Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

categorie

Antibiotica - macroliden


 

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie


De laatste ervaringen in de categorie: Antibiotica - macroliden

5

Clindamycine

09-07-2024 | Vrouw | 29
clindamycine
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

bittere smaak

Gekregen voor een abces in mijn wang omdat ik allergisch ben voor amoxicilline , na 2 dagen moest de zwelling zakken, dit gebeurde ook de 2e dag geen pijn meer, en de bult werd aanzienlijk minder. Ik kreeg 1800mg per dag. Geen bijwerkingen alleen snachts een bittere smaak in mijn mond.
3

Clindamycine

18-05-2024 | Vrouw | 28
clindamycine
Hidradenitis suppurativa
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

moe migraine

Na dat ik een kuur doxycycline had gehad voor mijn HS wat niet veel deed, kreeg ik Clindamycine. De eerste dagen voelde ik meteen enorme vermoeidheid. Ik was zo vermoeid dit had ik nog nooit meegemaakt. Het maakte niet uit hoeveel ik sliep ik was nog net zo moe als toen ik naar bed ging. Ook vaker hoofdpijnen. Maar goed, dit was een kuur van een maand en dacht dat dit mij[lees meer...]n enige bijwerkingen zou zijn. Echter in de tweede week kreeg in onvoorstelbaar veel migraine. Nu ben ik wel bekend met migraine maar 6 aanvallen met aura in 4 dagen??? Dat had ik nog nooit ervaren. Ik wist vrijwel zeker dat de Clindamycine dit uitlokte. Met de dokter overleg gehad en ben ermee gestopt. De migraine? Plots weg. Voor mijn HS heeft het gekgenoeg toch geholpen ondanks ik de kuur niet heb afgemaakt. Maar goed wie weet voor hoelang? Kan ik je dit medicijn aanraden? Ik zeg nee. Ik neem het niet meer.
1

Claritromycine

25-04-2024 | Vrouw | 37
claritromycine
Longontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

gegeneraliseerde spierzwakte hoofdpijn doodsangst schuimige of bubbelende smurrie ophoesten hartklopping misselijkheid

Op de eerste dag extreem misselijkheid en een ziek gevoel alsof de klachten erger worden. Op de tweede dag hele ernstige bijwerkingen. Ik had het gevoel alsof ik dood ging. Kon niets meer, misselijk, hartkloppingen, hoofdpijn, niet meer kunnen lopen, alle spieren waren verslapt, constant schuim uit mijn mond met een hele vieze metale smaak en een angstgevoelens over dood g[lees meer...]aan wat niet meer wegging. Nee voor mij nooit meer!!
3

Clindamycine

22-04-2024 | Man | 28
clindamycine
Bacteriële infectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

uitslag op armen uitslag beperkt tot nek

Bacteriën in de arm
3

Azitromycine

05-04-2024 | Vrouw | 71
azitromycine
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

haaruitval diarree


4

Clindamycine

22-03-2024 | Vrouw | 57
clindamycine
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

