categorie

Bloeddruk - betablokkers

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie

De laatste ervaringen in de categorie: Bloeddruk - betablokkers

26-11-2023 | Man | 66
Inname- / gebruiksgemak
Na 2 x een cardioversie te hebben ondergaan, gaat het nu goed is is de controleafspraak met de cardioloog verruimd naar 1 jaar.

22-11-2023 | Vrouw | 71
Inname- / gebruiksgemak
Na jaren tobben met hartritme stoornissen , diverse electro cardioversie's en geëxperimenteer met medicijnen in 2019 en in 2020 chirurgische ablatie ondergaan. Sotalol afgebouwd tot 0. Sinds enkele maanden weer klachten en opnieuw moeten starten met sotalol 2x 40 mg per dag. Ben moe gejaagd kortademig en onzeker.Voel me niet goed.

08-11-2023 | Vrouw | 62
Migraine
Inname- / gebruiksgemak
Zeer tevreden, ik gebruik dit middel al ongeveer 17 jaar. Nu echter nemen de bijwerkingen toe. Laatste bijwerking die nu erg lastig wordt, namelijk vlekken op tandvlees wat nu pijnlijk wordt.

05-11-2023 | Vrouw | 60
Migraine
Inname- / gebruiksgemak
Hogere bloeddruk hoofdpijn malaise na Covid. De huisarts herkende de bijwerkingen gelukkig na zeker een jaar gebruik en heeft geadviseerd te stoppen.

Propranolol

31-10-2023 | Vrouw | 66
propranolol
Inname- / gebruiksgemak
Bijna 26 jaar geslikt,eerste jaren 3x10 mg maar effect nam af. Toen jarenlang 40 mg maar nu helpt het niet echt meer,helaas. Ga morgen beginnen aan metoprolol,1x daags 100 mg. Ben benieuwd.

23-10-2023 | Man | 61
Inname- / gebruiksgemak
Vanaf 2005 selokeen gebruikt (de vervanger metoprolol, ben ik super allergisch voor vanwege de gebruikte vulstoffen!) Na 2 open hartoperaties en ICD implantatie kon ik verminderen van 200 naar 100 mg. maar na de jaren verstreken kreeg ik meer last van atrium en boezemfibr. hierdoor koos de cardioloog in eerste instantie voor sotalol. Ook kreeg ik de laatste jaren steeds [lees meer...]meer last van vochtophoping door het onregelmatige hart functioneren. Amiodaron bleek de oplossing, jammer is wel dat het op de langere duur nogal schadelijk blijkt te zijn, dus ga ik proberen te minderen bv. van 200 naar 150mg, of 6 x in de week 200mg, dit ga ik voorstellen aan de cardioloog.

22-10-2023 | Vrouw | 65
Inname- / gebruiksgemak
Ik krijg sinds ik bisoprolol gebruik mijn gewicht niet meer naar beneden.heel vervelend

09-10-2023 | Man | 31
Inname- / gebruiksgemak
Sinds een jaar last van hartritmestoornissen, iedere keer zat er 4 maanden tussen maar nadat ik er eind mee 2 in een week had ben ik Sotalol gaan slikken. Ik heb nu 4 hartritmestoornissen gehad. Sinds dien niks meer gehad maar erg vermoeid, hangerig en ik voel vaak een brandend gevoel rond mijn borst of 'electrische' steekjes die ik eerst niet had... Ik sta op de wacht[lees meer...]lijst voor ablatie en hoop van harte dat ik daarna mijn oude leven met enkel acenecomerol en laat opblijven weer kan oppakken maar als ik de reacties lees zakt mij de moed in de schoenen.

Atenolol

26-09-2023 | Vrouw | 52
atenolol
Inname- / gebruiksgemak
Goed medicijn voor mijn hoge hartslag in rust en mijn hoge bloeddruk

12-09-2023 | Vrouw | 62
Hartinfarct
Inname- / gebruiksgemak
Mijn moeder slikt dit medicijn. Sinds dat ze dit slikt heeft ze vaak stemmingswisselingen. Uit het niets word ze snel boos of geïrriteerd, soms heel de dag soms maar even. Ons hele gezin is de dupe van deze bijwerking.. wij moeten ons aanpassen en continue denken 'laat maar gaat het zijn de medicijnen'. Vaak heeft ze het niet door, soms ook wel. Ik kan wel zeggen da[lees meer...]t mijn moeder sterk is veranderd door onderandere dit medicijn

04-09-2023 | Vrouw | 57
Inname- / gebruiksgemak
Metoprolol retard 190 mg van Mylan werkt matig voor mij. Vooral in combinatie met procoralan werken. Echter. Sinds het gebruik heel veel diarree. Sindsdien ook gewichtverlies .

