Antibiotica - macroliden
Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Rovamycine | Als eerste beoordelen |
Roxitromycine | Als eerste beoordelen |
Rulide | Als eerste beoordelen |
De laatste ervaringen in de categorie: Antibiotica - macroliden
Huisarts schreef me deze antibioticakuur voor bij maag-darmklachten waarbij ik 3 weken last had van diarree, misselijkheid en afgenomen eetlust.
Op dag 1 van de kuur voelde ik me al stukken beter; eetlust kwam snel terug waardoor ik weer normaal kon eten. Darmklachten namen ook snel af. Geen last gehad van bijwerkingen. Werkt zeer effectief.
2x per dag een tablet moe[lees meer...]ten slikken gedurende 7 dagen. Hierbij wel meteen doorslikken want de tabletten smaken zeer vies, een beetje als paracetamol maar dan sterker.
Voor ontstekingen van mijn kies tandarts deze antibiotica voorgeschreven.
Na twee dagen al diarree. Nu 4 weken verder en nog steeds diarree. Probiotica helpt ook niet. Nu ontlasting onderzoek afwachten en hopen voor de best.
Heel veel bijwerkingen heel vervelend
Door een kiespijn door de spoedtandarts(mijn tandarts was met vakantie) voorgeschreven. Na drie dagen flink ziek geworden en overgeven en flinke hoofdpijn.
Na bijna drie weken hardnekkig hoesten, keel en oorpijn overstag gegaan voor antibiotica kuur. (Azitromycine 500 mg voor 5 dagen)
Kreeg op dag 1 al gedoe met mijn darmen. Afwisselend diarree en verstopping. Op dag twee kon ik amper lopen van de spierpijn. Voornamelijk in bovenbenen en knieën. In eerste instantie dacht ik aan verergering van mijn bursitis in heup. Maar dit[lees meer...] was in beide benen. Kon bijna niet traplopen. Het is nu bijna twee weken geleden dat ik de kuur heb afgerond en nog steeds ben ik erg moe, moeite met (trap) lopen. Slijmvliezen en darmen die van streek zijn, zoals o.a. pijnlijke aambeien, waar ik nog nooit eerder last van had. Dit middel komt bij mij dan ook op de 'zwarte lijst'
Na 2 weken ontzettend ziek te zijn geweest door de bacterie Campylobacter, kreeg ik dit middel voorgeschreven. 1 pil per dag voor 3 dagen lang. Ik nam 's avonds voor het slapen gaan de eerste pil in en de volgende dag ging het al vele malen beter. Elke dag voelde ik veel verbetering, tot mijn grote opluchting. Ik heb zelf niks van de bijwerkingen gemerkt, maar zelf was ik [lees meer...]dan ook flink ziek. Ik ben er heel blij mee!
Ik had last van mijn blaas en irritatie aan de schaamstreek, liep er al even mee rond.. dacht aan een blaasontsteking. Maar omdat (sex)partner positief testte op chlamydia en me dit onmiddellijk liet weten had ik het uiteraard ook zitten gezien de symptomen. Na 1 dag inname medicijn merkte ik al verbetering, wat een opluchting. Nu 2 dagen verder en geen last meer! Heb me w[lees meer...]el kort na inname een half uur misselijk gevoeld (best voldoende eten bij inname) en de dag nadien best moe. Ook precies wat smaakverandering. Maar blij dat ik af ben van die bacterie.
Geen bijwerkingen, werkt perfect
Ik heb een maagbacterie opgelopen, kreeg Amoxicilline en Claritromycine, een zware kuur van 7 dagen. Hoog gedoseerd. Ik ben misselijk geweest en vieze smaak in de mond ook wat darmsteken. Voor de rest ging het gelukkig goed. Had ook geen keus, dan is het even volhouden.
Flink ontstoken amandelen, super pijnlijk, opgezet en vol witte vlekken. Kon amper slikken of praten. Maandag begonnen met medicijn, dinsdag al wat minder pijn en vandaag de vlekken verdwenen. Nog wel wat moe en soms pijnlijk, maar de hel was met dit medicijn al gauw voorbij. Vrijwel geen bijwerkingen, vandaag dag 3 een keer wat gerommel in de buik.
Voorgeschreven na wortelkanaalbehandeling van kies met diep gat die gelijk gevuld is.
Ik kreeg al snel een bittere smaak die niet meer weg ging, na 2 maal innemen kreeg ik maagpijn en de tweede dag begon de ernstige pijn aan de slokdarm.
Apotheek 2 x gebeld maar die leken niet ongerust, en ik kreeg het advies om na inname minimaal 2 uur niet te gaan liggen en minimaal 6 [lees meer...]uur tussen elke inname. Ik zie op tegen iedere inname maar moet gelukkig nog 2 x en heb het dan 7 dagen volgehouden. hopelijk verdwijnen de klachten snel en herstelt alles zonder blijvende schade.