slokdarmproblemen maagpijn

De hoeveelheid van de werkzame stof is in mijn geval 600 mg . Ik heb dit medicijn voorgeschreven gekregen omdat ik allergisch ben voor andere antibiotica. De toepassing is preventief omdat ik een dubbele wortelpunt behandeling heb ondergaan aan twee naast elkaar liggende kiezen helemaal achterin de onderkaak (ik meen element 46 en 47). De kaakchirurg was er niet zeker van [lees meer...]of ze de ontsteking onder de achterste kies wel volledig weg heeft kunnen halen maar vooralsnog lijkt de wondgenezing normaal te verlopen (nu precies een week geleden). Zojuist de laatste pil genomen. De bijwerkingen die ik krijg na het slikken van een pil zijn een zeer onaangenaam brandend gevoel onderin mijn slokdarm en bovenin mijn maag. Dit treed echter niet elke keer op. Om de klachten te verkleinen moet ik wel een heel groot glas lauwwarm water bij de inname slikken en dan zo veel mogelijk in een keer achterover slaan. Hoe beter dat me lukt, hoe minder de bijwerkingen. Met koud water lukt me dat sowieso niet. Ik heb het vermoeden dan die pil in geval van klachten bij de overgang van slokdarm naar maag vast komt te liggen (de pillen zijn ook echt heel groot). Het komt vaker voor bij mij dat pillen die groot zijn maar licht van gewicht, blijven 'vasthangen' in de slokdarm. Dit los ik dan op door een banaan te eten zonder er al te veel op te kauwen en zodoende die pil dan door de slokdarm naar de maag te drukken. Dat erge brandende gevoel is dan direct sterk verminderd. In de gebruiksaanwijzing van dit medicijn staat dat je het voor of na de maaltijd moet slikken dus dit zal ook wel prima zijn. Ik merk wel dat hoe meer prikkelende voeding ik heb gegeten (bijvoorbeeld chocolade of zout ) hoe meer last ik van die klachten heb. Maag beschermers nemen helpt wel enigszins maar alleen voor de maagklachten en niet voor de slokdarm klachten ( logisch). Bij een eerdere kuur tegen kiespijn van dezelfde twee kiezen heb ik dezelfde werkzame stof gekregen voor een week . Helaas weet ik de hoeveelheid en de fabrikant niet meer. Dat is inmiddels tweeënhalve maand geleden. Toen kreeg ik vrij ernstige diarree en misselijkheid en was ik een dag of 10 aan huis gekluisterd. Na een paar dagen slikken van Clindamycine ben ik toen begonnen met probiotica en slik dat nog steeds. De kiespijn verdween helemaal. Positieve bijwerking is dat mijn decennia lange darmklachten die ik had (buikpijn, opgeblazen gevoel, last van gluten en bepaalde suikers, slechte ontlasting, darmgassen, obstipatie of diarree) ineens verdwenen zijn en mijn darmen nu functioneren zoals ze bedoeld zijn. Ook bij mijn laatste kuur totaal geen last van mijn darmen gekregen. Misschien afhankelijk van de hulpstoffen in het medicijn. Dus afhankelijk van de fabrikant.
2

Erythrocine

18-03-2024 | Man | 19
erytromycine
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

verminderde immuunafweer slapeloosheid vermoeidheid hoofdpijn geen honger

ik heb dus al n tijd last van onderhuidse ontstekingen die groter worden dan de groote van mijn oog ook erg dik en loopt vol erg vloeibaar pus. ik zit hierdoor aan de isotretionione met deze antibioticum erbij mijn dosering is vorige week verhoogd (verdubbeld zelfs) en ik merk dat mijn imuunsysteem flink omlaag gaat. ik ben ziek geworden ookal was ik in januari ook al siek[lees meer...], het is nu maart en ik starte de kuur in februari. ik merk dus dat ik erg weinig aan mijn slaap kom en dat ik ook minder conditie heb. ook heb ik pijn tijdens bewegen aan mijn gewrichten maar ik neem aan dat dat door de isotretionoinne komt. ik merk wel dat mijn huid beter word maar er ontstaan nogsteeds ontstekingen in mijn huid. alle acne van buiten af is weg maar onderhuids ontstaat er nog steeds en het gaat niet over. deze bulten kan ik ook niet uitknijpen. persoonlijk moet ik deze kuur 6 maanden volgen wat waarscheinlijk gevolgen zou hebben op mijn gezonheid heb ik het idee. ik zit hier nog maar ongeveer een maand aan maar aangezein ik nu dubbele dosis slik en de bijwerkingen heel goed merk ben ik er eigenlijk niet tevreden mee. maar ja kuur moet je afmaken….
1

Clindamycine

09-03-2024 | Vrouw | 45
clindamycine
Infectie (wond)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

ontsteking

moest deze kuur nemen na opname in ziekenhuis. niet wetend wat de oorzaak was maar vermoedelijke bacterie aanpakken.
4

