur heb volbracht en ik merk dat ik nu soms weer puisten heb en zelfs gistbultjes op mijn voorhoofd (dit heb ik nooit eerder gehad). Ik ben dus bang dat mijn acne WEER terugkomt. Ik had zo gehoopt dat een tweede kuur voldoende was. Ik wacht het nog even af...
3

Isotretinoine Capsules

15-07-2023 | Man | 37
isotretinoine (20mg)
Folliculitis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn huid is nu veel dunner.. oude littekens voorhoofd zijn wel 80% weg. Huid is nu veel dunner en erig veel last van lelijke droge lippen. Helaas nog altijd onstekingen op achterhoofd en zeikant.. (onsteking aan de haarzakjes) maar wel stuk minder push. Maar elke dag last van zeer droge hoofdhuid en rood en is gevoelig en nog altijd nieuwe onstekingen zowel groot al kl[lees meer...]eine bultjes. (5 maanden deze kuur)
2

Isotretinoine Capsules

18-06-2023 | Man | 29
isotretinoine (20mg)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds mijn 16e last van heftige acne over mijn gehele lijf. Van de haarlijn tot nek, rug, armen, achterwerk, liezen, borst en zelfs op de voeten. Enorme pijn en ongemak ervaren voor vele jaren. Een huisarts die mijn klachten niet serieus nam en het nog "puberpuistjes" noemde (inmiddels 29 jaar, moet voorbij zijn lijkt mij). Na veel zeuren en klagen en keer op keer bij d[lees meer...]e huisarts eindelijk doorverwezen naar de dermatoloog. Inmiddels 7 maanden aan dit medicijn (3 capsules van 20mg per dag) en het resultaat valt mij erg tegen. Nog dagelijks loop ik rond met enorme ontstekingen en pijn en mijn dermatoloog blijft benoemen dat het heus beter wordt. Soms gaat het goed en verdwijnen plekken voor 3 dagen, hierna komen ze weer terug en vaak veel groter en pijnlijker dan voor ik dit medicijn ging gebruiken. Ik merk dat ik er moedeloos van word en het belemmerd mijn leven en gevoel van vrijheid. Er is bekend dat soms een 2e kuur nodig is, ik vrees dat dit bij mij het geval gaat zijn. Vele reacties hier zijn positief, met na 3 maanden al geweldig resultaat, dit vind ik jaloersmakend zoals je zult begrijpen. Helaas heeft het voor mij een andere uitwerking en het voelt alsof ik de enige ben. Daarom dat ik mijn verhaal hier wil delen, voor diegene bij wie het ook niet loopt zoals gehoopt en alleen maar positieve ervaringen leest. Ik blijf hoop houden en het medicijn maar gebruiken zolang dit nog verantwoord is (gelukkig vallen de bijwerkingen los van droge lippen bij mij enorm mee).
5

Isotretinoine Capsules

26-05-2023 | Vrouw | 32
isotretinoine (10mg)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
32 jaar lang last van acnee ... Zalfjes hier zalfjes daar! Gemoedeloos werd ik er van! Ik eisten van de huisarts dat hij me doorstuurde naar een dermataloog. Ik kreeg een verwijzing en wat zei de arts daar.: maar meisje dat ze jou niet eerder hebben ingestuurd is rondom schandalig! Huilend bij de dermataloog beloofde ze me te helpen kosten wat het kost. Ik kreeg d[lees meer...]eze kuur voorgeschreven. 3 x 10 mg per dag ( in totaal 30 mg) Nu zijn we 7 maanden later en me huid is acnee vrij ! Enkel nog veel littekens en roodheid . Volgens de arts moet dit nog hij trekken. Laten we hopen dat het niet terug komt maar als dat zo is... mocht ik vrijwel gelijk weer beginnen met een kuur . De arts zei : we laten je niet staan ! Wat ben ik dankbaar voor deze kuur ! Bijwerkingen waren droge lippen vermoeidheid en een gevoelige huid . Ik kan helaas geen foto's hier plaatsen maar is daar intresse voor kan je me benaderen
5

Isotretinoine Capsules

02-04-2023 | Vrouw | 20
isotretinoine (20mg)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Fijne medicatie! Absoluut aan te raden voor acne, eerste paar weken is de huid onrustig daarna zie je al verschil. Tips huidproducten: Eucerin DermoPure Hydra Aanvullende Verzachtende Crème 50ml (dag en nachtcrème) Vaseline (lippen en neus) Oogdruppels (Kruidvat merk) La Roche-Posay Cicaplast Lippenbalsem Geïrriteerde Lippen 7,5 ML (Lippen)
5