Heb deze voorgeschreven gekregen door mijn huisarts vanwege een infectie aan de nagelbedwand van mijn grote teen.
De pillen smaken erg bitter en vervolgens geeft het antibioticum zelf ook deze smaak af in je gehele lichaam. Het is vrij agressief, waardoor ik snel verbetering merkte (na één nachtje slapen en drie tabletjes verder zag mijn teen er al stukken beter uit, na [lees meer...]drie dagen is de roodheid reeds teruggetrokken en kan ik weer korte wandelingen maken).
Het gaf me de eerste dagen misselijkheid en vandaag ben ik opgestaan met hoofdpijn. Het is met deze pillen zéér belangrijk veel water te drinken en zoveel mogelijk uit het zonlicht te blijven of je in te smeren met een sterke zonnecrème (min. Factor 30). Zelfs dan kan je snel rood worden. Zoek schaduw op en alles komt in orde. Zorg er ook voor dat je genoeg suikers binnen krijgt terwijl je voedingsmiddelen vermijdt die je maag en darmen kunnen prikkelen (bvb cola). Appeltjes en koekjes zijn ideaal.
Last van diarree, buikkrampen, vermoeidheid, keelpijn
2 weken geleden heb ik de huisarts gebeld had een zeer rood en zeer pijnlijke rechter been huisarts is bij mij geweest en constateerde wondroos en schreef mij Clindamycine voor 3 x daag 2 capsules van 300 mg. Mijn rechter been was over okay het was nog wel wat rood maar geen pijn meer en ik had 2 weken de kuur afgemaakt 2 dagen later krijg ik wondroos aan mijn linkerbeen d[lees meer...]us weer een zware kuur van 3 x daags 2 capsules daar ben ik nu nog mee bezig ik hoop dat de pijn snel weg gaat slik daarnaast wel paracetamol van 500 mg en ik gebruik cannabisolie mijn linker been is dik en opgezet en rood mijn voet is ook opgezwollen ik kan bijna geen schoen meer aan hebben maar we gaan door met slikken ik ondervind van dit medicijn totaal geen bijwerkingen.
Extreme keelamandelontsteking. Na inname van derde pil begon ik verschil te merken, pas op dag vier echt resultaat (weer kunnen slikken/eten/drinken zonder pijn). Bijwerkingen waren erg minimaal voor mij. Geef het een paar dagen, hoe vervelend dat ook is, maar dan slaat het wel aan.
4 dagen à 900mg per dag en nog altijd kloppende pijn. Kotsmisselijk, algemene malaise, draaierig en de slaap niet kunnen vatten, kon zelfs niet op mijn benen blijven staan. Echt rattengif.
Ik heb deze vanwege huiduitslag bij Amoxicilline. Ben heel tevreden over dit antibioticum. De enige bijwerking is de vieze paracetamolsmaak. Die is de hele dag.
Ik heb copd, vaatziekte en non hodgkin cat 1.
Werk nog full time wegens het financiele dure leven, ben beroeps chauffeur (bus).
Ik las dat als je dit geneesmiddelen neemt het gevaarlijk is iets te best uren of met machienes te werken. Ik las ook indien je choletorol pillen neemt ook kiet zo gezond is doch lezen ze mijn medische lijst blijkbaar niet. Verleden jaar hierdoo[lees meer...]r het niet te lezen 12d in lichte coma gelegen. Ik heb er genoeg van.
2 dagen na het innemen een allergische reactie rond mn halsstreek, heel opvallende rode spots die lichtjes jeuken.. is momenteel al een week zichtbaar! Heb nu een anti schimmel medicatie extra voorgeschreven gekregen. Hopelijk helpt dit Snel
Ik heb nog nooit mijn ervaringen gedeeld over een medicament, maar dit moet me nu echt van het hart. Als je het gevoel wilt hebben dood te gaan, dan moet je dit gebruiken. Het is echt vreselijk..binnen no time hartkloppingen, hoofdpijn, ontzettende darmkrampen, diarree, misselijkheid en overgeven. Ik ben er na 3 dagen mee gestopt, 4 dagen te vroeg dus. Dit middel is erger [lees meer...]dan de kwaal (een ontstoken vinger). Echt nooit en nooit meer.
Raar gevoel in de maag
Meer stoelgang
Geel urine
Ik ben vergiftigd met clindamycine!!!!, mijn hele maag en darm flora is ontregeld en ernstig beschadigd!
Ik krijg deze al jaren voor mijn longonstekingen, de enige antibiotica wat snel en fijn helpt zonder ernstige bijwerkingen.
Als astma patient heb ik dit 2-3x per jaar nodig. na 2 tabletjes vaak al vermindering van klachten.
Werkt snel en goed.