Clindamycine

28-02-2024 | Vrouw | 29
clindamycine
Infectie (wond)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Even een positief tegengeluid. Ik heb deze antibiotica 2 keer gehad in de laatste maand, omdat onduidelijk was waar de klachten vandaan kwamen (tandvleesontsteking, of ontstoken wortelpunt). Uiteindelijk is de kies getrokken, dus ik weet niet of de kuur effectief is geweest. Ik hem nu een 3e keer in hogere dosis (4 keer per dag 300mg) omdat er een botrand naast de extracti[lees meer...]ewond geïrriteerd en pijnlijk is. De kuur moet volgens kaakchirurg de groei van het tandvlees over dit botrandje bevorderen. Ik heb in die maand dat ik deze antibiotica slik geen bijwerkingen ervaren, behalve op den duur een vieze smaak in de mond. Niet misselijk, geen diarree (ondanks mijn lage gewicht van 45 kilo en weken slecht eten i.v.m. kiespijn), niet duizelig en de enige malaise die ik voelde was vanwege de kiespijn en de napijn na extractie. Of de kuur nu gaat helpen moet ik afwachten. Sidenote voor mensen die er jeuk en uitslag van krijgen: dat betekent dat je allergisch bent voor bestandsdelen van Clindamycine. Ga naar je arts en vraag om een vervangende antibiotica.
1

Clindamycine

16-02-2024 | Vrouw | 25
clindamycine
Kiespijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

kleine rode bult(en) overal misselijkheid metaalachtige smaak buikklachten slokdarmproblemen maagzuur

Nooit meer. Een pilletje gehad en voelt alsof ik bijna dood ga. Huisartsenpost doet niks omdat de tandarts het heeft voorgeschreven. Nare boel. Krijg geen lucht, overal galbulten, rode vlekken, jeuk, dikke tong, verwardheid, moe, maag en darm klachten waar je van opschrikt en vooral het gevoel hebben dag mn slokdarm wegbrand. Dit moeten ze nooit aan mensen voorschrijven
5

Claritromycine

24-01-2024 | Man | 49
claritromycine
Infectie (wond)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Clindamycine

17-01-2024 | Man | 62
clindamycine
Infectie (wond)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor een wondinfectie met staf. Aureus kreeg mijn partner na ziekenhuisopname dit medicijn voor orale toediening thuis. Vrijwel direct na inname veel last van maagpijn en kramp in zijn maagregio. Vanalles geprobeerd, met en zonder wat eten innemen, zittend, met veel water, gebruikte ook al een maagbeschermer, niks hielp. Bij 3x per dag dit urenlang te moeten voelen zag hij[lees meer...] telkens erg op tegen de inname. Medicijn helpt wel want hij werd er beter van. Maar geen pretje om het te gebruiken.
2

Claritromycine

15-01-2024 | Vrouw | 47
claritromycine
Oorontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Clindamycine

30-12-2023 | Man | 37
clindamycine
Kiespijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kiespijn en bijholteontsteking, na een kuur amoxicilline toch naar de spoedtandarts, schreef wortelkanaalbehandeling voor maar durfde het niet aan op het moment. Toen deze kuur gekregen, de pijn is weg, werkt dus goed alleen door alle slechte recensies weet ik nog niet of ik het ga afmaken.
1

Clindamycine

02-12-2023 | Vrouw | 57
clindamycine
Kaakontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Moest dit gebruiken en mocht niet stoppen vanwege operatie kaak en plaatsen implantaten. Hopelijk geen blijvende schade door dit middel. Hele romp en gezicht zit onder de vlekken. Jeukt en brand.
2

Clindamycine

15-11-2023 | Vrouw | 68
clindamycine
Kaakontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Azitromycine

