Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Oralgen

6
meningen

Oralgen

desensibilisatievloeistof

geef je mening
Bij  AllergieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hooikoorts (14 meningen)
Huisstofallergie (3 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Grazax (51 meningen)
Pollinex (7 meningen)
Sublivac (3 meningen)
Slit one (3 meningen)
Itulazax (3 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
5

Oralgen

26-06-2018 | Man | 28
desensibilisatievloeistof
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had vanaf de vroege middelbare school chronische allergieaanvallen (huisstofmijt en gras- en boompollen) - tegen de tijd dat ik 14 was miste ik elke maand wel een dag school vanwege een allergische aanval (tranende ogen; constant neussnuiten; hoesten; enorme vermoeidheid). Ik De huisarts schreef mij deze kuur voor, en na een aantal lichte tot sterke reacties tijdens [lees meer...]de begin- en opbouwfase (logisch, het blijft immunotherapie) werd het langzaamaan beter. Uiteindelijk, na ongeveer 3 jaar gebruik ben ik ermee gestopt. Ik heb sindsdien (11 jaar geleden) letterlijk niet één soortgelijke allergische aanval meer ondervonden. Ik word omringd door collega's op kantoor die elk jaar aan hooikoorts lijden en merk zelf niets. Alleen in zeer stoffige kamers voel ik nog wel eens een kriebel maar vergeleken met vroeger is het te verwaarlozen. Kortom - echt bijzonder tevreden over Oralgen.
1

Oralgen

28-04-2015 | Man | 64
desensibilisatievloeistof (100)
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb drie jaar oralgen druppels en pillen tegen huisstofmijt- en grasallergie gebruikt (zeer prijzig), na de driejarige kuur vroeg ik de arts of er niet gecontroleerd moest worden of ik er vanaf was. Dit was niet nodig zei de man, vreemd gezien de kosten van zo'n dure kuur. Ik heb toch voor een bloedonderzoek gevraagd en gedaan en ben nog net zo allergisch als drie jaar [lees meer...]geleden (volgens mij nogal een duur placebo). Het argument wat steeds te horen is dat ik het toch niet hoef te betalen (behalve de eigen bijdrage, of dat geen geld is!). Zo wordt de zorg steeds duurder, let wel met de hulp van de Huisarts in mijn geval.
1

Oralgen

23-06-2013 | Man | 35
desensibilisatievloeistof
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Extreem slechte ervaringen gemaakt met deze medicijn en fabrikant ervan. De KNO praktijk in Hilversum kwam er ook niet goed van af. Oorspronkelijke klachten waren helemaal geen standaard allergieklachten, ik kreeg alleen slecht lucht door mijn neus. Daarvoor werd ik alsnog naar de allergietest gestuurd en die was positief (niet verrassend, ik heb hooikoorts sinds een jaar [lees meer...]of 20, maar ondertussen zo mild, dat ik geen medicijnen gebruik). Wat bijzonder kwalijk is: de allergieconsulenten in deze privépraktijk in Hilversum(zoals in vele anderen) staat op de loonlijst van het medicijnenbedrijf (nu ALK, vroeger Fornix). Deze werkwijze is misschien legaal, maar de patiënt wordt niet ingelicht en er is geen sprake van alternatieve medicijnen tav het Oralgen merk. = onethisch op alle fronten! Hiervoor kwamen ze al eerder op TV (beetje googlen en je vindt een Netwerk uitzending van jaren terug). Ik ben na 1.5 jaar gestopt met Oralgen en ook Grazax pillen tegen graspollen omdat: A.) er was geen enkele verbetering te voelen B.) ik was erg kwaad over de consulente die de bijwerkingen (vermoeidheid bij mij) niet serieus nam en C.) (zoals eerder omschreven) werd uit het niets een verdriedubbeling van de dosis voorgeschreven. Ondanks dat ik een verhoging afleende, schreef de consulente het recept tot twee keer toe voor de driedubbele dosis uit en stuurde ze het direct naar de Apotheek. M.i. kwam de arts hier niet eens bij kijken. Toen ik de verantwoordelijke arts hiermee later confronteerde trok hij ook maar de schouders omhoog en vond het niet de moeite waard om een eigen mening te hebben. De opzet lijkt mij gewoon een geval van fraude aan de verzekering (het gaat hier immers om jaarlijkse kosten van ~2000,- € per jaar versus 6000,- € per patiënt), met als gedupeerde de patiënt die waarschijnlijk te veel medicijn slikt zonder baten, maar alle risico's op bijwerkingen inbegrepen. De Verzekering is ingelicht en volgens hen is het de Inspectie voor de Gezondheidszorg een onderzoek begonnen. Tip: niet doen en niet bij een "allergie-consulente" komen.
5

Oralgen

01-06-2013 | Vrouw | 56
desensibilisatievloeistof
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben in Nov.2004 met twee soorten dr.van Oralgen.Ik schreef op de kalender welke dag ik welke druppels moest innemen.De eerst drie jaar merkte ik nog niet zoveel van de werking als het hooikoorts tijd was.Maar de jaren erna ging het steeds beter en in Nov.2010 ben ik ermee gestopt. Ik heb sinds die tijd geen last meer van jeukende ogen,lopende neus,nies buien,benauwd zi[lees meer...]jn en ik kan weer door mijn neus ademhalen.Ik ben heel blij dat ik deze medicijnen heb gebruikt en dat ik sinds 2010 geen hooikoorts medicijnen meer hoef te gebruiken.Nadat ik gestopt ben,heb ik mijn bloed laten testen op alergie maar de uitslag van de test was nog het zelfde als voor het gebruik van Oralgen.maar ik heb geen last meer en dat vind ik belangrijker.Ik ben dus heel erg tevreden.
5

Oralgen

09-05-2013 | Vrouw | 47
desensibilisatievloeistof
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
vanaf mijn tiende had ik zeer veel last van hooikoorts. De lente en zomer waren ellendig. Onbezorgd buiten zijn was er niet bij. Ik heb 6 jaar Oralgen gebruikt en merkte in de loop van de tijd dat mijn klachten ieder ietwat verminderden. In 2010 vond ik het tijd om te stoppen en ik heb de afgelopen jaren vrijwel geel last meer gehad! Zelfs vrienden valt het op, want di[lees meer...]e zagen me altijd snotteren, niezen, met jeukogen etc..... Ik ben zeer tevreden over Oralgen!
3

Oralgen

05-04-2013 | Vrouw | 48
desensibilisatievloeistof
Allergie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb de medicijnen netjes volgens recept gebruikt. De eerste 2 jaar ging het prima met de allergie; geen last. Maar de laatste jaren gaat het alleen maar slechter, en ben ik weer op de gewone medijnen aangewezen. Mijn boompollenallergie is in alle hevigheid weer tevoorschijn gekomen. Dus mijn ervaring is dat het allemaal loze energie is geweest. Ik hoop dat anderen er b[lees meer...]eter bij gebaat zijn.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (772) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (496) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.