Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Erythrocine

8
meningen

Erythrocine

erytromycine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
verminderde immuunafweer geen honger slapeloosheid hoofdpijn vermoeidheid

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Keelontsteking (1 mening)
Tandvleesontsteking (1 mening)
Bijholteontsteking (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
2

Erythrocine

18-03-2024 | Man | 19
erytromycine (125mg/5ml)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

verminderde immuunafweer slapeloosheid vermoeidheid hoofdpijn geen honger

ik heb dus al n tijd last van onderhuidse ontstekingen die groter worden dan de groote van mijn oog ook erg dik en loopt vol erg vloeibaar pus. ik zit hierdoor aan de isotretionione met deze antibioticum erbij mijn dosering is vorige week verhoogd (verdubbeld zelfs) en ik merk dat mijn imuunsysteem flink omlaag gaat. ik ben ziek geworden ookal was ik in januari ook al siek[lees meer...], het is nu maart en ik starte de kuur in februari. ik merk dus dat ik erg weinig aan mijn slaap kom en dat ik ook minder conditie heb. ook heb ik pijn tijdens bewegen aan mijn gewrichten maar ik neem aan dat dat door de isotretionoinne komt. ik merk wel dat mijn huid beter word maar er ontstaan nogsteeds ontstekingen in mijn huid. alle acne van buiten af is weg maar onderhuids ontstaat er nog steeds en het gaat niet over. deze bulten kan ik ook niet uitknijpen. persoonlijk moet ik deze kuur 6 maanden volgen wat waarscheinlijk gevolgen zou hebben op mijn gezonheid heb ik het idee. ik zit hier nog maar ongeveer een maand aan maar aangezein ik nu dubbele dosis slik en de bijwerkingen heel goed merk ben ik er eigenlijk niet tevreden mee. maar ja kuur moet je afmaken….
3

Erythrocine

05-02-2023 | Man | 18
erytromycine (500mg)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kreeg de keuze om acne te behandelen met isotretinoine of antibiotica. Ik heb eerst voor de minst ingrijpende behandeling gekozen. Dit medicijn gebruikt tegen acne rug/gelaat in combinatie met tretinoine creme. Ongeveer half jaar gebruikt. Duurde lang voordat acne rustig werd en uiteindelijk bijna verdween, maar was uiteindelijk onder controle. Maand na stoppen weer last v[lees meer...]an een nieuwe uitbraak. Erg genoeg om toch over te moeten stappen op isotretinoine. Ik heb geen bijwerkingen bemerkt tijdens het lange gebruik van deze medicatie.
1

Erythrocine

11-06-2022 | Vrouw | 45
erytromycine (250mg)
Kaakoperatie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
-Pas na een maand kreeg ik last van een vaginale schimmelinfectie die niet weg wilde. Echt heel naar, terwijl ik daar nooit last van heb gehad. Ik legde de link niet eens meer met de antibiotica, dat kwam later pas. -Ook kreeg ik last van diarree en zijn mijn darmen na maanden nog van slag. -Ik kreeg blaasontsteking, ook nooit last van gehad zelfs. Als kind wel eens e[lees meer...]en keer. -En ineens heb ik suikerziekte. Nu schijnt dat wel vaker voor te komen na antibiotica. Maar ik ben er niet bepaald blij mee uiteraard. Ik slik altijd zo min mogelijk medicatie en nu zijn er artsen die dat maar eventjes voorschrijven en uiteindelijk is dat zga bijna je doodvonnis. Ik hoop dat ik die diabetes kan omvormen door nog gezondere voeding etc, maar ik zit er maar mooi mee wat een troep is dit middel zeg! Uit de handel halen lijkt me beter.
4

Erythrocine

12-11-2019 | Vrouw | 31
erytromycine (250mg)
Acne/puistjes
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Tijdens zwangerschap deze kuur voorgeschreven van een aantal weken. Met goed resultaat. Acne laaide nog meer op door zwangerschap. Huid werd na een week al rustiger. Geen bijwerkingen gehad. Eerste middel wat echt goed bij mij werkte voor de acne
2

Erythrocine

05-07-2017 | Vrouw | 25
erytromycine (500mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb deze pillen gekregen omdat ik 2 cosmetische behandelingen heb gehad. 4 juli mee begonnen. Werd toen al niet echt lekker. s'avonds werd het erger, misselijkheid en niet kunnen overgeven, hongergevoel wat niet verdwijnt, je enorm ziek voelen, duizeligheid. Kan er niet van slapen! Hele nacht wakker gelegen. Wat al helemaal vervelend is, is dat je de tablet een uur van [lees meer...]te voren moet innemen voordat je gaat eten. Dit is niet altijd haalbaar. Dan zou je eigenlijk je wekker moeten zetten s'ochtends. Ben erg ontevreden over dit medicijn. Het is niet normaal dat je zoveel bijwerkingen krijgt. Ik ga mijn huisarts bellen om te kijken naar nieuwe opties. Alleen hoef ik dit nog maar te slikken tot 6 juli s'middags. Misschien zing ik het nog wel even uit. Vanwege de vele bijwerkingen moet ik mij ook ziek melden morgen op werk, jammer. Als ik dit niet had gehad, kon ik vanaf morgen weer beginnen met werken.
1

Erythrocine

20-05-2017 | Vrouw | 52
erytromycine (500mg)
Bijholteontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit is (voor mij) een hele heftige kuur. Maagpijn vanaf de eerste tablet. Diarree, hoofdpijn en heel moe.
3

Erythrocine

14-01-2015 | Vrouw | 28
erytromycine
Keelontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik liep eerst al ruim anderhalve week met een zware keelontsteking rond. toen Broxil gekregen voor 7 dagen. na 3 capsules werd het al minder en na 4 dagen overal vanaf (dacht ik) na 7 dagen merkte ik dat ik nog witt puntjes in mijn keel had, maar ik ging ervanuit dat dit amandelsteentjes waren.. blijkbaar was de ontsteking nog niet weg en kreeg ik het na 2 weken in volle [lees meer...]hevigheid terug. ik was al moe maar nu ik Erythrocin slik, wordt ik elke keer precies 2 uur na inname heel wazig en doodmoe (alsof ik slaapmiddelen op heb) na 3 uur krijg ik even buikpijn, verder geen bijwerkingen. Maar die vermoeidheid die me overvalt is echt enorm (!!) ik ben sowieso al wat moe natuurlijk door die bacterie, maar het is wel erg typisch dat precies 2 uur na inname ik overvallen wordt door deze klachten, ze houden dan een uur a anderhalf aan en dan ebt het wat weg. Aangezien ik 4 maal daags moet slikken is het dus behoorlijk vervelend!
3

Erythrocine

13-03-2013 | Man | 65
erytromycine
Tandvleesontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
straffe kuur: 5 dagen 4 tabletten; halverwege vermoeidheid en lusteloosheid; na afloop: externe tekenen van ontsteking verdwenen; vatbaarheid voor virussen.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1393) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.