01-11-2023 | Vrouw | 56
azitromycine
Luchtweginfectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
na 1.5 dag stoppen met Doxcycline (allergie) overgestapt iom HAP arts. dag1: Maag darmkrampen en na nog geen 10 min op de wc een leegloop en dat maal 4. dag 2 dito nu ook neuropathie / opvliegers dag 3 dito en na de nacht.. (4de dag)allergie in de ochtend. Overleg met longarts. Stoppen.. doorgaan met prednisolon en slikken van Tavegyl. Vroeg mijzelf af of het wel ef[lees meer...]fectief zou zijn als je binnen het uur na de inname een leegloop krijgt van maag darm. Niet een beetje.. maar echt pot vol.
1

Clindamycine

31-10-2023 | Vrouw | 63
clindamycine
Bacteriële infectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In verband met ontsteking door hs kuur gekregen. Vanaf dag 2 klachten. Algeheel gevoel van ziek zijn. Misselijk, maag en darmklachten, wondjes in mond, slap in benen. Hoop dat de klachten snel afnemen
3

Claritromycine

26-10-2023 | Vrouw | 42
claritromycine
Oorontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vreselijk middel 1e 2 nachten om 4 uur al wakker gaat nu iets beter tot 6 uur. Ook warrig in mijn hoofd en extra duizelig (ik heb al een evenwichtsstoornis wat nu nog erger word). Ook veel darmpijnen en een rare smaak in de mond. Nu krijg ik ook last van een trillend ooglid en in de ochtend hoofdpijn. Na een ibuprofen gaat dat wat beter. Of het iets doet voor mijn ontsteki[lees meer...]ng het is wel wat minder geworden, maar mijn oor zit nog steeds zo goed als dicht, naar gevoel. Ook heb ik wat last van kiespijn moet ik over een aantal dagen mee naar de tandarts, denk zelf dat het van de ontsteking komt maar je weet maar nooit. Met het nog volle gevoel in het oor even terug naar de huisarts dat ik daar een oordruppels voor kan krijgen. Nog een paar dagen zien vol te houden, maar het is een nare kuur, vooral ook als je buren fijn aan het verbouwen zijn. Geen aanrader voor mij meer althans.
5

Azitromycine

19-10-2023 | Vrouw | 57
azitromycine
Kaakontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanwege zware allergie amoxicycicline kreeg ik bij een heftige kaakontsteking 3 dagen deze antibiotica.. Na twee dagen waren alle klachten al verdwenen. Dit is vijf jaar geleden ook het geval geweest na drie dagen ontstekingsvrij.. Dus bij een allergie voor antibiotica is dit middel een redding.
5

Azitromycine

29-09-2023 | Vrouw | 32
azitromycine
Keelontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zeer positieve ervaring mee , gebruikt i.v.m keelabces. Binnen 12 uur was er al effect. Geen enkele bijwerking gemerkt. Dit medicijn voorgeschreven gekregen i.v m penicilline allergie.
5

Claritromycine

03-09-2023 | Vrouw | 28
claritromycine
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Huisarts schreef me deze antibioticakuur voor bij maag-darmklachten waarbij ik 3 weken last had van diarree, misselijkheid en afgenomen eetlust. Op dag 1 van de kuur voelde ik me al stukken beter; eetlust kwam snel terug waardoor ik weer normaal kon eten. Darmklachten namen ook snel af. Geen last gehad van bijwerkingen. Werkt zeer effectief. 2x per dag een tablet moe[lees meer...]ten slikken gedurende 7 dagen. Hierbij wel meteen doorslikken want de tabletten smaken zeer vies, een beetje als paracetamol maar dan sterker.
1

Clindamycine

03-09-2023 | Man | 43
clindamycine
Kiespijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor ontstekingen van mijn kies tandarts deze antibiotica voorgeschreven. Na twee dagen al diarree. Nu 4 weken verder en nog steeds diarree. Probiotica helpt ook niet. Nu ontlasting onderzoek afwachten en hopen voor de best.
1