Isotretinoine Capsules

05-02-2023 | Man | 18
isotretinoine (20mg)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
vanaf m'n 13e last van acne op gezicht maar met name gelaat/rug. Na jaren allerlei middeltjes gebruikt te hebben (o.a. benzoylperoxide) naar huisarts gegaan. direct gestart met antibiotica en tretinoine creme. na 7 maanden onvoldoende effect. vervolgens doorverwezen naar dermatoloog voor kuur isotretinoine. Effectiviteit: Zeer effectief; Na 2 maanden bijna geen nieuwe[lees meer...] ontstekingen meer gehad. Hoeveelheid bijwerkingen: In het begin alleen droge lippen en droge huid. In de winter ook bloedneus. Is goed te verhelpen met vaseline of lippenbalsem. Na 4 maanden gebruik last van moeheid, soms neerslachtig en geirriteerd. geen zin meer in dingen. Dit is vervelend, maar moet je gewoon goed in de gaten houden en erover praten. Niet voor jezelf houden als je dat merkt, dat heeft voor mij het beste gewerkt. Ernst bijwerkingen: De droge lippen en huid enz was te doen. De moeheid en overige psychische klachten waren wel vervelend, maar te overzien. Is tot nu toe nog te doen, maar eist wel een tol. Inname / gebruiksgemak: Makkelijk in te nemen capsules. Om er aan te komen wel regelmatig bloedprikken om leverwaarden te controleren. Voor mij als man minder restricties en minder controles ivm zwangerschsp bij vrouwen. Algehele tevredenheid: Zeer tevreden; Ik ben nu 5 maanden bezig met 40mg 1dd en ik zat met 3 maanden al op een voor mij perfect resultaat. Neem het nu langer in om terugkeer acne te voorkomen. Er zitten wat irritante bijwerkingen aan, maar ik zou het zo opnieuw doen, mocht het na enkele jaren terugkeren. Besefte me voorheen niet hoeveel impact dit had op m'n dagelijks leven (last bij omkleden kleedkamers en zwemmen met school). Mensen die zich hierin herkennen, zou ik echt aanraden deze medicatie met de huisarts/dermatoloog te bespreken.
1

Isotretinoine Capsules

21-01-2023 | Vrouw | 28
isotretinoine (20mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het is vooral belangrijk dat je geen psyische achtergrond hebt. Ik heb tot mijn 18de een slecht thuis situatie met geweld en misbruik. Heb dus heel veel onder drukt en dat kwam allemal teruf in 1 keer. Ik heb 2 keer 20ml genomen en tot ik door had dat de Capsul voor mijn gedrag verantwoordelijk is. Ik ben nu na 3 weken zonder bijwerking en voel mij nog steeds niet hetzelf[lees meer...]de.
5

Isotretinoine Capsules

18-01-2023 | Vrouw | 25
isotretinoine (30mg)
Rosacea
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb jaren last gehad van mijn huid en hele grove poriën, ik heb 10 maanden de medicatie geslikt waarvan 5 maanden 30 mg. Ik kreeg de meest gebruikelijke bijwerkingen en ging daardoor minimaal 3 liter water per dag drinken, hierdoor bleven alleen de droge lippen over wat prima te doen was, doordat ik dagelijks vaseline bleef smeren. Na een aantal maanden kreeg ik wel las[lees meer...]t van mijn buik en bleek dat ik verhoogde bloedwaarden had van mijn alvleesklier (met de hoge temperaturen en druk buiten zijn had ik nog meer moeten drinken) . Ik moest overgaan op de 20 mg.. Nu ben ik klaar met de kuur en mijn huid is nog nooit zo rustig geweest, 90% van de littekens zijn verdwenen en het vuil blijft niet meer op mijn huid zitten de poriën zijn letterlijk gekrompen. Voor mij een erg effectief medicijn geweest en ik ben blij dat ik de kuur ondanks de bijwerkingen volledig afgerond heb.
3

Isotretinoine Capsules

05-06-2022 | Vrouw | 40
isotretinoine (20mg)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Toen ik 15 jaar was moest ik de medicijnen innemen voor mijn acne. Ik was toen zeer tevreden over het resultaat en had als enige bijwerking droge lippen. Op mijn 40ste had ik terug last van vette huid, zichtbare verstopte poriën, acne. Ik kreeg het advies terug te starten met de medicijnen. Na 3 maand noodgedwongen moeten stoppen wegens de bijwerkingen. Ik kon het niet mee[lees meer...]r volhouden. Voortdurende oogontstekingen, mijn huid was zodanig dun geworden dat de hoekjes van mijn nagels duwden in mijn huid waardoor ze begonnen pijn te doen en te bloeden. Ik was door de dunne huid ook gevoelig aan schaafwonden. Bij het minste contact aan de zon was mijn huid knalrood, zelf na gebruik van zonnecreme. Ook had ik spier-en gewrichtspijn, zeker bij uit het bed komen of na het zitten. Ik moest ook stoppen met sporten. Hoe langer ik de pillen nam hoe erger de bijwerkingen werden.
4

Isotretinoine Capsules

11-05-2022 | Vrouw | 25
isotretinoine (10mg)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na heel lang uitstellen en het proberen van 10.000 andere dingen, toch gestart met isotretinoine voor een matige ernstige vorm van acne. Ik was enorm bang voor alle bijwerkingen, maar dit is bij mij tot nu toe enorm meegevallen. Het enige wat ik merk is dat ik meer dorst heb, een droge huid heb en snel droge lippen. Dit is allemaal goed te verhelpen door veel te drinken, m[lees meer...]e elke avond in te smeren met bio oil en altijd lippenbalsem bij me te hebben (geen labello, dat werkt niet). Het enige wat ik sinds een paar weken heb, is dat mijn buik enorm opgezwollen is. Nu heb ik hier ook wel aanleg voor, dus ik weet niet 100% zeker of dit door het medicijn komt. Al met al, ben ik tot nu toe erg tevreden.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (876) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (780) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (650) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (634) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (628) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (593) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (512) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (487) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.