03-09-2023 | Man | 54
Niet in de lijst
Inname- / gebruiksgemak
Verlaagt hartritme en bloeddruk tot onder normaal niveau. Migraine is bij mij chronisch en persistent maar heb wrl geen aanvallen. Globaal zijn de symptomen pakweg 40% minder, minder verkrampt aangezicht maar bog altijd alomtegenwoordig. Heb kroonslagader vernauwing, bij momenten asynchrone contractie en zuurstoftekort (ischemie) en neem cholesterol verlager en bloedverdun[lees meer...]ner (ben 54 jr) .

24-08-2023 | Vrouw | 75
Inname- / gebruiksgemak
Na div medicatie als laatste Stallone 80 mg 2X per dag naar de helft 1 x p dag afwachten cardiovascular gehad volgende week weer een ECG etc. Hen 2 winterjassen uitgedaan accepteer het niet. Ga verder zoeken dit is geen leven maar overleven , loop als een bezopene.

20-08-2023 | Vrouw | 22
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb een te hoge hartslag van mezelf. Dit medicijn zorgt ervoor dat ik alles weer kan. Echt onmisbaar. Geen spontane tachycardie episodes meer en ik gebruik het al 2 jaar. Wees niet bang om het te gebruiken. Als je teveel op hebt, gebruik je de dag erna gewoon weer iets minder. Even kijken wat het beste voor je werkt.

Propranolol

06-08-2023 | Man | 55
propranolol
Tremor
Inname- / gebruiksgemak
Helpt niet zoals ik zou wensen. Gekregen om bijverschijnselen afkicken benzo's te beteugelen. Bijwerkingen zijn te nadrukkelijk aanwezig

30-07-2023 | Man | 84
de 4e soort betablokker,ik kan er slecht tegen

28-07-2023 | Vrouw | 68
Inname- / gebruiksgemak
Dit medicijn is vreselijk Ik kon niet meer lopen .lag als een zombie op de bank .darmklachten .

24-07-2023 | Vrouw | 61
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb 3 maand na een ablatie tegen ritmestoornis opeens een te hoge hartslag in rust gekregen (tussen de 95-100 in slaap). De ritmestoornis is dus weg , maar vervangen door een lichte tachycardie. Tot dat moment naam ik 1.25 mg bisoprolol, maar nu is deze verhoogd naar 5 mg per dag. Dit helpt om de hartslag in rust naar 70 te halen, maar niet stabiel. Het springt nogal wa[lees meer...]t op en neer. Maar sinds ik de hogere dosis neem heb ik een wazige kop, constant moe, raak snel buiten adem bij inspanning en ik heb opeens weer opvliegers. Ook is mijn bloeddruk opeens erg laag, wat mij duizeligheid geeft bij het opstaan van bed of een stoel. Ik vind dit nogal vervelend en lastig en zou graag weer omlaag met de dosis, maar durf niet.

15-07-2023 | Vrouw | 67
Inname- / gebruiksgemak
gebruik dit medicijn samen met Amlodipineen Perindopril. Waardoor ik niet weet welke bijwerkingen bij welk medicijn horen. De ergste bijwerking is vreselijk moe, algehele malaise. Spierpijn in benen, vreselijke zere rug, slecht slapen, droge mond, troebele ogen. Het beheerst m'n leven op n nare manier. Wat ik eerder las, van actieve naar passief.

14-07-2023 | Vrouw | 64

17-06-2023 | Man | 74
Inname- / gebruiksgemak
Na hartkloppingen van 200+, opgenomen in ziekenhuis. Cardioloog schreef Verapamil voor. Bijwerking giga harde ontlasting. Contrôle door cardioloog, onregelmatige hartslag. Over op bisoprolol. Na 6 maanden gestopt wegens bijwerkingen. Hartslag enigzins onregelmatig naar 62.

11-06-2023 | Vrouw | 70
Hartkloppingen
Inname- / gebruiksgemak
Veel last van extra systole had eerst metoprolol en fleicainide, maar klachten kwamen terug. Waren 9 maanden weggeweest. Doses kon niet verhoogd worden ivm mijn toch al lage hartslag. Over naar 2x sotalol vind niet dat dit helpt en nu ook nog de spierpijn.