Ik heb ontsteking van.luchtwegen,en oor.Ik ben allergisch aan penicilline.Ik kreeg eerst een andere variante maar moest overgeven. In het begin kon ik biclar binnen houden.ik word wel wakker snachts met een vieze smaak in de mond pijn aan de maag en misselijk. Deze nacht ziek geweest :overgeven duizelig en migraine
nu 5 maanden geleden dat ik deze kuur heb gekregen bij een blaasontsteking door een urineweginfectie die ik had opgelopen in het buitenland. de antibiotica sloeg gelijk aan en kon hierdoor weer normaal naar het toilet. Wel kreeg ik 3 dagen lang last van heftige buikkrampen samengaand met winderigheid. nu is het 5 maanden later en heb ik nog steeds veel last van opboeren en[lees meer...] dezelfde winderigheid. Nooit meer voor mij. iemand die deze klachten herkent en weet hoe ik hier van af kan komen??
Kreeg de keuze om acne te behandelen met isotretinoine of antibiotica. Ik heb eerst voor de minst ingrijpende behandeling gekozen. Dit medicijn gebruikt tegen acne rug/gelaat in combinatie met tretinoine creme. Ongeveer half jaar gebruikt. Duurde lang voordat acne rustig werd en uiteindelijk bijna verdween, maar was uiteindelijk onder controle. Maand na stoppen weer last v[lees meer...]an een nieuwe uitbraak. Erg genoeg om toch over te moeten stappen op isotretinoine. Ik heb geen bijwerkingen bemerkt tijdens het lange gebruik van deze medicatie.
Recept gekregen na het trekken verstandskies en nog een tand door de kaakchirurg.
Maar wat al door vele gezegd is. Misselijk na inname en het gevoel alsof je de griep krijgt.
Nu 2de dag mee in de weer en moet zeggen voor nu trekt het wel sneller weg dan gisteren. Maar prettig is het niet.
Hik telkens tegen de tijd aan dat ik ze moet nemen.
Iemand tips waardoor ik niet [lees meer...]misselijk wordt en dat gevoel niet heb? En nee niet zeggen niet meer nemen want dat snap ik zelf ook wel
Ik heb vaker last van wondroos door een ongeval waarbij het been geïnfecteerd raakte met de stafylokokken bacterie.
Na 1 dag al verbetering te zien aan het been en koorts gezakt.
Na 2 dagen al geen koorts meer en het been gaat zienderogen vooruit.
Kuur afmaken en op advies van de huisarts een tablet per dag blijven nemen ter voorkoming van.
Geen bijwerkingen.
Zeer tev[lees meer...]reden over Clindamycine.
Ik moest dit medicijn nemen omdat ik een spiraal ging laten zetten en de dokter zei dat het goedkoper was om de pillen te nemen dan de laboratorium test te doen. Dus ik heb braaf de pillen ingenomen ondanks dat ik vrij zeker wist dat ik het niet had, maar voor de zekerheid. En twee dagen na inname begon ik uitslag te krijgen rond mijn hele nek. Heftige acne waar ik nog noo[lees meer...]it eerder last van heb gehad. Ik dacht eerst dat het een allergische reactie was op iets wat ik had gegeten en toen kreeg ik ook jeukende puist achtige bultjes bij mijn schaamregio. Deze bultjes veranderden langzaam in zweertjes en jeuken als de tering. Ook de uitslag rond mijn nek is nog niet weg, al jeukt dat gelukkig niet. Maar het is nu twee weken na inname en de klachten verbeteren niet erg. Toen ik aan de dokter aangaf dat ik last had van deze bijwerkingen leek hij niet op de hoogte dat dat een mogelijkheid was, ookal staat het wel in de bijsluiter. Gelukkig hebben niet veel die dit medicijn innemen deze klachten maar het is zeker wel vervelend. Achteraf had ik liever laboratorium onderzoek gedaan..
Gekregen na wortelkanaalbehandeling kies. Ik had zo’n napijn. Na paar uur inname verminderde pijn al direct.
Wel diarree en hoofdpijn, maar niet als hinderlijk ervaren. Gewoon ook doorgegaan met ibuprofen 600 mg te slikken.
Ik moest stoppen met Simvastatine tijdens kuur.
Ik heb Diabetes type 1 en heb tijdens de kuur mijn insuline bijna moeten stopzetten. Ik viel van ene[lees meer...] in andere hypo. Duurde alleen 2 dagen voordat ik doorhad waardoor dit kwam.
Dit staat niet duidelijk in bijsluiter. Pijn was na kuur zo goed als weg. Helaas zit de wortelpuntontsteking er nog en moet eerdaags door kaakchirurg worden verwijderd.
Categorieën met de meeste ervaringen
Depressie - antidepressiva SSRI (6139) |
Anticonceptie - overig (4407) |