Clindamycine

01-09-2023 | Vrouw | 36
clindamycine
Wondroos
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heel veel bijwerkingen heel vervelend
1

Clindamycine

29-08-2023 | Vrouw | 49
clindamycine
Kiespijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door een kiespijn door de spoedtandarts(mijn tandarts was met vakantie) voorgeschreven. Na drie dagen flink ziek geworden en overgeven en flinke hoofdpijn.
1

Azitromycine

05-08-2023 | Vrouw | 64
azitromycine
Luchtweginfectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na bijna drie weken hardnekkig hoesten, keel en oorpijn overstag gegaan voor antibiotica kuur. (Azitromycine 500 mg voor 5 dagen) Kreeg op dag 1 al gedoe met mijn darmen. Afwisselend diarree en verstopping. Op dag twee kon ik amper lopen van de spierpijn. Voornamelijk in bovenbenen en knieën. In eerste instantie dacht ik aan verergering van mijn bursitis in heup. Maar dit[lees meer...] was in beide benen. Kon bijna niet traplopen. Het is nu bijna twee weken geleden dat ik de kuur heb afgerond en nog steeds ben ik erg moe, moeite met (trap) lopen. Slijmvliezen en darmen die van streek zijn, zoals o.a. pijnlijke aambeien, waar ik nog nooit eerder last van had. Dit middel komt bij mij dan ook op de 'zwarte lijst'
5

Azitromycine

31-07-2023 | Vrouw | 27
azitromycine
Bacteriële infectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 2 weken ontzettend ziek te zijn geweest door de bacterie Campylobacter, kreeg ik dit middel voorgeschreven. 1 pil per dag voor 3 dagen lang. Ik nam 's avonds voor het slapen gaan de eerste pil in en de volgende dag ging het al vele malen beter. Elke dag voelde ik veel verbetering, tot mijn grote opluchting. Ik heb zelf niks van de bijwerkingen gemerkt, maar zelf was ik [lees meer...]dan ook flink ziek. Ik ben er heel blij mee!
4

Azitromycine

30-07-2023 | Vrouw | 41
azitromycine
Chlamydia
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had last van mijn blaas en irritatie aan de schaamstreek, liep er al even mee rond.. dacht aan een blaasontsteking. Maar omdat (sex)partner positief testte op chlamydia en me dit onmiddellijk liet weten had ik het uiteraard ook zitten gezien de symptomen. Na 1 dag inname medicijn merkte ik al verbetering, wat een opluchting. Nu 2 dagen verder en geen last meer! Heb me w[lees meer...]el kort na inname een half uur misselijk gevoeld (best voldoende eten bij inname) en de dag nadien best moe. Ook precies wat smaakverandering. Maar blij dat ik af ben van die bacterie.
5

Claritromycine

27-06-2023 | Man | 66
claritromycine
Rectale / anale fistel
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Geen bijwerkingen, werkt perfect
3

Claritromycine

20-06-2023 | Vrouw | 67
claritromycine
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb een maagbacterie opgelopen, kreeg Amoxicilline en Claritromycine, een zware kuur van 7 dagen. Hoog gedoseerd. Ik ben misselijk geweest en vieze smaak in de mond ook wat darmsteken. Voor de rest ging het gelukkig goed. Had ook geen keus, dan is het even volhouden.

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6397)
Anticonceptie - overig (4515)
Cholesterol (3313)
Depressie - antidepressiva overig (3143)
Epilepsie (2922)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2883)
ADHD - psychostimulantia (2561)
Pijn - morfine-achtigen (2524)
Verslavingsziekten (2329)
Pijn (2267)
Bloeddruk - betablokkers (1937)
Maagzuur - protonpompremmers (1791)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1757)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1669)
Anticonceptie - eenfase (1608)
Angststoornissen (1583)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1457)
Antibiotica - urineweginfectie (1290)
Depressie - antidepressiva TCA (1258)
Allergie (1207)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.