09-06-2023 | Vrouw | 75
Inname- / gebruiksgemak
Slikte verapamil in combi met ascal en dipyridamol en losartan sinds hartklepoperatie want heftig allergisch voor eerder voorgeschreven DOACS en ACENACOUMAROL. Heb meerdere CVA's en TIA's gehad met s blijvende schade verlies deel gezichtsveld. Ging redelijk goed tot medio april. Plotseling weer atriumfibrileren. Nieuwe cardiologe verving ascal en dipyridamol do[lees meer...]ir LIXIANA(edoxaban) en verving Verapamil doir Sotalol. Slik nu zowel losartan als sotalol plus Lxiana huisarts heeft farmagenetisch DNA onderzoek aangevraagd vanwege vele heftige allergie en intolerantie medicatie Ik ben inmiddels wanhopig doir alke ellende ongemak en angst paniek doir medicatie. Klachten niet of moeilijk bespreekbaar met huidige cardioloog.

02-06-2023 | Vrouw | 68
Inname- / gebruiksgemak
Na andere medicijnen gebruikt te hebben, waarbij ook bijwerkingen , Metoprolol met vertraagde afgifte gekregen i.v.m. Hoge bloeddruk. Gebruik dit middel plm. 10 jaar. Op advies van de huisarts bij dit middel gebleven. Inmiddels 18 kg aangekomen ondanks dat ik al jaren 2 keer per week sport en goed op mijn voeding let. Doordat dit middel de hartslag verlaagd (dus ook metabo[lees meer...]lisme) is het moeilijk de gewichtstoename onder controle te krijgen. In overleg met diëtiste sta ik op een dieet van plm. 1500 kcal. p.d. En daar moet ik beslist niet boven komen. Slik hierbij ook 12,5 mg chloorthalidon tegen vocht vasthouden.

Labetalol

30-05-2023 | Vrouw | 38
labetalol
Hypertensie door zwangerschap
Inname- / gebruiksgemak
Vanaf 37 weken dit medicijn gekregen ivm pre-eclampsie. Weinig tot geen bijwerkingen ervaren. Heel soms iets duizelig na bukken. Heb het rustig afgebouwd in overleg met de huisarts. 2 weken 2x 100 mg en de laatste week 1x 100 mg. Bloeddruk is al een hele tijd weer normaal. Vanaf gisteren na totaal 3 maanden medicijn vrij!

18-05-2023 | Vrouw | 48
Inname- / gebruiksgemak
Voel me gejaagd op de dag als ik stil zit Slaap uur en als ik even heb geslapen gaat het slapen daarna moeilijk voel me angstig en gejaagd net of ik uit me lichaam moet rennen Heb soms trekkingen van spieren of ik zenuwachtig ben

14-05-2023 | Vrouw | 58
Inname- / gebruiksgemak
Gevaarlijk medicijn wanneer je het medicijn hebt ingenomen krijgt je last van duizelingen en grote vermoeidheid. Ik ben al een paar keer gevallen door de duizelingen, autorijden zit er niet meer in. Vroeger een prima medicijn, het lijkt erop dat de samenstelling is veranderd. Het is een bullshit medicijn die ik liever vandaag nog scrapt uit mijn medicijnen gebruikt. Smorg[lees meer...]ens neem ik het al niet meer in, tegenwoordig savonds aangezien ik na inname niet meer goed kan functioneren. Dit medicijn is regelrechte troep!

09-05-2023 | Man | 83
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik Sotalol sinds 2006, 40mg Nooit geen problemen gehad met bijwerkingen. weinig last meer van ritme stoornissen. Verder ook geen klachten en voel mij fit. nu 83jr

05-05-2023 | Vrouw | 72
Inname- / gebruiksgemak
Sinds ik sotalol gebruik ervaar ik veel angst, word ‘s nachts wakker en “sta direct aan “ Paniek in mijn hoofd en tintelingen in mijn lijf, alsof er gevaar dreigt. Overdag helpt afleiding, maar ik ben de hele dag “ beren aan het verslaan”. Soms ben ik plotseling heel erg moe, maar dat kan normaal,zijn als je 72 bent. Wie heeft ook zo’ n ervaring?

01-05-2023 | Man | 66
Inname- / gebruiksgemak
1) Metoprolol is Metoprololsuccinaat 2) Graag ook toevoegen in het systeem: Apixaban 5 mg 2 x daags 1tablet ( Is niet aan te kiezen uit het medicatieregister.

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6203)
Anticonceptie - overig (4433)
Cholesterol (3248)
Depressie - antidepressiva overig (3079)
Epilepsie (2860)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2834)
ADHD - psychostimulantia (2506)
Pijn - morfine-achtigen (2498)
Verslavingsziekten (2275)
Pijn (2238)
Bloeddruk - betablokkers (1898)
Maagzuur - protonpompremmers (1763)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1658)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1654)
Anticonceptie - eenfase (1574)
Angststoornissen (1555)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1425)
Antibiotica - urineweginfectie (1255)
Depressie - antidepressiva TCA (1213)
Allergie (1190)